ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Παρακολουθώ όπως κι εσείς, αυτές τις αλλαγές που γίνονται σε επίπεδο εταιρείας. Είμαστε σε καλό δρόμο; Είναι απλά κινήσεις εντυπωσιασμού; Είναι να δείξουμε οτι ενδιαφερόμαστε; Ο καθένας έχει την δική του γνώμη, η οποία και είναι σεβαστή. Και δεν είναι μόνο τεχνοκρατική γνώμη, αλλά και συναισθήματος. Φυσικά δεν θα επιχειρήσω ούτε να μειώσω την προσπάθεια που γίνεται, ούτε όμως και να πετάξω στα ουράνια.

Μέχρις στιγμής κρατώ το ψεματάκι με τον προπονητή και το επιτελείο του. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν για την έλευση και την επίσκεψη Αλμέιδα στο νέο γήπεδο, ήταν κονσέρβα. Τα πάντα είχαν συμφωνηθεί πολλές ημέρες πριν και φυσικά είχαν πέσει οι υπογραφές για την συνεργασία. Σημαίνει κάτι αυτό; Μόνο επικοινωνιακά. Έτσι είχαν αποφασίσει στην εταιρεία, κι έτσι έκαναν. Και φυσικά αυτά έγιναν πριν την νέα συνεργασία με τους υπεύθυνους για το γραφείο τύπου. Χώρια που η επίσκεψη στο γήπεδο έγινε με άνθρωπο που λίγες ημέρες μετά απολύθηκε. Πειράζει πολύ; Τίποτα δεν πειράζει αν η ομάδα προχωρήσει. Απλά τα αναφέρω για να κρατάμε ακόμα στο μυαλό μας οτι η ομάδα προχωράει ακόμα ελαφρώς παλαιοκομματικά.

Στην ουσία ο προπονητής της ομάδας και το επιτελείο του, είναι το πιο μεγάλο στοίχημα. Διότι η ΑΕΚ για άλλον πήγαινε κι αλλού κατέληξε. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για ένδοξο προπονητικό παρελθόν ή για τίποτα εκτυφλωτικά αποτελέσματα. Όλοι καθόμαστε πάνω στην τρέλα του Αλμέιδα να έρθει στην Ευρώπη και να σηκωθεί να φύγει από την Ελλάδα, έχοντας πρόταση από κάποιο πιο σοβαρό πρωτάθλημα. Αν γίνει αυτό, σημαίνει οτι κι η ομάδα μας θα έχει πετύχει σε κάποιον από τους στόχους της, που φυσικά ακόμα δεν είναι οριοθετημένος. Φυσικά όλοι αυτό ελπίζουμε κι ευχόμαστε, όμως πρέπει να είμαστε και συνειδητοποιημένοι για το πείραμα.

Ένα πείραμα που φυσικά συνεχίζεται και στις διάφορες θέσεις της εταιρείας. Καλά ονόματα ακούγονται, όμως θα ταιριάξουν με τα χνώτα της Ελλάδας, της ΑΕΚ, του εγγυητή; Κι αν βέβαια ο Κουχάρσκι έχει κάποιο καλό παρελθόν ( κυρίως στα οικονομικά ), το οτι ο Άλβες κρέμασε προχθές τα παπούτσια του, σημαίνει οτι εμείς βρήκαμε και τον σωστό αθλητικό διευθυντή; Ασφαλώς και όχι. Δηλαδή, πού την έμαθε την θέση αυτή; Την ώρα που έπαιζε στον Απόλλωνα ή επειδή γράφτηκε το αμίμητο οτι ο Άλβες γύρισε σπίτι του; Ας είμαστε σοβαροί στον χώρο αυτό, και χωρίς να αποκλείουμε τίποτα, ας καταλάβουμε οτι κι αυτό στοίχημα είναι.

