Α Ε Κ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Φώτα σήμερα, κι επιστροφή στην κανονικότητα. Μιζέρια κι άγιος ο Θεός. Ποιός να φωτίσει τα νούμερα εκεί μέσα; Θυμάται κανείς την κουβέντα την παλιά; Δείξε μου τα χαφ σου, να σου πω τι ομάδα έχεις. Όλοι ασχολούνται με κάποιο δεξί μπακ και με κάποιο στόπερ. Όχι οτι δεν χρειάζονται κι αυτά, αλλά άντε και τα πήρες. Μετά, τι θα σου φταίει για την κακομοιριά που θα βλέπεις; Ε, τότε μπορεί και να ξυπνήσεις και να καταλάβεις οτι το κέντρο σου είναι μάπα, ειδικά όταν ο ηγέτης είναι κάποιος Μάνταλος, που σήμερα μπορεί και να είναι καλός. Με το Αγρίνιο. Είπαμε, επιστροφή στην κανονικότητα. Η ΑΕΚ μπορεί να κερδίσει αυτούς που είναι από την όγδοη θέση και κάτω.

O Μανόλο κατέβασε την ομάδα με 4-2-3-1 και με μπόλικες αλλαγές. Η ΑΕΚ κατέβηκε σαν ομάδα φουριόζα και οργανωμένη για κανά δεκάλεπτο. Κάπου εκεί έκανε κάτι σαν τελικές, και μόλις ο αντίπαλος κατάλαβε οτι δεν έχουμε επίθεση, οτι δεν έχουμε ταχύτητα, κι οτι δεν κινδυνεύει ουσιαστικά, ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να παίξει ό,τι μπορεί. Τι; Τίποτα. Είναι πολύ αδύνατος ο Πανιτωλικός, που αμυνόταν σχεδόν όλος πίσω, κι έψαχνε κάποια αντεπίθεση.

Δεν κατώρθωσε να κάνει τίποτα. Ούτε καν τελική. Απέναντι σε μια ΑΕΚ, που έπαιζε κυρίως από τα δεξιά – παρότι ο Γκαρσία ήταν ωσεί παρών – κι από τον άξονα. Και μια ΑΕΚ, που μόλις έφτανε στην αντίπαλη περιοχή, απλά δεν ήξερε τι να κάνει την μπάλα. Καμία κίνηση από τα δυό εξτρέμ και φυσικά νεκρά φύση από το ΑΜΕΑ ΓΙΔΙ. Πάντως η φανέλα μίλησε. Σε μια κάθοδο του Μπακάκη και σε μια στραβοκλωτσιά του, πρόλαβε ο Μάνταλος να γυρίσει την μπάλα που όλοι την έβλεπαν για άουτ, και να σκοράρει σε κενό τέρμα ο Γαλανόπουλος.

Όλα αυτά που γράφω, οφείλονται φυσικά στην έλλειψη ποιότητας του ρόστερ της ΑΕΚ. Ειδικά στον χώρο του κέντρου, που δεν είχε φαντασία, δεν έβλεπε γήπεδο, ενώ κι ο Μάνταλος – σήμερα αισθανόταν γεννημένος νικητής – δεν ήθελε να κοιτάξει φάτσα το αντίπαλο τέρμα. Μπορώ να πω οτι τα πάντα τα έκανε ο Τσιγκρίνσκι, τόσο σε ανάσχεση όσο και σε οργάνωση. Αποδεικνύοντας ξανά οτι όλοι αυτοί που θέλουν από εκεί να ξεκινήσουν την δήθεν αναδόμηση της ομάδας, απλά δεν ξέρουν τι σημαίνει μπάλα. Φυσικά δεν μπορεί να παίξει όλα τα παιχνίδια, αλλά δεν ξεκινάς από εκεί. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα σου. Τώρα, τι είδαμε σαν θεατές; Θέλει και μαντεψιά; Ένα πολύ κακό παιχνίδι, αργό με μπόλικα φάουλ, που μας έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθούμε παράλληλα, και με άλλες δουλειές.

Το δεύτερο μέρος ήταν πιο ενδιαφέρον από το πρώτο. Όχι, δεν ανέβηκε η ομάδα μας. Απλά ξεθάρρεψε λίγο ο Παναιτωλικός, πήρε κάποια μέτρα, κι άφησε διαδρόμους στην κλειστή άμυνα του. Ήμασταν και τυχεροί που βγήκε ο Γκαρσία, όπως κι οτι ο Λιβάγια, που τον αντικατέστησε, ήταν θετικός απόψε. Οπότε η ΑΕΚ για κανά τέταρτο, έγινε πιο επιθετική κι απειλητική, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Λογικό είναι αυτό αφού το ΑΜΕΑ ΓΙΔΙ, δεν προοοριζόταν για την δουλειά αυτή. Κι όπως του διαμήνυσαν οτι φέυγει, έτσι κι ο Κώστας προανάγγειλε οτι παρά τις εμφανίσεις του Λιβάγια, μάλλον ο Κροάτης θα πάρει το ψηλότερο συμβόλαιο, οπότε τα μάτια μας κάπως ξεκουράστηκαν.

Ο Παναιτωλικός όμως ξαναέφερε το παιχνίδι σε ισορροπία. Όμως το μεν πνεύμα ήταν πρόθυμο, αλλά η σαρξ ασθενής. Ήταν εντελώς ακίνδυνος και δεν μπορούσε να φτειάξει τίποτα, παρά το οτι κέρδιζε κάποιες προσωπικές μονομαχίες στο κέντρο. Κάπου εκεί παραλίγο να ισοφαρίσει σε ένα παιδικό λάθος του Ρουμάνου, όμως την γλυτώσαμε. Ήταν πλέον η ώρα του Σιμόες μπας και δέσει το κέντρο αμυντικά. Όταν ο Μανόλο έχει βάλει στόχο το μηδέν πίσω, δεν επιτρέπονται πειράματα. Δυό αμυντικά χαφ και πάπαλα.

Το ενδιαφέρον όμως συνέχιζε διότι έφυγε κι ο Μπακάκης μαζί με τον Μάνταλο. Εντάξει δεν μπόρεσε να μπει κι ο Καρίμ για κανά δεύτερο γκολ αφού χτύπησε κι ο Μιτάι, όμως το άγχος για να πάρουμε τη νίκη, καθώς και ο καλός ρυθμός, μας έφτειαχνε την διάθεση. Διάθεση για να βάλουμε τα πράματα στην σωστή βάση τους ξανά : Η ομάδα είναι πολύ άρρωστη, τόσο ψυχικά, όσο κι αγωνιστικά. Δεν είναι οτι δεν έχει μόνο ποιότητα, έχει και πολύ κακή φυσική κατάσταση. Οπότε η βραδύτητα της, δεν είναι μόνο στο οτι έχει αργούς παίκτες. Είναι κι οτι αυτοί δεν μπορούν να σκεφτούν γρήγορα, αφού αισθάνονται κοβιντιασμένοι.

Όμως το χρέος μας το κάναμε σήμερα. Διότι αν εξαιρέσω το λάθος του Ρουμάνου, πουθενά δεν αισθάνθηκα αγχωμένος για πιθανή γκέλα σήμερα. Ήμουν σίγουρος ρε αδερφέ. Λόγω ανικανότητας αντιπάλου κυρίως, αλλά τα πάντα συνυπολογίζονται στο άθλημα. Κερδίσαμε λοιπόν και δεν φάγαμε και γκολ. Ασφαλή συμπεράσματα για τον Αθανασιάδη δεν βγάλαμε, αφού πρακτικά θεατής ήταν και μακάρι να παραμείνει τέτοιος με την μπάλα μακριά από την περιοχή μας. Επίσης μακάρι να ανέβει ο Τσιγκρίνσκι στο κέντρο. Αφού κάποιοι βλέπουν πρόβλημα πίσω, άνετα τον προωθείς και κερδίζεις από τις μπαλιές του. Όπως κερδίσαμε με την εκτόπιση του Σβάρνα στο δεξί άκρο. Δεν πρέπει να έχουμε στερεότυπα. Μια ευρύτητα σκέψης χρειάζεται. Πού να τρέχεις τώρα για χαφ;

