ΤΟ ΕΠΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Κοίτα τι μαγεία ζούμε. Σαν να πήρε μόνος του ο Αλμέιδα την ομάδα το καλοκαίρι πέρσι, σαν να τον παρακολουθούσε η διοίκηση, και σαν να ήρθε τώρα για να πάρει την σκυτάλη. Έτσι φαίνονται τα πράματα, αλλά δεν είναι έτσι. Και μπορούμε να πιάσουμε όλη την ιστορία από την αρχή. Όταν πρωτοσυναντήθηκε ο tiger με τον προπονητή….

Τότε που αναλύθηκε κάποιο πλάνο κι από τις δυό πλευρές. Και τότε που προέκυψε η διαφωνία. Δεν πίστεψε ο Μελισσανίδης. Δεν χρειάζονται περισσότερα. Κυριότερα δεν πίστεψε ότι ένας άπειρος στην Ευρώπη, θα μπορούσε να τα καταφέρει. Όμως τα χρήματα ήταν συγκεκριμένα. Και δεν έφταναν για κάτι πολύ καλύτερα πειστικό. Οι προσπάθειες έγιναν και οι απαντήσεις ήταν αρνητικές. Οπότε έγινε και δεύτερη συνάντηση και κλείστηκε η συμφωνία. Φυσικά είδε το πάθος του Αλμέιδα τόσο για να πετύχει όσο και για να φέρει τους συνεργάτες του. Όμως ο καμένος φυσάει και το γιαούρτι. Μην τα πολυλογούμε, συμφώνησαν και πέρασαν και κάποια ντράβαλα στην αρχή. Όταν ο Αλμέιδα μάθαινε κι έκανε τα πειράματα του. Ευτυχώς δεν έσπασε το σχοινί. Ούτε στην Ριζούπολη, ούτε στην λεωφόρο.

Και φτάσαμε στο σήμερα, που πλέον οι άνθρωποι περνάνε τον μήνα του μέλιτος. Θυμίζει η φάση, την εποχή Μπάγιεβιτς. Θα έλεγα όχι απλά δικαιολογημένα αλλά στοιχειοθετημένα πλέον. Η υπερβολή δεν είναι σήμερα, αλλά τότε. Η ομάδα τότε ήταν φοβερή αλλά ήταν ελληνική στην νοοτροπία. Σήμερα η ομάδα είναι καθαρά ευρωπαϊκή με στόφα λατίνικη. Και δεμένη από κάθε άποψη. Είναι μια γροθιά οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και φυσικά έχει μεταβιβάσει αυτό το τρελό ονειρικό συναίσθημα και στην διοίκηση. Που ξέρουμε καλά. Καμία διοίκηση δεν υπάρχει παρά μόνο ο Μελισσανίδης.

Κι αυτός έχει καυλώσει για τα καλά. Μιλάμε για σούπερ καύλα. Το δήλωσε εξ άλλου, δεν το έκρυψε. Κι αυτή είναι η ευκαιρία της ΑΕΚ, που χάθηκε τότε παλιά με την αθέτηση της συμφωνίας με τον Κόκαλη για βοήθεια με την ελληνική δικαιοσύνη κι εν συνεχεία με το διπλό παιχνίδι αρπαγής του Μπάγιεβιτς. Και χάθηκε η δημιουργία της δυναστείας. Την οποίαν την έχει τώρα. Και η ΑΕΚ, και ο Μελισσανίδης. Η ΑΕΚ στοχεύοντας  στην πανελλήνια οντότητα της, κι ο Μελισσανίδης στοχεύοντας να γίνει ο πατριάρχης του ελληνικού ποδοσφαίρου εκμεταλλευόμενος  δυό πράματα : Την αποκατάσταση των σχέσεων του με το Μαξίμου ( γι’ αυτό και η ξεκάθαρη αναφορά του στον Αυγενάκη ) και την ανυπαρξία αντιπάλων. Το έχω εξ άλλου ξαναγράψει : Για χαρτοπετσέτες έχει τον Μαρινάκη και τον Αλαφούζο ( σήμερα ονομάσθηκαν μάπετ σόου ).