Όπως βέβαια στοίχημα θα είναι κι όλοι οι παίκτες που θα έρθουν. Ας είναι με τεράστια βιογραφικά. Κανείς μας δεν ξέρει γιατί θα επιλέξουν Ελλάδα και ΑΕΚ. Κανείς μας δεν ξέρει με τι στόχο έρχονται στην Ελλάδα. Κανείς μας δεν ξέρει αν θα ταιριάξουν με την χημεία μας. Διότι εδώ, την μεγαλύτερη σημασία την έχουν τα αποδυτήρια. Κι όπως και να το κάνεις, δυό αρνητικά πραματάκια τα έχουμε καταγράψει : Τελειώνει ο Μάνταλος βάσει των όσων δήλωσε. Και την επόμενη ημέρα, βλέπεις την καινούργια μας φανέλα. Ένας από τους τέσσερις που την φόραγε, ήταν ο Μάνταλος. Πιο μεγάλες πιθανότητες είχε η φανέλα να τελειώσει παρά αυτός. Και νάταν μόνο αυτό; Αφού άκουσε τα εξ αμάξης στο ΟΑΚΑ, ξαναδήλωσε οτι έχει πάρει τις αποφάσεις του και οι οποίες θα ήταν ανακοινώσιμες εντόπς της εβδομάδας. Ήταν λέει, πολύ μεγάλη η πίκρα του και λοιπά κουραφέξαλα. Και τότε τι έγινε; Προσωπική παρέμβαση Μελισσανίδη. Τον ήθελε οπωσδήποτε στη νέα ομάδα και στο νέο γήπεδο. Γιατί; Τόσο ευχαριστημένος ήταν φέτος; Αλλά και να ήταν, η κίνηση του αυτή δεν ήταν άμεσα καπέλωμα του νέου προπονητή; Το είχαν ήδη συζητήσει; Εύχομαι να μην το είχαν. Διότι αν ο Αλμέιδα του είπε οτι χωρίς τον Μάνταλο δεν μπορώ να στήσω την καινούργια ομάδα, ζήτω που καήκαμε από τώρα. Αν δεν το είχαν συζητήσει όμως, τότε ο παλιοκομματισμός εξακουλουθεί να υπάρχει κι είναι τόσο μεγάλος, που ήδη κάλυψε και το νέο γραφείο τύπου. Το τελευταίο στοίχημα.

Για τον Τσατάλη δεν έχω ιδέα. Για τον Καραλή έχω άριστη γνώμη, τόσο σαν δημοσιογράφο όσο και σαν άνθρωπο. Και είναι πολύ προς την θετική κατεύθυνση οτι σαν παλιό μέλος του ΚΚΕ, έχει το θάρρος της γνώμης του και δεν συμβιβάζεται εύκολα. Ξέρει ακριβώς πού θα χρησιμοποιηθεί; Ξέρει τι είναι το γραφείο τύπου μιας εταιρείας που πουλάει μπάλα; Ξέρει τις διαφόρες επικοινωνίες που κάνει το γραφείο για να υποστηρίζει συνεχώς την δημόσια εικόνα ενός αετού που πουλάει αέρα κοπανιστό; Θα φανεί κι αυτό στην συνέχεια. Που θα είναι σίγουρα καλύτερη από την δουλειά που έκανε πριν το χοιρογούρουνο.

Τίποτα λοιπόν δεν ξέρουμε και για τίποτα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Πορευόμαστε με βάρκα την ελπίδα, ελπίζοντας η ΑΕΚ να ζωντανέψει και να συνέλθει. Διότι φέτος πλέον, δεν μιλάμε για μια εντελώς χαμένη χρονιά απλώς, αλλά για κολύμβηση στα σκατά. Κι ένα γήπεδο καινούργιο δεν φέρνει την άνοιξη από μόνο του. Πρέπει όλα αυτά τα στοιχήματα και πειράματα να βγουν, για να φέρουν την ομάδα στην κανονικότητα της. Μια κανονικότητα που είναι περίεργο αλλά πέρα για πέρα αληθινό : Θα έρθει πιο πολύ με αυτούς που θα φύγουν, παρά με αυτούς που θα έρθουν.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

15 Responses to ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Τα πάντα εξαρτώνται από τη σχέση του Μελισσανίδη με την ομάδα. Αν κάνει στην άκρη μπορεί και να γίνει ένα βήμα μπροστά. Αν συνεχίσει να έχει άμεση επαφή η αποτυχία είναι σίγουρη.

  2. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Εγω παντως,θα ηθελα τωρα που ειναι νωρις να φυγει και ο Μανταλος και η καινουργια φανελα…Ζηταω πολλα ?

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ποιος ειναι ο Μανταλος που πρεπει να μεινει σωνει και καλα στην ΑΕΚ και να μπει ως αρχηγος στο γηπεδο? Δλδ μικραινει η ΑΕΚ και μεγαλωνουμε τον Μανταλο σαν αξια? Αντε γαμηθειτε μανταλενιοι.

  4. Ο/Η Dimitris λέει:

    Έγραψα εδώ κάποτε, ότι όσο υπάρχει ο Μάνταλος, δεν θα ξαναπατήσω στο γήπεδο. Το τηρώ. Στο νέο γήπεδο θα πάω ΜΟΝΟ σε αγώνα που θα είναι ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. Είναι θέμα αξιοπρέπειας και αισθητικής.

