ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Βασιλεία υπήρχε απο αρχαιοτάτων χρόνων. Ανανταμ-παπαντάμ,που λένε.Και θα συνεχίσει να υπάρχει. Γιατί; Γιατί δίνει “άίγλη”.Κύρος. Οχι μόνο σε αυτον που βασιλεύει,αλλά και σε αυτους που βασιλεύονται υπο τον/την βασιλέα.

Βολεύονται όλοι δηλαδη. Σου λέει: “για να έχω βασιλιά,το δίχως άλλο θα είμαι Βασίλειο. Και για να είμαι Βασίλειο, θα πρέπει να είμαι  ¨γαμάω” ,”Ουάου”. Δεν είμαι ότι κι΄ότι. Αυτοβαυκαλίζονται δηλαδη, βασιλείς και υπήκοοι.Οι δεύτεροι αποδέχονται το αντάλλαγμα της αίγλης που προσφέρουν οι Βασιλικοι Οίκοι, το οποίο είναι η μόνιμη αεργία και η δια βίου σίτηση και όχι μονο,απλά και μονο για να υπάρχουν,να περιφέρονται καβάλα σε άλογα,σε άμαξες, με σειρές απο παράσημα που ποτέ δεν άξιζαν,κυκλοφορόντας με έξοδα που ποτέ δεν δούλεψαν,τρώγοντας πανάκριβα και με αμφιέσεις για τα οποια “προσφέρονται” από τον λαό, του  οποιου εκεινοι είναι οι προστάτες (κάτι σαν νταβάδες δηλαδή). “Ισχύς μου η αγάπη του λαού” είναι  το logo στο οικόσημο των Γλυξμπουργκ.

Και αν στο παρελθόν  οι Βασιλείς συγκέντρωναν πολιτικές και θρησκευτικές εξουσίες (δυο σε ένα δηλαδή,σαν απορρυπαντικό) σήμερα, πλέον έχουν ρόλο καθαρά διακοσμητικό. Είναι κάτι σαν “ατραξιόν”. Σημαντικές  Ευρωπαίκές χώρες, Δημοκρατικότατες, έχουν ακόμα τον θεσμό της Βασιλείας ζωντανό. Ο λόγος, είναι αυτος που είπαμε παραπάνω. Για το “ονόρε”.

Απαντες εκινουν απο την Γερμνία. Αυτη έιναι η “γενέτειρα” των σημαντικότερων (εξ αυτών και οι Γκλίξμπουργκ) οι οποίοι έχουν απλωθεί στην Γηραιά Ηπειρο.Απο τη  Μ.Βρετανία και τη Σουηδία, ώς την Ισπανία. Στην ουσία μια σειρά τεμπέλιδων ( εξ αίματος) οι οποίοι πλέον απλά περιφέρονται ροκανίζοντας το  μερίδιο που τους αναλογεί, κόπους του λαού “τους”, ο οποίος-κατα ένα μεγάλο μέρος δηλαδή-αποδέχεται να τους ταίζει πλουσιοπάροχα και να τους χαρίζει μια ζωή όχι όπως αυτην που ζουν οι ιδιοι (οι περρισσότεροι δηλαδη) γεμάτη άγχοι,στρες, στερήσεις, κινδύνους κλπ. Στην ουσία οι βασιλείς είναι η αντανάκλαση της ζωής που θα ήθελε να ζει ο “απλός λαός”.

(αυτό που με συγκινεί πολύ είναι όταν διαβάζω για την “βασιλική απλότητα”. Απλά ζουν.Απλά τρώνε.Απλά μιλάνε. Απλά χέζουν. Προσιτοί και απλοί. Σαν “όλους εμάς” . Απλά βρέχουν το παξιμάδι το πρωι. Απλά δεν πληρώνουν τίποτα.Απλά ζουν κορακοζώιτα.Απλά υπάρχουν γιατί τους το επιτρέπει ο “απλος λαός” -να  ένα κοινό που έχουν- ο οποίος κατα βάση είναι “απλώς βλάκας”.)

Κρυφοκοιτάζουν  οι περισσότεροι-όπως και σχεδόν όλα τα  ΜΜΕ,τις ζωάρες των βασιλοτεμπελχανάδων. Μπορεί να διαφωνούν-από πολιτικό κορεκτιβισμό περισσότερο (τάχα μου δηλαδή) αλλά οι λεζάντες δυο πήχες , οι φωτό κλπ πάνε και έρχονται. Και δεν αναφέρομαι στη φαμέλια του “κοκού” μονο. Απο την Νταϊάνα” μέχρι τον βασιλιά του Μπρουνέϊ. Πουλάει το Luxury. Αλλά οπως ειπαμε, ειναι και πόθος. Παρακολοyθούν απο τηλεοράσεως  oι “υπήκοοι” τις ζωάρες που θα ήθελαν να ζήσουν.

