ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Α Ε Κ

Η ομάδα κατέβηκε με 4-2-3-1. Σίγουρα την ομάδα την κατέβασε ο Γιαννίκης κι όχι το γεύμα που κάνανε οι παίκτες. Μόνο έτσι δικαιολογείται η απουσία πάλι του Λεταλέκ, του Μοχαμαντί και του Μάνταλου. Ακόμα και η παρουσία του Σάκχοφ με όσα γίνονται στην πατρίδα του, περίεργη ήταν.

Πήγε όμως το συγκρότημα μας να με διαψεύσει. Διότι για δεκαπέντε λεπτά ήταν καλή. Με την έννοια οτι έπαιξε ένα πολύ δυνατό πρεσάρισμα ψηλά κι έδειξε ότι ήθελε το παιχνίδι. Όμως σαφέστατα είχε κόντρα την ρέντα. Διότι με αυτή την απόδοση, έφαγε δυό πολύ φτηνά γκολ. Το ένα με πέναλτυ κάτω από τα πόδια του τσιντώτα και το άλλο με αυτογκόλ του Βράνιες, αφού είχε προηγηθεί ένα τεράστιος αεροδιάδρομος αριστερά με τον πολύ κακό Χατζησαφί.

Βρέθηκε λοιπόν η ΑΕΚ να χάνει με δυό γκολ διαφορά κι αφού είχε κι αυτή δυό δοκάρια. Φυσικά σε ένα πρώτο μέρος που έβλεπες ότι δεν υπήρχε ξεκάθαρος προσανατολισμός. Διότι ο Γιαννίκης είχε επιλέξει ποδόσφαιρο κατοχής αφήνοντας πολλούς κενούς χώρους, χωρίς όμως να έχει δημιουργικό χαφ στο γήπεδο ενώ στην επίθεση, πιο πολύ ψάχναμε το λάθος του αντιπάλου, παρά την σωστή τελική πάσα για την δημιουργία κάποιας καλής προοπτικής.

Με την δεδομένη λοιπόν προπονητική διδασκαλία αλλά με όλη την ψυχολογία στο ναδίρ, η ΑΕΚ βρέθηκε να τρώει κι άλλο φτηνό γκολ ( σέντρα ρε παιδιά κι άλλο αυτογκόλ του Βράνιες ), και να συντρίβεται για πλάκα. Να μην έχει καμία αμυντική συνοχή και μπροστά να έχει μια βιασύνη, μια φλυαρία κι ένα τρομερό μαλακομπούκωμα. Στην ουσία το παιχνίδι της το έπαιζε ο ΠΑΟ – εκμετάλλευση των κενών χώρων κι αντεπιθέσεις -, που όμως είχε και την εύνοια της μοίρας. Ίσως και δικαίως αφού την νίκη την χρειαζόταν πιο πολύ μαζί με την σούπερ λίγδα που θέλει πιο ενδιαφέροντα μπαράζ.

Φυσικά δεν υπονοώ τίποτα. Λέω το τι είδα. Το πώς μπήκαν τα γκολ και το πόσο παρατημένη είναι η ομάδα. Όλοι έχουν διώξει τον Γιαννίκη κι αυτός ακόμα  κοουτσάρει; Αυτά δεν γίνονται ούτε σε μπουρδέλο που του έχουν αφαιρέσει την άδεια. Όμως δεν του ρίχνω εγώ σήμερα το ανάθεμα, εκτός από την αρχική ενδεκάδα, που πήγε να με διαψεύσει. Διότι πραγματικά όλες οι στιγμές της μπίλιας ήταν εναντίον στην ομάδας μας. Μετά μίλησε το όπου φτωχός κι η μοίρα του.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δυό δεδομένα : Τις τρεις αλλαγές μας, που ήταν επιβεβλημένες διορθώσεις του εαυτού του Γιαννίκη, και την έλλειψη άγχους εκατέρωθεν. Μόνο παλαβός θα πίστευε οτι κάτι θα άλλαζε στο σκορ. Θα άλλαζε μόνο στο φιλότιμο ίσως και στον ρυθμό. Η ΑΕΚ θα φαινόταν καλύτερη αλλά θα είχε πρόβλημα στην αντεπίθεση του αντιπάλου. Κι εγώ φυσικά πρόβλημα θα είχα, αλλά έπρεπε να δω το παιχνίδι λόγω αυτού του χώρου. Κανονικά, και στο γήπεδο να είσαι, έχεις φύγει.

