ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

Το θέμα πέρασε στα ψιλά. Όμως εγώ το τσίμπησα, κι όπως ασκώ αρνητική κριτική, έτσι και τώρα πρέπει να αποδώσω τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Εχθές ανέβηκαν οι τόνοι στην βουλή για το θέμα κάποιας Πούλου ( Σύριζα ) και κάποιου Κουτσούμπα ( ΝΔ ). Το θέμα ήταν η πιθανή άρση της ασυλίας τους. Η οποία ήρθη τελικώς. Ο λόγος ήταν ότι είχαν συμμετάσχει σε πανηγύρι στον Βόλο τον περασμένο Απρίλιο, που όπως έλεγαν οι ενάγοντες ήταν εν μέσω πανδημίας.

Κι εδώ είχαμε την πρώτη σύγκρουση. Είναι σίγουρο ότι είχαμε πανδημία; Διότι αν είχαμε, τότε πώς επετράπη να γίνει πανηγύρι; Η διοργάνωση έγινε λάθρα, και κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του γερακιού Χαρδαλιά; Μήπως ο Νίκος είχε δώσει εντολές, τις οποίες όμως δεν εφήρμοσε η αστυνομική δύναμη; Διότι όλα τα σκέφτομαι αν θυμηθώ  και την προχθεσινή πορεία, που μέχρι να πάρει μπρος ο μηχανισμός καταστολής, νόμιζα ότι ο μόνος ένοχος είναι ή νοικοκυρά της γειτονιάς που πετάχτηκε μέχρι το μπακάλικο και δεν έστειλε μήνυμα κυκλοφορίας. Να μην ξεφεύγουμε όμως από το σοβαρότατο θέμα που απασχόλησε την ολομέλεια της βουλής.

Και την απασχόλησε, και ποιοτικά, αλλά και φιλοσοφικά. Διότι ετέθη το ερώτημα, αν μέσα στην πολιτική δράση των βουλευτών, συμπεριλαμβάνεται η συμμετοχή τους σε πανηγύρι. Μην το παίρνετε αστείο το θέμα. Διακόσια χρόνια κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα κι ακόμα δεν ξέρουμε τι ρόλο έχει το πανηγύρι στην πολιτική δράση του βουλευτού. Αν δηλαδή θεωρείται promotion του βουλευτικού εαυτού ή είναι απλό παιζογλάντισμα. Οπότε η βουλή είπε να το προσδιορίσει. Σκεφτόμενη τα χειρότερα βεβαίως. Διότι τον Απρίλιο ήταν πανηγύρι. Αύριο μπορεί να είναι εκδήλωση σε μπιτσόμπαρο ή χαιρετισμός σε σκυλάδικο. Δεν είναι παίξε γέλασε αυτά τα πράματα για να τα αφήνεις στην τύχη τους. Ξέρει κανείς πότε θα τελειώσει η πανδημία για να είναι σίγουρος σε ποιο μέρος θα προσπαθήσει να μεταδώσει τον κορωνοϊό ένας βουλευτής;

Την ώρα λοιπόν που τα κόμματα ξιφουλκούσαν επί ενός ακόμα σοβαρού θέματος και γινόταν ιδεολογικός χαμός, τα πράματα γίνανε ακόμα χειρότερα. Διότι ήρθαν στο φως ανατριχιαστικά στοιχεία. Ο Κουτσούμπας είχε σηκωθεί κι έσερνε τον χορό σε πανηγυρικό παιάνα, ενώ η Πούλου απλώς καθόταν και μπεκρόπινε χωρίς να έχει συμμετάσχει στην ουσία του γεγονότος. Καταλαβαίνετε βέβαια την φαρμακερή ρελάνς που πήγε να γίνει : Ότι ο Κουτσούμπας μετέδιδε τον ιό, ενώ η Πούλου δεν τον μετέδιδε. Πήγανε να βάλουν και τον Τσιόδρα στην κουβέντα δηλαδή. Να υπολογίσει ακριβώς δηλαδή, πόσο ιϊκό φορτίο μεταδίδει όρθιος ή καθιστός πανηγυρτζής, οπότε η βουλή να ξέρει ποιόν να καταδικάσει πιο πολύ. Ευτυχώς πρυτάνεψε η λογική, όταν παρατρεχάμενος πολιτευτής υπενθύμισε στο σώμα ότι η βουλή δεν δικάζει αλλά απλώς παραπέμπει στην δικαιοσύνη τους ύποπτους παραβάτες, οπότε θα μπορούσε να προχωρήσει η ψηφοφορία.

Η οποία και έγινε μετά από 2,5 ώρες κουβέντα. Και πήρε την ιστορική απόφαση να αρθεί η ασυλία των βουλευτών. Ιστορική διότι πλέον τα πανηγύρια,  δεν είναι εκδηλώσεις όπου οι βουλευτές θα μπορούν να αναπτύσσουν πολιτικές δράσεις, κι άρα θα πρέπει να περιορίζονται μόνο στα σχόλια για τα μπούτια της τραγουδιάρας ή στο πόσο καλά είναι ψημένο το πρόβατο. Ιστορική επίσης διότι ο βουλευτής, είτε κάθεται είτε χορεύει, μπορεί να μεταδώσει τον ιό. Το μόνο που δεν εξετάσθηκε είναι πόσο αυξάνεται ο επιδημιολογικός κίνδυνος, αν ο βουλευτής είτε όρθιος είτε καθιστός, τραγουδάει κιόλας. Αυτό καθορίσθηκε να συζητηθεί σε μελλοντική συνεδρίαση κι αφού η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη πάρει κάποια απόφαση.

Λέμε όμως για ιστορική απόφαση. Δυστυχώς, ούτε σε αυτήν συμφώνησαν τα κόμματα. Διότι η ΝΔ και η Ελληνική Λύση συστρατεύθηκαν στην άρση της ασυλίας ( εξαίρεση απετέλεσε κάποιος Κελέσης της ΝΔ, θέτοντας το κεφάλι του υπό Δαμοκλείου σπάθης  για παραβίαση γραμμής ), ο Σύριζα κι η Μέρα 25 είπαν να αρθεί η ασυλία του δεξιού αλλά όχι της Πούλου, το Κιναλ δεν πήρε θέση επί του θέματος αφού ασχολείται με πιο σοβαρά θέματα, ενώ το ΚΚΕ ψήφισε παρών για τον δεξιό και όχι για την βουλευτίνα της αριστεράς. Στην ουσία δηλαδή, διαφώνησαν τα κόμματα για τον ρόλο του βουλευτή στα πανηγύρια αλλά και στο ότι ο χορευτής δεν είναι πιο ένοχος σε σχέση με αυτόν που δεν του άρεσε το τραγούδι και δεν σηκώθηκε ακόμα.

Θέλετε να προσθέσετε κάτι εσείς; Για τα μνημόνια, για την βουλή ή για τους ψηφοφόρους που στέλνουν τους εκπροσώπους τους στην βουλή; Τι να προσθέσετε δηλαδή; Ότι αυτοί θα ασχοληθούν και με άλλα θέματα; Ότι έχετε κι απαιτήσεις; Ότι αυτοί θα ομονοήσουν για να μας βγάλουν από την κρίση ή την επιδημία νομοθετώντας αύριο για την αναστήλωση της οικονομίας; Άστο μωρέ τώρα. Για τα πανηγύρια είμαστε και μάλιστα πολιτικά διαφωνούντες.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

29 Responses to ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

  1. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβ Καλησπερα.
    Πριν κανα μηνα ειχα γραψει οτι ετσι οπως τα εχουν καταφερει μακαρι να μην παμε σε φαινομενα Ιταλιας με “διαλογη” ασθενων.Μαλλον, αν καταλαβαινω καλα, κατι τετοιο εχει αρχισει να παιζει στην Θεσσαλονικη.Επειδη οπως ο ιδιος εχεις πει,μιλας με επιστημονες που εχουν ρολο και προσβαση στην ολη κατασταση μπορεις να μαθεις ή να μας πεις ,αν ηδη γνωριζεις,ποια ειναι τα κριτιρια επιλογης ασθενων?
    Εννοω υπαρχουν επιστημονικα κριτιρια ή οχι?
    Απο την αλλη βεβαια ενδεχομενως αν γινω στα 51 κομουνιστης μπορει να εχω περισσοτερες ελπιδες να την γλυτωσω μιας και το ΚΚΕ κυβερνα αυτο τον τοπο,αρα θα εχω και ακρη για καλυτερες συνθηκες αν τσιμπησω τον covid.
    Βεβαια απο την αλλη θυμαμαι τον συγχωρεμενο τον πεθερο μου,ιερεας, που μου ελεγε ,μεταξυ των ιστοριων για τον πολεμο και τον εμφυλιο,και για τους δοσιλογους ,μετεπειτα πολιτετευς στον Θεσσαλικο καμπο,να γινω Παπας.Μεταξυ σοβαρου και αστειου του απαντουσα οτι εχω ενα θεμα,μου αρεσουν οι γυναικες, και αυτος με την σειρα του μου’λεγε.”Εμ δεν εχεις και αδικο”
    Ρε συ μηπως τελικα αυτη την χωρα την κυβερναει το παπαδαριο;

