ΛΑΡΙΣΑ – Α Ε Κ

Είχαμε την παλινωδία της αναβολής του αγώνα, αλλά ξεπεράστηκε. Είχαμε και στην Αθήνα χιονάκι, που ζήταγε αλυσίδες από το ΚΑΤ και πάνω. Είχαμε και κλειστή εθνική οδό από τις Αφίδνες και πάνω, κι είχαμε και προειδοποιηθεί. Πού να ερχόταν και τίποτα ξαφνικό δηλαδή. Δεν βαριέσαι μωρέ. Τα μπουρδέλα πάντα διοικούν. Η γραβάτα δημιουργεί ικανότητα; Μην λέμε τα ίδια, έχουμε και ΑΕΚ.

Η οποία παρατάχθηκε με 4-4-2 και με σκοπό να τονίσει την αμυντική της συνοχή. Είπαμε πλήρης η ομάδα, αλλά σήμερα λείπανε σχεδόν όλοι. Το πρώτο μέρος, όποιος ξέρει στοιχειώδη μπάλα, θα προτιμούσε να μην το έχει δει. Ήταν μια ομαδική κακοποίηση της μπάλας και από τις δυό ομάδες. Μπουλούκωσαν στο κέντρο οι πάντες, η κλωτσοπατινάδα πήγαινε σύννεφο, και υπήρξε ένας άτυπος διαγωνισμός στο ποιά ομάδα θα κάνει περισσότερα λάθη. Κι όταν λένε λάθη, δεν λέμε αυτά από κάποια πίεση. Λάθη στην πάσα στα τρία μέτρα, λάθη στην ντρίπλα και χέσε μέσα Πολυχρόνη.

Ένα τέτοιο λάθος εκμεταλλεύτηκε ο Ολιβέιρα, κερδίζοντας ένα πέναλτυ, και μετατρέποντας σε γκολ. Οι δυό αντίπαλοι ήταν φανερό οτι είχαν μπει για να εξουδετερώσει ο ένας τον άλλον, κι ήταν αδύνατον να φτειάξουν κάποιον αυτοματισμό, κάποιο τριγωνάκι, ή να προσπαθήσουν κάτι να κάνουν από τα άκρα. Προτίμησαν τις μακρινές μπαλιές, και μαζί με έναν αστείο διαιτητή που διέκοπτε συνεχώς το παιχνίδι ( αυτό που γινόταν ), παίξανε ένα ξυλίκι χωρίς ρυθμό. Αν πούμε οτι η ΑΕΚ στηρίχτηκε στο τρέξιμο του Σιμάνσκι, στην κάποια σταθερότητα του κεντρικού της δίδυμου, αυτό που μπορούμε να καταθέσουμε μετά βεβαιότητας, είναι οτι είχε χειρότερο παίκτη τον Τάνκοβιτς.

Από την άλλη, ο αντίπαλος πολύ αδύνατος και μάλλον τον χαιρετάμε από την πρώτη κατηγορία. Ούτε καν το πάθος της έδρας, ούτε καν κάποια ορμητικότητα μπας και σωθεί από την τελευταία θέση. Κι όμως, σε ένα κρεσέντο δικών μας λαθών, από την επίθεση μέχρι την άμυνα, παραλίγο να ισοφαρίσει. Κι αφού δεν του έκατσε αυτή η φάση, ήρθς κι ο κορυφαίος σήμερα Ολιβέιρα, να σκοράρει και δεύτερη φορά. Το παιχνίδι μπορεί να ήταν αποκρουστικό, αλλά αν δεχθούμε οτι αυτό ήταν το πλάνο του Μανόλο, δεν μπορούμε παρά να υποκλιθούμε στην σκέψη του, με την ευχή να μην υποκλιθούμε και την Κυριακή αλλά για άλλο λόγο. Επειδή δεν έχουμε χαφ, δηλαδή.

Το δεύτερο μέρος πραγματικά δεν αντέχει σε ποδοσφαιρική κριτική ή σε κάποια λογική. Αν μιλούσαμε για σινεμά, η σκηνοθεσία ήταν κράμα κάποιου μαθητευόμενου κι αποτυχημένου νέου σε παρέα με Χίτσκοκ και Ταραντίνο. Πραγματικά ήθελες να σπάσεις την τηλεόραση από τα λάθη, από το κουραστικό ρεσιτάλ του αργού ρυθμού, κι ενός τουρλουμπουκιού, που μεταφερόταν από το κέντρο, σε κάποιο πλάγιο και μετά σε κάποια περιοχή. Πραγματικά παρακάλαγες να λήξει το παιχνίδι. Τόση ήταν η αδιαφορία της ΑΕΚ, και τόση η ανικανότητα της Λάρισας.

Μέχρι το εβδομηκοστό λεπτό, διάστημα στο οποίο η ΑΕΚ έκανε τα πάντα για να χάσει το παιχνίδι. Κάπου εκεί προειδοποιηθήκαμε, όταν στην θέση του Μπακάκη μπήκε αυτός ο Νταντσένκο, που το παιδί αυτό δεν ξέρει καθόλου να μαρκάρει. Και κάπου εκεί, σε μια συνολική αποτυχημένη αμυντική προασπάθεια απόρροια όμως της επιθετικής αδιαφορίας, η ΑΕΚ έφαγε ένα γκολ και τα φίδια εμφανίστηκαν. Φταίει στο γκολ ο Νταντσένκο; Αν τον δεις πώς μαρκάρει, πρέπει τουλάχιστον να τον στείλεις σε κάποιο νηπιαγωγείο μπάλας.