Δεν έχει βέβαια την έξωθεν καλή μαρτυρία. Λογικό κι αυτό. έχει όμως πλέον όλο το βάθρο. Τον κόσμο, το sold out του γηπέδου, το νταμπλ και τον προπονητή. Και πολλά άλλα. Βασικά έχει πλέον τον τρόπο να πείσει ποδοσφαιρικά. Που η Ελλάδα δεν είναι αρκετή αφού το όλο κλίμα εδώ είναι τοξικό ακόμα και τριάντα βαθμούς να έχεις διαφορά. Οπότε δεν κρύφτηκε και μίλησε για την Ευρώπη. Και φυσικά αυτή είναι το επόμενο challenge όσο κι αν είναι δύσκολο. Πιο δύσκολο από το φετινό κατόρθωμα. Στην Ελλάδα, όπως και να το κάνεις, πρωτοστατεί ο Μπέος. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να τον περάσεις. Όπως δεν είναι δύσκολο σε κάποιον Λεβέντη ή σε κάποιον Βαρουφάκη να μπει στην βουλή.  Στην Ευρώπη, είναι αλλιώς η φάση. Και χρειάζονται άλλοι σύμβουλοι…Αυτό το λέω για να μην αρχίσουμε τα περίεργα και τα ξαφνικά και βιαστικά, όπως ξέφυγε στην συνέντευξη τύπου για το champions league. Μακάρι να ληφθεί σοβαρά η προσπάθεια αναρρίχησης του Αλμέιδα, που είπε να ξεκινήσει από την μπανανία.

Όπως όμως και να έχει η κατάσταση της ονείρωξης του tiger, αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι το ΕΠΟΣ μόλις άρχισε να γράφεται. Πρώτα από όλα στις υποδομές. Στην διόρθωση των ατελειών του γηπέδου και στο προπονητικό κέντρο. Στην αντιμετώπιση των περιθωρειακών και στην προσέγγιση της πιο υγειούς πελατείας. Δηλαδή στην σοβαρότητα με την οποίαν πάει στην συνέχεια η εταιρεία. Και φυσικά ποδοσφαιρικά. Το ” ό,τι ζητήσει ο προπονητής ” είναι μια κουβέντα που δείχνει την διάθεση για το ΕΠΟΣ. Τελείωσαν εκείνα τα ψευτομάγκικα << εγώ αν άκουγα τους προφεσόρους ακόμα θα ήμουν στην σχολή οδηγών >>. Διότι όπως και να το κάνεις, εκτός από την ποσοτική και την ποιοτική ενίσχυση του ρόστερ, φυσικά θα ενισχυθεί και η εταιρεία στις κατάλληλες θέσεις κλειδιά ( η βίζιτα καλή είναι μεν αλλά στο Μονακό δεν μετράει όσο η Ρωσίδα…).