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

47 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

  1. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Η δουλειά του Χιμένεθ αρχίζει να φαίνεται. Επαγγελματική νίκη, άψογη αμυντική συμπεριφορά με αποτέλεσμα το 0 πίσω. Φάνηκε το εύρος επιλογών της ομάδας, αφού έμειναν στον πάγκο οι Λιβάγια, Τσιντώτας, Σιμόες, ενώ δεν έπαιζε και το ποιοτικότερο χαφ της ομάδας, ο Σέρβος οδοστρωτήρας Κρίστισιτς. 6η ασίστ για τον αρχηγό φέτος, που μπήκε μπροστά και καθάρισε το παιχνίδι, όπως διαχρονικά κάνει με όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στα play out. Ανεβασμένος turbo Μπακάκης, έκανε τη δεξιά πλευρά της ΑΕΚ, μαζί με το Γκαρσία, να θυμίζει παλιά ΑΕΚ. Δε χρειάζονται βιαστικές κινήσεις για μία ήττα σε ντέρμπι, που όπως λέει και ο προπονητής το σκορ ήταν μαγική εικόνα.Υπάρχουν πάικτες που ακόμα δεν έχουν ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο τους. Ήδη βλέπουμε το νεαρό Μιτάι αριστερά, αναμένουμε Ραντόνια, Λάτσι και Καρακλάγιτς, ενώ ο Χιμένεθ φαίνεται να καθιερώνει το Σβάρνα σαν δεξί μπακ, αφού ο διεθνής παίκτης διαθέτει την ποιότητα για να ανταπεξέλθει και σε αυτή τη θέση. Μεταγραφή θα γίνει άμεσα, ενός δεξιού μπακ, στις υπόλοιπες θέσεις υπάρχει τεράστια πληρότητα, οπότε θα ξαναδούμε τα κενά που μπορεί να προκύψουν το καλοκαίρι. Συμπερασματικά, μια πολύ καλή βραδιά για την ΑΕΚ, που διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας με τον Παναθηναικό. Στρεφόμαστε τώρα στο κρίσιμο παιχνίδι με τη Λαμία, όπου με νίκη η ομάδα θα πάει με άλλη ψυχολογία στο Χαριλάου, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Άρη στον αγώνα που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τρίτη θέση.
    ΥΓ. Έτσι δε θα τα έγραφε και ο ΚΚ?

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AkisT21 : Ξέχασες το καλή Πέμπτη να έχουμε…και δεν έγραψες και μια πινελιά για το μπασκετ, όπου δυστυχώς καθαρά από ατυχία, χάσαμε πάλι….αλλά ο Μάκης….

  3. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπερα και Καλη Χρονια σε ολους.
    Ακους την συνεντευξη Μανολο μετα τον αγωνα στο ταψι,και αφηνει μια αχτιδα φωτος,και λες μπας και… Ερχεται λοιπον σημερα και τραβαει την κουρτινα και πλεον απο 99,999% γινεσαι 100% σιγουρος για το τι να περιμενεις.Απλα δεν ξερω αν εχει καταλαβει οτι εξαιτειας αυτων που στηριξε την τελευταια φορα εφυγε.Εχει λιγο μυαλο να το καταλαβει?Διαφορετικα θα φυγει παλι νυχτα.
    Τωρα για την ομαδα τα εχουμε πει.Πληρξς ελλειψη Ποδοσφαιρικου Πλανου.
    Ανυπαρξια ,Ποιοτητας,Ταχυτητας,Προσωπικοτητας,Τεχνικης.
    Ετσι θα βαδισουμε και του χρονου.Κροατης,Ολιβειρα,με λιγοτερα χρηματα,Μανταλο ηγετη,Σβαρνα δεξι μπακ κλπ
    Στηβεν ο Γκαρσια εχει ερθει με ευπαθεια στους μυικους τραυματισμους,ειμαι σχεδον σιγουρος.Αν τον δεις και οσο παιζει σου δινει την εντυπωση οτι φυλαγεται.
    Γνωριζεις αν ισχυει,κατι που εμαθα, οτι στο ταψι ο Μανολο εκραξε ασχημα τον Ιρανο και για αυτο τον εκανε αλλαγη στο ημιχρονο?

  4. Ο/Η AkisT21 λέει:

    @Steven
    Έχεις απόλυτο δίκιο. Ξέχασα να γράψω και για το κύπελλο, όπου με λίγη προσοχή περνάμε τον Απόλλωνα και πάμε για έκτη συνεχόμενη χρονιά τελικό, κάτι που δεν το έχει ξαναπετύχει η ΑΕΚ.

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΑΕΚ LFC : Είχε μια διαφορά με τον Σιμόες, όμως σήμερα πήγαινε για να μπει. Ο Ιρανός δεν συνεισφέρει καθόλου σε αμυντική κάλυψη στο παιχνίδι. Είναι απλά σκόρερ. Πολυτέλεια για την σημερινή ΑΕΚ, που δεν έχει τίποτα. Φαντάσου τον Ελαραμπί σε μας. Απλά θα ήταν ανύπαρκτος. Εν πάσει περιπτώσει, τα περίεργα έρχονται. Μιλάμε οτι εκεί μέσα, δεν ξέρεις ποιός είναι πιο πολύ ηλίθιος. Πλέον, όταν θα φύγει ο Μανόλο, θα μιλήσει. Όχι οτι αλλάζει κάτι αλλά λέμε τώρα. Σκέψου οτι έχω συστρατευθεί με την οργάνωση.

  6. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Πραγματικα ειναι τυχεροι που δεν εχει κοσμο στο γηπεδο.Θα ζουσαμε μεγαλες στιγμες.
    Η κατασταση δεν μαζευεται,ακομη και αν βαλει λεφτα με μαθηματικη βεβαιοτητα θα πανε στο κουβα.Νομιζω πρεπει να ξεφορτωθει τις ιερες αγελαδες αυτης της ομαδας,να δωσει τοπο στους νεους και το καλοκαιρι λιγες και καλες προσθηκες.Θα μου πεις βεβαια με ποιον,με το Μανολο?Ελα μου ντε.Συντασομαι και γω με την οργανωση.
    Υ.Γ. 1 Στηβ με τους εμβολιασμους τι γινεται?Διαβα σα τις δηλωσεις του Μητσοτακη και με τα νουμερα που ειπε θα εχει εμβολιαστει το 70% σε 8 χρονια….
    Υ.Γ. 2 Η σημερινη εικονα,αδιαφοριας για μετρα προστασιας, στους ναους, καταδικνυει κατα την αποψη σου ποιος κυβερναει αυτη τη χωρα…

  7. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Υ.Γ. 3 Αληθευει οτι δεν υπαρχει ικανος αριθμος συριγγων?

  8. Ο/Η Pontios λέει:

    @…Το φως του φεγγαριού…

    πλεον σε παρακολουθει και η οργανωση και πεφτει απο τα συννεφα με τα οσα γραφονται.

    θα ηθελες να μας πεις λιγo την επισκεψιμοτητα?

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Εγώ θα σου πω το εξής απλό : Όλα τα προϊόντα covid ( rapid tests, pcr tests και εμβόλιο ) πήγαν από 30/12 στο 0% ΦΠΑ μέχρι τις 31/12/2022. Τι σημαίνει αυτό; Οτι δεν θα λυθεί το πρόβλημα ( το όποιο υπάρχει ) λόγω των εμβολίων, αφού η γρίπη είναι ανίκητη. Για τις εκκλησίες δεν ξέρω. Βλέπω τον ανασχηματισμό και βλέπω τα κομματόσκυλα ξανά. Νομίζω μπαίνουμε σε κανονικότητα.

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Σύριγγες υπάρχουν, βελόνες λείπουν.

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Pontios : Δεν μπορώ να διαχωρίσω τις επισκέψεις. Δεν έχω δει κάποια αύξηση. Πάντως έχω δει το παραλήρημα κάποιου Βασίλη Γιάνναρου υπερ του μεγιστάνα που θυμίζει Φαναριώτη εν έτει 1710.

  12. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλα ο ανασχηματισμος ηταν παρτο ολο δεξια και οσο παει.Ειναι πιστευεις ανασχηματισμος εκλογων ή απλα γραμματια που πρεπει να ξεχρεωθουν

  13. Ο/Η Pontios λέει:

    @…Το φως του φεγγαριού…

    Άσε εγώ έκλαψα.

  14. Ο/Η Bourekaki λέει:

    Μπορείτε να μου πείτε πως βλέπετε την κίνηση της ORIGINAL με το πανό στην Αγιά Σοφιά; Θα ιδρώσει το α…υτί του ή μπα…;;;;

  15. Ο/Η Stelathen λέει:

    Καλή χρονιά.

    Αρχίζω να πιστεύω πως ο Ολιβέιρα παίζει απλά για να έχουμε μια Ιφιγένεια όταν δεν κερδίζουμε. Γιατί να τον βάζουν μπας και βρεθει θύμα και τον αγοράσει το Γενάρη δεν νομίζω.