Πράγματι, τονώθηκε η αριστερή πλευρά μας, που άλλαξε ολόκληρη. Πράγματι ο Αραούχο έκανε κανά δυό τελικές. Όμως ήταν πολύ αργά. Χωρίς δημιουργικό χαφ από πίσω, και με τον ΠΑΟ να δίνει το γήπεδο και να κάνει διαχείριση χώρου και χρόνου, η ομάδα μας έριχνε νερό σε ένα τρύπιο βαρέλι. Διότι δεν είχε πλέον πίστη αλλά ούτε και αποφασιστικότητα. Το έβλεπες στις προσωπικές μονομαχίες. Πού να κοίταγαν; Στον πάγκο; Και πού να ήλπιζαν; Υπήρχε καμιά προσωπικότητα στο τερέν;

Δε λες που υπήρξε κι ο Τσιντώτας και δεν φάγαμε κι άλλα; Αφού έβλεπες οτι ένας αντίπαλος παίκτης εξουδετέρωνε τρεις και τέσσερις δικού μας. Αφού έβλεπες οτι ακόμα κι όταν γινόταν ανάκτηση της μπάλας, η ομάδα δεν πήγαινε σε επίθεση αλλά σε φλύαρο ποδόσφαιρο. Λες και δεν ήταν σίγουροι οτι είχαν την μπάλα. Την γιαγιά μου θύμιζαν οι παίκτες μου, που κάνει έλεγχο στο πατάρι αν τα μασούρια με τα χρήματα υπάρχουν ακόμα και δεν τα έχει φάει ποντικός. Νωθρότητα κι ανασφάλεια, που έφερνε τόσες λάθος τελικές πάσες. Αδούλευτη ομάδα κοινώς.

Εν πάση περιπτώσει, μην λέμε και πολλά. Πιο πτώμα ο πεθαμένος δεν μπορεί να γίνει. Έχεις φάει τρία γκολ σε τριάντα λεπτά, ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΣΤΕΙΑ ΟΜΑΔΑ. Έχεις πάει στην λεωφόρο χωρίς να ξέρεις για τι πράμα παίζεις, αφού ούτε προπονητή έχεις, αλλά ούτε και στόχο. Στα μπαράζ έχεις μπει, γι αυτό το λέω αυτό. Αλλά, ήθελα να ήξερα, εκεί για ποιο λόγο ήθελες να πας; Διότι θέλεις να πας στην Ευρώπη; Γιατί να το κάνεις κι αυτό; Για να εξάγεις την ταλαιπωρία μας και σε άλλους χώρους; Κάτσε ρε παιδί μου εδώ ήσυχα και διάβαζε όλους τους κάργα ηλίθιους που μιλάνε για τον Σάντος. Μην τον χάσετε….

Υγ. Διάβασα οτι ο Μπιελσά έμεινε άνεργος. Γιατί το λέω; Ρε να μην πούμε κι ένα ανέκδοτο; Τόση μαυρίλα περνάμε, μόνο ο εγγυητής θα κάνει πλάκα; Κι εμείς στο ίδιο μοτίβο.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

14 Responses to ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Μία διόρθωση. Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ της ΑΕΚ δεν είναι ο Μάνταλος, αλλά ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ. Το πέταλο αγορασμένο και οι υπόλοιποι όπως σε όλες τις ομάδες του κόσμου. Ανήμποροι. Είτε μείνει άδειο το γήπεδο, είτε όχι, δεν αλλάζει κάτι. Τα λεφτά που θα χάσει από τα διαρκείας τα βγάζει με τον άνθρωπό του. 1-2. Vintage. Ελπίζω πραγματικά να φύγει μια μέρα κυνηγημένος, όπως του αξίζει για την ασέβεια που συνεχίζει να δείχνει στην ΑΕΚ.

