ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ

Αγαπητοί κι αγαπητές, καλώς ορίσαμε και ορίσατε και πάλι, πίσω στην Αθήνα. Οι διακοπές για όσους μπόρεσαν να κάνουν, ελπίζω να βοήθησαν για κάποιο γέμισμα μπαταριών ή έστω για ένα στοιχειώδες ξελαμπικάρισμα. Για τους υπόλοιπους που δεν είχαν αυτήν την δυνατότητα, εύχομαι υπομονή και καλή δύναμη σε όσα δύσκολα έχουμε μπροστά μας. Που μακάρι να μην έρθουν, αλλά δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος. Εν πάσει περιπτώσει, να ευχηθώ καλό αποκαλόκαιρο…

Στην ομάδα μας τώρα. Μετά το επίσημο παιχνίδι της και τον αποκλεισμό της, δεν είχα την δυνατότητα να παρακολουθήσω κάποιο φιλικό της παιχνίδι. Αυτό θα έλειπε κιόλας. Νάσαι τώρα στην Μήλο και στην Κίμωλο διακοπές και να ψάχνεις τηλεόραση να δεις κάποιο φιλικό παιχνίδι. Μοιραία όμως διάβαζα τα ρεπορτάζ την επόμενη ημέρα. Κι αν πάρω το τελευταίο φιλικό με τον Αστέρα, που έγινε την ημέρα που θεωρητικά θα ξεκίναγε το πρωτάθλημα, αξίζει να φρεσκάρω την μνήμη μας για τα όσα γράφτηκαν από το site 365 :

– H AEK έδειξε ότι δεν ήταν έτοιμη.

– Η ΑΕΚ φωνάζει για κάποια προσθήκη στο κέντρο της.

– Μιλόγεβιτς : Να ματώνουμε σε κάθε παιχνίδι.

Εντυπωσιακά ; Φυσικά. Να παίζεις με τον Αστέρα αντί του Ιωνικού ( που φυσικά είναι δική μας ομάδα ), και να μην είσαι έτοιμος. Γιατί δεν ήσουν έτοιμος; Είχες άλλες ημερομηνίες στο μυαλό σου; Ο προγραμματισμός για την πρεμιέρα δεν είχε ανακοινωθεί στους παίκτες; Ο Αστέρας γιατί έδειξε πιο έτοιμος; Ρητορικά βέβαια τα ερωτήματα αυτά.

Φώναξε η ΑΕΚ για χαφ; Έλα ρε. Άραγε φώναξε επειδή της έλειπε η κότα αρχηγός ή επειδή πράγματι χρειάζεται χαφ ; Αλήθεια πόσο καιρό γράφω εδώ μέσα, για αγορά δυό χαφ μίνιμουμ; Δεν βαριέσαι. Άσε τον Αβραμίδη να γράφει. Εμείς ξέρουμε καλύτερα. Μέχρι που κουνήθηκαν οι υπεύθυνοι από την θέση τους, κι αφού μετά την Βελέζ ήρθε και ο Αστέρας, κι είδαν την θάλασσα. Ναι ρε φίλοι. Θάλασσα τρικυμιώδης υπάρχει στο κέντρο αυτής της ομάδας. Με άχτιστες επιθέσεις, με μπαλιές από την άμυνα μπροστά, και φυσικά χωρίς καμία ποιότητα. Τώρα τρέχουν οι μπαλαδόφατσες να βρουν την τελευταία στιγμή και έναν και δύο για το κέντρο. Κάτι είναι κι αυτό για την ομάδα της φαιδράς πορτοκαλέας, που έχοντας στην ενδεκάδα της 7, ναι επτά, καινούργιους παίκτες, έδειξε ότι μόνο ομάδα δεν είναι.

Τι είναι; Μια παρέα που, όπως είπε ο προπονητής, θα πρέπει να ματώνει σε κάθε παιχνίδι για να κερδίζει την Βελέζ ή την Λαμία ή τον Αστέρα. Νοοτροπία Πανιωνίου δηλαδή, για να θυμηθούμε και το παρελθόν του προπονητή. Αν και νομίζω ότι στον Πανιώνιο κάτι υπήρχε στα χαφ. Διότι αυτό το μάτωμα, παρέα με τελειώματα και πατήματα στην αντίπαλη περιοχή, δεν το χρειάζεσαι αν έχεις καλά χαφ. Τα οποία φυσικά κάνουν κι όλες τις υποστηρικτικές θέσεις, να φαίνονται καλύτερες.

ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΑ ΧΑΦ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙΣ. Απλά υπενθυμίζω την αρχική ρήση του αθλήματος.

Περιμένουμε λοιπόν να διαβάσουμε τους καινούργιους, που θα αποκτηθούν δυνητικά μετά την αρχή της σαιζόν. Δείγμα μόνο κακού σχεδιασμού; Όχι βέβαια. Ο εγγυητής περίμενε να δει πόσα διαρκείας θα πουλήσει μπας και πάρει κανά χαφ. Και δικαιώθηκε και πάλι από τους δέκα χιλιάδες ψεκασμένους που δώσανε λεφτά σε ένα μπακάλικο που δεν είχε εμπόρευμα. Αφού του βγήκε και πάλι, γειασάν του δάγκα. Ελπίζω να ακούσουμε κάτι καλό.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

19 Responses to ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ

  1. Ο/Η Pontios λέει:

    αυτο που με αφησε συξυλο ηταν τα 10 χιλ διαρκειας.

    ποιος μαλακας πηγε πηρε διαρκειας δεν μπορω να καταλαβω.

  2. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Αμα κουβαλας κουσουρια απο μικρος,γιατι σου επεσαν βαρια καποια πραγματα, γαμησε τα …

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Δεν υπάρχει πρόβλημα. Η ΑΕΚ μπορεί να συνεχίσει να μοντάρεται και κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου.Στη φάση τρία.Ειναι σαν το εμβόλιο. Οι δέκα χιλιάδες που πλήρωσαν για διαρκείας-χωρίς να υπολογίζουν στον Κούλη- είναι αυτοί στους οποιους θα δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα του εμβολιου” thewinnertakesitall” με βασικό στοιχείο την Δεγουινερτεξιτόλη, η οποία προκαλεί οφθαλμική αυταπάτη ένεκα ρεαλιστικής πενίας και έκδοχο το agiasofiax (“αγιασοφιαξ”) το οποιο βοθάει στην κατανομή και απορόφηση της δραστικής ουσίας από τον οργανισμό. Είναι εγκεκριμένο και από τον οργανισμό του Κετσετζόγλειου ιδρύματος φαρμακοενύπνωσης. Μάλιστα ενδείκνυται και για βλακοκαλλιέργειες σε κοροϊδομπόστανα, αρκεί να υπάρχει αυτόματο πότισμα γιατί μπορεί η γιαγιά να λέιπει στην εκκλησία για το απόδειπνο.

    Το μόνο άσχημο είναι ότι κανεις εκ των ρισκαδόρων αυτοπτών μαρτύρων των εκτελέσεων της Μανταλοπαρέας, δεν θα πάρει πλασέμπο. Δεν γίνεται. Ολοι θα υποστούν τις παρενέργειες της “καβουρομακαρονάδας” του σεφ από την Κοκκινιά. Ταβέρνα “Το νυχοπόδαρο”.

  4. Ο/Η JF λέει:

    Εδώ ο Κεφτές γράφει για τετραετές συμβόλαιο σε ΔΑΝΕΙΚΟ παίχτη.

  5. Ο/Η κουνελις λέει:

    γεια στηβεν εχω καποια λεφτα για πεταμα και λεω να τα πονταρω οτι θα παρει πρωταθλημα η αεκ η ο παοκ .σε ποιον απο τους 2 να πονταρω?η αεκ δινει 12 αποδοση ο παοκ 5.με επιρεασε και ο γιωργος γεωργιου ο δημοσιογραφοσ γιατι ειπε οτι φετος δεν περνει πρωταθλημα ο ολυμπιακος.απο την εμπειρια σου αγωνιστικα που βλεπεισ τισ ομαδεσ και απο εξωαγωνιστικα αξιζει να πονταρω εναν απο τουσ δυο και αν ναι ποιον?αλλαζω θεμα ο ελβετοσ ειναι καλος παιχτησ που πηραμε και αυτοσ απο ρουμπιν καζαν αμα τον παρουμε καλοσ ειναι.η ενσταση μου για φετος ειναι ο προπονητης.οι μαλακεσ πηραν διαρκειας οχι για τουσ παιχτες ουτε να δουν μπαλα αλλα για να εχουν πρωτεραιοτητα στην αγια σοφια .λεσ και δεν θα εβρισκαν να παρουν του χρονου διαρκειας σε γηπεδο 35000 θεσεων

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς κουνελις : Οι δυό παίκτες αυτοί μοιάζουν καλοί, αλλά όλα θα φανούν στο γήπεδο. Οι παίκτες είναι λαχεία, όπως και οι τραυματισμοί τους. Ο Γεωργίου να θυμίσω οτι είχε αποκλείσει οτι η Ελλάδα θα έπαιρνε το euro, κι οτι θα γύρναγε με τρεις ήττες. Άρα οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι μάλλον τυχοδιωκτισμός. Πρώτο φαβορί είναι ο Ολυμπιακός ( μην ξεχνάς οτι έχει και τον Άρη – τεράστιο χαρτί αυτό ). Από εκεί κι έπειτα, θες να πετάξεις λεφτά; Βάλτα στον ΠΑΟΚ. Δεν αποκλείω και την ΑΕΚ, αλλά ακόμα δεν την έχουμε δει.

  7. Ο/Η κουνελις λέει:

    ευχαριστω για τη συμβουλη θα βαλω το 70% στο παοκ και το 30% στην αεκαρα.ο ολυμπιακοσ δεν αξιζει το δινει μονο 1.3 αποδοση παιζεισ 1000 ευρω και περνεισ 1300.εχεις δικιο για αρη τι να το κανεισ που εμεισ εχουμε καλη σχεση με ιωνικο και λαμια αφου αυτοι δεν μπορουν να κοψουν βαθμους απο τουσ ανταγωνιστες και δεν θα μπουν στα πλαι οφ.ενω ο αρησ θα μπει και θα προσπαθησει να μασ κοψει και εκει βαθμους.οπωσ δικιο ειχεσ και σε ενα σχολιο που ειχεσ απαντησει οτι με τις κατηγοριες του κουγια για μελλισανιδη γιαννη παπαδοπουλο δεν θα γινει τιποτα και να μην ασχολουμαστε

  8. Ο/Η Δημήτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Κάλησπερα σας,
    Επιτέλους η ομάδα ενισχύεται όπως βλέπουμε. Έστω και με τα λεφτά από τους Αγιασοφίτες…
    Η ΑΕΚ θα αργήσει να στρώσει φέτος λόγω των πολλών νέων παικτών. Έχουμε πάρει βέβαια κάποιους καλούς παίχτες αλλά να δούμε τι ομάδα θα φτιάξουμε.
    Σήμερα φάγαμε 4 από το Μπέο βέβαια, οπότε έχουμε μέλλον

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    Στο ferry για Ιρλανδία (Dublin) βλέπουμε ένα τύπο γύρω στα 60 να κάθεται μονός του. Classic Irish, δηλαδή μέτριο ανάστημα 1,70 (δεν είναι και η πιο ψηλή ράτσα στο κόσμο), αδύνατος, με casual ντύσιμο. Κάθεται σχετικά κοντά μας και πίνει το pint* του στις 6 η ώρα το απόγευμα. Λογικό..

    Αφού δεν είχαμε αυτοκίνητο, βγαίνοντας ελπίζαμε να βρούμε ταξί. Λέω ελπίζαμε γιατί τα ταξί είναι μόνο με ραντεβού, σπάνια θα βρεις στο δρόμο η σε πιάτσα.
    Ο τύπος καταλαβαίνει ότι δεν έχουμε κλείσει και μας πλησιάζει:

    Hi I am Conor, I see u struggle, want to share my cab? Will be here In 3 mines.
    Μη τα πολυλογούμε, μπαίνουμε όλοι στο ίδιο ταξί μιας και τα Docklands που είναι το σπίτι μας είναι κοντά στο λιμάνι άρα βόλευε.
    Στο δρόμο ανοίγει κουβέντα με τη κόρη μου ΦΥΣΙΚΑ ΩΣ ΙΡΛΑΝΔΟΣ/ΑΓΓΛΟΣ/ΣΚΩΤΟΣ/ΟΥΑΛΟΣ όλοι τους είναι φιλικοί και ειδικά οι ΣΚΩΤΟΙ-ΙΡΛΑΝΔΟΙ όσο πιο βόρεια πας στο νησί.
    Ρωτάει τα κλασσικά και βρίσκουν κοινό σημείο την νεότερη Ιρλανδική Ιστορία (Major και Masters η μικρή στο King’s) και εκεί ξεκινάνε τα απίθανα.
    Ο τύπος εχει γράψει βιβλία για το θέμα, ανοίγει το back pack και χαρίζει ένα στη μικρή και της δίνει και ένα print out από το πρώτο κεφάλαιο του επομένου με σημειώσεις πάνω.
    Δίνει το mail του το κινητό του στη μικρή και της λεει πάρε με οπότε θες να σε φέρω σε επαφή με οποίον θες στην επιστημονική η πολιτική κοινότητα εδώ, ενθουσιασμένος που μια Ελληνίδα ασχολείται με την ιστορία τους. Ακόμη πιο ενθουσιασμένος μόλις του λεει ότι ξεκινάει δουλειά ως υπεύθυνη marketing στη Guinness στο Dublin.

    Εγώ κοιτάω, η άλλη γελάει (half Irish) και βλέποντας τη φωτο και το όνομα του στο πίσω μέρος χτυπάω ένα google να δω τι παίζει:

    Conor Lenihan (born 3 March 1963) is an Irish former Fianna Fáil politician who served as Minister of State for Science, Technology, Innovation and Natural Resources from 2009 to 2011, Minister of State for Integration Policy from 2007 to 2009 and Minister of State for Overseas Development and Human Rights from 2004 to 2007. He served as a Teachta Dála (TD) for the Dublin South-West constituency from 1997 to 2011.

    Πλέον είναι στην Οξφόρδη και κάνει international business μιας και ο ξάδελφος του είναι CEO της PWC στην Ολλανδία..

    Φθάνουμε σπίτι, το ταξί γράφει ~15 ευρώ και βγάζω ένα 20αρικο να πληρώσω μιας και αυτός θα συνέχιζε για το σπίτι του. NO WAY, NOT A CHANCE that’s on me. Δε δεχόταν με τίποτα, τελικά τα βρήκαμε δίνοντας 5 ευρώ φιλοδώρημα στον ταξιτζή και την υπόσχεση να πιούμε μια μπύρα μόλις βολευτούμε.

    – Yes but the pints are on us, επιμένω εγώ.
    – Depends of how many rounds you are up to, η απάντηση..

    Δε μπορούσα παρα να συγκρίνω τον άνθρωπο με τους δικούς μας ανάλογους πολιτικάντηδες και ας τον γνώρισα μόνο για 20 λεπτά. Σοβαρός, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΦΙΛΙΚΟΣ και απλός και τρομερά ενδιαφέρων. Φυσικά αναμένω να τον γνωρίσω καλυτέρα όπως και φυσικά θα κάτσω πίσω να τον ακούω σε ότι εχει να πει.

    Δε φαντάζεσαι ποσό υγειές είναι να έχεις κανονικούς ανθρώπους και όχι όλη αυτή τη τοξικότητα με τα ΨΕΚΙΑ γύρω σου.

    ΥΓ Το παιχνίδι ήταν καλό. Πρώτη φορά γεμάτο (για μας) το Anfield μιας και δε πήγαμε στο προηγούμενο. Η Chelskey η κλασσική ΜΙΚΡΗ ομάδα. Χωρίς να κάνουν ευκαιρία έβαλαν γκολ και το ματς ήταν μονότερμα εκτός από μια φάση. Αν ο χοντρός που εχει μπερδέψει το σουμών με το ποδόσφαιρο, κάνει 97εκ τότε εγώ κάνω χαλαρά μια 30αρα στα 53 μου.
    ΠΛΑΚΑ του έκανε ο Βιργίλιος που κάτι τέτοιους τους εχει για ζέσταμα σε οικογενειακό διπλό. Με τεράστια διαφορά ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ CB στο κόσμο που θυμίζει έντονα το capitano Franco στις καλές του μέρες.
    Εξαιρετικός Harvey Elliot στα 19 του: κοφτή τριπλα, μεστό παιχνίδι, καλές πάσες, μαρκάρισμα σκυλίσιο σε όλο το ματς σε όλο το γήπεδο. Βιάζεται, κάνει μερικά λαθάκια μιας και ψάχνει το δύσκολο αλλά αυτό είναι θέμα εμπειρίας και μόνο. Κάλυψε απολυτά το Ginni στη θέση και ήταν μόλις το πρώτο του μεγάλο ματς. Το μόνο κακό- στα δικά μου ματιά- είναι ότι πηγαίνοντας δεξιά, βγάζει το Hendo από τη φυσική του θέση που πήγε αναγκαστικά αριστερά και τον κάνει να δείχνει έξω από τα νερά του.
    Για να το είδαμε εμείς (είμασταν με Barnsie που έσκασε με σακάκι υπερπαραγωγή) σιγουρά το εχει δει ο Jürgen και θα το μοντάρει ανάλογα.