    Ο κολλητός δημοσιογράφος του Μανόλο πάντως έδειξε από την αρχή τις προθέσεις. Αν τον διώξουν πάλι θα μιλήσει για το τι έγινε το 2018 αλλά και τωρα. Ξεκινάμε δηλαδή με ωραίο τρέιλερ.

    Το πουλεν του Ίλια πάντως το παστελωσε στην Ινδία. Είναι η περίπτωση του παίκτη που δεν παίζει σε λάθος θέση αλλά σε λάθος πρωτάθλημα.

    @ φως: μιας και προφανώς είσαι στο χώρο. Θεωρείς πως κάποιος που δεν έχει θέματα υγειας, πρέπει να εμβολιαστεί? Με την έννοια ότι πρόκειται για κάτι νεο, του οποίου οι παρενέργειες θα φανούν -αν υπαρχουν-σε κάποια χρόνια από τώρα. Δεν είμαι του αντιεμβολιαστικου, αλλά το βλέπω λίγο άρπα κόλλα το θέμα.

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Απλά κομματικές ηλίθιες κόνξες. Έχουν διοικήσει ποτέ περίπτερο;

  17. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Bourekaki : μπα…

  18. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Stelathen : Είπαμε το ΦΠΑ ο% μέχρι το τέλος του 2022. Για να δουν, όχι τις παρενέργειες αλλά για το αν επέρχεται η λεγόμενη κοινωνική λοίμωξη. Γιατί να εμβολιαστείς; Το 96% των θανάτων είναι άνω των 78 ετών ΜΕ υποκείμενα νοσήματα. Θανατηφόρο είναι το 1% των νοσηλευομένων κρουσμάτων. Αν κάνεις το εμβόλιο της γρίπης, κάνε κι αυτό. Αν φτάσεις λόγω ηλικίας σε κατάσταση πρόσκλησης εμβολιασμού μέχρι τον Μάιο, περίμενε μέχρι τον Νοέμβριο. Το καλοκαίρι δεν κάνεις εμβόλια.Μέχρι τον Νοέμβριο θα ξέρεις πόσο καιρό καρατάνε τα αντισώματα. Ξέρω κι εγώ ; Τι να σου πω; Οτι είναι μπούρδα; Ε δεν μπορώ να το πω αυτό. Έχεις κάποιο νεκρό στο περιβάλλον σου;

  19. Ο/Η Stelathen λέει:

    Γενικά προσέχω αν και στην εταιρεία μου είμαι εκτεθειμένος. Προσέχω γιατί φροντίζω τη γιαγιά μου χωρίς υποκείμενα αλλά 87 χρ. Και έχω τη μάνα μου με λευχαιμία εδώ και 18 μήνες. Δεν ξέρω βέβαια αν το έχω κολλήσει και το έχω περάσει ελαφρια, μιας και παιδί σε σχολείο έχω και σε ευαγγελισμο-μεταξα έχω περάσει χρόνο λόγω της μάνας μου, όπου είχαν κρούσματα.

    Με τρώει να κάνω τεστ να δω αν το χω περάσει για να καταλάβω τη μεταδοτικότητα του (αν ξαναλέω το χω περάσει).

  20. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Stelathen : To test δεν λέει αν το έχεις περάσει. Ούτε μπορείς να καταλάβεις την μεταδοτικότητα με βάση ένα αποτέλεσμα. Επίσης το τεστ – για το pcr μιλώ – θέλει 48 ώρες από την υποψία σου, ενώ το γρήγορο έχει γύρω στο 50% ψευδή αποτελέσματα στην θετικότητα. Γενικά ο ασυμπτωματικός, αν προσέξει, θα βρει οτι κάτι πήγε στραβά : Μια γρήγορη ίωση ας πούμε, κάποια περίεργα δέκατα, μια ημερήσια κούραση, κάποιο ξερόβηχα.

  21. Ο/Η Stelathen λέει:

    Εννοώ τεστ αντισωμάτων

  22. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ηθελα να’ξερα,με τι θράσος μπήκαν στο οικόπεδο του Μελισσανίδη οι άλλοι και σήκωσαν μάλιστα και πανό κατά του ιδιοκτήτη.
    Εχουμε χάσει τη μπάλα μου φαίνεται.

  23. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Η πορεία της ΑΕΚ,προσομοιάζει με αυτήν του ίδιου του Μελισσανίδη.
    “Ερχόμαστε” υποσχέθηκε με …τρομακτικό τρόπο ( “θα σας ειδοποιήσω πρώτος εγώ πότε να τρομάξετε”) έτσι με “γδούπο” μπήκε στον “NYSE” λες και πρόκειται για την “MAERSK” (δηλαδή πήρε ένα “πατουλίδειο” πρωτάθλημα -συν το -απρόσμενο- 25άρι από την UEFA) και το αποτέλεσμα ήταν 12 χρόνια μετά να δαγκώσει τους πάντες και να είναι καταζητούμενος σε τέσσερις ηπείρους. Μόνο Τα νησιά του Σολομώντα και η Μαδαγασκάρη δεν εχουν εκδώσει-ακόμα-έναταλμα σύλληψής του (και αυτό γιατί δεν συμφωνούν απολύτως τα ιγκουάνα.)

    Βλέπω να τρέχει η οργάνωση τον “εγγυητή” στα δικαστήρια,για να πάρει πίσω τη γη που νομίζει σήμερα πως ακόμα κατέχει με Βυζαντινό χρυσόβουλο.
    Δεν ακούγεται και αυτός ο Χατζιχρήστος. Που στο διάολο είναι; Πήρε σύνταξη από την ΠΑΕ;

    Εχω αρχίσει να νοσταλγώ χρόνια αλα “Μηχαλη μου…Δημήτρη μου” ή άντε και Κοζωνιάδα με Αδαμίδη. “Το πάρτι τελειώσε”…Δημητρέλος…ασφράγιστα εισητήρια και τέτοια…
    Να φέρει και τον Μπάγεβιτς ξανά στον πάγκο για να ολοκληρωθεί το πράγμα.

    Δεν έχει κανένα αγωνιστικό ενδιαφέρον πια η ΑΕΚ. Δυστυχώς. Ξενέρωμα. Πονόματος.
    Οπότε αν αρχίσουν τίποτε “όργανα”,θα είναι μια οπτική περισσότερο ενδιαφέρουσα.
    Δεν είμαστε ομάδα. Ούτε σύλλογος. Είμαστε “ίδρυμα”.

  24. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ LFC: Τα νούμερα που είπε αφορούν υγειονομικούς και παρεμφερή, όχι το γενικό πληθυσμό.
    Αν εξαιρέσεις το UK που είναι με διαφορά πρώτο στον εμβολιασμό μέχρι στιγμής, η Ελλάδα είναι σε εξαιρετικά νούμερα. Για να καταλάβεις έβλεπα ένα συγκριτικό στο BBC χθες και υπάρχουν χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης (πχ Ελβετία- Ολλανδία) με μηδέν εμβολιασμούς η με κάτω από 1000 (πχ Βέλγιο) την ώρα που η Ελλάδα ήταν στους +16,000.
    Το UK είναι μπροστά γιατί εχει χτυπηθεί ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ από τη μια και έχουν πλακωθεί εδώ, και από την άλλη κάνουν το δικό τους (πρωτότυπο!!!, σιγά μην έκαναν άλλο) της Astra που είναι πιο φθηνό ($4 δολάρια, γύρω στις £3 λίρες) σε σχέση με τη Phizer ($20 Δολάρια), παράγεται στο UK φυσικά, εχει άλλη λογική αντιμετώπισης της νόσου*, αλλά κυρίως είναι πιο εύκολο στη διαχείριση του μιας και θέλει πιο νορμάλ θερμοκρασίες στο storage και distribution πριν τον τελικό εμβολιασμό.

    Ο στόχος στην Ελλάδα, ανάλογα με τις παραδώσεις των εμβολίων είναι 60-65% μέχρι αρχές καλοκαιριού και άνω του 80% πριν το φθινόπωρο.

    * χρησιμοποιεί τεχνολογία αδενοϊού-διανύσματος. Μετάφραση: Πρόκειται για μια ακίνδυνη, τροποποιημένη έκδοση ενός ιού κοινού κρυολογήματος που συνήθως εξαπλώνεται μόνο στους χιμπατζήδες. Αυτός ο αλλοιωμένος ιός δεν μπορεί να σε κάνει να αρρωστήσεις, αλλά μεταφέρει ένα γονίδιο από την πρωτεΐνη spike του νέου κοροναϊού, το τμήμα του ιού που προκαλεί ανοσοαπόκριση. Αυτό επιτρέπει στο ανοσοποιητικό σύστημα να παράγει αντισώματα που λειτουργούν κατά του COVID-19, διδάσκοντας στο σώμα πώς να ανταποκρίνεται σε περίπτωση που μολυνθεί.

