ΠΑΟΚ – Α Ε Κ

Μετά την πρώτη της μεταγραφική επιτυχία, η ομάδα ξεκινάει τα μπαράζ στην Τούμπα. Το να πεις οτι το παιχνίδι είναι δύσκολο, θα γινόσουν κι εσύ δημοσιογράφος του συρμού. Ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ κακή κατάσταση, υφίσταται και μια ψιλισυμφωνία με τον Τσετσένο, οπότε εγώ λέω οτι είναι χρυσή ευκαιρία για την ΑΕΚ να νικήσει. Και να πάει μετά στα δύσκολα.

Η ομάδα κατέβηκε με 4-3-3 και με την έμπνευση του παπατζή να βάζει αριστερό εξτρέμ το ΑΜΕΑ ΓΙΔΙ. Κι είδαμε ένα όμορφο πρώτο μέρος με ρυθμό, με εκμετάλλευση του κενού χώρου, με μπόλικες τελικές και με ασφυκτικό πρεσάρισμα. Όλα αυτά από την μεριά του αντιπάλου. Η ΑΕΚ ήταν ωσεί παρούσα στο γήπεδο, άτολμη, νωθρή, χωρίς να μπορεί να βγάλει την μπάλα από την περιοχή της, και χωρίς να μπορεί να φτειάξει μια επίθεση της προκοπής.

Με πολύ σωστή δικαιολογία : Τα χαφ του ΠΑΟΚ με την βοήθεια των επιθετικών του, κατάπιαν τους δικούς μας κεντρώους, βγαίνανε πρώτοι στην μπάλα με δύναμη και πολύ τρέξιμο, και μετάφρασαν το παιχνίδι σε ρόλο για έναν θεατή. Είχαν βάλει κι ένα γρήγορο γκολ – κι ένα δεύτερο που το είδα για καθαρό -, έσβηναν κάθε προσπάθεια αντεπίθεσης κι ήταν πραγματικά κυρίαρχοι. Όλα αυτά για σαράντα λεπτά, όπου η ΑΕΚ δεν είχε ούτε μία τελική. Τον μόνο τελικό που είχε ήταν αυτόν τον κακομοίρη τον Μάνταλο που θύμιζε λεπρό που προσπαθούσε να δραπετεύσει από την Σπιναλόγκα.

Και ξαφνικά, στα τελευταία πέντε λεπτά, η ΑΕΚ έβγαλε δυό επιθέσεις με καλή κυκλοφορία, και πλέον μίλησαν και οι πεθαμένοι. Ασίστ ο Μάνταλος και γκολ το ΑΜΕΑ ΓΙΔΙ κάτω από τα πόδια του νούμερου που έπαιζε τέρμα στον ΠΑΟΚ. Δικαίωση; Σε τι; Τίποτα δεν είχε παίξει η ομάδα μας. Τίποτα δεν λειτουργούσε επιθετικά, ενώ αμυντικά υπήρχε μόνιμος πανικός. Τι έγινε; Αυτός ο φόβος που υπάρχει στους ανθρώπους από τα ζόμπυ. Όταν βλέπεις τον Μάνταλο κανονικά, τρομάζεις. Όταν τον βλέπεις με φυσούνες και με αίματα, χέζεσαι κανονικά όσο δεν είσαι Βραχάλη. Άλλη ποδοσφαιρική εξήγηση για την ισοφάριση, δεν μπορώ να δώσω. Χωρίς κέντρο, χωρίς σέντερ φορ και με ΑΜΕΑ ΓΙΔΙ εξτρέμ, μόνο μεταφυσικά μπορώ να προσεγγίσω αυτό που είδαμε.

Φυσικά η ισοπαλία κράτησε ένα δευτερόλεπτο. Όσο δηλαδή κρατάει ο τρόμος σε φιλμ θρίλερ. Τότε έφαγε το γκολ η ΑΕΚ και επανήλθε η ισορροπία. Να κυνηγάει πάλι το σκορ χωρίς καμία αλλαγή απο τον παπατζή. Μάλλον θα είδε άλλα πράματα αυτός στο πρώτο μέρος κι είπε να κρατήσει την ίδια ενδεκάδα. Ευτυχώς φάγαμε άμεσα το γκολ και συνήλθε. Έβαλε τον Σάκχοφ κι έψαξε την δημιουργία. Που λέει ο λόγος δηλαδή.

