ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ

Με έβγαλε ο δρόμος μου στην Νέα Φιλαδέλφεια. Για την φορολογική μου δήλωση πήγα, σε πολύ κοντινό στο γήπεδο γραφείο. Την ώρα που κατεβαίνανε τα διάφορα στοιχεία και κυρίως την ώρα που έπεσε το taxis, βούτηξα τον λογιστή μου και κάναμε μια βόλτα στο γήπεδο. Στους έξω χώρους εννοείται και κύρια εκεί που είναι αυτό το πουλί.

Ένα τεράστιο εργοτάξιο είδα. Η υπογειοποίηση μου έμοιασε σχεδόν έτοιμη τουλάχιστον από την μεριά του γηπέδου. Ο μεγάλος περίπατος φυσικά δεν υπάρχει αλλά αυτό είναι μία λεπτομέρεια. Έτσι όπως είδα την ιστορία, θεωρώ οτι ο δρόμος θα παραδοθεί πολύ σύντομα και θα λήξει επιτέλους αυτή η τεράστια ταλαιπωρία των οδηγών. Τα πράγματα όμως για το γήπεδο δεν μοιάζουν τόσο ρόδινα.

Τα μπετά έχουν σηκωθεί, το σκέπαστρο είναι έτοιμο κι εντυπωσιακό, όμως…Πίνακες ηλεκτρονικοί; Ο αγωνιστικός χώρος; Οι χώροι υποδοχής των αθλητών και του κόσμου; Και δεκάδες άλλα, που δεν χρειάζονται χωριστή αναφορά. Για τα διαρκείας μόνο να πω οτι ακόμα δεν έχει γίνει αρίθμηση του γηπέδου. Τι θέλω να πω χοντρικά…Οτι κουβάδες με λεφτά να υπάρχουν έξω από το γήπεδο, είναι πολύ δύσκολο να είναι έτοιμο μέχρι τα εγκαίνια στις 17 Σεπτεμβρίου. Μόνο τον Αύγουστο να βάλεις που τα πάντα κλείνουν στην χώρα ή τον συντονισμό των συνεργείων, πρέπει να γίνει θαύμα για να είμαστε έτοιμοι. Εν πάση περιπτώσει και μια ακόμη καθυστέρηση θα την συγχωρέσει ο Αεκτζής.

Εκεί λοιπόν που ανταλλάσσαμε απόψεις με τον λογιστή, φτάσαμε και στο πουλί. Εγώ δεν θα πω αν είναι ωραίο ή άσχημο. Ο καθένας έχει την αισθητική του. Ασφαλές θα είναι στην θέση του ή θα γίνει διάφορα κομμάτια που θα κοσμούν διάφορους αντίπαλους συνδέσμους; Η θέση του είναι ολοκληρωτικά λάθος. Κακώς πατάει έξω από το γήπεδο. Πιο λογικό θα ήταν να βρίσκεται στην κορυφή του πέταλου. Πιο εντυπωσιακό από κάτω και κυρίως πιο ασφαλές.

Κάπου εκεί, στην ωραία είσοδο για το πέταλο, δούλευε κι ένα συνεργείο και πήγαμε να δούμε τι έκανε. Κάτι αρθρωτά τζάμια ξεκουβάλαγαν από ένα φορτηγάκι. Πήραμε την απάντηση οτι είναι τα τζάμια για το παρεκκλήσι !! Το οποίο φυσικά και δεν υπήρχε. Κάτι γυψοσανίδες υπήρχαν για τοποθέτηση αλλά τα τζάμια τζάμια. Ψάχναμε να βρούμε και τον καλλιτέχνη που θα ζωγραφίσει…Απίθανα πράματα.

Ανάμεσα σε πλαστικούς σωλήνες, παλέτες με υλικά, λοστάρια και μαδέρια. Μακάρι να είμαι υπερβολικός και μακάρι να έχω ξεχάσει οτι είμαι μηχανικός. Δεν το είδα καλά το project. Ή μάλλον το είδα σπουδαίο αλλά και με άλλη καθυστέρηση. Την ώρα που βγήκαν και τα διαρκείας και κάποιος κόσμος θα σπεύσει να αγοράσει. Μακάρι να διαψευστώ εγώ αλλά και πώς να γίνει όταν σε όλο αυτό το οικοδόμημα σήμερα ήταν όλοι κι όλοι πέντε άνθρωποι….

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

8 Responses to ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ

  1. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Όποιο drone ανέβαινε τα τελευταία χρόνια έδειχνε μάξιμουμ μια 10κάδα εργάτες.Ακόμα και μια ιστορική τσικνοπέμπτη που κέρασε σουβλάκια τους εργάτες,δεν ήταν πάνω από 10-15 μαζί με τα παιδιά τους.Μόνο στα προκάτ κομμάτια παρατηρείται κάποια κίνηση

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Το σχεδιο εχει ηδη παλιωσει,10 χρονια εχουν περασει απο την παρουσιαση με το βουτσα και το παιδακι.

