ΑΝΤΒΕΡΠ – Α Ε Κ

Χαιρετώ τους συνοδοιπόρους και τους συναγωνιστές. Χαιρετώ τους Αεκτζήδες μετά από το καλοκαίρι που παρά λίγο να γίνει καταστροφικό για όλους μας. Μιλάω σε ατομικό επίπεδο κι όχι σε επίπεδο ομάδας. Θα έχουμε χρόνο να τα πούμε όμως αυτά. Σήμερα είχαμε τον αγώνα, που τον περιμέναμε για να δούμε την ομαδάρα μας. Κοιτάξτε τι λέω : Να την δούμε.

Είχαμε απαίτηση αποτελέσματος; Είχαμε. Γιατί; Είχαμε θαμπωθεί από την μπάλα με το Ζάγκρεμπ; Έχουμε δει τους παικταράδες που ενίσχυσαν το κέντρο; Πιστέψαμε ότι έχουμε σέντερ φορ άνω των 20 μύριων που δεν τον πουλάμε; Η μάζα το πίστεψε. Αυτοί που ξέρουν μπάλα κι είναι κυρίως εδώ, δεν πίστεψαν τίποτα. Ξέρουν καλά τι σημαίνει ποδόσφαιρο και ξέρουν καλά να διαχωρίζουν μια νίκη ή μια πρόκριση κάποιας ποδοσφαιρικής εταιρείας από μια απότιση τιμής στην μνήμη κάποιου άτυχου.

Αν δεν το ξέρει ο κόσμος, είναι δικό του θέμα. Αν δεν θέλει να σωθεί κάποιος, γιατί να τον σώσεις; Αν θέλεις να πιστεύεις ότι η ομάδα του Αλμέιδα είναι ανίκητη, πίστευε το. Αυτό εξ άλλου γράφει σύσσωμο το δημοσιογραφικό επιτελείο της ΑΕΚ, χωρίς να αναλύσει τι ακριβώς έγινε στα δυό προηγούμενα παιχνίδια. Αλλά ας μην είμαι ιερόσυλος. Ας το αναλύσει στο σημερινό με κάποιο χωριό του Βελγίου. Που ήταν με δέκα παίκτες. Όλοι μέσα στην περιοχή τους. Και με τον Αλμέιδα να κάνει πέντε αλλαγές, δηλαδή φρεσκάροντας τα πάντα. Τι έγινε και χάσαμε;

Με την ομάδα στο γνωστό σύστημα. Με κάποιο rotation αλλά και με μπόλικο ύφος ανωτερότητας. Δεν εξηγείται αλλιώς το στήσιμο της ομάδας τόσο επιθετικά, σε σημείο που αν κάτι στράβωνε, δεν θα μπορούσε να διορθωθεί κάτι με αυτή την τακτική. Και που έγινε. Διότι ο αντίπαλος έμεινε με παίκτη λιγότερο, και περισσότερο μπερδεύτηκε η ΑΕΚ παρά το χωριό με το οποίο παίζαμε. Μιλάμε για καραχωριό. Ούτε καν για Λαμία. Μαζική άμυνα με τους δέκα παίκτες και μαζική άμυνα κι εμείς σαν τηλεθεατές που ακούγαμε έναν ηλίθιο να λέει ότι η ΑΕΚ είναι δουλεμένη για να αντιμετωπίσει αριθμητικά ισοδύναμες ομάδες.

Δηλαδή, μη τυχόν και μείνει ο αντίπαλος με εννέα παίκτες. Ίσα που την κάτσαμε την βάρκα. Είπαμε. Βιάζεται ο Αλμέιδα να φύγει. Φαίνεται. Ε, δεν χρειάζεται και να γίνονται αυτά τα εκτρώματα. Αφού έχουμε γλυτώσει το έμφραγμα με την μαλακία του Γκαρσία, να βλέπουμε τον Πινέδα δεξί μπακ ή να βλέπουμε τον Ελίασον και τον Αμραμπαντ στην ίδια πλευρά. Έλεος να καρτερούμε από τον Μάνταλο να γίνει μία σωστή κάθετη και να μην υπάρχει ένα χαφ να σπρώξει την μπάλα. Έλεος να μην βλέπει κανείς από την διοίκηση την ανάγκη μιας χαφάρας ή να μην βλέπει ότι δεξιά πλευρά δεν υπάρχει.