Πλακώνει κι άλλες αλλαγές ο Μανόλο. Τι να κάνει; Μπορεί να μιλάς οτι δήθεν έβγαλε κάποια αντίδραση η ομάδα, όμως να τραβάς τα μαλλιά σου με αυτό που έχασε το ΑΜΕΑ ΓΙΔΙ ή με την προκλητικότητα του Τάνκοβιτς, οι οποίοι φυσικά και βγήκαν έξω. Κάπως άρχισε να φαίνεται οτι η ΑΕΚ έπαιζε πιο ορθολογικά. Τότε όμως εμφανίστηκε η επιθετική δυστοκία με τρεις τρομέρες τελικές που χάθηκαν, και μοιραία λίγο αργότερα ήρθε η ισοφάριση. 2-2 με τον τελευταίο του πίνακα και σε παιχνίδι κλειδωμένο. Να θέλεις να ξανασπάσεις την τηλεόραση, αυτήν την φορά από την σωρεία λαθών. Είδα σωστά; Κάπου 73 ήταν από την μεριά μας.

Και τι επριμένεις σαν Αεκτζής; Φυσικά να χάσεις το παιχνίδι. Σου αξίζει ρε αδερφέ. και πάνω που περιμένεις το μοιραίο, κάπου βρίσκεται στην περιοχή ο Αλμπάνης που η συνεισφορά του σαν αλλαγή ήταν να βγαίνει αράουτ με την μπάλα, και βρίσκοντας το σουτ σε αντίπαλο, φέρνει ξανά την ΑΕΚ μπροστά. Τρία λεπτά μένανε. Δεν ήταν μισή ώρα. Εγώ δεν καταλάβαινα γιατί δεν έμπαινε ο Τσιγκρίνσκι, κι ο Μανόλο το έψαχνε στον σέντερ φορ. Μιλάμε για απόλυτο καραγκιοζισμό.

Ο ίδιος που επεδείχθη αργότερα από τον διαιτητή. Άκου Γκορτσίλα. Που γύρισε μια επίθεση μας πίσω για να δώσει πέναλτυ. Ναι, με το var. Και τι είναι το var; Αυτοί δεν έχουν συναίσθηση της φάσης; Δεν παρακολουθούν πια το παιχνίδι; Δεν μπορούν να καταλάβουν οτι καμία μπάλα δεν σταματάει στο χέρι του Γκαρσία, αλλά απλά στην απόκρουση του, το τόπι κυλάει επάνω στο χέρι κι ακριβώς για ένα δευτερόλεπτο, την ώρα μάλιστα που εμφανέστατα, ο παίκτης τραβάει το χέρι του. Αυτό ήταν. Πάνω που θα παίρναμε εμείς χέρι και κάρτα του αντίπαλου στόπερ, καθίσαμε στο παγωτό. Και μας έσωσε ο Αθανασιάδης, που φυσικά πλέον έγινε ο πολυτιμότερος σήμερα, ενώ στην κόντρα αντεπίθεση, ο Γκαρσία έστρωσε στον Σιμάνσκι που έγραψε το τελικό 2-4.

Σε ένα παιχνίδι πάρα πολύ κακό, και σε ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ έδωσε όλα τα δικαιώματα, όχι για να το χάσει – συμβαίνουν κι αυτά – αλλά για να αποδείξει και στον πλέον δύσπιστο, οτι είναι ομάδα τάλε κουάλε με τον Μελισσανίδη : ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ. Χωρίς καθόλου κέντρο, χωρίς πλάγια μπακ, και χωρίς επίθεση με εξαίρεση φυσικά αυτά τα ξεσπάσματα του Γκαρσία. Που απαιτεί γκρέμισμα καθολικό και χτίσιμο από την αρχή. Φυσικά είναι τέτοιος ο καραγκιοζισμός εκεί μέσα, που είναι πολύ δύσκολο να πεις ποιός μπορεί να το κάνει αυτό. Αυτό το νέο πουλέν, ο Διαμαντόπουλος; Πολύ αμφιβάλω, όπως και πολύ αμφιβάλω αν δεν θα είμαστε στα τέσσερα και την άλλη Κυριακή. Γιατί; Διότι δεν πολυχρειάζεται ο αντίπαλος. Πέφτουμε και μόνοι μας. Ούστ νούμερα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

12 Responses to ΛΑΡΙΣΑ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η κωστας λέει:

    Η γραβατα δημιουργει ικανοτητα 5 λεπτα γελαγα σε ευχαριστω

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ LFC
    Μα φυσικά θα υπάρχουν πάντα αυτά. Αλλα να κάνουμε και καμμιά δουλειά ταυτόχρονα όχι μόνο μίζα, αεράτες αναθέσεις και μούφα λεφτά.
    Πάντα και παντού θα υπάρχουν οι γνωστοί άγνωστοι που περνούν έργα, δουλείες και θέσεις, είναι νομός εδώ και 2000 χρονιά.
    Αλλα να γίνεται και κάτι στο τέλος. Να μένει ένας δρόμος, ένα λιμάνι, ένα σχολείο, αυτό που τέλος πάντων υποτίθεται ότι αναλαμβάνει αυτός που εχει την ανάθεση.

