Α Ε Κ – ΓΙΑΝΝΙΝΑ

4-3-3 και σήμερα, αλλά με την γνωστή τρύπα : Χωρίς σέντερ φορ. Θα μου πείτε είχε; Τι να πω; Εφόσον ο Καρίμ μπαίνει κάποια λεπτά, θεωρώ οτι υπάρχει. Εντάξει, ίσως να μην μπορεί να παίξει όλο τον αγώνα. Ας έπαιζε μέχρι η ΑΕΚ να έβγαζε σκορ ασφαλείας. Όλο το άλλο είναι ξεκάθαρα λάθος, όσο κι αν ο Άμραμπαντ έπαιζε στα πλάγια. Ο Γκαρσία αγαπητέ Οφρυδόπουλε, εκτός του ότι δεν είναι παίκτης, σίγουρα δεν είναι σέντερ φορ. Κατά μείζονα λόγο.

Κι έμοιαζε όλο το πρώτο μέρος να πηγαίνει στον βρόντο. Δηλαδή, το πολύ καλό μας κέντρο σήμερα, η εξαιρετική επιθετική προσφορά του Άμραμπαντ και η αμυντικογενής τακτική του ΠΑΣ. Αυτά δημιούργησαν μια τρομερή κατοχή μπάλας και μια συνεχή παρουσία της ομάδας μας στην επίθεση. Μιλάμε για βομβαρδισμό της αντίπαλης εστίας σε μια απίστευτη ποικιλία επιθετικών προσπαθειών. Που είπαμε οτι παρ΄ολίγον να μην είχαν αντίκρυσμα αφού οι σέντρες δεν είχαν αποδέκτη.

Θα ήταν κρίμα η ομάδα να πήγαινε χωρίς γκολ στο διάλειμμα. Διότι σήμερα, φυσικά βοηθούμενη από τις συνθήκες, ήταν καλή κι έπαιξε ορθολογικά, υπομονετικά προσφέροντας μάλιστα και θέαμα. Τελικά λυτρώθηκε με την αχρησιμοποίητη αριστερή πλευρά σε μια φάση που δεν βγήκε σέντρα και σκόραρε ο Χατζησαφί, ενώ λίγο αργότερα σκόραρε κι ο Μαροκινός με πέναλτυ, που είναι να απορείς τι στο διάολο πια βλέπουν οι Έλληνες διαιτητές. Μιλάμε για χέρι προτεταμένο, τεντωμένο και για κόψιμο σέντρας μπροστά στα μάτια του Διαμαντόπουλου. Κι όμως χρειάστηκε var.

Πέραν αυτών, είδαμε ένα πολύ καλό πρώτο μέρος. Το πρεσάρισμα της ομάδας μας ήταν σωστό κι αποτελεσματικό και δεν θυμάμαι να δημιουργήθηκε κάποιος κίνδυνος για να φάμε γκολ. Οι επιθέσεις ήταν πολύ σωστά χτισμένες κι είχαν πλουραλισμό. Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική σε τρέξιμο και σε πίεση στον αντίπαλο. Το βασικό όμως ήταν ότι έπαιζε σωστά και όχι άναρχα. Κι είχαμε καιρό να το δούμε αυτό, όσο κι αν ο αντίπαλος δεν προέβαλε σοβαρή αντίσταση. Λίγη προσοχή πλέον χρειάζεται και μια καλή διαχείριση του σκορ και του χρόνου.

Ευτυχώς επικράτησε η λογική στο δεύτερο μέρος. Δηλαδή αυτό που έγραψα στο τέλος στο πρώτου ημιχρόνιου. Διαχείριση, κατέβασμα του ρυθμού και rotation. Την βοηθούσε πλέον το σχήμα χωρίς σένρε φορ.  Την βοήθησε αρκετά όμως , πέραν της ανυπαρξίας ηθικού του ΠΑΣ, και το καταπληκτικό τρίτο γκολ, που ήταν αποτέλεσμα σπουδαίας ομαδικής προσπάθειας. Ξέραμε οτι το θέαμα θα υπέφερε αλλά αυτήν την στιγμή, δεν ήταν αυτό το ζητούμενο. Εξ άλλου μην είμαστε και άδικοι. Έπαιξε ένα πολύ καλό πρώτο μέρος, έβαλε κάμποσα γκολ κι έκανε κι αρκετές τελικές, ακόμα και στο δεύτερο μέρος.

Οπότε μπορεί να μην υπήρχε αυτό το επιθετικό κρεσέντο, αλλά η ΑΕΚ είχε ένα κάρο δικαιολογίες. Το παιχνίδι ήταν στην μεριά του αντιπάλου. Η ΑΕΚ έχει σοβαρότατο παιχνίδι το Σάββατο. Αυτός είναι ο τελικός της. Οπότε βγήκαν παίκτες, κι αυτοί που έμειναν μέσα έπρεπε να κρατήσουν δυνάμεις. Επίσης επαγγελματίες παίκτες είναι και οι αντίπαλοι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους ξεφτιλίσεις. Αν μπορείς, κάντο το Σάββατο και την Τρίτη. Ο ΠΑΣ δεν σου φταίει σε τίποτα.