  5. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Στήβεν Καλησπέρα.Μερικές σκέψεις για την ομάδα μας. Προπονητής,οπως λές έτσι και εγώ ,Ελπίζω,Εύχομαι να μας βγεί.Μακάρι να βρεθεί χημεία μεταξύ Αλμέιδα και ομάδας.Αυτό δείχνει και το ρίσκο που εμπεριέχει η προσληψή του.
    Κουχάρσκι,ενας τύπος που μου δείχνει πιό ικανός στις πωλήσεις.Ενας τύπος που γνωρίζει καλά την αγορά της Ανατολικής Ευρώπης.Οσον αφορά τις αγορές του κατά την θητεία του στη Λέγκια ήταν υψηλού ρίσκου.Τις πρώτες 2 χρονιές του βγήκαν και η Λεγκια πήρε πρωτάθλημα.Την τελευταία χρονιά δεν του βγήκε καμοία και παρ”ολίγο να πέσουνε.Είναι σαφές οτι με τις μαλακίες που εχουν γίνει στην ομάδα τα τελευταία χρόνια,οι αποδεσμεύσεις είναι εξίσου σημαντικές με τις αγορές.Εχουμε 2 με 3 εκκ σε συμβόλαια και κάθονται.Βέβαια και στίς αποδεσμεύσεις Ελπίζουμε,Ευχόμαστε να φύγουν αυτοί που πρέπει.
    Μπρούνο,χωρίς κάποια πείρα,σαφώς πιο αναγνωρίσιμος απο τον Κονέ.Στον Απόλλωνα μεσολάβησε να έρθει ο συμπατριώτης του ο Φερνάντες.Ο φούρναρης ακόμη τα κλαίει τα λεφτά του.Ελπίζουμε και Ευχόμαστε να είναι πιο αποτελεσματικός απο τον Κονέ.
    Αναφορικά με τον Βράνιες,προκύπτει απο κάπου οτι δεν τον θέλει ο Αλμειδα;Αναφέρομαι στα αγωνιστικά καθαρά.Εξωαγωνιστικά τώρα μας επιασε η ευθιξία οταν ο συγκεκριμένος απο το Πάσχα διακοπάρει; Μήπως κάποιοι θέλουν να μείνει ο Τζαβέλας;
    Πινέδα,μας λένε σήμερα όλα τα site οτι είναι δύσκολη η περιπτωσή του γιατί δεν παίζουμε Ευρώπη.Γιατί πριν 20 μέρες παίζαμε; Μήπως δεν βγαίνουν τα κουκιά;Αυτό το λεω σε συνδυασμό με την υπόθεση του Κορεατη του Μπεομ,ή κάπως ετσι,που έπαιζε μέχρι πρίν 10 μέρες και ξαφνικά εξαφανίστηκε.Παίκτης αγορασμένος με 3 εκκ,που η ομάδα του υποβιβάστηκε στη Β’ Ρωσιας και που είχε ενα συμβόλαιο 700κ. Μας λέγανε οι πονηροί οτι με 500κ στην ομάδα του μπορούμε να τον πάρουμε.Ετσι εμείς μάγκες και οι άλλοι μια ζωή μαλάκες.Ακόμη και αν το πίστευαν αυτό,το παίκτη τον είχαν “γλυκάνει” στο θέμα συμβολαίο του ώστε να τον έχουν μαζί τους;
    Επειδή ολα καταλήγουν στα λεφτά συνδυάζω και αυτά που έχουν βγεί για τα διαρκείας.Αυξημένες τιμές και πρόθεση για εκδοση δυετών ή και τριετων διαρκείας.Δηλαδή προ-είσπραξη εσόδων.Υπάρχει διάθεση να επενδυθεί ενα μεγάλο ποσοστό αυτών των εσόδων στην ομάδα;Αντέχει ο ΑΕΚΤΖΗΣ να ξαναφάει την παπάτζα που τρώει τα 4 τελευταια χρόνια; Μέσα σε αυτό το ολιστικό περιβάλλον που ζούμε είναι βολική συγκυρία να ζητας 600 ευρώ για ενα νορμάλ διαρκείας στο κόρνερ;
    Οπως καταλαβαίνεις κρατάω μικρό καλάθι αναφορικά με το αγωνιστικό.Εχουμε καταντήσει Ευχούληδες,να βγεί ο ένας να βγεί ο άλλος…
    Θα πεί κάποιος,ρε φίλε είσαι απαισιόξος.Ναι είμαι,μακάρι να βγώ ψεύτης,γιατί η εταιρεία και η κουλτούρα που κουβαλάει δεν μου δίνει μια ελπίδα για το αύριο.
    Καραλής,πρώην Κνίτης,τον αναμένω πιο δυναμικό.
    Τσατάλης,είχα διαβάσει ενα αρθρο του στο SDNA, οταν διαπραγματευόταν ο Γαλανόπουλος την ανανεωσή του και τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά,και μόνο που δεν έκανα εμετό με αυτά που εγραφε για τον παίκτη.ΕΜΕΤΟΣ λοιπόν η λέξη.
    Και για κλείσιμο,διάβασα οτι ο Σαμπα εκανε μια επέμβαση.Μιλάμε για τον παίκτη που ταλαιπωριέται απο τον Δεκέμβρη.Αυτά βλέπω ρε Στήβεν και δεν είμαι αισιόδοξος οτι θα γίνουν και αυτά που πρέπει και έτσι όπως πρέπει.
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΩ Ο ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