    Αυτό που δεν αντέχεται είναι η μιρλα της Arsenal που αναγκαστικά ακούω. 3 ήττες σε 3 ματς μηδέν βαθμοί και τάλιρο δε παλεύεται με τίποτα. Σα να βλέπω το αεκ του μεγιστάνα που μόλις διάβασα ότι τσίμπησε και ένα ντορτι από το Μπεο μετα την ήττα από τον μπάρμπα Μπαραλες (34 ετών) και τον μαστρο-Ιγκλεσιας (36 ετών)!
    Τυχερός ο ΜΠΟΖΟ του πάγκου, άμα είχε αρχίσει το πρωτάθλημα μέχρι και από τον Ιωνικό θα είχε χάσει.
    Όχι παρέλαση, ούτε το πρώτο κουδούνι δε θα προλάβαινε.
    Τελος η πληροφορηση που εχω ειναι για οριακα 6,000 καρτες- οταν μου το ειπαν πριν κανα 15ημερο. Μπορει να κανω λαθος αλλα αυτο ξερω.

    *Pint για τους Ιρλανδούς (και εμένα) είναι ΜΟΝΟ Guinness. Υπάρχουν δεκάδες αλλά – κυρίως stouts: O’Hara’s, Murphy’s, Beamish, Black Rock
    Οι stout μπύρες τυπικά έχουν γεύση καβουρδισμένης βύνης, με κάποια πικρία στο τέλος και ακόμη και μια μικρή – μπορείς να τη πεις και ελαφρά ξινή, που προέρχεται κύρια από τη ψητή βύνη και το κριθάρι. Όπως όλες οι μπύρες που σέβονται τον εαυτό τους, σερβίρεται χλιαρή γύρω στους 40 βαθμούς (42,8 δίνουν οι Ιρλανδοί), μιας και παγωμένη χάνει όλα τα αρώματα της. Όπως όλα τα ποτά που επίσης σέβονται τον εαυτό τους,, πρέπει να την αφήσεις να κάτσει 2-3 λεπτά για να αναμειχθεί σωστά με το οξυγόνο.

    Back to work..

  10. Ο/Η Thanassis λέει:

    Φίλε Snitch διαβάζω το σχόλιο σου και με το που φτάνω στο σημείο που μιλάς για την Τσέλσι με πιάνουν τα γέλια…Μικρή ομάδα η Τσέλσι;;; Από πού προκύπτει αυτό; Δεν ξέρω αν είδες το παιχνίδι αλλά το κοράκι μας άφησε με 10 παίχτες από το 45′ και σας έδωσε και πέναλτι για το χέρι του Τζέιμς… Αν και ομολογουμένως έχω μπερδευτεί με τους νέους κανονισμούς, είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν ήταν πέναλτι, επειδή η μπάλα χτυπάει πρώτα στο πόδι του Τζέιμς…Όπως και να χει δεν θα σταθώ σε αυτό…Μέχρι και το 45′ το παιχνίδι ήταν απολύτως ισορροπημένο…Το μόνο που είχατε παραπάνω ήταν μια ανούσια κατοχή, την οποία οι παιχταράδες σας δεν μπορούσαν επ’ουδενί να εκμεταλλευτούν ακόμα και όταν μείναμε με 10…Με όλα τα αστέρια σας μέσα στο Ανφιλντ και με την Τσέλσι με 10 το μόνο που κάνατε ήταν καμινάδες που ο Ρουντιγκερ και ο Τιαγκο τις έδιωχναν για πλάκα και ξερά μακρινά σουτ που ο Μεντυ τα είχε για πρωινό…Απλά μας θυμίσατε γιατί όλος ο κόσμος σας λέει Loserpool…Kάτι ακόμα…O Λουκάκου σε 2 χρόνια στην Ίντερ σκόραρε 47 φορές και μοίρασε 16 ασίστ σε 72 παιχνίδια…Σίγουρα όχι top αλλά αναμφίβολα πολύ καλύτερος από πολλούς υπερτιμημένους όπως πχ τον Φιρμίνο, τον Βέρνερ, τον Ομπαμεγιάνγκ και τον Κέιν…Άλλωστε για αυτόν τον λόγο τον αγοράσαμε για να βάζει γκολ…Γιατί η δουλειά του σέντερ-φορ είναι να ΣΚΟΡΑΡΕΙ…Μπορεί όντως ο Βίρτζιλ να είναι καλύτερος απο τον Ρομελού αλλά το παιχτάκι σας τον Μάτιπ τον έκανε μια χόρτα σε μερικές φάσεις…Αnyway σας περιμένουμε στο Stamford…

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Thanassis

    Φίλε μου για να ξέρουμε τι λεμέ:Real Madrid, Milan, Liverpool, Bayern Munich, Barcelona.
    Όλες οι άλλες ομάδες πλην των ανωτέρω είναι μικρές. Για τη Barcelona παίζεται μιας και προ Raicard (και Μεσι) ήταν και αυτή για τα μπαζα, αλλά δε μπορείς να αγνοήσεις τα 5 CHL και το γεγονός ότι τα πηρέ κυρίως με γηγενείς η παίκτες από τις ακαδημίες της.
    Τη Premier League και ειδικά την LFC τη ξέρω καλυτέρα ίσως από οποιονδήποτε Έλληνα. Σιγουρά εκατοντάδες ματς, ίσως και χιλιάδα σχεδόν 40 χρόνια Live. Eχούμε πάει σε 4 τελικούς CHL, ένα Europa επίσης live, έχω δει μέχρι προπονήσεις, έχουμε πάει ΠΑΝΤΟΥ, μέχρι και σε charity γεύμα 10 άτομα με το Klopp, έχω γνωρίσει ΟΛΗ την ομάδα προσωπικά από τους τωρινούς μέχρι παλαίμαχους. Rush, Barnes, Fowler, Mc Allister , Gerrard, μόνο ο King εχει ξεφύγει. ΔΕΝ τον βλέπεις το βασιλιά εύκολα έχω προσπαθήσει αλλά ΔΕΝ.

    Άντε για χάρη του λόγου να δεχτούμε ότι η ομάδα που νομίζει ότι το ποδόσφαιρο ιδρύθηκε το 1992, προσπαθεί να με ανταγωνιστεί και αυτό μόνο εδώ. Στην Ευρώπη δε βλέπουμε άλλη ομάδα από το νησί.

    Σύλλογοι αγορασμένοι τύπου Chelskey και City απλά δεν υπάρχουν στο χάρτη, η μάλλον υπάρχουν όσο οι ιδιοκτήτες τους ξεπλένοντας ρούβλια και πετροδολλαρα προσπαθούν με ΔΙΣ να αγοράσουν τίτλους. Συχνά κιόλας τόσο εξόφθαλμα που ούτε καν το μεγαλύτερο πλυντήριο μετα την εκκλησιά στο πλανήτη, η UEFA, δε μπορεί να κάνει κι άλλο τα στραβά μάτια και αναγκάζεται να σας βάλει κυρώσεις.
    Ομάδα που πριν έρθει ο Abramovic είχε ΕΝΑ πρωτάθλημα όλο και όλο (1954/55) δε λογίζεται ως ομάδα αλλά ως ένας μικρός σύλλογος όπως υπάρχουν εκατοντάδες εδώ.
    Ένας middle class σύλλογος που μέχρι τότε ήταν γνωστός για 2 πράγματα: Το χειρότερο είδος hooligan (οι γνωστοί Head hunters) και η αντιπαλότητα με κάποια Tottenham μια κατάσταση Ιωνικός Προοδευτική.
    Μια χρονιά δεν σας αφήσαν να ξοδέψετε εκατοντάδες εκατομμύρια (2018/19) και τελειώσατε 33 βαθμούς πίσω μας. Ακόμη και πέρσι που έπαιζα με σακατεμένη ομάδα, έφτασα να παίζω μέχρι και με ΕΝΑΝ βασικό σε παιχνίδι, χωρίς άμυνα χωρίς κέντρο, με CB ένα πιτσιρικά 17 χρονών από το τοπικό!!! πάλι από πάνω σου τέλειωσα. Για βγάλε εσύ 10 βασικούς έξω επι 4 μήνες και ΟΛΗ την άμυνα για όλη τη σαιζόν να έχεις μόνο αριστερό μπακ, να δούμε θα γλυτώσεις τον υποβιβασμό?

    Πέρσι πήρες Havertz, Werner, Chilwell, Ziyech, Mendy, Thiago Silva, εδωσες +250εκ για να βγεις πίσω μου την ώρα που πήρα Jota (έπαιζε αλλαγή και ήταν και 3 μήνες τραυματίας) και Τσιμικα (έπαιξε σύνολο ΕΝΝΕΑ λεπτά) και έδωσα 47εκ!
    Φέτος πήρες Saoul και το χοντρό. Ο δε χοντρός εχει αποδείξει οπού εχει πάει γιατί τον πετάνε σα στημένη λεμονόκουπα. Σε σας, στη referee united, στην Everton, μέχρι και στη West Brom έφτασε η χάρη του.
    Που έβαλε στην Ιντερ (στη ΠΟΙΑ?) 47 γκολ απέναντι στις Σπετσιες και στις Βερονες.
    Η αναλογία θυμίζει Γιακουμάκη που πήγε στην Ολλανδία και έβαλε 26 γκολ σε 30 ματς σε κάτι χωριά, την ώρα που εδώ δε πετύχαινε βαλσαμωμένο ελέφαντα με το Μπεο.

    Το ότι αναφέρεις ως ομάδα κάποια Ιντερ (τη ΠΟΙΑ?) τα λεει όλα.
    Ο Λουκανικακου όπως τον λέω που νομίζει ότι η μπάλλα είναι σουμο. Που ξεφτίλισε το Matip αλλά ΓΚΟΛ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ. Άμα δεν τον ξεφτίλιζε τι θα γινόταν δηλαδή?

    Άκου τώρα τι λεει η OPTA: 67% στην αρχική ενδεκάδα και 67% συμμετοχή στο συνολικό χρόνο παιχνιδιού. 16% (ΔΕΚΑ ΕΞΙ) είναι η συμμετοχή του σε γκολ, εχει δηλαδή σκοράρει, δώσει ασιστ η ενεπλάκη στη προσπάθεια. 16% ξαναλέω. Δηλαδή σε λιγότερο από 2 στις 10 προσπάθειες της ομάδας η σεντερφοραρα….

    Είναι αυτός παίκτης που αξίζει 310εκ μετάγραφες στη τελευταία πενταετία? Σοβαρά τώρα? Αν αυτός κάνει 310εκ μεταγραφές στη πενταετία ο ΜΟ με νούμερα που δεν τα εχει δει στον ύπνο του ο τύπος ποσό κάνει? 10 ΔΙΣ? Όχι βέβαια. 40εκ τον πήραμε τόσα χρήματα ξοδευτήκαν σε 5 χρόνια. 310 ο ένας 40 ο άλλος.

    Συγκρίνω ιδίους παίκτες ιδίας ηλικίας (ο ΜΟ είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος 28-29) σε ιδίες συνθήκες πέντε ετών.

    Θες σύγκριση? 100% στην αρχική ενδεκάδα και 100% συμμετοχή στο συνολικό χρόνο παιχνιδιού. 66% (ΕΞΗΝΤΑ ΕΞΙ) είναι η συμμετοχή του σε γκολ, εχει δηλαδή σκοράρει, δώσει ασιστ η ενεπλάκη στη προσπάθεια. Τέσσερις φορές πιο αποτελεσματικός δηλαδή και όχι με αντίπαλο τις Σπετσιες. Άλλο Ιταλικό πρωτάθλημα των 2 άντε 3 ομάδων και άλλο PL των 8 ομάδων και των άλλων 7-8 πιο κάτω που γίνεται σφαγή σε κάθε ματς. Για πήγαινε να περάσεις από το Leeds η από το Leicester ακόμη και από το Emirates όπως το κατάντησαν. Το ίδιο είναι με τη Ιταλία που από την θέση 4-5 και κάτω είναι να τους κλαίνε οι ρέγκες?

    Το παιχνίδι όχι απλά το είδα αλλά ήμουν μέσα, όπως είμαι στα περισσότερα εντός έδρας. Από τα 19 ματς πρωταθλήματος και τα 5-6 σε Ευρώπη, τα κύπελλα δε τα μετράω γιατί δεν ασχολούμαι καν ( 3 είναι μόνο οι όμιλοι και συνήθως πάμε στους 8 δηλαδή αλλά 2) είναι ζήτημα αν δε πάω σε κανένα εντός με κανα τελειωμένο, άμα έχω δουλειά στο γραφείο – καεί- τα έχω παίξει η άμα εχει τόσο κολοκαιρο. Η άμα έχω προκριθεί στον όμιλο και παίζω με καμμιά ομαδουλα για το τυπικό. Θα δω δηλαδή από τα 25 πες, σχεδόν σιγουρά τα 16-18.
    Μέλος από το 1975 διάρκειας από το 1984 αν θυμάμαι.
    Με τη Πόρτο πχ στους 16 του CHL στο πρώτο ματς εκτός έδρας πήγα και έριξα τάλιρο. Ε τι να πάω να δω στον επαναληπτικό? Μη τυχόν και χάσω 0-6 μετα από 15 μέρες?
    Σε αυτά που χάνω μου τα αναπληρώνουν στο Emirates, με λίγα λογία δεν περνάει ΣΚ (εκτός αν λείπω) που να μη πάμε στο γήπεδο. Ακόμη και σε άσχετα ματς- είδα πχ αρκετή West Ham γιατί δούλευε η κόρη μου στα Match Days.
    L6 ακριβώς πίσω από το πάγκο, η U6 ακριβώς ιδιά θέση αλλά στα booth ψηλά συνηθώς με Ian και άλλους αν αλλάξουμε σε κανα ματς η αν έχουμε λόγο η κάλεσμά.

    Όλα τα αστέρια μας είναι η περσινή ομάδα μείον τον Ginni. Για να μη μπερδεύεσαι εμείς δεν αγοράζουμε 2 καραβιά παίκτες κάθε 15 μέρες. Γιατί φέτος κάναμε ΜΙΑ μεταγραφή τον Konate, αμυντικός και δεν έπαιξε καν. Η δε περσινή ομάδα είναι η ιδια με τη προπέρσινη + το Jota. Με απλά λογία παίζω 2 χρόνια με την ίδια ομάδα και ξεκίνησα το τρίτο.
    Εσύ μπορείς να κατεβάσεις 3 χρονών ομάδα η πας για championship σούμπιτος?

    Πάμε παρακάτω: Χρωστάς 1,1δις ΛΙΡΕΣ. Δηλαδή χονδρικά 1,3 ΔΙΣ ευρώ.
    Είναι η παρακαταθήκη του special καραγκιόζη την οποία συνεχίζετε κανονικά. Σας εχει πάει περίπου 300εκ το κάθε πρωτάθλημα, τσάμπα πράγμα.
    Χρωστάω 57εκ λίρες. Χονδρικά 67εκ ευρώ. Η ακόμη πιο απλά πουλάω ΕΝΑΝ παίκτη και όχι μόνο ξεχρεώνω αλλά μου μένουν και καμμιά 30-50αρια εκ.

    Σε πια ομάδα ΕΚΟΨΕ η κυβέρνηση το project 500εκ λίρων για νέο γήπεδο μιας και το φέσι εχει φτάσει στον αστράγαλο? Α ΓΕΙΑ ΣΟΥ…
    Σε πια ομάδα απαγορεύτηκε η είσοδος στο UK και ο ιδιοκτήτης της παραμένει με ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΒΙΖΑ και ισραηλινό διαβατήριο? Α ΓΕΙΑ ΣΟΥ…
    Πες ότι αύριο για ΧΨΖ λόγο αποχωρεί η εκάστοτε διοίκηση. Ποια ομάδα όχι απλά εχει πρόβλημα αλλά πάει για διάλυση? Αυτή που χρωστάει 1,3ΔΙΣ η αυτή των 67εκ?
    Α ΓΕΙΑ ΣΟΥ…

    Πάμε παρακάτω: Και με τους παλιούς κανονισμούς και με τους καινούργιους και με όλους από καταβολής ποδοσφαίρου η φάση είναι πέναλτι και αποβολή. Ο αμυντικός είναι πάνω στη γραμμή και κόβει τη μπάλλα πριν αυτή περάσει και μπει γκολ, με το χέρι. Δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ αν βρήκε πριν στο πόδι στο πλευρό η στο μάτι του. Είναι προσπάθεια με το χέρι να κόψει σίγουρο γκολ. Ο Τουχελ (και ο πάγκος) το ξέρουν γι αυτό και δεν μίλησε κάνεις τους μόλις το είδαν στα Monitors. Αυτό που λες πρώτα πόδι μετα χέρι δεν ισχύει αν η μπάλλα πάει ξεκάθαρα για γκολ. Αν γίνει αλλού στο κουτί είναι στην ευχέρεια του ref αν θα το δώσει η όχι, αν κρίνει δηλαδή ότι ο παίκτης αποκτά πλεονέκτημα παίζοντας με το χέρι δίνει πέναλτι αλλά όχι αποβολή. Εκτός κουτιού θα δώσει απλά ένα φάουλ στο 50%. Είναι όπως όταν ανατρέπεις παίκτη από πίσω. Αν το κάνεις στη σέντρα άντε να πάρεις καμμιά κίτρινη. Αν είναι όμως τελευταίος σε προφανή θέση για γκολ είναι αποβολή μαρς ακόμη και αν γίνει στη αντίπαλη περιοχή η φάση και φεύγει μονός του.