Χωρίς χαφ, δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα. Ειδικά με γραμμές ψηλά, που χάριζαν αντεπιθέσεις πολύ επικίνδυνες στον αντίπαλο. Με τελικές εντός περιοχής, ενώ εμείς να έχουμε ένα καλό σουτ εκτός περιοχής. Πριν βέβαια η ομάδα καταντήσει ανέκδοτο με Ντατσένκο και Κουσίδη μέσα. Με Αλμπάνη να μπερδεύεται μόνος του και με Μάνταλο να είναι επιφορτισμένος με τα πάντα. Την ώρα που μόνο ο Μελισσανίδης τον θεωρεί απαραίτητο για βασικό. Α, κι ένα άλλο νούμερο στο facebook.

Μην τα πολυλογούμε. Ο ΠΑΟΚ έδωσε το γήπεδο και κάθισε να γελάσει με τα χαφ της ΑΕΚ, τα οποία εν τω μεταξύ τα είχε βγάλει ο παπατζής. Αυτοί που μείνανε κάνανε κάτι γιόμες, κάτι γιουρούσια και κάτι δήθεν ηρωικά, όπως οτι είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως κατέληξαν στο λογικό από την αρχή κι ειδικά όταν οι μακιγιέρ καλλόπισαν τον Μάνταλο και δεν είχαν λόγο οι αντίπαλοι να φοβηθούν, αλλά να βάλουν κι άλλο ένα γκολ. Και μπορώ να πω οτι ήταν και λίγα τα τρία. Ναι, στο πιο εύκολο παιχνίδι για την περίοδο αυτήν. Για να κλείνουμε όπως ξεκινήσαμε. Χωρίς άγχος και χωρίς καμία αμφισβήτηση για τη νίκη του ΠΑΟΚ.

Υγ. Την Τρίτη 23/03 ( ώρες 12 με 3 ) υπάρχει εκδήλωση του ΠΣΑΤ για να βραβεύσει τον Φίλαθλο ως εφημερίδα. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι και ο γράφων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το κανάλι του ΠΣΑΤ στο youtube, όπου και θα παραμείνει φυσικά κι αργότερα. Θα υπάρξει και δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα του ΠΣΑΤ και θα εκδοθεί και μια συλλεκτική οκτασέλιδη εφημερίδα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

25 Responses to ΠΑΟΚ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Τελειώσαν οι απόκριες, αλλά το καρναβάλι ΠΑΕ ΑΕΚ συνεχίζει ακάθεκτο. Τί να κριτικάρεις? Το τέρμα, που ότι πάει μέσα γράφει, και αν πηγαίνει έξω το βάζει μόνο του μέσα? Το δίδυμο των σέντερ μπακ που έπαιζε μέχρι Καραισκάκη Άρτας? Κάτι φυματικούς στα χαφ, που τρέχουν σαν τον καρβουνιάρη στην ανηφόρα? Τον Ολιβέιρα εξτρέμ και τον Κοσίδη αλλαγή, σαν να παίζεις καλοκαιρινό φιλικό? Να μου πεις, ο πιτσιρικάς ίσως έβγαζε και λίγο φιλότιμο μέσα σε αυτό το μεικτό γκρουπ ανικανότητας και αδιαφορίας. Ο Χιμένεθ νομίζω πλέον τρολάρει εντελώς τον εγγυητή. Αφού θα τον φάει που θα τον φάει το καλοκαίρι, ας του προσφέρει κάποιες αξέχαστες στιγμές. Αν τρως 3 γκολ από αυτό τον αστείο ΠΑΟΚ, αν σε παίξει ο γάβρος κανονικά στο τηγάνι, πόσα θα αρπάξεις??

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Steven: Το ζουμί είναι στο υστερόγραφο. Φυσικά θα το δούμε.
    Θα ήταν ρεαλιστικό θεωρείς να επιχειρηθεί να ξαναστηθεί ο “Φίλαθλος”, ή θα ήταν περιττή “νεκρανάσταση”; Υπάρχει “χώρος”, τρόπος χρόνος και λόγος για κάτι τέτοιο;
    Κατανοώ τα περί “πνευματικών δικαιωμάτων” και τον υφιστάμενο διαχωρισμό διευθυντή-εκδότη κλπ αλλά ίσως μια νέα κουβέντα να μην έβλαπτε.

  3. Ο/Η Από το Πριγκηπατο... λέει:

    Γιατί άργησαν τόσο για την εκδήλωση? Αφού γίνεται,πάλι καλά. Για κάποιο λόγο,περιμένω να ακούσω “πικρες”,μην ρωτήσεις το Γιατί.Με την συλλεκτική εφημερίδα,τι ακριβώς θα γίνει? Σορού που δεν ασχολούμαι με το παιχνίδι,αλλά θεωρώ πιο ενδιαφέρον το Υ.Γ………..

