Α Ε Κ – ΠΑΟ

Η ΑΕΚ κατέβηκε με 4-3-3, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο. Κατέβηκε όμως και με πάρα πολύ άγχος και νευρικότητα. Μια νευρικότητα που την είχε και ο αντίπαλος όμως, οπότε είχαμε ένα πρώτο μέρος στην ουσία με μηδέν τελικές. Υπάρχει μόνο το δοκάρι του Χατζησαφί, που ήταν πολύ ωραία εκτέλεση, που μόνο αυτό αξίζει να κρατήσουμε σε αυτό το πολύ κακό ποδοσφαιρικά πρώτο μέρος.

Στις λεπτομέρειες αν μπούμε, θα πούμε οτι τακτικά οι προπονητές πήραν άριστα. Εκμηδένισαν τους χώρους, κατέβασαν τους ρυθμούς ανάπτυξης και αλληλοεξουδετέρωσαν τα ατού των αντιπάλων. Αυτό είχε αντίκτυπο στο θέαμα, όπως είναι προφανές, αφού όλο το διάστημα αυτό κατέληξε στο να αναζητιέται κάποιο λάθος από τις τελικές άμυνες. Τελικά κατέληξε να είναι πιο ενδιαφέρων ο διαιτητής, αφού τόσα μαζεμένα λάθη και μάλιστα εις βάρος μας, δεν θυμάμαι ούτε τον Βούλγαρο της προηγούμενης Κυριακής.

Βέβαια η ΑΕΚ πλήρωσε την πολύ αδύνατη γραμμή του κέντρου της σήμερα, μαζί με την ατολμία της δεξιάς πλευράς της. Πλήρωσε την μαλθακότητα του Χατζησαφί αλλά και την αναρχία του Άμραμπαντ. Δηλαδή κατεβαίνεις και ψάχνεις το γκολ. Με άδεια την περιοχή, να το βάλει ποιος; Πλήρωσε όμως κύρια την έλλειψη αυτοπεποίθησης και της σιγουριάς της πάσας. Ήταν δεκάδες οι φορές που ακόμα και οι πρώτες πάσες ήταν λάθος, ενώ ήταν σούπερ εκνευριστικό το ότι οι αντίπαλοι παίκτες βγαίνανε πρώτοι στην μπάλα. Και τέλος πλήρωσε η ΑΕΚ την τραγική έλλειψη ταχύτητας και το προβλέψιμο παιχνίδι της.

Για καλύτερο είδα τον Τζαβέλα. Δεν είδα τίποτα από τον Κιρχιόβιακ και τον Γκαρσία. Είδα μια αδυναμία στο να χτιστεί μια επίθεση σωστά, και καταλήγαμε πάντα σε κάποια μακρινή πάσα από το κεντρικό μας δίδυμο. Όταν πιάναμε την μπάλα μπροστά, πέφτανε δυό και τρεις παίκτες πάνω στους δικούς μας, και η επίθεση χανόταν. Οφείλω όμως να πω οτι αμυντικά δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Πιο μεγάλο πρόβλημα αποκτήσαμε με τον διαιτητή που κιτρίνιζε κατά βούληση εμάς εν όψει δεύτερου μέρους, που η παρουσία του Μάνταλου κρίνεται απαραίτητη, μαζί με την προσθήκη σέντερ φορ πλέον.

Το δεύτερο μέρος μας ταλαιπώρησε ακόμα χειρότερα. Όχι μόνο σαν θέαμα, αλλά και σαν Αεκτζήδες κυριότερα. Αυτό το λέω διότι ο αντίπαλος ήταν πολύ πιο στρωτός, ήταν αυτός που έκανε τελικές επικίνδυνες, ενώ οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς έδειχναν ότι είχε πλάνο να κερδίσει το παιχνίδι. Από την δικιά μας μεριά, γινόντουσαν υπερβολικά φιλότιμες προσπάθειες να χάσουμε το παιχνίδι. Είτε με την κούραση και την ολιγωρία του Οφρυδόπουλου, είτε με τα απίστευτα αβίαστα λάθη στην αμυντική μας μεριά. Για την αργοπορία να βγούμε στην αντεπίθεση ή για την απόλυτη νωθρότητα στην τελική πάσα σε κάποια σποραδική μας επίθεση, δεν συζητώ καν.