  2. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Πλακα -πλακα,ενας Μπιελσα θα ηταν οτι επρεπε τωρα στην ομαδα. Με την τρελλα που κουβαλαει ισως και να στρωνανε για τα καλα τα πραγματα . Για τον Σαντος τα ειπαμε, προσωπικα δεν βλεπω να προσφερει κατι ,ΑΝ ΕΡΘΕΙ !
    Ξαναζεσταμενο φαγητο θα ειναι,και δεν βλεπω τον λογο γιατι να δεχτει κατι τετοιο. Αν μη τι αλλο ,τουλαχιστον ειναι σοβαρος.
    Α, παιζαμε και μπαλα σημερα…Αυτα !

  3. Ο/Η Pontios λέει:

    Πραγματικά Στήβεν κι εγώ διάβασα ότι ο Μπιέλσα έμεινε ελεύθερος και σκέφτηκα το ίδιο!

    Μπραβο εγγυητη συνέχιζε να μας κανεις υπερήφανους.

    Ρε δε πάτε στα τσακίδια.

  4. Ο/Η Πίσσα και Πούπουλα λέει:

    “Άντε μη τα πάρω και φέρω το Μπιελσα”.

    Αυτή τη στιγμή το μόνο που καίει το Μελισσανίδη,είναι μη γίνει καμία στραβή και πέσει καμία μπόμπα στο νεόκτιστο.
    Άντε μετά να ξαναπαίρνεις άδειες,να ξανακάνεις εράνους και να παίρνεις σβαρνα τους Πατουλιδες και τις Δούρου…
    Ωχουουου….

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Πραγματικα ντρεπομαι για αυτη την ομαδα οπως κατεντησε στον αγωνιστικο χωρο,3-0 στο 30′ απο τον πιο φτωχο και σε ανυποληψια βαζελο,καρπαζοεισπρακτορες απο το 2019 και επειτα,με συνεχης διασυρμους απο μικρες ομαδουλες και ξεφτιλισματα στα οποια ντερμπυ στα χαρτια.

    Ουτε επι κωστενογλου στον παγκο δεν βλεπαμε τοσο κακη ομαδα σε ολους τους τομεις,γιαυτο πεσαμε στις χαμηλοτερες κατηγοριες,γιαυτο αλλαξαμε αφμ,γιαυτο τροποποιησαμε το σημα μας,για να βλεπουμε το 2022 αυτο το σιχαμα,αυτο του ελλεηνο κουφαρι?

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Για όποιον αρέσει Μπιέλσα,ας ρίξει μια ματιά…
    Leeds United announced on Saturday that Marcelo Bielsa had parted ways with the club after their 4-0 loss to Tottenham Hotspur at the Elland Road earlier that day.

    The Argentine coach was appointed by Leeds back in 2018, led them to Premier League promotion in 2020 after a 16-year absence and received LMA Championship Manager of the Year.

    “This has been the toughest decision I have had to make during my tenure at Leeds United, taking into account all the success Marcelo has had at the club,” said chairman Andrea Radrizzani.

    “We find ourselves in a precarious league position and I feel now is the right time to bring in a new head coach, in order to have an impact in the decisive stage of the season.”

    Bielsa left Leeds by mutual consent and here we point to the main reasons behind the club and coach’s decision to part ways midway through the season.

    Poor form
    Leeds have managed just five wins this season, having lost as many as 13 games thus far. The team registered four heavy defeats in a row in February, losing 3-0 at Everton, 4-2 to Manchester United, 6-0 at Liverpool and 4-0 to Tottenham Hotspur.

    Struggling in defence
    Leeds’ defence struggled last season too, but Bielsa failed to deal with their frailties at the back this term. They conceded 17 goals in the last four games and a total of 60 goals so far in 2021/22 – the worst record in the Premier League.

    Injury crisis
    Numerous injuries to starting players have taken their toll on Leeds, with Patrick Bamford having featured in just six Premier League games and his teammate Kalvin Phillips having played 12 times.

