Α Ε Κ – ΛΑΡΙΣΑ

Ωραία ημέρα σήμερα. Ποδοσφαιρική. Όπως και η ώρα που μας θυμίζει κάτι από τα παλιά. Σε ωραίο επίσης γήπεδο και με μπόλικες επιστροφές για την ομάδα μας. Τι άλλο να ζητήσεις το μεσημέρι δηλαδή απέναντι από ένα όμορφο τζάκι; Να δεις κάτι που να σου κλέψει την προσοχή από την φωτιά.

Φρούδες οι ελπίδες. Η ΑΕΚ κατέβηκε με 4-2-3-1, κι εγκλωβίστηκε πανεύκολα στην διπλή αμυντική ζώνη της Λάρισας. Λέω πανεύκολα διότι ενώ φώναζε η άμυνα του αντιπάλου οτι έπρεπε να πάρεις πλάτος στο γήπεδο, η ομάδα μας δεν είχε ούτε πλάγια μπακ ούτε εξτρέμ. Κάκιστοι και οι τέσσερις που έπαιξαν στα πάντα. Είτε σε σέντρες που επιχείρησαν, είτε σε απασχόληση των προσωπικών τους αντιπάλων. Ο Ολιβέιρα φυσικά δεν μπαίνει στον τομέα της κριτικής, λόγω απόλυτου σεβασμού στα ΑΜΕΑ.

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας μεν, όμως δεν ήξερε τι να την κάνει έξω από την περιοχή της Λάρισας. Πασούλες, οριζόντιο ποδόσφαιρο και φλυαρία. Από προσωπικά λάθη αμυντικών, οι ομάδες βγήκαν ισόπαλες σε επικίνδυνες τελικές αλλά σίγουρα πιο κερδισμένος βγήκε ο αντίπαλος αφού υπηρέτησε το πλάνο του και κράτησε το σκορ.

Εμείς από την άλλη, πραγματικά υποφέραμε. Εντάξει, είπαμε οτι δεν έχουμε χαφ, αλλά σήμερα δεν ήταν κι απαραίτητο. Το κέντρο μια χαρά κατέβαζε την μπάλα κι έκοβε όποτε ξεμυτούσε η Λάρισα. Το πρόβλημα ήταν στην επίθεση, που δεν έκανε κίνηση για να απελευθερωθεί, ούτε είχε κάποια έμπνευση να ανοίξει τηη αντίπαλη άμυνα. Και μέσα στο θλιβερό θέαμα του Αλμπάνη και του Μαχαίρα, είχαμε κι έναν ανεκδιήγητο διαιτητή, που τα έκανε θάλασσα στον πειθαρχικό έλεγχο αλλά και στις αποφάσεις του. Όχι οτι επιρρεάσε αυτός την απόδοση μας, απλά μπαίνει σαν στοιχείο κριτικής του πρώτου μέρους. Μαζί με την φωτιά στο τζάκι, είχα και τον Φωτιά στο γήπεδο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τον Καρέρα να αλλάζει θέσεις στους δύο χειρότερους : Αλμπάνης και Μαχαίρας απλά άλλαξαν πλευρά αλλά όχι και μυαλά. Η ομάδα είχε ακριβώς την ίδια εικόνα, με την φλυαρία και τον εγκλοβισμό στον άξονα, και δεν φαινόταν κανένα φως. Όταν έχεις καλό τον Σάκχοφ και σταθερά τα σέντερ μπακ, είναι γεγονός οτι δεν μπορείς να βρεις προκοπή.

Μετά λοιπόν από ένα χαμένο τέταρτο, ο προπονητής αποφασίζει να αλλάξει όλη την επίθεση. Κι εκεί άρχισε η δική μας τύχη, σαν τηλεθεατές. Πριν γίνει κάποια αλλαγή, ο Μαχαίρας σκοράρει ένα γκολ απίστευτο και βάζει την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ. Που δεν βοήθησε κι ιδιαίτερα αφού μετά από λίγο βλέπουμε μια γκολάρα από την Λάρισα, κι επιτέλους τον Ολιβέιρα στον πάγκο μαζί με τον Μαχαίρα. Την γλύτωσε ο Αλμπάνης διότι πρόλαβε και τραυματίστηκε ο Λόπεζ. Εν πάσει περιπτώσει, και την ώρα που το φως γινόταν ακόμα πιο σκοτεινό, με Λιβάγια, Ινσούα και Καρίμ μέσα, με την τράβηγμα του Μάνταλου στον άξονα, κάτι ίσως περίμενες.