Μιλάμε για ομάδα άρρωστη. Πολύ άρρωστη, παιδιά. Έβλεπες μόνο το κεντρικό δίδυμο να προσπαθεί, τον Σιμάνσκι να τρέχει και τον Τσούμπερ να έχει αυτές τις εκλάμψεις για τις οποίες πληρώνεται, κι από εκεί και πέρα το χάος. Να μπερδεύουν τα πόδια τους μέχρι και παίκτες που στο κοντρόλ τουλάχιστον είναι καλοί. Να γίνονται λάθος πάσες ακόμα και στα δύο μέτρα. Να μην υπάρχει συνοχή και να μην βλέπεις κάποιο πλάνο για να περάσει η ομάδα την σέντρα. Το μέρος αυτό ήταν για να σπάσεις την τηλεόραση. Ήταν σαν να βλέπεις βετεράνους πιωμένους που τους είχαν επιφορτίσει να κάνουν άμεση αποτοξίνωση. Εκεί στο καφενείο.

Στο τέλος δεν ήξερες τι να προσδοκάς. Να κερδίσει η ομάδα σου θα πεις. Για να πάει στην Ευρώπη, όπως ζήτησε ο εγγυητής στο ξενοδοχείο. Ρε πλάκα κάνουμε; Εδώ δεν μπορούν να πάνε στην Ελλάδα, θα τους βγάλουμε και έξω; Φαντάσου να θυμάσαι μόνο μια τελική προσπάθεια σχεδόν στο ενενήντα σε όλο το δεύτερο μέρος. Φαντάσου σε κάθε παιχνίδι σου, όλοι οι οπαδοί σου να αποδοκιμάζουν. Εδώ μιλάμε για την απόλυτη πλάκα. Μια ομάδα που δεν μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι στην έδρα της. Ομάδα είπα; Βάλτε όποια άλλη λέξη θέλετε.

Να μην λέμε κάτι παραπάνω. Ας μείνουμε με την ελπίδα του καινούργιου, του Αλμέιδα. Ας πιαστούμε από τα μαλλιά μας. Από τους νέους παίκτες που θα έρθουν. Με Γκαρσία και Άμραμπαντ, είναι σίγουρο πλέον, δεν πας πουθενά. Αυτό που συναντάμε στο γήπεδο, όχι απλά είναι ΑΕΚ, αλλά δεν είναι καν ποδοσφαιρικό καφενείο. Δεν έχει άξονα, δεν έχει επίθεση, δεν έχει κέντρο, δεν έχει καν δύναμη να τζαρτζάρει. Μία μόνο δυνατότητα έχει : Να σου σπάει τ΄αρχίδια.

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΟ

  1. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ο Αλμέιδα,μετά από αυτό,λένε,είπε στο Μελισσανίδη:”Πρεζιντεντε, δεν είναι καλύτερα να δώσεις τη δουλειά του χτισίματος της ομάδας στον Ανδριόπουλο;
    – Ναι,αλλά αυτός δεν είναι γερό ποτήρι όπως εσύ” του απάντησε ο γίγας της Κυψέλης.

  2. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Κάτι ντέρμπι Β και Γ εθνικής που παρακολουθούσα παλιότερα είχαν καλύτερη ποιότητα από αυτή την κακοποίηση του ποδοσφαίρου που είδαμε σήμερα. Αν δε, θυμηθούμε και παλιά ντέρμπι των δύο ομάδων, τότε που είχαν κανονικούς παίκτες και ομάδες, καλύτερα αυτό το πράγμα που είδαμε να το ξεχάσουμε άμεσα. Κακομοίρικες και οι δύο ομάδες, αν και οι βάζελοι θα σηκώσουν και μια κούπα στο τέλος. Εμείς?? Στην ΑΕΚ υπάρχει θέμα και στην εξέδρα. Υπήρχε τεράστιος ενθουσιασμός όταν κάλεσε το Μάνταλο να μπει αλλαγή, λες και θα έμπαινε ο Οκόνσκι…Άλλοι χειροκρότησαν κιόλας στο τέλος…Τι ντροπή ρε φίλε……

