ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ….

Αν μπορώ να πιάσω τον σφυγμό του μέσου οπαδού μας, θα μπορούσα να πω οτι ζει με ένα ερώτημα : Πότε θα έρθει επιτέλους η Κυριακή. Που βέβαια είναι ηλίου φαεινότερο το πότε θα έρθει, αλλά καταδεικνύει την τεράστια προσμονή του αλλά κυρίως την ανυπομονησία του, για να δει ξανά την ομάδα και το γήπεδο. Το γήπεδο που θα είναι ακόμα ομορφότερο χωρίς φώτα διότι θα είναι σαν την γυναίκα που δεν έβαλε make up ή φίλτρα για να τραβήξει μία φωτογραφία. Την ομάδα που βρήκε τα πατήματα της, την χημεία της αλλά και το σύστημα της.

Είναι σχεδόν σίγουρος ο μέσος οπαδός οτι το παιχνίδι θα το κερδίσει η ΑΕΚ, αλλά και θα ξαναπαίξει πολύ καλή μπάλα. Και γιατί να μην είναι; Έρχεται από σούπερ μπάλα και σούπερ νίκη στην επαρχία, και αντιμετωπίζει την Χαλκηδόνα που προκαλεί μέχρι και με ανακοίνωση για την διαιτησία, λες και κυνηγάει κάτι ο Σπανούλης. Μεγάλη υπόθεση αυτή για τον μέσο οπαδό – η σιγουριά για τη νίκη -, που δημιούργησε ξανά ένα ακόμα sold out και έναν ακόμη φρενήρη περίπατο για την νέα Φιλαδέλφεια.

Κι εγώ αυτό περιμένω και μάλιστα στην κλασσική ποδοσφαιρική ώρα, όπως την μάθαμε οι παλιότεροι. Με ένα ωραίο ουζάκι πριν, μια καλή παρέα πέριξ του γηπέδου και μια ώρα της προκοπής για επιστροφή στο σπίτι. Αλλά περιμένω κι άλλα πράματα. Κάποια πειράματα. Που θα ήθελα να τα δω δια ζώσης. Δεν θέλω να πλαφονάρει η ομάδα .

Είναι απόλυτα λογικό και κατανοητό να μην αλλάζει μια ενδεκάδα που κερδίζει. Ειδικά μάλιστά όταν δεν έχει υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα ( εντάξει τώρα έχουμε μία ). Είναι όμως απόλυτα θεμιτό να γίνεται και κάποιο rotation σε παίκτες που θα κληθούν να βοηθήσουν ουσιαστικά από τον πάγκο κι όχι απλά να ξεκουράσουν κάποιους. Δηλαδή να τεσταρισθούν σε κανονικές συνθήκες αγώνα, όταν δεν έχει κριθεί ακόμα. Να τους δούμε οτι υπηρετούν το σύστημα που έχει επιλεγεί κι οτι έχουν τον ίδιο βαθμό ετοιμότητας με τους λεγόμενους βασικούς. Να μην αισθανθούν οτι πλέον είναι παγκίτες ή παροπλισμένοι. Και δεν λέω να είναι μέσα από την αρχή, αλλά να μπουν αρκετά πιο γρήγορα από τα τελευταία δέκα λεπτά. Να κρατάνε υψηλό βαθμό ετοιμότητας και ανταπόκρισης ακόμα κι όταν οι λεγόμενοι βασικοί είναι παρόντες και δεν λείπουν λόγω καρτών ή τραυματισμών.

Φυσικά αυτό είναι η δουλειά του προπονητή και πουθενά δεν πάω να τον υποκαταστήσω. Απλά εκφράζω και τον δικό μου οπαδισμό, που θα ήθελα να δω ξανά μάχιμο τον Τσούμπερ ( ελπίζω να είναι όνως οι κοιλιακοί το πρόβλημα του ), ξανά το κομπιούτερ Γιόνσον και φυσικά τον Σιντιμπέ, τον Βαν Φέερτ ( όταν γίνει καλά ), ακόμα και τον Μήτογλου. Διότι όπως οι ομάδες αλλάζουν παίκτες επειδή οι οπαδοί θέλουν κάτι το καινούργιο, έτσι κι εγώ παραδέχομαι οτι θέλω να δω το καινούργιο και απρόβλεπτο που νομίζω το έχουμε στον πάγκο. Κι είναι ιδανική η εβδομάδα αυτή αφού το παιχνίδι του κυπέλλου δημιουργεί αυτές τις προϋποθέσεις που περιγράφω. Είτε για την Κυριακή, είτε για την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Πότε θα έρθει λοιπόν η Κυριακή; Για το γήπεδο και την ομάδα. Για να δούμε τις βελτιώσεις γύρω γύρω που ομορφαίνουν την όλη περιοχή της βόλτας μας. Για να δούμε αν οι οπαδοί μας κατάλαβαν οτι θέλουμε γεμάτο γήπεδο με τον ΠΑΟΚ. Για να δούμε αν το χόρτο πράγματι είναι χαλί. Και τόσα άλλα. Δεν έχουμε μόνο έναν λόγο για να καρτερούμε την Κυριακή. Έχουμε πολλούς και τους θέλουμε αφού  κάθε Κυριακή μας πρέπει να είναι γιορτή. Από τη νίκη, μέχρι και το sold out της μπουτίκ. Από την απόδοση της ομάδας, μέχρι και την μοναδική ατμόσφαιρα με τις φωνές μας στο γήπεδο. Από το θέαμα, μέχρι και την τόνωση όλης της περιοχής για να ξαναγκαλιάσει την ΑΕΚ ακόμα πιο σφιχτά. Έχουμε πολλούς λόγους….