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Καλησπέρα συνοδοιπόρε. Μιλάμε με όλη την επιτροπή αφού αυτή είναι και δουλειά μας. Τώρα αυτά που ξέρουμε, είναι οτι δεν γίνεται ακόμα πολεμική ιατρική αλλά αναστολές προγραμματισμένων χειρουργείων, έκτακτες μετατροπές ΜΕΘ σε τέτοιες για covid και φυσικά μεταφορές ασθενών σε άλλους νομούς. Αν θα γίνει πολεμική ιατρική αργότερα, το μόνο κριτήριο που παίζει είναι η ηλικία μαζί με τα πιθανά υποκείμενα νοσήματα. Φυσικά στην Ελλάδα παίζει και η γνωριμία μαζί με το κομπόδεμα. Δεν πιστεύω να φαντάζεσαι οτι κάποιος που ξέρει, απλά πηγαίνει στα εξωτερικά ιατρεία και περιμένει απλά την σειρά του ( όρα Παπαχελάς, Κρεμαστινός, Σπανός κλπ αλλά και δεκάδες άλλοι που νοσηλεύθηκαν ακόμα και προληπτικά σε ΜΑΦ ). Τώρα για την διακυβέρνηση δεν ξέρω ακριβώς. Για την διαχείριση πάντως έχουμε Κούλη.

  3. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Θεωρεις οτι η πραγματικοτητα θα αποτελεσει το τελος της πολιτικης του φαινεστε;;;
    Πιστευεις οτι με την συνεχη στοχευμενη νομοθετηση υπαρχει ενας σταδιακος περιορισμος των ατομικων ελευθεριων;

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Εγώ φυσικά και το θεωρώ και το πιστεύω. Άλλωστε έχω ήδη μιλήσει και παρουσιάσει το κινέζικο μοντέλο. Το σίγουρο πάντως είναι αυτό που έγινε και χθες στην Γερμανία : Πλήθος κόσμου στο Βερολίνο διαδήλωσε ( εν μέσω πανδημίας ) για τις αυξανόμενες εξουσίες που παραχωρούνται στην Μέρκελ ( που βεβαίως αποχωρεί ) αλλά κάποιος θα την διαδεχτεί. Είναι αδύνατον όλα τα μέτρα να τα πάρουν πίσω. Κάτι θα μείνει. Δεν βρίσκω τον λόγο να ξαναγίνει ξέφραγο αμπέλι κι η Ελλάδα. Εξ άλλου για το όποιο πολιτικό κόστος, υπεύθυνος αυτήν την στιγμή είναι ο γνωστός λέρας που δεν διάβασε το μνημόνιο και στον οποίο έχει διαμηνυθεί οτι δεν έχει δικαίωμα να κατέβει σαν βουλευτής με τη ΝΔ.

  5. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Παντως αυτη την στιγμη το.μεγαλο θεμα της κοινωνια,οπως διαβαζω, ειναι οι ΑΣΤΕΦΑΝΩΤΕΣ.
    Το στερητικο ,α, βεβαια μπορεις να το βαλεις απο ποια λεξη σου ερχεται στο μυαλο.Πως θα μετακινηθουν βρε αδιστακτοι αυτα τα κοριτσια,και οχι μονο.Οι παντρεμενες τον εχουν δεσει το γαιδαρο τους.Εδω φιλος παντρεμενος μου λεγε οτι του την επεσε η γυναικα του,με την οποια απλα πλεον διαμενουν στο ιδιο σπιτη.Καταλαβαινεις οτι το δραμα ειναι τεραστιο για τις αστεφανωτες αλλα αρχιζει να εξελισεται σε μεγαλο και για τα παντρεμενα ζευγαρια.
    Πιο θεωρεις καταλληλοτερο μηνυμα για την μετακινηση των α…..γενικως:
    4 Που δειχνεις και ενα κοινωνικο προσωπο,εναν αλληλεγγυο χαρακτηρα ή παραειναι κομουνιστικο
    6 Αθληση;Ξεκαθαρο και to the point.
    1 Υπο την εννοια της ψυχοθεραπειας?

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Τα πράματα είναι πολύ άσχημα. Ο κορωνοϊός σε αναγκάζει να απατήσεις την γκόμενα με την γυναίκα σου. Η μετακίνηση είναι πιο εύκολη . 6 σωματική άσκηση, με υπερ τους οτι λόγω απαγόρευσης κυκλοφορίας μπορούν και νά κάτσουν μέχρι το πρωί. Το 1 χρησιμοποιείται μόνο όταν έχεις κλείσει βίζιτα, σαν βεβαίωση εργοδότη. Το 4 έχει πολλές έννοιες κατά την διαπραγμάτευση σου με τον αστυνομικό, αν φυσικά δεν θέλεις να του δώσεις εκείνου το πρόστιμο.

  7. Ο/Η Stelathen λέει:

    @ΑΕΚ LFC το ίδιο έπαθα κι εγώ. Μου την έπεσε η δικιά μου και τρόμαξα. εκεί που ήμουν στα χωρίσματα. Η άλλη μαλακια είναι ότι στις κουνιες που πάω το γιο μου (κρυφές κούνιες πλέον) μου την πέφτει μια άλλη , αλλά κοτεύω να κάνω κίνηση μην κολλήσω τίποτα.

  8. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ρε συ Steven δεν κατανοώ. Δεν είμαι γιατρός,μήτε ανοσολόγος και πολύ δε περισσοτερο επιδημειολόγος. Φυσικά ούτε τεχνοκράτης οικονομολόγος. Εχω-αναμενόμενο είναι-απορίες.
    Μια βασική εξ αυτων, που αφορά στις χρονικές αποστάσεις ανάμεσα στα αναγκαστικά “ακορντεόν” μέτρα:
    Πως είναι δυνατόν να γινεται λόγος-από τους ίδιους τους ιθυνοντες δηλαδή,όχι από “άσχετους” – για σταδιακή άρση,την στιγμή που επιτάσονται (ζορίστικαν,αρνηθηκαν και στήλωσαν τα ποδάρια τα ιδιωτικά “μαγαζιά”,αλλα τι να γινει..) ιδιωτικές κλινικές,τα πάντα “τιγκάρουν”,ώσπου και ο ΟΣΕ μετατρέπεται σε κινητό νοσκομείο;
    Πως διάολο δηλαδή,σήμερα ακόμα, που “τρέχουν” τους άρρωστους από νομό σε νομό,λες και έιναι ΚΤΕΛ, γίνεται λόγος για “απο την επόμενη εβδομάδα θα δούμε για την αρση των περιοριστικών μέτρων” (!!!) όταν σήμερα- και το αρκετό επόμενο χρονικό διάστημα- θα γίνεται “πόλεμος”;

    Υπόψην,αυτά τα κρούσματα αφορούν “αρκετές μέρες πίσω” χρονολογικά και πολύ περισσότερο οι τώρινοί θάνατοι αφορούν σε “μερικές εβδομάδες πίσω”. Οχι τα “τωρινά”. Ολα. Αυτονοητο είναι ότι δεν αρρωστησαν και πέθαναν αυθημερών. Ουτε και τα “κρούσματα” “γεννηθηκαν” προχθές. Αυτά είναι αυτονόητα πραγματα.
    Τα αυξημενα κρουσματα και οι θανατοι είναι απόρροια περασμενων εβδομάδων.

