Carma is a bitch

Αναζήτηση ευθυνών: Ο πλημμελώς ίσως και προσφάτως “εκπαιδευμένος” σταθμάρχης-βισμα ξέχασε να ειδοποιήσει τον “κλειδούχο”.
Δεν θα χρειάζοταν κάτι τέτοιο αν υπήρχε-ή για να το πω καλύτερα αν δεν ειχε πάψει να λειτουργεί- η τηλεδιοίκηση.
…Τηλεδιοίκηση η οποία έπαψε στα πρώτα χρόνια των μνημονίων,ως αναγκαστικό μέτρο περικοπής δαπανών-εξόδων (όπως σε όλα αλλωστε) κάπου στο 2011-2012…

…Μνημόνια τα οποία “αναγκαστικά” (γιατι δεν θα έιχαμε κωλόχαρτο στα ράφια) υπηρέτησαν οι “μνημονιακές κυβερνήσεις”.
… κυβερνήσεις οι οποίες  σχεδόν θεσμοθέτησαν πρακτικές ρεμούλας, μιζας, λοβιτούρας,αρπαχτής και αναξιοκρατίας,τα οποία αυτα έγιναν-και συνεχίζουν φυσικά,δεν αλλάξε κάτι ριζικά- πράξη με τη “σύμφωνη γνώμη” του κόσμου, ο οποίος απανωτά,συνεχώς,αδιάλειπτα και αδιάκοπα, επιβραβεύει επί 50 χρόνια (τουλάχιστον) τους “σφάχτες” -“σωτήρες” του.
… Κόσμος ο οποίος αποτελείται στην μεγάλη του πλειοψηφία από ψηφοφόρους της δεκάρας οι οποίοι-πολλοί εξ αυτών δηλαδή,- είναι γονείς. Εχουν παιδιά,..

…Παιδιά που αν δεν προκάμουν να γίνουν μετανάστες  ώστε να γλυτώσουν απο την οικονομική “λαίλαπα” που οι ΙΔΙΟΙ οι ΓΟΝΕΙΣ και οι ΠΑΠΟΥΔΕΣ τους προκάλεσαν,αναγκαστικά καίγονται σαν ποντίκια στα “Μάτια” ή σφάζονται σαν κουνέλια  στα “Τέμπη”.

Είναι το τίμημα που πρέπει κατά καιρούς να πληρώνεται,για να συνεχίσουμε να έχουμε αυτά που θέλουμε τα οποία επιφανειακά ψέγουμε αλλά κατα βάθος λαχταράμε και με τόση ζέση μας τα προσφέρουν απλόχερα οι -προκαθορισμένες ήδη-κυβερνησεις που “εκλέγουμε”, εξασφαλίζοντας έτσι για την πάρτι μας βραχύβιες βολεψιές μεν, μα βγάζοντας τα ματάκια των παιδιών μας ,δε.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

15 Responses to Carma is a bitch

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Χρήστο,συμπατριώτη,μην στενοχωριέσαι.Ανελαβε η δικαιοσύνη και θα χυθεί άπλετο φως.Τώρα οτι γιός του ψηλού του Παναθηναικάκια είναι μετακλητός στον υπουργό που θα ελεγχθεί είναι λεπτομέρεια.Οτι είναι νομικός σύμβουλος του υπουργείου επίσης λεπτομέρεια.Οτι την κόρη του την πάντρεψε ο εν λόγω υπουργός επίσης λεπτομέρεια.Μην αφήνεις μια δυο ασήμαντες λεπτομέρειες να χαλάνε μια ωραία ιστορία.
    Επίσης μην απελπίζεσε τα τραίνα θα τα φτιάξει ο καινούργιος.Τι τσάμπα εχει πεθερό τον κύριο μέτοχο της ΤΕΡΝΑ? 130 εκκ σύμβαση πήρε πριν 5 μήνες για κατασκευή σιδηροδρομικής σηραγγας.
    Βρε όλα θα βγούν στο φως απο τις δημοσιογραφάρες μας.Λεπτομέρεια είναι οτι οταν ανοίγουν το στόμα τους φαίνονται τα α@@@@@ια των αφεντικών τους.
    Ειδες τι ωραια που εχουν διασφαλίσει απο ολες τις πλευρές οτι θα γίνει το “σωστό”
    Φταίνε τα μνημόνια Χρηστο γιατί πια δεν υπήρχαν λεφτά,για αυτά.
    70 εκκ στα καναλια,250εκκ βοήθεια στην Ουκρανια κλπ κλπ.
    Αλλά εκεί που ετοίμαζαν να μπεί ο ιδιώτης,ΣΔΙΤ,και στον ΟΣΕ εγινε το “αναπάντεχο”….
    Για θανάτους εκτός ΜΕΘ (18000)δεν υπάρχει μελέτη μας ελεγε μια ψυχή.
    Εφυγαν οι Αχρηστοι και ήρθαν οι Αριστοι και ο κόσμος πίστεψε οτι μπορεί να μπεί μια σειρά.Τελικά βιτρίνα,επικοινωνία και απο ουσία ελάχιστα πράγματα.Θα πήγαινε ο ΠΘ να επισκεφθεί το κέντρο Τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ στη Βορεια Ελλάδα.Τι στο διάολο θα εβλεπε?Ενα ημιτελές εργο.Αλλα να οι φωτό και τα ταρατατζουμ…
    Τελικά η μόνη διαφορά,η γραβάτα και η γλωσομάθεια.Εχει διαφορά οταν καίγεσαι πνίγνεσαι ή σκοτώνεσαι?
    Λιγούρια του κερατά….

