Α Ε Κ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Παράσταση για ένα ρόλο σήμερα. Ο ρόμβος του Αλμέιδα, απαλλαγμένος από κάθε φοβικό σύμπλεγμα, μπήκε με σκοπό να παίξει μπάλα. Με σκοπό να ισοπεδώσει τον αντίπαλο και φυσικά να νικήσει. Δεν το είχε πολυκαταλάβει ο κόσμος είναι αλήθεια, αφού μπόλικες θέσεις κενές υπήρχαν ενώ τα δακρυγόνα και τα καπνογόνα, σχεδόν δεν υπήρξαν.

Και στην σωστή ποδοσφαιρική ώρα, είδαμε μια ΑΕΚ καταπληκτική. Μια ΑΕΚ που διεκδίκησε, μια ΑΕΚ που έτρεξε, μια ΑΕΚ που πίεσε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, και μια ΑΕΚ που δικαιώθηκε με τους τρεις πόντους που κατέκτησε πανδίκαια, αλλά και με την πολυφωνία της στους σκόρερ.

Ήταν το αφεντικό του παιχνιδιού από πριν, κι αυτόν τον τίτλο τον κράτησε σε όλο τον αγώνα. Είχε μια θαυμαστή ποικιλία την επίθεση της και μια θαυμάσια αλληλοκάλυψη σχεδόν σε όλη την αμυντική της λειτουργία. Τόσο στο κέντρο, όσο και στην άμυνα της. Θα μου πεις έφαγε γκολ. Και θα σου πω, ότι το έφαγε διότι διάλεξε να μην διώξει στα τυφλά. Τα ήθελε όλα οργανωμένα. Ε, έγινε ένα χέρι, και σφυρίχτηκε ένα πέναλτυ.

Πουθενά δεν κόπηκε ο καταιγιστικός ρυθμός της ομάδας μας και πουθενά δεν αισθάνθηκε κάποιος ότι απειλείται. Και να πω και κάτι ακόμα : Ο Παναιτωλικός το άξιζε αυτό το γκολ της τιμής. Διότι έπαιξε ανοιχτά. Δεν σκότωσε το θέαμα. Ακόμα κι όταν έβλεπε οτι η ΑΕΚ δεν έκοβε ρυθμό και θα μπορούσε να κινδυνέψει με διασυρμό, μιλάω για σκορ πλέον 4-1, προσπάθησε να παίξει σωστά, καθαρά και τίμια.

Από την άλλη μεριά όμως, την δικιά μας, είχε απέναντι του σήμερα, μια ομαδάρα. Με κανένα παίκτη να μπορείς να πεις ότι υστέρησε. Όλοι για τον εαυτό τους, όλοι φρεσκότατοι και ορεξάτοι, κι όλοι κάτω από τα φτερά της ομάδας, Κάτω από το σύστημα του Αλμέιδα. Διαβασμένοι, γρήγοροι, άμεσοι όταν η μπάλα χανόταν, και με τρομερή φαντασία όταν γινόντουσαν επιθέσεις τακτικές ή αντεπιθέσεις. Από παντού. Από τα πλάγια, από τον άξονα, με passing game ή με βαθειές μπαλιές. Με θαυμαστή αλληλοκάλυψη και με θαυμαστή εναλλαγή των πλευρών. Ήταν κάποιες στιγμές που με την καρδιά σου έλεγες ότι παίζουμε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο.

Σε αυτήν την πανδαισία ρυθμού και θεάματος, θα μπορούσα να πω ότι ξεχώρισα κάπως τον Ρότα και τον Άμραμπαντ. Η πλευρά τους ήταν δυναμίτης. Φυσικά πάρα πολύ κοντά τους ήταν ο Πινέδα και οι ακούραστοι Σιμάνσκι και Γιόνσον. Επίσης θα μπορούσα να πω και διάφορα για τον διαιτητή, που φαινόταν σε έναν περίεργο ρόλο, αλλά μετά το τέταρτο γκολ μας, γύρισε την πλάκα κι άρχισε να μοιράζει κάρτες. Πραγματικά είναι να απορείς πόσο προκλητικός μπορεί να γίνει ένα πιόνι.