    Μια πιθανή, εστω και σταδιακή άρση,και μάλιστα στον πανζουρλισμό των χριστουγεννιάτικων αγορών,δεν θα έχει ως αποτέλεσμα “τίναγμα των αριθμών προς τα πάνω και άρα ένα νεο λοκντάουν μετά τα Φώτα; Και άρα ξανα “θα ξανατιγκάρουν οι ΜΕΘ”, και δώστου ” τα ξαναπετάνουμε όλοι” και ξανα μανα “επιταξεις” και δώστου ξανα μανά ύστατες κραυγες και οδυρμοί προ ενός ακομα χείλους γκρεμού;

    Πως διάολο γινεται αναφορά, για άρσεις μέτρων και “χριστουγεννιάτικες αγορές”, όταν υπό τέτοιες συνθήκες δεν θα έπρεπε ΚΑΝ να γίνεται λόγος; Ουτε καν νύξη.
    Αν ο κίνδυνος βρίσκεται στο “πικ” (του οποίου την κορυφή,αλλά και την χρονική διάρκεια αγνοούμε,άρα ακομα περισσότερη αβεβαιότητα) για ποιες “αγορές” μιλάνε; Για τι σταδιακές άρσεις μιλάνε; Τι θα συμβεί μέσα σε 15-20 μερες τόσο καταλυτικό, που να δικαιολογεί ΄τετοιους σχέδιασμούς;

    Αν λόγω λοκνταουν-αναμενόμενο-τα κρουσματα πέσουν στο ναδιρ, και ξανανοιξεις και ξανα συχγνωτιστουμε-έστω μασκοφορεμένοι όλοι- και ξανατραβηξουν την ανηφορα οι αριθμοι και τα περιστατικα,τότε τι νοημα έχει να “ανοιξει η πορτα”;
    Η άποψη “να λειτουργησει η αγορα,γιατι διαφορετικά θα πεθανει η οικονομια” είναι ολιγον αίολη έως έκθετη. Μια οικονομία που επι 8-9 μήνες ειναι στην ΜΕΘ,τι διαφορά θα κάνουν 15 μέρες,έστω και “εορταστικές”; (τροπος του λέγειν. Κάπως μεσω ΦΠΑ και ογκου αγορών ζητα η κρατικη μηχανη να “πάρει πίσω” λιγο από το αίμα που με το μπουρί χάνει από τον περασμένο Μάρτιο και θα συνεχίσει να χάνει-όπως μας λένε τουλάχιστον-και τους επόμενους μήνες.)

    Αυτό το “έκτακτο πρόσοδο”, αυτή η “ασπιρίνη”, αυτη η “παροδική οικονομική ανάσα” για τα κρατικά ταμεία, πόσο πια είναι τόσο “ζωτικής σημασίας” που μπαίνει στο “τραπέζι” κάποιο άνοιγμα τόσο κοντά ημερολογιακά; (“κάθονται στα τραπέζια οι άνθρωποι”;), και όταν υποτίθεται οι Ευρωπαικές στηρίξεις με τα κονδύλια που έχουν ή θα υπογαφούν,καλύπτουν και αυτες ακριβως τις πιθανοτητες;

    Οταν έχεις λαμβανειν ως κράτος,από την Ε.Ε. -με τη μορφη “επιστρεπτέας” και μη επιστρεπτέας προκαταβολής (για ενα ποσοστό χαριστικό και ένα ποσοστό δανεικά για να μιλήσουμε στη γλώσσα την εδώ,ότι προσφερουν δηλαδή και τα ιδια τα κράτη κατοπιν στους επαγγελματιες και τις επιχειρησεις) καμιά 70άρα δις, τι διάολο σκέφετσαι να ανοιξει για κάποιο διάστημα ακριβως ΔΙΠΛΑ στις καυτες ημερομηνιες του σήμερα, που τα κρουσματα και οι θανατοι εχουν εκτοξευτει;

    Τι θα πάρεις πια,αφου και να “ανοίξουν” στην ουσία θα υπολειτουργούν,(περιορισμός ή απαγόρευση ιδιωτικών μετακινησων ανα περιφέρεια, χρονικες απαγορευσεις ,π.χ. μετα τις 12 το βραδυ, κλειστά μπουζουκαδικα, μπαρ κλπ) Τι θα εισπράξεις ως κρατικό ταμείο; Μισό δις; Ενα δις; Ε, και; Πόσα θα κονομίσουν τα καταστήματα; μισο,ένα δις; Ποσο κοστίζουν οι ζωές; Αυτα μας λένε συνέχεια. Οτι δεν μπάινουν σε ζυγαριά αυτα. Οτι πρώτα η υγεία.
    (“καλά να έιμαστε και όλα θα ξαναφτιαχτούν”) Ορθον. Οτι “το υπουργείο οικονομικών κοιτάει στα μάτια την επιστημονική επιτροπή και με βάση αυτην αποφασίζει για μετρα καθε ειδους. Ορθον. Τώρα,τι ισχύει από τα δύο;Αρχισε να αρρωσταίνει η οικονομία περισσότερο από τους πολίτες; Αφού έχει “καβάτζα” τα Ευρωπαικά κονδύλια.γιατί χολοσκά;
    Τέλετε να μας πετάνετε όλους ρε;

    Το ερώτημα είναι: “Τα πετάνουμε άμα ανοίξουμε” ή “τα πετάνουμε άμα κλειστούμε ακομα περισσότερο”; Ποσο θα κοστισει-όχι μονο σε νουμερα,αλλά και “ποιοτικά”, αυτος ο Χριστουγεννιάτικος “προαυλισμός” των προβάτων;

    Τελικά, το ερώτημα είναι: “όσοι πετάνουν,τα πετάνουν γιατί φταίνε οι ίδιοι ή οι άνεύτυνοι τσιμππολίτες τους, ή τα πετάνουν στι πρσπάτεια του κράτους να τους σώσει”;
    Γενικά δηλαδή,προσπαθώντας να δωθεί απάντηση στο αιώνιο ερώτημα του Αμλετ: Να ζει κανείς ή να μη ζει”
    η απάντηση είναι “ναι”, υπό την άιρεση φυσικά ότι εξαρτάται,για ποια χώρα μιλάμε.
    Το σωστό λοιπόν ερώτημα,φίλε, Αμλετ του σήμερα, είναι: “Να ζει κανείς στην Ελλάδα ή να μη ζει”;
    Και η ορθή απάντηση είναι: “Εξαρτάται. Από το αν πετάνεις ΑΠΟ το κράτος,ή αν πετάνεις ΓΚΙΑ το κράτος. Αν πετάνεις ΑΠΟ το κράτος,ντεν άξιζε να ζεις. Αν πετάνεις ΓΚΙΑ το κράτος ντεν άξιζε να πετάνεις.”

    Ντιλαντή,ντυό φορές κουκιά με λάντι.

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Šuker

    Μέχρι το 2024 είναι εδώ. Σπίτι πηρέ £4.5εκ (από το Brendan), η γυναίκα του γουστάρει (βασικό) ο ίδιος είναι άρχοντας. Το Kirkby χτίστηκε όπως το ήθελε αυτός, £50εκ.
    Ψάξε να δεις το καλύτερο προπονητικό κέντρο στο πλανήτη αυτή τη στιγμή, τη Δευτέρα που μας πέρασε μπήκαμε μέσα..
    Μιλάμε σε λίρες πάντα βαριέμαι να τα αλλάζω σε ευρώ. Σε Mainz και Dortmund έκατσε από 7 έτη. Σε εμάς θα είναι 8,5 όταν τελειώσει.

    Θεωρώ ότι εχει 2 επιλογές που είναι ζωής πλέον.
    Η τη κάνει και ξαναξεκιναει από το μηδέν μιας και δεν είναι ο τύπος που αγοράζει ομάδες αλλά τις χτίζει. Αρα ένα καλό project γι’ αυτόν θα ήταν μια Μίλαν πχ. Η ακόμη και μια Μπαρτσα στη μετα Μεσι εποχή αν και το βλέπω δύσκολο αυτό- έχουν ήδη δική τους φιλοσοφία εκεί. Τη Μπάγερν ΤΗ ΣΙΧΑΝΕΤΑΙ χωρίς υπερβολή.
    Η δεύτερη επιλογή είναι μένω, γίνομαι επισημά Βρεττανός και το πάω όσο πάει να γινώ θρύλος αλα Shankly. Δηλαδή κάθομαι στο σύλλογο αλλά 5-10 χρονιά μαζεύω σκαλπ και κούπες. Έτσι κ αλλιώς και τίποτε να μη πάρει δε τρέχει κάτι. Μας νοιάζουν τα κατσαρόλια αλλά μας μοιάζουν περισσότερο αλλά πράγματα.

    Όταν έρθει η ώρα πάντως θα είναι δύσκολα τα πράγματα και δεν είναι μόνο ένας παράγοντας. Μπορεί πχ η FSG να πουλήσει- ήδη το μαγαζί γραφεί τρελές υπεράξιες: Ο Lebron μπήκε με 6εκ πριν 3 χρονιά και φέτος κανει 24εκ..
    Ακόμη πιο δύσκολα θα είναι μόλις του τη πέσουν τα βαριά χαρτιά. Αν τον βάλουν κιόλας ΚΑΙ σε διοικητικό πόστο, B.O.D, τελείωσε.
    Το να σου μιλάει ο Sir Kenny Dalglish δεν είναι εύκολο πίστεψε με.