  2. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Απολυτα σωστος….

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “ανώνυμος”: Οταν μπάινεις στο σουπερ μαρκετ για να ψωνίσεις,δεν επιλέγεις. Αναγκάζεσαι να “επιλέξεις” αφου αν δεν το κάνεις πολύ απλά θα μεινεις νηστικός.
    Το ίδιο είναι και οι εκλογές. Σου βάζουν 3-4 “προιόντα” στο ράφι του δημοτικού σχολείου και εσύ (δεν αναφέρομαι σε εσενα φυσικά) απλά “πρεπει” να πας να το ρίξης στην κάλπη.Φυσικά οι “αλυσίδες” γελάνε μαζί σου,αλλά δεν πειράζει. Αρκεί που νομίζεις ότι επιλέγεις και μάλιστα ότι είσαι και ο εντολέας(!!!)

  4. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Το αναπαντητο ερωτημα ομως παραμενει ακομα Χρηστο. Βλεπεις μονο αυτους τους 4-5 που εχουν προεπιλεγει για να επιλεξεις ενα απο αυτους. Δεν σου κανουν,το ξερεις. Δεν τους θες. Ξερεις πλεον περι τινος προκειται ο καθενας . Τι κανεις ? Αυτο ειναι το ερωτημα χωρις απαντηση ,ακομα και απο την εποχη του ” μονοδιαστατου blog” .1) Πας ,ψηφιζεις καποιον απο αυτους ,βαση των καταβολων σου. 2) Ψηφιζεις ενα μικρο κομμα ,αρα οι πολλοι μαζι μαζευονται στους προεπιλεγμενους. 3) Ψηφιζεις και βγαζεις την ψηφο σου ακυρη η ριχνεις λευκο .Ισχυει οτι και στο 2 .. 4) Δεν πας καθολου,δινοντας την δυνατοτητα στους “εκλεκτους” ,εστω και με πλειοψηφια της “μειοψηφιας ” επι του συνολου ,παλι να εκλεγουν. 2 και 3 μαζι ! Υπαρχει 5 ? Υπαρχει απαντηση ?

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Φιλελευθερισμός είναι το σύστημα στο οποίο η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι ελεύθερη να εντοπίζει κενά και ανάγκες που χρειάζονται να καλυφθούν, και επενδύοντας κεφάλαιο επιχειρεί να τις καλύψει για να βγάλει κέρδος, κάτω από ένα στοιχειώδες πλαίσιο ρύθμισης ή εποπτείας από το κράτος.

    Νεοφιλελευθερισμός είναι το σύστημα στο οποίο το κράτος μεταλλάσσει τον ρυθμιστικό ή εποπτικό του ρόλο, ή και αποσύρεται εντελώς από αυτόν, με στόχο η απορρύθμιση να δημιουργήσει κενά και ανάγκες εκεί που δεν υπήρχαν, ώστε να τα καλύψει η ιδιωτική πρωτοβουλία για να βγάλει κέρδος.

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Χρήστο μην στενοχωριέσαι,βάλαμε ανεξάρτητη επιτροπή με πρόεδρο τον πρώην διοικητή του ΟΣΕ 10 με 15.Αυτός που λέμε οτι ξεπουλήσαμε λόγω μνημονίων.Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.Ολα στο φως…Εχω μια διαίσθηση οτι η πρόταση θα είναι να πουληθεί και το δίκτυο σε ιδιώτη απλά το κράτος να αναλάβει την χρηματοδότηση.Επίσης η έρευνα να παει πίσω μέχρι τον Τρικούπη ή πιθανούς συγγενείς του.Διάχυση της ευθύνης το λένε στο χωριό μου.
    Επίσης για το καλό του τόπου θα μπορούσαν κάποιοι δημοσιογράφοι να αυτο-θυσιαστούν για το μελλοντικό καλό του τύπου στη χώρα μας.Καντε βρε ενα καλό στο τόπο,απαλλάξτε μας απο την παρουσία σας,για το καλό του τόπου.