    Κλείνω με αυτά: Ο Firmino αγοράσθηκε 25εκ ευρώ. Ο Aubameyang 65εκ ευρώ. Ο Λουκανικακου 113εκ. Τι συγκρίνουμε ακριβώς?
    103 εκ ευρώ- 10 λιγότερα από το Λουκανικακου, αγοράσθηκε όλη η τριάδα μπροστά. Mane- Firmino-Salah. Είμαστε οκ μήπως?
    O Harry Kane στους Spurs (παίζει ρολό που αγωνίζεσαι) εχει 166 γκολ στη PL σε 244 ματς σε 7 σαιζόν. O Λουκανικακου ματς εχει 254 ματς και 114 γκολ. Είναι με λίγα λογία σε αναλογία 32% χειρότερος σε αποτελεσματικότητα.
    Είναι αστείο να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις.

    Ο τύπος είναι πολυβόλο εχει Μ.Ο 24 γκολ τη σαιζόν και σκοράρει κάθε 1,46 παιχνίδια Μ.Ο. Σε επτά σαιζόν σερί ξαναλέω, δεν είναι μια άντε δυο να πεις του έκατσε. Δε σου κάθεται 7 χρονιές συνέχεια, όπως δε κάθισε στο MO (one season wonder μας λέγατε όλοι) και βγαίνει 4 φορές σερί πρώτος σκόρερ της ομάδας, 2 φορές πρώτος σκόρερ της PL και 2 δεύτερος στη PL. Το δε ρεκόρ του ΠΕΝΑΛΝΤΟ το εχει διαλύσει σε 108 ματς λιγότερα αλλά όπως έχω ξαναπεί ο ΜΟ δε πουλάει σαμπουάν και ξυραφάκια, είναι αντι-τουριστικος οπότε δε το πολύ φωνάζουμε.

    Τέλος θα σου πω μερικά πράγματα παυ δεν είναι οπαδικά αλλά αριθμοί άρα δεν αμφισβητούνται:

    Κατοχή (ανούσια για σένα) 66-34.
    Τελικές: 24-6!!!!! Αυτό εχει ουσία η δε μετράει επίσης?
    Πάσες: 695-370
    Διωξιματα: 8-34! Τριάντα τέσσερις φορές (34) ρε αθεόφοβοι διώξατε τη μπάλλα στο γάμο του καραγκιόζη και δεν είσαστε μικρή ομάδα? Γελάνε τα πόμολα στις πόρτες. Έλεος με το φτου ξελεφτερια της ομαδαρας του πούλμαν. Τέτοιο ταμπούρι είχαμε καιρό να δούμε. Ένα παίκτη χάσατε, οκ δε λεμέ να παίξετε φουλ επίθεση αλλά εσείς μαζευτήκατε όλοι στο κουτί και οπου πάει!
    O Matip κόστισε ΜΗΔΕΝ… αλλά γκολ δεν έφαγε από τον Mr. 113εκ ευρώ (97εκ GBP). Στη δε μοναδική τελική που έκανε ο χοντρός μάντεψε ποιος τη έκοψε.
    Yeap u got it mate. O Matip..

    Στο Bridge τις 2 η 3 τελευταίες φορές αν θυμάμαι σωστά φύγαμε νικητές. Δε θυμάμαι αν έχουμε και ένα Χ με 1-1. Just saying.

    ΥΓ Υπάρχει ένα πανό στο KOP εδώ και χρόνια. Τι λεει?

    YOU CANT BUY HISTORY.

    YΓ Η …Looserpool εχει 14 ευρωπαϊκούς τίτλους, εσείς στη μέση με 7.
    Έχω τόσα Champions League (6) όσα έχεις πρωταθλήματα.

    Στο σύνολο εγώ ο looser έχω 65 κούπες. Έχεις 35 με τα 2 πρωταθλήματα Β Εθνικής μέσα.

    ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 1985 με το ban 5ετιας στην Ευρώπη ως ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ γιατί τους χάλαγε την ομελέτα και ΕΠΡΕΠΕ να αλλάξουν τα κοζια με το στανιό και αλογοδανεια. Που έπαιρνε μεταγραφή τον Κανόνα με εγγύηση στη τραπεζα 2 ΑΛΟΓΑ!!!!
    Μια ομάδα που είχε πάρει σε 10 χρόνια 8 PL, 5 κύπελλα, 4CHL, ένα UEFA και ένα Super Cup UEFA.

    Όλοι μας λιβανίζουν ότι ο sir Τσίχλας είναι λεει ο πιο επιτυχημένος προπονητής επειδή πηρέ σε 26 χρόνια 38 τίτλους. Οι 3 ευρωπαϊκοί, ένα CHL.
    Εντυπωσιακό?
    ΜΠΑΑΑΑΑΑΑ
    Ο Bob Paisley πήρε σε ΕΝΝΕΑ (9) χρόνια, δηλαδή στο ένα τρίτο του χρόνου του τσίχλα, 20 τίτλους, οι 5 ευρωπαϊκοί, 3 CHL.
    Με ομάδα όχι μεικτή πλανήτη- αγοράζω ότι πετάει και κολυμπάει αλλά ΜΟΝΟ ΒΡΕΤΤΑΝΟΥΣ. Ούτε καντοναδες ούτε Πεναλντο ούτε δανοί, ολλανδοί, βραζιλιανοί, αργεντινοί κλπ.
    Απλά πράγματα αλλά ξαναλέω: Δε τα πολύ λεμέ μη χαλάσουμε το παραμύθι που πλασάρουν..

    Μη γίνεσαι ζμπαουγκ που παίρνει πρωτάθλημα κάθε 35 χρόνια και κάνουν λες και κοιμούνται αγκαλιά με τα κιούπια μόνιμα.

    Καλό απόγευμα

  12. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    Ξεκαθάρισμα όσον αφορά το χέρι και το penalty όντας διαιτητής και όσον αφορά καθαρά τους κανονισμούς το 2021.

    Όταν η μπάλλα πάει στο χέρι ακούσια αφού ακουμπήσει άλλο μέρος του σώματος πρώτα είναι ΠΑΝΤΑ ακούσιο, ακόμα και πάνω στη γραμμή.

    Στη συγκεκριμένη φάση όμως, ναι μεν η μπάλλα πάει απ τον μηρό στο χέρι ΟΜΩΣ ο παίχτης κάνει ήδη κίνηση ενστικτωδώς με το χέρι και γίνεται μεγαλύτερος οπότε σωστά το δίνει και εφόσον το δίνει, είναι και εξ ορισμού αποβολή καθώς αποτρέπει προφανές γκολ.

    Τώρα όσον αφορά το άλλο θέμα, υπάρχει παρεξήγηση με την διπλή τιμωρία.
    Όταν η φάση γίνεται εντός περιοχής σε προφανή θέση για γκολ, η κόκκινη γίνεται κίτρινη ΜΟΝΟ όταν ο αμυντικός με το μαρκάρισμα που κάνει έχει ελπίδες να ανακόψει κανονικά αλλά δε του πιάνει ας το πούμε έτσι. Κάτι που σημαίνει ότι τάκλιν μόνο και μόνο για να τον ρίξει, σπρώξιμο, τράβηγμα ή χέρι είναι πάντα κόκκινη.

    Φιλικά.

  13. Ο/Η Thanassis λέει:

    Φίλε Snitch, ομολογουμένως όντας αρκετά νεαρός σε ηλικία (φέτος έδωσα Πανελλήνιες) δεν μπορώ να έχω ούτε τις ίδιες γνώσεις ούτε την εμπειρία που έχεις εσύ με το άθλημα…Δεν ειναι δυνατόν όμως να λες ότι παρακολουθείς μπάλα 40τόσα χρόνια και το κριτήριο με το οποίο διαχωρίζεις τη μεγάλη ομάδα από τη μικρή να είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ οι τίτλοι…ΜΕΓΑΛΗ ομάδα είναι αυτή που έχει αφήσει το στίγμα της στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είτε τώρα είτε στο παρελθόν…ΜΕΓΑΛΗ ομάδα είναι αυτή που “παράγει” ταλέντα και τροφοδοτεί όλες τις άλλες…ΜΕΓΑΛΗ ομάδα είναι αυτή που γέννησε μια ολόκληρη ποδοσφαιρική σχολή…Μεγάλες ομάδες είναι πολλές άλλες πέρα από αυτές που ανέφερες όπως ο Αγιαξ, η Μπενφικα, η Γιουναιτεντ, η Λυων, η Γιουβεντους και τα τελευταία χρόνια και η Τσελσι…

    Ενημερωτικά από το 1907 η Λιβερπουλ και η Τσελσι έχουν παίξει 189 φορές…Έχετε νικήσει 82 ντέρμπι ενώ εμείς έχουμε νικήσει 65 και 42 παιχνίδια ήρθαν ισοπαλία…Είναι μια μικρή διαφορά η οποία σε καμία περίπτωση δεν σου επιτρέπει να αναφέρεις την Τσελσι ως μικρή ομάδα και τη Λίβερπουλ ως κάποια υπερομάδα που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί…Λες και ξαναλές ότι η Τσέλσι “μπήκε” στον ποδοσφαιρικό χάρτη τα τελευταία 20 χρόνια και για αυτό την λες μικρή ομάδα…Μέσα σε 20 χρόνια η Τσελσκι κατέκτησε 5 πρωταθλήματα, 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Γιουρόπα Λιγκ, 1 Σόυπερ Καπ και 8 Κύπελλα Αγγλίας…Από αυτά τα τρόπαια εγώ προσωπικά έχω πανηγυρίσει αρκετά μια και άρχισα να υποστηρίζω την ομάδα από το 2010 (όταν και πρωτοάρχισα να ασχολούμαι)…Τσαμπουνάς τα πρωταθλήματα που έχει πάρει η Λιβερπουλ και ξεχνάς ότι μέχρι πέρυσι ήσασταν για ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ χωρίς τίτλο…Ακόμα και το ΑΕΚ, όπως αποκαλείς κοροϊδευτικά την ομάδα μας, έκανε 24 χρόνια να ξαναπάρει πρωτάθλημα…Τα τρόπαια που έχεις πανηγυρίσει 40 χρόνια βλέποντας Λιβερπουλ εγώ τα έχω πανηγυρίσει σε 10 χρόνια βλέποντας Τσέλσι οπότε καλύτερα ας μην μιλάμε για τίτλους…

    H Tσέλσι εδώ και πολλά χρόνια έχει “φτιάξει” ευρωπαϊκή φανέλα και πλέον αποτελεί (μαζί με την Μπάγερν) ίσως την μοναδική ομάδα που να μπορεί να κοντράρει την Παρί…Ο λόγος για τον οποίο η Λιβερπουλ δεν μπορεί πλέον να κοντράρει την Παρί και να χτυπήσει Τσάμπιονς Λιγκ είναι η αδυναμία στον χώρο του κέντρου…Πουλήσατε ολόκληρο Βαινάλντουμ και δεν πήρατε αντικαταστάτη, εκτός αν πιστεύεις ότι ο Ελιοτ μπορεί να αναπληρώσει το κενό που άφησε ο Τζίνι (εδώ γελάμε)…Εκτός αυτού ο Χέντερσον είναι πλέον 31 και ο Τιάγκο δεν έχει καταφέρει να εδραιωθεί ως first team player μάλλον λόγω της κακής αντοχής του…Ο Φιρμίνο είναι εξαιρετικά πεσμένος και ο Κειτά μάλλον δεν βγήκε ποτέ όπως τον περιμένατε…3 Χέντερσον και 2 Μίλνερ δεν κάνουν 1 Καντέ…Ο Τζορτζινιο και ο Κόβατσιτς είναι εξαιρετικά κινητικοί και βρίσκονται αμφότεροι στην καλύτερη ηλικία συνδυάζοντας με άψογο τρόπο την εμπειρία και το ταλέντο…Το κέντρο της Τσέλσι δεν το φτάνει η Λιβερπουλ όσα στατιστικά στοιχεία και να μου δείξεις…Και όπως λέει και ο Στήβεν, ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΑ ΧΑΦ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙΣ…

    Μια και ανοίξαμε κουβέντα για τις ακαδημίες, τα τελευταία χρόνια η Τσέλσι έχει βγάλει κυριολεκτικά ένα κάρο ταλαντούχους παιχταράδες που επανδρώνουν μάλιστα και την Εθνική Αγγλίας…Μάουντ, Τζέιμς, Άμπραχαμ, Χάντσον-Οντόι και Τσαλόμπα είναι οι παίκτες (πιθανόν να ξεχνάω κάποιους που έφυγαν) που αναδείχθηκαν τα τελευταία χρόνια από τα φυτώρια της Τσελσκι και είναι ΟΛΟΙ πλην Χάντσον-Οντόι ΒΑΣΙΚΟΙ…Πες μου σε παρακαλώ τι έβγαλε η Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια πέρα από τον Άρνολντ…Ακόμα και την χρόνια που μας επιβλήθηκε το FFP πήραμε ΞΑΝΑ ευρωπαϊκό τίτλο με αυτά τα παιδιά…

    Όσον αφορά τα χρηματοοικονομικά των ομάδων διαθέτω περιορισμένη γνώση…Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Αμπράμοβιτς έχει αποδείξει ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ φορές ότι δεν λειτουργεί τυχοδιωκτικά και όσες φορές πέσαμε ήταν εκεί να μας σηκώσει…Το χρέος της ομάδας είναι όντως μεγάλο αλλά όχι μη διαχειρίσιμο…Σκέψου ότι φέτος πήραμε Τσάμπιονς Λιγκ και η μόνη μεταγραφή που κάναμε ήταν ο Λουκακου…Αν συνεχίσουμε έτσι και τα επόμενα χρόνια τότε το συνολικό χρέος θα μειωθεί…Άλλωστε εμείς στην Τσελσκι δεν είμαστε φτωχομπινέδες να παίρνουμε Πρέμιερ και Τσάμπιονς Λιγκ και να μην δίνουμε ούτε το 1/10 από αυτά που πήραμε, με αποτέλεσμα να μένουμε χωρίς πάγκο και να φωνάζουμε νεαρούς από τα τοπικά για λύσεις έκτακτης ανάγκης…Είναι δυνατόν να παίρνετε Τσαμπιονς Λιγκ και Πρέμιερ και τη στιγμή που η ομάδα ΦΩΝΑΖΕΙ για προσθήκες οι μόνες σας μεταγραφές να είναι ο Ζότα, ένας Τσιμίκας και ένας Τιαγκο (θα έβαζα και τον Μιναμινο αλλά αμφιβάλλω αν είναι όντως ποδοσφαιστης); Αυτά έκανε ή μάλλον δεν έκανε η Λίβερπουλ (δυστυχώς για τους οπαδούς της)…Πολύ απλά η ομάδα αυτή έφαγε τα ψωμιά της και χρειάζεται ΑΝΑΝΕΩΣΗ…Αν έχω να επιλέξω ανάμεσα στο να είμαι νεόπλουτος ή φτωχομπινές σίγουρα θα διάλεγα το πρώτο…Τουλάχιστον ξέρω ότι δεν διατρέχω κίνδυνο να ξεμείνω από παίκτες και να χρησιμοποιώ κάτι Ελιοτ και κάτι Τσιμίκες σε ντέρμπι τον τοπ διεκδικητή του τίτλου…

