ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – Α Ε Κ

Πρόβα τζενεράλε λοιπόν. Για όλους. Για την ομάδα εν όψει Ευρώπης αλλά και για μας εν όψει μπόλικων κριτικών για φέτος. Αυτό όμως που έχουμε, είναι η διάθεση να δούμε την ομάδα. Διότι πιστεύουμε ότι μπορεί να πιάσει ψάρια και φυσικά να επαναλάβει το περσινό νταμπλ σε μια χρονιά που η ιδέα ΑΕΚ, γίνεται 100μ χρονών. Μια διάθεση τόσο διαφορετική σε σχέση με τα τόσο κοντινά χρόνια. Πάμε λοιπόν.

Στην ομάδα σήμερα, χρειάστηκαν δεκαπέντε λεπτά για να συνηθίσει το τερέν, να βρει τα πατήματα της και να ξεπεράσει τον μυϊκό τραυματισμό του παικταρά, που οφείλεται σε κακή προθέρμανση. Μετά το τέταρτο, ήταν η γνωστή ΑΕΚ. Αυτή που καλύπτει χώρους και θέσεις. Αυτή που τρέχει και θυσιάζεται στο γήπεδο. Δουλεμένη όμως για Ευρώπη για όσους βλέπουν λεπτομέρειες. Διότι δεν είχε σήμερα – πρόβα τζενεράλε – το επιθετικό πρεσάρισμα. Είχε το πνίξιμο στον χώρο του κέντρου και είχε μια αριστοτεχνία στην κόντρα επίθεση.

Το σύστημα ήταν το γνωστό. Ας πούμε ρόμβος στο κέντρο ή 4-4-2 ή 4-4-1-1. Ό,τι θέλετε βάλτε. Μέσα θα πέσετε,  αφού οι εναλλαγές θέσεων μπροστά και η τρομερή φυσική κατάσταση μπερδεύουν ακόμα και προπονητές. Δεν είναι και μικρό πράμα να βλέπεις τον Πινέδα αριστερά, αλλά αυτός να καλύπτει όλον τον άξονα και να είναι η πηγή της δημιουργίας. Είναι μιά παγίδα του Αλμέιδα αυτή : Όταν ο αντίπαλος αποφασίζει να ασχοληθεί με τον Μεξικάνο, αυτός πάει αριστερά και στον άξονα ανοίγονται πλέον αεροδιάδρομοι για τους υπόλοιπους.

Ο Βίντα έφυγε πολύ γρήγορα και πλήρωσε τον ναρκισσισμό του, μη κάνοντας σωστή προθέρμανση. Δεν πειράζει. Ελπίζω να μην έχει τίποτα και να γυρίσει γρήγορα. Ό,τι και να πεις για τον Μήτογλου όμως, θα είσαι λίγος. Κολώνα, τεράστιο σέντερ μπακ, που θα αφήσει εποχή. Ούτε και υποψιαστήκαμε ότι έλειπε ο Βίντα. Τόσο αμυντικά, όσο κι επιθετικά. Με πάσα, με ντρίμπλα, ,με ψυχραιμία. Εκπληκτικός, όπως και ο σταθερά καλύτερος του αγώνα, ο Μουκουντί.

Από εκεί κι έπειτα, κι αφού μπήκα στην ατομική κριτική, φυσικά θα σταθώ στους δυό τερματοφύλακες, και  φυσικά θα προχωρήσω στον άρχοντα Χατζησαφί. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε αυτόν τον παίκτη.

Τα υπόλοιπα ήταν διαδικασία. Είπαμε, μετά το τέταρτο η ΑΕΚ κυριάρχησε και κατάπιε την Τραπεζούντα. Σκόραρε δυό γκολ πανέμορφα, ισοφάρισε τα κόρνερ που είχε δεχτεί στις στιγμές που έλειπε ή δεν πάταγε καλά ο Βίντα, ή όταν ο Γιόνσον ήταν ο γνωστός αφελής παρέα με τον Ρότα. Κι όταν δεις ξανά το δεύτερο γκολ, τότε θα καταλάβεις τι δουλειά γίνεται στις προπονήσεις. Μιλάμε ότι είδαμε μπιλιάρδο. Τι αντεπίθεση ποίημα, την ώρα που η μπάλα άλλαξε τόσα πόδια σχεδιασμένα, σε τόσο μικρούς χώρους. Αυτή είναι η μπάλα παιδιά. Ξαναδέστε το. Δεν ήταν καθόλου απλό.

