Α Ε Κ – ΚΗΦΙΣΙΑ

Αυτά τα παιχνίδια φυσικά δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν είναι ρεβάνς σκορ που δίνει ήδη την πρόκριση. Εμείς όμως είμαστε ελαφρώς παλαιάς κοπής. Και με σίγουρο το full rotation του Αλμέιδα, είχαμε σίγουρα μπόλικα ενδιαφέροντα : Σε τι κατάσταση θα εμφανιζόντουσαν οι αναπληρωματικοί. Αν η τακτική του Αλμέιδα δουλεύεται σε βάθος. Τι σόι παίκτες είναι αυτοί που δεν έχουμε δει ποτέ. Απέναντι σε αντίπαλο, που έχει κιόλας την αξία του.

Η ομάδα λοιπόν μπήκε με τον ρόμβο και με ένδεκα ολοκαίνουργιους. Σε ρόλους όμως που μάλλον τους ήξεραν, και που σε αυτούς θα κληθούν να παίξουν και να αντικαταστήσουν ίσως στο μέλλον. Φυσικά δεν περίμενες ιδιαίτερη συνοχή και αυτοματισμούς, όμως είχες απαιτήσεις από ατομικές ενέργειες και μια στοιχειώδη λειτουργία.

Και μάλλον είδαμε αρκετά πράματα για ένα παιχνίδι θεωρητικά αδιάφορο. Είδαμε ότι ο Τσούμπερ είναι πρώην παίκτης και δικαίως λέγαμε γιατί μπήκε σαν αλλαγή την Κυριακή. Όχι μόνο δεν έκανε τίποτα αλλά αντικατέστησε παναξίως τον Γκαρσία σε ρόλο χασογκόλη. Κι αυτός ήταν η πιο αρνητική εικόνα αθλητού της ΑΕΚ. Εικόνα κλασσικού παλαίμαχου. Κι εδώ τελειώνουν τα κακά νέα.

Διότι είχαμε την αποκάλυψη του Μουστακόπουλου. Πολύ καλός αθλητής, κοντρολαρισμένος για κορυφή του ρόμβου, με μπόλικα τρεξίματα, πολλές κάθετες μπαλιές κι ένα γκολ που θα το ζήλευε ο οποισδήποτε. Μπράβο στο παιδί. Όπως μπράβο και στον Ραντόνια για τις τοποθετήσεις του με ανάποδο πόδι, τις κατεβασιές του και το κοφτερό μυαλό του στα κοψίματα, στις πάσες και στην κάλυψη της αριστερής πλευράς. Όπως μπράβο και στον Στάνκοβιτς, που όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί κι έδινε την σιγουριά της τελευταίας γραμμής. Κι ο Γαλανόπουλος με τον Μάνταλο πήγαν καλά, και έδιναν τον τόνο στις επιθετικές εκφάνσεις. Χαμηλό βαθμό ο Βαν Φεερτ, με τις δυό χαμένες ευκαιρίες.

Όπως λοιπόν προκύπτει, είδαμε ένα πολύ όμορφο μέρος. Με ρυθμό και τρεξίματα. Με την Κηφισιά να μην κλείνεται και να προσπαθεί να φτιάξει κάτι. Και την ΑΕΚ όμως σχετικά καλή με τις τόσες αλλαγές. Οπότε είχαμε όμορφο θέαμα χωρίς σκοπιμότητες, καλές προσπάθειες να παιχτεί μπάλα κι αρκετές τελικές . Τι άλλο θες όταν δεν έχεις άγχος για το σκορ; Τι άλλο θες για να φουσκώνεις από χαρά για το βάθος του ρόστερ και τις πολλές εναλλακτικές στην διάθεση του προπονητή σου; Ένα ποτήρι κρασί το οποίο πάω και το βάζω τώρα καθώς το παιχνίδι το βλέπω από την τηλεόραση.

Και να μην χαίρεσαι στο δεύτερο μέρος, που ο Μουστακόπουλος να εξακολουθεί να είναι ο σταθερά καλύτερος ; Να μην χαρείς για μια επιπλέον λύση στο κέντρο; Εκεί που ήμασταν γραφικοί όταν λέγαμε ότι θέλαμε παίκτες; Να μην χαρείς για την γκολάρα του Ραντόνια μετά από εκπληκτική ομαδική προσπάθεια της ομάδας; Να μην στενοχωρηθείς όταν το παιδί κάτι έπαθε και βγήκε κι αντί ο Αλμέιδα να τραβήξει αριστερά τον Τζαβέλα, να βάζει μέσα τον Πινέδα; Σέντερ μπακ υπήρχε στον πάγκο.

