ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Φυσικά,εκτός από τον Κουλη-που με τα χέρια σταυρωμένα δειχνει ως διευθυντης αποστολών της NASA που παρακολουθει την εκτόξευση της βλακείας- θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία και στον υποταγμένο μαλάκα δίπλα του ,σε σταση μετα χερια πίσω ετοιμος να “υπηρετήσει”- που επίσης χασκογελάει. Δεν ξέρω ποιος εκ των δύο έδωσε πρώτος το “πράσινο φως” στη χασκοβλακεία, αλλά σίγουρα στο φώτο φίνις τερμάτισαν μαζί. Ο τρίτος παρευρισκόμενος,παραδίπλα, σε στάση προσοχής, τους κοιτάζει και έχει μείνει με το αμήχανο ύφος που λέει “αν γελάσω θα γίνω γελοίος, αν όμως δεν συμμετάσχω στο “γλέντι” βλακείας, ίσως έχω πρόβλημα”. Και έτσι έμεινε στη μέση. Σα να κρατάει ενός λεπτού σιγή για τον αδόκητο χαμό της ενσυναίσθησης.

 

Αξύριστος (ετσι του είπαν οι επικοινωνιολόγοι),για να δείχνει αϋπνος,ταλαίπωρος και ότι τάχα έχει πέσει με τη μούρη στα προβλήματα και ψάχνει για λύσεις νηστικός και ατάϊγος για μέρες.. Σωστό.
Μόνο που η όλη προσπάθεια του “υποστηρικτικού προσωπικού” πάει στράφι,διότι το “αντικείμενο” δεν μπορεί να υπακούσει και να αψηφίσει την φύση του. Δεν καμουφλάρεται επαρκώς. Δεν φτιασιδώνεται. Είναι σα να βαράς γροθιά σε πρόκα.

Το διχως άλλο θα του είπαν: “μην είσαι και πολύ σκυθρωπός και προβληματισμένος,διότι αυτό στην κάμερα μεταφέρει άγχος και στρες στους πολίτες. Δείχνε αισιόδοξος”. “Ο.Κ.” λέει αυτός. Ελα όμως που δεν έχει μέτρο. Ο “Πίνατ” θα ‘έδειχνε περισσότερο ειλικρινής. Σίγουρα αν δείξεις σε ενα σκύλο εικόνες απο καταστροφές πυρκαϊάς, μια θλήψη στα ματιά θα την δεις.
Οχι όμως στον Κυριάκο. Το απόλυτα χαζοχαρούμενο δίποδο σκυλί.

Εμφανίστηκε λοιπόν – ο Κούλης- σε βάση αεροπορίας πυρόσβεσης με ένα χαμόγελο,σα να παρευρίσκεται σε γάμο, ή σε εγκαίνια. Πλήρης αποχαύνωση.
Είναι σα να πετάς ένα ξύλο και να ζητάς από το σκύλο να στο φέρει πίσω. Από τη χαρά του αυτός, τρέχει τόσο μανιασμένα που πέφτει με τη μούρη πάνω στον φράχτη που δεν είδε.
Στη θέση του “Πίνατ” θα του έκανα μήνυση.

Το πρόβλημα λοιπόν του “δίποδου αντικειμένου”-το οποίο έμεινε “νηστικό” και αξύριστο”,είναι-ξανά- οι πυρκαϊές. Σχεδόν παντού. Εκατονταδες χιλιάδες στρέματα καμένα. Απειρα δέντρα κάρβουνο, αλλαγή οικοσυστήματος, χιλιάδες ζώα ψημένα, περιουσίες πάνε στράφι, τοπικές οικονομίες διαταράσσονται για χρόνια…κλπ-κλπ
Επισκέπτεται ο “ταλαίπωρος” αξύριστος λοιπόν βάση Πυροσβεστικής. Και λέει-μεταξύ άλλων- πάντα χαμογελαστός(!!!) στον εκεί-επίσης χαμογελαστό(!)- επκεφαλής: “…εκει, η Δυτική Πελοπόννησος, μας βγάζει πάντα “δουλίτσα”…” (Σημ: εκεί στην Δυτική Πελοπόννησο, η οποία “βγάζει πάντα δουλίτσα”, προ ετών είχαν γίνει κάρβουνο καμια 100αριά άνθρωποι)

Και η απορία-οne more time είναι: Κάνει πλάκα, ή είναι απλά καθυστερημένος; Η απάντηση είναι: Και τα δυό καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: Είναι καθυστερημένος. Γιατί ακόμα και πλάκα να θες να κάνεις,για να “ελαφρύνεις” την ατμόσφαιρα, δεν μπορείς και δεν πρέπει, τέτοιες ώρες με τέτοιο πρόβλημα και τέτοιες συνέπειες απέναντι.
Και το θέμα είναι ότι δεν έχει περάσει από κάποια επιτροπή. Πως διάολο παίρνει τόσο μεγάλο επίδομα; Δεν ξέρω.