  6. Ο/Η Δημήτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Καλησπέρα σας,
    Αν δεν πάρουμε 3 χαφ από το πάνω ράφι και έχουμε πάλι το Μανταλο βασικό αντίο ζωή….
    Να δούμε κι αν θα καταφέρει ο ΤΔ να στείλει τα παικτακια που περισσεύουν ώστε να ελαφρύνει το μπάτζετ και βλέπουμε πόσους νέους θα πάρουμε. Ακούς εκεί 10 μεταγραφές θέλει ο Κέτσε….

  7. Ο/Η AEK LFC λέει:

    ΥΓ1 2ο χειρουργείο ο Σαμπα,την επεμβαση την έκανε γιατρός που ήρθε απο το εξωτερικό….

  8. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    MΙκρό καλάθι φυσικά,όχι γιατί αυτό είναι το φυσικό,αλλά γιατί έχουμε γεμίσει καλαθάκια τόσα χρόνια. Μακάρι οι επιλογές να “βγουν”, να δέσουν, να γίνουν τέτοιες “κέντες” και το πράγμα να ρολάρει.

    Μάνταλος μένει “τιμής ένεκεν”. Δεν θα το απομάκρυνε το πουλέν του ο πρόεδρος από την ομάδα ένα βήμα πριν την είσοδο στο νέο γήπεδο. Αγωνιστικά,απλά θα είναι ο “Μαρτίκας” της ομάδας. Οταν παίζει,να υπολογίσουμε ότι παίζουμε με 10. Μάλλον πρέπει να πάρει τον Σοιλέδη. Ρε τι τραβάμε.

    Είδα-με καθυστέρηση- τη νέα κύρια φανέλα. Ετοιμοι για σαφάρι στο Κονγκό. Ευτυχώς ο Μήτσος την παραγγελία στη Nike την έκανε με βάση το “τίγρης”. Γιατί αν τους έλεγε “σούγκαρ” δεν ξέρω τι θα βλέπαμε.Ζαχαροκάλαμα για ρίγες ίσως.

    Πάνω που τελειώνει και ο ατσάλινος αετός και γενικά το γήπεδο,θα εκμεταλευτεί το γεγονός ο “σουλτάνος” το θερμό αυτό καλοκαιράκι που διανύουμε και θα κάνει σπέκουλα. “Ορίστε, οι Ρωμιοί μας προκαλούν,θα μας την πέσουν,είναι αμετανόητοι κλπ-κλπ” Ταμάμ.
    Ηταν ανάγκη να βάλετε και κορώνες; Πως θα το εξηγήσει αυτό ο Δένδιας στον Τσαβούσογλου;

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Θα ειδοποιησει φετος να φοβουνται η μηπως ακομα ερχομαστε? Ο Μπουλης που ειπε 20 χρονων μαμα,τσεπωσε 230 εκ…

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    NΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΙ: «ΜΕ ΔΕΚΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ»….