Μαζί λοιπόν με τον βασιλικό, πάμε να ποτισθούμε κι εμείς. Σαν γλάστρες, που λέει ο λόγος. Σαν απολαμβάνοντες επιτέλους. Τα πολλά παιχνίδια, τα πιο συχνά ραντεβού με την ομάδα και τις εναλλαγές στην ενδεκάδα αφού τα παιχνίδια θα είναι μπόλικα. Τα πάρτυ στην Φιλαδέλφεια, που φέτος ήταν η εισαγωγή στην μαγεία. Τι να περιμένουμε κι εμείς; Αυτό ακριβώς που είπε. Να μας κοιμήσει το πνεύμα της ΑΕΚ, όχι στην μικρή αίθουσα της ενημέρωσης, αλλά στην ανοιχτή αίθουσα του γηπέδου. Που μάλιστα δεν θέλουμε να είναι μόνο το δικό μας. Θέλουμε πλέον να πηγαίνουμε όπως παλιά και στα εκτός έδρας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ΕΠΟΣ. Δεν μιλάω για τον τίτλο υποχρεωτικά. Μιλάω για μπάλα, για συμμετοχή, μιλάω για αγωνιστική οργάνωση, μιλάω για μάχη μέχρι το τέλος και μιλάω για μια ΑΕΚ, όπως την ονειρευόμαστε. Μια ΑΕΚ, που ξεκινάει σαν πρώτο φαβορί για το νταμπλ και του χρόνου με μια διοίκηση που βλέπει πλέον και εκτός συνόρων και θέλει να κάνει μια αξιοπρόσεκτη παρουσία κι εκεί στην Ευρώπη. Δεν ξέρω αν θέλει να γίνει φυτώριο κάποιας μεγάλης ομάδας για να συμμετέχει στο champions league, ή θέλει να βάλει πλώρη για κάποια ευρωπαϊκή κούπα μικρότερης εμβέλειας, που όμως για την Ελλάδα θάναι ανδραγάθημα και θα φτειάξει κι άλλο ένα πράμα που η ΑΕΚ έχει ανάγκη : Τις καινούργιες γενιές υποστηρικτών της ( εγώ σε αυτόν τον στόχο, θα θυσίαζα μπόλικα…).

ΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ. ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΖΗΤΩ Η ΑΕΚ. Αυτό μας ενδιαφέρει μόνο. Αναγνωρίζοντας βέβαια τον Μελισσανίδη που θα στηρίξει έμπρακτα τον αναμορφωτή Αλμέιδα ποδοσφαιρικά, και τον εαυτό του επιχειρηματικά με όλες τις κατασκευές και τις απαραίτητες επικοινωνιακές του παρεμβάσεις, που θα φέρνουν κόσμο γύρω από το γήπεδο συνέχεια.

ναι , ΤΟ ΕΠΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to ΤΟ ΕΠΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    AEK Παλαιάς Κοκκινιάς

    Πάλι μας τρελαίνεις τα μυαλά?

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Εμένα θα μου φαίνοταν παράξενο αν πουλαγε τωρα την ομαδα.Φυσικά είναι στα “πάνω της” (στο limit upπου λενε) αλλα στο πρωτο σκαλί.Στην αρχή του ράλι. Ηλιθιος είναι να μη καρπωθεί την υπεραξία που πρόκειται- και που διαφάινεται- ότι θα έχει στο επομενο διάστημα; Γιατί να “πουλησει και να φύγει”; Γιατι να μη κάτσει,να κανει τα δικά του,να πιστωθεί τις επιτυχίες και αφου θα έχει πιάσει ταβάνι η μετοχή,να την “σπρώξει” κατόπιν; Αλλωστε,με τί άλλο να ασχοληθεί. Εχει καβατζάρει τα 70. Η ΑΕΚ-όπως είναι τώρα–του παρέχει τα πάντα.Κερδη,αναγνώριση,υστεροφημία κλπ.
    Και δεν έχει κανένα λόγο να “μην ειναι νομος ότι πει ο Αλμέιδα” αφου αναγνωρίζει ότι “με αυτόν χτυπήσαμε βλέβα χρυσού”. Και κυριολεκτεί. Δεν ήταν “ένα πρωτάθλημα και τέλος”, όπως το 2018. Εδώ μιλάμε οτι άνοιξε πορτα σε θυσαυροφυλάκιο.

    Η αναδημιουργία του οργανισμού ΑΕΚ σε άλλες βάσεις και φυσικά η “γέννηση” νεων ΑΕΚόπουλων.Συμφωνώ απόλυτα, ότι αυτά τα δύο,είναι τα πλέον σημαντικά.
    Η ΑΕΚ έχει χρυσές 5ετίες κάθε 20 χρόνια. Γιατί ως γνωστόν, το καλό,είναι ακριβοθώρητο. Δύσκολο. Δεν μπορεί να ειναι καθημερινο και ρουτινα. Διαφορετικά η ΑΕΚ θα ήταν ΟΣΦΠ κα μεις θα είμασταν γαύροι οι οποίοι ακόμα και στο καφενείο οταν σηκώνουν την κούπα με το κρασί δεν λένε “γειά μας” αλλά: “αυτό είναι σωστό”.