    Constant formation changes
    MORE in MARCA
    Jack Grealish handed ultimatum by girlfriend: It’s me or her | Marca
    Marca
    Sergio Ramos opens up about Messi possibly winning 2021 Ballon d’Or | Marca
    Marca
    Although Bielsa shouldn’t be blamed for trying to experiment with the team’s formation due to the absences of key players, his system shifts haven’t helped the team to find a much-needed consistency.

    Risk of relegation
    Although Leeds were not regarded as one of the potential relegation suitors, their recent results have seen them sit 16th in the Premier League table, just two points above relegation zone, with 18th-placed Burnley having two games in hand compared to the Peacocks.

    Leeds United – English
    Premier League – English

    Κατά τ’ άλλα ,καλός είναι ,αλλά δεν αποφασίζουμε εμείς…Ο μιτσούκο αποφασίζει,αλλά προς το παρόν τα ξύνει…

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμο : Το κασέ του πλέον είναι απλησίαστο.

  8. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Ζητώ συγγνώμη,Στήβεν.Εκ παραδρομής δεν μπήκε το όνομα στο προηγούμενο( 2:11μμ-ανώνυμος):Αγησίλαος-κατά κόσμο ,Ευθύμιος.
    Σιγά μην ασχοληθεί ο εγγυητής της φάπας,με σοβαρό προπονητή…Χώρια το κόστος…
    Για μένα το χειρότερο απ’όλα είναι,ότι αυτό το έκτρωμα στους αντιπάλους προκαλεί οίκτο,και στους δικούς μας -υγιείς ακόμα -προκαλεί αναγούλα και αποστροφή…

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Αγησίλαος : Τι να κάνω που δεν μπορώ να τους πείσω να μην δίνουν λεφτά προκαταβολικώς…

  10. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Αγησιαλε, αν ποτε ερχοταν ο Μπιελσα στην ΑΕΚ, με τον πρωτο που θα πιανοταν στα χερια θα ηταν ο προεδρος ! !
    Στο θεμα του προπονητη, απο την στιγμη που ανακοινωθηκε το συμβολαιο του Πογιετ με την εθνικη και ειδαμε τα ποσα, βγαινει και συμπερασμα για το “προπονητικο συμβολαιο”. Δεν ειναι και κανα τρελο ποσο ,απλα ειναι “απαγορευμενο” για την ομαδα. Οποτε οχι Μπιελσα δεν προκειται να “παιξει”, ουτε μπιελα απο μηχανακι δεν βλεπω! Και απορω γιατι “συνεχιζουν” καποιοι με Σαντος ,ισως απλα να`χαμε να λεγαμε…..

  11. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Πεφτεις για υπνο με Γιαννικη ,ξυπνας με Οφρυδοπουλο !!!
    Πρωτη του μηνα σημερα ,και ειμαστε με Μελισσανιδη,το ξημερωμα ισως με Ντεμη !! Πραγματικα,οταν μιλαμε για παραλληλο συμπαν μαλλον κατι τετοιο εχουν κατα νου οι ειδικοι ! Λιστα ,καπου διαβασα ,με προπονητες που “μπορουν” να ερθουν στην ΑΕΚ,αλλα ξεκινουν απο 1εκ. και πανω .Αξιολογοι 3-4 απο αυτους ,γνωστα ονοματα με καριερα .Κι αλλοι τοσοι μικροτερης εμβελειας αλλα στα “χωρια τους ” ειναι αρκουντως καλοι. Διαφορων εθνικοτητων και νοοτροπιας,αλλα αυτο που πρεπει να ξεκαθαρισει η ομας ,ειναι το στυλ ποδοσφαιρου που θελει να παιξει . Τι ? Δεν παει ετσι ?
    Μεχρι τον Απριλιο εχουμε καιρο ακομα για ψαξιμο…