Και δεν άργησε. Ο Καρίμ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έδειξε σε όλους πώς παίζεται η θέση του σέντερ φορ. Κίνηση, εκμετάλλευση του κενού χώρου στην περιοχή, και βολίδα. Δεν ξέρω αν κατάλαβε ο Ολιβέιρα τι είδε, όμως εγώ είδα το one touch goal και την ΑΕΚ να απελευθερώνεται από τα άγχη της. Ήταν το τρίτο καταπληκτικό γκολ που είδαμε σήμερα. Η μοίρα μας επεφύλασσε κι άλλη μια γκολάρα αργότερα, όταν σε ένα κόρνερ που δεν ήξερε τι να κάνει την μπάλα ο Μάνταλος, την γύρισε στον Σιμόες εκτός περιοχής, κι αυτός έβαλε ένα γκολ καρμπόν με αυτό που είχε βάλει κόντρα στην Βόλσφμπουργκ. Η τύχη μας όμως σαν τηλεθεατές συνεχίστηκε, διότι το 4-1 το σφράγισε μια απίστευτη σκροπ σουτάρα του Γαλανόπουλου.

Φυσικά το σκορ δεν μας ρίχνει στάχτη στα μάτια. Η ΑΕΚ ήταν τραγική σήμερα σε επίπεδο ανάπτυξης και επίθεσης. Φάνηκε κρύα, νωθρή κι αδούλευτη. Φάνηκε οτι αυτό το rotation δεν βοήθησε καθόλου. Όπως φάνηκε οτι η Λάρισα ήταν πολύ διαβασμένη στο μπλοκάρισμα του Μάνταλου και του Σάκχοφ, καθώς και του Σιμόες που θεωρητικά έχτιζε το ξεκίνημα της επίθεσης. Όμως καθώς το παιχνίδι προχωρούσε, άρχισε να ρετάρει σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, ενώ τεχνικά η ΑΕΚ έβαζε μέσα πιο πλούσια χαρακτηριστικά. Μιλάω κυρίως για τον Καρίμ – σίγουρα ο mvp σήμερα, και με την ευχή να μην έχει πάθει θλάση – αλλά και τον Ινσούα που μάζεψε την αριστερή πτέρυγα σε σχέση με εκείνο το σούργελο που λέγεται Λόπεζ.

Αυτό λοιπόν κρατάμε σήμερα. Το ματς σούπα, που όμως μας έδωσε πέντε γκολάρες και τρεις βαθμούς. Σε μια πολύ κακή ημέρα για την ομάδα, που όμως είχε τρομερή ρέντα κι εκπληκτικό timing. Διότι μιλάμε για το τελευταίο εικοσάλεπτο και τίποτε άλλο. Κι όλοι ξέρουμε οτι εκεί, εύκολα κάθεται η στραβή. Συγχαρητήρια λοιπόν, κι όποιος δεν έχει δει τα γκολ σήμερα, να ψάξει να τα βρει. Ήταν και τα πέντε γκολάρες, σε ένα παιχνίδι που ο αντίπαλος έπρεπε να χάσει αλλά όχι με τόσο βαρύ σκορ. Αυτό όμως είναι δικό του θέμα, όπως δική μου ευθύνη ήταν που δεν ασχολήθηκα με την φωτιά στο τζάκι, αλλά με την φωτιά των γκολ.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

18 Responses to Α Ε Κ – ΛΑΡΙΣΑ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Την ώρα που ο πρόεδρος διάλεγε χαλκοσωλήνες από τα ΙΚΕΑ, ο Φωτιάς (μπλοκ Σαββίδη νομίζω) θύμιζε εποχές παράγκας. Ανεκδιήγητος στον πειθαρχικό έλεγχο, έγραψε ιστορία στη φάση του πέναλτι ακυρώνοντας τον εαυτό του ενώ είχε δει πεντακάθαρα. Εργαλείο από τα λίγα.

    Χατζής-Αρμόδωρος ή Αγορογιάννης-Βάιος, θυμίζουν Καφού-Κάρλος μπροστά στους ανάπηρους που έχουμε για μπακ, διαλέγετε και παίρνετε.