  3. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Για τον αετο,το ιδιο ακριβως μου ειπε φιλος που το ειδε. Πολυ καλυτερα θα ηταν σε ψηλο σημειο .Και θα εδειχνε αλλιως ,και δεν θα γινει μαδημενο κοτοπουλο σε τιποτα στραβες.Μου μετεφερε παντως,πως το ολο οικοδομημα ειναι εντυπωσιακο,αλλο οι φωτο αλλο απο κοντα. Την αλλη βδομαδα λογω δουλειας θα το δω κι απο κοντα ο ιδιος.

  4. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    καλημέρα
    από την περιοχή του γηπέδου περνάω συχνά και η εντύπωση που μου έχει αφήσει είναι ότι αποκλείεται τον Σεπτέμβριο να είναι έτοιμο. Αν πάει κάποιος στην πλευρά του άλσους θα δει..γκρεμούς! Η υψομετρική διαφορά είναι τεράστια μεταξύ δάσους και γηπέδου, επικίνδυνη θα έλεγα. Έχει πολύ δουλειά να σουλουπωθεί και αν θυμάμαι καλά δεν είναι θέμα μόνο της ΑΕΚ αλλά και του δήμου!
    Εσωτερικά; Άστα βράστα. Στα τσιμέντα είμαστε ακόμη. Ούτε πατώματα, ούτε οροφές, τα καλώδια χύμα παντού. Που να υποδεχθεί κόσμο αυτό το μέρος; Απίθανο το βλέπω με δική μου εκτίμηση όχι πριν το 2023.
    Στα σχέδια υπήρχε πλάνο για δεύτερη υπογειοποίηση. Πάει όπως έμαθα, χρήμα τέλος.
    Σχετικά με την πρώτη, έχει σηκωθεί ένα ύψωμα λόγω αυτής και διάφορα τοιχία προστασίας από τον δρόμο και τα αμάξια. Αποτέλεσμα είναι να μην μοιάζει ενιαίος ο χώρος στην κύρια είσοδο, η εκκλησία λες και έχει κατέβει τρία μέτρα και όπως λέει και ο Στίβεν μεγάλος περίπατος αγνοείται
    Αν δεν γίνουν θαύματα 2023 όπως είπα…