  7. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “Απο το Πριγκηπάτο”: Οχι,δεν υπάρχει. Θα την είχε βρει και ο Πλάτων αν ήταν,που και κεινος αυτα ρώταγε τον εαυτό του. Και αναγκάστικε να φτιάξει “ιδεατη πολιτεία”. Κατα βάση δηλαδη είναι σαν να “καταφεύγει” ένας στον “Θεό” για να απαντήσει στα άλυτα ερωτήματα της ζωής. (το προαιώνιο ερώτημα “αν το αυγό γέννησε την κότα ή το αντίθετο)
    Πρακτικά μιλώντας και σε προσωπικό επίπεδο,επιλέγω να μη ψηφίζω.Σωστό,λάθος,άλλο θέμα. Απλά επιλέγω να μη ρίχνω νερό στο μύλο.”Ναι αλλα δεν είναι λύση αυτή” θα πεις. Και επανερχόμαστε στα ίδια. “Ποια είναι αυτή” κλπ-κλπ. Οπότε απλά επιλέγω το μη χείρον βέλτιστον.Να μη γίνομαι (ψηφίζοντας) συνένοχος.Τώρα θα μου πεις πάλι: “και έτσι δεν αφηνεις ελευθερο πεδίο,άρα συναινείς σε εγκλήματα”; Σωστό. Απλά σκέφτομαι: Αν όλοι ΔΕΝ ψήφιζαν, πολύ απλά όλοι αυτοί οι κατσαπλίαδες ΔΕΝ θα υπήρχαν πολιτικά.Ως αρχή και έναυσμα αυτό. Κατόπιν βλέπουμε. θα οδηγούμασταν στην πολύτιμη Αναρχία, μεσα απο την οποία θα μπορούσε να αναδειχθεί κάτι διαφορετικό. Αλλά να μπω στην ουρα για την κάλπη,μαζί μα τη Μάρω που τα ματια της ειναι αύπνα γιατί έβλεπε Νικολούλη,τον Κωστή που ολημερης ασχολειται πως να βγαλει την πρόωρη συνταξη,τον Μητσο,που βλαστημαει την κυβερνηση την οποια κατοπιν επιβραυευει γιατι του βολεψε το παιδι,τον Γιαννο που κλεβει ολημερής τον ΦΠΑ αλλα απαιτει στα μικρόφωνα “καλυτερα σχολεια για το παιδί μου” ή την κυρα-Φώφω που “διαβαζει” τις φωτογραφίες στα περιοδικά θέλωντας να γίνει Μπιγιονσέ,όχι. Οχι ευχαριστώ.δεν θα πάρω. Προτιμώ μια βόλτα στην παραλία.

    Η ατομική “καθαριότητα” είναι προυπόθεση για ένα καθαρό περιβάλλον.Από το Ατομο ξεκινούν όλα (και εκεί καταλήγουν άλλωστε) Αν ο Ενας ( ο καθένας ατομικά δηλαδή) είχε τη γνώση,την κρίση και τον αυτοσεβασμό που αναλογούσε,τα πράγματα θα ήταν πολύ-πολύ καλύτερα.Δεν λέω ιδεώδη,αλλά καλύτερα,τόσο όσο επιτρέπει η ανρθώπινη ατέλεια.
    Αλλά πάντως τα συστήματα και οι έλεγχοι να περνούσαν απο την “κρισάρα”, οι επιλογές προσώπων με βάση την αξιοσύνη και οι-μη δαιδαλώδεις-νόμοι να λειτουργούν στο έπακρο.
    Ολα αυτα δεν λειτουργούν γιατί δεν το επιτρέπει η αιώνια “προβατοποίηση” και δεν βλέπω με ποιον τρόπο θα μπορούσε να αρθεί αυτή.

    Ο – πολύτιμος για τις όποιες εξουσίες- Μαζάνθρωπος ηταν ειναι και θα είναι πρωταγωνιστής,στα οποια συμβάντα στο κοπάδι. Ο αιώνιος “Κανένας” που κρύβεται κάτω από αιγοπρόβατα (μεγιστος ο Ομηρικός συμβολισμός). Ο Τίποτας. Σήμερα λέγεται “νοικοκυραίος” .”Ο της διπλανής πόρτας”. Παλια ίσως “της διπλανής σπηλιάς” κλπ-κλπ Ο αξίζων πολλά αλλά ρε γαμώτο μη λαμβάνοντας αυτα που πρέπει. Ο αιώνια ρηγμένος. Ο μονίμως παραπονούμενος στους άλλους για όσα-επιτρέπει να – συμβάινουν στον εαυτό του. Ο σημερινός “κανακάρης” των ΜΜΕ,τα οποία όταν δεν τον χλευάζουν και δεν τον φτύνουν στη μούρη με τις “Μουρμούρες” και τα ριάλιτυ, τον θρηνούν και του παραστεκονται στα δύσκολα ,αλά Τέμπη φορώντας ταγεράκια μελανά και έχοντας την πρόταση-λύση έτοιμη: “Μα ολα αυτα γινονται γιατί δεν ανελαβε το έργο ένας αξιος “δικός μας”.Επιτέλους πια δώστε του το έργο στον “δικό μας” επ ευκαιρίας του τραγικού αυτού γεγονότου”. Ελα ρε δικέ μου!