    1. Η τεχνική της διασκέδασης πχ SURVIVOR
    2 . Η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων και στη συνέχεια παροχής των λύσεων π.χ Αφήστε να κλιμακωθεί η αστική βία ή οργανώστε αιματηρές συμπλοκές, ώστε το κοινό να ζητήσει τη λήψη μέτρων ασφαλείας.(π.χ Χούντα που χρειάζεται)
    3. Η τεχνική της υποβάθμισης π.χ Μαζική ανεργία, αβεβαιότητα, «ευελιξία», μετακινήσεις, μισθοί που δε διασφαλίζουν πια ένα αξιοπρεπές εισόδημα·(Μιζέρια και απογοήτευση)
    4. Η στρατηγική της αναβολής (Σαλαμοποιήση) π.χ Οτι «όλα θα πάνε καλύτερα αύριο» και ότι μπορεί, εντέλει, να αποφύγει τη θυσία που του ζήτησαν.(Επανάσταση του καναπέ)
    5 . Η στρατηγική του να απευθύνεσαι στο κοινό σαν να είναι μωρά παιδιά π.χ Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύντονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν έναν αφηγηματικό λόγο, επιχειρήματα, πρόσωπα και έναν τόνο ιδιαιτέρως παιδικό, εξουθενωτικά παιδιάστικο, σαν να ήταν ο θεατής ένα πολύ μικρό παιδί ή σαν να ήταν διανοητικώς ανάπηρος.
    6 . Η τεχνική του να απευθύνεστε στο συναίσθημα μάλλον παρά στη λογική π.χ Επίκληση στο συναίσθημα.(Συγκινησιακές εκφράσεις από τα ΜΜΕ και πολιτικούς)
    7. Η τεχνική του να κρατάνε το κοινό σε άγνοια και ανοησία π.χ Η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις.(Ελληνική και Αρχαία γλώσσα)
    8. Η τεχνική του να ενθαρρύνεις το κοινό να αρέσκεται στη μετριότητα π.χ Παρακινείς το κοινό να βρίσκει «cool» ό,τι είναι ανόητο, φτηνιάρικο και ακαλλιέργητο.(Σήριαλς,Μεσημεριανά)
    9. Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή π.χ Αυτοενοχοποίση .(π.χ Μαζί τα φάγαμε).
    10. Η τεχνική του να γνωρίζεις τα άτομα καλύτερα από όσο γνωρίζουν τα ίδια τον εαυτό τους.π.χ Η ιθύνουσα ελίτ χάρη στη Βιολογία, τη Νευροβιολογία και την εφαρμοσμένη ψυχολογία, το «σύστημα» έφτασε σε μια εξελιγμένη γνώση του ανθρώπινου όντος.(Ο άνθρωπος της Ματζουρίας,Μatrix)
    Για όποιον θέλει ας διαβάσει το «Σπήλαιο του Πλάτωνα» και θα ξημερώσει ένας καινούριος κόσμος.

  11. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    @Ανώνυμος 12:45:Ωραίος…Το κακό ,είναι ότι έρχεται ο Αλμέιδα…Μάλλον σε λάθος χρόνο…Και ΑΝ προλάβει.

  12. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Όλα στοιχήματα είναι, όπως έτσι τσουλάει η ομάδα από το πρωτάθλημα και μετά. Ο Μάνταλος ασχολίαστος, τί να πεις για ένα τέτοιο λίγο τύπο που διορίσανε αρχηγό….Ο Αλμέιδα έχω μια αίσθηση ότι μπορεί και να βγει. Έρχεται επειδή θέλει να πετύχει, όχι επειδή έχει ανάγκη ένα καλό εφάπαξ. Μεγαλύτερο όνομα είναι και από την ομάδα και από τον ιδιοκτήτη της, δεν είναι Γιαννίκης ή Μιλόγεβιτς, οπότε μια ελπίδα την έχουμε. Να πω περαστικά στο Μίμη το Χατζηχρήστο. Είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μεγαλώσαμε, και με όλα τα άσχημά του, βοήθησε να μεγαλώσει η οπαδική μας βάση, ενώ δεν ήταν σαν αυτά τα ούγκανα που κυκλοφορούν τώρα, οπότε το να μαθαίνουμε ότι δεν είναι καλά είναι κάτι που μας στενοχωρεί. Ελπίζω να καταφέρει να μπει στο νέο γήπεδο….

  13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ποτε θα ενημερωσει ο γυφτος για να φοβουνται οι αντιπαλοι?

  14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    To μπατζετ ποιο ειναι για φετος,εχουμε μαθει?

  15. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Βγήκαν και τα διαρκείας.11Α πέρυσι με 260.Στο ναο για αντίστοιχο 1200,σχεδον 5 φορες επάνω.Να πας παραδίπλα 800 ,σχεδόν 3 φορές επάνω.Ελα λίγο στη θέση του,οταν θα υπάρξει προεγραφή για 20 με 25 χιλιάδες εισητήρια,χωρίς μεταγραφές,χωρίς ευρώπη; Ενα πράγμα σα τους πολιτικούς που βαθιά μέσα τους πιστεύουν οτι τα “ζητάει ο κώλος μας”.
    Ανήθικο αυτό που κάνει με την προσμονή του κόσμου.Θα μου πείς έμπορας είναι και κάνει οτι κάνει.Δεν θα διαφωνήσω αρκεί να ήταν εμπορας και στα της ομάδας και οχι απλά διαικπεραιωτής.