    Όχι μόνο τηλεοπτικές αδεείς μουφες και σπασίματα διαγωνισμών για να περνάνε με ΜΟΥΦΑ εγγυητικές της Αττικής οι αναθέσεις εκεί που σε ΚΣ δε περνάγανε.

    Νομίζεις δηλαδή ότι αν εχει γίνει κάτι ανάλογο δεν θα βγει στη φορά? Πρόσεχε δε μιλάω για μια μαλακια που επωφελείται ο καθένας και αφορά όλους αρκεί να το πάρουν χαμπάρι, όπως πχ ένα επίδομα η μια επιδότηση των 10-20 χιλιάδων- αυτά είναι για τα λιγούρικα, αλλά για συγκεκριμένα έργα με συγκεκριμένες προδιάγραφες σε συγκεκριμένους ανθρώπους.
    Οι λεγόμενες και φωτογραφίες.

    Thank God, Queen and Country μέχρι στιγμής ούτε Μανολο Πετσιτη Εχουμε δει, ούτε υπουργό με δικηγόρο offshore να ταξιδεύει στη Βενεζουέλα για να πάρει….ζαρζαβατικά! ΣΕ LIAR JET ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ BLACK LIST ΤΗΣ NSA και το FBI του εχει απαγορέψει την είσοδο στο US, ούτε μαγαζιά και παραμαγαζα που έστηναν επι αμοιβής εκβιασμούς. Ούτε να χώσουμε 10 μέσα ΕΠΙ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ για να βγούμε πάλι, ούτε να δίνουμε άδειες όπου θέλουμε και να βάζουμε ΡΩΣΣΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ να χτυπάνε τις τιμές, ούτε ούτε ούτε ούτε.

    Έχουν κάνει μαλακιες οι τωρινοί? ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ και το πιο πιθανό είναι να βγουν στη φορά και άλλα που λόγω της κατάστασης καλύπτονται.
    Αλλα εδώ έχουμε να κάνουμε με τη διαφορά στη γενική νοοτροπία και όχι άμα 2-3-5 έβαλαν το δάχτυλο στο μελί.
    Οπουδήποτε, μαγαζί, εταιρεία, ομάδα, σύλλογο εραστών φέτας Κάτω Πανάγιας, κυβέρνηση κλπ. μαζέψεις 100 νοματαίους θα υπάρχουν ΠΑΝΤΑ 5-10 που θα κάνουν τη λαμογια, μη πούμε παραπάνω. Είναι απλό θέμα στατιστικής. Άλλο όμως το στατιστικό και άλλο να το κάνεις επειδή είσαι λιγούρης και είναι στην ιδεολογία σου να καταλύσεις το κράτος και πας με κεντρικό σύνθημα: την επόμενη φορά θα καταλάβουμε -ΒΛΕΠΕ ΚΑΤΑΚΛΕΨΟΥΜΕ- τους αρμούς της εξουσίας.

    Όταν ο αρχηγός σου το ΖΑΒΟ βγαίνει και λεει ότι νοίκιασε ένα σπίτι 500 ευρώ που ΟΛΟΙ ξέρουν ότι το αγόρασε με μπροστινό, όταν κάτω από 50,000 δε το παίρνεις για σαιζόν ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ, όταν το ΖΑΒΟ κρυβόταν στα κότερα, όταν έκοβε ΚΡΥΦΑ ΑΛΛΑΖΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΠΤΗΣΗΣ βόλτες στη Disneyland ΣΚ με τα μουλικα, όταν έλεγε ΨΕΜΜΑΤΑ ότι πήγε κάπου και ήταν αλλού και έβλεπε άλλους, τότε τι περιμένεις να κάνουν οι από κάτω του?
    Τους κόβεις για πιο έξυπνους η για πιο τίμιους?

    Εδώ μιλάμε για στοιχειοθετημενες κατηγορίες πλέον που πιάνουν όλη την ελίτ και όλο το ΣΤΕΝΟ παρεακι του:

    Ο Υπουργός δικαιοσύνης με ηχογραφημένα και γραπτά στοιχεία παραπέμπεται για σύσταση ΕΟ, εκβιασμό και χρηματισμό
    Ο Υπουργός εσωτερικών παραπέμπεται για χρηματισμό και εκβιασμό
    Ο Υπουργός Υγείας ΕΠΕΝΕΒΕΙ στην διαδικασία επι χρονιά για να μη καταδικασθεί σε ανθρωποκτονία η ξαδέλφη του και πιο πριν εχει ο ίδιος ομολογήσει ότι κρατούσε διπλά βιβλία δηλαδή ΕΚΛΕΒΕ το δημόσιο στο δήμο. Παράλληλα οι καταδίκες για συκοφαντική δυσφήμιση ακόμη και ΣΕ ΝΕΚΡΟΥΣ πέφτουν βροχή.
    Ο Υπουργός Άμυνας ελέγχεται για μια παραγγελία 500εκ που η ιδιά η Martin Lockheed έλεγε εγγράφως ότι είναι ασύμφορη.
    Υπουργοί Οικονομικών εν μέσω CC έστελναν εμβάσματα και έκαναν αναλήψεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ την ώρα που ‘ξεχνούσαν’ να δηλώσουν ενοίκια 50,000 ευρώ στην εφορία- για τόσο ξυπόλυτους μιλάμε να μη πληρώσουν 10 χιλιάρικα φόρο- ένα μηνιάτικο.
    Ο Υπουργός επικρατείας άλλαξε τη μετοχική σύνθεση της εταιρείας του στις 11 το βραδύ για να πάρει την άλλη μέρα 3εκ έργο.
    Φαντάζεσαι να έπαιρνε η …Μαρέβα 3εκ έργο στις 11 η ώρα το βραδύ? Θα είχε σηκωθεί το φάντασμα του Στάλιν και θα μας κυνηγούσε..