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Καλημέρα,μολις βγήκε το συγκεκριμένο.Ελπίζω να μην είναι αλήθεια:
    ΠΩΣ ΕΜΦΑΝΊΖΟΝΤΑΙ ΚΈΡΔΗ ΣΕ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ

    Παρά την σχετική κοινοτική οδηγία, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και κατ’ επέκταση και η Hellenic Trains, απαλλασονται με νόμο της ΝΔ της καταβολής αποζημιώσεων σε θύματα σιδηροδρομικών ατυχημάτων (μεχρι 500.000ευρω ανά θύμα).
    Μην μετράς μόνο τα +28εκ που γλυτώνουν τώρα!
    Επειδή, χωρίς μια τέτοια “διευκόλυνση” ΚΑΜΊΑ ασφαλιστική εταιρία δεν θα ασφαλιζε το μεταφορικό τους έργο χωρίς αστρονομικά ασφάλιστρα, (λόγω της γνωστής σε όλους έλλειψης συστήματος ασφαλείας τρένων ) , εμφάνισαν και οι δύο εταιρίες πλασματικά κέρδη ως το “θαύμα της ιδιωτικόποιηση του ΟΣΕ”.

  9. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Χρήστο
    Έχεις απόλυτο δίκιο δυστυχώς…

  10. Ο/Η Από το Πριγκηπατο... λέει:

    Συμφωνώ σε πάρα πολλά που αναφέρεις,σχεδόν σε όλα. Θεωρητικά είναι όλα όσα γράφεις γιατί πρακτικά όσο υπάρχει ο άνθρωπος δεν πρόκειται να γίνουν.Στην ζούγκλα πιστεύω πως τα ζώα έχουν βάλει τάξη σε όλα αυτά ,αφού η ιεραρχία είναι δεδομενη απο καταβολης κόσμου.Απλα,δεν υπαρχει σωτηρια….Και ερχεται ο Ρασουλης και σου λεει πως όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλο τα ίδια μένουν,και έχει απόλυτο δίκιο.Αλλάζεις εσύ ? Στα αρχιδια μου σου λεει ο άλλος,άμα θέλεις άλλαξε. Που στην ουσία δεν είναι το θέμα να “αλλαξεις”,αλλά να το χεις μέσα σου…

  11. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Αν με τις εκλογές μπορούσε ν’ αλλάξει κάτι,θα τις είχαν κηρύξει παράνομες…

    Επειδή αυτός που το είχε πει ήταν εβραίος,κάτι παραπάνω ήξερε,η του το είχαν σφυρίξει…
    Αλλωστε τη δουλειά που τον βάλανε να κάνει μια χαρά την έκανε…

  12. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Η, πιο απλά όπως έλεγε και ο Ζήκος “…δεν κλέβω το μαγαζί,κλέβω τους πελάτες…” Ο τσαρλατάνος που καταφερε το οικονομικό “θαυμα” της Τραινοσε, ορίστικε στην επιτροπή διερεύνησης του δυστυχήματος. Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε…

  13. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Δινουν μεχρι 500 χιλιαρικα ανα θυμα η πανω απο απο τα 500 ,ελπιζοντας πως η ανεξαρτητη δικαιοσυνη θα κρινει με βαση το “εθνικο συμφερον” και δεν θα θελησει να φορτωσει με αποζημιωσεις την εταιρια ?

  14. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Η ζούγκλα είναι ειλικρινής. Ειλικρινής με Φυσικό τρόπο. Εδώ καμωνόμαστε ότι “κοντράρουμε” τους Νόμους της Φύσης με κάτι κωλονόμους και κυρίως με κάτι κωλοδημοκρατίες, οπου στην ουσία απλά λειτουργεί με νομους Φύσης.Υποκριτικά όμως θεωρούμε ότι κάνουμε υπέρβαση. Κατά βάση,είναι πιο ειλικρινά τα χάμστερ και τα λιοντάρια, από το μαλάκα με τον διοκγωμένο εγκέφαλο,που απλά τον χρησιμοποιεί για περισσότερη ανισότητα και ατομικό βολεμα. Χαιρέκακο πλάσμα στη Φύση-εκτός από τον πουστάνθρωπο-δεν υπάρχει.Αυτό μόνο.

  15. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “Ανώνυμος”: Eτσι απλά.