Δηλαδή, πόσες τελικές χρειάζονται για να βάλεις ένα γκολ; Στην Ευρώπη ακόμα λιγότερες. Αν και σήμερα η Άντβερπ ήταν κανονική Λαμία. Και σου έδειξε την γύμνια σου τεχνικά, δημιουργικά αλλά και ποιοτικά κυρίως. Μην κοιτάς πίσω, που η ηρωϊκότητα κάλυψε τα κενά. Σήμερα δεν έφτανε ο κορυφαίος Βίντα, που συνέχεια μίλαγε για ηρεμία, ούτε η αλλαγή που λεγόταν Γιόνσον, και που η καλή διαβασμένη αντίπαλος άφηνε αυτόν για την τελική προσπάθεια. Σαν να σου λέει , ΕΚΕΙ ΠΑΡΕ ΠΑΙΚΤΗ ΜΑΛΑΚΑ. Σήμερα δεν μπορούσες με τις αλλαγές να φρεσκάρεις τίποτα, διότι σήμερα έπαιζες με ομάδα από την δύση, που έχουν όλες φυσική κατάσταση. Σήμερα ήθελες τεχνική κατάρτιση, κάτι που το είδαν όλοι για ένα ημιχρόνιο. Που η ΑΕΚ δεν ήξερε τι να κάνει την μπάλα. Δεν ήξερε πώς να τρυπήσει μια απλή άμυνα ζώνης. Αυτήν που θα ξαναβρεί και φέτος μπροστά της . Από την αλογοτροφή.

Αυτήν που βρήκε και σήμερα. Κι έχασε, σωστά κι ακριβοδίκαια. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο για την ομαδική απόδοση, που ήταν για τα μπάζα. Ακόμα και με ένδεκα ήταν τόση η νευρικότητα και τόση η επιπολαιότητα, που εγώ προσωπικά καρτερούσα το γκολ μπας και επέλθει κάποια σοβαρότητα. Κι επίσης νομίζω ότι η ομάδα μας σώθηκε από πιο βαρύ σκορ όταν το χωριό της Αμβέρσας αναγκάστηκε να παίξει με τριάδα πίσω. Διότι φοβάμαι ότι θα βλέπαμε μια επανάληψη του περσινού αγώνα στην λεωφόρο, αν το χωριό είχε ένδεκα παίκτες.

Φυσικά τίποτα δεν χάθηκε για την πρόκριση. Αυτή την απληστία, που από μόνη της είναι ελάττωμα. Ανυπόληπτος πέρσι και ξαφνικά νταμπλούχος. Μια χαρά σε ομίλους δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, που έχεις ευκαιρία για διάκριση. Όχι, εσύ θέλεις τεσσάρες και πεντάρες σε όμιλο champions league. Ξέρεις μπάλα ή παίζεις στο καζίνο; Ξέρουμε. Είδαμε και σήμερα. Πολλά τρεξίματα, χωρίς ουσία. Αδυναμία δημιουργητικότητας και ρεσιτάλ εκρήξεων εν κρανίω. Πανικός σε πλήρη ασφάλεια. Προκρινόμαστε εύκολα με λίγη ψυχοθεραπεία.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to ΑΝΤΒΕΡΠ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η nnektarios λέει:

    Δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά σημειώνω 3 ματς υψηλής έντασης σε 7 ημέρες. Διαφορετικό από τα αντίστοιχα με ΠΑΟΚ-ΠΑΟ-ΟΣΦΠ.

    Έγραφα ότι δεν πας Ευρώπη χωρίς τέρμα. Άλλο να πρεσάρεις τον Σωκράτη και άλλο τον Σούταλο και τον Βέλγο αρχηγό.