    Άστο, λαμογια εχει παντού, αλλά αυτοί δε παίζονται. Εξ αλλού όπου έχουν κυβερνήσει αυτά δε κάνουν ακριβώς? Έχεις ακούσει κανένα Κ.Κ στο πλανήτη όπου τα στελέχη του δε ζουν μέσα στη λαμογια και στη Χλιδή?

    Ο άλλος ο Podemos ο μπιχλας πηρέ σπιτάρα με πισίνες parking κλπ. (αλα Αλι6 στο Σούνιο) στη καλύτερη περιοχή στη Μαδρίτη με ‘δάνειο’ που θα ζήλευε και ο Bill Gates ένα μέσω μνημονίων που οι τράπεζες κατέρρεαν και όχι δάνεια δεν έδιναν αλλά είχαν βαρέσει φαλιμέντο επίσημα.

    ΕΝΤΕΚΑ (11) Δις έπιασαν στη Ελβετία τον ΥΠ.ΟΙΚ του Τσάβες και του Μαδούρο.
    ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟ (4,5) Δις τη κόρη του Τσάβες στην Νέα Υόρκη.

    ΟΚΤΩ ΔΙΣ (8) δολάρια κατάσχεσε το FBI από λογαριασμό του Μαδούρο (ένα μόνο λογαριασμό), του κολλητού του Αλι6 σε τράπεζα της New York.
    Ο …Μαδούρης, πριν γίνει εθνάρχης ξέρεις τι δουλειά έκανε?

    Οδηγός λεωφορείου. Λάθος δουλειά κάνουμε φιλέ μου. Οδηγοί λεωφορείου στη Βενεζουέλα έπρεπε να γίνουμε…να κάνουμε δώρο το Σαλαχ στο αεκ.

    Τουλάχιστον αυτός έστω και τότε δούλεψε και λίγο. Ενώ οι δικοί μας εδώ με αρχηγό το χαμηλοκολη τους λες ένσημο και κοιτάνε στον ουρανό να δουν αν πετάει ο γάιδαρος. Είναι και ημιπιτσιρικαδες όλοι τους…

    ΥΓ Για το ματς τι να πουμε? Εχει ερθει η ωρα που ο Αλμπανης!!!! σε σωνει στο 90φευγα εναντια στο τελευταιο της βαθμολογιας.

    How low can you go?
    Evidently not low enough..

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ζούμε τη μέρα που η Νοτοπουλου!!! (η καθαρίστρια που έγινε υπουργός λόγω πλούσιων… προσόντων σιγουρά όχι εγκεφαλικών) κάνει επερώτηση στη βολή και ζητά με ύφος να μάθει σε πιο στάδιο είναι τα έργα του μετρό στη Θεσσαλονίκη.

    Θυμίζει το Γιανη που ρωτάει με υφάκι τον Τσεκουρά τι κάνει στην οικονομία! Ο Γιανης!!!! Που δανειζόταν με 6,4% επιτόκιο, την ώρα που ο ‘Κούλης’ δανείζεται με 0,8% και αποπληρώνει πρόωρα τα 3,6 ΔΙΣ μιας και με το 0,8% το κόστος δανεισμού είναι εξαιρετικά χαμηλότερο από του….. Γιανη.
    63εκ ευρώ τόκο στο δις πλήρωνε ο Γιανης, 8εκ τόκο πληρώνει ο ‘Κούλης’ για να τα κάνουμε πενηνταράκια και ας μη καταλαβαίνομε όσο το ΖΑΒΟ τα οικονομικά..
    Ο Γιανης που μας έβαλε μέσα παρέα με το ΖΑΒΟ καμμιά 150αρα ΔΙΣ, ένα μνημόνιο και φόρους που δεν εχει ξαναδεί Δυτικό Ευρωπαϊκό κράτος ever.

    Η ίδια Νοτοπουλου λοιπόν που παρέα με το Σπιρτζη (αααααααλλος γάτος) και το ΖΑΒΟ εγκαινίαζε το μετρό Θεσσαλονίκης με τους μουσαμάδες και τα σταματημένα βαγόνια εκτός του σταθμού.
    Ας απαντήσει κάποιος στο Κατερινάκι μη καίει και τη λίγη φαιά ουσία που εχει, ότι σε ένα έργο που η ίδια εχει εγκαινιάσει- ΑΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ- δεν υπάρχει κανένας λόγος να ρωτάει για τη πρόοδο των έργων. Τελειωμένο πράγμα είναι.
    Όπως δήλωνε Αλλωστε και το Αλι6 τότε που έσκυβε να δει αν έρχεται το τρένο από το τούνελ: Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να χάσω εκλογές από αυτόν.

    Σ.Σ Αυτός του πηρέ ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) εκλογές σερί, και 1,5 χρόνο μετα με όλα τα κακά του πλανήτη στο κεφάλι του (Τούρκους- Μεταναστευτικό- Πανδημία- Οικονομία στο ναδίρ με κλειστό όλο το εμπόριο 1 χρόνο χωρίς τουρισμό μάλλον και φέτος) τον εχει στο double score στις δημοσκοπήσεις, και μόλις με το καλό περάσει όλο αυτό και αρχίσει και βγαίνει κανονικό χρήμα στην αγορά, παίζει να τον πάει και στο Triple score.