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    “…Μόνοι μας αυτοκτονήσαμε…”

    Είστε σίγουροι ότι δεν σας πυροβόλησαν;

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πίσσα και πούπουλα : Το είχα προτείνει προ πενταετίας και μάλιστα είχα προσφερθεί για χρηματοδότηση. Πάντα υπάρχει χώρος και χρόνος για εφημερίδα άποψης, έστω κι εβδομαδιαίας, όπως έλεγα. Όμως, υπάρχει και η στυγνή αλήθεια. Οι δύο πυλώνες πέθαναν και οι άλλοι δύο μεγάλωσαν με την έννοια οτι είναι πλέον καθεστωτικοί. Επίσης σήμερα, όλοι οι άλλοι προτιμούν να είναι σε κάποια μισθοδοσία ( μιλάω για τις γλάστρες ). Και τέλος κι εγώ ακόμα, δεν είμαι Κουρής. Αν λοιπόν γινόταν μια νεκρανάσταση, μάλλον θάταν αποτυχημένη ασχέτως αν το κοινό υπάρχει.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Από το Πριγκηπάτο : Αυτά που έγραψα μου τα είπε ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. Μόλις έχω τις λεπτομέρειες θα τις ανακοινώσω. Το θέμα είναι οτι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή για ομιλίες ( θα ήμασταν ζωντανά 100 στην αίθουσα της ένωσης συντακτών αλλά λόγω covid απεφασίσθη το διαδίκτυο ) και η πλάκα είναι με τον Καραγιαννίδη που προσπαθούν να τον καλωδιώσουν για να μιλήσει αφού αρνείται την τεχνολογία.

  7. Ο/Η nnektarios λέει:

    Φήμες λένε ότι γοητευτικός στιχουργός μπήκε ανάμεσα σε κοσμικό, φιλικό ζευγάρι για να εκδικηθεί τη ροή χρημάτων προς μισητό για αυτόν πρόσωπο. Στα υπόλοιπα νέα, τον γάμησες μια, τον γάμησες δύο και ήσουν σίγουρος ότι θα τον γαμήσεις και τρίτη…έλα ντε που αυτή ήταν όλη δίκη του….

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Ωραία το τοποθετείς.

  9. Ο/Η Από το Πριγκηπατο λέει:

    Στα “media” του Αποδυτηριακια,έγραφε για Δευτέρα 22 Μαρτίου,απλά το αναφέρω.Καλό θα ήταν να έκανε και καμία ερώτηση το κοινό,αλλά μάλλον θα γινόταν κωλος-μουνι- γαρύφαλλο η κατάσταση.Ειλικρινά,με ενδιαφέρει το συλλεκτικό 8σελιδο,μετά τα 3500 φύλλα που κάηκαν όταν πήρε φωτιά η αποθηκουλα στο χωριό.Σε αναμονή τηςΤριτης….Να τον “μπαστακωσουν” και να τον καλωδιωσουν με το ζόρι,έχουμε κι εμεις “δικαιωματα”.

  10. Ο/Η Δημήτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Καλησπέρα σε όλους.
    Εκτός του χαμηλού επιπέδου ροστερ που έχουμε, μήπως ο Χιμένεθ μας δουλεύει στεγνά επειδή τον έχει απολύσει εδώ και 20 μέρες ?
    Δηλαδή θα πιούμε όλο το πικρό ποτήρι μέχρι να γίνει αυτό το ρημάδι το γήπεδο?
    Για τη νέα χρονιά ετοιμάζει την ομάδα να έχει λέει έδρα τα Σπάτα με προπονητή το Σέρβο και με πιτσιρικάδες στο ρόστερ. Έχουμε γίνει περίγελος.
    Τα σχόλια δικά σας…

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Από το Πριγκηπάτο : Τρίτη 23/03 στις 12. Διάρκεια 3 ώρες. Κανάλι του ΠΣΑΤ ( νομίζω στα αγγλικά το πσατ ) στο youtube.

  12. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Κατάλαβα. Οπότε δεν μένει παρά να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί το αυριανό “Τρισάγιο”.

    —————————–

    Ο “κυρ Παντελής” δεν διώχνει τον “Ζήκο”,γιατί θα ζητήσει αποζημείωση. Τα ίδια και στον ΠΑΟ.
    Και δεν μπορούν να τους βάλουν και παραθείο…αυτό που το πας…

  13. Ο/Η The Snitch λέει:

    Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο ότι τα 850 (γελάμε ελευθέρα) της ανανέωσης του ‘αρχηγού’ ξεκίνησαν με το καλημέρα την απόσβεση τους με το σύνηθες πλέον- ευτυχώς που δε πάθαμε και τίποτε, τριμπαλλο σε ‘ντέρμπι’.
    Επίσης είναι ευχάριστο ότι πλέον στα σχόλια εχει σταματήσει ο κόσμος να ασχολείται με την ομάδα και μιλάει για άσχετα πράγματα από πολιτικά, κοινωνικά, μέχρι ότι βολεύει το καθένα, και πολύ καλά κάνει.
    Φωνάζω εδώ και 3 χρονιά τουλάχιστον ότι το μόνο πράγμα που αξίζει να ασχολείσαι σε αυτό το συνονθύλευμα εταιρείας και ομάδας είναι να ξεμπροστιάζεις τον εγγυητή της.

    ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ για την ομάδα θα είναι να την εγκαταλείψει ΤΕΛΕΙΩΣ ο κόσμος της και να μείνει με τα 3,000 καμένα των είναι εδώ μαζί σου παρέα με τους Κεφτεδοτσακιρηδες και τους Βουλγαρογλου.

    Από τη μια αυτοί και από την άλλη ο εγγυητής με τα ΑΛΒΑΝΑ το Billy- Walker και όποιον εποχικό σαχλαμάρα φέρνει ανά εξάμηνο να κάνει το ‘προπονητή’.
    Μόνο έτσι καταλαβαίνει αυτός ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ: ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και όταν ανοίξει το τσαντίρι του να το βλέπει μισό άδειο.
    Εκεί που έτσι κ αλλιώς θα πάει δηλαδή μετα το μηνά του μέλιτος (πρώτα 2 χρονιά που θα τρέξει να ‘γιορτάσει’ τα ‘αγία χώματα’ ο λαουτζίκος) μιας και στις χρυσές εποχές που η αεκ έπαιζε μπάλλα, ο κόσμος δεν είχε τα προβλήματα που εχει τώρα (ανεργία, οικονομία, αστάθεια), είχε μέσο ορό κανα 13αρι χιλιάρικα στη ΝΦ και τη καλύτερη σαιζόν της με 18 κάτι χιλιάδες και αυτές στο ΟΑΚΑ.

    Ξαναλέω όταν έπαιζες μπάλλα, έβλεπες παικταράδες, η (διαζευκτικό) ομάδα και όχι σκορποχώρι (για τα δικά μας δεδομένα στην Ελλάδα πάντα), πήγαινες Ευρώπη για να παίξεις μπάλλα και μερικές φορές να κάνεις και ωραίες νίκες, και είχες και μια ανταγωνιστική λίγκα σε σχέση με σήμερα.
    Για τραβά να περάσεις από Καστοριά, Κόρινθο (του ομίλου ανέκαθεν), Δράμα, ΟΦΗ. Τι σχέση έχουν εκείνα τα ματς με τα σημερινά που πας βόλτα άμα εχει σοβαρό ροστερ?

    Anyway

    Ακολουθούν μερικές προτάσεις για να προσγειώνεται πλέον ο μέσος οπαδός.

    Πρώτον: Σταματήστε να λέτε ντέρμπι τα ματς που είσαι χαμένος από χέρι. Ντέρμπι είναι τα ματς ισοδυνάμων ομάδων που έχουν στατιστικά ίσες πιθανότητες νίκης η έστω ένα 60-40. Όταν οι αντίπαλοι σου ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕΡΙ σε κερνάνε φασκόμηλο οπού σε πέτυχουν, μέσα- έξω- ουδέτερα- πρωτάθλημα- κύπελλο- τελικούς, και το ξέρεις πριν το ματς, απλά κοιτάς να μη διασυρθείς, τότε ΔΕΝ είναι ντέρμπι.
    Τέτοια θα νοούνται εφεξής τα παιχνίδια με ισοδύναμες ομάδες όπως Μπεος, Αστέρας κλπ.

    Δεύτερον: Διασυρμός πλέον ΔΕΝ είναι να τρως τριμπαλλο. Αυτό εχει καταχωρηθεί ως φυσιολογικό σκορ που σου ρίχνουν σε ΟΛΑ τα ματς που ήθελες (ξαναγελάμε ελευθέρα) να κερδίσεις. Ζμπαουγκ, γαύρος, Ζόρια, Μπράγκα κλπ. Αρα το τριμπαλλο εκλαμβάνεται πλέον έως ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα.

    Τρίτον: Ιδίας φυσιολογικής δυναμικότητας εκλαμβάνονται αποτελέσματα μικρότερης έκτασης αλλά από ισοδύναμες ομάδες. Ο Μπεος πχ σε νίκησε δυο φορές με 1-0, ο ΠΑΣ, ο ζελας, ο αστέρας στην έδρα σου κοκ.