    Για ποιο λόγο έδωσες το εκατομμύριο στον Πισάρο; Για να παίξει με τας Σέρρας;
    Γιατί κράτησες τον Μοχαμάντι; Ούτε για μία ανάσα;

    Ακόμα και να περάσει UCL, δεν βλέπω να παίρνει 2-3 ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ και σε αυτή την περίπτωση το κοντέρ θα γράφει. Σύμφωνα με τον Τσούμπερ, κάτι τύποι σαν εμένα που ονειρεύονταν τελικό conference, πρέπει να δώσουν τα εισιτήρια. Εσύ Τσούμπερ φάνηκε να παίζεις με το πάθος που έπαιζε η μετριότατη Βέλγικη ομάδα σήμερα;

    Δεν μηδενίζουμε, δεν καταστροφολογούμε. Μέτρια ΑΕΚ, κυρίως απέναντι σε 10. Απέναντι σε 11, ανίκανη όπως πολλές φορές πέρυσι.

    Άντε να έρθει η επόμενη εβδομάδα να ακούσουμε τον ύμνο της διοργάνωσης και να δούμε την ΑΕΚΑΡΑ!

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Μετά το -δυσκολότατο- καθήκον με την Ντινάμο, σα να άδειασαν οι μπαταρίες.
    Ο Μήτσος ομως επιμένει και κοιτά το 20αρικο του C.L.
    Τι να κάνουν,αγχώθηκαν άπαντες. Σου λένε “θες να τα πάρει και να φύγει όπως προ ετών”; Οχι παιδιά. Και να θέλει να φύγει δεν μπορεί πλέον. Που να πάει; Για ψάρεμα;

    Εμφάνηση-πισωγύρισμα.
    Το να βλέπεις αυτην την ΑΕΚ να παιζει με σέντρες και γιόμες,είναι τουλάχιστον παράξενο.Δηλώνει θολούρα. Στατικότητα, μη εναλλαγή θέσεων,καμιά έμπνευση. Μια κουραση,μια βαρεμάρα, ένα “έλα μωρέ τώρα” το έβλεπες.
    Αυτό με τον Αμραμπατ,δεν αντέχεται. Φυσικά δεν ευθυνεται ο ίδιος. Ουτε και τον λες τεμπέλη. Κάθε άλλο. Αλλά ήμαρτον πραγματικά. Παίρνει τη μπάλα και νομίζεις ότι έχει παγώσει η εικόνα. Οτι υπάρχει προβλημα στο ίντερνετ. Οχι,δεν είναι αυτό. Εϊναι ο Αμραμπατ που στέκεται 17 δευτερόλεπτα απέναντι από τον αντίπαλο όξω από την περιοχή και σκέφτεται τί να κάνει. Και τί κάνει; Αν δεν βρεθεί κανεις δίπλα του,θα κάνει σέντρα στο πουθενα,σημαδευοντας γενικά “κάπου” όπου να ναι.
    Τον αγαπώ τον εκτιμώ,πρεπει να είναι και ωραίος χαρακτήρας. Αλλά έλεος.
    Ο Μουκουντί- η αδυναμία μου,μαζλι με Χατζισαφί- πολλά “τσαφ”. Πολλά. Τρία ματς τώρα έχει κάνει τόσα λάθη,όσαν στα τελευταία 10 χρόνια.
    Για τον Σιτιμπέ δεν μιλάμε. Γιατί δεν έχει δωθεί από πέρσι,δεν ξέρω.
    Τον βλέπεις και νοσταλγείς τον ρώτα ή Ρότα. Για όνομα της Παναγίας.

    Τρεις μεταγγραφές: Τέρμα, Στόπερ, Χαφ. Ενα δεκάρικο. Αντε και δεξί μπακ.
    Λέμε τώρα και καμιά μαλακία.
    Οι μεταγραφές ήδη βγήκαν απο τα λεφτά της Ευρώπης, ακομα και αν δεν περασουμε σε ομίλους C.L. Οποτε ο Μήτσος πάει για τα “ρέστα”.
    Και εμεις θέλουμε να δούμε την ομάδα εκεί. Αλλά κοστουμαρισμένη. Καλοντυμένη. Οχι έτσι.