    @ LFC: Περιμένει ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ να πέσει μόλις τελειώσουμε με το covid. Δηλαδή σταδιακά από Σεπτέμβριο όπως είναι σήμερα τα πράγματα.
    ΕΚΕΙ είναι το στοίχημα και εκεί θα βγουν κουτάλες.

  4. Ο/Η davor λέει:

    #snitch# σταματα δεν μπορώ αλλο…κατουριεμαι απ τα γέλια με αυτά που λες για τα συριζοζοντοβολα!!!

  5. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Δημητρη,η ουσια σε αυτο που λεω ,ειναι οτι διαχρονικα οι πολιτικοι ειναι “τρωκτικα”,δεξιοι,αριστεροι,απλα αλλαζει ο τροπος και η μεθοδολογια.
    Δεν διαφωνουμε επι της ουσιας.
    Φανταζομοι το “ο αρχηγος σου” δεν απευθυνεται σε μενα?

  6. Ο/Η Dimitris λέει:

    @snitch
    Μη σταματάς! Με γνώση, ρεαλισμό και πάντα εύστοχα!

  7. Ο/Η Δημήτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Ποιά Λάρισα τώρα να σχολιάσουμε..
    Το Αλιε6 είναι όλα τα λεφτά. Θεος Snitch
    Τελιωσε το θρίλερ του κάμπου…

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ LFC

    Δεν είναι όλοι ίδιοι. Υπήρχαν και υπάρχουν μη τρωκτικά άσχετα ιδεολογικής τοποθέτησης. Για να το κάνω πενηνταράκια ο Φίλης που είναι ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ μπορεί να πετάει μαλακιες αλλά- μέχρι στιγμής τουλάχιστον- κάνεις δεν τον εχει κατηγορήσει η ανακατέψει σε απραχτές.
    Μπορεί να λεει ψέματα να συκοφαντεί με χαλκευμένα στοιχεία αλλά αυτά είναι πολιτική, όποιος δεν τα αντέχει ας κάτσει σπίτι του.

    Απλά οι αριστεροί, εκ πεποιθήσεως και ιδεολογίας, αλλά και ιστορίας από τότε που εμφανίστηκαν εκεί στις αρχές του 20ου αιώνα, είναι υπερ την μασας και της τεμπελιάς. Όλη η θεωρία τους βασίζεται στο να είναι όλοι ίσοι ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ, αλλά οι ίδιοι ως κυβερνώντες να είναι λίγο πιο ‘ίσοι’ και πολύ πιο έχοντες από τους άλλους. Αυτό μας δείχνει η ιστορία οπού εφαρμόστηκε.

    Η Ελλάδα – πολύ περισσότερο από άλλες χώρες- έμεινε πίσω λόγω τουρκοκρατίας στη νοοτροπία της και όταν οι άλλοι ζούσαν βιομηχανική επανάσταση εμείς τσακωνόμασταν για γιδοπρόβατα. Όλη αυτή η οπισθοδρόμηση η για να το πούμε πιο απλά η ΜΗ πρόοδος, μας άφησε πολύ πίσω ως κοινωνία σε όλους τους τομείς, μόρφωση, κοινωνική και ατομική ευθύνη, πολιτικό πολιτισμό μεταξύ άλλων.

    Γι αυτό και μεταπολεμικά επικράτησαν οι Μαυρογυαλουροι επι 40 χρόνια, γι’ αυτό και ο Ανδρέας εκμεταλλεύτηκε και ανέδειξε το πόθο του πεινασμένου κομματικού κορποσκυλου για εύκολη ζωή με λεφτά των άλλων- δηλαδή δανεικά.

    Αν η κρίση μας έμαθε 2-3 πράγματα- θέλω να πιστεύω η αν θες το εύχομαι- είναι ότι τίποτε δεν είναι δωρεάν, αι μαλακιαι πληρώνονται ΑΚΡΙΒΑ και ότι το παραμύθι της νεοελληνικής ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΜΑΓΚΙΑΣ εκτός από μεγάλο δράκο, εχει πεθάνει. Από τα ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο μέχρι τα ΕΞΩ οι βάσεις του θανάτου, που έγιναν Merkel go back και θα τα σκίσω όλα με ένα νομό και ένα άρθρο μέχρι τα θα βαράμε νταούλια και οι άλλοι θα χοροπηδάνε, ΕΛΠΙΖΩ να καταλάβαμε ότι ο τσαμπας και ο τεμπέλης των δανεικών πέθανε.

    Αν όχι όλοι οι περισσότεροι. Γιατί υπάρχουν και θα υπάρχουν οι Κορεες και οι ακαμάτηδες που μετράνε το χρέος με το μέγεθος και όχι αν μπορεί να αποπληρώνεται. Είναι δηλαδή πιο καλό να δανείζεις κάποιον 1εκ και να μη το πάρεις ποτέ πίσω, παρα να του δίνεις 10εκ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΑ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ και ο άλλος να είναι συνεπής και να σε πληρώνει στη ώρα του…

    ΝΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ! και αυτοί έχουν δικαίωμα ψήφου…

    Είναι στο χέρι μας να έχουμε τους πολίτικους που θέλουμε. Ο άνθρωπος που ψηφίζει το Πολλακη το ΚΛΕΦΤΗ τον ψηφίζει επειδή θέλει να μπορεί να κλέβει και ο ίδιος, τον ψηφίζει επειδή πιστεύει ότι με τους τραμπουκισμούς και τους τσαμπουκάδες είσαι μάγκας, τον ψηφίζει επειδή είναι ο ίδιος γιδοβοσκός και θέλει να ‘φουμάρει’ γράφοντας στα παπαρια του το νομό μέσα στο Υπουργείο Υγείας..