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AkisT21 : Μα αυτό το πρόβλημα είναι που εκμεταλλεύεται ο εγγυητής. Αυτό που λέω τόσο καιρό για μαλάκες. Πας για να στηρίξεις ( λέμε τώρα ) και μετά αποδοκιμάζεις; Άρα δεν πας για να στηρίξεις. Πας μόνο για να βγάλεις το κτήνος από μέσα σου. πας μόνο για να νικήσεις. Γιατί; Διότι αν δεν είσαι μαλάκας, είσαι κακομοίρης. Χώρια που δεν ξέρεις μπάλα. Τι να αλλάξει ένας οργανισμός χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στην στελέχωση και στην λειτουργία του ;

  4. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Ρε συ Στηβεν οι μαλάκες που πήγαν γήπεδο φταίνε.Οι μαλάκες που εχουν κατακλύσει το σύμπαν και θεωρούν οτι θα σε σωσει ο Κουλης και το Ζαβο.
    Υπάρχει ακροατήριο για τύπους σαν το πρόεδρο και τους πολιτικούς.Οποτε ολα φυσιολογικά.
    ΥΓ 1 Το θέμα είναι κάτι υπόγεια,οχι ρεύματα, νερά.
    ΥΓ 2 Τα κανονάκια ενδεικτικά της αισθητικής. Η ελλειψη αισθητικής είναι και το πρόβλημα στην ομάδα για αυτό δεν βλεπεται.

  5. Ο/Η AEK LFC λέει:

    ΥΓ 3 Εν αναμονή του νέου γηπέδου και τις εκτιμήσεις του πότε θα είναι “παιζουμενο” μπορείς να πείς οτι ο Αλμειδα ΔΕΝ είναι ο προπονητής που θα μπεί στο Ναό…
    ΥΓ 4 Οι ομάδες,των οποίων παίκτες θα συμετάσχουν στο Μουντιαλ,θα πάρουν αποζημίωση 8500 $/per day..Τσούμπερ και οι τρείς Ιρανοί.Τους Ιρανούς θα τους κράταγα να βγάλω και κανα μεροκάματο….

  6. Ο/Η nnektarios λέει:

    Χρήζουν ανάλυσης και ακόμα καλύτερα κουβέντας σε προσωπικό επίπεδο δια ζώσης, αλλά συνοπτικά θα ήθελα να πω τα εξής:

    Σε μία Πολιτική Κοινωνία που ελέγχεται απόλυτα από τον μοναδικό τρομοκράτη, το ΚΡΑΤΟΣ όπως ανέφερε σωστά ένα σύνθημα των αναρχικών, τι μπορεί να προσδοκά κάποιος ”από τον κόσμο”;

    Σε τι φταίει σήμερα που μιλάμε ο μέσος πολίτης στην Ουκρανία για τη θέση που βρίσκεται; Επειδή ψήφισε κάποιον; Όποιον και να είχε ψηφίσει, στο ίδιο αποτέλεσμα θα κατέληγε. Σε αυτό που έχει αποφασίσει, σχεδιάσει και οργανώσει πριν από κάποια χρόνια το ΚΡΑΤΟΣ. Τι μπορούσε να κάνει κάποιος το 2015 όταν ξύπνησε ένα πρωϊνό και του είπε ο τρομοκράτης ότι αυτά που έχει στον ΟΨΕΩΣ είναι ένα νούμερο χωρίς αντίκρυσμα, επειδή έτσι γούσταρε; Να μιλήσουμε για την COVID εποχή; Άσε καλύτερα, (θα) έχει σίγουρα χειρότερα και σύντομα.

    Στα της ΑΕΚ, στον κόσμο της ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα παγκοσμίως, τι να κάνει ο κόσμος; Αποχή από το γήπεδο, αποχή από το καφέ αν δεν έχει συνδρομητική, ακύρωση της συνδρομής ή ξύλο και τραμπουκισμούς;

    Και;

    Το παιχνίδι είναι άνισο και οι επιλογές δύο.