Φυσικά,δεν πρέπει να είναι σε καλύτερη κατάσταση -σύμφωνα άλλωστε και με τον Πλάτωνα-όσοι συμμετέχουν -δια της προαποφασισμένης ψήφου-στην ανάδειξη των “Κούλιδων” (δεν είναι ο μόνος,να το πούμε αυτό. Εχει μεγάλη “παρέα”,σε όλο το “τόξο”)
Νομίζω ότι τα δάνεια που μας δίνουν οι “έξω”, είναι Εθνικό επίδομα. Αποζημείωση μαζικής πνευματικής καθυστέρησης. Κάθε επίσκεψη που κάνουν στις Βρυξέλες οι “Κουλιδες”, ειναι απλά “επαναξιολόγηση” της κατάστασης, ώστε να συνεχιστεί η καταβολή του επιδόματος.
Και “ευτυχώς” συνεχίζεται. 200 χρόνια τώρα.
Και τα αξίζουμε ρε γαμώτο. Every penny of it.

 

Υ.Γ : Αν έχετε παρατηρήσει ότι αποτυγχάνουν συνεχώς τα συστήματα επιτήρησης, πυροπροστασίας και δασοπυρόσβεσης,αλλά παρ’όλα αυτά λειτουργούν στην εντέλεια  συνεχώς τα συστήματα εκκένωσης και περισυλλογής ανθρώπων που “εγκατέλειψαν έγκαιρα”, να πω ότι αυτό δεν είναι εντελώς τυχαίο. Δεκάδες πλεούμενα, καράβια και σωστικές λέμβοι,ετοιμα όλα, αναμενουν στις παραλίες την σωστη ώρα στο σωστό μέρος, πριν ακόμα καταφθάσουν οι “έγκαιρα εγκαταλείψαντες” δια του “σωτήριου” 112,  αλλά παράλληλα  ψάχνεις με το κυάλι να δεις πυροσβεστικό αεροπλάνο.
Ολοι φωνάζουν και παραπονιούνται διότι  “δεν υπάρχουν πυροσβεστικά μέσα”, αλλά ΟΥΔΕΙΣ έχει παραπονεθεί ποτέ ότι  δεν βρέθηκε πλεούμενο να τον παραλάβει. Ούτε ένας.
Στις πυρκαϊές, κυρίαρχο ρόλο πλέον παίζει το Λιμενικό και όχι το Πυροσβεστικό σώμα.
Αλλωστε είμεθα χώρα με 13.676  χιλιόμετρα ακτογραμμών. Καμιά πυρκαϊά δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει αυτό.
Thank God.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

4 Responses to ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

  1. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Εγώ καταλαβαίνω τους βασιλιάδες.Με τόσες αιμομιξίες μέσα στους αιώνες,φυσικό είναι να βγαίνουν βλαμμένα.Αλλά και το Σόι;

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Γιάννης: Τί εννοείς;
    “Βασιλιάδες” χωρίς Κορώνες είναι. (νοιώθουν).
    ‘Η μηπως δεν υπάρχει ενδογαμία;

  3. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Αυτη η πλακα ,αυτη η μαλακια θα ελεγα καλυτερα, με τις χαζοφωτογραφιες των επιτελαρχων με τον καθε πολιτικο εχει καταντησει αηδια. Και ρεζιλι δεν γινεται ο πολιτικος,ειναι απο μονοι τους , γινονται ολοι αυτοι που τους “υποδεχονται” για να τους δειξουν ταχα μου πως λειτουργει το συστημα ,το οποιο συστημα, αν υπαρχει συστημα βεβαια… Απο το `75 που πηραμε τα Canadair 215 ,στην κυριολεξια τα εχουμε λιωσει. Οταν το `87 ,μιλαγα με πιλοτο τους,τον ειχα μοιραρχο στα ξεβλασταρα, ελεγε χαρακτηριστικα πως αν δεν υπηρχε η υποστηριξη εδαφους ,θα ειχαν παει για σκραπ !!! Αυτα ,δυο -τρια ,πετανε ακομα ,,36 χρονια μετα , και 48 απο τοτε που τα πηραμε !!!! Με τοσα δις για εξοπλιστικα, κανεις δεν εκανε κουβεντα για πυροσβεστικα αεροπλανα . Και φυσικα δεν ειναι τωρινο φαινομενο. Οταν εστειλαν οι Ρωσοι τα BERIEV -200 , παθανε ολοι την πλακα τους με την αποτελεσματικοτητα τους. Το ιδιο ατομο ,οταν μιλησαμε για αυτα ,αφου κραταμε επαφη για χρονια, ειπε πως 10 τετοια θα εκαναν οποιαδηποτε πυρκαγια να σβησει στον μισο χρονο . Και οι πιεσεις ηταν παρα πολλες προς τις κυβερνησεις της ΕΛΛΑΣ, αλλα υπηρχε απαγορευτικο και μονο να το σκεφτουνε.Δεν μας φτανει που ειμαστε γελοιοι ,αλλα ειμαστε και επικινδυνοι για την ιδια μας την χωρα . Ας συνεχισουν να βγαζουν φωτο ,να γελοιοποιουνται, ειτε ειναι διοικητης σε νοσοκομειο,στην πυροσβεστικη, ,στην αστυνομια και οπου αλλου….

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “Απο το Πριγκηπάτο”: Κομματοσκυλοσύνη, και ραγιαδισμός.
    Δυο σε ένα. Βέβαια και το ένα απο μονο του αρκεί για να τη ζημιά.Και τα δύο μαζί είναι “απόλαυση”. Συνηθως πάνε μαζί.
    Δεν υπάρχει κομματόσκυλο ανυπότακτο, ούτε φυσικά και ραγιάς δίχως κομματική στάνη για προστασία.
    Ενα 10% -και πολύ λέω- βαστά τη χώρα στα πόδια της. Το υπόλοιπο είναι για πέταμα.