Όμως είδαμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, που θύμισε την ομάδα μας πριν την διακοπή. Στην ένταση εννοώ και στην διάρκεια. Κάτι που δεν άλλαξε, τηρουμένων των αναλογιών, όταν ο προπονητής έκανε – απόλυτα σωστά – τέσσερις μαζεμένες αλλαγές. Πουθενά δεν χάθηκε η συνοχή, άλλωστε οι αμυντικοί μηχανισμοί δεν πειράχτηκαν, ενώ κι άλλες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν που χάθηκαν, με κυριότερη αυτή που έφτασε στον παλαίμαχο Τσούμπερ.

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλη την ομάδα. Έκαναν τον Παναιτωλικό να φαίνεται ελάχιστος στο γήπεδο, ενώ έκαναν εμάς να μην θέλουμε να τελειώσει το παιχνίδι και να μην θέλουμε να φύγουμε από το γήπεδο. Να θέλουμε να περάσουν γρήγορα οι ημέρες και να ξαναδούμε την ομάδα. Την ομάδα που αδίκησε τον εαυτό της με τα Γιάννινα και την αλογοτροφή. Που όμως σήμερα σκόρπισε νέα χαρμόσυνα μηνύματα για την συνέχεια. Για τον μεγάλο στόχο, που όλοι τον θέλουμε και που δειλά σήμερα τραγουδήθηκε. Και σε πέντε – έξι εβδομάδες….

ΟΜΑΔΑΡΑ ΑΕΚΑΡΑ

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

16 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

  1. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Φαγητό και καφέ πριν το γήπεδο, και μετά μια ποδοσφαιρική παράσταση υψηλού επιπέδου. Ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτου του 2ου ημιχρόνου, η ομάδα ήταν καταιγιστική, τους λυπήθηκα τους Αγρινιώτες….Η ομάδα ξαναέβγαλε ένταση όπως πριν τη διακοπή και πείθει ότι είναι πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα.

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AkisT21 : Μαζί σου στην ελπίδα. Πρώτο φαβορί είναι ο ΟΣΦΠ, όμως. Η ΑΕΚ είναι πολύ soft ακόμα. Αυτό λένε τα facts μέχρι τώρα. Αν είχε κάνει το σημερινό παιχνίδι με την αλογοτροφή, θα συμφωνούσα. Αν είχε πάρει το τηγάνι, επίσης. Δεν ασχολούμαι με Γιάννινα, Τρίπολη. Είμαι συγκεκριμένος στα βαρόμετρα. Ο πρωταθλητής έχει μέταλλο…

  3. Ο/Η AkisT21 λέει:

    @Steven: Δε διαφωνώ ότι αυτός που έχει πάρει τόσα πρωταθλήματα έχει χτίσει μέταλλο. Με το βάζελο είχαμε και πολλές απουσίες, και αυτοί παίζανε για 2 αποτελέσματα, άρα ήταν πιο άνετοι και ερχόμασταν και από στραπάτσο στα Γιάννενα, αλλά το πήραμε το παιχνίδι. Στο τηγάνι, μάλλον δεν το πιστέψαμε, όντως..Η Τούμπα θα δείξει για μένα πολλά, αν το πάρουμε εκεί, θεωρώ ότι θα το σηκώσουμε και στο τέλος. Πάντως, απολαμβάνουμε επιτέλους μπάλα…

  4. Ο/Η Hokan λέει:

    @ Steven

    Συμφωνώ (απολυτως) μαζί σου για το μέταλλο. Μόνο όμως γι’αυτό. Ο θρύλος, έτσι όπως είναι αυτή την στιγμή, και με Φορτούνη, Χαμες, Μπιελ ταυτόχρονα στην ενδεκάδα, λιγο δυσκολο να κερδίσει ντέρμπυ ή να ανταποκριθεί στα play offs.
    Σίγουρα έχουν βαριά φανέλα. Θα τους δούμε όμως… κατά σειρά στην Τούμπα, στο τηγάνι με τον ΠΑΟ και στην Φιλαδέλφεια. Όπως θα δούμε και την ΑΕΚ. Η γνώμη μου με τα σημερινά δεδομένα, ότι θα χρησιμοποιήσουν τον Άρη στα play offs μήπως και βγούνε δεύτεροι.
    Υ.Γ. Η ΑΕΚ είχε πολλές φορές καλύτερη ομάδα από αυτούς. Στόφα υπεροχής είχε μόνον στην πρώτη θητεία του ΤΣΙΚ.

  5. Ο/Η Pontios λέει:

    Μετά από τις χθεσινές εμφανίσεις του γαύρου και τις αλογοτροφης είμαι σίγουρος 100% ότι η ομάδα μας δεν θα χάσει το πρωτάθλημα.