    Μια απο αυτές τις 5ετιες είναι η τωρινή που ξεκινησε φέτος. Εχουμε ανεβει στη ράχη του Δικέφαλου.Εχουμε κουλουριάσει τα χέρια μας στο λαιμό του και πλανάρουμε στον ουρανό.

  3. Ο/Η DNAEK λέει:

    Καλημέρα .
    Χαίρομαι ειλικρινά Στήβεν που επιβεβαιώνεις αυτό που όλοι θέλουμε και περιμένουμε από τον πρόεδρο.
    Ότι είναι αποφασισμένος να κάνει το παραπάνω βήμα ,το βήμα που δεν έκανε το 2018.
    Χαίρομαι γιατί ,για να τα γράφεις εσύ ,σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρεις και βλέπεις ή έστω και από διαίσθηση βρε αδερφέ(που δε νομίζω ότι είναι μόνο αυτή.)
    Είναι κρίμα αυτό το όνειρο που ζούμε τον τελευταίο χρόνο να μην έχει συνέχεια.
    Να δεις που αυτός μέχρι και τον Δημήτρη the Snitch θα ξανακάνει κάτοχο διαρκείας.
    Που τον θυμήθηκα θα μου πεις.
    Εμένα ειλικρινά μου λείπουν οι αναρτήσεις του αφήνοντας εκτός τις αντιπαραθέσεις του με άλλους σχολιαστές.
    Να είναι καλά.

  4. Ο/Η nnektarios λέει:

    Το γήπεδο έγινε, έφτασε η ώρα των υποδομών. Είμαι σίγουρος ότι το SportCity θα αποδειχθεί εξίσου σημαντικό. Είναι δεδομένο ότι, μέσα στο φιλικό του περιβάλλον θα υποδεχθεί τις επόμενες γενιές που θα τιμήσουν την ιστορία μας και θα διαιωνίσουν το ΠΝΕΥΜΑ. Γιατί αυτό είναι πλέον το κλειδί. Να γίνει η ΑΕΚ Ευρωπαϊκή ομάδα, να πλησιάσει το επίπεδο ομάδων όπως η Λυών, η Άντερλεχτ, ακόμα και η Μπενφίκα. Νέες γενιές οπαδών, αυτάρκεια, συνέπεια και συνέχεια.

    Δεν θέλω να προβώ σε χαρακτηρισμούς, αλλά θέση στο γήπεδό μας δεν έχουν τα αρνητικά στοιχεία. Ελπίζω να κάνει πράξη τις εξαγγελίες και να μην τους αφήσει το παραμικρό περιθώριο.

    Ο τύπος ξεκίνησε με μία φράση που θα ξεκινούσε ο οποιοσδήποτε από εμάς. ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Η ΑΕΚ! Τι περισσότερο να πει κάποιος;

    Αυτός που δεν πήγε να αρπάξει πρώτος καμία από τις 2 κούπες όπως ένας κακομαθημένος, συμπλεγματικός τύπος.

    Έχω ένα ΟΝΕΙΡΟ.

    Ας είναι και η 3η τη τάξει κούπα, αυτή που θα πάρει θέση στο ΝΑΟ μας. Να τη σηκώσουμε ψηλά, στον Ουρανό, μέσα σε αυτό το χώρο που αγκαλιάζουν οι ψυχές αυτών που έχυσαν τον ιδρώτα και το αίμα τους. Το ΠΝΕΥΜΑ του άγνωστου πρόσφυγα που έδωσε ότι είχε και δεν είχε για να μπουν τα θεμέλια και αυτό του ΘΕΙΟΥ ΛΟΥΚΑ, που έδωσε τα ΠΑΝΤΑ!

    Να γίνει η ΑΕΚΑΡΑ μας, στα 100 της χρόνια, η πρώτη και μεγαλύτερη (και τυπικά πλέον) ομάδα στην Ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου!