    Ο Ρουμάνος αν είχε τον Βράνιες δίπλα θα ήταν πολύ καλύτερος. Καλά τα κεντρικά ΧΑΦ. Μεγάλη αμαρτία που δεν υπάρχει ο Αραούχο φέτος. Με Λιβάγια, Τάνκοβιτς και Γκαρσία (με το καλό) θα ήταν πολύ επικίνδυνος, δεν χρειαζόμαστε βαρύ φορ.

    Σάχοβ, Καρίμ, Τάνκοβιτς, Γκαρσία είναι μια χαρά προσθήκες αλλά είναι κρίμα που δεν έχουμε μπακ. Αυτή είναι η μεγάλη τρύπα της ΑΕΚ φέτος.

    Οσο για τον Τσιντώτα, ας αθροίσουμε πόσα γκολ θα φάει ΟΡΘΙΟΣ. Ναι, βολίδα, αλλά στις δικές μας βολίδες αυτός της Λάρισας έπεσε. Τα έφαγε, αλλά έπεσε.

  2. Ο/Η J. Patikas λέει:

    “Ο Ολιβέιρα φυσικά δεν μπαίνει στον τομέα της κριτικής, λόγω απόλυτου σεβασμού στα ΑΜΕΑ”.
    Steven θεός!!!

  3. Ο/Η Pontios λέει:

    @nektarios

    Πραγματικά αυτός ο τσιντωντας είναι ο Γκούφι τις ΑΕΚ!
    Μιλάμε για τραγωδία!επαγγελματιας τερματοφύλακας να τρώει τέτοια γκολ!
    Επισης τα λεφτά του πρέπει να τα τρώνε όλα οι δημοσιογράφοι δημητριαδηδες κτλ.

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    Αρα το συμπέρασμα του αγώνα όπως το εκλαμβάνω, είναι ότι δεν ανάβουμε τζάκι αν θέλουμε να δούμε αεκ.
    Είδα τα γκολ σήμερα, όντως ωραία. Του Σιμοες γκολαρα αλλά και τυχερό αρκετά μιας και περνάει αναμεσά από τα ποδιά ενός τύπου που κάνει άλμα με ανοιχτά ποδιά! Ο τα ΤΡΩΩ ΟΡΘΙΟΣ απλά επιβεβαίωσε το κανόνα. Τα έχουμε πει αυτά και τα έχουμε γράψει από τότε που μου λέγανε ότι έπιασε 2 penalty που πήγαν πάνω του. Όπως έχουμε πει και για τον παικταρά που δεν είναι ΑΜΕΑ. ΓΙΔΙ είναι και το λεμέ από πέρσι το καλοκαίρι. Θα δεχτώ όμως το ΑΜΕΑ-ΓΙΔΙ ως συνδυασμό

    Στο κανονικό ποδόσφαιρο κατέβηκα στο ‘derby’ με το πρώτο της βαθμολογίας χωρίς 6 βασικούς: Virgil, Gomez, Trend, Hendo, Tiago, Mo Salah.

    24 τελικές- 13 στο στόχο (στόχος ΔΕΝ είναι το δοκάρι) , 3 δοκάρια, 10 corner, 572 passes, ένα γκολ που δε μέτρησε για 13 χιλιοστά! και 3-0 ήταν ένα ευχάριστο απόγευμα. Η Leicester πανηγύριζε κάθε φορά που πέρναγε τη σέντρα, ειδικά στο Α.

    Ο Jota – το έχω ξαναπεί- στα £30εκ είναι ήδη κλοπή. Πολύ κάλος ο μικρός Curtis, πολύ κάλος μετα από καιρό ο Bobby. Που είναι ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ και αυτά που ακούω ως κριτική είναι ΓΤΠ. Κριτικη στο Bobby κάνεις οποίος ξέρει μπάλα όσο ξέρω εγώ από πλέξιμο. Δηλαδη οι γραφικοι Σωτηρακοπουλοι..

    Πυρηνικός JAMES MILNER στα 34 του για άλλη μια φορά. Ξεκίνησε δεξί μπακ- δε πέρασε κουνούπι. Χτυπάει ο Naby (πρωτότυπο..) στο 50’ τον φωνάζει ο άλλος του λεει παίξε επιτελικός μέσος. Θα βαράς και τα corner. No problem Boss, πάρε και μια ασιστ στο τρίτο. Στο 75’ τον ξαναφωνάζει στο πάγκο. Θα παίξεις ανασταλτικό χαφ. No problem Boss, δε πέρασε μπάλα στον άξονα ένα τέταρτο + καθυστερήσεις μαζί με Gini .

    551 συμμέτοχες στη PL, 131 στη Εθνική. Αρχηγός (μέχρι που οικειοθελώς αποσύρθηκε) της Εθνικής Αγγλίας και της Liverpool. 57 γκολ με Club 23 με Εθνική.
    Εχει κατακτήσει ΟΛΟΥΣ τους τίτλους σε συλλογικό επίπεδο που μπορεί να πάρει ένας παίκτης. Σε 18 χρονιά καριέρας δεν εχει αστοχήσει ΠΟΤΕ σε πέναλτι.

    Για να ξέρουμε τι εννοούμε όταν λεμέ τη λέξη ΑΡΧΗΓΟΣ.

    Mr Reliable τον φωνάζουμε εδώ.

    @ Stevie, τώρα τα είδα. Sorry μπερδεύτηκα λόγω δουλείας όπως είπες σωστά.
    Και εγώ από μηχανολόγος μηχανικός και μηχανικός παραγωγής ‘κατάντησα’ έμπορος.
    Τώρα θα μου πεις σε μια χωρά που δε παράγει τίποτα πήγες και σπούδασες μηχανικός παραγωγής?
    Να πω ότι έχεις άδικο? Γι αυτό έκανα και το δεύτερο πτυχίο να σιγουρευτώ και μόλις γύρισα τα έβαλα κορνίζα σα και σένα.

    @davor,
    Από τη φουρνιά του 2004 μόνο 2 είχαν το χτίσιμο και τα προσόντα να παίξουν εκτός. Όλοι οι άλλοι ήταν για τα μπαζα- βλέπε Ζαγοράκης που πήγε 6 μήνες διακοπές στο Leicester. Κατσουράνης Καραγκούνης. Γερά παιδιά με όρεξη να παίξουν να τρέξουν να ιδρώσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Χαριστεες και οι Καψήδες πήγαν έξω και δεν ακουμπήσαν.
    Ούτε είναι τυχαίο ότι Έλληνες ΄γιατροί’ πήραν το κοντό στην εθνική και τον αφήναν να παίζει με μετατόπιση 5 σπονδύλου (μεσοσπονδύλιο δίσκο) την ώρα που μπορούσε με ένα απλό χτύπημα- τζαρτζάρισμα πχ η πέσιμο να μείνει ανάπηρος όλη του τη ζωή.

    Όπως σου έχω πει δεν γνωρίζω τα του συλλόγου σου πέραν κάποιων συζητήσεων με το κανονικό ιδιοκτήτη του ΠΑΟ ανά καιρούς- σπάνιες είναι η αλήθεια μιας και δεν είναι του ποδοσφαίρου ο άνθρωπος. Πες του για μοτέρ, στησίματα και αναρτήσεις να μιλάς με τις μέρες.

    Ο Βοτανικός είναι μια άλλη ιστορία και λόγω φίλιας με τον project manager από πλευράς Αλαφ-ουζου μαθαίνω 5 πράγματα.
    Αυτός είναι και ο άνθρωπος άλλωστε που έφτιαξε όλη τη πρόταση ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ και εχει αναλάβει να το πραγματοποιήσει.
    Το προηγούμενο καλοκαίρι δε, τυχαία έμαθα μετα από +20 χρόνια παρέας ότι είναι και συμμαθητής του Stevie- δε το ήξερα δεν είχε τύχει να πούμε για σχολεία.

    Υπολόγιζε περίπου 4-5 χρόνια. Τα τρία που λένε στο κόσμο είναι μαλακιες του Μπακογιάννη και φυσικά δεν υπάρχουν.
    Όπως δεν υπάρχει και η απόφαση του ‘δήμου’. Το project είναι Ντόρα καθαρό. Πιο ξεκάθαρο δε γίνεται.
    Μόλις έγινε ελκυστική εταιρεία ο ΠΑΟ if you catch my drift.
    Όταν ξεκινήσει με το καλό, θα αρχίσεις να βλέπεις και ‘ενδιαφερόμενους’.
    Κανονικούς όχι Τσάκες και πρίγκηπες της Ζαμουντα.