    Ερώτηση: Ο Μανώλης εχει απολυθεί από το ζελα. Τι άλλο πρέπει να κάνει ακόμη για να σου δείξει ότι θα σε ξεφτιλίσει όσο δε πάει? Μετα από κάποιο Χριστόπουλο, χθες σου πέταξε (διαβάζω μιας και δεν είδα το ματς- μόνο φάσεις) κάποιον Κουσίδη. Δεν ήξερα καν ότι Εχουμε αυτούς τους τύπους στο ροστερ.
    Τι περιμένει εκεί στο αεκ ο ‘εγγυητής’ που είναι και μπαλαδοφατσα? Να βάλει κανα αδέσποτο σκυλί αλλαγή μπας και πιάσει ο άλλος το υπονοούμενο?

    Εγώ πάντως άμα ήμουν Μανώλης θα έκανα τη μέγιστη ξεφτίλα: Θα ξεκίναγα το ματς και στο πεντάλεπτο θα έκανα και τις τρεις αλλαγές μαζεμένες έτσι ΜΠΑΣ και καταλάβει ο ‘μεγιστάνας’ το δούλεμα.
    Μου αρέσει που τα παπαγαλάκια έγραφαν για 1,5 χρόνο συμβόλαιο την ώρα που ο άνθρωπος πηρέ 200 χιλιάρικα για να βγάλει ΦΕΤΟΣ τη χρονιά.
    Άκου 1,5 χρόνο!! Πάτε καλά ρε? 11 στα 7 χρονιά με το Γκουαρδελλα στα χωράφια αναγκαστικά για τα πρώτα 2,5 εχει ο μεγάλος. Δηλαδή 10 στα 4,5 χρόνια.

    Στα σοβαρά:

    Η έντυπη ενημέρωση εχει πεθάνει για πολλούς λογούς. Οι 2 κυριότεροι είναι:

    Πρώτον: Είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ και αρά ασύμφορη πλέον όλη η διαδικασία. Εκτύπωση, διανομή, πώληση, επιστροφές συν το γεγονός ότι τα πρακτορεία που κάνουν τη διανομή (ΑΡΓΟΣ του Βαγγέλη πχ) μπορούν να ‘ελέγχουν’ και τη πώληση. Εκτός από αυτό το 35% του τζίρου πάει εκεί- τόσο χρεώνει το πράκτορας.
    Σε ένα απλό παράδειγμα λοιπόν μια εφημερίδα που πωλείται προς 1 ευρώ, εχει ΦΠΑ άρα εχει NET 0,80 λεπτά. Βγάλε το 35% πας στα 0,52 λεπτά. Νομίζω καταλάβαμε το ΤΖΙΡΟ που κάνει από τις πωλήσεις ένα έντυπο. ΟΛΕΣ οι αθλητικές μαζί κάνουν 15 χιλιάρικα/ ημέρα. Για να πάρετε μια ιδέα ΤΑ ΝΕΑ που είναι leader με 28% μεριδιο κάνουν 16,5 χιλιάρικα όλα και όλα.
    Με τις διαφημίσεις να έχουν πιάσει πάτο – παρέα με τη κατανάλωση πάνε αυτά- και ολοκλήρους οίκους (ΙΜΑΚΟ-ΛΥΜΠΕΡΗΣ-ΚΟΥΡΗΣ- ΠΗΓΑΣΟΣ κλπ.) να κλείνουν μιας και έκλεισαν και οι ΚΡΑΤΙΚΕΣ επιδοτήσεις, αυτά τα νούμερα κάνουν μόνο για κηδειοχαρτα.

    Δεύτερον και σημαντικότερο: Την εποχή του online οι ειδήσεις ανανεώνονται κάθε λεπτό με μηδενικό κόστος. Γίνεται κάτι και εχει ανεβεί παντού αμέσως, ο κόσμος πλέον εχει ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση από παντού μέσω κινητών- υπολογιστών κλπ. Γιατί να αγοράσεις OLD NEWS που έχουν τυπωθεί 12 ώρες πριν και έχουν γραφεί στη καλύτερη τη προηγούμενη μέρα?

    Ο μονός λόγος για να πληρώσεις πλέον μέσο είναι για να διαβάσεις αναλύσεις η άποψη σοβαρών αρθρογράφων.

    ΕΤΣΙ ΣΩΘΗΚΑΝ ΟΙ LONDON TIMES, ίσως η καλύτερη και εγκυρότερη εφημερίδα στο πλανήτη, όταν πριν μερικά χρόνια πήγαιναν για φούντο και αυτοί και αποφάσισαν να περιορίσουν σημαντικά όλα αυτά τα έξοδα (εκτυπωτικά- διανομές κλπ.) και να πάνε σε on line μοντέλο με χαμηλή συνδρομή:
    Με £26 λίρες (έχουν μια προσφορά με £13 για τους πρώτους 6 μήνες) έχεις απεριόριστη πρόσβαση σε όλα, έχεις συνεχή updates σε ειδησιογραφία και τα βλέπεις από οπού και να είσαι. Η αντίστοιχη έντυπη έκδοση εχει £28 λίρες με όλα τα μειονεκτήματα της.
    £26 λίρες είναι ΑΣΤΕΙΟ ποσό για το UK, στο Pert να πας το πρωί 2 sandwich και 2 καφέδες έχουν κανα 15αρι, και η πελατειακή βάση τους εκτοξεύθηκε στα νούμερα.