  5. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Αμα παραμεινει “καυλωμενος” ,πιστευω να δουμε ωραιες καταστασεις . Και καλα κανει στην αναφορα του για Ευρωπη ,και κραταει τους σωστους τονους.
    Με την ενισχυση να δουμε τι θα γινει,αφου πρεπει απο νωρις να ξερουμε ποιους θα εχουμε και τι θα λειπει τελικα.
    Το γραψαμε μερες πριν. Καταφερνει στο τελος να τον εχουν αναγκη μεχρι και οι “εχθροι του”. Και οχι μια φορα. Με τους γερους στο θεωρειο επεφτε γελιο τοτε,με αυτους τους σιχαμενους τι να γελασεις,μονο για φτυσιμο ειναι….

  6. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβ Καλημέρα.Ζούμε ωραίες στιγμές.Η ομάδα αγωνιστικά μόνο μπροστά θα πάει.Φτιάχνοντας και τις υποδομές διασφαλίζει και το μέλλον της.
    Πρώτη φορά εχω τέτοια λαχτάρα να ξαναδώ την ομάδα.Απίστευτη προσμονή.
    ΥΓ Υπαρχουν πληροφορίες για την χρηματοδότηση των νέων εγκαταστάσεων?

  7. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Εγώ βλέπω ότι ενώ εμείς χρειαζόμαστε 4-5 ποιοτικές προσθήκες για Ευρώπη (για Ελλάδα θα μπορούσαμε κάλιστα να κατεβούμε με την φετεινή ομάδα), οι κλαψιάρηδες δε μπορούν να κρατήσουν ούτε τον Κουρμπέλη και φέρνουν πίσω το Ζέκα στα 35 του (!!!!), ο ζμΠΑΟυγΚ πάει για καμιά δεκαριά με την απόσυρση των τριών γέρων και η Τρούμπα έχει ξεμείνει με ένα Πασχαλάκη, τον Κορεάτη και τον Φορτούνη. Ο Ροντινέι είναι ήδη 31, δεν τον λες και πιτσιρικά για να παίζει μπακ. Και οι τρεις ανταγωνιστές μας του χρόνου πρέπει να πάνε σε ολικές ανανεώσεις ρόστερ, άσε που αυτοί που στηρίχτηκαν φέτος δεν θα αποδόσουν σίγουρα το ίδιο και του χρόνου. Κλαψιάρηδες και ζμΠΑΟυγΚ ποντάρουν στη συνέχεια με τους τωρινούς προπονητές, ο μεν Γιοβάνοβιτς δε νομίζω ότι ξέρει πως να φτιάξει ομάδα που να παίζει καλά στην επίθεση, ο δε κλεφτοκοτάς έχει τοξική νοοτροπία που δηλητηριάζει όλον τον οργανισμό και ειδικά τους νέους παίκτες. Αφήνω στην άκρη τη διάθεση των προέδρων τους να επενδύσουν σε παίκτες με ποιότητα. Οπότε με τα μυαλά μας μέσα στα κεφάλια μας είμαστε ήδη φαβορί για του χρόνου. Βέβαια όλοι γνωρίζουμε την ικανότητα της ΑΕΚ να αυτοκαταστρέφεται και να πέφτει εκ των έσω, αλλά….θέλει τεράστια προσπάθεια και γκίνια για να ξαναγίνει αυτό, τουλάχιστον του χρόνου.