    Εχει η δεξιά όλους τους κάλους και οι άλλοι είναι μαλακες? Όχι βέβαια, εννοείται πως όχι.

    Εχει κάνει όμως μια καλή αρχή όταν ανέλαβε, έδιωξε αρκετό κόσμο ανάλογης γιδοβοσκης και προσπαθεί να το πάει όσο γίνεται προς το τεχνοκρατικό. Έφυγαν πχ κάτι Λιάπηδες κάτι Γιακουματοι κάτι Βουλγαράκηδες. Απομάκρυνε το στυλ Βαγγελα- Μειμαρακης, έσβησε τους Καραμανληδες και έδιωξε όλη τη πλέμπα κάτι Άρηδες και κάτι Αντώναρους. Ταυτόχρονα έφερε μέσα κόσμο που είναι από κέντρο μέχρι ΠΑΣΟΚ αλλά όχι κάφρους. Την ιδιά στιγμή ο Αλι6ς πάει και μου κάνει πρώτη μούρη το Ραγκουση που τον έβριζε- sorry τον σκυλόβριζε- μέρα νύχτα. Θα συγκρίνω τώρα το Παριανό καραγκιόζη με τον Πιερακακη? Γιατί και ο Πιερρακακης Πασοκος είναι. Κάνει όμως καλά τη δουλειά του? Είναι σοβαρός και δε κάνει καραγκιοζιλίκια? Αποδίδει και παράγει έργο?
    Αυτό μετράει πλέον και αυτό αρχίζει- ελπίζω- να βλέπει ο κόσμος.

    Το να καταφέρεις να το γυρίσεις σε τέτοιο σχήμα από τη μια και να καταφέρεις, η μάλλον να εκπαιδεύσεις το κόσμο να ακούει και να κατανοεί και να συμμετέχει σε αυτό το επίπεδο, φεύγοντας από τα λαϊκίστικα του ΖΑΒΟΥ που τα σφάζει όλα στο γόνατο με τα λεφτοδεντρα, είναι και δύσκολο και θέλει χρόνο.
    Αν το πάει απότομα θα χάσει όλες τις εκλογές και δε θα κάνει τίποτα.
    Αν το πάει σιγά σιγά, κρατώντας και μερικούς σαχλαμάρες στυλ Αυγενακη- Ζαγοράκη εχει καλύτερες πιθανότητες.

    Ο κόσμος θέλει να ακούει παραμυθία. Θέλει να του λένε ότι ο Γίδας είναι παικταράς και ας βλέπει ότι τη σταματάει με το καλάμι. Θέλει να διαβάζει ψέματα ότι κάποιος Γκαρσία είναι κάτι μεταξύ Σαλαχ και Μανε και ας εχει ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΕΛΛΑ! σχεδόν σε μια σαιζόν (παρα 4 ματς)…
    26 γκολ έβαλε ο Βαγγελακης σε 3 σαιζόν με 77 ματς, αλλά ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ με 3 γκολ σε 15 φέτος είναι η παικτουρα.
    Ίσως γιατί η Super Λίγδα της Λαρσας της Λαμίας του Παναιτωλικού και του Απόλλωνα Σμύρνης είναι πιο ζόρικο πρωτάθλημα και δε μπορεί να αποδώσει ο παικταράς από τα Lidl. Έξι γκολ είχε βάλει και ο Βέρντε πέρσι σε μια σαιζόν 30 ματς βέβαια, αλλά δεν ήταν Γκαρσία ο μάγος από το Τρινιντάντ..
    Ε ρε ΣΑΝΟ που πέφτει..

    Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία both sides και οι πολιτικοί και ο κόσμος να αναβαθμίσουν το επίπεδο και να έχουμε ανθρώπους που παράγουν έργο.

    Όσο δε από την άλλη δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί τους σιχάθηκε ο κόσμος και επενδύουν στους ψευτοτσαμπουκαδες στους Μπαξμπανηδες στους Πολλακηδες και στους Αλι6δες, τόσο από τη μια ο Κυριάκος παίζει μονός του, τόσο από την άλλη δε πρόκειται να σηκώσουν κεφάλι.
    Αυτό όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ. Πρέπει να υπάρχει έλεγχος, πρέπει να υπάρχει σοβαρός αντίλογος, πρέπει να υπάρχει αντιπολίτευση.

    Αλλιώς είναι 100% σίγουρο ότι θα εμφανιστούν δυο πράγματα:
    1) Η έπαρση της εξουσίας με ότι συνεπάγεται.
    2) Η απογοήτευση ότι όλοι είναι ίδιοι- αυτό που λες- και η επιστροφή στους Κουτσογιωργες και τους Ραγκουσηδες

    Άνω τελεία.