Και το τρίτο μας κάπως έτσι ήταν. Όχι όμως τόσο δύσκολο. Υπήρχε μεγαλύτερη απλωσιά. Όμως έμοιαζε. Κι αυτό σημαίνει και δείχνει την δουλειά. Όλοι ξέρουν πού να είναι κι όλοι ξέρουν πού να βρεθούν ή πού να το ψάξουν. Τρίβουμε τα μάτια μας. Ειδικά εγώ σαν παλιότερος, ας πω ότι αυτά τα διαφορετικά πράματα τα είχα πρωτοδεί από τον Φάντροκ και μετά κάπως είδα πάλι νοικοκυρεμένα πράματα από τον Μπάγιεβιτς μετά την δεύτερη χρονιά του. Τολμώ να πω ότι ο Αλμέιδα θα προσεγγίσει τον μύθο της παλιάς ΑΕΚ.

Αυτής της υπερομάδας του Φάντροκ που έγινε χειροπιαστή επί Τσαϊκόφσκι. Ο Αλμέιδα μου θυμίζει τους δυό αυτούς προπονητές σε έναν. Κι είναι και θρασύς με την καλή έννοια : Αγωνιστικά κατουράει τον αντίπαλο. Όπως κατούρησε σήμερα τον Μπακασέτα, ο Σιμάνσκι. Και δεν με απασχολεί που ο ψυχάκιας είναι Αεκτζής. Είναι πολύ μικρός παίκτης για να πουλάει τσαμπουκά στην Τουρκία στον αρχηγό της ΑΕΚ.

Μια ΑΕΚ που είναι έτοιμη για τις μάχες. Μια ΑΕΚ που μας κάνει να μετράμε τις μέρες για να την δούμε παντού. Μέσα κι έξω. Μια ΑΕΚ, που ενώ ετοιμάζεται για τρεις μεταγραφές, μοιάζει παντοδύναμη για την Ελλάδα, ακλόνητο φαβορί για δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ, κι αξιοπρόσεκτη για κάποιον όμιλο στην Ευρώπη ( φυσικά σε όμιλο champions league θέλει ενίσχυση ). Η ΑΕΚ μας, η αγάπη μας. Η ομαδάρα μας.

ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η xatzi λέει:

    Ρε φίλε ειλικρινά δεν υπάρχει κείμενο σου που να μην το διαβάζω 3-4 φορές. Με συγκινείς και ταυτόγχρονα με ενθουσιάζεις!!! Παρακαλάω να τελειώσει το καλοκαίρι και ας είμαι στην Αθήνα ακόμα!!!

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς xatzi : Να μου είσαι καλά, σε ευχαριστώ. Κι εγώ Αθήνα είμαι και περιμένω την επόμενη Τρίτη να είμαι τυχερός και να βρίσκομαι στο γήπεδο αφού φεύγω στις 9.

  3. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν,για το πουλεν δεν ειπες κατι.

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Εννοείς τον Γκαρσία; Κοίτα, είναι σε καλή φόρμα και φαίνεται ότι θέλει να φύγει. Το γκολ του είναι ενδεικτικό όπως και η διάθεση του για το πέναλτυ. Ελπίζω η Λανς να μην μάθει γρήγορα μπάλα….

  5. Ο/Η nnektarios λέει:

    Πολύ ωραία η ανάλυση του Steven. Θα παραθέσω 1-2 αρνητικά σημεία. Πρώτον, η κακή τοποθέτηση της άμυνας στις στατικές φάσεις, ειδικότερα σε αυτή του γκολ που δεχθήκαμε ήταν εγκληματική. Δεύτερον, οι γραμμές κέντρου-άμυνας σε φάση άμυνας ήταν μακριά, μπορεί να το άφησε επίτηδες για να μην παρουσιάσει την πλήρη εικόνα.