    Ειδικά ο γαύρος παρακαλάω να έρθει στη Φιλαδέλφεια με το χθεσινό σχήμα.
    Όσο για την αλογοτροφη είναι έτοιμη να αποδημήσει εισ κύριον.

    Αυτά.

  6. Ο/Η nnektarios λέει:

    Περί μετάλλου ο λόγος. Υπάρχουν 2 είδη. Το καθαρά ποδοσφαιρικό-αγωνιστικό που δεν το βγάλαμε στα παιχνίδια που στράβωσαν. Το βγάλαμε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ που δεν είμασταν καλοί. Το ότι νικήσαμε ένα τέτοιο παιχνίδι ήταν ελπιδοφόρο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Το δεύτερο είδος, είναι αυτό που χρησιμοποιούν διαχρονικά οι απαταιώνιοι σύμμαχοι (και πρόσφατα ο ΠΑΟΚ). Το είδαμε και χθες το βράδυ το μέταλλο του επίδοξου πρωταθλητή.

    Μπορώ να περνάω Κυριακές όπως η χθεσινή στο γήπεδο; Η ευδαιμονία χτύπησε κόκκινα κάπου στο 60′, ένα γήπεδο παραληρούσε έχοντας παρασυρθεί από την ΑΕΚΑΡΑ.

    Το ποδόσφαιρο που έπαιξε χθες η ΑΕΚ ήταν για μία ακόμα φορά ”ξένο” ως προς το πρωτάθλημα της Super League. Ρυθμός, ένταση, ταχύτητα, εναλλαγές θέσεων. Δυστυχώς, ξανά, υστερεί σε αποτελεσματικότητα και ας έβαλε 4. Το 2-1 στο τέλος του ημιχρόνου…μόνο η ΑΕΚ θα μπορούσε να το καταφέρει. Διάβασα, άκουσα για τη δυναμικότητα του αντιπάλου λες και πέρασαν 5 χρόνια από τον περσινό εφιάλτη που ο συγκεκριμένος αντίπαλος έκανε ανατροπή στο ΟΑΚΑ.

    Καταλαβαίνω πολλούς που θα στενοχωρηθούν αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα. Θα πρέπει όμως να θυμάμαστε πάντα, ότι, η ΑΕΚ δεν χρησιμοποίησε ποτέ τα αθέμιτα μέσα τους. Το ίδιο και φέτος, δεν έχουμε παραρτήματα, δεν έχουμε εύνοια (το αντίθετο), ούτε έχουμε ΜΜΕ να διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα. Έτσι ήταν, έτσι θα είναι. Αυτή είναι η ΑΕΚ. Πρωτάθλημα θα κερδίζει ΜΟΝΟ όταν το αξίζει 100%.

    Να πω κάποιες πληροφορίες για εξωαγωνιστικά θέματα που μας ενδιαφέρουν. Μετά την επιθεώρηση από την ΟΥΕΦΑ, το θέμα της ασφάλειας του γηπέδου περνάει από σήμερα στη δικαιοδοσία της (μαζί με την ΕΠΟ). Επιπρόσθετα, θα φύγουν όλα τα πλέξι γκλας (εκτός του πετάλου) όταν τηρηθούν οι προϋποθέσεις που έθεσε (δεν γνωρίζω λεπτομέρειες). Όσοι θα μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, δεν θα ξαναμπαίνουν στο γήπεδο. Και τέλος, Διευθύντρια του γηπέδου θα αναλάβει (αν δεν το έχει κάνει ήδη) η κ. Φωτιάδου, συνεργάτιδα του Μελισσανίδη από την Aegean.

  7. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλημέρα σε ολους.Φεύγωντας απο το γήπεδο με ρώτησε ο μικρός,πόσο καιρό εχει να παίξει τοσο ωραία μπαλλα η ομάδα.Συνέχισε και μου είπε οτι ούτε το 18 παίζαμε τόσο ωραία.
    Μου εδωσε λοιπόν την αφορμή να γκρινιάξω σήμερα.
    Πραγματικα αυτό που βλέπω με συναρπάζει αλλά απο την άλλη με προβληματίζει η αναποτελεσματικότητα.Χθες ηταν για 8-1 το σκορ.Εχουν χαθεί πάμπολες ευκαιρίες.Σκέφτομαι οτι με οσφπ,παοκ,παο δεν θα σου δωθουν 15 καθαρες τελικες.Σε αυτά τα παιχνίδια θα εχεις,μαλλον, 2 με 3 τελικές.
    Αυτό θέλω να δω να βελτιώνει η ομάδα.
    ΤΣΠ η πορεία θα δείξει.
    Παμε για το διπλό στη Νίκαια και τα ξανασυζητάμε.