    Μπάλλα είναι και γυρίζει αλλά είναι σίγουρο ότι η Τσέλσι με την αμυνάρα που διαθέτει (Σιλβα,Κριστενσεν,Ρουντιγκερ,Ασπιλικουετα,Αλονσο,Τσιλγουελ) θα βάλει δύσκολα σε όλους τους διεκδικητές του τίτλου…Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα αλλά κάνοντας μια γρήγορη εκτίμηση η Τσελσι είναι η πιο πλήρης ομάδα που συνδυάζει το ταλέντο με την εμπειρία και την σοβαρότητα που απαιτείται για την επικράτηση σε αγώνες κομβικής σημασίας, όπως ήταν το παιχνίδι στο Ανφιλντ…Κάποιος αφελής θα πει “εντάξει μωρέ αρχή είναι ακόμα, έχουμε πάρα πολύ δρόμο και το πρωτάθλημα δεν εξαρτάται από ένα ντέρμπι”…Όποιος ξέρει όμως γρήγορα καταλαβαίνει ότι αυτό το παιχνίδι θα κρίνει πάρα πολλά…Εγώ για αυτό γουστάρω την Τσέλσι…Έχουμε μια ομάδα που μπαίνει μέσα και παίρνει ΠΑΝΤΑ αυτό που θέλει…Μπορεί να παίξουμε μπαλάρα, μπορεί να παίξουμε με αντεπιθέσεις, μπορεί να παίξουμε με βαθιά μπαλιά, μπορεί να παίξουμε και ταμπούρι αλλά ΠΑΝΤΑ θα πάρουμε αυτό που θέλουμε…Ακόμα και να χάσουμε (πράγμα δύσκολο) θα πρέπει να συντρέξουν χίλιοι δυο λόγοι…Πάντως ακόμα και με 10 μια χαρά είμασταν και μην μου πεις ότι έφταιγε το ότι εμείς παίζαμε με 15 αμυντικούς γιατί γίνεσαι γραφικός…Παίξαμε με την Λιβερπουλ μέσα σε ένα καμίνι που έβραζε, το Ανφιλντ, και πάλι δεν χάσαμε…Ε αυτό για μένα λέει πολλά…

    Στο κάτω κάτω της γραφής το Σούπερ Καπ του 2019 αξίζαμε να το πάρουμε εμείς αλλά το σηκώσατε εν τέλει εσείς γιατί ήσασταν πιο αποτελεσματικοί και καλύτεροι σαν σύνολο…Τι άλλαξε λοιπόν από τότε? Πολύ απλά η φιλοσοφία της ομάδας…Για μας ποδόσφαιρο εντός των 4 γραμμών σημαίνει μάχη στην οποία θες να κερδίσεις με κάθε θεμιτό μέσο…Αυτή είναι η φιλοσοφία του Τούχελ η οποία για να πραγματωθεί χρειάζεται σιδηρά πειθαρχία, πολλή προσπάθεια και φυσικά τους κατάλληλους ποιοτικούς παίκτες και η Τσελσι τα διαθέτει ΟΛΑ…Γιατί λοιπόν να μην έχουμε την φιλοδοξία ότι η Τσέλσι μπορεί να αφήσει το στίγμα της στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και να κυριαρχήσει; Επειδή ο ιδιοκτήτης μας είναι ένας Ρώσος μεγιστάνας; Λες και όλοι οι πλούσιοι επιχειρηματίες που αγοράζουν ομάδες είναι καλοκάγαθοι και αθώοι άνθρωποι του Θεου… Άλλωστε έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα στο ποδόσφαιρο με την εμπλοκή των βαθύπλουτων πριγκίπων από την Αραβία, το Κατάρ, τη Σιγκαπούρη κ.ο.κ δεν θα μου έκανε εντύπωση να αγοράσει και τη Λίβερπουλ ένας τέτοιος μεγιστάνας τις επόμενες δεκαετίες…Και τότε τι θα λες; Οτι δεν στηρίζω τη Λιβερπουλ; Η αγάπη για μια ομάδα ουδεμία σχέση έχει με τα ιδιοκτησιακά τα οποία άλλωστε δεν τα γνωρίζει σχεδόν κανείς…Η Τσελσι είχε, έχει και θα έχει ένα τεράστιο φανατικό κοινό που ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ βλέποντας την ομάδα…

    Υ.Γ Συγνώμη αν γίνομαι επιθετικός αλλά έχω βαρεθεί τα κλασικά σχόλια για τα ιδιοκτησιακά της Τσελσι…Λες και η Τσελσι δεν είχε φιλάθλους πριν τον Αμπράμοβιτς…

    Καλό βράδυ!

  14. Ο/Η AEK LFC λέει:

    “Δέκα ετών παιδάκι, στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς που ζούσαμε τότε, μας έδιναν οι γονείς μας μία δραχμή για να αγοράσουμε εφημερίδα κάθε εβδομάδα. Έτσι πήρα την πρώτη μου εφημερίδα. Σε εκείνη την ιστορική εφημερίδα, το 1935, υπήρχε μία φωτογραφία του Ολυμπιακού με τους πέντε Ανδριανόπουλους, τα αδέρφια και τους Βάζο, Συμεωνίδη και τους άλλους. Ήταν η κόκκινη φανέλα και έγινα Ολυμπιακός από τότε. Κι εγώ, όπως ξέρετε, έχω αλλάξει πολλά κόμματα -και με έχουν κατηγορήσει για αυτό- αλλά τον Ολυμπιακό δεν τον αλλάζω. Κάποιος γεννιέται και πεθαίνει με τα χρώματά του. Στη Μακρόνησο στη σκηνή μας ήμασταν μοιρασμένοι Ολυμπιακοί- Παναθηναϊκοί. Και όμως παλεύαμε μαζί για τα ιδανικά μας. Υποτιμούν το ποδόσφαιρο, ενώ είναι βάση σε μια κοινωνία. Πρώτα παίζεις μπάλα και επιλέγεις ομάδα και μετά γίνεσαι γιατρός, δικηγόρος ή αποκτάς οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα ή και κόμμα.”

    (Μίκης Θεοδωράκης)

  15. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Sweden.

    Τα ίδια πράγματα λεμέ. Δεν ανέφερα πουθενά για κολλημένο χέρι πάνω στη γραμμή, αλλά για προέκταση σώματος και ότι δεν εχει σημασία άμα βρήκε πριν σε πόδι πλευρό μάτι ( A player’s hand/arm position should be judged in relation to their body movement in that particular situation). ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο στη περίπτωση είναι πέναλτι και αποβολή.
    Το ίδιο έγραψα και για την άλλη περίπτωση: Αν γίνει αλλού στο κουτί είναι στην ευχέρεια του ref αν θα το δώσει η όχι, αν κρίνει δηλαδή ότι ο παίκτης αποκτά πλεονέκτημα παίζοντας με το χέρι δίνει πέναλτι αλλά όχι αποβολή (Not every contact of the ball with the hand/arm is an offence)

    https://www.thefa.com/football-rules-governance/lawsandrules/laws/football-11-11/2021-22-law-changes-explained

    @ Thanassis

    Ξαναλέω: μεγάλες ομάδες είναι οι 5 που ανέφερα. Αυτό λεει το κοντέρ και είτε μας αρέσει είτε όχι έτσι είναι. Στο λέω εγώ που ΣΙΧΑΙΝΩΜΑΙ τη Ρεάλ. Αλλα τα πήρε. Τι να κάνουμε τώρα να το αλλάζουμε? ΟΚ τα πρώτα 5 αν θυμάμαι είναι παραμυθένια, ήταν τουρνουά ΠΡΟΣΚΕΚΛΕΙΜΕΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ και όχι πρωταθλητριών με τους Βρεττανούς να μη συμμετέχουν καν αλλά ακόμη και έτσι δεν έχουν 13 αλλά 8? πάλι είναι πρώτοι.
    H Milan μπορεί να είναι σκιά του εαυτού της αλλά δε παύει να εχει 7 CHL. Κατά τη γνώμη μου την ίδια πορεία θα εχει και η Μπαρτσα. Το γραφώ από το 2017, το Ισπανικό πάρτι τέλειωσε. Δεν λέω ότι θα παίζει conference με το αεκ και το Βελεζ αλλά τα περασμένα μεγαλεία να πηγαίνεις στο Camp Nu σε ματς CHL και οι μπουκηδες να δίνουν 1,05 και 1,1 τα ματς στον άσσο πέρασαν ανεπιστρεπτί.
    Οι άλλες είναι ‘μεγάλες’ ανά καιρούς η ανά ιστορία στη τοπική τους αγορά. Ο Αγιαξ είναι ιστορική ΠΛΕΟΝ ομάδα. Κάθε 20 χρονιά βγάζει μια φουρνιά – ΣΥΝΗΘΩΣ δε κάνει τίποτα άντε να πάει κανα ημιτελικό- αλλά ακριβώς επειδή δεν μπορεί να τη κρατήσει ξαναπέφτει στα τάρταρα. Τι θέλω να πω?
    Καμμιά Bayern αν κληρωθεί με μια Λυων δε θα πει: είμαστε ‘άτυχοι’ γιατί είναι μεγάλη ομάδα. Σοβαρό club ναι, δυνατός αντίπαλος ναι, αλλά όχι μεγάλο με την έννοια του φόβητρου.
    Όπως και αν ο Αγιαξ πέσει με την Μπενφικα φυσικά και θα είναι χαρούμενος που δεν θα πάει στο Bernabeu, στην Allianz η στο Anfield.

    Η αεκ είναι ιστορική ομάδα πλέον ΟΧΙ μεγάλη. Μια χαρά το είχε πει ο Βαγγέλης τότε που κατεβαίναμε με Μανταλα Πλατελες Κολοβετσιους και Μπακακια.
    Μεγάλος θα γίνεις όταν ΞΑΝΑ πρωταγωνιστείς πάνω από μια δεκαετία μέσα έξω. Όταν πάρεις 4-5 πρωταθλήματα η αν δε τα πάρεις να κοντράρεις μέχρι τελευταίο ματς στο πόντο τον πρωταθλητή όχι να τα παράτας με -30 από το Νοέμβριο.
    Μεγάλος θα γίνεις όταν παίξεις 5-6 φορές ομίλους CHL, όταν με τα έσοδα φέρεις κανα παίκτη και δε τα βάζεις παντελόνι, όταν κάνεις καμμιά νίκη με καμμιά σοβαρή ομάδα όχι να τρως ντορτια από το κάθε χωριό, όταν προκριθείς 2-3 φορές στους 16. Κάζο ΟΛΟΙ παθαίνουν- εμείς φάγαμε 6 από τη Villa πέρσι- αλλά όχι μόνο κάζο μόνιμα γιατί πλέον δεν λέγεται κάζο αλλά συνήθεια.

    Δε γίνεται να κάνεις τη μια χρονιά 6 ήττες στο CHL, 5 ήττες αν θυμάμαι πέρσι στο Europa να σε στέλνει μια πιτσαρία της Βοσνίας φέτος, να κάνεις δηλαδή μια νίκη σε 13 ματς από τα 14 σε τρεις σαιζόν και να λες ότι είσαι μεγάλη ομάδα. ΧΑΒΑΛΕΣ είσαι. Δηλαδή η ΜΗ μεγάλη ομάδα πόσες ήττες πρέπει να κάνει σε 14 ματς? 15? Να χάσει 2 φορές ένα ματς? Δε γίνεται…
    Μεγάλη ομάδα – για τα κυβικά μας- θα είσαι όταν με λίγα λογία σε μάθουν έξω και λένε ότι για να περάσουμε από τους ‘Έλληνες’ πρέπει να ιδρώσουμε και λίγο.
    Να λένε ότι πάμε εκεί μέσα και υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ πιθανότητα να χάσουμε και όταν έρθουν αυτοί σε μας αν δε προσέξουμε μπορεί να πάθουμε ότι η Arsenal και η PSV από το γαύρο.

    Και για να μη νομίζεις ότι δε βλέπω τα δικά μας ΝΑΙ ΚΑΙ Η LIVERPOOL έπεσε για χρονιά στη λούμπα. Με μερικές διάφορες όμως.

    -Η ομάδα ξόδευε χρήματα- πολλά χρήματα- απλά δεν ήξερε πως να τα ξοδέψει.
    Όταν πας και μου δίνεις 35εκ ΛΙΡΕΣ για τον Andy Carol (ένα κριάρι επιπέδου Γιακουμάκη) και 20εκ ΛΙΡΕΣ για το …τρελό- Μάριο Μπαλοτελι, δεν είσαι τσιγγούνης αλλά μαλακας.
    Είναι σα να πάει το αεκ να φέρει τέρμα τον Allison με 100εκ. ΟΚ τον έφερε. ΚΑΙ? Τι θα κάνει ο Alli? Θα βάζει γκολ στο ταψί?

    -Μπορεί να μη πήρε 30 χρονιά πρωτάθλημα, πήρε όμως 2 CHL, ένα UEFA και έπαιξε και άλλους 4 ευρωπαϊκούς τελικούς. Έχασε πρωτάθλημα στο ‘πόντο’ 6 φορές αν θυμάμαι. Το 2016 με τη χυμά του Gerrard. Το 2018 μάζεψε 97 βαθμούς και ήρθε δεύτερη! Ποτε μάζεψε η Chelskey 97 βαθμούς? ΠΟΤΕ. Το ρεκόρ σας είναι 95 και το πήρατε το 2005 νομίζω. Είδες πως μια ισοπαλία η μια νίκη σου δίνει κούπα? Με 2 πόντους λιγότερους έγινες –δίκαια- πρωταθλητής, εγώ με 2 παραπάνω έμεινα – πάλι δίκαια- δεύτερος.
    Θεωρείς εύκολο να φτάσεις σε ΕΠΤΑ (7) τελικούς σε αυτά τα 30 χρονιά? Tο έχεις κάνει μήπως αφού είναι τόσο εύκολο και είσαι τόσο γαματος? Είναι ένας τελικός ανά τετραετία Μ.Ο. Για πες μου άλλη ομάδα στο νησί που το κάνει και μάλιστα σε μια περίοδο που δεν είμασταν στα καλά μας?

    -Πέρασαν παικταράδες από τη ομάδα. Luis Suarez, Fernando Torres στα ντουζενια του(το πήρατε εσεις και σέρνονταν μετα), Xhabi Alonso, Maserano, McManaman, Barnes, Owen, Luis Garcia, Patrick Berger κλπ. Ένας έμεινε μόνο, ο γνωστός.
    Οι περισσότεροι πήγαν Ρεαλ/Μπαρτσα και σάρωσαν τις κούπες εντός και εκτός Ισπανίας.

    Φυσικά λοιπόν έγιναν μεγάλες ομάδες γιατί κατέκτησαν τίτλους. Εσύ στα 8-10 χρόνια σου που την έμαθες τη Chelskey? Έμενες στη περιοχή μήπως? Γιατί δεν ακολούθησες τη Fulham η την Arsenal? Μα γιατί τότε- με το μεγαλύτερο ΑΠΑΤΕΩΝΑ του ποδοσφαίρου στο πάγκο- ήταν trendy να είσαι Chelskey. ΙΝ, της μόδας.

    Οι κούπες είναι ο τρόπος που μετράς τη δύναμη διαχρονικά. Κάνεις δε θυμάται ΜΟΝΟ το ωραίο ποδόσφαιρο αν δεν εχει και κούπα στο τέλος. Ποιος θυμάται την Ελλάδα εκτός από το Euro του 2004? Υπάρχει κάποιος άλλος λόγος να ξέρει κανένας Ισπανός- Γάλλος- Ιταλός το Ζαγοράκη? Για την ωραία μπάλλα που έπαιξε μήπως? Όχι βέβαια, ΜΟΝΟ η κούπα μένει.

    Αν δε η εκάστοτε ομάδα εχει διασπορά στη κατάκτηση αυτών των τίτλων και δεν είναι ένα φεγγάρι- όπως έγινε με τη Μπαρτσελόνα- τότε είναι ακόμη πιο μεγάλη η δυναμική τους. Άλλο να πάρεις 5 μαζεμένα επειδή σου βγήκε μια φουρνιά παικτών και άλλο να παίρνεις 5 σε 30-40 χρονιά. Η μια περίπτωση εχει να κάνει με μια ‘συγκυρία’ αν θες κάλων παικτών- προπονητή (όπως το αεκ 90-95) και η άλλη δείχνει μια διαχρονικότητα: η ομάδα που είναι μονιμά παρούσα 40 χρονιά σε τελικούς CHL είναι με αυτό που λεμέ ‘ με τη φανέλα της’ ανεξάρτητα αν παίζει ο Keegan, ο Dalglish, ο Gerrard η ο Salah.
    Το καλύτερο CHL της ιστορίας είναι της πόλης γιατί μια ομάδα ψιλοχαβαλεδων όχι μόνο γύρισε από το 3-0, αλλά το έκανε απέναντι σε μια ομάδα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ GALLACTICOS.
    Διαβάζεις την ενδεκάδα της Milan ακόμη και σήμερα και σε πιάνει τρέμουλο. ΕΝΑΣ τους κάνει όσο όλο το ελληνικό πρωτάθλημα μαζί.