    Εχει κάνει τρομερή δουλειά εκτός χόρτου, εχει ένα καταπληκτικό team πίσω του και κάνεις δε του λεει τίποτα είναι το γνωστό In Klopp we trust. Χθες μίλησε ο King Kenny στο κανάλι μας και σε ερώτηση για το ροστερ που εχει 10 τραυματίες αυτή την απάντηση έδωσε. In Klopp we trust.
    Άντε κουνήσου εσύ τώρα..

    Η Γερμανία θα πάρει το πέμπτο, όπως η Βραζιλία το έκτο, η Ιταλία το πέμπτο. Ίσως πάρει και η Αργεντινή το τρίτο.
    Μπάλλα όμως ΔΕΝ θα παίξουν γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ. Είναι συγκροτημένη ομάδα με σύστημα με τεχνική του 6. Μέχρι εκεί.
    Υπάρχουν ομάδες που έχουν παίκτες του 8 του 9 που δεν είναι ομάδες γι’ αυτό και αποδίδουν για 4 και χάνουν.
    Αργεντινή: Μεσι, Ντι Μαρια, Κουν Αγουερο, Μασερανο, Ταλιαφικο, Μπανεγα κλπ το 2018 δε τους βλέπουν τους Φριτς που το top εξαγώγιμο προϊόν τους είναι κάποιος Kroos που γελάνε τα πλακάκια. 15 τέτοιους θέλει ο κοντός να κάνουν τις κορύνες στη προπόνηση. ΑΛΛΑ δεν είναι ομάδα.
    Του την έχουν πέσει από προπερσυ να πάρει τη θέση του μύξα. Πολύ πιθανό αν και δεν είναι τύπος για ομοσπονδιακός- να αράζει 3 μήνες και να παίζει 2 ματς το εξάμηνο. Θέλει καθημερινό, αν τον δεις σε ματς ο τύπος ΖΕΙ γι’ αυτό. Στα 10? μέτρα τον έχουμε και κάνει σα παλαβός μέσα στο παιχνίδι.

    @ Patikas
    Και ο Χαρρυ Κλυνν έλεγε Δοξάστε με. Ίδιος κωμικός ήταν και αυτός, απλά το έλεγε επισημά. Ο άλλος πρέπει να ήταν ο μοναδικός που κατέθετε εν ζωή στεφάνι στη μνήμη του. Δε ξέρω αν το έκανε και ο Στάλιν- είχε στήσει και αυτός αγάλματα του σε όλο το ανατολικό μπλοκ με τη κορμάρα του 1.63.
    Μιλάμε για βλαμμένα με δίπλωμα, όχι αστεία..

    ΥΓ Η φράση «δεν είμαι επιστήμονας, αλλά….» είναι το σήμα για να σταματήσουμε να ακούμε αυτόν που μιλάει. Σε απλά ελληνικά σημαίνει «τώρα θα αρχίσω να λέω ό,τι μου κατέβει για πράγματα για τα οποία δεν έχω ιδέα».

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Suker,
    Θυμασαι τι λεγαμε? Που εγραφα οτι οι χρονοι ΔΕΝ ειναι αυτοι που πιστεουν στην Ελλαδα?
    Χθες ο Virgil μπηκε σε light training. Δηλαδη χαλαρο τρεξιματακι, λαστιχα (πολυ ηπια), πισινα κλπ. Εχουν αλλαξει τα ιατρικα και δεν εχουν καμμια σχεση με τα καρναβαλια εδω που ο Γαλανοπουλος για μια θλαση εμεινε 1 χρονο εκτος.
    ΑΝ εχει νοημα, δηλαδη ειμαστε μεσα σε καποιο στοχο (δυσκολο με τα 7-11 της ομαδας εκτος) τοτε μπορει να παιξει αρχες Μαρτιου.Σε κανενα νοκ-αουτ 8αδας CHL πχ.

    Αλλιως δεν εχει νοημα και παμε για πιο μετα.
    Γενικα παντως και ο Klopp και ο συλλογος ειναι κατα του να πιεζουν παικτες εστω και για το παραμικρο.

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    Spartak Moscow’s hilarious Liverpool response to Donald Trump’s Twitter outburst:

    Trump, who lost out in the vote to Joe Biden to become the next President of the United States, believes he won the election despite official sources calling it differently.

    Now, after going to Twitter to say: “I WON THE ELECTION!”

    Spartak’s official English account quote tweeted it, saying:
    “WE WON AGAINST LIVERPOOL AT ANFIELD IN 2017!”

    Liverpool beat Spartak Moscow 7-0 at Anfield back in December 2017

    Η αλλιως λεμε που λεμε μαλακιες ας κανουμε και πλακα.

    1000 ΜΠΡΑΒΟ στους Ρωσσους για τη καζουρα.

    ΥΓ Προπονητης τοτε ο γνωστος τζιτζιφιογκος που δηλωνε οτι δε φοβαται..

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Χρήστος : Κατ’ αρχάς να σου πω ότι δεν αποφασίζει κανείς τίποτα εδώ. Ό,τι τους λένε απ΄έξω κάνουν. Ο Βατόπουλος σήμερα ζητάει lock down αλά Γιουχάν, δηλαδή τα πάντα κλειστά ( ακόμα και οι επιχειρήσεις )και να βγαίνει ένας άνθρωπος από το σπίτι ανά 3 ημέρες για να ψωνίσει τρόφιμα. Ο Σύψας και ο Γώγος είναι με τα ακορντεόν και γενικά επικρατεί ένα αλαλούμ. Τον Τσιόδρα τον έχουν χεσμένο ( σε εκδήλωση στο Σωτηρία που παραλάμβαναν κάτι μηχανήματα από το ίδρυμα Νιάρχος, εγύρισε και είπε στον Κούλη ότι εξουδετέρωσε τον ιό ), και σκέφτονται ακριβώς όπως σκέφτεται κάποιος που δεν έχει ανοίξει ούτε περίπτερο. Τι να λέμε τώρα ; Τα προφανή; Μπουρδέλο είμαστε με παρθένες που παριστάνουν τις πουτάνες.

  13. Ο/Η davor λέει:

    # Snitch # Δεν αντιλεγω καθολου σε οσα γραφεις!Αλλωστε τα μεγαλα τουρνουα των εθνικων ομαδων σπανια τα κερδιζουν οι καλυτερες ομαδες ειναι και θεμα φορμας σε εναν μηνα κρινονται ολα!υστ. Καθαρα απο συμπαθεια προς τους Αγγλους καημο το εχω να κερδισει εναν τιτλο η Εθνικη!ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΘΑ ΚΑΕΙ ΟΛΗ ΑΓΓΛΙΑ!

  14. Ο/Η Κώστας λέει:

    Μεγάλωσα μ’ ενα μύθο πως κάποτε ο πολιτικός και κάποια συγκεκριμένα επαγγέλματα είναι λειτούργημα – και καλά- ή ίσως πραγματικά να ήταν κάποτε έτσι. Εδώ και πολλά χρόνια ο περήφανος λαός στέλνει στη Βουλή άξιους και όμοιούς του. Απλά, λόγω του μικρού εκείνου αριθμού στη Βουλή φαίνονται περισσότερο και εντονότερα οι αναπηρίες και ο κατσαπλιαδισμός τους. Το ταργικότερο είναι πως λειτουργούνε ακόμη λες και έχουμε εμφύλιο. Έκανε μαλακία ο “δικός”, αλλά επειδή είναι το ίδιο ταγάρι μ’ εμάς θα τον υπερασπιστούμε.

    Καταλαβαίνουμε πόσο ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ είναι και άνθρωποι κενοί, από τη σοβαρότητα και την εμμονή που δείχνουν σε τέτοια θέματα. Χαρακτηριστικό της φυλής μας, μάλλον. Άσε που και στα πανηγύρια πλέον άχρηστοι είναι. Ο πατέρας μου και άλλοι περίμεναν σε συγκεκριμένο χωριό βουλευτή μόνο για να τους κεράσει καμιά σειρά τσίπουρο, αλλά δεν τους έκανε τη χάρη.

    Απατήσεις από αυτούς δεν έχεις, απλά ψιλό-εντυπωσιάζεσαι το πόσο ανεύθυνα και σταρχιδιστικά θα υπογράφουν νομοσχέδια και θα μας στέλνουν μόνιμα κουβά.