    @ Stevie: Ο μηδενικός ΦΠΑ διετίας είναι λογικό και εύλογο διάστημα μιας και ΔΕΝ θα προλάβει το 100% μέσα στο 2021. Είναι λογικά αδύνατο από τη μια (ποτέ δεν έχεις 100% εμβολιασμό) και αν το δεις ως ένα Median Graph, που είναι και το πιο λογικό, θα δεις και τους χρόνους σε σχέση με το πληθυσμό στο αποτέλεσμα.

    Τα μεσαία γραφήματα (Median Graphs) προκύπτουν επίσης στη θεωρία της κοινωνικής επιλογής: εάν ένα σύνολο εναλλακτικών έχει τη δομή ενός διάμεσου γραφήματος, είναι δυνατόν να προκύψει με σαφή τρόπο μια πλειοψηφική προτίμηση μεταξύ τους. Math Statistics Year One αν τα είχατε στο Electrical αυτά. Εμείς τα είχαμε και επειδή πάντα μου αρέσαν, μαζί με τα economics, τα θυμάμαι.

    @ All: Ο χθεσινός εξευτελισμός των ΗΠΑ είναι τέτοιος που ο πνευματικά ανήμπορος George W Bush θεωρείται πια statesman (1).
    Για να μη πούμε για τον Boris που δείχνει Talisman (2)

    1. Statesman: a wise, skilful, and respected political leader.
    2. Talisman: a person regarded as representing and inspiring a particular group.

    ΥΓ Καλό το show χθες. Κακοστημένο όπως όλα στο αεκ αλλά ήταν μια διαφορετική νότα από τα συνήθη. Είχαν και χρόνο μετα το τριμπαλλο να ‘αντιδράσουν’..

  25. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Stelathen : ok

  26. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Εγώ μίλησα για την λοίμωξη καθαρά, κι εκεί αποδίδουμε σαν όμιλος τα δεδομένα που προκύπτουν από τις φοβίες όλων των επιτροπών. Δηλαδή για να στο κάνω λιανά, τον χρόνο ζωής των αντισωμάτων ( που κανείς δεν ξέρει ), καθώς και την αντιμετώπιση της κοινωνικής λοίμωξης ( επίσης κανείς δεν ξέρει ). Την στατιστική φυσικά την είχαμε στο δεύτερο εξάμηνο του πρώτου έτους μαζί με την θεωρία των πιθανοτήτων. Φυσικά και την σιχαινόμουν.

  27. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Stevie. Σωστος. Δεν γνωριζω τα του κλαδου σου αλλα οτι λες εχει λογικη και φυσικα δεν γνωριζει κανεις αυτα που επισης ορθα αναφερεις.
    Χαχα, καθενας με τα γουστα του. Στη χημεια πχ ημουν σκραπας (μιλαμε για οριακη βαση με… κοπο) μιας και ποτε δε μου ελεγε κατι σε αντιθεση με τη φυσικη και τα μαθηματικα που ηταν γεγονος – για μενα- αν επεφτα κατω απο αριστα απο το γυμνασιο μεχρι τα πτυχια. Η στατιστικη δεν ηταν το καλυτερο μου αλλα αφου ηταν μεσα στα μαθηματικα αναγκαστικα την εκανα. Η αναλυση των αποτελεσματων της απο την αλλη εχει ενδιαφερον, ειδικα στη γραφικη απεικονιση της

  28. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Δημητρη το παζλ συμπληρωνεται σιγα σιγα.Δεν νομιζω οτι ειναι ο Καλτσιδης παντως ειναι το τελευταιο κοματι,αλλος ειναιΠιστευω καταλαβε και ο ιδιος οτι αυτη τη μαχη δεν μπορει να την κερδισει,και δεν αναφερομαι μονο στο αγωνιστικο.

  29. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Και οχι μονο οικονομικα.Πιστευω οτι εστω και αργα καταλαβε οτι δεν μπορει να υπηρετησει τον τροπο που παιζεται πια το παιχνιδι

  30. Ο/Η Δημήτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Καλησπέρα σε όλους.
    Τελικά αυτό με τον Καλτσίδη τώρα είναι αποπροσανατολισμός για να μην κάνουμε μεταγραφές?
    Φεύγει και Λιβάγια όπως μας είχε ενημερώσει ο Snitch, οπότε όλα καλά. Αυτός ο παίχτης είναι του Καλτσίδη? Άρα ποιός θα πληρωθεί?
    Του χρόνου πάλι…

  31. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους

    διάβαζα στον τύπο,τα δημοσιεύματα της δήθεν αποχώρησης του δήθεν πικραμένου, ”εγγυητή” μας και φαντάζομαι ότι ξεκινάει το σίριαλ με τίτλο ”ότι φάγαμε,φάγαμε , ότι ήπιαμε ,ήπιαμε,άντε γεια σας” Παραγωγός και σκηνοθέτης είναι, μα φυσικά ο ίδιος! με πρωταγωνιστές την ομάδα μας και κομπάρσους τους φιλάθλους της.
    Αναμενόμενο πάντως το σίριαλ για όλους εμάς εδώ, καμία έκπληξη! Έχει συζητηθεί και αναλυθεί πολλάκις (με δύο λάμδα και γιώτα στο τέλος,δεν αναφέρομαι στον άλλο άξεστο ζαίο) από τους σχολιαστές και διαχειριστές του χώρου. Το είχαμε προβλέψει και να, με το διαφαίνεται το τελείωμα(;;;) του γηπέδου γίνεται πραγματικότητα. Ξεκινάει…
    Αναπαυτική πολυθρόνα λοιπόν μπροστά στο τζάκι που αρέσει και στο φίλο Στίβεν να το παρακολουθήσουμε…

  32. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Τί να κάνει και ο άνθρωπος? Αγανάκτησε! Ολόκληρος εθνάρχης και να του σηκώνουν πανό για τον Ιωνικό? Τέτοια γηπεδάρα σηκώνει, θέλουν και παίκτες να παίζουν μέσα? Αφού τα παιχνίδια θα τα παίρνει ο κόσμος πλέον…Steven, τον κόβεις να αναχωρεί μετά την είσοδο στο γήπεδο και την προείσπραξη των διαρκείας, ή λες να μείνει? Ποτέ δεν κάνει κακό να έχεις μια ομάδα, ειδικά αν έχεις και σκοτούρες made in USA όπως ακουγότανε….

  33. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Δηλαδή, μπήκαν κάποιοι,καμιά εικοσαριά νοματαίοι,χωρίς μέτρα ασφαλείας σε φυλασσόμενο εργοτάξιο,με την “άδεια” κάποιου (“εγγυητή”) ο οποίος δεν είναι υπεύθυνος για τον χωρο;
    Και αυτοί οι “κάποιοι” κρατούσαν ένα πανό 20 μέτρα το οποίο έψεγε τον “εγγυητή” ο οποιος έβαλε πάνω από όλα την δημοκρατικότητα του -για την οποία φημίζεται άλλωστε- και έτσι ανέβηκε στα “μανταλάκια” η λαική δυσαρέσκεια εκπεφρασμένη ρητώς εντός εργοταξίου-νεότευκτου γηπέδου-ορόσημου,ενάντια στον -πικραμένο αλλά δημοκράτη- “εγγυητή”.
    Σαμθινγ ις ρογκ γουϊθ δις πικτσερ.

    Aν ο Μελισσανίδης δηλώνει “πικραμένος”, τότε ο Βαρδινογιάννης και ο Κόκκαλης έπρεπε να πέσουν στα αντικαταθληπτικά. Και οι δυο μεγάλωσαν τις ομάδες τους, κάθησαν επί σειρά ετών-και όχι “ως “βεγγαλικά” σαν τον δικό μας εδώ- στην καρέκλα και εν τούτοις έφυγαν καθυβριζόμενοι…αλλά και με τις “γίδες” στην πλάτη, καθ ότι μεγαλούργησαν οικονομικά (όχι φυσικά από…έσοδα των ΠΑΕ που είχαν).
    Αρα “στα παπάρια τους ο κόσμος”. Αν τον υπολόγιζαν,δεν θα έκαναν και μεγάλες περιουσίες. Και καλώς πράττουν και δεν τον υπολογίζουν.