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

12 Responses to ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ….

  1. Ο/Η Savvi λέει:

    Είχες πει πέρσι πολύ σωστά ότι πρέπει να αλλάξει και η νοοτροπία στην εξέδρα. Νομίζω μετά τα ντέρμπι το αναφέρεις σε σχόλιο ή σε κείμενο. Με το γαύρο έχουμε φάει το γκολ στο πρώτο λεπτό και διπλανοί μου γύρο στα 50 τα έχουν βάψει μαύρα. Τους πιάνω την κουβέντα και τους λέω ότι έχουμε 90’ λεπτά ακόμα, έλεος. Στα καπάκια είναι το παιχνίδι με τον βάζελο στο οποίο στις καθυστερήσεις όλο το γήπεδο σφύριζε για να το λήξει για να πάρουμε τους 3 βαθμούς. Τελικά είναι αυτό το μέταλλο που πρέπει να αποκτήσει η ομάδα. Εκτίμηση μου είναι ότι η μαγιά υπάρχει, εφαλτήριο το γήπεδο και η μπάλα που είδαμε ή τέλος πάντων η μπάλα που ευελπιστούμε ότι θα δούμε. Άντε καλή ποδοσφαιρική χρονιά η οποία για εμάς τώρα ξεκινάει.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    Αγαπητέ πόσο καθαρά και ξάστερα τα γράφεις.

    Λαχταρώ κι εγώ να είμαι την κυριακή το μεσημέρι στα Φιλαδέλφεια για ουζάκι, κους-κους, βολτάρισμα κι αεκάρα. Το μάτι μου αδημονεί να γεμίσει με κιτρινόμαυρες εικόνες, σημαίες, φανέλες, κασκόλ. Δυστυχώς όμως δε γίνεται.
    Δεν πειράζει όμως, αρκεί που οι κυριακές μας επέστρεψαν και όπως σωστά είπε και ο μήτσος το γήπεδο είναι για τα παιδιά μας και για τα παιδιά των παιδιών μας. Ας το χαρούν λοιπόν κυρίως αυτά. Είμαι βέβαιος ότι θα ζητοκραυγάσουν και για εμάς, τις παλιοσειρές: Ζήτω η ΑΕΚ.

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μην ανησυχείς. Τα καπνογονα ήδη ήρθαν, τα ντου με τους υπεραριθμους και το κόσμο να κάθεται στα σκαλιά ήδη ήρθαν. Θα έρθουν και τα μαχαιρώματα, θα έρθουν και οι πεντάρες. Κοίτα μόνο μόλις σου ερθει και ο νέος Τροχανας με το νέο φέσι μη σου έρθει πακέτο πάλι η τρίτη εθνική απο το νέο σου αγαπημένο. Εκεί με τις επιστολές να δεις πως ανακτάς τη μνήμη σου και μενεις με την Ανθή και τη τσαμπασοφια αγκαλια να κλαις πάλι ως συνήθως.

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμος : Άντε και ήρθαν όλα αυτά. Με έχεις δει κάπου να κλαίω; Κάπου να στενοχωριέμαι για κάποια εταιρεία αλλουνού ιδιοκτησίας; Λες να τα βάψω μαύρα σε αυτήν την ηλικία για την ΑΕΚ 2013; Πόσα λίγα ξέρεις. Σαν το όνομα σου που κι αυτό το έχεις ξεχάσει και ιδιωτικά και δημόσια.