    1. ΑΠΕΧΕΙΣ, δεν ασχολείσαι ξανά, δεν σχολιάζεις, δεν νοιώθεις, τέλος.
    2. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ, με οποιοδήποτε τρόπο. Γήπεδο, συνδρομή, κοινωνικός σχολιασμός και χλευασμός των άλλων όταν και εσύ ο ίδιος, ασχολείσαι στο τέλος της ημέρας με διαφορετικό τρόπο.

    Η εικόνα της ΑΕΚ ας πούμε είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών (από το 2013 και μετά θα μιλήσω) ενός ανεκδιήγητου τύπου. Η Manchester United, που ανήκει σε μεγιστάνες, στο ίδιο διάστημα, είναι σε καλύτερη θέση; Αναλογικά τα ίδια σκατά είναι.

  7. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Η μεγάλη πλάκα είναι πως αυτό το συνονθύλευμα περιμένουν να το μαζέψει ο Αλμέιδα.
    Δηλαδή αυτό το σκορποχώρι που ο καθένας κάνει ο,τι του καπνίσει και αυτή η άμυνα που μέσα σε 1 λεπτό έστειλαν τη μπάλα πάνω σε αντίπαλο οι 3 απο τους 4 αμυντικούς, νομίζουν πως θα φτιάξει με το μαγικό ραβδί του Αλμέιδα.

  8. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Αναφέρομαι στους οπαδούς που στο τέλος χειροκροτούσαν.Τι χειροκροτούσαν???
    Σαν να έχεις μόλις γυρίσει απο το σουπερ μάρκετ και να βρίσκεις σπιτη σου το λογαριασμό ρεύματος και φυσικού αερίου.
    Και την επομένη πηγαίνεις να ψηφίσεις για το καινούργιο όνομα,σύμβολο του πασοκ,ταυτόχρονα να δηλώνεις συμμετοχή στο συνέδριοτου σύριζα και να προλαβαίνεις να πεταχτείς και μέχρι το συνέδριο της νδ.Γυρνώντας πια βράδυ σπίτη σου να αράζεις στο καναπέ για να δείς παισιο.

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

    Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και αντιδήμαρχος Νίκος Ασπράγκαθος, εξηγεί με σαφήνεια πως νομιμοποίησαν τη ληστεία σε βάρος του λαού.
    Το άρθρο του είναι αποκαλυπτικό :
    Το τελευταίο διάστημα ακούμε όλοι διάφορους όρους, όπως «Χρηματιστήριο Ενέργειας», βλέπουμε την εξοντωτική «ρήτρα αναπροσαρμογής» στους λογαριασμούς του ρεύματος και αναρωτιόμαστε, τι είναι αυτά, ποιοι τα αποφάσισαν και για ποιόν;
    Τον Ιανουάριο του 2018, εφαρμόζοντας τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες για την ολοκλήρωση της ενιαίας και απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο ΣΥΡΙΖΑ ίδρυσε το «Χρηματιστήριο Ενέργειας». Μάλιστα, για να δικαιολογήσει τη μετατροπή ενός είδους πρώτης ανάγκης, σε χρηματιστηριακό εμπόρευμα, μας έλεγε ότι σκοπός του χρηματιστηρίου είναι η «ενίσχυση του ανταγωνισμού για διασφάλιση καλύτερων τιμών για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».
    Όμως, όταν η Νέα Δημοκρατία ενεργοποίησε το Χρηματιστήριο Ενέργειας, τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες είδαν κατακόρυφη αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος. Αποκαλύφθηκε στην πράξη, ότι σκοπός αυτών των επιλογών, ήταν η εξασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