Εν πάση περιπτώσει, περάσαμε ένα πολύ ευχάριστο απόγευμα, όχι μόνο με τη νίκη αλλά με την συνολική απόδοση της ομάδας μας. Είχαμε κορυφαία γραμμή το κέντρο μας, δηλαδή Κριχιόβιακ και Σιμάνσκι, είχαμε πολύ σοβαρό Άμραμπαντ και ολόσωστο Χατζησαφί. Εμείς δίνουμε τα συγχαρητήρια μας σε όλους κι ευχόμαστε ανάλογη συνέχεια. Τόσο για τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο, όσο και για εμάς που ψάχνουμε να δούμε καλή μπάλα με το κυάλι. Και που σήμερα την είδαμε.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to Α Ε Κ – ΓΙΑΝΝΙΝΑ

  1. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Μάλλον πάμε για ευρωπαϊκό νεξτ γιαρ.Το τρένο δεν το προλαβαίνει ούτε ο Γκάρι Κούπερ.Οι αντίπαλοι φυσάνε κι ο Θρύλος θα θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις τελευταίο ματς!

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Γιάννης : Τι λες τώρα; Ποιός φυσάει; νεκροί είναι όλοι. Ο Άρης δεν έχασε από τον ΟΣΦΠ προηγουμένως; Θα είχε τελειώσει το παραμύθι. Τώρα έχεις την τύχη στα χέρια σου. Στο Χαριλάου παίζεις, δεν παίζεις στο Μπερναμπέου.

  3. Ο/Η Γιάννης λέει:

    χα!Πήρα θάρρος.Πάμε γερά!

  4. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Στηβεν,περαν του οτι η ομαδα δεν με πειθει πως μπορει να παρει το παιχνιδι,δεν πρεπει να ξεχναμε οτι παιζει με το παραρτημα που κι αυτο θελει το ματς. Οι λεπτομερειες περιττευουν νομιζω. Προδεξε,δεν λεω πως ειμαστε χαμενοι απο χερι, λεω ομως πως πρεπει να πιασει φουλ αποδοση, και να καταλαβουν απαντες στο χορτο πως ειναι η ευκαιρια τους .Και σε τελικη αναλυση,ας εχουν τα αρχ…. να μπουν να καθαρισουν το παιχνιδι στο 20` για να μην αγχωθουν κιολας. Μια συναισθηματικη φορτιση την εχουν οι παικτες μας οταν στραβωνει το ματς ! Ετσι δεν λενε οι μπαλαδοροι-ψυχολογοι-οικονομολογοι δημοσιογραφοι που καλυπτουν την ομαδα μας ?

  5. Ο/Η nnektarios λέει:

    Κατά τη γνώμη μου κάνει ή θα κάνει λάθος ο οργανισμός ΑΕΚ (εδώ γελάμε) αν αναγάγει σε τόσο σημαντικό το παιχνίδι με τον Άρη. Όλοι ξέρουμε τι έχει περάσει η ΑΕΚ, το να μείνει εκτός Ευρώπης, όπως ουσιαστικά έμεινε και φέτος δεν είναι καταστροφικό. Οικονομικά δεν είναι τίποτα σίγουρο και όχι τόσο σημαντικό. Πλήτεται σε επίπεδο πρεστίζ και βαθμών, αλλά όπως είδαμε πρόσφατα, με μία καλή χρονιά επανέρχεσαι.

    Είδαμε επίσης κάτι ακόμα. Αν έχεις ΟΜΑΔΑ ακόμα και με ισχυρό να παίξεις (Μπριζ, Σέλτικ) μπορείς να τα καταφέρεις, ενώ αν είσαι ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ξεφτιλίζεσαι από Βελέζ. Έτσι δεν είναι;

    Άρα, το πιο κρίσιμο είναι να βγει η επιλογή Αλμέιδα, να μείνει ο Κριχόβιακ και να έρθουν ακόμα 4-6 ΠΑΙΚΤΕΣ.

    Όσο για όλους αυτούς που προσπαθούν να μείνει έξω η ΑΕΚ, έχω να πω ότι η ζωή κάνει κύκλους και αυτό είναι νόμος.

    Στο τέλος της ημέρας, ας πρόσεχε η ίδια η ΑΕΚ που έκανε ότι ήταν δυνατόν για να βρεθεί σε αυτή τη θέση.

  6. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Όταν φτάνεις να εξαρτάσαι απο τα αποτελέσματα των άλλων, και τώρα θα πας για το παιχνίδι do-or-die στο Χαριλάου.
    Τέτοιο παιχνίδι φέτος δεν πήραμε ούτε ενα.