    @the snitch Δε νομίζω να φύγει ο Γερμανός. Έχει πολύ καλή ευκαιρία και momentum να εδραιωθεί για πολλά χρόνια στην ομάδα. Ήδη η Σίτυ από πέρυσι δείχνει σημάδια σήψης και θέλει καλή και γερή μετάγγιση. Βέβαια τα έχουν τα λεφτά. Καλά η Chelsea είναι για τη championship παραδοσιακά και η United μπαίνει ακόμη πιο βαθιά στο μνήμα. Και η Tottenham δε νομίζω να αποκτήσει έντονα πρωταγωνιστικό ρόλο. Να φύγει από τη νησί και να πάει πού; Οι Ισπανικές αργο-πεθαίνουν (διάβασα κάπου ένα άρθρο για τα οικονομικά τους και τρόμαξα), Ιταλία δεν τον έχω τόσο ζεστό. Μόνο αυτή η Παρί εάν τον δελεάσει με τίποτα τάνκερ από έουρος.

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    Η Αγγλία πονάει στον άσσο και στο τέσσερα. Το τέρμα είναι για γέλια και με το Χάρη CB ίσα που βγαίνεις εκτός και καταϊδρωμένος στη PL.
    Όταν η Liverpool πήρε άσσο και τέσσερα (Ali και Virgil) καθάρισε ότι υπάρχει, για να καταλάβουμε τη σημασία του πίσω άξονα.
    Εκεί που το αεκ (αλήθεια ζούνε αυτοί?) πάει στην Ευρώπη με κάποιο Σβάρνα και τον άλλο που ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΜΕΣΑ ΓΡΑΦΕΙ και τα τρώω όρθιος.

    Στο 8 τα πράγματα δεν είναι καλά, αλλά τα σώζουν ο Kane που βοηθάει πολύ ΚΑΙ με ασιστ και ο OX αν γυρίσει κανονικά. Ο Jack Grealish πάει καλά φέτος όπως και ο Madison.
    Μπροστά είναι οκ με Sancho-Rashford – Ings (Calvert-Lewin ποδοσφαιριστής δεν υπάρχει- ένα κριάρι είναι που απλά πηδάει για κεφαλιές).
    O Sterling για να βάλει ένα πρέπει να χάσει άλλα 5-6 πιο πριν.
    Πίσω με ΤΑΑ είναι μια χαρά από τη μια και με Trippier από την άλλη μια λύπη. Τον Walker της City ευκολά τον φωνάζω για κάτι σοβάδες που θέλω.

    Συμπαθητικοί παίκτες- καλή ως ομάδα για τη ποιότητα της αλλά μέχρι 6.
    Χωρίς ηγέτες -μόνο ο Hendo το παλεύει- δε πας πουθενά. Γι αυτό και φοβούνται τα ματς. ΟΛΑ τα ματς.
    Το πουθενά είναι άντε να πας 8αδα.
    Σε ΚΣ μια Ολλανδία, μια Ισπανία, μια Βραζιλία, μια Ουρουγουάη, μια Γερμανία, ακόμη και μια Ιταλία, ομάδες λογικά που θα συναντήσεις σε ένα προημιτελικό θα σε φάνε λάχανο.

    ΥΓ Θα ήταν ωραίο να βλέπαμε εθνική UK όπως στο στίβο. Καλοί παίκτες πάνε χαμένοι επειδή παίζουν σε Ουαλιες και Σκωτιες (πχ Robertson- Bale).
    Πρώτα όμως θα ανατείλει ο ήλιος από τη δύση και μετα θα γίνει αυτό.

    @ Κωστας. Δεν έχεις άδικο. Δε παύει όμως να είναι σε μια ξένη χώρα. Δεν είναι θέμα χρήματων. Μια χαρά λεφτά παίρνει (8+Bonus πάει στο +10), μια χαρά παροχές εχει και στο Budget παίζει μπάλα μονός του. ΔΕΝ είναι ο σαχλός που ξοδεύει χωρίς αύριο γιατί δεν είναι τέτοιος άνθρωπος. Λες αν ήθελε να μη μπορούσε? Τίγκα είναι τα ταμεία. Βλέπεις όμως την ώρα που η Σπανιόλα έδωσε άλλα 180 για την άμυνα μόνο φέτος (άσε τα υπόλοιπα 300 που είχε ήδη ‘στοκ’) αυτός πήρε το Τσιμικα!
    O Gini παίρνει 75k/εβδομάδα. Είναι 30, θέλει τετραετές. Του έκανε πρόταση 3ετες και 115k/εβδομάδα. Λες να μην εχει 6εκ ακόμη? Μιλάμε για ένα ΠΑΙΚΤΑΡΑ που πήρε όλη την Ολλανδία από το χέρι μεσοβδόμαδα σε 2 ματς. Η λογική είναι παίξε να είμαστε καλά και στα 33 τα ξαναλέμε. Δε πρόκειται να σε αφήσει ΠΟΤΕ ο σύλλογος ξεκρέμαστο. Δες τον Milner ..

  16. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Steven:Προφανεστατα είναι έτσι και ποτέ δεν ισχυριστηκα ότι παίρνεται κάποια απόφαση εδώ για οτιδήποτε.
    Απλά είναι “φιλολογική” η απορία μου.
    Για τον Βατοπουλος, το διάβασα και εγώ.
    Η Κινεζοποιηση για την οποία ισχυριζεσαι -και όχι αβασιμα- ότι η Δύση καλοβλέπει, βρίσκει ολοένα και περισσότερους θιασώτες η υποστηρικτές.
    Να του πούμε του Βατοπουλου ότι μαζί με το ακραίο αυτό λοκνταουν εκεί, παράλληλα “σηκωνανε” και νοσοκομεία αποκλειστικά για κόβιντ, και δεν έκαναν τους ασθενείς βολτα με τα ΚΤΕΛ “Λεστινιτσα- Κάτω Ραχούλα”, η δεν έχει σημασία;

    Μάλλον να μη του το πούμε. Ας μη τον ταράξουμε και χάσει την ευθυγράμμιση του το μουστάκι του.

    Κινέζοι στα μέτρα,ο.κ, αλλά χτιστε και κάτι. Περιμένετε τελευταία ώρα να κουνηθεί το “Νιαρχος” το “Ωνασης” το “Μποδοσακης” και το “Χ” Ίδρυμα,να σας αγοράσουν κρεβάτια, όργανα, καταψύκτες, οξυγόνα,σεντόνια, μάσκες, πορτοκαλάδες, νερά ως και κωλοχαρτα.

    Χρήματα για αντιμετώπιση του ιού πήρατε και παίρνετε από την Ε. Ε., η όχι; Αν ναι, που είναι; Αν όχι, γιατί; Και τέλος πάντων πείτε το. Φωνάξτε “βοηθεια”. Έδω έρχονται νοσοκόμες από το Νότο στη Θεσσαλονίκη. Ο εθελοντισμός ενυπαρχει. Παντού. Πείτε “βοηθεια” πνιγόμαστε. Δεν αρκούν οι αυστηρές εντολές,παρουσιαζομενοι με μάσκες μέχρι τα φρύδια,λες και εξεραγει το Κρακατοα. Και με ολικές απαγορεύσεις, είτε από μιμητισμό, είτε από τρόμο,με τις οποίες θα έξυνε την καράφλα του ακόμα και ο Πατακος.

    Αλλα τι να γίνει. Εφοσον το κράτος “και ξέρει και μπορεί και γνωρίζει και τα καταφέρνει ” ,τότε κάθειστε στον “αξονα”.
    Μαλακες.

    Μπορούν να κάνουν ένα γενικό αυτολοκνταουν; Ένα “self-lockdown”;
    Έτσι, για καμιά 40αρια χρόνια, να μη τούς ξαναδούμε, τους νεκροθάφτες;
    Αυτή θα ήταν η μέγιστη υπηρεσία στον τόπο.

  17. Ο/Η davor λέει:

    # Snitch# δεν ξερω ..δεν θυμαμαι εαν ειχα συζητησει μαζι σου την υποθεση Κωστη (οταν εφυγε για χειρουργειο στο Βελγιο που τελικα τον σακατεψαν) αλλα νομιζω στην Ελλαδα δεν εχουμε κακους χειρουργους-ορθοπεδικους αλλα κακες σχεσεις εμπιστοσυνης!μεγαλη σημασια εχει η αποθεραπεια εφοσον παει καλα το χειρουγειο ολα τα αλλα εινα η αποθεραπεια .Ο Βιργιλος θα επανελθει ειναι γερο κορμι! ….εδω επαιξε μπαλα με “ανοιχτη “” καρδια ο Κασανο(επισης οι Ιταλοι ειναι κορυφαιοι γιατροι) και ο Ζεεντορφ χωρις γονατα ο Βιργιλος δεν θα παιξεΙ??