    Το ίδιο ακριβώς αν θες να αφήσουμε τα οπαδικά είναι και οι εθνικές. Ποιες είναι οι μεγάλες ομάδες που είναι και φαβορί στις διοργανώσεις? Copa, Euro, World Cup?
    Η Βραζιλία, η Αργεντινή (ενίοτε), η Γερμάνια, η Ιταλία. Ομάδες που έχουν κατακτήσει τους περισσοτέρους τίτλους. Η Γαλλία η Ισπανία έβγαλαν συγκυριακά 2 φουρνιές παίκτες. Καλές ομάδες αλλά ΟΧΙ ΦΑΒΟΡΙ διαχρονικά. Για τους άλλους, Βαλκάνιους, Nordics, λοιπούς Νοτιαμερικανούς ,Αφρικανούς δε μιλάμε καν. Υπάρχει συμπάθεια σε μερικούς, οι πιο παλιοί πχ (και εγώ μαζί) πάντα θα στηρίζουν Ουρουγουάη αλλά μέσα μας ξέρουμε ότι δεν εχει βενζίνη να φτάσει τελικό. Οι λόγοι όχι πάντα ποδοσφαιρικοί.. if u catch my drift.
    Είναι και οι Ολλανδοί. Που ξέρεις ότι μπορεί στο τελικό στο 85’ να νικάνε 3-0 και βάζεις όλα σου τα λεφτά ότι θα καταφέρουν χάσουν 3-4 στο 90’.

    Οι Άγγλοι είναι για λιγα. Έχουν κάλους παίκτες (μερικούς εξαιρετικούς) αλλά σαν ομάδα ΔΕΝ. Είναι καλή ομάδα αλλά μέχρι εκεί. Γιατί? Γιατί ο προπονητής είναι μεν κάλος αλλά μικρός σε κυβικά, το απέδειξε στο περίφημο τελικό πριν 2 μήνες, και δεν έχουν ένα αρχηγό μέσα. Αρχηγό όχι στο περιβραχιόνιο αλλά στο γήπεδο. Δεν έχουν ένα Luis Suarez, ένα Chielini, ένα Xavier Masceranno ένα Gerrard ένα Roy Kean να τους αρχίζει στα μπινελικια όλους (συμπαίκτες διαιτητές και αντίπαλους) να ξυπνάνε τα αίματα.
    Ο Mount είναι κάλος παίκτης, ο Reese James (το έγραφα στο Euro) εξαιρετικός, o Declan Rice μηχανάκι. Μερικοί πιτσιρικάδες (Sancho/Saka) δείχνουν προοπτική αλλά η προοπτική μέχρι το αποτέλεσμα είναι τεράστιος δρόμος στρωμένος με πολλά αγκάθια που δε τα βλέπεις.
    Πολλοί ενώ ήταν παικταράδες ΔΕΝ έκαναν καριέρα, δεν έπαιξαν στο ανώτατο επίπεδο, δε κατάφεραν να έχουν αυτό που λεμέ συνεχή παρουσία (consistency) γιατί δεν άντεξαν, γιατί τεμπέλιασαν γιατί την είδαν κάπως. Άλλοι που ήταν μέτριοι κατάφεραν και κάνουν καριέρα γιατί ακριβώς το κυνηγάνε: o Henderson είναι ένας μέτριος τεχνικά παίκτης αλλά είναι σκύλος. Δούλεψε παρα πολύ, σχεδόν εξαφάνισε τις αδυναμίες του (λάθος πάσες- η μπάλλα πάντα προς τα πίσω) και ενώ παραμένει μέτριος τεχνικά- κάνεις δεν αναμένει όταν πάρει τη μπάλλα τη περίτεχνη ενέργεια- κατάφερε να είναι βασικό γρανάζι. Μπορεί να μη κάνει τη λομπα, τη ποδιά και το τακουνάκι αλλά ΞΕΡΕΙΣ ότι σπάνια θα κάνει μαλακια. Ένας –αναλογικά Σιμοες στα καλά του στο αεκ δηλαδή.

    Επειδή είσαι νέος, προς θεού δεν είναι μειονέκτημα αυτό, είσαι ενθουσιώδης και παραβλέπεις σημαντικά πράγματα στη ζωή που δεν έχουν τόσο glamour, δε κάνουν κλικ για σένα. Θα τα δεις σε 10-20 χρονιά όταν- όπως σε όλους μας- ‘πήξει’ που λένε το μυαλό σου.

    Αυτά που εγώ πανηγυρίσει με τη Liverpool απλά δε τα έχεις δει ποτέ γιατί απλά δε τα έχεις πάρει ποτέ. Είναι τόσο απλό και όχι θέμα χρόνου, σα και μένα να ήσουν πάλι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. 6 πρωταθλήματα vs 19 μια διαφορά την εχει. 6 CHL vs 2 μια διαφορά την εχει. Αυτά που έχουν γίνει στο Anfield δε τα εχει δει όχι η Chelskey αλλά ΚΑΜΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ να γίνονται. Για να πάμε στα πρόσφατα, το 4-3 με τη Dortmund του …Τουχελ που νίκαγε και 1-3 κιόλας, η το 4-0 με τη Barca από 3-0 ανατροπή.

    Δεν υπάρχει ομάδα PSG. Μιας χρήσης είναι η φετινή άντε 2 το πολύ. 34αρηδες και 35αρηδες γεμάτη. Ποιος θα τρέξει ποιος θα μαρκάρει και ποιος θα αντέξει σε 2 χρονιά? Ο Μεσι στα 36, o Keylor Navas στα 37, ο Σερχιο Ράμος στα 37, ο Gini στα 33, ο Di Maria στα 35, ο Verrati στα 34, ο Neymar στα 31?
    Ότι και ΑΝ κάνουν φέτος, μετα τέλος. Αν το πάρουν μπορεί να αντέξουν και του χρόνου. Αν δε το πάρουν, θα τη κάνουν ένας ένας. Λογικό είναι. Χεστηκε ο Μεσι και ο Ράμος με 5 CHL ο καθένας αν πρέπει να τρέχει μέχρι τα 40 του για να αγοράσει ο Καταριανος μια κούπα.

    ΟΛΟΙ οι παίκτες μας είναι διεθνείς. ΟΛΟΙ. Ο TAA, o Neco (Ουαλος), ο Curtis Jones, o Elliot, ο Woodburn (επίσης Ουαλος) είναι ήδη διεθνείς με τις εθνικές τους, όλοι από μικροί σε εμάς.
    5 παίκτες από ακαδημίες δεν είναι καλά?
    O μέσος ορός ηλικίας στο ροστερ είναι 27,6 χρόνια. Δε ξέρω που τα βλέπεις αυτά που λες για γέρους!
    Virgil 28, Robbo 26, TAA 22, Konate 22. Alli 27, Tsimikas 24, Mane- Firmino 29, Jota 24, Salah 29, Tiago 30, Jones 20, OX 28, Fabinio 27, Keita 26..
    H Chelskey με τους πιτσιρικάδες ξέρεις τι Μ.Ο εχει? 25,8, μόλις 2 χρονιά μικρότεροι. Πραγματικά δε ξέρω που πατέ και τα βρίσκετε αυτά που γράφετε.

    Το κενό του Gini είναι μεγάλο. Ο Elliot είναι μια χαρά παίκτης, όπως είναι και ο Curtis Jones.Μια χαρά καλύπτει ο Elliot και όχι μόνο καλύπτει αλλά κάνει πράγματα που ο Gini (κάθετες- τριπλες) ΔΕΝ κάνει. Θα δούμε αν κάνει και πράγματα που έκανε ο Gini ΠΟΥ ΣΚΟΡΑΡΕ- ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Όταν πήραμε το Gini από τη Newcastle τα ίδια μας γράφανε, ότι πήραμε χαφ από τα πανέρια 20εκ και οι άλλοι έσκαγαν 220 για κάποιο Πογκμπα..
    Μικρός είναι έκλεισε τα 18 πριν 2 μήνες, ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΝΑΙ από ακαδημία, πρώτο ματς βασικός έπαιξε και βγήκε κορυφαίος του αγώνα, Χαλάρωσε που έχεις το μαστίγιο έτοιμο για τον Elliot αλλά σου κάνει ο Timo Verner και ο Havertz που τους πληρώσατε 3 καραβιά λεφτά- 145εκ για 10 γκολ και οι 2 μαζί όλα και όλα πέρσι.- οσα ο Νελσον/Γιδα/Ολιβειρα .
    Έλεος με τη αποθέωση -λίγο μέτρο.

    Ο Keita είναι επίσης πολύ κάλος παίκτης, τραυματισμούς εχει συνέχεια και δε μπορεί να δέσει χρονικά με την ομάδα, δεν είναι θέμα ικανότητας. Συμφωνώ ότι μετράει το αποτέλεσμα απλά ο λόγος ΔΕΝ είναι η ικανότητα. Ο νορμάλ Κειτα δε τα βλέπει τα χαφάκια σας τύπου Κοβασιτς.

    Δεν με ενδιαφέρει τι λεει ο Stevie. Σεβαστή γνώμη του, εν μέρει συμφωνώ στο συγκριμένο διαφωνώ κάθετα σε πολλά άλλα, όπως έχω και δικιά μου άποψη, δόξα τον Αλλάχ και το Βούδα.

    OΣο για τα περίφημα χαφ σου, όντως γελάμε. Το ότι θεωρείς το Κοβασιτς ποδοσφαιριστή και όχι ψήστη σε γυραδικο για παράδειγμα. Σε δικαιολογώ λόγω ηλικίας και ενθουσιασμού.
    Δεν έχεις δει τι σημαίνει χαφ κανονικό. Αν θες θυμήσου το Lampard που ήταν κάλος παίκτης αλλά δεν ήταν world class Gerrard.
    Ήταν ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΑ ΧΑΦ ΣΟΥ ΠΡΟΧΘΕΣ που είχες 34 φορές Διωξιματα και 34% κατοχή. Με λίγα λογία αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλλα οι μεν (χαφ) και οι δε (αμυντικοί) το έβλεπαν και της έδιναν μια και οπου πάει! Μας ταράξατε στο πλάγιο και στο κόρνερ.
    Μια χαρά σούπα είναι τα χαφ σου λοιπόν μπροστά στα δικά μου. Αν αξίζαν όσο νομίζεις δε θα είχες 2 φορές λιγότερο τη μπάλλα στα πόδια σου….
    Τώρα το τι κάνει ο ένας και τι κάνει ο άλλος το είδαμε. Και πέρσι και προπερσυ. Και στη βαθμολογία και στα μεταξύ μας και στο τελικό του SUPER CUP και παντού.
    Αστό καλυτέρα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί, για να γινώ και εγώ λίγο επιθετικός.

    Εσείς στη Τσελσκυ δεν είσαστε φτωχομπινεδες. Πλυντηριαδες είσαστε γι αυτό και σας τιμώρησε η UEFA (φαντάσου ότι τη γλύτωσε η City και η PSG!!!!), θέλει κόπο να το πέτυχεις αυτό. Η ομάδα σου είναι one man show. Αν ο Ρώσσος για οποιοδήποτε λόγο κάνει ότι φεύγει, δε θα έχετε μαντήλι να κλάψετε. Είσαι νέος και δε τα ξέρεις. Δεν έχεις προλάβει Bates που είχε καλό ροστερ. Βιαλι, Ντι Ματεο, Πογιετ, Τζολα -Η ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ και ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ και μόλις στέρεψε το πηγάδι βάρεσε διάλυση μέσα σε ένα χρόνο.
    ΟΛΟΥΣ αυτούς ποιος θα τους πληρώνει? Ο κανένας? Μια χρονιά δε έπεσε –ξαναλέω- η κατοστάρα / διακοσάρα και έμεινες στο -33. Σου έβαλε ένα παλαίμαχο αλα Κωστενογλα και γελάγανε οι πέτρες. Πολύ θέλει νομίζεις? Διώξε Κλοπ και βαλέ κανα καραγκιόζη, διώξε 3-4 και ΝΑΤΟ να παλεύεις την οκτάδα αλλά Arsenal. Θυμάσαι την Arsenal όσο έρρεε το χρήμα?
    Ανρι, Μπεργκαμ, Φαν Περσι, Ζιλμπερτο δε ηξερες από που θα σου έρθει. ΟΜΑΔΑΡΑ. Σε 2 σαιζόν παπαλα και τη κράταγε ο Arsen με τα ψέματα. Έφυγε και αυτός και να η δεκάδα ήρθε.

    Κοιτά τι έπαθε η Μίλαν όταν έφυγε ο Σίλβιο είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια περίπτωση. Παικταράδες, συμβόλαια στο θεό, κόσμος πάει και έρχεται, κύπελλα, τα πάντα όλα, μέχρι που είπε αντίο και έφτασε να την αποκλείει ο Φορτουνης και να της κάνει δυο χηνάρια ο Μανταλος.
    Κοιτά τι έπαθε η Ιντερ ανάλογα με το Μορατι. 15 χρονιά μετα και ακόμη παλεύει πέρσι πήρε κούπα πιο πολύ γιατί μετα από 10 χρόνια κάπου θα έσκαγε η Γιούβε λογικό είναι. Κοιτά τι έπαθε η Πόρτο μόλις σταμάτησε ο άλλος να κονομάει από τις πωλήσεις. Κοιτά τι έπαθε η Dortmund που φαλίρισε. Θες πιο κοντινούς? Δες το αεκ που φτασαμε να λεμε να ειχαμε CB τον Λαμπρόπουλο αντί για τον Χνιντ και το Δρακουλεσκου.
    Τι νομίζεις ότι είναι οι εταιρείες? Έλα εδώ παιδί μου, ποσά θες, παρτα? Έτσι εσαεί θα πήγαινέ το πράγμα η τα ΔΙΣ θα είναι στο πάγο μονιμά? Από που θα ξεχρεώσει και αν μπορεί γιατί δε το κάνει 20 χρονιά?
    Αυτό με το ΘΑ τα ξεχρεώσουμε το ακούμε ήμουνα νιος και γέρασα. Ο Λουκανικακου κόστισε 113εκ και το λες μόνο? Δηλαδή ποσά είναι τα πολλά για σένα σε μια ομάδα που πέρσι (εκτός από ότι είναι έτοιμη με παικταράδες όπως λες) έδωσε αλλά +250εκ? Ποσά έπρεπε να δώσει πάλι? Αλλα 250? Αλλα 300-400-500?
    Στα πόσα ΔΙΣ σταματάει να είναι το ΜΟΝΟ? Στα 2? Στα 5?

    Τους κάτι Ελιοτ και κάτι Τσιμικας ΔΕΝ κατάφερες εσυ που έχεις παικταράδες όχι να τους νικήσεις αλλά να ξεμυτήσεις από τη περιοχή σου. Οπότε μη κοροϊδεύεις κάτι που αδυνατείς να κερδίσεις…

    Τέλος εμείς διαχειριζόμαστε τα λεφτά μας όπως πιστεύουμε καλυτέρα. Σωστά η λάθος θα δείξει στο τέλος. ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ 1,1ΔΙΣ ΛΙΡΕΣ που ΘΑ (έτσι γενικά αλα νταούλι- ΖΑΒΟΥ) ξεχρεώσουμε.
    Δοθήκαν 118εκ λίρες για το Main Stand, αλλά 60εκ λίρες για το νέο προπονητικό, πάμε για άλλα 60 για το Anfield road Stand.
    230εκ ΛΙΡΕΣ (270εκ ευρώ) είναι παρα πολλά λεφτά. Ναι θα ήθελα να πάρω 2-3 παίκτες, αλλά άμα δεις το Kirkby (προπονητικό) θα κλάψεις. Ας πάει στη Ρεάλ ο Μπαπε δε θα πεθάνουμε κιόλας. Με το νέο stand πάμε στα 61,000 σε θέσεις και πιάνουμε τις top χωρητικότητες πχ Emirates με 65,000.
    ΑΥΤΟ αφήνει μόνιμα έσοδα, ο Rudiger όχι.
    Ανανέωσε Virgil, TAA, HENDO, MANE, ROBBO, και πάει και για ΜΟ. Αυτά τι είναι? Στραγάλια? 200 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα παίρνει ο Virgil.

    Σου είπε κανεις ότι η FSG ΔΕΝ εχει λεφτά? Το ότι δεν είναι απελπισμένοι να ξεπλύνουν σημαίνει κάτι? 587εκ είναι τα λεφτά που μπήκαν από τη πώληση του 10% το Πάσχα.
    Η διαφωνία μας δεν είναι στο αν υπάρχουν χρήματα. Η διαφωνία μας είναι στη διαχείριση τους αλλά ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.
    Φυσικά και αν πουληθεί θα συνεχίσω να είμαι με την ομάδα. Εσύ έχεις αναρωτηθεί γιατί ΟΛΟΙ την έχουν πέσει στη Chelskey για το ιδιοκτησιακό? Γιατί δε τη πέφτουν στη Tottenham για παράδειγμα? 1ΔΙΣ γήπεδο έκανε και αυτή. Γιατί δε τη πέφτουν στη Arsenal? Στη Referee που ξοδεύει επίσης χωρίς αύριο?
    ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΕ ΜΑΣ?

    ΥΓ 4,500 εισιτήρια γύρισε πίσω η Chelskey από τα 7,000 που πήρε (αν θυμάμαι καλά) στο τελικό το CHL πριν 4 μήνες.
    Επειδή μένω αρκετό καιρό στο Λονδίνο και ξέρω τη πόλη πολλές δεκαετίες, καλυτέρα από την Αθηνα που τα δυτικά και νότια πχ δε τε ξέρω καν, πίστεψε με ότι ΔΕ ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΤΑΞΙ.