    Το ματς το περίμενα πιο δύσκολο χθες. Το πηρέ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΑ ο Klopp απλά έδωσε ρεσιτάλ στο κλείδωμα των Sabitzer και Olmo τους έκοψε στα 2 και μπράβο του. Θέλω να πιστεύω ότι δε τρώμε τρία εντός και λογικά περάσαμε στους 8.
    Χρειαζόταν και η νίκη ψυχολογικά, και η Ευρώπη που σε εμάς δίνει πάντα άλλο αέρα. Η Liverpool είναι club που ζει για το CHL, μας αρέσει να παίζουμε εκεί είναι στο φυσικό μας περιβάλλον.
    Ο πιθανός αποκλεισμός της Λειψίας εχει ένα καλό: δε θα βλέπουμε αυτόν τον αντιπαθητικό κλόουν στο πάγκο της, μιλάω ως συμπεριφορά.
    Από την άλλη χθες είδαμε ποσό ΚΑΚΗ ήταν η απόφαση μας να μη πάρουμε με 25εκ της ρήτρας τον Γάλλο CB που πήγε στη Bayern. Φωνάζουμε- αρκετοί είναι η αλήθεια- από πέρση: πάρτε τον Ουμπαμεκανο είναι παικταράς..

    Ο Τούρκος σε εμάς έκανε καλό ματς, ειδικά για ένα παίκτη που είναι μια εβδομάδα στο ροστερ. Δυνατό παιδί, καθαρίζει στον αέρα, νορμάλ ταχύτητα, σχετικά καλές τοποθετήσεις. Ένας Λοβρεν χωρίς τα τσαφ- μιλάω για χθες. Με 1εκ!!! κόστος δανεισμού μια χαρά είναι και δείχνει ποιος ΛΑΘΟΣ ήταν η διαχείριση και του Klopp το καλοκαίρι στο θέμα CB.

    Αυτό που θα έπρεπε να προβληματίσει είναι οι Τούρκοι πληθαίνουν στη PL την ώρα που οι Έλληνες απλά δεν υπάρχουν. Ένα Τσιμικα έχεις όλο και όλο και αυτός αναπληρωματικός. Με το Σωκράτη γελάσανε μέχρι και τα καθίσματα του Emirates, μας έκανε ρεζίλι, με έβριζαν οι δικοί μου επειδή είναι ο καλύτερος Έλληνας!! και τον έστειλαν εκεί που ανήκει: Στη Σούπερ Λίγδα.

    Γι αυτό Αλλωστε δε πάει τόσο καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο διεθνώς? Άμα έχεις Ιβαν-Βαγγελα και εγγυητή στο κεφάλι τι περιμέναμε? Να μη βρωμήσουν τα πόδια?

    ΥΓ1 Νομίζω ότι το Ισπανικό ποδόσφαιρο as we know it, τέλειωσε επισημά χθες. Τα γράφαμε από τότε- πριν 4 χρόνια- που έφευγε ο Κουτινιο. Που πας ρε Φίλιππα? Οι ομάδες τους γέρνανε, τα ταμεία τους αδειάζουν, τα ροστερ ανανεώνονται με μέτριους. Έφυγαν Τσαβι Πουγιολ Ινιεστα Ραουλ Κασιγιας Μασερανο, Ντανι Αλβες πήγαν 33-34 Μεσι Σουαρες κλπ, και μου κουβαλάς κάτι Γκριεζμαν και κάτι Ντεμπελεδες και ξέμεινες με κατι σαπάκια σα τον Κροος να σου κάνει παιχνίδι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κροος στη Ρεαλ αν είναι δυνατόν! ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ σε σχέση με πριν. Έβλεπα στις φάσεις τον Μπουσκετς και ήταν 3 κλικ πιο αργός σε όλα.
    Πάλι καλά που ήταν ο Τερ Στεγκεν αλλιώς θα μάζευαν κανα +τάλιρο. Ο Εμπαμπε έκανε πάρτι κανονικό στην άμυνα.

    Μια γενική παρατήρηση: Θεωρώ ΑΔΙΚΟ αυτό που γίνεται. Η Λειψία χθες έπαιξε το εντός έδρας της στη Ουγγαρία. Τι δουλειά εχει να είναι ουσιαστικά εκτός έδρας το εντός έδρας? Δε πρέπει και το δεύτερο ματς να γίνει εκεί και ΟΧΙ στο Anfield?
    Γιατί να τη πληρώνει η κάθε ομάδα λόγω covid?

    Αν δεν μπορούν να γίνουν αγώνες κανονικά τουλάχιστον στις έδρες χωρίς κόσμο, ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ καθόλου. Δε θα πάθουμε τίποτε αν δε παίξουμε CHL μια χρόνια. Αν επιμένετε για τα τηλεοπτικά φράγκα, κάντε στο τέλος ένα τουρνουά με τους 16 σε μια χωρά σε 3 γήπεδα σε 10 μέρες να τελειώνουμε. 4 ματς είναι όλα και όλα μαζί με το τελικό, το ίδιο έγινε στο World Cup με 4 ομάδες σε 3 μέρες.

    Η Λειψία και η κάθε Λειψία θα δώσει 2 ματς ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ και αυτό είναι εκτός από αδικία και καταστρατήγηση και του θεσμού και του Fair Play.
    Το όλο νόημα των διπλών παιχνιδιών είναι οι έδρες εκατέρωθεν. Αν δεν υπάρχουν ποιο το νόημα?