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Απο το Πριγκηπατο : Ποιος ψάχνει προπονητή; Ο Δημάτος ή μήπως ο Κονέ; Μας έχουν γαμήσει οι ηλίθιοι οτι ασχολούνται με τον Σάντος. Αλήθεια; Ποιο είναι το κασέ του; Λέμε τώρα. Ας δώσει ο ίδιος ο εγγυητής το ίδιο κασέ στον Μπιελσά. Κι ας φάει χυλόπιτα. Δεν πειράζει. Δεν μου χρειάζεται εμένα το ρεπορτάζ για να γράψω κάτι τέτοιο. Έχω τις πηγές μου. Μόνο με αυτήν την χυλόπιτα θα πειστώ. Όλα τα άλλα είναι μαλακίες. Ακόμα υπάρχει και κάτι άλλο : Τηλεφωνάς στην Βραυρώνα, τον παίρνεις στην ομάδα σου, κι έχεις και manager, και προπονητή και παίκτες. Άντε πια με την πυρηνική φυσική που δήθεν ασχολούνται οι τίποτες. ΑΑΑΑ. Και στο τέλος της ημέρας, ας βγει κι ο Ανδριόπουλος να μας πει για το γήπεδο. Επίσημα μιλάω. Διότι και με αυτό που ασχολείται, όπως είπε, ούτε αυτό πάει…

  13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ολοκληρώθηκε η απόκτηση του 80% απο την Μελλισανίδη.Ενα 10% στη ερασιτεχνική και το υπόλοιπο 10 στο Γαντζουλα και την Ενωση Φιλων ΑΕΚ.Το ενδιαφέρον στην ολη υπόθεση είναι απο που πήρε το 80%?Προφανώς απο την Ενωση Φιλων ΑΕΚ.Εδω αρχίζουν οι απορίες,ρητορικές ισως,αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία..Εναντι ποιού ποσού τις απέκτησε ο πρόεδρος?Για να πάρουμε μια ιδέα πόσο αποτιμάτε η ΠΑΕ.Το πιο σημαντικό ερώτημα είναι πως και με ποιό τρόπο η Ε.Φ.ΑΕΚ εφτασε να έχει αυτό το ποσοστό?Ακόμη θυμάμαι κατί λεφτά απο τα διαρκείας που πήγαινα στην Ε.Φ.ΑΕΚ και τα οποία οι κάτοχοι διαρκείας θα τα έκαναν μετοχές.Εγω προσωπικά ακόμη τις περιμένω.Τι μάγκας είσαι που αγόρασες την ομάδα,ή μέρος αυτής,με τα λεφτά των Αεκτζήδων.Οταν πουληθεί θα δώσεις ενα διαρκειας δωρεαν σε κάθε κορόιδο που το 13,14,15 κλπ αγόρασε για λογαριασμό σου τη ΠΑΕ?
    Θα αλλάξεις νοοτροπία και θα δεις την ΑΕΚ σαν Α.Ε.Κ. και οχι μικρομάγαζο (σου)? Θα στελεχώσεις την ομάδα με επαγγελματίες? Θα αποφασίσεις να φέρεις σοβαρό,αλλά με απαιτήσεις,προπονητή? Θα έρθουν σοβαροί παίκτες ή θα επιμένεις στα παικτάκια αρκεί να βαφτίζουμε το ψαρι κρέας?Στη τελική αφού είσαι τόσο μάγκας να φέρεις το Σαντος γιατί δε πας να κάνεις μια πρόταση στο Μπιελσα?Αφου τα λεφτά τα διαθέτεις ή θα το κάνουμε σα το καλοκαίρι που εκείνο το εκκ για στόπερ δεν το ήθελε κανεις?
    Οπως αντιλαμβάναιστε τα ερωτήματα είναι πραγματικά ρητορικά….
    ΥΓ Αν κάποιος γνωρίζει ποσά ας μας διαφωτήσει

  14. Ο/Η DNAEK λέει:

    Κάπου διάβασα για ΑΜΚ της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ τον Μάιο του 21.
    Κοντά στα 20 εκατ. Τι μου θυμίζει,τι μου θυμίζει……
    Χάθηκε και ο Δημήτρης που μας ενημέρωνε για τέτοια θέματα.