    ΟΛΑ και όταν λέω ΟΛΑ εννοώ ΟΛΑ, τα πράγματα προς τα εκεί πάνε. Σε 15-20 χρόνια από τώρα ΤΑ ΠΑΝΤΑ θα είναι με συνδρομές από αυτοκίνητα μέχρι υπολογιστές και από οικιακές συσκευές μέχρι κρατος, υγειά, εκπαιδευση κλπ: Θα νοικιάζεις το hardware με ένα μικρό κόστος, το οποίο θα ανανεώνεται και θα πληρώνεις στην ουσία την υπηρεσία.
    Υπηρεσία είναι ότι θεωρείται ‘αναλώσιμο’ από μελανιά σε ένα εκτυπωτή, από κάψουλες σε μια καφετιέρα, από ποδοσφαιρική ομάδα, μέχρι πληροφορία.

    Οποίος το καταλάβει, και δει τι κάνει το 6G (το 5G είναι παλιό πλέον) εχει μέλλον. Οι άλλοι απλά θα σβήσουν.

  14. Ο/Η Hokan λέει:

    @Steven.
    Μια ερώτηση. Η απαξίωση της ομάδας είναι θέμα ανικανότητας & παρωχημένης αντίληψης ή στρατηγικής ?

  15. Ο/Η byron λέει:

    Προς snitch: Του εδωσε 200.000 για 4 μηνες;;; Παρα πολλα μου φαινονται.. Μου κανει εντυπωση να παιρνει ο Μανωλης πανω απο 20-30 χιλιαδες το μηνα…200-300 δηλαδη αν ηταν ολοκληρη σεζον

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Hokan : Καθαρής νοοτροπίας. Ο Κονέ ξέρεις γιατί ανέλαβε πόστο; Επειδή νοίκιασε σουίτα. Πώς; Να μην τα λέω όλα. Κοιτάς προς Οινόφυτα μεριά τι δουλειές έχει η οικογένεια Κονέ.

  17. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ ....... λέει:

    @steven
    Οι δουλειές που λες στα Οινόφυτα έχουν σχέση με το εμπόριο αυτοκινήτων;

  18. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Παναγιωρας ποτε αναλαμβανει? Ο Παρασχος ειναι ελευθερος,προλαβαινουμε.ΜΙΖΕΡΙΑ
    Οινοφυτα;;;;

  19. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ…..: Όχι φίλτατε.

  20. Ο/Η The Snitch λέει:

    Βύρωνα εξάμηνο πιάνεται (Δεκεμβριο συμφώνησε 20/6 έπιασε) μέχρι αν θυμάμαι 16/5 που είναι το τελευταίο ματς.
    Άρα το ίδιο λέμε 30Χ6 =180.
    Μένουν και 20 να πάρει αυτο το ρημαδι το δεξί μπακ που μας έλειπε για να είμαστε πλήρεις κατα τους δημοσιογράφους.

    LFC
    Είναι η εποχή που κάνουμε απόψυξη στο Γαϊτανο για το καθιερωμένο πέσαχ. Ως γνωστόν ο Γαιτανος συντηρείται σε βαθιά κατάψυξη σα τα εμβολια της Pfizer στους -70, ώστε να είναι φρεσκαδουρα επιδερμιδα μαλλι κλπ για τις ψαλμωδίες.

    Θεωρώ ότι ο Πέτρος με βοηθο τον πατερ Νίκο θα δώσει ένα σωστό εορταστικό τόνο στο κατάστημα ώστε να ανακάμψει το φρόνημα του “αρχηγου” και του μαυρου πάνθηρα που χθες ΠΑΛΙ ΠΟΥΘΕΝΑΣ ήταν χθες αλλά τρέχει γρήγορα.

    ΥΓ ΔΕΝ βαρεσε ” πέναλτι” ο Bruno χθες και έπεσε η φαπα 1-3.
    NO penalty NO win πάλι η ομάς..
    Μα είναι πράγματα αυτά κύριε διαιτητα μου?

    Sent from my iPhone

  21. Ο/Η Pontios λέει:

    Οι δουλειές στα Οινοφυτα έχουν να κάνουν με λιπάσματα;

  22. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    τα Οινόφυτα μάλλον με γρασίδι θα έχουν να κάνουν.
    Στην τύχη το λέω έτσι το φαντάστηκα…

  23. Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. λέει:

    ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ 35 ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 15 ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ (ΛΑΤΣΙ ΓΚΑΡΣΙΑ ΚΑΙ ΣΙΜΑΝΣΚΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΟΙ) ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ 20 ΠΑΙΧΤΕΣ!!!

    ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2024 ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2024 Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΙΤΛΟ.

    ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2024 ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

    ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΔΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ.
    ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ. Ο ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΟΡΑΙΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ. Ο ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΡΝΤΟΣΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΕΣ ΠΙΠΕΣ ΠΑΙΖΕΙ. Ο ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΧΙΜΕΝΕΘ ΚΑΛΟΣ ΣΤΙΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ-ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΤΙΜ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ ΔΕΛΛΑΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΒΟΗΘΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.
    ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ ΒΕΒΑΙΑ (ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2025 ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΣ ΧΡΟΝΟΣ) ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΟΥΤΕ Ο ΓΑΥΡΟΣ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΡΩΤΑ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΑΦΟΥ ΦΥΓΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ (ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ). ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΝΟΥ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ. ( Α ΡΕ ΤΙ ΟΜΑΔΑ ΤΟΤΕ)
    ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΖΩ. Ο ΝΤΑΤΣΕΝΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΙΣΣΟΡΟΠΗΜΕΝΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ(ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ) ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΓΚΑΡΣΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΣΒΑΡΝΑΣ ΜΠΑΚΑΚΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΚΕΙΣΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ 1-2 ΝΙΚΕΣ ΣΤΑ ΠΛΑΥ ΟΦ. ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΤΥΧΗΣ ΒΕΒΑΙΑ.

  24. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΧΑΡΗΣ : Πήγαινε προς ξηρό φορτίο, εισαγωγές κι εξαγωγές, logistics. Τα αυτοκίνητα που είπε άλλος φίλος είναι στην Γλυφάδα και είναι peanuts. To βαρύ πράμα ( σοβαρή δουλειά ) είναι στον βορρά. Από πατέρα βέβαια.

  25. Ο/Η The Snitch λέει:

    Εχει ανοίξει ένας ωραίος ‘καβγάς’ μεταξύ Μπόρις-Βρεττανών και Ε.Ε.
    Πολλοί οι λόγοι που θα πούμε άλλη φορά, η αίτια είναι φυσικά κάτι εμπορικές συμφωνίες που έκανε το UK και δεν περίμενε η ‘ενωμένη Ευρώπη΄ να στηθούν τόσο γρηγορά.

    Θέμα του καβγά η Astra φυσικά που δεν μπορούν να την ελέγξουν οι Γερμανοί και έχουν φάει τα λυσσακα τους.
    Από τα λίγα φαρμακευτικά που μπορώ να καταλάβω, είμαι άσχετος, αλλά τα πολλά εμπορικά, είμαι σχετικότατος, το εμβόλιο εχει πάνω κάτω την ιδιά αποτελεσματικότητα με τα αλλά, παίζει δηλαδή στο 90%.
    Φυσικά, ως άσχετος, δε μπορώ να γνωρίζω αν αυτό το 5% λιγότερο είναι και κρίσιμο οσο αφορά τη προσβολή η τη θνησιμότητα.

    Αυτά που γνωρίζω όμως είναι τα εξής:

    Η Astra χρεώνει 5 φορές λιγότερο, γύρω στα 4 USD (£3 λίρες) την ώρα που η Pfizer χρεώνει 19USD.
    Λόγω χαρακτηριστικών είναι εντελώς διαφορετική η αντιμετώπιση από αυτό των Αμερικανών- Γερμανών, στην ουσία σε ‘κολλάει’ μια γρίπη που είναι ακίνδυνη για τον άνθρωπο για να σου δημιουργήσει αντισώματα.
    Επειδή είναι πιο ‘κοινό’ από τα mRNA είναι και πιο εύκολο στη διαχείριση του: Δε θέλει τα -70, ένα απλό ψυγείο αρκεί, παράγεται ευκολότερα άρα μαζικότερα και διανέμεται επίσης ευκολότερα.

    Στο ψητό όμως: Οι Γερμανοί ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΚΑΤΑ. Αποδεικνύουν δε ότι ενώ είναι εξαιρετικοί στο να υπακούν εντολές και να πάνε όλα οργανωτικά ρολόι, είναι από πολύ κακοί ως ανίκανοι να διαχειριστούν από το μηδέν μια κατάσταση, το λεγόμενο Crisis Management.
    Τα έχουν κάνει επίσης ΣΚΑΤΑ στο θέμα των εμβολιασμών που έχουν μπλέξει το κόσμο με mail-τηλεφωνά κλπ. και γίνεται ένα μπάχαλο. Οι ίδιοι οι υπουργοί τους άλλωστε έθεσαν ως παράδειγμα το μοντέλο της Ελλάδας για το θέμα, όχι εγώ.