    Το αυτό και ο Μελισσανίδης ( με την διαφορά ότι πηγαινοέρχεται στην ΑΕΚ. Αλλωστε δεν είναι τυχάιο ότι αυτην την πρακτική ακολουθεί και με τους συνεργάτες (sic) στην λειτουργία της ΑΕΚ. Προπονητές,υπόλοιπο “τιμ”, παίκτες ακόμα και υπάλληλοι στην ΠΑΕ πάνε και έρχονται. Μονο “πάσο” δεν έχουν βγάλει.
    Και ύστερα απορούμε γιατί “έρχεται” και “φεύγει” και “ξανάρχεται” ο Μανόλο ή ο Βράνιες, ή ο “χ” “ψ”.
    Αυτης της νοοοτροπίας ειναι και ο “κολλητός” Μπάγεβιτς (μα αν δεν ταιριάζανε,δεν θα συμπεθεριάζανε).
    Ο άνθρωπος περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του.
    Στις υπόλοιπες εταιρείες,άμα φύγει,δεν ξαναπατάει (για διάφορους λόγους).
    Στην ΑΕΚ έχει βρει το “ίδρυμα”. Είναι σαν μάντρα οικοδομικών υλικών.
    Και όχι μονο για τον ίδιο.
    Ερχεσαι,κοιτάς βουτάς, φεύγεις,ξανάρχεσαι,ξανακοιτάς ξαναπαίρνεις ξαναφεύγεις…κ.ο.κ.
    Ούτε πόρτα στην είσοδο δεν υπάρχει.

    Δεν ξέρω πότε είναι το “πικ” προκειμένου να “εξαργυρώσει” την αγάπη του για την ΑΕΚ ο Μελισσανίδης (για ακομα μια φορά). Εκείνος ξέρει το “μομέντουμ”, καθ ότι μπορεί να είναι σκράπας στα οικονομικά,αλλά έχει ζωώδες ένστικτο (και όχι μόνο).

    Μπορούμε να βγούνε και οι δυο κερδισμένοι. Και η εκεινος και η ΑΕΚ.
    ΜΠορεί αγωνιστικά η ομάδα να μην έκανε τρομερά βήματα προοδου και να προστεθηκαν ακομα μερικά μέτρια χρονια στα ηδη προυπάρχοντα πρωτού έρθει ως “σωτηρ”. Αλλά χτίστηκαν υποδομές,έπεσαν τσιμέντα, μετετράπει σε “υγειής” μια παραπέουσα ΠΑΕ,
    Τα υπόλοιπα, τα του ρόστερ και της αγωνιστικής βελτίωσης, είναι για τον “επόμενο”.
    Ο Μελισσανίδης ανέλαβε ένα καταχρεωμένο χάρβαλο και κάνοντας χρήση νομων και κανονισμών,την “έπλυνε”, τη ” χτένισε” της αγόρασε παπούτσια και τώρα έιναι έτοιμη να βγει “στην αγορά”. Ουδεν μεμπτόν.

    Ελπίζω ο επομενος να κοιτάξει και λίγο το ρόστερ και την αγωνιστική εικονα. Με του “ζουμί” δηλαδή. ΜΕ αυτο που φέρνει και λεφτά και έσοδα δηλαδή. Το -δίχως εμπορικές χρήσεις-γήπεδο,το προπονητήριο και τα γραφεία,δεν φέρνουν λεφτά για την ομάδα. Φέρνουν για τον Μελισσανιδη.

    Ας εισπράξει τέλος πάντων αυτά που είναι να εισπράξει και ας πάει στην ευχή της Παναγίας.
    Ορεξη,κουράγια και κυρίως σχέδια και όνειρα δεν εχει (για την ομάδα μιλάω).
    Ας πάρει την “αποζημείωσή” του για την ενασχόλησή του ως “ενστικτώδης μάνατζερ” και ας ασχοληθεί με την ουσία,δηλαδή με την ομάδα αγωνιστικά κάποιος άλλος επόμενος.
    Απλά ελπίζουμε να μην είναι κανένας “Τροχανάς”. Πράγμα μάλλον δύσκολο.
    Μη μας το ξανακάνεις αυτό ρε Μήτσο. Οχι άλλο “κάρβουνο”.

    Τράβα αυτη τη φορά έναν “άσσο” για την ομαδα. Εστω ένα “βαλέ”. Φέρε αν όχι εξάρες,ντόρτια. Οχι ασόδυο πάλι. Ελεος.

  34. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AkisT21 : Ακριβώς δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι οτι έχει βαρεθεί ΤΑ ΠΑΝΤΑ, θεωρώντας οτι έχει ολοκληρώει τον κύκλο του. Από εκεί κι έπειτα, τα πάντα είναι θέμα χρημάτων ή κωλοφαρδίας βάσει συνθηκών που θα έχουν διαμορφωθεί.

  35. Ο/Η Από το Πριγκηπατο... λέει:

    Αυτό που θέλω εγώ,είναι να βρεθεί ΣΟΒΑΡΗ πρόταση για το “πακετο”, και να είναι ΚΑΘΑΡΗ από οποιοδήποτε χρέος αφού η εταιρία λειτουργεί εδώ και χρόνια με ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ. Όταν λέμε ΜΗΔΕΝ κυριολεκτικά όμως.Αν θα την πάρει ο Καλτσιδης, κάποιος Κινέζος,η κάνας Ταϊλανδός ειλικρινά λίγο με απασχολεί.Αρκεί,να ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ στην εταιρία με τα δεδομένα του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Να το κάνω τι,να την πάρει Έλληνας,σαν όλους αυτούς που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο,που αν εξαιρέσεις τον Μαρινακη με τα συν του και τα πλην του,ολοι οι αλλοι ειναι για την μπουγαδα. Και να δούμε όταν “παραδωσει” κι αυτός τι θα γίνει,γιατί τα είδαμε και με τον Κοκκαλη τι έγινε. Και ποιος θα τον ελέγξει,θα μου πεις, τον υποψήφιο,αφού εδώ δεν είναι Αγγλία,να έχει τον Αμπραμοβιτς στο περίμενε.Δεν εγγυάται κανείς πως αυτός που θα πάρει την ομάδα “πακετο”,δεν θα ακολουθήσει την ελληνική πεπατημένη.Μην αρχίσουμε μετά τις ευχές και τα μνημόσυνα για τον Μελισσανιδη,γιατί θα είναι στα 80…..

  36. Ο/Η Pontios λέει:

    @…Το φως του φεγγαριού…

    Ηξερε οτι θα πανε να βαλουνε πανο την Τεταρτη απο την Δευτερα.
    Παρολα αυτα δεν τους εμποδισε και αφησε να γινει.
    Επισης βγηκε ενα δημοσιευμα ΠΑΛΙ περι καλτσιδη.

    ειναι τυχαια?

  37. Ο/Η The Snitch λέει:

    Επικό παραμύθι πουλάει ο εγγυητής που στεναχωρήθηκε λεει για κάποιο πανό. Εδώ δε στεναχωριέται που τον κυνηγάει το FBI και καμμιά δεκαριά δικαστές στο US, στα 10 βλαμμένα που χρηματοδότησε ‘τον έπιασε ο πόνος’. Το οποίο κόλπο έπιασε μιας και το γυρίσανε όλοι στο στάσου μύγδαλα και μη φεύγεις και που θα βρούμε άλλον.

    Πουθενά δε πάει άμα δε τελειώσουν τα έργα της Α-θλητικής Έ-νωσης Κ-ατασκευαστών.

    Για κοροΐδο τον έχετε, 7 χρονιά μάζεψε όλη τη πλέμπα, έτρεχε με τη χερούκλα απλωμένη στα υπουργεία, στους Πατούληδες και ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΗ και θα τη κάνει στο παρα ένα?
    Γιατί να φύγει τώρα? Το πνιγεί το άγχος του πρωταθλητισμού μήπως η του ζητάει ο Μανωλάκης μεταγραφή τον Tiago Alcantara?
    Μια χαρά ‘στρωμένο’ είναι το επόμενο οκτάμηνο: η ομάδα ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ δε κυνηγάει τίποτα, το ροστερ ελαφραίνει από συμβόλαια μιας και οι ακριβοί είτε τη κάνουν μονοί τους είτε θα τους κάνουμε εμείς να τη κάνουν με το στανιό.
    Φεύγει ο Λιβαδιάς, σταματάει ο καλόγερος, σουτάρουμε τον γίδα, ΝΑΤΟ το 1,2-1,5 ‘οικονομία’ αμέσως αμέσως. Άμα σπρώξουμε και τον ‘αρχηγό’ σε κανα τυφλό φτάσαμε το δίφραγκο. Θα φέρουμε με τα μισά (και άμα) τις σκατζες, η θα βαφτίσουμε πάλι κανα Βασιλαντονωπουλο (το ταλέντο που έφτασε 29 χρονών) στην ανάλογη θέση και όλα καλά.