    ΥΓ2 Thanks guys η αλλιώς ΤΑ που λεμέ εδώ. Απλά γραφώ πολύ το καιρό του lockdown μιας και όλη η δουλειά είναι πλέον μόνο από το Teams- αρά Laptop που όπως πάει θα καταργήσει τελείως το γραφείο.
    Ολο αυτο μου πηρε 12 λεπτα με το ρολοι, εχουμε γινει typing experts

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ο αρχηγος σου φυσικα και δε πηγαινε σε σενα, λεω μετα: τότε τι περιμένεις να κάνουν οι από κάτω του?
    Εννουσα αυτο το καραγκιοζιλικι που το λενε κομμα και εκπροσωπει την ‘αριστερα’.

    Ειναι εξειρετικα θλιβερο να βλεπεις ολοκληρες παραταξεις -και ιδεολογιες αν θες- να μη μπορουν να βρουν 2 ανθρωπους της προκοπης και να εχουν εναποθεσει τις ελπιδες τους σε ενα ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΑΚΟΡΦΩΤΟ κλοουν και τη Φωφη..
    Ειναι επισης θλιβερο το κομμα που ειχε το Λεωνιδα Κυρκο και αν μη τι αλλο ηταν GENTLEMAN με ΚΕΦΑΛΑΙΑ να εχει ξεπεσει στους Τζανακοπουλους και τους Παπαδες..

    Παγκοσμιο το φαινομενο που εχει το πλανητη με Trump πριν και Boris!!!! με μπαρμπα Τζο να ηγουνται μη πουμε για το Βλαντι που ειναι χειροτεριος απο το Brezniew. Οι μονοι που δειχνουν να σωνουν λιγο το θεμα με την αποχωρηση της Merkel ειναι ο Macron και ο Trudeau χωρις να γνωριζω τι κανουν εσωτερικα.

    Βλεπω μονο τη διεθνη τους παρουσια.

  10. Ο/Η bandog λέει:

    @snitch

    φαντασου λοιπον τι μαλακες ειναι στο πασοκ που βλεπουν τη σκονη του αλεξη σε χωρο που 40 χρονια ηταν αυτοκρατορες!

    λογικο οταν πορευονται με Φωφη.
    ειναι κατορθωμα να μπαινεις στην πολιτη Γεννηματα και να καταληγεις Φωφη…

    και το λεω ως καραδεξιος επειδη μια σοβαρη αντιπολιτευση θα εκανε καλο στην κυβερνηση.
    αν στο πασοκ θελουν να ανακαμψουν, βγαζουν προεδρο την Καϊλη , την μοναδικη ευρωβουλευτη μαζι με τον Φραγκουλη του βελοπουλου που τιμουν την ψηφο των ελληνων και την εθνικη αποστολη τους , και η δευτερη θεση ειναι ανετα δικη τους…

  11. Ο/Η davor the pireaus GIVER λέει:

    snitch Ο σεντερ μπακ της Λειψιας ο Ουπαμεκανο που τον ειχε στην λιστα του ο Κλοπαρος και κατεληξε στην Μπαγερν,μετα το χθεσινο ματς οι Βαυαροι σκεφτονται μηπως εκαναν μαλακια(ετσι γραφει ο γερμανικος τυπος σημερα)…βαρκα σε τρικυμια ηταν ο τυπος εχθες!Παρα πολλα λαθη!

  12. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Δημητρη Καλησπερα
    Το χθεσινο ματς πηγαινε σβηστα για Χ,ας ειναι ομως καλα τα παλικαρια με τις μαλακιες τους,στο πρωτο γλυστραει και δεν παει στη μπαλλα και στο δευτερο κανει κοντρολ τον αερα.Περιμενα την Λειψια πιο ανταγωνιστικη.
    Ο τυπος κατ αρχην ειναι φοβιστικος με την σωματοδομη που εχει.Ειναι ΘΗΡΙΟ κανονικο.
    Αναφορικα με την Μπαρτσα μην ξεχναμε οτι μα χαρισε απιστευτα ομορφες ποδοσφαιρικες στιγμες,ο δε Μεσι αυτα που εκανε αμφιβαλω αν θα τα ξαναδουμε απο αλλο ποδοσφαιριστη.Βεβαια τωρα που βγηκε το συμβολαιο του στη φορα,οταν μια ομαδα διαθετει περιπου το 20% των εσοδων της σ’ενα παικτη αναποφευκτα θα ερθει η καταστροφη.Χαθηκε η λογικη σε αυτη τον ομαδα οταν το 70% ειναι αμοιβες ποδοσφαιριστων.Επεσαν θυμα της επιτυχιας τους η οποια επειδη ηταν τεραστια δεν τους εδωσε το θαρος να αναδειξουν παιδια απο τις ακαδημιες.Ο σταρ βλεπεις ειχε λογο και στις μεταγραφες.Με τα 150 με 170 εκκ το χρονο που κοστιζει ο Μεσι θα μπορουσε να εχει 2 παικταραδες των 80 εκκ.Βεβαια ειχαν και τραγικες επιλογες παικτων.Παραεγινε μπιζνα και εμεινε η μπαλλα απ’εξω.
    Το θεμα ειναι τι πωλησεις θα κανουμε το καλοκαιρι,γιατι εχουμε βαρια χαρτια στα χερια μας,για να φερουμε αυτο το ατι στην ομαδα? Μιλαω για Μ’παπε.
    ΥΓ Ειπες σωστη κουβεντα.40 χρονια δυο κοματα που εχουν περιπου το 70% δεν εχουν καταφερει να βρουν ενα σωστο ηγετη,παρα μονο λαμογια,δηθενατζηδες και εξαπτερυγα.