    Από την άλλη ο Boris (μιλάμε για ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ) τη Παρασκευή χτύπησε 717,000, το Σάββατο +830,000 και τη Κυριακή ξεπέρασε τις 900,000 εμβόλια.
    Εχει ήδη βγάλει ένα πρόγραμμα σταδιακής αποκατάστασης στο εμπόριο και μέχρι τώρα όλα πάνε όπως τα είχαν πει το Δεκέμβριο.
    Φυσικά υπάρχει ΑΥΤΗΡΟΤΑΤΟ LOCKDOWN, εδώ και μήνες αλλά ήδη άνοιξαν κάποια λίγα όπως βιβλιοθήκες, campus: όχι δεν είναι προτεραιότητα τα ‘νυχαδικα’

    O τύπος απλά πάτησε σε ένα κατά κάποιο τρόπο μονοπάτι του Winston: Είμαστε British δε μας νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι, εμείς θα το κάνουμε όπως πιστεύουμε καλυτέρα και ας κάψουν το λαιμό τους όλοι. Εκ του αποτελέσματος (όπως και τότε) οι εμβολιασμοί χτυπήσαν το 50% σε ενήλικες πρώτη δόση και πάνε σφαίρα για το 75% μέσα στον Απρίλιο.

    Τα στοιχεία της Statista δίνουν εμβολιασμούς ανα 100 άτομα:

    UK: 43.99
    CYPRUS: 14.78
    GREECE: 13.78
    ITALY: 12.97
    SPAIN:12.82
    FRANCE:12.58
    GERMANY:12.5
    BELGIUM: 12.14
    RUSSIA:5.73

    https://www.statista.com/statistics/1196071/covid-19-vaccination-rate-in-europe-by-country/

    Τώρα αυτά που λένε οι Φον Φραου οι Μερκελ και οι Μακρόν είναι πολύ ωραία μεν, αλλά γελάνε και τα Corgi (Cardigan Welsh) σκυλιά της Ελισάβετ δε..

    ΥΓ Η Ελλάδα είναι σε αρκετά καλή θέση, από τις κορυφαίες εκ των δυτικών χωρών, μας περνούν Nordics (δηλαδή Σκανδιναβοί επίσης λόγω Astra που έχουν σουηδούς μέτοχους πέραν των Βρεττανών) και από τους Δυτικούς μόνο η Αυστρία.
    ΟΛΟΙ οι άλλοι είναι από κάτω μας. Που να μην είχαμε και τις 632 πορείες για το ΚΟΚΟΝΤΙΝΑ που δεν έτρωγε το φαΐ του και το ΖΑΒΟ που κάνει ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ για να δημιουργήσει πρόβλημα στη χώρα στη γνωστή τακτική των ‘αγανακτισμένων’ προβάτων.

    ΥΓ Κατανοούμε όλοι τη ‘θέση’ κάποιου Λουράντου, πρώην προέδρου φαρμακοποιών, που τους χάλασε ο ‘Κούλης’ τη φάμπρικα να ΧΡΕΩΝΟΥΝ τα τεστ και να βγάζουν το κάτι τις τους εν μέσω μιας πρωτοφανούς κατάστασης και πανδημίας.
    Τι ζήτησε ο τεράστιος? 15 ευρώ ανά τεστ.
    Με 11εκ κόσμο από τρια να κάνουν μέσο όρο στο επόμενο τρίμηνο (ενα το μηνα), τη βγάλαμε τη 500αρα εκ ευρώ στη χειρότερη!

    Αλλωστε ο Λουράντος έβγαλε και τιμοκατάλογο- σα κάποια ψυχή που ΟΡΙΖΕ τιμή μετοχής 10ευρω στη λογική: τόσα μου λείπουν, για ένα γήπεδο που δεν υπήρχε, για μια ΓΣ που δεν εχει γίνει ΠΟΤΕ σε μια εταιρεία που κάνεις δεν ξέρει πόσοι είναι οι ‘μέτοχοι’ τι λεφτά έχουν βάλει και φυσικά ουδείς γνωρίζει το μετοχικό της κεφάλαιο.
    Θα τα βρει η ELITE στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου αυτά- ρε τι πάω και θυμάμαι εγώ ο κακός..

    Είναι γνωστός ο Λουράντος από τότε που δήλωνε προ εκλογών με τη λογική Στάλιν, ότι δηλαδή όλα είναι δικά μου χωρίς καν να ρωτήσω- by default που λένε εδώ:

    ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΑ 11,000 ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΤΣΥΡΙΖΑ!