Α Ε Κ – ΠΑΟΚ

Να πω οτι φτάσαμε νορμάλ; Δεν μπορώ να το πω αυτό. Δυό ώρες πριν τον αγώνα, παρκάραμε και ξαφνικά αρχίσανε να τσούζουν τα μάτια μας και να στεγνώνει ο λαιμός μας. Δακρυγόνο λέγαμε, χημικά μας λέγανε, ράδιο αρβύλα δούλευε γενικά, με μία όμως σοβαρότατη παρατήρηση. Εγώ σήμερα, είχα καλεσμένους από την Αμερική για δουλειά, κι είπα να τους πάω για να δουν και μια γιορτή άγνωστη γι’ αυτούς. Ποδοσφαιρική. Να συνεχίσω κι άλλο, για ανθρώπους απλούς, που κλαίγανε πριν μπουν στο γήπεδο ή περίμεναν κανά τέταρτο πίσω από το σπίτι του ΚΚΕ, για να πάνε προς το γήπεδο; Μπουρδέλο. Η αστυνομία να κατηγορεί τον κόσμο κι ο κόσμος την αστυνομία.

Στο γήπεδο μέσα, δεν χρειάζονται πολλά. Μιλάμε για το ακόμα ένα πάρτυ. Η ατμόσφαιρα, τα συνθήματα, ο παλμός και η τρέλα για το ντέρμπυ αλλά και για τη νίκη. Φτειαγμένοι όλοι να δουν την ομαδάρα μας. Που μπήκε με το γνωστό σύστημα και με σωστή κατάσταση στην αριστερή μεριά, με Μοχαμαντί μέσα που έγινε καλά. Δεν έχει σημασία, που έγινε καλά. Σημασία έχει οτι ήθελε να παίξει. Πρώτο σημαντικό σημάδι, έλλειψης φοβίας και διάθεσης να προσφέρει. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.

Παιδιά, μέχρι πέρσι έλεγα τυχερούς, όσους δεν ήταν στο γήπεδο. Σήμερα λέω άτυχους, όσους δεν είναι στο γήπεδο. Τι ήταν αυτό; Κεραυνός; Αστροπελέκι; Βροντή; Καταιγίδα; Σεισμός; Κανένα φυσικό φαινόμενο, δεν μπορεί να περιγράψει αυτήν την ομάδα. Που είναι ομάδα. Που είναι αυταπάρνηση. Που είναι αγκαλιά. Που είναι για την Ελλάδα φοβερή αλλά για τα μάτια μας, κάτι το μοναδικό.

Ένα έμβολο που κινείται σε όλους τους χώρους του γηπέδου. Να πρεσάρει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου και να πνίγει τον αντίπαλο. Θες μπροστά, θες στο κέντρο, θες στην τελευατία γραμμή άμυνας μας; Όπου θες, χωρίς την τελευταία γραμμή μας. Όχι, εκεί δεν βρέθηκε ποτέ. Δεν θυμάμαι ούτε μία απόκρουση του Αθανασιάδη. Δεν θυμάμαι καμία τελική του ΠΑΟΚ εντός εστίας για να πω, γαμώτο ανησύχησα. Δεν θυμάμαι να αγχώθηκα. Παρά μόνο, πότε θα βάζαμε εμείς το δικό μας.

Και κοίτα. Όταν αγχώνεσαι για το πότε θα βάλεις το δικό σου, δεν μπορεί και να λες μετά, ότι έπρεπε το πρώτο μέρος νάναι 4-0. Κάπου είσαι υπερφύαλος. Δες καλά τα πράματα, όπως πρέπει να είναι. Χαφ σαν το 27 του ΠΑΟΚ δεν έχεις ακόμα. Όμως έχεις ματωμένη φανέλα. Που πιστεύει. Την ματώνει ο κορυφαίος σήμερα Αραούχο, γυρνάει την ασίστ ο Ελίασον και σκοράρει γκολάρα ο Γκαρσία, ο χειρότερος όλων σήμερα. Και μετά, κάνεις τους συνειρμούς του φοβικού Αεκτζή, διότι πρώτα ο Πινέδα και μετά ο Γκαρσία, όταν έχουν κάνει γιογιό όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ, απλά δεν εκτοξεύουν το σκορ.

Κανένα άγχος δεν είχε πιάσει εμένα. Έβλεπα μια ομαδάρα. Μια τανάλια που είχε πνίξει τον ΠΑΟΚ. Τόσο χρονικά, όσο και τοπικά. Θες από το πλάι, θες από τον άξονα, θες από την αυξομείωση του ρυθμού…Από όπου θες. Η ΑΕΚ καταβρόχθισε τον ΠΑΟΚ κι απλά τον άφησε στο στομάχι της. Δεν τον έκανε εμετό. Δεν τον κατακρήμνισε. Δεν τον εξαφάνισε. Για τα γκολ μιλάω. όσ έβλεπα εγώ το παιχνίδι, και οι αλλαγές του Λουτσέσκου ήταν απλώς να κρατήσει την μπάλα και να μην φάει κι άλλα γκολ, απλά δικαιώνει την κριτική μου, αλλά κυρίως την τακτική και την δουλειά του Αλμέιδα.

Δεν υπάρχει παίκτης της ΑΕΚ που να πήγε καλά σήμερα. Για ποιόν να πρωτομιλήσεις; Για να κάνεις το 9, δεκάρι; Θάσαι άδικος. Βίντα; Μουκουντί; Σιμάνσκι; Γκατσίνοβιτς; Αραούχο; Ρότα; Μοχαμαντί; Πινέδα; Ναι ρε. Ο Αθανασιάδης δεν ήταν καλός, διότι είναι τερματοφύλακας κι όχι θεατής. Τι να λέμε; Απίστευτα πράματα.

Η ΑΕΚ ήταν ομαδάρα. Ατσάλινη. Στην αμυντική της λειτουργία και στην αλληλοκάλυψη. Στην ένταση και στο τρέξιμο. Στην τακτική επίθεση αλλά και στην κόντρα. Από όποια μεριά ήθελες να διαλέξεις. Ζυγισμένη ομάδα με έλεγχο στον ρυθμό και με τρομερή διάθεση να μείνει κοντά στο πλάνο του Αλμέιδα. Είναι απίστευτα αυτά που βλέπουμε φέτος και που είχαμε χρόνια να δούμε. Να δουλεύουν όλα τόσο τέλεια, και να διορθώνονται τα πάντα στο λεπτό. Λέω για τις αλλαγές φρεσκαρίσματος, την ώρα που ο αντίπαλος είχε φρεσκάρει τα πάντα σχεδόν από το διάλειμμα. Δεν χρειαζόταν η ΑΕΚ να κάνει κάτι. Το έκανε πολύ αργότερα.

Με ρολίστες. Που ήταν για το κερασάκι στην τούρτα. Το καταλάβαινες όταν έμπαινε ο Μάνταλος για την καθυστέρηση, ο Άμραμπαντ που μπορούσε να πάρει όλον τον ΠΑΟΚ σε μια μεριά κερδίζοντας δυναμικά χρόνο. Κάνοντας ποδοσφαιρική πλάκα στον Λουτσέσκου που φυσικά δεν μπορεί να κάνει και περισσότερα με τον Ολιβέιρα απέναντι στον Μουκουντί. Ούτε με την παλιοσειρά, που την ήθελε όλη μόνο ο Σιμάνσκι. Σκέψου κι όταν είχε δίπλα του τον Γιόνσον.

Ρε παιδιά. Συγχαρητήρια. Μας κάνατε και πάλι περήφανους, αλλά κύρια γεμάτους. Χωρίς κανένα διαιτητικό χατήρι, ή κάποια στραβοκλωξιά. Μας κάνατε τρελούς κι ευτυχισμένους Αεκτζήδες, που είδαν ομάδα να τρέχει, να βγάζει ένταση και να παίζει σαν ΑΕΚ. Αυτό που μας είχε λείψει. Και μην κοροϊδευόμαστε. Εντάξει η γηπεδάρα μας, αλλά εδώ μιλάμε για θαύμα ομάδα. Για αριστεία στο κέντρο, στην άμυνα και στην επίθεση. Να σκέφτεσαι ότι πέρσι έψαχνες κάποιον διακριθέντα, ενώ φέτος ψάχνεις για ποιόν έχει πέσει κάτω από το σχεδόν άριστα….

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

23 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΟΚ

  1. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Eύγε,ακόμα μια φορά. Αυτό το “πνίξιμο” έχω παρα-παρα πολύ καιρό να το δώ. Και μάλιστα όχι στιγμαίο,που να αφορά κάποιο 20λεπτο, ισως λογω έδρας,ατμόσφαιρας,η αρχικής αντοχής.
    Ρε μέχρι το 95′. Θυμίζει κοπάδι από λύκους που κυνηγάνε ακούραστα στα χιόνια.

    Κάποιες φορές νομίζεις ότι πάιζουμε με 15 παίκτες. 5-6 να μαρκάρουν στην αντίπαλη περιοχή και πριν ακομα ανησυχήσεις “και ποιος είναι πίσω”; να΄σου αυτοι οι ίδιοι στο κέντρο και οι κεντρώοι αναμεσα στην αμυνα και τη μεσαια γραμμη. Και οι αμυντικοί στη θέση τους εν τω μεταξύ.Και όταν η μπάλα φτάσει σε κιτρινόμαυρα πόδια, να΄σου πάλι το ακορντεόν απ΄την ανάποδη Μεχρι να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου,πάλι 5-6 παίκτες στην αντίπαλη περιοχή. Τι στο διάολο γινεται εδω πέρα; Με 17 παίκτες παίζουμε; Τρελά πράγματα ειδικά για Ελλάδα μιλώντας.

    Εξω και πέρα,μακράν απο οποιαδήποτε ομάδα εντός Ελλάδας αυτά που βλέπουμε.
    Σχεδόν 20 τελικές σε κάθε ματς και οι μισές είναι απόρροια του λυσσαλέου κυνηγητού το αντιπάλου.
    Για να αντιμετωπιστεί αυτό,πρέπει ο αντίπαλος να είναι απίστευτα κοντρολαρισμένος, με ταχυτατες και εύστοχες πάσες αλλά και ταυτόχρονες εναλλαγές θέσεων. Δηλαδή ομάδα καλοκουρδισμένη.Ευτυχώς Μπαρτσελώνα εποχής Τσάβι-Ινιέστα στα Βαλκάνια δεν υπάρχει.

    Ενας Αλαφούζος υπάρχει,που θέλει να γινει “Ιβαν”,γιατί Μαρινάκης-απο πλευρας αριθμού πρωταθλημάτων-δεν το βλέπω.Και σε αυτό -στο να το πάρει φέτος ο βάζελος-δεν θα είχε αντίρηση ούτε ο ίδιος ο Μαρινάκης.
    Προσβλέπει λοιπόν ο “Σκάυ” -με ένα αναπάντεχο και απο το πουθενα 10Χ3=30,να πάρει το πρωτάθλημα που “ίσως δκαιουται” όπως είπε και ο δικός μας ο Μήτσος,ισως θέλοντας να τον καθησυχάσει, ή και να τον κοιμήσει.

    Με λίγα λόγια,ψάχνω κάποιον που να μη θέλει πραγματικά να πάρει το πρωτάθλημα ο βάζελος,και δεν βρίσκω.Που να μάχεται δηλαδή για το αντίθετο.Δεν βρίσκω κανέναν. Μόνον ο “άγνωστος Χ” είναι αστάθμητος παράγοντας.
    Γιατί όλοι οι άλλοι παράγοντες έχουν συμφωνήσει πως “αλλο ένα διχαστικό πρωτάθλημα όπως εκείνο του 2018,δεν θα βοηθήσει πουθενά και κανέναν”.
    Γενικά δηλαδη εδώ στην Ελλαδα προτιμάμε το “μονοκούκι”.Σε όλα. Για να έχουμε το κεφάλι μας και το κεφάλαιο ήσυχο.

    Αλλά καμιά φορά γίνονται και “στραβές”.Τερματίζει δηλαδή η ΑΕΚ πρώτη (και θεωρείται αυτό το πρωτάθλημα από την εχγώρια σαπίλα ως “μη γενόμενο”). Γι αυτό και τα πρωταθληματα της ΑΕΚ είναι εξωχώρια. Εϊναι σαν προιοντα Offshore. Δεν με χαλάει,κάθε άλλο.Αν μάλιστα η έδρα της πρωταθληματικής Offshore βρισκόταν και στην Κωνσταντινούπολη,θα ήταν το τέλειο.

    Οτι κούπες έχουμε πάρει,τις έχουμε αποθέσει σε πόδια Αυτοκρατόρων και προσφύγων.Στα δυο άκρα.Εκει που βασιλευει η προσφυγια και εκεί που ο Βασιλιάς φοράει τριμένα ρούχα.
    Ολες τις υπόλοιπες χρόνιες-και είναι πολλές αλήθεια-που οι κούπες πήγαν σε χέρια κοκκινοπράσινα, χαλάλι τους.Να τις μαζέψουν,να τις πάνε στη πλατεία Αβυσσηνίας στα Μοναστηράκι,να τις πουλήσουνε για μπακίρια.Γιατί αυτά δεν είναι πρωταθλήματα.
    Είναι προικοσύμφωνα.

    Να μη τους ματιάσουμε λοιπόν,παίκτες, τεχνική ηγεσία,αλλά και όλη την εν γένει ατμόσφαιρα,απο τα αποδυτήρια ως τα επίσημα και απο κει ως το πιο απομακρυσμένο καρεκλάκι.Ολα δουλευουν ρολοϊ.
    Δεν ξέρω πόσο θα τραβήξει αυτό. Μακάρι να πάει ως το τέλος.Και να γίνεται ομορφότερο αγωνιστικά, με την πάροδο του χρόνου.
    Αξίζαμε εδώ που τα λέμε-ως φιλαθλοι-οπαδοί-θεατές, μια τέτοια αποζημείωση.Χρόνια ολόκληρα τα μάτια μας -και όχι μόνο-πονέσαν
    Σαν το απελπισμένο καμάκι του Σεπτέμβρη, που του “έκατσε” γκόμενα η οποία κάνει για 10 ολοκληρα προηγούμενα καλοκαίρια.

  2. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Ξαναλεω, δεν θυμαμαι ποτε επαιξε τετοια μπαλα η ομαδα. Το ιδιο ειχα γραψει και μετα το ματς με τον Αρη. Το ιδιο λεω και τωρα αφου και τις δυο εμφανισεις τις καναμε τωρα …Πρεπει να παω πολυ πισω για να θυμηθω με ολο το συναισθημα ενος 25χρονου τετοια μεγαλεια στο γηπεδο . Ισως στο σημερα, να υπαρχει και μεγαλυτερη δυναμη και πιεση απο οτι τοτε. Πιεση στην περιοχη του αντιπαλου με τρεις και τεσσερις παικτες ,λυσα να την κλεψουν , δυναμη να μην αφηνουν τον αντιπαλο να παρει ανασα .εγω τοτε δεν τα θυμαμαι,τωρα τα βλεπω μπροστα μου. Ενταξει ,τοτε υπηρχε το “κεντημα” στο χορτο,τωρα αυτο δεν υπαρχει και λιγο με νοιαζει. Εγω βλεπω τις κοντρες των παικτων μετα απο κλεψιμο,σαν αμμοθυελλα που σαρωνει στο διαβα της . Και να αυτογαμοσταυριζονται σε λαθος πασα η χασιμο ευκαιριας για γκολ. Και με φυσικη κατασταση που ομοια της δεν ειχε ποτε η ομαδα, αν θυμαται ο Στηβεν ας αναφερει σχετικα. Πραγματικα δηλαδη, μου εβαλαν “μπελα” στο κεφαλι . Απο κει που βλεπαμε τα παιχνιδια χαλαρα ,και εαν, ξυπνητηρι στις 7 αρχιζει το ματς στις 7 μιση. Χαραματα βεβαια ,αλλα δεν γαμιεται . Για την ΑΕΚ μιλαμε…..

  3. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Καλημέρα Στηβ.
    Τα φυσικά φαινόμενα αδυνατούν να περιγράψουν την χθεσινη Α.Ε.Κ. Την απάντηση δίνει η ιατρική.
    Κωλονοσκόπηση χωρις αναισθητικό.
    Επίσης,κατάλαβα αυτό που μου ελεγε ενας φίλος,που ασχολείται επαγγελματικά με τη μπάλλα,ως απάντηση στην απογοήτευση των τελευταίων 4 ετών.Ελεγε λοιπόν: “Γηπεδο φτιάχνεις μια φορά στα χίλια χρόνια.Ομάδα μπορείς να φτιάξεις σ’ενα καλοκαίρι.”
    Αυτό εγινε λοιπόν.Σωστή επιλογή προπονητή,στοχευμένες μεταγραφές που ολες σου βγήκαν.Ανάθεση ξεκάθαρων ρόλλων στους παίκτες,νεα καθήκοντα στους παλιούς.
    Το πιο σημαντικό ομως ειναι οτι αυτός ο ανθρωπος εδιωξε τη σαπίλα τη μιζέρια και την ηττοπάθεια με την οποία είχε ποτιστεί η ομάδα.Για μένα αυτή είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά τους κόουτς και η παρακαταθήκη που θα αφήσει οταν φύγει απο την ομάδα.
    Αφιερωμένη η νικη στους συνοπαδούς στη Μακεδονία και γενικά στη Βορεια Ελλάδα

  4. Ο/Η Davor λέει:

    Με αυτή την ΑΕΚ και αυτόν τον ΠΑΟ ( ενόψει Βοτανικου και απαλλαγή χρεών ) το μέλλον για το μουλολιμανο είναι μαύρο. Τα πέτρινα χρόνια θα είναι 20. 3η σερί χρονιά εκτός chl και η τρύπα στο ταμείο μεγαλώνει. Θα κάνει έρανο η θυρα λ7

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    Το χθεσινό το ευχαριστήθηκα με την καρδιά μου. Σαν πουλάκι κοιμήθηκα το βράδυ. Η ομάδα ήταν χθες σαν ηφαίστειο που ξυπνά, πυρακτωμένη λάβα. Μπράβο σε όλους!

    Πλέον έχουμε Πάπα…..Προπονητή θα ήθελα να πω.

    Μεγάλο Αχ για την ευκαιρία του πινέθα. Το παληκάρι κάνει φοβερή ενέργεια, τουλάχιστον έτσι φάνηκε από την τηλεόραση. Κρίμα που δε μπήκε. Μιλάμε για ενέργεια παγκόσμιας κλάσης παίκτη.

    Ο ρώτα μου θύμισε τα νιάτα μου. αυτή τη μπάλα παίζαμε στα νιάτα μας, στην παλιά τη γειτονιά…

    ΠΟΝΤΙΕ
    τι λένε βρε τα παόκια στο κιλκίς?

  6. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Μετά από ένα τέταρτο του αιώνα ξηρασία, με μικρά αναπάντεχα διαλύματα με ψιχάλες (2018) να μας κρατάν ζωντανούς, βρέχει, καταιγίδα, μπόρα και ο ΑΕΚτζής σα μικρό παιδί βγαίνει έξω και χορεύει, τραγουδάει με το πρόσωπο να κοιτάει χαμογελαστό τον ουρανό και το στόμα ανοιχτό να γεύεται το γλυκό και δροσερό νεράκι που πέφτει από ψηλά.

    Και όπως υπενθυμίζουν κάποιοι, ο ζμΠΑΟυγΚ στα Φιλαδέλφεια δεν είναι ντέρμπι. Ποτέ δεν ήταν ούτε και πρόκειται να γίνει. Χθες ήταν απλά επιστροφή στην κανονικότητα (που νομίζω θα εγκαθιδρυθεί για ΠΟΛΥ καιρό μπροστά). Είμαι και σίγουρος ότι όταν κάποιο αποτέλεσμα δεν κάτσει, οι ΑΕΚτζήδες θα δείξουν πάλι πόσο διαφορετικοί είναι και αν δουν προσπάθεια σαν και χθες θα χειροκροτήσουν πάλι δυνατά παίκτες και προπονητές σε όλο τον αγώνα και στο τέλος.

    ΥΓ1: Είναι πολύ δύσκολοι οι καιροί και χρειάζεται ο κοσμάκις κάτι να ξεχνιέται και να χαμογελά. Ας συνεχίσουν έτσι γιατί το χρειαζόμαστε….και ας το πάρει φέτος και η ζέλα…

    ΥΓ2: Ακόμα και με τη Μανταλένα μέσα δε γινόταν να γυρίσει (ξανά)

  7. Ο/Η nnektarios λέει:

    Η μεγάλη (ξανά, όπως παλιά) ΑΕΚ, νίκησε εύκολα την ομάδα της Τούμπας.

    Κάθε φορά που μπαίνω τον ευχαριστώ και θα τον ευχαριστώ. Δεν το χορταίνω, είναι αδιανόητα όμορφο. Λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας ήρθε στη σουίτα των Τσέχων (είναι πάνω από εκεί που κάθομαι στην 35) για να τους χαιρετήσει. Έλαμπε, αποθεώθηκε και το δικαιούται.

    Ο αγώνας έδειξε ξεκάθαρα τις διαφορές των συλλόγων.

    1. Ποτέ, όσες ξεφτίλες και να φάγαμε τα τελευταία χρόνια, δεν τελειώσαμε χωρίς τελική (ουσιαστικά) απέναντί τους. Αντιθέτως πολλές από τις αποτυχίες μας οφείλονταν αποκλειστικά στη διαιτησία.
    2. Ποτέ, δεν πήγαμε στην έδρα τους με αντιπρόσωπο καραγκιόζη για να προκαλέσουμε διακοπή του αγώνα ή έκτροπα. Ειδικά στον ματς-τίτλου θα μπορούσαμε (ειδικά στην κατάσταση που ήταν) να το τινάξουμε στον αέρα. Εμείς όμως πήγαμε ΑΝΤΡΙΚΑ όχι σαν τη λινάτσα της Ρουμανίας και τους Ρώσους που κρύβονται πίσω του.

    Αποκάλεσα παρανοϊκό ψυχάκια τον Αλμέιδα στη Λεωφόρο. Δεν το αναιρώ, έτσι συμπεριφέρθηκε και υπήρχε λόγος. Το αιτιολόγησε, είπε ότι δεν τον καλύπτει μία τιμητική ήττα, αλλά μόνο η νίκη. Ναι, έτσι πρέπει να σφυρηλατηθεί η ΑΕΚ, σε αντίθεση με τον Ρουμάνο που τον κάλυψε η τιμητική χθεσινή ήττα.

    Ήμουν σκληρός με τον Ρότα. Θέλει ακόμα πολλή δουλειά στο επιθετικό κομμάτι, αλλά δεν γίνεται να μην του αναγνωρίσω τη θέληση για δουλειά, το πάθος και την ταχύτητα που συμπληρώνει και καλύπτει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

    Η ΑΕΚ στο 65′ κατέβασε ταχύτητα σε σημείο που αν το δει κάποιος σε επανάληψη θα χασμουριέται.

    Κομβικό σημείο του ματς, η ”δήλωση” του ΒΙΝΤΑ στον ”μάγκα” Αουγκούστο.

    Ζούμε ευτυχισμένες στιγμές στο γήπεδο, ανεκτίμητο. Μπορεί να μην τα καταφέρουμε στο τέλος ως προς την κατάκτηση του τίτλου αλλά είναι τόσα πολλά αυτά που έχουμε καταφέρει σε σχέση με πέρυσι που δεν πρέπει να έχουμε παράπονο.

    ΥΓ. Steven, μία διαφωνία. Τι σου άρεσε χθες από τον Κούρτιτς; Ένας αργός, χωρίς ένταση που ξέρει βέβαια μπάλα. Η ΑΕΚ πρέπει να φέρει ΧΑΦΑΡΑ, καλύτερο από αυτούς που έχει και πάικτης με τα χαρακτηριστικά του Κούρτιτς δεν νομίζω ότι έχει θέση σε αυτή την ομάδα.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Νεκτάριε, όσα γράφεις είναι ολόσωστα κι επαυξάνω. Ο Κούρτιτς ξεχώριζε με την κορμοστασιά του κι έβγαζε μπαλαδοσύνη. Πηγαία το είπα, κι επειδή μάλιστα δεν τον ήξερα, ρώτησα τον διπλανό μου για το όνομα του. Μήπως γνωριστούμε την άλλη Τετάρτη, τι λές;

  9. Ο/Η nnektarios λέει:

    Προς Steven: Με πολύ μεγάλη μου χαρά! Σκεφτόμουν το ίδιο (απίστευτο). Θα επικοινωνήσω την ερχόμενη Τρίτη για επιβεβαίωση και λόγω της ημέρας, κερνάω εγώ αυτή τη φορά.

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Πολύ ωραία. Μιλάμε την Τρίτη.

  11. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Steven αυτο το 10χ10 του ΠΑΟ πως το εξηγεις; Καλη ομαδα εχει και καλο προπονητη αλλα οχι για διπλο στην Τουμπα, 5αρα στο Βολο και 10 στα 10. Βεβαια στο 2ο γυρω εχει πιο δυσκολο προγραμμα, Αρη εξω, Τριπολη εξω, ΑΕΚ εξω, Οσφπ εξω, Γιαννενα εξω, Ατρομητο εξω. Αν αντεξουν ας το παρουν και μπραβο τους.

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς J. Patikas : Φυσικά δεν θα πάμε στα μεταφυσικά. Όμως στην Ελλάδα είμαστε και βλέπουμε οτι από το μπλοκ του χάπια, δεν πάει καλά κι ο τσιγαράς όπως κι ο ίδιος ο χάπιας. Άρα κάπως σπρώχνεται μια καλή ομάδα, χωρίς όμως και κάτι το ιδιαίτερο. Βλέποντας την μπάλα, έχουμε δει το πέναλτυ δώρο στην Τούμπα, που αν είναι τότε έπρεπε να έχει πάρει το ίδιο πέναλτυ ο Αστέρας στην λεωφόρο. Έχουμε δει και τα δύο πέναλτυ με εμάς, που τουλάχιστον το ένα, δεν είναι. Το διπλό με τον Βόλο, είναι σαφώς καραστημένο και το λέει το σκορ το ίδιο. Πιο μεγάλη εντύπωση μου έχει κάνει η δήλωση του εγγυητή μας…

  13. Ο/Η DNAEK λέει:

    Και εγώ στην 35 εν μέσω κινητικότητας γυρνάω το κεφάλι μου και αναρωτιέμαι:
    Ποιος είναι αυτός ο χαρούμενος χαμογελαστός τροφαντός κυριούλης δίπλα στον
    Μαρκάτο που τον αποκαλούσαν πρόεδρΑ.
    Ομολογώ δεν τον χειροκρότησα ούτε τον επευφήμησα όπως οι περισσότεροι δίπλα μου.Οχι ακόμα.
    Υ.γ.Ο πρώην πρύτανης ΑΕΚΑΡΑ είναι η απλά προσκλήθηκε για το ματσάκι;

  14. Ο/Η Pontios λέει:

    @AEK LFC

    ευχαριστουμε για την αφιερωση την ειχαμε αναγκη πολυ.

    @ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς
    τα παοκια δεν το περιμεναν,πιστευαν οτι κατι θα γινοταν και θα περνανε εστω μια ισοπαλια η ακομα και την νικη.Ακομα και εγω να πω την αληθεια ημουν σφιγμενος μην γινει κατι και γυρισει το ματς γιατι τα τελευταια χρονια εχει συμβει πολλες φορες.Μετα απο αυτο το παιχνιδι ομως καταλαβαν οτι η ΑΕΚ δεν ειναι η ομαδα του λιμανιου και οτι επρεπε να τρωγανε 3 μονο στο ημιχρονο.Ασε που αυτοι κοιταανε τωρα πως θα φανε τον ρουμανο.

    το σκορ μας αδικει καταφορα επρεπε να ητανε 4-0 ξεκαθαρα.Πλεον τα καλυτερα ειναι μπροστα μας να ειμαστε να τα ζησουμε.

    @Steven
    Θα συμφωνησω με τον Nektarios σιγα το 27.Αργοκουρουτα

  15. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Στηβ Καλησπερα.
    Με εκπληξη διάβασα τις δηλώσεις του Αλαφού.
    Τις έκανε αυτός που πέρυσι μαζί με ΑΕΚ και οσφπ δεν πήγαν στη συνεδρίαση της λίγκας οπου ο Μονεμβασιώτης εκανε παρουσίαση της μελέτης για την κεντρική διαχείριση.
    Μίλησε για παράκεντρα έχοντας ως “κολλητό” τον εκ Βοιωτίας ορμόμενο εξυγιαντή.
    Μίλησε για δημοσιογράφους που χρηματίζονται,εδω γελάμε,ο ιδιοκτήτης των πετσωμένων ΜΜΕ και της ακατάπαυστης προπαγάνδας και ξεπλύματος.
    “Επιτέθηκε” στον Βαγγελα γιατί κάνει ενέργειες χωρίς να ρωτήσει κανέναν.Απο πότε ο στρατηγός ρωτάει τον λοχία του τι θα κάνει?
    Α μην ξεχάσω τον κυνηγαει και η διαιτησία….
    Τι μπορεί να κρύβεται πίσω απο τις λέξεις που έλεγε και ο Αλέξης.
    Στη πορεία ενιωσε δυνατός απο την πορεία της ομάδας και απο την ολοκλήρωση του ντιλ για το γήπεδο και αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί?
    Είναι κίνηση έξωθεν καλής μαρτυρίας οπου σε συνδυασμό με το “κάψιμο” κατά πως φαίνεται του Αγγλου Ασθενή,θα έρθει η ώρα που θα μας παρουσιάσει τον αντικαταστάτη του?Ελεγχόμενος βέβαια και αυτός απο τα “κεντρικά”
    Αν εχω καταλάβει καλά ολος ο καημός είναι ποιός θα “ιδρύσει” την επαγγελματική διαιτησία και κατ’επέκταση θα την ελέγχει.
    Για το Σ/Κ κάτι μου λέει για διπλό στη Λεωφόρο.
    Για το δικό μας στη Τρίπολη το βλέπω για αίμα και αμμος για δύο λόγους.Θα έχει κακές καιρικές συνθήκες και δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι το γήπεδο,τουλάχιστον θα είναι ποτισμένο.
    Δευτερον γιατί βγήκε ο μποροθρυλος και δήλωσε οτι θέλει ξένο βαρίστα και όχι Ελληνα.Αυτά βέβαια αφού εχει παίξει με οσφπ και παο.
    Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.
    Για ολα αυτά ας μπεί η ομάδα συγκεντρωμένη και ας τους γλεντήσει.
    Αλλωστε η Α.Ε.Κ στην ιστορία της οτι πέτυχε το πέτυχε με κόπο και ιδρώτα.