  18. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Επειδη σχολιαστηκε
    Ουραγός στα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων παραμένει η χώρα μας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η Ελλάδα έχει μόλις 61 δημόσια σημεία φόρτισης όταν οι συγκρίσιμες πληθυσμιακά χώρες: Βουλγαρία έχει 135, η Κροατία 629, η Σλοβενία 649, η Λιθουανία 202, η Φιλανδία 2145, η Σουηδία 8.792, η Πορτογαλία 1.791 και η Ιρλανδία 1.076. Μεγαλύτερες πληθυσμιακά χώρες: Η Ιταλία έχει 9.370 σημεία φόρτισης, η Πολωνία 884 και η Ισπανία 5.769.

    Όλα αυτά όταν απαιτούνται για τη χώρα μας 80 έως και πάνω από 100 σταθμοί ταχυφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και τουλάχιστον 3.000 απλοί σταθμοί φόρτισης, προκειμένου να μπορέσει ένας οδηγός ηλεκτρικού αυτοκινήτου να κινηθεί απροβλημάτιστα σε όλη την ελληνική επικράτεια, εκτός των νησιών, έχοντας στην διάθεσή του σταθμούς φόρτισης ανά 40 χιλιόμετρα.

  19. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν Καλημερα
    Παντως η επιλογη βαση των “αντικειμενικων” κριτηριων αρχισε.Ο “Αγιος” Κατερινης βρηκε κρεβατι ΜΕΘ στο Αχεπα,ενω δεν υπηρχαν.
    Δεν το συνεχιζω….
    Αντε Καλημερα

  20. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δε μίλησα για τους γιατρούς (χειρουργούς) μίλησα για το ιατρικό team που είναι ένα μάτσο σκιτζήδες. Τουλάχιστον στο αεκ. Σοβαρός και συνεργάτης του Μελισανίδη απλά δεν υφίσταται. Είναι incompatible- δεν είναι από τη φύση του λογικό. Σα τους δυο πόλους ενός μαγνήτη: άμα αποφασίσεις ότι ως επιστήμονας σου κάνει ο Μελισσανίδης!! ως προϊστάμενος (πες το όπως θες) αντί να εργαστείς στην ελεύθερη αγορά ως γιατρός είσαι ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.
    Σε αυτούς εκεί μέσα δεν εμπιστεύομαι ούτε τσιρότο να μου βάλουν.
    Πάγο στο πόδι να ζητήσεις θα στο βάλουν σε λάθος πόδι.

    Μιλάμε για το ιατρικό team που το πρωί έκοψε τον Ουρος Τσοσιτς με χρόνιο πρόβλημα στο γόνατο και το απόγευμα της ΙΔΙΑΣ μέρας τον ‘πέρασε’.
    Μιλάμε για το ιατρικό team (το έχω πει πολλές φορές) που βρήκε το Γιάνναρο το Λεσκοτ- ένα διεθνούς φήμης σακάτη που τον είχε απορρίψει ΟΛΗ η PL- περδίκι.
    Για να μη πω για δεκάδες περιπτώσεις σε παίκτες που βγαίνουν με ένα τράβηγμα και κάθονται έξω 3 και 5 μήνες.
    Ο Τσιγκι βγήκε με μια ενόχληση- έτσι μας είπαν- και έκατσε εκτός 6 μήνες. Ο Γαλανόπουλος σχεδόν χρόνισε. Κατάγματα και στα 2 ποδιά να είχε ένα χρόνο έξω δε θα καθόταν.
    Για να μη πω για παίκτες που είναι στα κόκκινα στα εργομετρικά, τους δίνουν μια πορτοκαλάδα και με ένα σταυροκόπημα τους στέλνουν στην ευχή του θεού.
    Πόσοι και πόσοι- τα εχει γράψει και ο Stevie αρκετές φορές, σέρνονται η είναι στο οροί τραυματισμού?
    Μιλάμε για σκιτζήδες και γνωρίζω ότι είναι βαριά η λέξη αλλά είναι σκιτζήδες.
    Μόνο έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω ένα ‘γιατρό’ που παραβαίνει τον όρκο του επειδή του το είπε το αφεντικό. Η κάποιον που βγάζει μια ανακοίνωση (δηλαδή διάγνωση) και μιλά για ένα διάστημα απουσίας πχ ενός μηνός και αυτό γίνεται 4 και 5 μήνες. Η δε ξέρεις λοιπόν τι σου γίνεται η λες ψέματα, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

    Μιλάω για φυσιοθεραπευτές, rehab και γυμναστές. Εκεί το μπανανισταν όχι απλά είναι πίσω αλλά είναι στο μεσαίωνα. Μια ματιά στα κορμιά των παικτών της PL και των παικτών της λίγδας αρκεί για να το επιβεβαιώσεις. Φυσική κατάσταση Γ.Τ.Π, ΤΑ ΦΤΥΝΟΥΝ ΟΛΟΙ στο 60’ και θεωρούν ότι άμα δώσουν 4-5 ματς είναι καταπονημένοι. Τα όποια ματς είναι και έντασης Λίγδας έτσι? Δε πας δηλαδή να παίξεις στο Bridge στο Emirates στο Anfield. Με το Λιασγαρα και το Μωρα 39 χρονών παίζεις.

    ΥΓ Ο Clarence είναι από τους αγαπημένους μου παίκτες. Σκυλί στην αντοχή, πέτρα στο σώμα δε το κούναγες με τίποτα. Από μπάλα δε μιλάμε καν. Όση ξέρει ο άνθρωπος δε τη ξέρουν όλες οι κατηγορίες του Ελληνικός ποδοσφαιρος μαζί. Όχι τίποτε άλλο αλλά μας μιλάνε για ‘αρχηγούς’ και ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ και θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Τα φουρτουνομανταλα και οι πελκολημνιοι ούτε τα σώβρακα δε του πλένουν ακόμη και τώρα.

    Ο τύπος εχει τέσσερα CHL με τρεις διαφορετικές ομάδες ως επιτελικός μέσος..

  21. Ο/Η The Snitch λέει:

    Η ηλεκτροκίνηση στο στάδιο που είναι σήμερα είναι μπούρδα και μισή. Θυμίζει τα πρώτα κινητά του 1992-93 που ήταν 1 κιλό και είχαν αυτονομία 2 ώρες, για να πιάσεις δε ‘σήμα’ τα κούναγες στον αέρα σαν Απάτσι. Κάτι Ericsson αν θυμάσαι που άνοιγες και τη κεραία.
    Δεν είναι μόνο οι σταθμοί φόρτισης. Εχει παντού εδώ. Το θέμα είναι ο χρόνος φόρτισης, η αυτονομία και ο τρόπος λειτουργίας.
    Είναι λύση αποκλειστικά για τη πόλη. Να κάνεις τις καθημερινές μετακινήσεις σου 25-40 χλμ. με ταχύτητες μέχρι 60-70 την ώρα

    Δε γίνεται να μου λεει ο άλλος θα πηγαίνεις μέχρι 120-130 σε ταξίδι γιατί αλλιώς δε βγάζεις ούτε 50χλμ.
    Ούτε να σκάω 70-100 χιλιάρικα και να έχω τελική 160.
    Να μη βάζω κλιματισμό να μη φορτίζω κινητά- tablet να μη βάζω οτιδήποτε που ζητά ενέργεια και να τρέχει ο ιδρώτας από την αγωνιά να παρακολουθώ το δείκτη.
    Θα μείνω στη μέση του πουθενά μέσα στην νύχτα να πεθάνω από το κρύο η θα τα καταφέρω?
    Ούτε να πρέπει κάθε 2 ώρες να σταματάω για 40-60 λεπτά (Minimum) να φορτίσω και πάλι κατά 60-70%.
    Να κάνω δηλαδή μια απόσταση Αθηνά- Θες σε 10 ώρες, να κάθομαι να προσχεδιάζω που ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσω (με το στανιό) και να προσέχω μη βγω εκτός δικτύου.
    Να πάω δηλαδή μια βόλτα σε ένα ορεινό μέρος, σε ένα νησί, οπουδήποτε απόμακρα απλά επειδή έτσι μου ήρθε.
    ΠΟΤΕ δε θα καλυφθεί με σταθμούς το δίκτυο, μιλάω για μένα που είμαι 53. Το αν θα γίνει σε 40-50 χρόνια δε με νοιάζει μιας και θα κοιτάω τα ραδίκια από τη λάθος μεριά.