    ΤΟΝ ΑΛΜΠΑΝΗ ΜΕ 1,5 ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΟ ΣΚΑΡΤΟ ΑΝΕΝΩΣΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΙ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ?

    Το μόνο πρόβλημα είναι να βρούμε ένα ‘δεξί μπακ’ που θα μαρκάρει, θα κόβει στο κέντρο στα χαφ, θα σκοράρει και θα σταματάει το ότι πάει μέσα γραφεί από τον άλλο το Γκουφη στο τέρμα.
    Αυτό που ψάχνουμε δεν είναι δεξί μπακ. Διασταύρωση του Roberto Carlos με τον Luis Suarez με ολίγη από Alisson Becker και Makellele είναι, στην οικονομική τιμή των 200,000 ευρώ πάντα.

    Μουφες πουλάει ο εγγυητής ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ με αποκορύφωμα το πρωτοσέλιδο που ακόμη και ο ίδιος να το έγραφε τόσο ΓΛΥΨΙΜΟ δε θα έριχνε:

    Αφήνω λεει το αεκακι στη καλύτερη στιγμή της ιστορίας της: Με γήπεδο (ΔΙΚΟ ΜΟΥ), με προπονητηριο, (ΔΙΚΟ ΜΟΥ), με ιδιόκτητα γραφεία ΜΕΓΑ ΨΕΜΜΑ μιας και τα τωρινά είναι στο νοίκι (με ληγμένη πλέον τη σύμβαση και εκεί) και τα επόμενα θα είναι στο γήπεδο ΤΟΥ.
    Για το ροστερ και το προπονητή που εχει απολύσει 3 φορές δε νομίζω να κάνουμε κουβέντα.

    Όσο για το διοικητικό team αυτό και αν βγάζει ματιά. Ένας εμπορικός που πουλάει λαμπάδες και εξι χρόνια το ΜΟΝΟ που κατάφερε είναι να κλείνει συμφωνίες με το άλλο μαγαζί (ΟΠΑΠ) του αφεντικού: κλεινόντουσαν σε ένα δωμάτιο ο Μελισανίδης με τον καθρέπτη του και έδιναν τα χεριά- το δεξί με το αριστερό!
    Δημήτρη θα κάνεις χορηγία στη φανέλα? Μα φυσικά Μήτσο μου.
    Δημήτρη θα κάνεις χορηγία στο γήπεδο? Μα ναι Μήτσο μου το ρωτάς?

    Μη ξεχάσω τη γραμματέα του Κόκκαλη, αυτό το εκπληκτικό στέλεχος που 7 χρόνια εχει παράγει το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ.

    Αφήνει και τεχνικό διευθυντή τον ΑΛΒΑΝΟ τατουατζη με το πλάνο.

    Τόσο ΣΑΝΟ όντως δεν εχει ξαναπεράσει από την ιστορία του συλλόγου.

    +150,000,000 ευρώ και 7 χρονια (170 τα βγάζω αλλά τέλος πάντων) μετα άλλαξε το Μπουγαιδη με το Σβαρνα, το Μπακακι με το Μπακακι και τον Φουντα με τον Αλπανη. Το Ντουνη με τον Τσινωτα και τον Γεωργεα με το Λοπεζ.

    Το 2012 είχες Καφε, Δελλα, Μανωλα, Λυμπεροπουλο, Κορδερο. Τώρα έχεις Κριστισιτς (χωρίς σχόλια), Χνιντ, Ολιβειρα και Μανταλο.

    Ναι αλλά δε χρωστάς. Η αλήθεια να λέγεται. Δε χρωστάς γιατί δε προλαβαίνουν καν τα λεφτά να τα δούμε. Τα εξαφανίζουμε πριν εμφανιστούν. Τα σχεδόν 50εκ της Ευρώπης πχ εξαφανίστηκαν μαγικά. Ειδικά σε αυτά τα 25-30 που πηρέ από το CHL ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ, ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 50 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, τύφλα να εχει ο David Copperfield.

    Μιλάμε για ποιότητα (με τόνο στο ο που έλεγε και ο Σημίτης) όχι αστεία. Εχει κατουρηθει από τα γέλια ο Βαγγέλης μόνο που τους βλέπει..
    Γι αυτό τρως ΤΡΙΜΠΑΛΛΑ ΣΒΗΣΤΑ και αυτά επειδή σε λυπούνται. Γι αυτό έχεις χάσει 4 τελικούς σερί από κάτι απίθανους, έχεις να κερδίσεις ντέρμπυ από τη Παλιά Διαθήκη και τερματίζεις στις καλές σου στο -20, όταν δε σταυρώνεις νίκη στην Ευρώπη.

    Άμα έχεις την ομάδα στη καλύτερη στιγμή της ιστορίας της για να έχεις τη τσέπη σου στην ακόμη καλύτερη στιγμή της με μια 300αρα overseas και καμμιά 100αρα από τα κοροΐδα, Ε ΚΑΝΕ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΠΕΤΡΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ.

    Υπομονή Μητσαρα. Κάνε τη καρδιά σου πέτρα, λίγο έμεινε ακόμα. Θέλει θυσίες η αρπαχτη.
    Εδώ οι γαύροι έφτασαν να βρίζουν το Κόκκαλη που τους πήρε με το έτσι θέλω και 15 πρωταθλήματα, τους έφτιαξε γήπεδο και τους κουβάλαγε τους Ζιοβανηδες τους Καρεμπεδες και τους Ζαχοβιτς. Γιατί δε τον ρωτάς τι τράβηξε και αυτός ο έρμος, για να βγάλει καμμιά 500αρια ψωροεκαττομυρια? ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ.

    Να μη τα ακούσεις και εσυ με τον Χνιντ και το Παουλινιο?

    Πάντα ο Ελλην ήταν αχάριστος.

  38. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν Καλησπερα.
    Εχουν παιξει ρολο ολα αυτα που κατα καιρους εχει πει ο Δημητρης;Θεματα στο Αμερικα,θεματα στο Κερατσινι ,ενδεχομενα θεματα με τραπεζες?
    Αυτο πιστευω ειναι το ενα κοματι.Υπαρχει περιπτωση να εχει καταλαβει ,επιτελους,οτι το ποδοσφαιρο εχει αλλαξει?Εχει καταλαβει οτι οι ομαδες διοικουνται διαφορετικα,και οχι με νοοτροπιες 90’s;Σε ολα τα επιπεδα,σχεδιασμου,χρηματοδοτησης,σχεσεων με μανατζερ,αναπτυξη μαρκετινγκ και brand name? Ειμαι σιγουρος οτι ψαχνει καιρο τωρα,απλα ευχομαι οποτε ερθει αυτη η επομενη μερα να κανει,τυχαια ή οχι,μια καλυτερη επιλογη απο οτι εκανε με Τροχανα.Πιστευω οτι αυτο ειναι το πιο σημαντικο πλεον ,και λιγοτερο με ενδιαφερει αν θα ερθει ο Παπασταθοπουλος ή ο Βρανιες.

  39. Ο/Η The Snitch λέει:

    Συζήτηση με έναν από τους ‘θυρωρούς’ του κτιρίου χθες το πρωί, γυρνώντας από βόλτα στο πάρκο- είναι διπλά μας το Hyde Park και όχι ΔΕΝ ΘΕΣ SMS (η απολυτή βλακεία μεν αλλά απαραίτητή δε στον Ελληναρα που είναι ανένταχτος) για να βγεις έξω: Η κοινή λογική επικρατεί στο 99% του κόσμου. Ηλίθιοι υπάρχουν παντού, ευτυχώς λίγοι τουλάχιστον εδώ για αυτό το θέμα.
    Οι τύποι στην είσοδο του κτιρίου είναι κάτι σαν security, concierge κάνουν δηλαδή και 5 απλες δουλείες αν θες, τύπου να φωνάξουν ένα ταξί να βοηθήσουν σε κάτι κλπ.
    Μετάφραση στα απλά της κουβέντας:

    – Τι γίνεται πως τα βλέπετε τα πράγματα?
    – Ζόρικα όπως όλοι, απαντώ, περιμένουμε να δούμε την επίδρασή των εμβολιασμών αλλά άποψη μου είναι ότι πριν το 60% σε κάλυψη θα δούμε μεν μια μείωση, η να το πω καλυτέρα μια καλύτερη επιδημιολογική εξάπλωση, δε θα έχουμε δηλαδή τόσα κρούσματα και θανάτους.
    Αυτό όμως το βλέπω για Μάιο –Ιούνιο

    – Δηλαδή θα κάνετε το εμβόλιο?