  16. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Part 2
    Εκτός και αν παίζει ρόλο η επαναφορά του θέματος των υποκλοπών απο Νεα και Βημα,οταν ο αγαπητός Βαγγέλης αντιληφθη οτι τον παρακολουθούσε η ευπ.Μαζι με αυτον παρακολουθούσαν και τον λοβέρδο και τον αυγενάκη.Οι φήμες λένε οτι είχε στηθεί ενα κέντρο παρακολουθήσεων απο τον ανιψιό με στόχο την απρόσκοπτη συνέχιση των δουλειών του.
    Βρε λες….

  17. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Λοιπόν, να μην μπερδεύουμε πολύ τα πράματα. Ο Αλαφούζος είναι ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος που ΘΑ ήθελε να είναι gangster. Ξέρει οτι δεν μπορεί να γίνει πλέον κι αρκείται με τα τρία παιδιά που έχει ( ! ). Είναι πανεύκολος στόχος για μπόλικους λόγους που δεν είναι του παρόντος. Τώρα αισθάνεται δυνατός επειδή έχει μια τίμια ομάδα κι ένα σπρώξιμο από την διαιτησία. Επίσης χαίρεται κι από την δήλωση του δικού μας, που τιμωρεί μόνο όταν τον κυνηγάς ( η περίπτωση της αποσκίρτησης από την συμφωνία για τον πρόεδρο της Λαμίας, που έφερε τον Γκατσίνοβιτς σε μας ). Μετά την διακοπή, οι συσχετισμοί θάναι διαφορετικοί. Δεν είναι και πρώτο μυαλό.

  18. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    AEK Παλαιάς Κοκκινιάς

    προς steven
    Δηλαδή βλέπεις πρωτάθλημα?

  19. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς : Φυσικά, δεν βλέπω κάποιον λόγο να μην το βλέπω. Βέβαια η διακοπή είναι ένα αίνιγμα , όπως και η δήλωση του εγγυητή, που αγαπάει το σύστημα πολύ…

  20. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Εμενα ,το ξαναλεω, με χαλασε η δηλωση του .Επειδη δεν με εχει συνηθισει να “κοιμιζει” τους αντιπαλους του,το αντιθετο μαλιστα, θα ελεγα πως η δηλωση αυτη περι κατακτησης πρωταθληματος απο τους βαζελους, ηταν τουλαχιστον ακομψη και ατυχης ! Προσωπικη του αποψη ,να μην το παρει ο γαυρος,οπως και δικη μου αλλα μεχρι εκει. Το παρακατω βαζει σε σκεψεις τον κοσμο,τους υγιεις τουλαχιστον …

  21. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Ποσο ινγκογνιτο νομιζε πως θα περασει ο κοκκινος παραγοντας τρωγοντας στο κεντρο της πολης με παραγοντα της τοπικης ομαδας ! Εχουν λυσσαξει με τον δικο μας ,και δεν θα αφησουν τιποτα ορθιο. Οτι κανουν παντα βεβαια,μην ξεχνιομαστε….

  22. Ο/Η Pontios λέει:

    Μια περιπτωση υπαρχει να παρει η ΑΕΚ πρωταθλημα.

    Να το κλεψει στο τελος.Αλλα αυτο θα εξαρτηθει και απο τα αποτελεσματα.
    στο δευτερο γυρο η αλογοτροφη θα δωσει πολλα εκτος εδρας ντερμπι.μονο την ομαδα τις τουμπας εχει μεσα.αντε και τον βολο.

  23. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Pontios : Σκέψου να δούμε τον Αλαφούζο με πιστόλι στη λεωφόρο…