    Το έχω ψάξει όσο δε πάει το θέμα μιας και είναι κάτι που έχω κόλλημα. Άλλοι πάνε στα μπουζούκια, άλλοι αγοράζουν ρολόγια, ρούχα, άλλοι σπίτια, άλλοι βάρκες και σκάφη. Άλλοι τα τρωνε στις ‘χορηγίες’ με τις γκόμενες.
    Εγώ έχω αυτό και τους υπολογιστές, εκτός από τη Liverpool.
    Περιμένουμε το νέο θηρίο το 2021, το έχουμε παραγγέλλει ήδη σε waiting list. Ευτυχώς πριν δώσουμε το ‘παλιό’ (2 ετών είναι) είπαμε να πάρουμε ένα Volvo hybrid.
    Άγιο είχαμε και δεν το δώσαμε- επέμενα να το κρατήσουμε λες και το ήξερα.
    Πρέπει να είναι η χειρότερη αγορά που έχω κάνει μαζί με ένα Yamapa 600 (σωστά το έγραψα Ya-μάπα) όταν ήμουν πιτσιρίκας.
    Παίρνεις ένα αμάξι που λεει ότι εχει 300+100= 400 αλόγα και στη ουσία έχεις 300. Τα 100 είναι στα χαρτιά, κάνουν φτερά σε αυτοκινητόδρομο σχεδόν σε μια ώρα.
    Το πληρώνεις +30% παραπάνω από το κανονικό και μένεις με το …. στο χέρι.
    Ασε που κουβαλάς και +300 κιλά βάρος μονιμά- είναι σα να πηγαίνεις γεμάτος με 4 άτομα με ότι αυτό συνεπάγεται στην οδήγηση.

    Η οικονομία είναι ο μεγάλος μύθος και εξηγούμαι: To νέο Golf (για να πούμε σε ένα αυτοκίνητο που πουλάει) κάνει 20,000- μιλάω για την Ελλάδα. Το ίδιο σε ηλεκτρικό κάνει 30,000. Το επιδοτούν, δηλαδή το ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ με 5000 ευρώ. Πάει λοιπόν στα 25,000. Άντε να το ‘φάμε’ και αυτό, ότι δηλαδή πρέπει να πληρώνουμε όλοι μας αυτούς που θέλουν να το παίξουν οικολόγοι.
    Το αμάξι εχει κατανάλωση 3,7-4,9 λίτρα. Θα πάρω τη μεγάλη για να είναι όσο πιο πραγματικό γίνεται: 5 λίτρα στα 100χλμ μας κάνουν 1,5Χ5= 7 ευρώ.
    Στα 1,000 χλμ. που είναι η μέση χρήση (12,000/έτος) είναι 70 ευρώ κόστος καυσίμου.
    Το ανάλογο κόστος φόρτισης που δίνουν είναι 2,9ευρω στα 100 η 29ευρω στα 1,000.
    Μιλάμε για 70-29= 41 ευρώ το μηνά κόστος, 500 το χρόνο η ένα δεκάρικο την εβδομάδα.
    Από την άλλη όμως ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΩ 5,000 ευρώ παραπάνω στην αγορά. Αρα 5,000 / 1,5 = 3300 λίτρα καύσιμο η αλλιώς 66,000 χλμ. Ξαναλέω προκαταβολικά λοιπόν πληρώνεις το λιγότερο 6 χρόνια καύσιμο. Σε αυτοκίνητα που ο κανονικός κύκλος ζωής τους είναι 5-7 έτη -μετα λογικά τα αλλάζεις- έχεις προπληρώσει όλη τη βενζίνη σου αλλά κάνεις οικονομία!

    Οικονομία Νο2: Δεν έχεις τέλη κυκλοφορίας και δεν εχει service. Service κινητήρα δεν εχει όλα τα αλλά (λάστιχα- τακάκια- αναλώσιμα) τα έχεις κανονικά.
    Το Golf είναι 1,000cc αρά εχει τέλη 120 ευρώ. Να κάνει και κάθε 2 χρόνια ένα service? Στα 5-6 χρόνια λοιπόν έχεις 120Χ5= 600 και να πούμε και αλλα 600-800 η συντήρηση? 1200-1400 ευρώ. Άντε να σου βγάλει και μια βλάβη εκτός εγγύησης να πας 2,000-2,500 ευρώ
    Οι μπαταρίες στα ηλεκτρικά ΑΝ (μεγάλο ΑΝ) φτάσουν 5 χρόνια θέλουν αλλαγή. Κόστος? Το λιγότερο 5,000 ευρώ σήμερα.

    Πάμε όμως στα όμορφα.
    Μένεις στο κέντρο μιας οποιαδήποτε πόλης. Στο τρίτο στο πέμπτο όροφο. Φυσικά ΑΝ είσαι τυχερός θα βρεις να παρκάρεις κάπου σχετικά κοντά- ας πούμε στο ίδιο στενό. ΠΟΥ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΤΟ ΦΟΡΤΙΣΕΙΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ? Θα έχουν όλα τα στενά της χωράς φορτιστή ανά 5 μετρά όσο πιάνει δηλαδή μια θέση?
    Θα πετάς 50αρα μπαλαντέζα από το τρίτο? Στη δουλειά σου τι θα κάνεις? Θα πετάς και εκεί άλλη 50αρα μπαλαντέζα?
    Η πριν πας κάπου θα πρέπει να κανονίζεις να βρεις ένα μέρος να φορτίσεις και να χάσεις και καμμιά ώρα από τη ζωή σου σχεδόν καθημερινά?
    Είμαστε τυχεροί και έχουμε δικά μας garage και στο σπίτι και στο γραφείο. Βάλαμε Wall box άλλες 1000 λίρες στο σπίτι. Τις μισές φορές λόγω συνήθειας, λόγω αμέλειας, λόγω βιασύνης, ξεχάσαμε να το ‘πριζαρουμε’ (νέα λέξη δικιά μου). Παρτον κάτω το μακαρίτη. Την άλλη μέρα με βενζίνη κανονικά..

    Για να μη πω για τα καλώδια που κάνουν 250-300 το ένα (ακόμη και τα after market) , τα αφήνεις στο δρόμο χύμα αναγκαστικά και θα οι Γύφτοι (sorry οι Ρομα ήθελα να πω) και τα κλεφτρόνια θα κάνουν πάρτη κανονικό. Αν προλάβεις να γυρίσεις τη πλάτη σου πριν στο ‘ανακυκλώσουν’ θα είσαι τυχερός.
    Αν θες 5-10 καλώδια το μηνά καλά θα είναι.

    Αστεία πράγματα για να μη πω ΜΑΛΑΚΙΕΣ στο τετράγωνο.

    Όταν η τεχνολογία φτάσει να δίνει 1,000 χλμ. αυτονομία και φόρτιση σε ανάλογους χρόνους με τα βενζινάδικα δηλαδή 3-5 λεπτά τότε ναι.

    Μέχρι τότε V8, όσα γκάζια θες χωρίς φόβο και πάθος και κλιματιζόμενα καθίσματα με μασάζ. Χωρίς να φοβάσαι αν θα κάψει να σε αφησει στη κατω ραχουλα. Δινουμε και 10 λίρες παραπάνω.
    Μαζί μας θα τα πάρουμε?

  22. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Για μένα το θέμα δεν είναι αν οι ΄΄εδώ΄΄ ακούνε τους ¨έξω¨ για το ΤΙ να κάνουν.
    Το θέμα είναι αν οι ΄΄έξω΄΄ ξέρουν ΤΙ να κάνουν. Αφείνω έξω τα σενάρια συνωμοσίας κλπ…

  23. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Και υπάρχει κι ένα άλλο πρόβλημα : οτι δεν ξέρουν τι θα κάνουν με την ανακύκλωση των μπαταριών.

  24. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Stevie
    Το ενεργειακό αποτύπωμα ενός Τεσλα, η ενέργεια και η εκπομπή CO2 που χρειάζεται για τη κατασκευή του σήμερα, είναι 4,5-5 φορές παραπάνω από ενός κανονικού αυτοκίνητου. Ειδικά για τις μπαταρίες που χρησιμοποιούν Κάδμιο- Λιθιο κλπ. καθώς και τους ανάλογους ηλεκτρολύτες έχουμε κανονικές βόμβες χωρίς υπερβολή.

    Σα χημικός ξέρεις σιγουρα καλυτέρα από μένα (εγώ είμαι άσχετος από αυτά) ότι τα βαρεα μέταλλα είναι εκατοντάδες φορές χειροτέρα για το περιβάλλον μιας και σε αυτό θα καταλήξουν σε όλο το πλανήτη πλην ίσως μερικών πιο εξελιγμένων χωρών που ανακυκλώνουν σε μεγαλύτερο ποσοστό πχ Δ. Ευρώπη- Σκανδιναβία ΗΠΑ Καναδάς.
    Σε Ν. Αμερική, Αφρική, Ασία κλπ. όπως φυσικά και στο μπανανισταν η ανακύκλωση είναι κάτω του 20% με επισημά στοιχεία.
    Όλα αυτά λοιπόν πάνε για θάψιμο αρά μπαίνουν μέσω υδροφόρου ορίζοντα μέσα στη τροφική αλυσίδα μας στο τέλος.
    Έχουμε να φάμε ηλεκτρολύτες και χημικό με το κιλό με τις βλακείες τους.