    Ας δούμε πως λειτουργεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας. Ας υποθέσουμε ότι παράγεται ενέργεια 100 μονάδες από τρεις πηγές, που η πρώτη δίνει 70 μονάδες ενέργειας με προσφερόμενη στο χρηματιστήριο τιμή μονάδας 10 ευρώ, η δεύτερη 25 μονάδες με 100 ευρώ, και η τρίτη 5 μονάδες με 250 ευρώ. Τότε, όλη η παραγόμενη ενέργεια και από τις τρεις πηγές, τιμολογείται με 250 ευρώ! Δηλαδή, τα νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν 100Χ250 = 25.000 ευρώ, αντί για 70Χ10+25Χ100+5Χ250 = 4.450 ευρώ.
    Η νόμιμη αυτή ληστεία των 20.550 ευρώ, εμφανίζεται στη «ρήτρα αναπροσαρμογής», που είναι από τριπλάσια μέχρι και πενταπλάσια από το ποσό, που αντιστοιχεί στην ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώσαμε.

    Η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από λιγνιτικά εργοστάσια, φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες (ΑΠΕ), υδροηλεκτρικά και εργοστάσια με φυσικό αέριο η πετρέλαιο, όμως η χρηματιστηριακή τιμή της, διαμορφώνεται με βάση την ακριβότερη προσφορά στο «χρηματιστήριο ενέργειας».
    Συνεπώς, η τιμή του φυσικού αέριου, που εκτινάχθηκε από τα 16,6 ευρώ η μεγαβατώρα τον Μάρτιο του 2021, στα 133 ευρώ τον Δεκέμβριο και μετά την έναρξη του πολέμου ξεπέρασε τα 300 ευρώ, συμπαρασύρει συνολικά την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Κι αυτό γιατί, όπως είπαμε, η χρηματιστηριακή τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας διαμορφώνεται με βάση τη μέγιστη προσφερόμενη τιμή, δηλαδή τα 300 ευρώ, που είναι η τιμή του φυσικού αερίου και όχι με το συνολικό κόστος, που για τα υδροηλεκτρικά είναι γύρω στα 15 ευρώ, για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) είναι 100 ευρώ σύμφωνα με την «εγγυημένη τιμή», ενώ και για τα λιγνιτικά, το πραγματικό κόστος είναι πολύ μικρότερο από το ονομαστικό, αν δεν φορτώνονταν με το «δικαίωμα ρύπων», το οποίο ανεβάζει τεχνητά την τιμή του λιγνίτη.

    Άλλα δύο σκάνδαλα νομιμοποιημένης ληστείας των νοικοκυριών και των μικροεπαγγελματιών για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, είναι τα ακόλουθα.
    Το πρώτο, αφορά στην εγγυημένη τιμή της κιλοβατώρας για τις ΑΠΕ, που πληρώνεται επίσης μέσω «χαρατσιού», το οποίο κατευθύνεται στην πριμοδότηση των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Πληρώνουμε δηλαδή όλοι «πανωπροίκι», ώστε να έχουν οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, «εγγυημένα» τα κέρδη τους!
    Το δεύτερο σκάνδαλο αφορά στην κατανομή του «δικαιώματος ρύπων», από το οποίο, οι κυβερνήσεις, ακολουθώντας τις οδηγίες της ΕΕ, απάλλαξαν τις μεγάλες ενεργοβόρες επιχειρήσεις και το φόρτωσαν κι αυτό στους λογαριασμούς μας, μέσω των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Να λάβουμε εδώ υπ’ όψιν, ότι το Σεπτέμβρη του 2021 το κόστος αγοράς ρύπων έφτασε να είναι διπλάσιο από το κόστος λιγνιτικής παραγωγής μιας μεγαβατώρας.
    Επιπλέον, άλλη μια συνδυασμένη ληστεία τ για χάρη της «ανταγωνιστικότητας» των μεγάλων επιχειρήσεων, είναι το κλείσιμο των λιγνιτικών εργοστασίων, με στόχο δήθεν τον περιορισμό των ρύπων, τη στιγμή που η Κυβέρνηση σχεδιάζει την κατασκευή 4 μεγάλων εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω της καρκινογόνας καύσης σκουπιδιών, κόστους περίπου 4 δισεκατομμυρίων. Πρόκειται για ακόμη ένα πεδίο κερδοφορίας κάποιων κατασκευαστικών ομίλων, στο όνομα της «πράσινης μετάβασης και ανάπτυξης»
    .
    Το επιπλέον αυτό κόστος που προκύπτει, φορτώνεται στους καταναλωτές, καθώς, σύμφωνα με τις Κατευθυντήριες Οδηγίες της ΕΕ για τη «διαφάνεια» του ανταγωνισμού, από την 5/8/2021, η ΔΕΗ αντικατέστησε τη ρήτρα αναπροσαρμογής με βάση το διοξείδιο του άνθρακα, με τη ρήτρα αναπροσαρμογής που βασίζεται στην Τιμή Εκκαθάρισης Αγοράς, δηλαδή στο Χρηματιστήριο Ενέργειας