Να μην λυπάσαι για τον Τσούμπερ ( δεν μπορώ να χωνέψω ότι μπήκε αλλαγή στο ντέρμπυ ), που τον αντικαθιστάς με τον Μαχαίρα; Να μην χαίρεσαι με τον Φερνάντες; Ωραία εναλλαγή συναισθημάτων σε ένα εξίσου ωραίο θέαμα στο δεύτερο μέρος. Ήρεμο, στρωτό, ποδοσφαιρικό σε επίπεδο μιας καλής προπόνησης.Και με ένα πανηγύρι στις εξέδρες, που έσπρωχνε την ομάδα να προσπαθεί για να δημιουργήσει κι άλλα, ασχέτως αν τα πάντα ήταν κριμένα. Κατανοώ τι θα σκεφθούν κάτι. Με αυτό το σκορ και με αυτόν τον αντίπαλο; Είπαμε, βλέπουμε αν παίζουμε σωστά. Μπορούμε να κρίνουμε αν το σωστό γίνεται λόγω διαφοράς ποιότητας. Λες και την Κυριακή, δεν είχαμε διαφοράς ποιότητας…

Δεν χρειάζεται όμως τίποτε άλλο. Η ΑΕΚ πέρασε φυσιολογικά και θα ξαναπεράσει. Και πατάει γερά, αφού το κυριότερο στήριγμα της είναι εκείνο το τμήμα που επιτέλους αναβαθμίστηκε. Δηλαδή ο προπονητής και το επιτελείο του, που θεωρητικά θα είναι μαζί μας μέχρι το 2028. Άρα απερίσπαστα και χωρίς ψυχικές φοβίες, μπορεί να εφαρμόσει τις ιδέες του στο αγωνιστικό πλάνο και κυρίως να φτιάξει την ομάδα της επιλογής του αφού ένα μεγάλο μέλημα θα είναι το ξεσκαρτάρισμα του καλοκαιριού. Κι ασχέτως κάποιας επιτυχίας φέτος, που δεν βλέπω γιατί να μην υπάρχει. Συγχαρητήρια λοιπόν για τις τζίφρες, αλλά και για την δουλειά που αναγνωρίστηκε, αν και δεν ήταν δα και κάποιο κατόρθωμα, θα έλεγε κάποιος. Λάθος. Είναι μεγάλο κατόρθωμα για έναν βλάκα να καταλάβει. Αν μίλαγα για τυφλό, θα έλεγα θαύμα…

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

7 Responses to Α Ε Κ – ΚΗΦΙΣΙΑ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Βλέποντας το από την TV:

    1. Ντροπή για το χάλι του αγωνιστικού χώρου
    2. ΣΤΟΠΕΡ χθες! Τζαβέλας = κλόουν
    3. Ο Τσούμπερ θέλει συνεχόμενα παιχνίδια, θα είναι έτοιμος στα πλέι οφ.
    4. Ο Ολλανδός παίζει πολύ καλά τη θέση. Η ανικανότητα των συμπαικτών του του στέρησε 3 ασίστ.
    5. Γαλανόπουλος δεν…κρίμα

    Νέα μόδα, η είσοδος ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΩΝ στον αγωνιστικό χώρο.
    Η εταιρία security είναι για τα πανηγύρια. Ανίκανη στον έλεγχο στις πόρτες, ανίκανη και εντός γηπέδου.

  2. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Αποτύπωσες όλες τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου!Θα ‘θελα να προσθέσω ότι,πέρα απ’τους υιούς Ενωσιτών,αρχισαν να παρακολουθούν την ΑΕΚ του κόουτς κι άλλες φαμίλιες,άλλων ομάδων που τους αρέσει το καλό ποδόσφαιρο βασιζόμενος στα ημερήσια γκάλοπ του σχολείου.Ο κόσμος θέλει καλή μπάλα,οι πιτσιρικάδες το ίδιο.Άντε γιατί γερνάμε

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Ας πούμε επιστρέφει Ο Γκατσίνοβιτς ( τέλος Γενάρη ), ο Μοχαμαντί ( τέλος Φλεβάρη ), κι ο Ελίασον ( θεωρητικά στα μπαράζ ). Επίσης θεωρητικά, παίρνουμε κι έναν παίκτη μεσοεπιθετικά. Τον Τσούμπερ, εκτός από το να φέρνει τα τσάγια, σε ποιά θέση τον βλέπεις; Ο Ολλανδός δεν είναι για ασίστ, και σήμερα ήταν για τα μπάζα ( κορυφαίο το πρώτο, στη λόμπα ). Ιατρικά Ο Γαλανόπουλος δεν έχει πάει καλά, όμως σήμερα βλέπω ένα χοντρό λάθος. Αν έμπαινε σε ρολαρισμένη ομάδα, θεωρώ θάταν χρήσιμος. Σε ασφαλές σκορ και σε σωστό timing αλλαγής.
    Η εταιρεία security είναι η παλιά; Αυτή του κοντού; Που από μπροστά τους κυνηγούσε κι από πίσω τους διόριζε; Για να είsαι security δεν χρειάζεσαι την άδεια των οργανωμένων;

  4. Ο/Η nnektarios λέει:

    Προς Steven: Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει ποια είναι η γελοία αυτή εταιρεία. Πληρώνεται από μία ακόμα γελοία εταιρεία (ΠΑΕ ΑΕΚ) για να μην κάνει τη δουλειά της. Το θέμα είναι βαθειά κοινωνικό και ανυπέρβλητο πλέον. Δεδομένα οι άνθρωποι κάθε χρόνο είναι χειρότεροι. Στη δική μας περίπτωση όμως δεν είναι μόνο αυτό. Η όποια διαφοροποίηση των Αεκτζήδων, των οργανωμένων τουλάχιστον, οφειλόταν στον ΧΧ και μόνο.