  5. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Στηβεν Καλησπέρα.Το γήπεδο καθυστερεί.
    Πιστευω οτι απο την στιγμη που εξαρτασαι απο την πορεία δημόσιων συμβάσεων είναι λογικό να πληρώνεις το τίμημα,του να μην ξέρεις πότε θα μπείς.Η καθυστέρηση πλεον είναι το τελευταίο.Προσωπικά δεν μου κάνει διαφορά αν θα μπούμε σε 2 ή σε 4 μήνες.Περιμένω 19 χρόνια.
    Σχετικό με τα διαρκείας, είναι η αναμονή της σύμβασης μεταξύ ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ και ΠΑΕ.Το γήπεδο εχει παραχωρηθεί για 50 χρόνια στην Δικέφαλος και αυτή ανέλαβε την κατασκευή του.Η σύμβαση,ελπίζω,να λύσει τις απορίες μου για την κατανομή των εσόδων και των εξόδων.Τότε θα μπορεί να γίνει μια πιο ακριβής συζήτηση για τα οικονομικα της Παε,που μας ενδιαφέρει,και ίσως εξηγήσει τις τιμές των διαρκείας.
    Π.χ Το κόστος για την συντήρηση του χλοαταπητα ποιός την έχει;Στο ΟΑΚΑ θεωρητικά ήταν του ΟΑΚΑ.
    Στη Ριζούπολη πριν 3 χρόνια ανέλαβε να φτιάξει το χλοοτάπητα ο φούρναρης με αντίστοιχη μείωση του ενοικιου στον ερασιτέχνη.
    Η εκμετάλευση των καντινων εντός γηπέδου ποιός θα την έχει;Και άλλα πολλά παραδείγματα.
    Απο κει και πέρα το ετήσιο κόστος λειτουργείας το προσδιόρισες μεταξύ 8 με 10 εκκ.
    Αυτό το κόστος θα επιβαρύνει αποκλειστικά την ΠΑΕ;
    Επίσης υπάρχει μια σύμβαση για την ονοματοδοσία με τον ΟΠΑΠ της τάξεως των 2 εκκ το χρονο.
    Επίσης εχουν δωθεί 39 σουίτες με δεκαετή παραχώρηση αν δεν κάνω λάθος.Αυτό θα είναι ενα ετήσιο έσοδο κοντά στο 1 εκκ ;;;
    Εκμετάλευση καταστημάτων,μουσείου με σχολικές εκδρομές,καντινών κλπ κλπ.Αυτό μπορεί να είναι ένα έσοδο κοντα στο 1 εκκ το χρόνο.Συν τα έσοδα απο διαφημιστικές ταμπέλες.
    Ενοίκιο απο COSMOTE που πλειοδότησε στην τοποθέτηση σταθμού βάσης 5G.
    Διαρκείας,εκτίμηση,20 με 22 χιλιάδες,με μέση τιμή 550 αρα 11με 12 εκ.
    Αν πανε στο παραπάνω σενάριο θα υπάρχουν και εισητήρια προς αγορά.
    Μ.Ο 5000×40€/ΕΙΣ× 18 αγώνες= 3,6 εκκ.
    Παρένθεση θεωρώ τεράστιο λάθος την μη επιβολή πλαφόν στα διαρκείας.Σε περίπτωση που κάνεις sold out πετάς εξω κόσμο που δεν μπορει να πάρει διαρκείας και θα μπορούσε να έρθει σε επιλεγμένους αγώνες,οπως επίσης “αποκλείεις”κόσμο απο επαρχία και εμένα που εχω δύο παιδιά.
    Αρα έσοδα υπάρχουν.Αλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος εχει πεί για 12 εκκ εξτρα έσοδα.Πρόσθεσε τηλεοπτικό,φανέλα,% απο το στοίχημα.
    Το θέμα είναι να δούμε τι είδος σύμβαση θα παρουσιαστεί και την διαδρομή εξόδων εσόδων.
    Οσον αφορά ρο αγωνιστικό η διαοσθησή μου οτι δεν θα γίνει κάτι τρομερό γίνεται οσο περνάνε οι μέρες πεποίθηση.Μακάρι να βγώ ψεύτης και να μην πάμε προετοιμασία με Ιατρούδη και Ρουκουνάκη.
    Επίσης δυο πραγματάκια ασχετα με το μεταγραφικο
    αλλά ενδεικτικά της νοοτροπίας.
    Εχεις προπονητή με συμβόλαιο εδω και ενα μήνα συν το νεο στελεχιακό δυναμικό.Δεν θα έπρεπε να γινει μια παρουσίαση,συνέντευξη;;;
    Εχεις νέες φανέλες,ασχέτως γούστου,δεν θα έπρεπε να κάνεις μια παρουσίαση.Εδώ ο βαζέλας έβγαλε νέα φανελα με χοντρή ρίγα σα πυτζάμα,και μας ζαλίσανε τον έρωτα.
    Απο την στιγμή που μιλάς για ΙΣΤΟΡΙΚΑ & ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ δεν θα έπρεπε να κάνεις μια εκδήλωση αντάξια αυτού του γεγονότος;;;;;Είναι δυνατόν μετά απο 19 χρόνια να μου τα παρουσιάζεις οπως έκανες τόσα χρόνια;;;;;
    Μακάρι για τα παραπάνω να κάνει κάτι η ομάδα,απλά κάνεις κάτι οταν συμβαίνει,οχι ετεροχρονισμένα.
    Ολα τα παραπάνω αν και ασχετα με το αγωνιστικό μου δείχνουν οχι έλλειψη οργάνωσης ή μαρκετινγκ,αλλά ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.
    ΚΑΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

  6. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Κανει δουλίτσα η διαφήμιση στη φανέλλα του shopflix.Επομενο βήμα επαγγελματική διαιτησία υπο την ευθύνη της superleague

  7. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    @AEK LFC….
    Στο θεμα με τα διαρκειας,κυριαρχει η ιδεα του ολα τα πουλαμε και ξεμπερδευουμε ,μην ξεχνας τι εγινε πριν χρονια με το γαυρο . Τωρα ,εμεις απο επαρχια που δεν παμε σε καθε αγωνα,οποτε δεν παιρνουμε διαρκειας, μαλλον θα μας φτασει μια-δυο βολτες να δουμε το γηπεδο κτλ, και μετα απο τηλεοραση . Και αμα ετσι γουσταρουν δεν μπορουμε να κανουμε αλλιως. Και θα πηγαινουν οι “ντοπιοι” σε καθε αγωνα,και θα ψωνιζουν απο τα μαγαζια και θα κανουν τζιρο με τους ιδιους και τους ιδιους ! Ετσι νομιζουν τουλαχιστον…. Και ηθελε ο γιος μου να παρει διαρκειας με δυο φιλαρακια του και “στριψανε γωνια ” με τις τιμες. Εχει ομως ο καιρος γυρισματα.

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Δυο ερωτηματα για δυνατους λυτες…

    1.Πως γινεται να ξεπουλανε διαρκειας χωρις να εχουν ανακοινωσει επισημη χωρητικοτητα γηπεδου.Ποια θα ειναι αυτη τελικα,υπαρχει παρασκηνιακη η εσωτερικη πληροφορηση,θα ειναι το τελικο νουμερο με σουιτες και τα παντα ολα?

    2.Τι γινεται με την ορατοτητα στο πανω διαζωμα και με την βροχη,ποιες σειρες θα βρεχονται?