    – Φυσικά θα το κάνω, απλά δεν έχω αποφασίσει αν θα κάνω το Βρετανικό η το Αμερικανικό, έχω τη δυνατότητα να επιλέξω σε πια χωρά θα δηλώσω εμβολιασμό. Μέχρι να έρθει η σειρά μου εκεί στο Μάρτιο θα δούμε.

    – Εγώ ΔΕΝ θα το κάνω.

    – Καλά οκ, το να το κάνεις η όχι ίσως να μην είναι επιλογή σου στο τέλος, αλλά για πες μου γιατί όχι?

    – Γιατί θα μου αλλάξει το DNA!

    – Μα το εμβόλιο της Astra (σ.σ. το Βρετανικό) ΔΕΝ εχει καμμιά σχέση με το DNA είναι στην ουσία ένα εμβόλιο που δουλεύει σα της γρίπης (flue). Το Αμερικανικό της Pfizer είναι Mrna που σημαίνει ότι ούτε και αυτό εισχωρεί στο DNA, στο γενετικό σου κώδικα δηλαδή.

    – Και που το ξέρω εγώ? (how can I be sure για να είμαστε ακριβείς)

    – Αμάξι έχεις?

    – Φυσικά ένα Vauxhall (είναι τα Opel στο UK, λέγονται Vauxhall και έχουν και το ανάλογο σήμα).

    – Ξέρεις πως δουλεύει ο κύκλος καύσης και τι διαφορά έχουν ο Όττο από το Ντίζελ? Τη διαφορά μερικού από υπερπληρούμενου, η μήπως τα είδη απωλειών της μηχανής ΜΕΚ?

    – Excuse my language sir but, What the hell are you talking about?

    – Exactly my point. Δεν είμαι γιατρος, δεν είμαι λοιμοξιολογος και σίγουρα δεν είμαι ειδικός. Οπότε όσες γνώσεις έχεις για το αμάξι που οδηγείς αλλά δεν έχεις αμφιβολίες για την ασφάλεια του, ΙΣΩΣ θα έπρεπε να έχεις την ιδιά ‘πιστή’ και σε ανθρώπους που προσπαθούν να σώσουν το κοσμάκη με τους εμβολιασμούς.

    – Ναι αλλά δεν εχει δοκιμασθεί.

    – Δίκιο έχεις αλλά τίποτε όταν πρωτοβγαίνει δεν εχει δοκιμασθεί. Αεροπλάνο, πλοίο, αυτοκίνητο, το ασανσέρ που σε ανεβάζει 50 μετρά, ΟΛΑ στη ζωή μας ξεκινάνε από κάπου και στη πορεία βελτιώνονται. Ακόμη και τα 5-10 χημικά και συντηρητικά που λαμβάνεις ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ σε όλες τις τροφές που καταναλώνεις.

    – Τι εννοείτε?

    – Ακόμη και η οδοντόπαστα που πλένεις τα δόντια σου, εχει μέσα τεχνητά γλυκαντικά, Νάτριο, συντηρητικά, Παραβένες και χρωστικές ουσίες. ΜΠΟΓΙΕΣ δηλαδή και να φανταστείς ότι αυτό είναι ένα από τα προϊόντα υγιεινής που χρησιμοποιείς για το καλό σου.

    – Που το ξέρετε?

    – Κάνουμε μια δουλειά με 100% φυσικές οδοντόπαστες από US και τα έχω μάθει πλέον. ΔΕΝ ΘΕΣ να ξέρεις τι τρως, ειδικά εδώ στο UK που τα έτοιμα γεύματα από το Super Market είναι Νο1 σε πωλήσεις. Ειδικά αυτά τα 1’ λεπτό στο microwave έχουν τόσα χημικά μέσα που καλυτέρα να κάνεις crystal meth αν το πήγαινες αναλογικά. Μια φορά πήρα ένα και τρώγοντας το, διάβασα τα συστατικά. Αν μπορούσα θα το έκανα εμετό, δεν υπάρχει περίπτωση στο αιώνα τον απαντά να ξαναφανώ τέτοιο πράγμα. Εχει μέχρι και MSG μέσα που είναι γνωστό ότι προκαλεί άσθμα και μόνιμη εγκεφαλική βλάβη!

    – Τόσα πράγματα προκαλούν βλάβες αλλά τα έχουν ελευθέρα. Εκεί δε τους νοιάζει η υγειά?

    – Τι εννοείς? (ξερνώντας από πριν την απάντηση και σκεπτόμενος ότι η μόνιμη εγκεφαλική βλάβη που προκαλεί η βλακεία είναι ανίκητη)

    – Ποτά, αλκοόλ, τσιγάρα. Εκεί γιατί δε κάνουν τίποτε? Να σου πω γιατί. Γιατί μαζεύουν φόρους και βγάζουν λεφτά να γιατί!

    – Όντως μαζεύουν φόρους και μάλιστα πολλούς αλλά για να σε ρωτήσω κάτι:
    Πρώτον ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που μαζεύουν φόρους? Εξωγήινοι? Το κράτος που σου ΚΑΙ ΕΣΥ αποτελείς μέρος του δεν εχει υποδομές, δρόμους, νοσοκομεία, σχολεία κλπ. που τα θες δωρεάν? ΟΛΑ αυτά από που πληρώνονται?
    Δεύτερον: Σε υποχρεώνει κάνεις να καπνίσεις? Σου έβαλε δηλαδή κάποιος με το ζόρι το τσιγάρο στο στόμα και σε απείλησε ίσως και με θάνατο- ότι κάνει ο Covid δηλαδή- αν δεν το έκανες? Και στο λέω εγώ που καπνίζω πουρά, ευτυχώς είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗ από τα τσιγάρα (δεν έχουν χημικά και το Νο1 καρκινογόνο που είναι το τσιγαρόχαρτο), δε κατεβάζεις το καπνό και έχω μια εξαιρετική σχέση: μπορεί να καπνίζω 3-4 μήνες σερί 2 την ημέρα και μετα να κάνω και πάνω από χρόνο να κάνω ένα. Εχει τύχει σχεδόν 2 χρονιά να μη καπνίσω, να κάνω ένα κουτί 25αρι και μετα πάλι κανα τρίμηνο να μην. Είναι καθαρά θέμα διάθεσης δηλαδή. Αλλά για πες μου, το κράτος ειδικά εδώ, κάνει ότι μπορεί για να ΜΗΝ καπνίσεις? Δε στο απαγορεύει σε κλειστούς χώρους, σε δημοσίους χώρους ακόμη και στα γήπεδα?

    – Και γιατί είναι νόμιμο και τα ναρκωτικά δεν είναι?
    – Χωρίς να λέω ότι είναι καλό, μου συγκρίνεις ένα πράγμα που θέλει 30-40 χρόνια να σε βλάψει με κάτι που σε σκοτώνει σε 6 μήνες? Στο ένα οδηγείς αυτοκίνητο χωρίς ζώνη και είναι πολύ πιθανό να πεθάνεις σε σχέση με κάποιον που φοράει. Στο άλλο είναι σα να πηδάς από αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο και να ελπίζεις ότι θα ζήσεις.

    – Και στο Hard Liker (έτσι λένε τα ξύδια εδώ) γιατί δε κάνουν κάτι?

    – Μα είναι το ίδιο ακριβώς. ΑΝ θες πίνεις και ΑΝ πιείς μπορείς στα 2-3 να σταματήσεις. Για ευχαρίστηση και παρέα το κάνεις ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ θες, δεν είναι ανάγκη να πιείς 2 μπουκάλια scotch την ημέρα.

    Το εμβόλιο γίνεται για να προστατέψεις τον εαυτό σου αλλά κυριά τους άλλους με τη μεταδοτικότητά του ιού. Δεν έχω ακούσει ποτέ να μεταδίδεται ούτε το κάπνισμα ούτε να πεθαίνει κάποιος επειδή ο γείτονας του, ένας από το σοι του, ένας φίλος μια γκόμενα του είναι αλκοολικοί η το τσούζουν λίγο παραπάνω.

    -Δε ξέρω, u got some points there, αλλά δε με έπεισες.

    Εκείνη την ώρα ανεβαίνει από το γκαράζ η φίλη μου, κάτι πήγε να κάνει στο αμάξι:

    -How come U 2 talking? Not for footie I hope, he’s Mancs

    -You got me talking all this time and you’re a Mancs fan?