    Δεν ξέρω αν φταίει το ότι μεγαλώνουμε, αλλά έχω αρχίσει και δεν γουστάρω πολλούς που υποστηρίζουν την ίδια ομάδα, στο ίδιο γήπεδο. Πούστηδες τζαμπατζήδες, μαλάκες με καπνογόνα και αρχίδια που εισβάλλουν στομ αγωνιστικό χώρο. Όλοι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ, να κάνουν την κάβλα τους και στα αρχίδια τους οι υπόλοιποι. Για εμένα είναι το ίδιο αντιπαθείς με τους γάβρους, καμία διαφορά.

    Δηλαδή του χρόνου, αν με το καλό συμμετάσχουμε σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, έτσι θα εμφανιστούμε; Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους! Τι να το κάνουμε αυτό το πανέμορφο γήπεδο, όταν δεν το σέβεται πρώτος αυτός που το έκανε πραγματικότητα;

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Συμφωνώ πλήρως. Αυτά τα φαινόμενα υπάρχουν διότι όλοι οι ιδιοκτήτες έπρεπε να είναι μέσα. Μετά από αυτό έρχεται η αστυνομία και πολύ μετά από αυτήν έρχεται ο πολιτισμός.

  6. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Το χαλι των καπνογονων και των κροτιδων θα το πληρωσουμε πολυ ακριβα. Βεβαια,δεν ειναι ευκολη η μεταβαση απο “Συρια” σε εκκλησια κι ουτε θελουμε κατι τετοιο. Αλλα κατανταει αηδια να διακοπτεται ο αγωνας για 15` να φυγει η καπνα. Σιγουρα,καποιο θα πεταχτει και μεσα στο χορτο κι εκει θα αρχισει ο ανενδοτος για το κυνηγι της ομαδας απο τον βαζελο και αλλα ευτραπελα. Αν δεν το ληξουν τωρα,δεν το βλεπω να μαζευεται το πραμα. Θα συμφωνησω με τον nnektario για την ηλικια ,αφου σαν πιτσιρικαδες τα γουσταραμε σαν ατμοσφαιρα ,αλλα πλεον κουραζει .

  7. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Η “οργάνωση” έβγαλε ανακοίνωση ότι “ο κόσμος πρεπει να περιφρουρήσει το γήπεδο” γιατί “οι άλλοι” (γενικά όλοι οι άλλοι,αφού “εμείς” είμαστε με εμάς,άρα οι “άλλοι” είναι όλοι οι υπόλοιποι) αποσκοπούν στο να τιμωρηθεί η εδραρα μας απο την οποία χάνουν απ’τη Δεκελείας.

    Σε ποιους έκανε έκκληση; Στον εαυτό της; Τι ακριβως να “περιφρουρήσει” ο φιλήσυχος που έρχεται με το παιδί του να δει ματς; Να κάνει σωματικό έλεγχο στους άλλους; Η να παριστάνει τον σεκιούριτυ και να κοιτά τις κερκίδες και να “γράφει” με το κινητό;
    Μήπως αυτοί που έγραψαν την ανακοίνωση υποφέρουν από χρόνια υπνοβασία, η οποία επιδεινώνεται με τα “τσιγαριλίκια” και κατά την διάρκεια των αγώνων προκαλούν-ή κάνουν τα στραβά ματια- τα περιστατικά για τα οποία καλούν τον “κόσμο της ΑΕΚ” να “περιφρουρήσει”;

    Μήπως να περιφορουρηθεί η οργάνωση να πάει στο διάολο να ησυχάσουμε; Τον πρόεδρο ρωτάμε που τους συντηρεί και τους διατηρεί με το όπλο “παρα πόδα” σαν άλλους ποδοσφαιροκομμουνιστές. (φυσικά τα ίδια ισχύουν και στις άλλες ομάδες. Τα γήπεδα,είναι οι μοναδικές έδρες εταιρειών, οι οποιες καταστρέφονται υπό την επίβλεψη των ιδιοκτητών των εταιρειών. Σε ποιον άλλον επιχειρηματικό χώρο
    μια εταιρεία αποδέχεται στωικά η και προκαλεί βλάβες,ζημίες, πασης φύσεως στους ιδιους της τους χώρους; Μεγάλο πράγμα το ποδόσφαιρο. ΤΟ “ξέπλυμα”.