  10. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Αρα, παμε σε αυτο που αναφερει ο nnektarios,που σε απλα ελληνικα σημαινει πως οσο και να βαρας τον κωλος σου κατω,οτι εχει αποφασιστει να γινει,θα γινει .Αναφερομαι στο σχολιο του Ανωνυμου,που ο Ασπραγκαθος ειναι ενας απο τους πολλους που αναλυει το “μεγαλο κολπο”, και που οι δημοσιογραφοι αποφευγουν να πουν λεπτομερειες ,και η αναφορα τους ειναι μονο η “ερωτηση” στον καλεσμενο τους γιατι πηγε τοσο το ρευμα. Και φυσικα η απαντηση ειναι ενα απαυγασμα παπαρολογιας . Το χουμε ξαναπει,η “πρασινη ενεργεια” δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα καλα ,τεραστιο κολπο.Καταργησαν-απαγορευσαν τα πλαστικα σε πολλες χρησεις. Αν οντως θες να σωσεις τον πλανητη,καταργεις ΟΛΕΣ τις χρησεις. Γαμηθηκαν ολοι με τα ηλεκτρικα αυτοκινητα, χωρις να γινεται κουβεντα για τις μπαταριες τους που καποια στιγμη θα ειναι για αντικατασταση,Ολα αυτα που περιεχουν θα τα θαψουν ? θα τα καψουν? θα τα φανε οι καννιβαλοι ? Θα τις μοιρασουν σε αφρικανικες φυλες στα βαθη του Κογκο για να δουνε παρενεργειες και να πουν μετα “συγγνωμη λαθος” ? Ενταξει, μαλακας ο λαος, αλλα τι εναλλακτικες εχει ? Να βγει ενας να πει,μια λυση ! Καθε τοσο πεταγεται κι ενας “σωτηρας”, για να μετρησει σε ψηφους την αγανακτηση του κοσμου. Μια απο τα ιδια. Παλι απο τον nnektario ,που κανει αναφορα στον Ουκρανικο λαο. Ακριβως ετσι ειναι,σε οποιαδηποτε χωρα. Και φυσικα κι εδω,δεν εχουμε τον κωλο μπροστα για να διαφερουμε απο τους αλλους. Καλοστημενη κομπινα με το χρηματηστηριο ενεργειας, και φυσικα απο τους παροχους με πρωτη την ΔΕΗ. Τι εναλλακτικη ειχε ο κοσμος? Εψαχνε την πιο φτηνη εταιρια ,και που τελικα πανω-κατω ειχαν το ιδιο αποτελεσμα με η χωρις ρητρα. Και εφτασε ο κομπος στο χτενι και σταματησαν οι πληρωμες γενικως,και η κυβερνησις πηρε μετρα ! Αφου σου πηραν και το σωβρακο ,σου δινουν πισω μια πευκοβελονα για να μην κυκλοφορεις γυμνος ! Κατα τα αλλα, πανηγυριζουν για τις επενδυσεις,σαν αυτη του Κοπελουζου στην Αλεξ/πολη ,και η οποια θα ειναι μαλλον σε διεθνη υδατα,πραγμα που σημαινει off-shore αν δηλωσει εδρα στην εγκατασταση. Οποτε φοροι παπαλα. Ειναι επενδυση ομως αφου θα πανε και εικοσι ανθρωποι για δουλεια. Αυτα γινονται μονο στα βαθη του Αμαζονιου και στα εγκατα της Αφρικης…..