    Arsenal, Tottenham, West Ham είναι ΧΑΛΑΡΑ μπροστά σας. Όλο το East side από City ανατολικά και κάτω από Borough, Southwark, δηλαδή η μισή και βαλέ πόλη είναι Hammers και Palace (ιδίως από Peckham και κάτω οι δεύτεροι). Στο Τσελσκυ, που μένουν όλοι οι Άραβες, Ρώσσοι, Κινέζοι, νεόπλουτοι είναι ένα 60-40 οι ντόπιοι, Chelskey-Fullham μιας και η Fulham είναι πολύ πιο παλιός σύλλογος.
    Στο τελικό της Πόλης είχε 12,000 – μετρημένους από την αστυνομία εκεί- κόσμο έξω από το γήπεδο. Στο τελικό της Αθήνας τα ίδια. Μη πούμε για τη Μαδρίτη που πήρε αν θυμάμαι 30.000 και έγινε πόλεμος να βρεθεί έστω και στην οροφή θέση. Μας παρακάλαγαν για εισιτήρια. 8 χιλιαρικα είχαν φτάσει στη μαύρη τη μερα του αγωνα, μετρητά μας έδιναν και είχαμε 2.
    Ο επίσημος μέσος όρος εισιτήριων σας είναι κάτι λιγότερο από 39,000 σε γήπεδο 41,500. Ένα μικρό γηπεδάκι είσαστε όλο και όλο και ούτε αυτό δε γεμίζει.
    Είσαστε ΠΕΜΠΤΟΙ στη διάθεση εισιτήριων στο νησί. Όχι πρώτοι όχι δεύτεροι ούτε καν τρίτοι. ΠΕΜΠΤΟΙ. Φέτος που θα δουλέψει η Tottenham θα πατέ έκτοι.

    Υπάρχουν ΠΑΝΤΑ διαθέσιμα εισιτήρια στο Bridge και το γήπεδο εχει πολλές φορές κενές θέσεις. Πως το ξέρω? Το φοιτητικό μου σπίτι επι Bates, ήταν ακριβώς πίσω από το Bridge στη Fulham Road , το τωρινό μου σχετικά κοντά τα βλέπω χρόνια τώρα. Έχεις ματς και το tube είναι ημι χλιαρά γεμάτο. ΟΚ δεν είναι αεκ –ΟΑΚΑ να παίζουν μεταξύ συγγενών (ούτε καν φίλων) αλλά η φανέλα είναι πούπουλο.
    Το κύριο target group- εκτός από τους κλασσικούς- είναι παιδιά 20-30 χρονών που έγιναν Chelskey τη τελευταία δεκαετία.
    Ως Brand name είσαστε ανύπαρκτοι στο πλανήτη. Για να δεις φανέλα Chelskey (για City δε μιλάμε καν) εκτός Νοτιοδυτικού Λονδίνου πρέπει να κάνεις τάμα.
    Για έλα ένα Dublin να δεις τι γίνεται από LFC στο δρόμο μέρα μεσημέρι. Ούτε στο Liverpool να είμασταν. Στην Αργεντινή πήγαμε και είχε μαγαζιά που γέμιζαν 9 η ώρα το πρωί να δουν τα ματς. Ξέρεις τι σημαίνει να είσαι Αργεντίνος και να στηρίζεις Αγγλική ομάδα? Χειρότερο από το να παίζει η Φενερ και να γεμίζουν μαγαζιά στην Αθηνά με Έλληνες. Μιλάμε για έχθρα μεταξύ των λαών και πόλεμο κανονικό. Το χέρι του θεου ΛΑΤΡΕΥΕΤΑΙ εκεί επειδή ήταν κόντρα στους μισητούς Άγγλους.

    ΥΓ2 Ασε τη φιλοσοφία του Τουχελ την είδαμε όταν το σβερκωσαμε με το ντορτι στη Dortmund. Την ξαναείδαμε και με τη PSG που πήγε άπατος στο CHL.
    Την ξαναείδαμε και πριν 5 μήνες που ήταν 12 πόντους μπροστά μας και τέλειωσε 2 πίσω μας. Τελευταία στιγμή μπήκες στο CHL κυριολεκτικά στο τελευταίο πεντάλεπτο του τελευταίου ματς που αυτοκτόνησε η Leicester για ένα πόντο που έφαγε 4 από τη Tottenham εντός έδρας.
    Μπήκες επειδή έχασε ο άλλος όχι επειδή έκανες κάτι εσύ. ΔΕΝ ήταν στο χέρι σου.
    Την ώρα που νικούσε μέχρι το 76 , της εκανε και το Χ, και έβαλε αυτογκόλ (πάλι πέρναγε στη ισοβάθμια με σας) και έφαγε 2 στο 86 και το 90+3’
    Χορτάσαμε με το φιλόσοφο της πορδης, έλεος!

    Είσαι μικρός και σε δικαιολογώ όμως. Αλλα μου αρέσει που είσαι παθιασμένος με την ομάδα σου. Θα δεις στη πορεία Over the years αυτά που σου λέω και μπορεί να τα καταλάβεις.
    Πλούσιος πχ δεν είναι μόνο αυτός που ξοδεύει ενώ χρωστάει.
    Αφεντικό δεν είναι αυτός που εχει άποψη για όλα και δεν αφήνει ούτε καφέ να φτιάξουν στο γραφείο.

    Οι ομάδες αντανακλούν και αυτό που εχει ο καθένας μέσα του. Εγώ πχ ΠΟΤΕ μου δε θα μπορούσα να είμαι βάζελός η ζμπαουγκ.
    Ποτε δε θα μπορούσα να είμαι Γιουβέντους η Ρεάλ.

    Φυσικα δε κανουμε κουβεντα για την αηδια. Αυτοί είναι μια κατηγορία μόνοι τους. Έχουν δικιά τους Λίγκα, δικό τους level.

    See ya

  16. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Έχω δύο κολλητούς,50+,ο ενας United και ο άλλος Arsenal.Όλοι μας παντρευτήκαμε και αποκτήσαμε παιδιά.Τα αγόρια μου ,17 &13,είναι και τα δυο Liverpool και Α.Ε.Κ. φυσικα,του ενός ο γίος City και του άλλου ο γίος Chelsey,το αστείο ειναι οτι οι γιοί τους υποστηρίζουν άλλες ομάδες απο αυτούς αλλά απο την ιδια πόλη.Τα παιδιά αυτά μεγαλώνοντας,17 με 18,έβλεπαν άλλες ομάδες να διακρίνονται σε σχέση με αυτές που βλέπαμε εμεις πιτσιρικάδες.
    Μεγάλες ομάδες όλες και όλες με την δική τους ιστορία,μεγάλυτερη ή μικρότερη.
    Το σημαντικό είναι οτι αυτά τα παιδιά είχαν και έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στο ποδόσφαιρο,απο αυτή που είχαμε εμείς 40 χρόνια πριν.
    Η συμβουλή μου είναι οτι θα πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς που μπορούν και βλέπουν ομαδάρες και παικταράδες,που εμείς βλέπαμε μια στο τόσο στην ηλικία τους.
    Ας απολαύσουν το ωραίο ποδόσφαιρο τους μεγάλους παίκτες,και όπως είναι φυσιολογικό για κάθε φίλαθλο “μεγαλύτερη” ομάδα είναι η ομάδα του.Κάπως έτσι απαντώ και στην ερώτηση Μεσι ή Ροναλτο.Απλα ας τους απολαύσουμε,ας απολαύσουμε το ποδόσφαιρο.

  17. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Ήταν Χριστούγεννα του 1969.
    Ήμουν στη Ζάτουνα Αρκαδίας,

    διάβαζα στίχους
    του Άγγελου Σικελιανού

    και νόμιζα πως γράφτηκαν
    για εκείνη ακριβώς την εποχή.

    Και, θυμάμαι, όταν συνέθετα
    το ”Πνευματικό Εμβατήριο”,

    είχαμε τέτοια επίγνωση
    του τι κάνουμε,
    που η γυναίκα μου, μού έλεγε:

    ”Τελείωσε το γρήγορα, να το
    στείλεις να το ακούσουν οι Έλληνες”.

    Τα παιδιά και η γυναίκα μου
    έφυγαν για την Αθήνα
    κι έμεινα μόνος.

    Απομονώθηκα και έγραφα
    το ”Πνευματικό Εμβατήριο”.

    Οι φρουροί απ’ έξω
    κρύωναν και φώναζαν:

    ”Κύριε Μίκη,
    δε θα βγείτε για βόλτα;”

    Τους λέω ”Γράφω μουσική”.

    Τελικά,
    σε μια άγρια καταιγίδα
    μπήκαν κι αυτοί μέσα

    που ήταν απαγορευμένο,
    μπας και τους χαλάσω.

    Είχα μια σόμπα,
    είχα τσικουδιά, καρύδια.

    ”Παιδιά, φάτε, πιείτε”, τους λέω,
    ”αλλά αφήστε με να το τελειώσω”.

    Έγραφα το:
    ”Ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε
    τον ήλιο πάνω απ’ την Ελλάδα”.

    Το συνέθετα,
    έβαζα τις συγχορδίες,

    το τραγουδούσα στο πιάνο,
    αυτοί πίνανε τσικουδιά,

    κάποια στιγμή σηκωθήκανε
    κι άρχισαν να τραγουδούν
    κι εκείνοι μαζί μου.

    Τελείωσα το τραγούδι,
    σηκώνομαι, πίνω κι εγώ τσικουδιές.

    ”Πάμε στο καφενείο”, μου λένε.
    ”Είναι ώρα απαγορευμένη”, τους λέω.

    ”Δε μας νοιάζει.
    Εμείς τώρα έχουμε απογειωθεί!”.

    Και όπως ήμασταν
    έτσι κόκκινοι, γεμάτοι τσίπουρο,
    πάμε στο καφενείο.

    Ήταν γεμάτο χωροφύλακες.

    Είχα δεκαοχτώ φρουρούς
    και δύο υπαξιωματικούς.

    Το καφενείο είχε και χωρικούς,
    ήταν γεμάτο καπνούς,

    μια σόμπα, ζέστη,
    δεν περίμεναν να με δουν.

    Μόλις μπαίνουμε μέσα, ένας
    χωροφύλακας άρχισε να λέει:

    ”Ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε
    τον ήλιο πάνω απ’ την Ελλάδα”.

    Του λέω: ”Τρελάθηκες;”

    Τους λέει: ”Πάμε σπίτι όλοι, να σας
    παίξει ο Μίκης το νέο του τραγούδι”.

    Και όπως είμαστε,
    ξαναπήγαμε σπίτι,

    κι έτσι έγινε
    η πρώτη συναυλία του έργου
    με ακροατήριο τους φρουρούς μου.

    Εκεί πάνω,
    φρουροί και φρουρούμενοι
    ήταν ένα. Ήμασταν Έλληνες.

    Η Ελλάδα.

    Αυτός ο πόνος
    αυτής της κακορίζικης,
    της φτωχής πατρίδας,

    που όλοι την αγαπούν…

    Μίκης Θεοδωράκης

  18. Ο/Η Thanassis λέει:

    @Snitch

    Kατ’αρχάς να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο που αφιέρωσες για να μου απαντήσεις…Σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ δεν διαφωνώ σχεδόν σε τίποτα…Το μόνο που με ενοχλεί είναι ο άκρως απαξιωτικός χαρακτηρισμός “το” για μια ιστορική ομάδα σαν την ΑΕΚ…Καλώς ή κακώς η ομάδα μας έχει προσφέρει πολλές συγκινήσεις στους οπαδούς κατά καιρούς και αναμφίβολα έχει παίξει φανταστικό ποδόσφαιρο στο παρελθόν…Μια σαχλή διοίκηση δεν πρόκειται να με κάνει να σταματήσω να στηρίζω την ομάδα και φυσικά ούτε να καταφέρομαι εναντίον της με τόσο απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όπως εσύ…Όλες οι ομάδες έχουν και λαμπρές περιόδους και πέτρινα χρόνια και η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή αγωνιστικά βιώνει μια πολύ άσχημη περίοδο…Και εγώ απογοητεύτηκα με τον υποβιβασμό, το γκρέμισμα της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2018, τις απανωτές ξεφτίλες σε όλα τα ευρωπαϊκά κύπελλα και τις ταπεινωτικές ήττες σε ένα σωρό ντέρμπι αλλά όπως και να το κάνουμε δεν φταίει το club ούτε καν οι παίκτες (αφού άλλωστε αυτό μπορούν αυτό παίζουν) αλλά η διοίκηση…Φέτος δόξα τω Θεώ δείχνει να υπάρχει μια κινητικότητα σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές της ομάδας…Παρόλα αυτά εγώ εξακολουθώ να είμαι ανήσυχος γιατί ναι μεν πήραμε παίκτες αλλά ο προπονητής (μου θυμίζει ταβερνιάρη στην όψη) δεν μου εμπνέει καμία εμπιστοσύνη…Ναι μεν δυναμώσαμε μεσοεπιθετικά αλλά όλοι αυτοί οι καινούριοι παίκτες χρειάζονται ρυθμό και χρόνο συμμετοχής μπας και καταφέρουν να γίνουν ομάδα…Θα ήθελα να ακούσω και μια γνώμη για τους τελευταίους παίκτες που πήραμε (Ζουμπερ,Γεφτιτς,Ροτα)…

    Δεν υπάρχει ομάδα που να μην έχει κάνει πατάτες στις μεταγραφές και φυσικά ούτε η Λιβερπουλ ούτε η Τσελσι έχουν ξεφύγει από αυτό…ΟΛΟΙ κάνουν βλακείες και την πατάνε κατά καιρούς…Εδώ η Μπαρτσελόνα πλήρωσε 100τόσα εκατομμύρια για τον Ντεμπελέ ο οποίος πέρα από τεμπέλης και αναξιόπιστος είναι και εντελώς απείθαρχος…Στην Τσελσι πράγματι έχουμε ξοδέψει αρκετά λεφτά για παίκτες οι οποίοι δεν βγήκαν πχ Βέρνερ,Κεπα αλλά όπως είπες και εσύ είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υπόθεση της ομάδας το πώς θα διαχειριστεί τα λεφτά της…Εγώ δεν σου λέω ότι έχουμε κάνει τέλεια διαχείριση αλλά τουλάχιστον πήραμε και 3 ευρωπαϊκούς τίτλους μέσα στη δεκαετία όχι σαν κάτι Τοτεναμ και κάτι Σιτυ που κάθε χρόνο όλοι λένε “να ήρθε η σειρά της” και πάντα καταλήγει να φεύγει με κατεβασμένο το κεφάλι…Πέρυσι ας πούμε η Σιτυ είχε μια χρυσή ευκαιρία να ξεφύγει από την αφάνεια στην Ευρώπη αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε λόγω των κακών επιλογών του Πεπ και επειδή εμείς ήμασταν πολύ καλύτερα διαβασμένοι…Πολύ απλά ξέραμε τι θέλαμε και το πήραμε άξια…Η Σιτυ πχ όπως και η Παρι είναι τρανά παραδείγματα ότι τα λεφτά δεν μπορούν πάντοτε να σου εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή επιτυχία…Απλούστατα είναι ομάδες χωρίς φανέλα που όταν κοντραριστούν με έναν πραγματικά δυνατό αντίπαλο θα πάρουν πόδι…Θεωρώ την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου ως ένα κομβικό σημείο για την ιστορία κάθε ομάδας…Είναι ένα πέρασμα σε ένα άλλο επίπεδο και αναμφισβήτητα η Τσελσι το έχει περάσει για τα καλά…Τώρα θα μου πεις ότι η Λιβερπουλ παίζει σε αυτό το επίπεδο εδώ και δεκαετίες αλλά αυτό δεν με αφορά…