  5. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Στίβεν εσύ είχες τζάκι να ασχοληθείς χτες στον αγώνα.
    Εγώ με το καλοριφέρ τι να έκανα;; Να μετρούσα τις φέτες;;;

  6. Ο/Η davor λέει:

    Snitch ευχαριστω για την απαντηση

  7. Ο/Η Pontios λέει:

    @snitch

    Λιβαγια χαιρετάει;

  8. Ο/Η Κωστας λέει:

    Θα σπασει ο διαολος το ποδαρι του και θα βαλει μαζεμενα καμια δεκαρια γκολ ο αμεα και θα κλαιει ολο το μπλογκ 😁😁😁

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Κώστας : Ας τα βάλει κι ας τον χάσουμε από τα Κάτω Πετράλωνα.

  10. Ο/Η Δημήτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Χαχαχαχαχα είστε Θεοί ακους εκεί ΑΜΕΑ ΓΙΔΑ. Κλαίω από τα γέλια. Μας λείπει και Γιακουμάκης φέτος για να τους βάλει δίδυμο μπροστά να χαθεί το τόπι

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Pontios: δεν έχω ξανά -ασχοληθεί από το καλοκαίρι που ήταν φευγάτος μιας και το αεκ έδινε 550 με μπόνους (πρωτάθλημα) και οι τούρκοι 1,4.
    Τεράστιες διάφορες. Που άμα είναι σε USD εχει βγάλει και ένα 20% με τα οικονομικά να είναι το ατού του Ερντο σα μια άλλη ψυχή εδώ.
    6.80 είχε το καλοκαίρι, 7,96 εχει σήμερα. Μιλάμε για θαύμα όχι αστεία!
    Φοβάσαι μη σου φύγει ο παικταράς?

    @ Κωστας: 10 γκολ CF στο αεκ βάζει και ο κανένας. Μια ομάδα που κάνει 15 τελικές/ματς σε 26 παιχνίδια εχει ένα όρο χονδρικά 400 τελικές μόνο στο πρωτάθλημα.
    Να εμπλακεί στις μισές ο CF της? Έναν έχεις όλο κ όλο δεν είναι Liverpool να σκοράρουν και οι 3 μπροστά. Ποσά γκολ έβαλε ο Βέρντε πέρσι?
    200 τελικές – 10 γκολ είναι πολλά? 5% ευστοχία λογικά εχει ο Θωμάς στα 66 του με τις άμυνες στην Ελλάδα.
    8 είχε βάλει ο Γιόχανσον σε 6 μήνες που έπαιζε κοφτής κανονικά.

    @ Δημήτρης μόνο ΑΕΚ: Ο Γιακουμάκης πάει καλά φέτος. Το πηρέ ο άλλος στην Εθνική- αποκλειστήκαμε. Παίζει στη Φένλο στην Ολλανδία βασικός και έχασε από το Αγιαξ με ΔΕΚΑΤΡΙΑ (13) ΜΗΔΕΝ (0). Μιλάμε για ρέκορντμαν όχι αστεία…
    Στανή εχει φτιάξει ο εγγυητής εκεί μέσα. Πάρε τον ένα και βαρά τον άλλον.
    Νομίζεις ότι τυχαία τερματίζεις στο -20 κάθε χρόνο και χάνεις και 4 τελικούς σερί?
    Θέλει σύστημα δεν είναι απλό.

  12. Ο/Η davor λέει:

    για εμενα που …τωρα βουρκωνω ..περασα παιδικα ,εφηβικα και νεανικα χρονια
    ‘μαζι του” σημερα πεθανε το ποδοσφαιρο για εμενα https://youtu.be/nNF_5Ty2LRw?t=3

  13. Ο/Η Pontios λέει:

    @The Snitch

    Οχι απο περιεργεια ρωτησα καθαρα μηπως και εχει παρει τιποτα το αυτι σου.

  14. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Pontios

    Η αγορά εχει αρχίσει και κινείται εντελώς διαφορετικά πλέον στις μετάγραφες. Ο Mike Edwards, αυτή τη στιγμή ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ Sporting Manager στο πλανήτη, δείχνει το δρόμο από το καλοκαίρι. Οποίος κατάλαβε θα επιβιώσει. Οποίος όχι είτε βασίζεται στο ξοδεύω χωρίς αύριο όπως οι Ρώσσο- Άραβες είτε πάει άβλαφτος από σήμερα. Και στις δυο περιπτώσεις όμως, ειδικά στη δεύτερη η οικονομική αποτυχία είναι 100% εξασφαλισμένη: Η Chelskey και η Referee United ξαναγυρίσαν εκεί που ανήκουν γι αυτό ακριβώς το λόγο, μόλις έκλεισαν λίγο οι κάνουλες έδειξαν το πραγματικό πρόσωπο τους, αυτό του αγοράζω ομάδες και τίτλους.