  25. Ο/Η The Snitch λέει:

    Δε νομιζω να υπαρχει παραπονο για το Βοτανικο του ζελα. Τωρα το διαβασα επισημα.
    Τον Ιουλιο τα ειχα γραψει ακριβως:
    Γηπεδο, 54,000 εμπορικες και χωρος για τον ερασιτεχνη.

  26. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Ηλεκτρολόγος είμαι βρε, χημικός έγινα στην δουλειά.

  27. Ο/Η davor λέει:

    # Snitch ## Δεν διαφωνω καθολου οτι αυτη την στιγμη δεν υπαρχει Ελληνας ποδοσφαιριστης τοπ κλασσης οπως μεχρι το προσφατο παρελθον πχ οι φουρνια του 2004 οπως επισης με την στελεχωση των ιατρικων τιμ των παε.ΥΣΤ παραμονες τελικου CHL 2007 στο OAKA απαντηση tτου DIOS10 σε ερωτηση — ποιος θα παρει το CHL– Η Μιλαν διοτι εχει ΖΕΕΝΤΟΡΦ και ολοι χαφ τις (τοτε Γκατουζο-Πιρλο-Αμπροζινι-Κακα) εχουν δυο ποδια ! ΥΣΤ2 γιουρο 2012 ημιτελικος Ιταλια-Γερμανια …ξαναλει ο DIOS10 Η Γερμανια εφαγε 2 γκολ απ την Ελλαδα δεν φαει 2 απο την Ιταλια ??τελικο αποτελεσμα ΙΤΑΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2-1….Οταν μιλαει ο DIOS10 ο μεγαλυτερος ολων των εποχων…απλα ακους και σεβεσαι ,ασπαζεσαι

  28. Ο/Η davor λέει:

    #Snitch # ο υγιης κοσμος του Παναθηναικου δεν εχει παραπονο ακομα και το μπασκετ θα βολευτει σε οικοπεδο 300 μετρα απ το ποδοσφαιρικο!Η ουσια φιλτατε( ειναι παναθηναικο φαινομενο) ειναι οτι τα “ορφανα” του φορεα κλαινε!Η ΑΕΚ με τα χιλια προβληματα που περασε(αλλο η δικια σου σωστη κατα εμενα υγιη σκεψη της καταστασης της παε)δεν ειχε και ουτε εχει τετοια διχονοια!Στον Παναθηναικο αυτοι που κατεστρεψαν τον ΣΥΛΛΟΓΟ και εβγαζαν λεφτα απ τον ΣΥΛΛΟΓΟ συνεχιζουν τις σαχλαμαρες τους!

  29. Ο/Η The Snitch λέει:

    Το όχι του ΖΑΒΟΥ στις μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών, αρά στις αυξήσεις μισθών εργαζόμενων και στη χαλάρωση των βαρών των επιχειρήσεων (που μπορούν να φέρουν νέες προσλήψεις) αντικατοπτρίζει την αριστερή φιλοσοφία της αποτυχίας. Νοιάστηκε μη μείνει ο ΟΑΕΔ χωρίς λεφτά για επιδόματα, ένας ΟΑΕΔ που έτσι και αλλιώς ΔΕΝ επηρεάζεται από το συγκεκριμένο μετρό που το καλύπτουν άλλοι πόροι, αλλά φυσικά δε πήγε καν το μυαλό του ότι σκοπός είναι ο ΟΑΕΔ σταδιακά να εχει ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ δικαιούχους. Να μη περιμένει δηλαδή ο κόσμος το κράτος- πατερούλη να του δώσει το επίδομα αλλά να μπορεί- όσο σταδιακά μπορεί να γίνει αυτό- να βρει μια δουλειά να συντηρεί μονός του τον εαυτό του.

    Φυσικά αν εχει δουλειά ο άλλος θα πληρώνει και αυτός εισφορές, αρά το κέρδος είναι διπλό μιας και αφαιρείς ένα ‘πελάτη’ του ΟΑΕΔ που τον πληρώνεις ως κράτος και προσθέτεις ένα ‘πελάτη’ στον ΟΑΕΔ που πληρώνει το κράτος.
    ΑΝΩΤΕΡΗ και σιγουρά δύσκολη λογική για αριστερούς αυτή.
    Άμα βέβαια έχεις φτάσει με τα χίλια ζόρια να τελειώσεις με 500 καταλήψεις το γενικό λύκειο αυτά είναι του διάβολου πράγματα.
    Τυχαία όλοι οι μπετοστοκοι ακολουθούν το ΖΑΒΟ, το ΦΩΦΑΛ, το Κουτσουμπα με το χρυσό το Rolex και το Γιανη που μποϋκοτάρει το μαγαζί που πουλάει το εμπόρευμα του?
    Η πιο συνηθισμένη αρλούμπα δε που ξαμολάνε είναι εγώ είμαι αριστερών πεποιθήσεων!!!! αλλά όχι όπως τα κάνουν αυτοί.
    Δηλαδή όπως τα κάνουν ΠΟΙΟΙ ακριβώς? Για πείτε μας ΕΝΑΝ που πέτυχε τη συνταγή στο πλανήτη. ΕΝΑΝ μόνο όχι δεύτερο. Ο Στάλιν? Ο Μαο? Ο Κιμ? Ο Φιντελ? Ο Τσάβες και ο Μαδούρο? Ο Χόνεκερ? Ο Τσαουσεσκου? Ο Γιαρουζέλσκι? Ο Χρουστσόφ? Ο Πολ Ποτ? Ξέχασα κάποιον πετυχημένο αριστερό τα τελευταία 100 χρόνια?

    Όταν τους ρωτάς: δηλαδή είσαι κάτι που δεν υπάρχει στο πραγματικό κόσμο?, τότε ξεκινάει το μπαρουφομετρο και τα κατεβατά για τους κακοί κσενοι, τους εβραίους, τα προτεκτοράτα, τη λέσχη Bilderberg που βάζει τα ΜΜΕ στη Ελλάδα!!!! (ναι η λέσχη ασχολείται με το τι λένε στα κανάλια του μπανανισταν σε 11εκ κόσμο όλη μέρα- άλλη δουλειά δεν εχει- Σκαι βλέπει κάθε πρωί ) τους ραγιάδες και ότι άλλη ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ μπορούν να σκεφτούν για να δικαιολογήσουν την αμορφωσιά την ανικανότητα και τη τεμπελιά που τους δέρνει.

    ΑΚΑΜΑΤΗΔΕΣ κανονικοί. Ρεμπεσκέδες και κοπροσκυλά που τα ξέρουν όλα, έχουν άποψη για τα πάντα, και συμβουλές προς όλους, αλλά δε ‘προλάβαν΄ να τα εφαρμόσουν στη δικιά τους ζωή.

    Όπως έλεγε και ο σύντροφος Φραπεδιαρης όταν τον ρωτήσαν γιατί δεν απορροφούμε τα χρήματα από τα ΕΣΠΑ και απάντησε με το αλησμόνητο:

    Αυτά είναι δύσκολα πράγματα. Θέλουν δουλειά! Θέλουν λεει έσοδα- έξοδα να είναι στο συν!

    Τόσο απίθανο τους δείχνει ένα μαγαζί να εχει ένα Balance sheet θετικό, όπως βέβαια τόσο τρομερό είναι ότι αυτό απαιτεί να …. Δουλέψεις!

    Κάπου ανάλογα είχε κινηθεί και το ΖΑΒΟ στους πυρόπληκτους στο Μάτι που πήγε ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ, ήταν απασχολημένος στο κότερο- δεν ανάβαν καλά τα πούρα, το χαβιάρι ήταν μαύρο το κρασί παλιό και ο αστακός φρέσκος.
    Τότε που μας έδειχνε ως πυρόπληκτη και μαυροφορέμενη αυτή που είχε κάνει υπουργό, αυτή που στο βιογραφικό της γραφεί ότι περπάτησε στους δρόμους της Γένοβας και κράταγε τη ομπρελά του χοντρομπουτη.

    Τότε που είχε πει: Και να σου δώσω 2,000 ευρώ τι θα κάνεις? θα τα φας.

    Sent from my iPad