    Από άποψη χρηματιστηριακής αξίας οι δύο ομάδες βρίσκονται περίπου στα ίδια…Η Λιβερπουλ όμως δεν μπορεί να μας κοντράρει κυρίως λόγω βάθος ρόστερ…Όσο και να μην θες να το παραδεχτείς η Τσελσι αυτή τη στιγμή διαθέτει στις τάξεις της τον καλύτερο χαφ του κόσμου τον Καντε…Αυτός ο παιχταράς (ο οποίος μας κόστισε μόλις 30 μύρια) πέρα από το ότι τρέχει σαν δαιμονισμένος σε κάθε γωνιά του γηπέδου και κόβει τα πάντα έχει βελτιωθεί απίστευτα στη δημιουργία επιθέσεων και στις κάθετες μεταβιβάσεις…Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιο έντιμος, πιο δυναμικός και πιο παθιασμένος μέσος από τον Καντε…Ωστόσο είναι αντιεμπορικός και δεν προωθείται όσο άλλοι πχ Πογκμπα (ίσως λόγω της κοψιάς του)…Και ξαναλέω 3 Χεντερσον και 2 Μιλνερ δεν κάνουν 1 Καντε…Μου φάνηκε ότι ήσουν αρκετά άδικος με τον Κοβατσιτς…Είναι ωραίος κόφτης και παράλληλα εξαιρετικός τεχνίτης και γενικά έχει μεγάλη συμμετοχή στην δημιουργία των επιθέσεων της ομάδας…Μόνο ένας που δεν παρακολουθεί τα ματς της Τσελσι θα έλεγε τον Κοβατσιτς “παλτό” ή “ψήστη σε γυράδικο”…Δηλαδή αν ο Κοβατσιτς είναι ψήστης σε γυράδικο, τότε ο Σακιρι που τον ξεφορτωθήκατε κακήν κακώς τι ήταν; Σίγουρα πάντως δεν έχει την όψη αθλητή πόσο μάλλον επαγγελματία ποδοσφαιριστή…Δεν ξέρω τι μπάλα έπαιζε ο Κειτα πριν τη Λιβερπουλ αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι ο Κειτα και ο Κοβατσιτς αγοράστηκαν τον ίδιο χρόνο απο τη Λιβερπουλ και την Τσελσι αντίστοιχα και ο Κειτα έχει τα μισά παιχνίδια από αυτά που έχει ο Κοβατσιτς συν ότι ο τελευταίος είχε και ένα κάρο υποχρεώσεις με την εθνική Κροατίας…Ο Ζορζινιο από την άλλη είναι διαφορετικός παίκτης από τον Κόβατσιτς…Ο Ζορζινιο πχ είναι πολύ πιο αργός από τον Κοβατσιτς αλλά χάρη στις εξαιρετικές του τοποθετήσεις και τις εύστοχες μεταβιβάσεις (και τις πεναλτάρες που δεν έχω τερματοφύλακα να του αποκρούει πεναλτι) είναι βασικός και συνήθως συμπληρώνει το πολύ ωραίο κέντρο που έχουμε…Και αυτά τα λέω έχοντας παρακολουθήσει πάρα πολλά παιχνίδια της Τσελσι και τις καλές και τις άσχημες μέρες φυσικά…Τώρα αν εσύ που δεν χάνεις παιχνίδι της Λιβερπουλ εξακολουθείς να μου λες ότι ο Τσαμπερλειν είναι παιχταράς (πέρασε και δεν ακούμπησε), ότι ο Τιαγκο εξακολουθεί να είναι αυτός που ήταν στην Γερμανία (προς Θεού συμπαθώ πολύ τον Τιαγκο αλλά come on δεν κάνει με τίποτα για Πρεμιερ) και ότι ο Ελιοτ μπορεί να αντικαταστήσει τον Βαιναλντουμ τότε τι να πω…Να προσθέσω ότι τα ταλέντα της Λιβερπουλ που ανέφερες δεν έχουν ούτε καν 10 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα (πλην Τζοουνς που έχει παίξει σε μερικά παιχνίδια) και σε καμία περίπτωση δεν είναι στο επίπεδο των δικών μας πιτσιρικάδων…Εν πάση περιπτώσει θεωρώ ότι η πληρότητα που έχουμε στα χαφ (πήραμε και δανεικό τον Σαουλ) μας δίνει πολύ σημαντικό προβάδισμα…Η αμυντική μας λειτουργία είναι ξεκάθαρα καλύτερη, αφού για να φάμε γκολ πρέπει ο αντίπαλος να καταβάλει υπερπροσπάθεια (ακόμα κι εσείς 1 βάλατε και αυτό με πέναλτι)…Τώρα στην επίθεση ας ελπίσουμε ότι ο Λουκακου θα τηρήσει πιστά το πρόγραμμα διατροφής του και δεν θα το παρακάνει με το φαΐ…

    Δεν έχουν όλες οι ομάδες μεγάλη ιστορία ως club και σίγουρα αυτή τη στιγμή η Τσελσι είναι ακόμα στο στάδιο της “οικοδόμησης” της ευρωπαϊκής ιστορίας της και κατά συνέπεια του brand name…Μια παραδοσιακή αγγλική ομάδα που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και που έχει κατακτήσει ένα σωρό τίτλους μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα παίζοντας αντρίκιο και παθιασμένο ποδόσφαιρο βασισμένο στη δύναμη είναι η Τσελσι…Δεν συγκρίνω τη Λιβερπουλ με την Τσελσι σαν clubs…Κάτι τέτοιο θα ήταν ανόητο…Τις συγκρίνω όμως σαν ομάδες και όπως τα βλέπω εγώ τα πράγματα η Λιβερπουλ θα βλέπει τη σκόνη μας…Στο κάτω κάτω της γραφής στα μεταξύ μας ντέρμπι είστε στο +17 (82νίκες/65 ήττες και 42 ισοπαλίες) που ναι μεν λέει κάτι αλλά αν σκεφτείς ότι “κυριαρχείτε”, όπως λες, κάμποσα χρόνια στο νησί εντάξει δεν είναι μεγάλη διαφορά…

    O Toύχελ είναι μια χαρά προπονητής (υπόψιν ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του πριν 12 χρόνια και έχει σταθερά ανοδική πορεία)…Παρέλαβε μια ομάδα με το ηθικό στο ναδίρ και μέσα σε λίγους μήνες πήρε Τσαμπιονς Λιγκ…Το ότι δεν έκανε σπουδαία πράγματα στην Παρι εμένα δεν μου λέει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ…Στην Παρι ο Τουχελ ουσιαστικά δεν είχε λόγο…Του φορτώσανε ένα κάρο απρόβλεπτους και απείθαρχους λατινοαμερικάνους οι οποίοι δεν μπορούσαν σε καμία περίπτωση να υπηρετήσουν την φιλοσοφία του…Το περίεργο θα ήταν να πετύχαινε κάτι σε ευρωπαϊκό επίπεδο πάντα με όλες αυτές τις ντίβες που έχουν μαζευτεί στην Παρι με προεξάρχοντα το γίδι τον Εμπαπε τον οποίο αντιπαθώ περισσότερο και από τον Σερχιο Ραμος…Εδώ ολόκληρος Ποκετινο (παρόλο που ήταν στην Τοτεναμ τον εκτιμώ αφάνταστα) τα βρήκε πολύ σκούρα φέτος σε κάποια φάση μέσα στη χρονιά και θα τα βρει ακόμα πιο σκούρα φέτος αν τυχόν κάτι στραβώσει για την Παρι… Η Παρι έχει μεν βαριά ονόματα και αξιόλογες προσωπικότητες αλλά είναι μια ομάδα εντελώς καινούρια και χωρίς να τους συνδέει κάτι πέρα από το χρήμα…

    Y.Γ Τσελσι έγινα πριν την άφιξη του Μουρίνιο την χρονιά που κατακτήσαμε το πρώτο Τσαμπιονς Λιγκ με τον Ντι Ματεο στον πάγκο…Ο special one μου είναι αρκετά αδιάφορος…

  19. Ο/Η The Snitch λέει:

    @Τhanassis,

    “At a football club, there’s a holy trinity – the players, the manager and the supporters. Directors don’t come into it. They are only there to sign the checks.”
    Bill Shankly

    Όπως και σε όλα τα πράγματα στη ζωή μας, οι εκάστοτε διοικούντες είναι αυτοί που για να το πω απλά ‘τους παίρνει’ να διοικούν. Είτε αυτοί επιλέγονται είτε είναι ανεχόμενοι από το κοινό- λαό τους.
    Απλά αν και ακραία παραδείγματα ποδοσφαιρικά:

    Όταν ο Σαχλαμαρινος πήγε να υπογράψει στο γαύρο- ως επιλογή/λύση ανάγκης- οι γαύροι ξεσηκωθήκαν και δε πρόλαβε ούτε στα γραφεία να πάει. Όταν μας τον φόρτωσε ο μεγιστάνας όχι απλά δεν μίλησε άνθρωπος, όπως στη περίπτωση Τσιαρτα που για ΛΑΘΟΣ λογούς ξεσηκωθήκαν- αλλά τον ΄στήριξαν’ οι είναι εδώ μαζι σου. Τα αποτελέσματα γνωστά και τα έγραφα ΠΡΙΝ δω το ‘έργο’ του. Όχι γιατί ειμαι μάντης η ξερόλας αλλά γιατί μετα από χρονιά μπάλλα επικρατεί η κοινή λογική. Τα ίδια λέω για το ΜΠΟΖΟ που έχουμε σήμερα: για το ΝΙΟΝΙΟ και ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ. Στα έδειξε με τη Βελεζ 2 φορές, στα δείχνει στα φιλικά που τον καρπαζώνει ο κάθε πιτσαδορος και ο κάθε μπυραρίας.

    Γιατί νομίζεις ότι δεν αφήνουν το κόσμο (που εχει πληρώσει διάρκειας!!! η απόλυτη ξεφτίλα της ΠΑΕ) να πάει στο γήπεδο και προσπάθησαν (σε ένα νομίζω τα κατάφεραν) να μην εχει ούτε καν τηλεοπτική κάλυψη?
    Μη τυχόν και αποκαλυφθούν τα μυστικά του κράματος Klopp/Pep, η γιατί μας κρατάνε έκπληξη τη τεχνική του κάθε Τζαβέλα και του κάθε Βρανιες που μάζεψε ΝΤΟΡΤΙ από το Μπεο?
    Αν ο ΜΠΟΖΟ ήταν της προκοπής θα είχε βρει δουλειά οπουδήποτε στην Ευρώπη, ακόμη και σε Β πρωτάθλημα πχ Ελβετικό, Αυστριακό η δουλειά σε μια σοβαρή ομάδα έστω των Βαλκάνιων. Οποιοσδήποτε συνεργάζεται με τον καταδικασμένο απατεώνα είναι όμοιος του. Τόσο απλά. Τι τον μάγεψέ το ΜΠΟΖΟ δηλαδή και ήρθε στο αεκ? Το ροστερ του? Η επαγγελματική οργάνωση? Τα στελέχη του? Η μήπως η ιδιοκτησία του? Ο τατουατζης Αλβανός, ο Bill- Johnny Walker, η ο Δημάτος?

    Μη μου πεις ότι οι επιδοτούμενοι φίλαθλοι της Θ7/21/13/4 κλπ. έχουν άποψη η άλλη ισχύ. Ίδιοι είναι όλοι τους το χρωμα στο κασκόλ αλλάζει. Απλά ξαναλέω όπως και παλιότερα με τον Γεωργιάδη (δε τα έχεις προλάβει) επικράτησε η κοινή λογική που κάλος χρυσός και άγιος ο πρόεδρος αλλά δε θα γαμίσουμε τελείως την ομάδα για να κάνει το κομμάτι του και να γλυτώσει 10 φράγκα- για τόσα μιλάμε.
    Τους γαύρους μπορεί να τους βρίζουμε, μπορεί να έχουν κάνει τα χίλια μύρια αλλά είναι και οι τύποι που έβριζαν το Κόκκαλη!!! μετα από +10 πρωταθλήματα (όπως τα πηρέ) και άλλους 50 παικταράδες που κουβάλησε (όπως τους κουβάλησε) επειδή έχασε ΕΝΑ πρωτάθλημα το 2010. Όχι μόνο έβριζαν αλλά τον πίεσαν –στο μετρό που μπορούσαν- να βρει αγοραστή. Φυσικά ΔΕΝ ήταν αυτοί ο λόγος της πώλησης, ο Σωκ είχε αποφασίσει ένα χρόνο πριν να απεμπλακει σε πολλές δραστηριότητες στην Ελλάδα με πρώτη την Intrakom- αλλά ότι έπρεπε και οσο τους έπαιρνε να κάνουν το έκαναν. Φαντάζεσαι τον αεκτση να βρίζει πρόεδρο που του έφερε +10 πρωταθλήματα, Ζιοβανηδες Καρεμπεδες Ζαχοβιτς, Μελμπεργκ, Μαρεσκα, Κοβασεβιτς Ραουλ Μπραβο Λετο (από Liverpool) κλπ.? Εδώ το μαύρο πάνθηρα από το Ισραήλ έφερε 500 χιλιάρικα (το 60% πλήρωσε) και μόνο άγαλμα δεν του κάναμε του Γύφτου.
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΤΟΜΥΡΙΟ στο λέω εγώ που βλέπω την ομάδα από το 1975.
    Εδώ σήμερα που ο άλλος εχει ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ το σύλλογο, σε έριξε στη Γ και σε κοροϊδεύει με τους Δρακουλεσκου και τους μαύρους πάνθηρες και δεν ανοίγει ρουθούνι που χανεις 4 τελικούς σερί, τα ντορτια οι τριάρες και τα τάλιρά πέφτουν βροχή και θεωρείται σύνηθες να είσαι στο -20 και στο -30 από το Νοέμβριο κάθε χρόνο.

    Είδες τι έγινε εδώ με το θέμα της Super League? Στην ομάδα σου όλοι οι φίλαθλοι έριξαν άκυρο με τη μια, έπεσε κράξιμο στον Abramovic που δε το εχει ξαναδεί. Στη Referee (κακώς) τους πήραν στο κυνήγι μέσα στο γήπεδο, σε εμάς γυρίσαν πίσω όλα τα πανό στο KOP και είπαν θα κάνετε ΜΗΔΕΝ (0) ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ μόλις ανοίξει το γήπεδο.
    ΜΗΔΕΝ θα παίζετε μονοί σας! Αν τολμάτε κάντε το να δείτε ποσά απιδιά βάζει ο σάκος. Βγήκε ο Henry σε 2 μέρες μέσα και ζήτησε συγνώμη (ο μόνος που το έκανε προσωπικά) σε τηλεοπτικό από το κόσμο.
    Ούτε τρεις μέρες δεν άντεξε το σκηνικό. Κυριακή βράδυ το είπαν, τρίτη απόγευμα είχαν αποχωρήσει όλοι με πρώτους εμάς και τη City.

    Μη ποδοσφαιρικά:
    Στην Ισλανδία όταν κατέρρευσε το η οικονομία τους – σα και μας και χωρίς να είναι στο ευρώ, οι πρώτοι που πήγαν ΦΥΛΑΚΗ ήταν οι τραπεζίτες που διαχειρίζονταν τα κρατικά ομόλογα, χωρίς ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ να μιλάμε αναγκαστικά για προσωπικό πλουτισμό.
    Στην ίδια χωρά το ποσοστό εμβολιασμών είναι στο 91,2%. Αποτέλεσμα?
    Η Ισλανδία βγήκε μέσα σε 2 χρονιά (όχι 10 που κάναμε εμείς που βγάλαμε το νταουλιερη να μας σώσει 5 χρονιά) από τη κρίση της, η οικονομία της πάει σφαίρα, και έχουν ΜΗΔΕΝ (0) νεκρούς από όσο μου είπε φίλος σε κουβέντα από τον COVID από το Νοέμβριο του 2020. ΜΗΔΕΝ, NADA, ZERO, NIET.

    Στην Ελλάδα εχουμε τα ΨΕΚΙΑ, τους αμόρφωτους ΗΛΙΘΙΟΥΣ, που είναι λοιμοξιολογοι, γιατροί και προσφάτως πυροσβέστες του FB που όλη μέρα βρίζουν τους κακούς κσενοι και κάνουν επανάσταση του καναπέ. Χθες ο γιδοβοσκός (πρώην υπουργός Υγείας) πρωτοστάτησε σε διαδήλωση ΚΑΤΑ του εμβολιασμού, γιατί οι κοντά 14,000 νεκροί είναι λιγοι. Αυτό το δίποδο ΓΙΔΙ λαμβάνει 22% ψήφους και άμα αθροίσεις τα αλλά ΓΙΔΙΑ τύπου Μπαρουφακι ΚΚΕ κλπ πάνω από 40%.

    Αυτή είναι η Ελλάδα του ΜΙΚΙ ΜΑΟΥΣ που δήλωνε πέρσι ότι δεν υπάρχει χειρότερος φασισμός από τον αριστερόστροφο και μετα έστελνε επιστολή στο σύντροφο με το χρυσό Rolex ότι θέλει να ταφεί ως κουμουνιστής. Δε ξέρω αν ζήτησε στο φέρετρο ως άλλος Φαραώ να του βάλουν και καμμιά ράβδο χρυσού μέσα- κουμμουνιστική πάντα από τις μέρες του ως υπουργός της Δεξιάς. ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ισαποστακηδες ανεμόμυλοι οπου μας συμφέρει και οπου κονομάμε ανά quarter της ζωής μας. Φίλαθλοι και ‘πολίτες’.

    Τους νέους παίκτες δεν τους γνωρίζω, δε τους έχω ψάξει αρά δεν έχω άποψη. Λίγο- πολύ λίγο- ξέρω το Ζουμπερ και είναι μια χαρά (για την Ελλάδα) παίκτης ΑΝ παίξει όπως τον είδα στο Euro. Δεν παρακολουθώ γερμανικό πρωτάθλημα- το βρισκω ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΒΑΡΕΤΟ- αλλά στη Hofenhaim (είχαμε παίξει και μαζι άσχετα άμα φάγανε 6) λένε ότι ήταν από τους βασικούς όταν έκανε τη καλή πορεία της. Από τοτε βέβαια (2015) τον εχει πάρει η κάτω βόλτα και γυροφέρνει δανεικός έχοντας σκοράρει 11 γκολ σε 5 χρονιά.
    ΥΠΟΠΤΟ ΑΥΤΟ αλλά θα τον δούμε. Από τον κανένα σιγουρά καλυτέρα θα είναι.