    Τελος πάντων. Νομίζω στο εδώ ματς θα το ξεπεράσουμε το εμπόδιο της Λαμίας-σωστά- του Βελγίου. Γιατί “στόχος είναι τα λεφτά” οπως λέει και μια ψυχή.
    Ειναι και αρχές της σεζόν. Μπήκαμε στα “βαθιά” νωρίς.
    “Μα το γνώριζαν” θα μου πεις.
    “Μα ζούμε στην Ελλάδα” θα σου πω.

    Ελπίζω δηλαδή να είναι αυτό. Και να μην έχει κάψει τα λάδια της μηχανής ο Αλμέιδα από το περσυνό “πρόσω ολοταχώς” επί 10 μήνες.
    Θα δείξει. Το εδώ ματς-όπως και αυτό που μεσολαβεί για το πρωτάθλημα – με τους δυο Πανσεραϊκους Ελλάδας και Βελγίου,θα δειξουν πολλλά. Αντιμέτωποι με δυο ομάδες που θα κατέβουν με στόχο το “Χ”.

    Αλμέιδα, Σε παρακαλώ, μη βάλεις Αμραμπατ. Εϊναι κρίμα. Ούτε 5 μηνες δεν την έχω την τηλεόραση.

  3. Ο/Η Μάπα το καρπουζι λέει:

    Η ΑΕΚ ήταν κακή και αναποτελεσματική,μόνο όταν μπαίνουν οι αλλαγές βελτιώνεται,σήμερα όσο και να έπαιζαν γκολ δεν μπορούσαν.

    Δεν μπορεί από τώρα να παίξει πρεσινγκ,οι απαιτήσεις άλλαξαν,πρωτάθλημα,Ευρώπη,κύπελλο,τώρα να δούμε αυτό που λέγαμε πέρυσι για δύο 11αδες.

    Ακόμη και αν περάσουμε που πιστεύω αυτό θα γίνει έστω και στα χασομερια η στην παράταση πάλι,δεν μπορείς να συνεχίσεις με χατζησαφηδες,Αθανασιάδηδες,σιντιμπεδες,θα πέσεις με καμιά Σίτι και θα διασυρθεις.

  4. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβ Καλημέρα.
    Ο απολογισμός για τον πρώτο στόχο θα γίνει την επόμενη Τετάρτη.Υπομονή μέχρι τότε.
    Μια απορία. Εχει παίξει ρόλο στην ανάλυση και την προετοιμασία των ματς η φυγή του βοηθού του Αλμέιδα?
    Η ομάδα είναι 1000% κατ’εικόνα και ομειωση του προπονητή της.Νομίζω οτι πρέπει πρώτα ο ίδιος να ηρεμήσει και να καθαρίσει λιγο το μυαλό του.Νοιώθω οτι κουβαλάει μια μεγαλύτερη πίεση απο την φυσιολογική.

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΑΕΚ LFC : Υπομονή υπάρχει αλλά όταν κυνηγάς κάτι, πρέπει και να το φροντίζεις. Δηλαδή άμα προκριθεί σε ομίλους cl, τότε θα ψάξει για χαφ ή για δεξί μπακ; Σε ομίλους europa, δεν χρειάζεται χαφ;

  6. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν υπομονή για αυτή την εβδομάδα.Τωρα ουτως ή αλλως δςν μπορεί να αλλάξει κάτι.Αυτά που επρεπε να γίνουν δεν εγιναν.Ισως ΘΑ γίνουν.Θα δείξει.
    Διάβασα ΦΚ και απόρησα πραγματικά ,για ποιό λόγο χρειάζεται “αφεση αμαρτιων” ο πρόεδρος….

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Κάτι θα ξέρει μάλλον…Υπομονή? Απο τις χειρότερες μου λέξεις. Για την ΑΕΚ όμως, δεν εχουμε κάνει αρκετή?