    Ο Γκαρσία κοβόταν μόνο με φάουλ, αυτή τη στιγμή βάσει προσόντων είναι παίκτης επιπέδου Premier League, εδώ παίζουν κάτι καδρόνια όπως ο Wood. Ο Πισάρο σύμφωνα με τον Ματίας θέλει ακόμα 3 εβδομάδες. Είναι ξεκάθαρο ότι ξέρει μπάλα και θα προσθέσει την ποιότητα του στις συνεργασίας, με την προϋπόθεση να έχει δίκιο ο προπονητής και να πλησιάσει έστω τα επίπεδα έντασης που απαιτούνται.

    Τυχερός, φεύγω μέχρι τις 7 και πάλι ξανά 10. Δεν περνάνε οι μέρες, θα κάνουμε σαν χαζοχαρούμενα που βρήκαμε ξανά το παιχνίδι μας, μας έλειψαν οι μαγικές βραδιές!

  6. Ο/Η πατρινος λέει:

    Γεια σου Στήβεν.
    Απ’αυτήν την ομάδα,απαγορεύω στον εαυτό μου να χάσει έστω και ένα της δευτερόλεπτο.
    Επίσης να θυμήσω κάτι που πολύ εύστοχα είχε πει ο συχωρεμένος ,
    ο Ηλίας Μπαζίνας.
    Οτι δηλαδή,όλες οι ομάδες έχουν τις καλές εποχές τους.Τη μπάλα όμως που έχει παίξει
    η ΑΕΚ στις δικές της εποχές,οι άλλοι ούτε στον ύπνο τους.

  7. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    Δεν το είδα το ματς και δεν έχω άποψη και είμαι και γω σίγουρος πως η ομάδα φέτος θα πάει ακόμα καλύτερα ωστόσο έχω λίγο τις επιφυλάξεις μου αν όντως θα το πάρουμε αέρα βάση των κινήσεων.

    Θέλω να πω ότι πέρυσι πήραμε το πρωτάθλημα στον βαθμό στην ουσία κι ας παίζαμε δέκα φορές καλύτερη μπάλα και ταυτόχρονα ο κύριος ανταγωνιστής μας παίζει κι αυτός με τον κορμό του για τρίτη σαιζόν όμως έχοντας κάνει και κάποιες επιθετικές προσθήκες ενώ εμείς ως τώρα δεν έχουμε κάνει κάποια κίνηση για αμυντικό, δεξί μπακ και για επιθετικό (πόσο θα λάμπει το άστρο του Λιβάι και πόσες ευκαιρίες θα παρουσιαστούν στην Ευρώπη για να βάλει ένα γκολ);

    Ναι, ενισχύσαμε τα χαφ με Πισάρο και αγοράσαμε τον Πινέδα ωστόσο πέρα απ την χαρά μου για την αγορά, δεν άλλαξε κάτι στην ομάδα ως επιπλέον προσθήκη. Απεύχομαι να καθόμαστε σε μερικούς μήνες από τώρα και να λέμε «τι βλακεία κάναμε και δεν επενδύσαμε στο επίτευγμα του 2023»…

    Anyway, in Almeyda we trust!

    iPhone, iTypos, iApologize

  8. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Γεια σου Στίβεν
    Κάτοικος λεκανοπεδίου και εγώ προς το παρόν είπα να απολαύσω και την ομαδάρα μας, εκτός του ότι έχει αδειάσει κατά πολύ η Αθήνα
    Άμυνα ψιλά είδα εγώ σε ευθεία γι αυτό έκαναν κάποιες κάθετες οι της Τραπεζούντας, φάγαμε και το γκολ έτσι. Μακάρι να είναι το μελάνι του Αλμέιδα εν όψη του αγώνα που έρχεται. Μπροστά τα συνήθη σαν να μην πέρασε μια μέρα από το νταμπλ, ευτυχώς!!
    Μόνο ΑΕΚ λοιπόν! και καλή ξεκούραση σε όσους μπορέσουν με όποιο τρόπο…

  9. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν Καλησπερα.Το πουλεν ειναι ο Σιντιμπε.Σημερα ηρθε και η καψουρα μου.Να ειναι καλα,υγιης και τα καλυτερα ερχονται.

  10. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν δεν μπορω να δω τα μηνυματα.Εχει καποιο θεμα το μπλοκ?

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Το κοιτάμε άμεσα