    Πρόσεξε μιλάω για λίγο, δε σταμάτησαν να ξοδεύουν απλά δεν έπαιρναν ότι πετάει και κολυμπάει μιας και τους προλάβαινε η Σπανιόλα.
    Η οποία θα εχει ακριβώς την ιδιά τύχη. Δε γίνεται να ξοδεύεις μισό καράβι λεφτά κάθε εξάμηνο και να στηρίζεσαι σε εσωτερικά γυρίσματα στα ταμεία.
    Η Referee έπαιρνε δεκαετίες δάνεια με εγγύηση μια τα άλογα!!! του τσίχλα και μια τα συμβόλαια που ΘΑ εισέπραττε.
    Τα συμβόλαια είναι εκεί μεν αλλά άμα δεν φέρνεις και από αλλού λεφτά, οι χορηγοί σου σταδιακά θα μειώνονται ως αξία.
    Θυμάσαι τι χρήμα έρεε στη Μίλαν και τι χορηγούς είχε πριν 15 χρονιά? Που είναι σήμερα όλοι αυτοί?
    Ποιος θα χορηγήσει μια ομάδα που είναι ανύπαρκτη στην Ευρώπη και την απόκλειέ ο Φορτουνης?

    Που είναι σήμερα ο Special που μας πρήξανε μια δεκαετία ότι είναι μάγκας δαγκας και τα ξέρει όλα? Παπαρια ξέρει, μόλις σταμάτησε να αγοράζει τον αφρό βγήκε δωδέκατος ο προπονηταρας.

    Η City εχει ταμείο επειδή της τα γεμίζει η Etihad που ανήκει στους ιδίους ιδιοκτήτες. Μέχρι ποτέ θα σκάνε +300αρες κάθε χρόνο χωρίς ευρωπαϊκούς τίτλους άρα λεφτά άρα ΜΕΓΑΛΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥΣ? Ποτε είδαμε φανέλα City στην Ελλάδα? Ποιος να τη βάλει? Οι 5 οπαδοί της που δε γεμίζουν ταξί?

    Η Liverpool γιγαντώθηκε οικονομικά από 2 πράγματα.

    Α) Έξυπνη διαχείριση παικτών στις αγορές και δημιουργία υπεράξιων. O Klopp με τον Edwards πήραν ένα ροστερ κάτω από 400εκ και το έχουν φτάσει πάνω από 1δις έχοντας ξοδέψει 160εκ όλα και όλα. Αγοράζουν και πουλάνε έξυπνα. £10εκ έδιωξε το Κουτινιο ο ανοιχτομάτης ο Ζουζε και τον δώσαμε £160εκ. Πιο πριν δε του έκαναν ο DeBroune και ο Mo Salah (είπαμε από μπάλα είναι special ο μπαγάσας) αλλά του έκανε ο Ετο στα 38 του!
    Η άμυνα μας εχει 2 μπακ που έχουν κοστίσει £8εκ ο ένας και μηδέν ο άλλος και είναι τα καλυτέρα στο κόσμο. Robbo και Trend είναι πάνω από £100 έκαστος.
    Πηρέ το Jota £42 συνολικά και πλήρωσε μόνο το 10% upfront (μπροστά) και τα άλλα σε 3 χρονιά σπαστά.
    Έτσι η Wolves δημιουργεί μια ΣΤΑΘΕΡΗ πηγή εσοδών στη τριετία με £12εκ ανά έτος και μπορεί να κινηθεί ανάλογα να φέρει τον επόμενο Jota- Podense κλπ. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι άμα έχεις λεφτά στη τσέπη σου θα τα ξοδέψεις με τη μια κατά 90%
    Ο Jota ΗΔΗ κοστολογείται £70εκ μέσα σε 4 μήνες στην ομάδα και αν συνεχίσει έτσι – είναι ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ- τη 100αρα τον Ιούνιο την εχει για πλάκα.

    Β) Έσοδα από Ευρώπη. Με τρεις τελικούς στη πενταετία εχει περάσει τα 300εκ από την UEFA και συνεχίζει, εχει μπει δε σε μια λογική που οι 16 στο CHL κάθε χρόνο είναι (λογικά πάντα) θέμα τυπικής διαδικασίας. Με λίγα λογία οι φετινές μετάγραφες της (Jota-Τσιμικας- Tiago) χωρίς τις πωλήσεις, ο Brewster έφυγε για £23.5 o Lovern για £12, έχουν πληρωθεί από την UEFA.