  8. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    την Τετάρτη ξανά θα σε δω…δεν σε χορταίνω!

  9. Ο/Η Savvi λέει:

    Η ΑΕΚ πάει τρένο για ΝΤΑΜΠΛ. Για εμένα καλή η ταπεινότητα αλλά η εικόνα αυτά λέει. Ο Αλμέιδα δεν πρέπει να κρατήσει πίσω την ομάδα. Η ΑΕΚ πρέπει να παίξει το παιχνίδι της και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τους αντιπάλους της καθώς δεν πρέπει να τους δώσει την ελπίδα ότι μπορούν. Λογική η αντιμετώπιση του παιχνιδιού με τον ΠΑΟ αλλά μέχρι εκεί. Με γνώμονα το παιχνίδι με τον γαύρο στο τηγάνι εμένα μου δείχνει η ΑΕΚ ότι μπορεί να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε ένα ντέρμπι όπως και σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος εντός και εκτός έδρας. Το παιχνίδι με τα Γιάννενα το έφαγε ο Αλμέιδα γιατί πολύ απλά δεν μπόρεσε να μαζέψει την δεξιά μας πλευρά από την οποία έχει φάει ένα γκολ και 3 φάσεις πριν το 2 τέρμα των Ιωαννίνων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εικόνα του ΠΑΟ όπου η ΑΕΚ έπαιξε κουμπωμένη και πάλι όμως όπως πολύ σωστά επισήμανες Steven οι αλλαγές εκτός του Μήτογλου δεν ήταν καθόλου καλές.

    @ AkisT21: Τούμπα δεν υπάρχει… όταν η ΑΕΚ είναι έτσι όπως είναι.

    @ nnektarios : Δεν υπάρχει περίπτωση να στενοχωρηθώ γιατί η ομάδα μας δεν αξίζει τίποτα λιγότερο από το ΝΤΑΜΠΛ. Θα «στεναχωρηθώ» αν δεν το πάρω γιατί «ΠΡΕΠΕΙ» να το πάρει ο βάζελός. Στη θέση μας οποιοδήποτε από τους γαυροβάζελους δεν υπήρχε περίπτωση να μας αφήσει τίποτα.

    Υγ. Με δύο τρείς κινήσεις το καλοκαίρι του χρόνου θα κλάψουνε μανούλες.

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Savvi : Την δεξιά πλευρά ο Αλμέιδα την διέλυσε. Φυσικά ο Σιντιμπέ ήταν ας πούμε μονόδρομος ( μιά χαρά θα ήταν κι ο Ραντόνια ) αλλά έξω ο Μήτογλου και μέσα κι ο Φερνάντες; Ε, κάπου έλεος. Δηλαδή τόσο πολύ είχε πειστεί από τις προπονήσεις για την ετοιμότητα του Βίντα ή τις αμυντικές καλύψεις του Φερνάντες; Σαφώς και το παιχνίδι το έχασε ο προπονητής και εδώ τελειώνουμε την κριτική. Αλλά να βλέπουμε μπάλα και να μην λέμε μαλακίες τύπου ότι διαχειρίστηκε το παιχνίδι με τον ΠΑΟ στρατηγικά κλπ. Τίποτα δεν διαχειρίστηκε. Κι εκεί μαλακίστηκε απλά δεν την πλήρωσε. Την ομάδα την κράταγε πίσω με λουριά. Για τέσσερα γκολ ήταν ο ΠΑΟ που έπαιζε πιο κλειστά κι από το Αγρίνιο. Με μια τεσσάρα θα τον είχαμε τελειώσει από τώρα.

  11. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ανοιξε το μάτι μας ρε παιδιά. Σα να βλέπω ντοκιμαντέρ του Nat Geo Wild στο πάρκο Σερεγκέτι. Κυνηγητό γάζέλας από τσιτάχ.
    Τζάμπα χάνονται οι βαθμοί.Απο ανασφάλεια-λόγω αστάθειας αμυντικού διδύμου-και ανασφάλειας προπονητή για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες οι οποίες φρονεί ότι δεν θα είναι πολλές σε ματς με τους “μεγάλους”. Και το αποτέλεσμα είναι να χάνεις απ’τα Γιάννενα,τα οποία μερικές μέρες μετά ο βάζελος-αν είναι δυνατόν- που κάνει 3 τελικές σε κάθε ματς,να τον παίζει μονότερμα.

