ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ


Μας ζάλισαν με την “αμυντική λειτουργία του ΠΑΟ” και την “σιδερένια άμυνα του ΠΑΟ” και την “υποδειγματικη άμυνα του ΠΑΟ” κλπ -κλπ και ότι η  “ΑΕΚ πάσχει ολιγον σε αυτόν τον τομέα, απόρροια της πίεσης ψηλά,με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενα “κλπ-κλπ

Τώρα που φτάσαμε στο τέρμα και μπορει να γινει ρεζουμέ, τι “ανακαλύπτουμε”;

Οτι  ο “τσιγκούνης” εξοικονομησετα ιδια “χρηματα” με αυτόν που ξοδεψε περισσότερα.

Δηλαδή η ΑΕΚ σκόρπισε λεφτα εδω και κει αλλα παράλληλα μαζεψε περισσότερα στο πουγκί (άμυνα) γιατί πολύ απλά αποφάσισε να επενδύσει το κεφάλαιό της (επίθεση-πίεση).

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε σχεδόν το ίδιο στην άμυνα (λεω “σχεδόν” γιατι τα επί μέρους χαρακτηριστικά-στατιστικά  δείχνουν οτι η ΑΕΚ τα πήγε καλύτερα αμυντικά) κάνοντας αυτός  αιματηρή “οικονομία”. Μη “ξοδεύοντας” (μη παράγωντας δηλαδή σχεδόν τίποτα επιθετικά) και κάνοντας το “σκατό του παξιμάδι” (αφού δεν είχε “κεφάλαιο” να “επενδύσει” επιθετικά)  τελικά ο “γερο-Λαδάς” του πρωταθλήματος, γκρινιαξε γιατί το οικόπεδο που  είχε βάλει στο μάτι (τίτλος) με την αιματηρη οικονομια, δεν περιηλθε στα χερια του,αφου ο έταιρος επιδοξος αγοραστης (ΑΕΚ) καταφερε στο τέλος να απλώσει το “χαρτί” και να πάρει το οικοπεδάκι.

Με άλλα λόγια: Το παραμύθι της “αριστης αμυντικής λειτουγίας του ΠΑΟ” δεν είναι- ήταν) απόρροια σχεδιασμού, αλλά απότοκο κακομοιριάς. Τί να σχεδιάσει αυτός που σπάει το κορμί του δουλεύοντας χειρονακτικά νυχθημερόν,απέναντι σε κάποιον που εργάζεται έξυπνα και παράγει έχοντας ως κεφάλαιο ΚΑΙ  το μυαλό του ή/και το ταλέντο του και όχι μονο το κορμί του;

Με διαφορετικά λόγια-και κάνοντας μια αναγωγή προσομοίωση με τα οικονομικά πολιτικά μοντέλα-δίπολα που κυκλοφορουν και εφαρμοζονται τα τελευταία 100 χρονια, δηλαδη σοσιαλισμος-καπιταλισμός, αναπόφευκτα νικητής αναδεικνύεται ο δεύτερος (κυριαρχία της Δύσης). Η αναδιανομή μιας πίττας έτσι κι αλλιως μικρής,όσο δίκαια και αν είναι,δεν επαρκεί προκειμενου να φέρει ανάπτυξη-ευημερία στα μέλη. Φερνει απλα συντήρηση. Δηλαδή “Δοξα τω Θεω που έχουμε και μια μπουκιά να τρώμε”.

Βέβαια θα παρατηρήσει εύκολα κανείς ότι πλέον η “Δυση” δέχεται μια επίθεση από τις δυνάμεις της “κακομοιριάς” (“λιγα για όλους για να φτάσουν για όλους” “πάρτε κρατικά επιδόματα και κουπόνια-δελτία και κάντε και το σταυρό σας που έχουμε νερο και ψωμί”  “οποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει” κλπ) σε μια προσπάθεια “κομμουνιστικοποίησης” του κόσμου.