    Έγραφα χρονιά πριν από τότε που παίζαμε στα ξερά το 2014: ΠΑΙΞΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Φτιάξε ομάδα για εκεί, μια κατσαρόλα στην Ελλάδα εχει αξία μόνο για τους Κορεες που ως πεντάχρονα βάζανε το ‘πρωταθλητής’ μπροστά μπας και ψηλώσουν 5 πόντους για ένα εξάμηνο.

    Φερτέ 5 Γιόχανσον, φέρε παίκτες που μπορείς να τους πάρεις 1εκ να τους δώσεις 3 και 5εκ.
    Φέρε Καμαρα, φέρε Σεμεδο, φέρε Μπα και Σα. ΕΝΑΝ παίκτη πλήρωσες το Μπαρκά (φώναζα πάρτε τον από τη πρώτη χρονιά στον Ατρόμητο) και τον έδωσες 8 φορές παραπάνω. 600-4,5εκ πήγε η δουλειά.

    Ότι κάνει ο Βαγγέλης σε πιο μικρή κλίμακα αρχικά, αλλά ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ.

    Φέρε 2 ονόματα που θα σε βοηθήσουν στην ομάδα και θα ανεβάσουν το ροστερ ανάλογα. Βλέπε Βαλμπουενα- Ραφίνια σήμερα.
    Έλεγα τότε φέρε τον Wesley Sneijder. 1.5εκ ζήταγε στα 33 του, σιγά τα λεφτά για 2 χρονιά. Διεθνής Ολλανδός μόνο το κώνε που θα κάνεις ΚΑΙ με το manager του κέρδος είναι. Θα σου φέρει 2 μαυρουκους τσάμπα με 2-3 εκ και θα τους δώσεις 10εκ σε 2 χρόνια.
    Πας και μου κουβαλάς τους Χνιντ και τους Καρακλανιτς τώρα και κάτι τελειωμένους Ρουμάνους και Ολιβειρες δίνοντας τα ιδιά λεφτά, παίρνοντας ΠΑΛΤΑΔΟΥΡΕΣ που δε σου προσφέρουν τίποτε στο χόρτο και φεύγουν νύχτα όπως ήρθαν. Ασε που ακουνε οι manager αεκ και βαζουν τα γελια με το καρμιρη.

    Τωρα θα μου πεις ποιος θα τα κανει αυτά? Ο Ηλιας που κοιταει τις αρπαχτες από τους Γιουγκους, η ο άλλος που τσακωνωταν και πηγε να πιαστει στα χερια 70 χρονων με το Λαμπροπουλο για 120 χιλιαρικα? Ο τυπος ΟΠΟΥ ΠΗΓΕ αφησε καμμενη γη πισω του..

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    AD1OS..

    Δε χρειαζεται να πουμε κατι αλλο.

  16. Ο/Η The Snitch λέει:

    Μου ήρθε στο e-mail μου το παραθέτω ως εχει και υπογραφώ με χερια και πόδια:

    CAPITALISM 101

    Μια και κατά πως φαίνεται, τα καψερά τα Συριζοκουκουέδια γνωρίζουν περί καπιταλισμού όσα πρόλαβε να γράψει ο θείος Κάρολος στο Κεφάλαιο, πριν αποδημήσει εις Κύριον και γίνει αξιοθέατο στο νεκροταφείο του Highgate, καλό θα ήταν να παραθέσω ένα ταχύρυθμο μάθημα (του 1 λεπτού, για να μην ταλαιπωρήσουμε το attention span τους) περί Καπιταλισμού:

    1. Μπορεί το 1850 τα μέσα παραγωγής της Βιομηχανικής Επανάστασης να ανήκαν σε κάποιες οικογένειες, δεν συμβαίνει το ίδιο και τώρα, που το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών μιας πολυεθνικής είναι διασκορπισμένο σε απλούς μικροεπενδυτές. Έτσι, ο “ιδιοκτήτης” μιας τέτοιας πολυεθνικής δεν κατέχει πάνω από το 10% των μετοχών, στην καλύτερη περίπτωση.