Και το ιδιο το πολιτικό σύστημα-στην Ελλάδα αναφερόμενος- κοιτά την Βασιλείο. Μονο η “ένδον” Βασιλεία εξωστρακίστηκε,ίσα-ίσα για να στρογκυλοκάτσουν οι ίδιοι στις βελούδινες πολυθρόνες. Οχι ότι έχουν κάτι με τον θεσμό Γενικά. Μια χαρά αποδέχονται τις προσκλήσεις των άλλων στα Μπάκιγχαμ ή υποδέχονται τις  Σοφίες και τις Βεατρίκες της Ολλανδίας κλπ.

Το ότι όχι μονο δεν έχει φύγει η Βασιλεία απο την Ελλάδα,αλλά απλώς οι πολιτικάντιδες λειτουργούν αντι αυτής, φάινεται-αποδεικνύεται σχεδόν- απο κάτι που είναι μπρος στα μάτια μας: Την ονοματοδοσία των μεγάλων,λαμπερών,ακριβων λεωφόρων που ζώνουν το Κοινοβούλιο (το οποιο ΚΑΙ αυτό είναι Βασιλικό Κτίριο) Βασιλ. Σοφίας,Βασ.Ολγας, Βασ.Αμαλίας  Βασ.Κων/νου, Βασ. Γεωργίου… ξέχασα καμια ρε παιδία; Η μάλλον κανέναν; Δεν ξέρω. Γιατί δεν άλλαζουν τα ονοματα,αφου΄έχουμε Δημοκρατιάρα ναούμε; Γιατί δεν τα εξοβελίζουν τα ονοματα στα χρονοντούλαπα; Γιατί τα κρατάνε και μάλιστα  να είναι “περικυκλωμένοι” απο τους Γλύξμπουργκ στο κτιριο του Γλύξμπουργκ,μεσα απο το οποιο ψηφίζουν-πολυ΄συχνά νύχτα- τα “δημοκρατικότατα” νομοσχέδια;  Γιατί; Γιατι πρωτον δεν μπορούν (δεν τους επιτρέπεται δηλαδή) και δεύτερον γιατί ούτε και θα ήθελαν. Γουστάρουν να νοιώθουν μέλη-έστω και παρασιτικά- της οικογένειας των κηφήνων Γλύξμπουργκ.

Παραδοσιακα-κυρίως για λόγους ενδογαμίας για να συγκρατηθεί η γραμμη αίματος,-σειρα απο αυτους γεννηθηκαν και βασίλεψαν ως βλάκες./καθυστερημενοι. Μικρόνοες,έως και παρανοικοί. Ασε την τρέλα του γαλάζιου άιματος.Της “φαιάς ουσίας” που θα ηθελαν να εχουν-και πολλοι το πιστευουν κι όλας.Εφταναν στο σημειο να κανουν το άιμα τους όντως χάλκινο η γκρίζο,μεταγγίζοντας μέταλα, χαλκο και μόλυβδο κυρίως, για να αποκτήσουν την αθανασία. Ως θεικη αποστολή ηταν η παρουσία τους στον κοσμο. Ως εκ Θεού λειτουργούν. Μιλάμε για την ηλιθιότητα στα “καλύτερά” της.

Η ζωή που διάγει ένας Βασιλιάς, είναι το όνειρο για τους πολιτικάντιδες. Να μη χολοσκάς,να μην σε εκβιάζουν συμφέροντα,να μη βρίσκεσαι συνέχεια σε διλλήματα, να μη σου πετάνε ντομάτες στο δρόμο η να σου βρίζουν την οικογένεια εν χορό στις πλατείες, να μη χρειάζεται να χαιρετάς  απλοικους χωρικούς με γυμνά χέρια, να μη σε τρέχουν σε εξεταστικές η μεσάνυχτα να ψηφήζεις κωλονομοσχέδια   νταβατζιδων που σε εξελεξαν στη θεση αυτή για αυτό το λόγο, κλπ-κλπ.

Τιποτα. Ξεάγχωτα, ζει ο Βασιλεύς , η η Βασίλισσα. Γιατι η  ανθρώπινη κοινωνία ειναι στο μοντέλο αυτό της κυψέλης. Οι πολλοι εργάζονται, οι λιγότεροι κηφήνες  απολαμβάνουν και ο άρχων βασιλέας ή βασίλισσα  ξυνει τα αρχίδια του, υποσχόμενος ασφάλεια και ευημερία όλων.Και κυρίως την “Σωτηρία” όλων. ( από ΤΙ άραγε 😉 Αμήν.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.