Η ευμάρεια -το ποθούμενο δηλαδη εκάστου πολιτη-θεωρείται πλέον περιττη πολυτέλεια αλλα και επικινδυνη πρακτικη απο τα  δημόσια-κρατικά επιτελεία. Ειναι μια συμπεριφορά απερίσκεπτη και αμετροεπής το να ζητάς “κι άλλα”, αφού πλέον οι καιροί επιβάλουν λιτότητα (με κάθε δυνατή αφορμή. :Οικονομικές κρέσεις, πολεμικές συρράξεις,Ουκρανικά, κλιματικές κρισεις,,ενεργειακές κρίσεις,εσχατως ειχαμε και την ανακάλυψη της “υγειονομικής κρισης”,δεν ξέρω το άλλο μένει να σκαρφιστούν)

Αλλωστε τέτοια ήταν και η τελευταία δικαιολογία-πρόφαση του  Παναθηναϊκού (των ανθρώπων του δηλαδη, που ειναι κακομοιροι σε όλα): Φταίει ο κορονοϊός που αποδεκατιστήκαμε αλλα δεν μας εδωσαν υγειονομικό ρεπο καμια εβδομάδα να ανακάμψουμε. Η ΑΕΚ δεν ειχε υγειονομικη “κριση”; Πριν καν “γκρινιαξουν” οι πράσινοι για την κορονοεπιθεση που δεχθηκαν,η ΑΕΚ ΗΔΗ έπαιζε με ελλειψεις πολλές λογω των ιδιων χαρακτηριστικών. Δεν τα επικαλέστηκε. “Θα παίξουμε οσοι μεινουμε και όπου βγει”. Ο δε βάζελος προετοιμασε την δικαιολογία, για τα επικείμενα ανεπιτυχη-οπως αποδείχθηκε και όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε-αποτελέσματα.

Ο σχεδιασμός που βασιζεται στην  κακομοιριά, η οποια προμοτάρετα και πασάρεται στον κοσμο (του Παναθηναικου εν προκειμενω) ως “νεο μοντέλο” δεν ειναι τίποτα άλλο παρα αυτο ακριβώς: Κακομοιριά.

Μέ κεινα και με τα άλλα, εφμανίστηκε αίφνης ένα πράσινο φρυγανο που τολμισε να φυτρώσει δίπλα απο ένα αγριο κιτρινο τριαντάφυλλο, εκματελυομενο την “ανυδρία” των ημερων. Ο σημερινος ΠΑΟ είναι “φωτογραφία” του κόσμου μας όπως καταντά και η ΑΕΚ είναι μια φωτό του κόσμου όπως θα έπρεπε να είναι.

(εδω να προσθέσω κάτι ισως ασχετο,αλλα ίσως και σχετικό,αναλογα πως το “προσθετει” κανεις με τα παραπανω): Το ποδόσφαιρο που παράγει μια ομάδα,το έιδος δηλαδη ποδοσφαιρου που παρουσιαζει στο χορτάρι,είναι “φωτογραφία” της ιδιοκτησιας και κυρίως του προπονητή. (π.χ ο “αρχοντικός” Μπάγεβιτς, μια τέτοια ομάδα έφτιαξε.Ασχετα αν ο παραδόπιστος προσπάθησε να της αλλαξει εδρα και να την παρει στον Πειραιά μαζί του κατόπιν) Ο “Ινδιάνος” “Αζτέκος” “Σαμουράι” τι διάολο έιναι Αλμέίδα, παίζει το ποδόσφαρο που “γράφει” η μουρη του. Αλανιαρικο, Ρισκαδόρικο.Με το μαχαίρι στα δόντια συνεχως.

Το ποδοσφαιρο που παράγει ο Γιοβάνοβιτς,ειναι αυτό που γραφει η μουρη του: Ποδόσφαιρο κακομοιριάς,τσιγκουνιάς. Οχι επιλογης η “φιλοσοφίας” αλλα ανάγκης. Ο μη εχων  ως “κεφάλαιο” τίποτα αλλο παρα μονο  το κορμί του,δεν μπορει να κοιτα σε υψηλές αμοιβές ως στέλεχος πχ. ή επενδυτης, παρα μονο προσβλέπει σε εσοδα “μεροκάματου” σπαζοντας το κορμί του και δουλεύοντας σα σκυλος “απο ήλιο σε ήλιο”.

Τώρα βέβαια θα μου πεις “η νικη έρχεται μεσα απο απανωτές ήττες”. Ο.Κ. Ας παραμεινει σε αυτη τη “νορμα”, την σοσιαλκομμουνιστική, και μετα απο  4-5 πρωταθληματα της ΑΕΚ και ΑΝ δεν μεσολαβησει εν τω μεταξύ καποιος άλλος που δεν θα εχει μονο το κορμάκι του ως κεφάλαιο αλλα και αλλα προσόντα,πραγμα πολυ πιθανο (καποιος ΟΣΦΠ κυρίως η ΠΑΟΚ) τοτε ναι,ισως, μπορεί ο κομμουνιστης Γιοβάνιοβιτς  με τα “ορματε παλικάρια” και ο φερομενος σοσιαλιστης (στα ποδοσφαιρικά) Αλαφουζος, με τα ” πάρτε απο ένα πινέλο πάμε να βάψουμε όλοι μαζι” ισως,ισως λεω,καποτε,δουν πρωτάθλημα. Μέχρι τοτε,θα εμφανίζεται ένα πράσινο φρυγανο που τολμισε να φυτρώσει δίπλα απο ένα αγριο κιτρινο τριαντάφυλλο, εκματελυομενο την “ανυδρία” των ημερων.