  8. Ο/Η Davor λέει:

    Απεβίωσε σήμερα το πρωί ο Ιωάννης Καπογιαννης πρώην υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ επί Ντεμη Νικολαΐδη.Καλη δύναμη στους δικούς του

  9. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Αγαπητε Γιωργο,εμεις παμε να παιξουμε Ευρωπη με τον 34χρονο Χατζησαφι.
    Δεξια εχουμε το Ροτα ενα παικτη με ταχυδυναμικα χαρακτηριστικα αλλα “αμυαλο” και με χαμηλο επιπεδο τεχνικα και τακτικα.Δεξια παρακαλαμε με προετοιμασια να βγει ο Σιντιμπε και αριστερα ο Μοχαμαντι να επανελθει στα “καλα” του μετα τον τραυματισμο του.
    Για τον παοκ συμφωνω,ενα 20αρι μυρια μεσα για φετος και μη χρηματοδοτηση εως τωρα τουλαχιστον.
    Στοπερ οποσδηποτε ο Βιντα συν ενα χρονο.Αμραμπατ πιστευω καλο θα ειναι να φυγει γιατι ειναι δυσκολο, στα 37 με 38, να κανει την ιδια σεζον και την επομενη.
    Τσπ ο κοουτς σιγουρα ξερει καλυτερα απο ολους.Μακαρι οι επιλογες του να ειναι 100% ευστοχες οπως και φετος.

  10. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζεος λέει:

    AEK LFC Έτσι είναι. Ο Μοχαμαντι πριν το μουντιάλ μια χαρά ήταν, θέμα είναι αν θα επανελθει. Για Σιντιμπε θέμα είναι να βγάλει τα 3 το λιγότερο από τα ευρωπαϊκά το καλοκαίρι να μας βάλει ομίλους. Μετά και με Ροτα εντάξει είμαστε. Γενικά φέτος πρέπει η ομάδα να είναι κάνει πρώτο πηκ από Αύγουστο. Εκεί θα δούμε μόνο παλιούς ίσως με λιγες πινελιές από νέους μπροστά. Από Σεπτέμβριο άμα είναι ομίλους, με 20ρικο εξασφαλίσμενο και με σωστή κατανομή φορμάρισματος (σε 10μηνες σεζόν θα κάνει κάθε παίκτης 2 κοιλιές) θα είναι οκ. Χρειαζόμαστε γερη 25δα (2 ισάξιες εντεκαδες + Μανταλο, Γαλανό, Πήλιο, Ζινι) γιατί θα έχουμε σίγουρα τραυματισμους. Άλλες οι δοκιμασίες για το επιτελειο. Πρέπει να βάλουν και τακτικές με άμυνες ακόμα και στο 1/4 καθώς και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα στις τελικές πάσες και σουτ. Πάντως στο ελληνικό πρωτάθλημα θα έχουν χρόνο να το παν στον αυτοματο

  11. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Ετσι ειναι Γιωργο.Αν θελουμε Ευρωπαικη πορεια πρεπει να καταλαβουμε οτι στην Ευρωπη θα βρουμε ομαδες με αρχη μεση και τελος.Θα βρουμε ομαδες πιο οργανωμενες αμυντικα,αρα το πρεπει να κανω 20 ευκαιριες για να βαλω ενα γκολ δεν παιζει.Στο κεντρο και πισω θα βρεις ομαδες πιο ταχυδυναμικες απο τις Ελληνικες.Το να κυνηγαει ο Χατζη κανα 20χρονο εξτρεμ με προβληματιζει.Αρα αν θες να παιξεις το ιδιο ποδοσφαιρο με Ελλαδα χρειαζεσαι ποιοτητα.Εκτος και αν πας πιο μαζεμενος,πραγμα που δεν το πιστευω.
    Πρεπει να ανεβουν τα στανταρ της ομαδας,γιατι δυστυχως το χαμηλο επιπεδο του Ελληνικου πρωταθληματος καποιες φορες δημιουργει στρεβλη εικονα.Δεν θα παιζουμε με παναιτωλικους και λαμιες στην Ευρωπη.Πρεπει να δουμε την εικονα της ομαδας στα ντερμπι εντος για να εχουμε μια πιο ρεαλιστικη αποτιμηση.
    Τελος μην ξεχναμε οτι περυσι ολοι αποκλειστηκαν με εξαιρεση το γαυρο που και αυτος ομως πηγε ομιλους conference και πηγε ακλαφτος.
    Θελει αρκετο ρεαλισμο το χτισιμο της ομαδας για Ευρωπη