    Ο OX είναι πολύ κάλος τεχνίτης, Απλά δεν είναι για το level των big 4 σε consistency. Εχει καλή μπαλιά καλό σουτ αλλά υστερεί πολύ στα αλλά με κύριο τη συνέχεια σε μια σαιζόν. Θέλει μια καλή ομάδα για να φανεί δεν είναι πχ ο παίκτης (Kante- Fernadinio- Gini) που θα φανεί σε μια κακή μέρα της, από μόνος του. Κάνει για μια Leicester δηλαδή μια χαρά. Δεν είναι κακός δεν είναι κάλος- δες παρακάτω Κοβασιτς.
    O Keita είναι τρομερό εργαλείο στο λέω 100%. Δείχνει να υποφέρει από αυτό που πολλοί παίκτες παθαίνουν ερχόμενοι εδω: δεν αντέχει το ρυθμό και την ένταση και βγάζει προβλήματα τραυματισμών άρα και ψυχολογίας. Θες παρόμοια παραδείγματα? Di Maria κοιτά τον στη Ρεάλ και κοιτά τον στη referee. Λουκακου, εδώ γελάγαμε επι χρόνια, στην Ιντερ έβαλε 42. Δεν είναι για όλους η PL. Ο Μεσι είναι μα διαφορά ο καλύτερος παίκτης ever για μένα. Νομίζω όμως ότι αν έπαιζε εδώ ΔΕΝ θα πετύχαινε όσο πέτυχε εκεί. Άλλο να παίζεις ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο 100% και να σε κυνηγάνε τα θηρία και άλλο να έχεις αντίπαλους κάτω από τη θέση 5-7 που είναι χαβαλέδες.

    ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εβδόμη ογδόη ομάδα κάλων πρωταθλημάτων, στην Αγγλία θα πάλευε τον υποβιβασμό. Οποιαδήποτε πρωταθλήτρια ομάδα β διαλογής (Βαλκάνια- Nordics κλπ. θα έπαιζε championship χαλαρά). Που να παει το αεκ το ζμπαουγκ στη PL? Να παίξει που? Στο Anfield στο Bridge στη City? Με ποιον αντίπαλο? Το Kane, το Salah, τον De Broune?
    Όχι αναγκαστικά επειδή δεν είναι καλή αλλά επειδή δεν αντέχει την ένταση και τον ρυθμό των αγωνων. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αγγλικές ομάδες τα τελευταία χρονιά παίζουν (πολλές φορές μεταξύ τους) ευρωπαϊκούς τελικούς (Liverpool- Spurs/ Chelskey-City) η βλέπεις ομάδες της δεκάδας (Wolves –Arsenal-Leicester) να αποκλείουν πρωταθλήτριες άλλων χωρών. Θυμάσαι το αεκ-Leicester φαντάζομαι. Με τα δευτερά έπαιζε η 8η ομάδα της premier με μας και έκανε χαβαλέ. Έπαιξαν 20 λεπτά έβαλαν 2 γκολ και μετα έκαναν ζέσταμα.

    Ο Κοβασιτς είναι αστείος,- γιατί δε σου λέω τίποτε για άλλον?- για αυτό και πλέον παίζει αλλαγή και σε σας. Αστείος γι αυτό το επίπεδο εννοώ. Είναι αρκετός για την εξάδα- αρκετός όχι βασικός- βασικός μπορεί να παίζει (και να ξεχωρίζει) σε μια Ναπολι σε μια Ρομα σε μια Βαλένθια σε μια Λυών.

    Ο Elliot ΑΝ ΠΡΟΣΕΞΕΙ είναι εξαιρετικός παίκτης. Στα 16 του έπαιξε –λίγο- σε μας αλλαγή, πέρσι του έκανε καλό ο δανεισμός και βγήκε MVP στη championship. Είναι πολύ κάλος χειρίστης της μπάλας, είναι σκύλος στο ματς, ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΕΙ και βλέπει χώρο. Καλύπτει ΑΝΕΤΑ τον Gini του λείπει η εμπειρία. ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ να κρίνεις να παίκτη που ξεκάθαρα δείχνει ότι είναι κάλος, για να τον βάζει ο Klopp βασικό κάτι βλέπει.
    Ο Shaq εχει κορμί για βοηθός πλακά. Βοηθός αυτός που κουβαλάει τα πλακάκια, όχι ο μάστορας που τα τοποθετεί.
    Μου είπες για ακαδημίες και διεθνείς και σου απάντησα. Οι παίκτες υπάρχουν. Φυσικά και δε θα βγάλω τον ΤΑΑ να παίξει ο Neco. Εσύ αν τον είχες θα τον έβγαζες δηλαδή?
    Τον Abraham γιατί το πούλησες στη Roma ανάλογα? Επειδή ήρθε ο υπέρβαρος δε τον έδωσες? Έτσι πάνε αυτά, η εμπειρία και τα ‘γαλόνια’ υπερτερούν των νιάτων.
    Εδώ οι άλλοι οι ΜΑΛΑΚΕΣ πήγαν και έσκασαν 40μμυρια στον ΠΕΝΑΛΝΤΟ 36 χρονών διετές κιόλας για να αράζει στο κουτί να κανει τον όμορφο για να σπρώχνει τη μπάλλα στα δίχτυα, την ώρα που έχουν τη ΠΑΙΚΤΟΥΡΑ το Καβανι και θα φάει και τη θέση του Greenwood λογικά. Τι ψάχνεις τώρα?

    Η άμυνα σου ΔΕΝ είναι τόσο γαματη όσο πιστεύεις. Πέρσι έφαγε 38 γκολ μόλις 4 λιγότερα από τη δικιά μου που ΔΕΝ έπαιξε μιας και όλοι- πλην robbo ήταν εκτός.
    Matip-Virgil-Gomez- Tsimikas εκτός ομάδας σχεδόν ολη τη σαιζόν μέχρι και ο ΤΑΑ έκατσε 3,5 μήνες έξω.
    Δεν είναι θέμα τσιγγουνιάς ΚΑΜΜΙΑ ομάδα άμα της χτυπήσουν στην ίδια γραμμή 5 παίκτες δε γίνεται να συνέλθει. Δε γίνεται να έχεις 10 αμυντικούς, 10 κεντρικούς, 10 επιθετικούς ισάξιους + τις αλλαγές τους στο ροστερ, θα πρέπει να είναι 50 νοματαίοι μαζί.
    Ο Laporte χτύπησε ΜΟΝΟ αυτός προπερσυ και κλαιγότανε 6 μήνες ο Πεπ ότι δεν είχε CB!! που εχει άμυνα αξίας +400εκ. και έχουμε χάσει το μέτρημα τι αγοράζει.
    Με κεντρικά χαφ έπαιζα άμυνα (Hendo-Fabinio) από το Νοέμβριο και κάτι παιδιά από τοπικό. Στους πρώτους 2,5 μήνες ούτε τέρμα δεν είχα με τον Adrian-Ανέστη έπαιζα.
    Τις ιδίες ήττες κάναμε (9) και στα average γκολ υπερ/κατά είμαστε με 68-42 εμείς και 58-36 εσείς. Ίδια πράγματα πάνω κάτω, άλλωστε 2 πόντοι μας χώρισαν.
    Δεν εχει αλλάξει κάτι σε σας από πέρσι, σε εμάς όμως γύρισε το θηρίο- ένα είναι το θηρίο, o Gomez ακόμη και ο Matip που γελάς αλλα γκολ δε του βάλανε, ακόμη και ο Τσιμικας που έκανε καλά ματς μέχρι στιγμής και πήραμε και Konate.

    CHL έχουν πάρει πολλοί, ακόμη και ο Di Matteo, δεν είναι κριτήριο αυτό. Ο Klopp ΔΕΝ ειχε πάρει και είχε χάσει 4 τελικούς. Δεν είναι κριτήριο – η αν θες δεν είναι μοναδικό κριτήριο για το Τουχελ ο τίτλος σε μια ομάδα που δεν ειχε καμμιά δικια του προσθήκη. Σιγουρά την έστρωσε- δεν είναι δα και κατόρθωμα μετα το Άγγλο Κωστένογλου που είχατε, σιγουρά δεν είναι κακός προπονητής αλλά ακόμη εχει να αποδείξει πολλά ειδικά αν λάβεις υπόψιν τη καθίζηση του στο τέλος της σαιζόν- που πάλι μπορεί να μη φταίει αλλά όπως και τα εύσημα του CHL του πιστώνεται και η ΚΑΚΙΣΤΗ πορεία στο τέλος. Σου ξαναλέω ήσουν 12 πόντους μπροστά και τέλειωσες 2 πίσω μέσα σε 2 μήνες.
    Μια ομάδα Big 4 δε γίνεται να χάνει 14 πόντους στη τέταρτη θέση σε 2 μήνες.

    Ο Manager κρίνεται ΚΑΙ από τη διαχείριση των χαρακτήρων των παικτών του. Αν στη PSG είχε θέμα, τότε θα εχει θέμα μόλις γίνουν τα ανάλογα και στην Chelskey.
    Αν του έκανε μαγκιές ο Νειμαρ και περνάγανε, θα περάσουν όταν του κάνει μαγκιές και ο Λουκανικακου. Αν τον γειωνε ο Tiago Silva στη Παρι θα τον γειωνει ο Tiago Silva στη Chelskey.
    Έχεις δει ποτέ να μιλάει κανένας στη Liverpool στο Jürgen πέντε χρόνια? Ο Σακο πήγε να μιλήσει και τον σούταρε με τη μια, CB της εθνικής Γαλλίας και μεταγραφή από τη PSG τότε.
    Πολλά πράγματα παίζουν ρολό σε ένα οργανισμό, η πειθαρχία και η ‘επιβολή’ είναι βασικό, από τα πιο βασικά. Σε εμάς εξετάζεται ΠΑΝΤΑ ο χαρακτήρας του παίκτη πριν έρθει. Ο Memphis ενώ είναι παικταράς και τον θέλαμε απορρίφθηκε γι αυτό το λόγο ακριβώς. Άκουσες ποτέ έναν δικό μας να κάνει καραγκιοζιλίκια στα Instagram και να τον μαζεύουν σούρα αλα Μαγκουαιρ από τα κολομπαρα στη Μύκονο? H τα καραγκιοζλίκια του Terry που πήδαγε τα γυναίκες των συμπαικτών του?
    Το θέμα δεν είναι μόνο αν έκαναν κάτι. Το θέμα είναι πως διαχειρίζεται ο σύλλογος το έπειτα. Εσείς και η referee τους κάνατε αρχηγούς!!!
    Άμα αύριο λοιπόν ένας πιτσιρίκας πάει και σουρώσει και τον τραβάνε στο τμήμα, τι να πάει να του πει ο Μαγκουαιρ ως αρχηγός στα αποδυτήρια? Είσαι μαλακας μήπως?
    Μπορεί να γίνει? Φυσικά μπορεί- δε ζούνε με λουρί απλά κοιτάμε να το αποφύγουμε επι Klopp. Όχι άλλο Balloteli φθάνει!

    Τώρα το ποιος θα φάει σκόνη, σάντουιτς η αστακό- μακαρονάδα θα το δούμε στη πορεία. Έχεις καλή ομάδα- μέχρι εκεί, αλλά για σκόνες κλπ. πολύ βιάζεσαι.
    Σκόνη σημαίνει πάρε 20-30 στη κεφάλα, εκτός αν θεωρείς τότε ότι με 2 εγώ πέρσι σου εριξα σκόνη..

    Τέλος θα σου θυμίσω ότι μπορεί να λες ότι είμαστε στα ίδια χρηματιστηριακά (δεν είμαστε μιας και είσαι στα 830 είμαι στο 1,05 ΔΙΣ) αλλά με μια διαφορά. Εσύ χρωστάς όλη την ομάδα και βαλέ και κανα 500αρι από πάνω, εγώ όχι… Με λίγα λόγια αν αύριο πούμε –θεωρητικά- πάμε όλοι στο μηδέν εγώ μένω ως έχω, άντε να δώσω ΕΝΑΝ- ΑΝΤΕ ΔΥΟ και αυτους όχι από τους ακριβούς. Εσένα δε σου μένει ούτε η Κ-17.
    Η αν το πάμε ανάποδα, αν είναι να φτάνω και εγώ να χρωστάω 800-900εκ ευρώ, αγοράζω ΟΛΗ την ομάδα σου- όπως πήρε τη Barcelona o μεγιστάνας- και τη βάζω στην εξέδρα να βαράει παλαμάκια.
    Έτσι πάνε αυτά, όχι ίσα και όμοια!

    ΥΓ Άκου και ένα FYI: Το Bridge ως γήπεδο, τα Naming Rights (όνομα logo κλπ.) μεχρι και τα Turnstile (οι θύρες και τα τουρνικέ δηλαδή οτιδήποτε είναι ακινητο-property) ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ στην ομάδα αλλά σε ξεχωριστό οργανισμό (Chelsea Pitch Owners) που ΔΕΝ ελέγχεται από τον Abramovic. Για να αποφύγει κατασχέσεις και εξαγορές μόλις, αν, σκάσει η λυπητερή.
    Εχει ξαναγίνει κίνηση κατάσχεσης. Αλλωστε και ο Bates που αγόρασε το σύλλογο για μια λίρα!!! (£1) ξεχώρισε τα assets για αυτό το λόγο ακριβώς, πράγμα που ο Abramovic διατηρεί ακόμη και σήμερα. Όταν χρωστάς 1,3ΔΙΣ ευρω (£1.1 GBP) φυλάς το κολο σου οσο μπορείς.
    Είναι πολλά τα φέσια- στο είπα- και η κατάσταση ΜΟΝΟ ΑΠΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οπότε κρατά μικρό καλάθι.

    Να ξέρεις στη ζωή ένα πράγμα: όταν χρωστάς (ακόμη και αν έχεις να τα πληρώσεις) είσαι ευάλωτος από τους πιστωτές σου. Η από οποίον μπορεί να χρησιμοποιήσει το χρέος σου.

    Η επιβίωση του συλλόγου είναι καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ γιατί σε κανονικές συνθήκες η ξεκινάτε να πληρώνετε η απλά βαράτε διάλυση.
    Η πολιτική απόφαση δεν εχει να κάνει μόνο με το ποδόσφαιρο, αυτό είναι εσωτερικό θέμα ΚΑΙ ψήφων (όπως Ελλάδα), αλλά με τις σχέσεις Βρετάνιας- Ρωσίας που δεν τις λες και καλές εδώ και χρόνια. ΗΔΗ ο Ρομαν όπως σου είπα εχει άρνηση είσοδού ως Ρώσσος πολίτης, αναγκάστηκε να μείνει στο Ισραήλ (οι Κύπριοι το αρνήθηκαν για ευνόητους λογούς αν και εχει τεράστια περιουσία στη Κύπρο), να βγάλει ισραηλινό διαβατήριο και ΔΕΝ εχει βίζα εργασίας παρα μόνο εξάμηνης παραμονής.
    Γι αυτό αλλωστε ενώ είχε εγκριθεί το project του νέου γηπέδου από το council, 500εκ λίρες, σε μια νύχτα κυριολεκτικά κόπηκε με ένα τηλέφωνο από το Νο10.

    Οι Άγγλοι (οι Βρεττανοί γενικά -άλλα οι Άγγλοι είναι με διαφορά χειρότεροι) είναι μυστήρια τρένα σε αυτά και δε πολυγουσταρουν να τους τσιγκλάς, πίστεψε με τους ξέρω 40 χρόνια ως λαό, και σε προσωπικό επίπεδο τα τελευταία 10, και σε επαγγελματικό. Αν δε πας με τα νερά τους αν δε μάθεις το τρόπο τους άλλα κυριότερα αν δεν το δεχτείς, δε ‘πα να χτυπιέσαι κάτω 1000 χρόνια.
    Αν θες δες πως εξαφάνισαν τον Al Fayed (για άλλους λογούς) από τη Fulham και από το Harrods/ House of Frasier (αναμεσά σε πολλά άλλα) πολύ μετα αφού τέλειωσε το θέμα με το παλάτι και ΔΕΝ του έδιναν καν διαβατήριο ως κάτοικο 50 χρόνια στο Λονδίνο.
    Τότε – όταν τον καθάρισαν- είχε κάνει και μια συνέντευξη και έλεγε: πληρώνω πάνω από 300εκ ΛΙΡΕΣ σε φόρους το χρόνο και μου φέρονται έτσι?
    ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΣ ΜΕΓΑΛΕ, μπανανισταν είναι εδώ? έτσι άντε κάνουμε ότι γουστάρουμε?

    Δε λες πάλι καλά που δεν στουκαρες και εσύ με κανα αμάξι σε καμμιά κολόνα..