    2. Όπως το 1998-99 ο μέσος Έλληνας έπινε τη φραπεδούμπα του στην παραλία και μιλούσε από το κινητό του στον χρηματιστή του για να αγοράσει “χαρτιά”, έτσι κάθε επενδυτής στον κόσμο μπορεί να έχει ένα portfolio που αποτελείται από μετοχές 10-20 εταιρειών. Αυτό δεν τον κάνει υπόλογο για κάθε ενέργεια που θα αποφασίσει το Δ.Σ. της κάθε εταιρείας, το οποίο είναι εκεί για να βγάζει κέρδος για τους επενδυτές του, ακόμα και για τον Φανούρη της θειάς μου της Ευλαμπίας της Γκαβογιαννούς. Αν έχω μετοχές της UCAR δεν σημαίνει ότι σκότωσα τους ανθρώπους στο Μποπάλ της Ινδίας.

    3. Μία μεγάλη πολυεθνική, όπως ας πούμε η Deloitte (που δεν την γνωρίζουμε καν στην Ελλάδα, οι περισσότεροι), έχει 312.000 εργαζόμενους, δηλαδή η δραστηριότητά της προσφέρει αξιοπρεπή διαβίωση σε 1.250.000 ανθρώπους άμεσα και σε τουλάχιστον άλλα 15.000.000 ανθρώπους έμμεσα.

    4. Εάν 1-2 από αυτούς τους κολοσσούς καταφέρνατε να τους καταστρέψετε, όπως ονειρεύεστε, την επόμενη μέρα θα τσακωνόσασταν με τα αδέσποτα της γειτονιάς σας για το ποιος θα αρπάξει τα σκουπίδια από τους κάδους, γιατί όλα πια είναι αλληλένδετα. Θυμηθείτε την (όντως αμαρτωλή) ENRON που ξεκίνησε το ντόμινο πριν 12 χρόνια.

    5. Τι να σας κάνω συντρόφια, εσείς δημιουργήσατε αυτούς τους κολοσσούς, με τα smartphones και τα λογισμικά και τα laptop και τις έξυπνες συσκευές που θέλατε (όπως κι εμείς, άλλωστε) και οι Σοσιαλιστικοί σας παράδεισοι δεν παρήγαγαν. Τώρα πια, η επαναστατικότητά σας είναι άσκηση επί πεπαλαιωμένου χάρτου.

    6. Ακόμα και για το εμβόλιο που περιμένετε, μπας και μπορέσετε να κατεβείτε σε πορείες χωρίς μάσκα και αποστάσεις, σαν να κάνετε παρέλαση, χρειάστηκε δεκάδες δισεκατομμύρια επενδύσεων σε όλο τον κόσμο, που μαντέψτε ποιοι είχαν το χρήμα για να τις κάνουν; Αν εσείς γουστάρετε Κουβανέζικο εμβόλιο από πράσινο σκορπιό, εγώ θέλω κάτι πιο ακριβό και σίγουρο ότι δεν θα φυτρώσει 2ο κεφάλι, αρκετά προβλήματα έχω με το ένα που κουβαλάω.

    7. Ο Μάρξ είναι καλός, όπως και ο Λουντέμης, για νέα παιδάκια που οι ορμόνες τους τα ξεσηκώνουν συναισθηματικά και που δεν έχουν ιδέα για τον κόσμο και νομίζουν ότι αυτοί θα φέρουν την επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα. Αλλά θα μάθετε τόσα από τον Μαρξ για το πώς λειτουργεί ο κόσμος σήμερα, όσα από τον Ιούλιο Βερν για την Επιστήμη και την Τεχνολογία.

    ΥΓ. δικό μου. Wake up and smell the coffee (1), λοιπόν, και μην ακούω βλακείες του τύπου “ο τάδε έχει την τάδε επιχείρηση που είναι ιδιοκτήτρια της δείνα που κάνει συμβάσεις με την τρίτη” γιατί αν το καλοψάξετε, μπορεί να βρείτε τον Βασιλάκη τον Γκέητς να έχει έμμεσα μετοχές στο “My Style Rocks”. Mην περιμένετε, όμως, τώρα κοντά να τον δείτε να ντύνεται στου Λάκη Γαβαλά.

    (1) Παλιό Βρετανικό ρητό: Wake up and smell the coffee> become aware of the realities of a situation, however unpleasant- να συνειδητοποιήσετε τις πραγματικότητες μιας κατάστασης, όσο δυσάρεστη και αν είναι αυτή.