    -Yes..

    ΠΕΣ ΤΟ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΑΡΧΗ. ΤΙ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΖΕΙΣ?

    ΥΓ Η Referee United επι νορβηγού Κωστενογλα εχει πάρει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ‘πέναλτι’ σε 2 χρόνια από όσα εχει πάρει ο Klopp σε 5.5 χρόνια!
    27 ‘πέναλτι’ σε 75 ματς ο ένας, 30 πέναλτι σε 199 ματς ο άλλος!
    Μιλάμε για την ομάδα που ‘κέρδισε’ ‘πέναλτι’ ΑΦΟΥ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΦΥΡΙΞΕ ΛΗΞΗ και οι παίκτες ήταν στη φυσουνα και πήγαιναν στα αποδυτήρια!
    Γυρίσαν πίσω!!!! και βάρεσαν ‘πέναλτι’ με τη Brighton και ‘νίκησαν’ τα ΣΟΥΡΓΕΛΑ.
    Αυτά ούτε ο Κόκκαλης δε τα εχει κάνει. Κάπως πρέπει να κρατήσουμε τα καρναβάλια ζωντανά βλέπεις.

    Μετα απορούν γιατί τους σιχαίνεται όλος ο κόσμος και όπου πάνε τους βρίζουν..

  40. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Pontios : Σε διαβεβαιώ, ότι δεν ήξερε τίποτα. Το δημοσίευμα βγήκε στο 365 και πουθενά αλλού, κι επίσης η ίδια η ΠΑΕ τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία. Είναι συνηθισμένο κόλπο του εγγυητή αυτό. Όπως εκδιώχθηκε ο Μιαούλης, έτσι κι εδώ προειδοποίησε με fake news.

  41. Ο/Η The Snitch λέει:

    OUT LOUD:

    Πολίστες, σφιχτες, και λοιπά καμένα που καταπίνουν τις ” φουσκωτίνες” δέκα – δέκα, μοντέλα που χτυπάνε τα μποτοξ και τις ενέσεις του κάθε απίθανου για να κάνουν χείλια, κολους και ‘σώμα’ σα κορινα του bowling, δεν κάνουν το εμβόλιο για να μην γίνουν πειραματόζωα…

  42. Ο/Η Pontios λέει:

    @…Το φως του φεγγαριού…

    Ο Καλτσιδης εχει καταγωγη απο ενα χωριο εδω απο κιλκις.
    Εχθες βρηκα ενα ξαδερφο του και τον ρωτησα αν ο Ηλιας ασχοληθει με την ΑΕΚ.
    Με διαβεβαιωσε οτι οταν τελειωσει το γηπεδο θα παρει το 50%.Απλα κλωτσαει ο Γιωργακης Μελ ο οποιος δεν εχει κανενα καημο να ασχοληθει.

  43. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπερα.Τελικως υπαρχει ή δεν υπαρχει κινητικοτητα

  44. Ο/Η The Snitch λέει:

    Πριν μερικές μέρες (και αρκετές φορές πριν χρόνια όταν έβγαινε η άδεια) έγραφα:

    ΕΚΕΙ μπαίνει το πωλητήριο που θα είναι πρόσκληση ενδιαφέροντος αρχικά δηλαδή συμμετοχή με %, μιας και το μαγαζί θα δείχνει ελκυστικό.
    Μηδέν χρέη (ΤΑΧΑ ΜΟΥ) μια 100αρα όλο, μείον τις ουρές είναι μια χαρά 60 καθαρά και με την υστεροφημία του ηγέτη που έφτιαξε γήπεδο και παρέδωσε αμόλυντη τη παρθένα με τα πιλάφια.
    Εχει προσπαθήσει να το κάνει πιο πριν αλλά έφαγε πόρτα τότε που ψάχτηκε (ξέροντας ότι είναι δύσκολο) και τελικά είδε ότι δεν, και το γύρισε σε ομολογιακό δάνειο.

    Γιατί κουράζεστε? Ο εγγυητής από την αρχή ΑΥΤΟ είχε πλάνο, χασμένη την εχει την αεκ και η ιστορία μας εχει δείξει ΔΙΣ ότι το ΜΟΝΟ που τον ενδιαφέρει είναι η τσέπη του. Απλά τη τρίτη φορά βρήκε τη χρυσή ευκαιρία που λέγεται ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ.
    Μετα από 10 χρόνια (και πολλά λέω) ουδείς θα θυμάται που πήγαν τα λεφτά της UEFA, ουδείς θα θυμάται τους Καρτντοζους και τους ΕΦΤΑΡΕΣ και φυσικά κάνεις δε θα θυμάται ότι στη θέση του Μπουγαιδη που έπεσε στη Β (όχι στη Γ αλλά στη Β για να μη ξεχνιόμαστε), επτά χρόνια μετα παίζει ο … Σβάρνας της Γ Εθνικής και το αδάμαστο άλογο της Τυνησίας για να πάρεις πρωτάθλημα – έλα μη γελάμε παρακαλώ.

    Γι αυτό γίνεται και η μείωση budget όσο πάει, κάνεις σπιτονοικοκύρης δε πουλάει ακίνητο με νοικάρη μέσα που να το δεσμεύει.

    ΑΥΤΟ ΨΑΧΝΕΙ εδώ και κανα χρόνο που βλέπει ότι πάει προς το τέλος η κατασκευαστική ΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ για να βάλει κανα φράγκο, ούτε καν από τη τσέπη του αλλά από τα έσοδα της ομάδας. Αυτά που θα έλεγε ότι θα ζούσε η ομάδα αλλά έχουν ζήσει μπετατζήδες, ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί, καθισματαδες, και αρχιτέκτονες και φυσικά πρώτους από όλους Ο ΙΔΙΟΣ.

    Αν μπεις στο γήπεδο του χρόνου και πάρεις πχ κανα δεκάρικο από την UEFA η κανα τάλιρο από καμμιά NIKE τι θα πεις πάλι για να μην πάρεις παίκτες? Πλήρωσα το ρεύμα και το νερό στα ντους 10εκ σε ένα γήπεδο που η ομάδα ΘΑ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ?

    Στην αρχή θα το πει συν- ιδιοκτησία, μπορεί να κάνει και το μπροστινό (ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΜΗΠΩΣ?) για κανα χρόνο δυο στο transition, θα τσιμπήσει και μια 50αρα 60αρα καθαρή και μην τον είδατε τον ηγέτη.

    Και θα είναι και καβαλά στο άλογο που ‘παρέδωσε την αεκ στη καλύτερη στιγμή της ιστορίας της’ με τον Τσιντωτα και τον Αλμπάνη…

  45. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Δημητρη ειδες τι εγραψα.Ακριβως επειδη συμφωνουμε για τον διαχειριστη,το σημαντικο αυτη την στιγμη ειναι το ποιος θα ναι ο επομενος παρα ο Σβαρνας και ο Μπακακης.Βεβαια συνηθως ο ομοιος σε ομοιο παει.Για αυτο ειπα ,ευχηθηκα αυτη τη φορα να ειμαστε πιο τυχεροι στην επιλογη που θα κανει.Απλα ελπιζω εστω κατ’ελαχιστο να χει καταλαβει οτι δεν μπορει πια,λογω ηλικιας,λογω νοοτροπιας,λογω χρηματων

  46. Ο/Η Από το Πριγκηπατο... λέει:

    Ο μικρός -το’χουμε ξαναπει- ακούει ΑΕΚ και βγάζει εξανθήματα. Ιωνικός είναι ο άνθρωπος και δικαίωμα του. Τώρα, αν τη δει αλλιώς στην πορεία δεν ξέρω,δεν το βλέπω πάντως. Υποθετικά μιλώντας, έρχεται ο υποψήφιος,με μια 80αρα και παίρνει το “πακετο”. Το γήπεδο δεν ανήκει στην ερασιτεχνική ? Θα ανήκει στον καινούριο ιδιοκτήτη? Κι αν μετά τρία χρόνια,αποφασίσει να πουλήσει το “πακετο”,έτσι θα πηγαίνει και το γήπεδο? Από χέρι σε χέρι? Έχω μπερδέψει η μου διαφεύγει κάτι ?

  47. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν ,Απο που εκδιωχθηκε ο Μιαουλης?Ηταν στην ΠΑΕ?Ο οποιος τους τα χωνει τρελλα χαχαχαα
    Αφου φαντασου ο Κεφτες προχθες ειπε,ο δημοσιογραφος που μετεδιδε τον αγωνα,ουτε το ονομα του δεν ειπε χαχαχαα