  5. Ο/Η Από το Πριγκηπατο... λέει:

    Κι όμως, υπάρχει αυτό το συναίσθημα της αγωνίας. Ειλικρινά,ξανάρθε στα 54.Κάλλιο αργά παρά στα….74 ! Ένα δυο συνεχόμενα τέτοια ματς με αυτή την απόδοση και εδραιώνεται η πεποίθηση πως ΗΡΘΑΜΕ. Έστω κι από την τηλεόραση,γιατί ξαφνικά γίναμε MUN και LIVERPOOL,αλλά δεν γαμιεται. Θα την δούμε και live κάποια στιγμή. Φυσικά,θα έχουμε και τα ανάλογα στησιματα,αφού θα βοηθήσουν και καποια ζωντανά δικά μας στην τιμωρία έδρας.Το βλέπω να ρχεται , το χω για σίγουρο .Μέχρι να αρχίσουν οι μιζεροκουβεντουλες και τα πυθιακα σύνδρομα περί διαδοχής ,απολαμβάνουμε την ομάδα και το νέο γήπεδο που τόσο πολεμηθηκε.

  6. Ο/Η Pontios λέει:

    @Ανώνυμος

    Αγραφιωτη πονος ειναι θα περασει.
    Να σας δω ρε κουφαλες οταν θα φυγει ο μαρινακης που θα πατε να κρυφτειτε?

    προς το παρον η αγια σοφια δεν χρωσταει ΜΙΑ.οπως κατι αλλα.ξερετε εσεις

  7. Ο/Η nnektarios λέει:

    Έτσι ονειρεύομαι την ΑΕΚ. ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ θέλετε και ελάτε να παίξουμε.

    Μία ακόμα ψωνισμένη πόρνη του ανθρωποειδούς ετοιμάζεται να παραταχθεί απέναντι στην ΑΕΚ.

    Η πρώτη μεσημεριάτικη βόλτα ΣΤΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ. Κορεάτες, ελάτε, δεν κινδυνεύετε.

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    AEK Παλαιάς Κοκκινιάς

    Υιέ μου μπορείς να εξηγήσεις που αναφέρεσαι? Είναι από την κριτική σου στον αγώνα με τον Άρη Θεσσαλονίκης.

    Πολλαπλασίασε όμως την αγωνία των αντιπάλων που από σήμερα αρχίζουν και μελετούν συστήματα πλάγια για να μας ανακόψουν. Και δεν κάνω καμία πλάκα ( θα έρθει και η ώρα σου Γαβαθιώτη, που νομίζεις οτι έχεις και υψηλή προστασία. Προς το παρόν διάβαζε και άφριζε ).

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς : Τα ΜΜΕ του Μαρινάκη ( και όχι του ΟΣΦΠ ) μιλάνε οτι ο Ιωνικός έχασε διότι έπαιξε σε κλίμα τρομοκρατίας. Κι οτι αυτό το γήπεδο είναι ακατάλληλο για αγώνες ( Γαβαθιώτης ). Το πρώτο πλάγιο μέσο λοιπόν είναι να επιδιώξουν την τιμωρία της έδρας, μέχρι και την αναστολή της άδειας. Ο ΠΑΟ από την άλλη, αυτό το βλέπεις, χρησιμοποιεί πλέον την διαιτησία ( μέσα σε αυτήν είναι και το var )για να κερδίζει τους αγώνες τους οποίους δεν έχει συμφωνήσει από πριν. Εύκολα βλέπεις το πέναλτυ που πήρε στην Τούμπα ενώ ακριβώς το ίδιο δεν δόθηκε στην λεωφόρο υπέρ του Αστέρα πάνω στον Ιγκλέσιας.
    Υγ. Τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται με τα συστημικά δικά μας, διότι ξέρουν οτι είναι στρατευμένα. Ασχολούνται με ανεξάρτητες φωνές διότι κάπως έτσι μπορούν και να κάμψουν το φρόνημα.

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    AEK Παλαιάς Κοκκινιάς

    Eίσαι Λεβέντης. Είσαι δικός μας. Τα προσφυγάκια της γενιάς μου τα έτρεμε όλος ο περαίας steven.

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς : Εγώ αδερφέ μου, ήξερα οτι οι Κοκκινιώτες θεωρούσαν τους Πειραιώτες, αδερφές. Φυσικά καταλάβαινα τι θεωρούσαν τους Αθηναίους. Από εκεί όμως κι έπειτα, δεν έχει να κάνει με προσφυγάκια ή γηγενάκια. Ας πούμε, ο τίποτας που μπαίνει σαν ανώνυμος και γράφει σε επώνυμο χώρο – ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΩ -, γνωρίζοντας κιόλας οτι θα δημοσιευτεί το κείμενο του, τι διαφορά έχει από τον πούστη βιαστή του Κολωνού;
    Εδώ μαγκιές δεν περνάνε. Για πάρα πολλούς λόγους.

  12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ξεσκιστε τον ατρομητακο του τρισαθλιου Σπανου,περιμενω αγωνιστικη απαντηση σε ολα εκεινες τις λερες σαν τον Σπανο που μας πολεμουσαν για χρονια.