    Ρε Ματίας, μη τραβάς χειρόφρενο. Αλλαξέ τους τη Παναγία. Αμόλα την αγέλη να δούμε κυνηγι και τσάκωμα,γράπωμα από το σβέρκο.Σιγά τα μεγαθήρια. Αλλωστε ο Μήτσος σε έχει εξασφαλισμένο με δική του δήλωση. “το δικαιούται” άλλωστε ο βάζελος. Κανεις δεν θα σου πει τίποτα.Το αντίθετο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ λέμε όλοι που βλέπουμε μπαλίτσα. Στα παπάρια μας αν θα σηκωθεί κούπα φέτος ή του χρόνου. Εδώ έχανε τίτλους η ομάδα του Μπάγεβιτς των ’90s. Δεν θα χαθούν τώρα;
    Φυσικά ότι πέσει το μαζεύουμε.Δεν λέμε όχι. Για το επιτελείο,εντάξει .Οφείλουν να βλέπουν και άλλες παραμέτρους. Ο.Κ. Αλλά για εμας είναι μεθυστικό αυτό που συμβαίνει.
    Ποια κούπα;
    Τώρα είμαστε στα πηδήματα. Το μελλοντικό γάμο θα κοιτάξουμε;

  12. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Πρώτη φορά δια ζώσης χθες (ευχαριστώ τον Ηλία τον πιο παλιό μου φίλο!) για φέτος στη θέση φίλου με διαρκείας που δε μπορούσε. Εγώ δε μπορώ να θυμηθώ από τα 90ς τέτοια ΑΕΚ. Αυτή η αίσθηση ότι είναι άντρες ενάντια σε εφήβους, απλά οι άλλοι δε μπορούν καν αν ακολουθήσουν. 90 λεπτά ασταμάτητα επιθέσεις κατά κύματα, οι άλλοι δε μπορούσαν καν να βγάλουν τη μπάλα από το κουτί τους. Ασχέτως αποτελέσματος. Και τα επιφωνήματα θαυμασμού και ικανοποίησης να ακούγονται παντού στο γήπεδο, κι αυτό από τα 90ς δεν το είχαμε. Κάποια στιγμή θα αμειφθούμε και με κούπες. Μα πρώτα ας το ευχαριστηθούμε ΟΣΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙ. Γιατί τέτοιο κλέος και ποιότητα χαιρόμαστε κάθε 30 και βάλε χρόνια. Οι τυχεροί….2 μέχρι και 3 φορές στη ζωή τους. Εμένα είναι η 2η. Θέλω να γίνει και η 1η του γιού μου.

    Όσον αφορά τα αγωνιστικά δεν έχω τίποτα να προσθεσω, εκτός από την ραγδαία εξέλιξη του Ρότα. Το παιδί δουλεύει ΠΟΛΥ και είδα δια ζώσης χθες ένα πλήρες ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ δεξί μπακ. Μπορμπόκη ΜkII. Τη σέντρα του να δουλέψει κι άλλο και του αντιχρόνου πάει σε κορυφαίο πρωτάθλημα για 10+

  13. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Στηβεν Καλησπέρα.Τι στο καλό γίνεται με Μπαλτακο Φιλιπούση στην ΕΠΟ??

  14. Ο/Η Δημήτρης Κ λέει:

    Στήβεν γράφω πρώτη φορά αν και σε διαβάζω αρκετό καιρό. Σήμερα γράφτηκε ότι πάει να πουληθεί μεγάλη ΠΑΕ με αρχικό ποσό 80 εκ. σε Αμερικάνους επενδυτές… Λες να είναι η ΑΕΚ; Αν και αμφιβάλλω λόγω της Aegean… Δεν νομίζω να πιαστούν κορόιδα!!!

  15. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να δώσεις κάποια προσοχή.

  16. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Δημήτρης Κ : Να ξέρω κάτι, σε διαβεβαιώ δεν ξέρω. Μακάρι να υπάρχει αγοραστής. Η Aegean δεν παίζει κάποιο ρόλο, γιατί να πιαστούν κορόιδα; Δηλαδή θέλουν να αγοράσουν αλλά θέλουν και να διοικήσουν; Κορόιδα θα είναι αν μπουν στην ελληνική αγορά γενικώς κι όχι ειδικώς.