Και αυτό,αν γίνει- υπο αυτές τις παραπάνω προυποθέσεις) τοτε ναι, ίσως να έχουμε μεταβληθεί και ως χώρα σαν την  παλιά ΕΣΣΔ ή την Κουβα.

Καλή και χρήσιμη η ασκητική μοναστηριακή προσευχή-μουρμουρητό, αλλά ο κόσμος προτιμά να βλέπει  και να συμμετέχει σε  μεγαλοπρεπή εορταστική Βυζαντινή  “Λειτουργία”  στην Αγία Σοφία.

Αλλο μεγαλοπρέπεια και άλλο έπαρση. Οπως άλλο φτώχια και άλλο κακομοιριά.

 

Υ.Γ: “Forza AEKαρα, Γαμισε τους την κωλάρα”

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ

  1. Ο/Η Κιτρινόμαυρο αίμα. λέει:

    Μεγάλε κεντάς.

  2. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζεος λέει:

    Είσαι σε οίστρο… Πάμε και μια σύγκριση του καθεστωτικου, ξενέρωτου ελεγχομενου φρυγανου με το κίτρινο δηλητηριωδες αγριοχορτο του 18 που ξεφύτρωσε εκεί που δεν το σπειραν και τα κάνε που&£) #….ο Μανολο σαν Άη Γιαννης ο Προδρομος…

  3. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Γιώργη Γαρατζέο: Γιώργο, έπρεπε-με την κινηση του Ιβαν να μπουκαρει με την πιστόλα- να “μυριστούμε” ότι και ο Πούτιν αργότερα θα μπουκάρει στην Ουκρανία,(αλλωστε είχε μπει ηδη στην Κριμάια)με αποτέλεσμα να υποστούν κυρώσεις αμφότεροι. Βέβαια ο πρώτος υπεστει, ενώ ο δεύτερος κονομάει από δέκα μεριές και τους έχει γραμμενους στα παπάρια του.Αφου πιο καπιταλιστή από τον Βλαδίμηρο,δύσκολα θα βρει κανεις.
    Το πρωτάθλημα του 2018-σχετικά πρόσφατο-λίγοι το θυμούνται με λεπτομέρειες και κανείς (σχεδόν) με νοσταλγία.Και είναι λογικό,διότι ήταν άγευστο. Ηταν και παράξενο.Ηταν η πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρονια περιπου που η ΑΕΚ ηταν αναγκασμενη να διεκδικήσει πρώτάθλημα οχι αναμεσα στους παραδοσιακους νταβαδες, αλλά στον ομοαιμο και ομόριζο ΠΑΟΚ. Σα να είσαι αναγκασμένος να φας φασολάδα τον Αύγουστο.
    Το ότι ήταν “ταγμένο” και τότε, αυτό είναι φυσιολογικό. Ταγμένα είναι όλα. Φυσικά στους δυο “αιώνιους” συνέταιρους και με εξάιρεση τον ΠΑΟΚ του Ιβαν, το 2018 για “ιδιάιτερους” λογους. Εχεις ακουσει ποτε την πιατσα να βρωμάει ότι “φέτος ειναι ταγμένο στην ΑΕΚ”; Ποτέ.
    Δεν προσφέρεται η ΑΕΚ. Για πολλούς λόγους. Αξιζει να ειναι κανεις ΑΕΚ μονο και μονο γι αυτό.
    Υ.Γ: Το ότι κατάφερε η ΑΕΚ να πάρει πρωτάθλημα επί Μητσοτάκη,είναι σα να κλεινεις σουίτα στο Πύργο του Κάρφαξ και αντι να βρεθεις στεγνός από αίμα το πρωί, αντιθετα να σου σερβιρουν πρωϊνο. Πως έγινε,δεν ξέρω. Ο Αλμέιδα πρεπει να έιχε παππού εξορκιστή.