  8. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλημέρα
    Μα η Α.Ε.Κ είναι η ομάδα της υπομονής.Μια ζωή κάνουμε υπομονή για κάτι.Μα για το γήπεδο μα για να βρούμε τα λεφτά να σφραγίσουμε τα εισητηρια μα για να βρούμε προπονητή και παίκτες.
    Κουράστηκα όμως να κάνω γενικά και αορίστος υπομονή.
    Ολη η πικρία μου ξεκινάει απο το γεγονός πως φέτος η ομάδα είναι ισως στο καλύτερο μομέντουμ της ιστορίας της.Νταμπλ,γήπεδο,ο κόσμος ενωμένος δίπλα της, η ομάδα να εχει βγάλει απο πάνω της τη μιζέρια και τη λουζεριά που κουβάλαγε τοσα χρόνια,με προπονητή και με αγαπησιάρικη ομάδα.Τι θέλω λοιπόν; Ενα πράγμα την απογείωση αυτής της ομάδας,τις κινήσεις εκείνες που θα τις δώσουν το πλεονεκτημα για την επόμενη τριετια.Θέλω Ευρώπαικη,ανταγωνιστική,παρουσία.Η Ευρώπη μεγαλώνει τις ομάδες και εξασφαλίζει οικονομικό πλεονέκτημα εναντι των αντιπάλων.Εκεί λοιπόν που περιμένω να σηκωθεί στα ουράνια τη βλέπω να “πετάει” χαμηλά.Είναι το σημείο που τρελλαίνομαι.Λες και κάποιος την κρατάει χαμηλά.
    Νοιώθω να ζω ξανά ενα καλοκαίρι του 18…
    Σε μιά χρονιά που το “κλειδί” στη πόρτα είναι 40εκκ.
    Χάνεται το τελευταίο δείγμα υπομονής οταν ακούς τα αρδάκια να σου λένε οτι αν μπούμε στο Τσου Λού θα πάρουμε στόπερ και ίσως χαφ.Χθές ρώτησα εναν απο αυτούς,δηλαδή αν πάμε Europa είμαστε ΟΚ και δεν χρειαζόμαστε παίκτες?Με κοίταζε σα ροφός..
    Με τσαντίζει η αμπαλλοσύνη περισσότερων συνοπαδών που θεωρούν οτι είμαστε Ευρωπαική ομαδάρα.Στο εχω ξαναγράψει,το νταμπλ με Λαμιες,Βολους,Λεβαδειακους κλπ δημιούργησε μια στρεβλή εικόνα.Η Ευρώπη εχει σοβαρές ομάδες με αρχή μέση και τέλος. Σε 3 αγώνες εχουμε δεχθεί 4 γκόλ.
    Είναι άλλο το επίπεδο,αλλά κάποιοι δείχνουν να μην το καταλαβαίνουν.
    Υπάρχει ομάδα που έκανε πορεία χωρίς τερματοφυλακάρα,χωρίς αξιόλογα μπακ,χωρίς Σεντερ Μπακ ηγέτη,χωρίς χαφ που μπορεί να κουβαλήσει μπάλλα και να παίξει κάθετα,χωρίς σεντερ φορ που δεν θα χρειάζεται 10 ευκαιρίες για να βάλει γκόλ?
    Δες το ανταγωνισμό.Οι γαύροι γίνανε τσίρκο απο τη στιγμή που έχασαν Ομαρ,Τσιμικα και Σεμέδο.
    Τσπ αυτά και υπομονή 6 μέρες.
    Την Τετάρτη στο γήπεδο να στηρίξουμε την ομάδα με ολη μας την ψυχή.

  9. Ο/Η Κωστής Δ. Θ. λέει:

    “Ανυπόληπτος πέρσι και ξαφνικά νταμπλούχος. Μια χαρά σε ομίλους δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, που έχεις ευκαιρία για διάκριση. Όχι, εσύ θέλεις τεσσάρες και πεντάρες σε όμιλο champions league. Ξέρεις μπάλα ή παίζεις στο καζίνο; ” Αγαπητέ κ. Αβραμίδη ξεκάθαρα αναφέρεστε στον στόχο που θα έπρεπε να υπάρχει με βάση κάποιο σχεδιασμό. Την ίδια μέρα με το δικό μας αγώνα έπαιζε η FC Copenhagen, την οποία απλά θα έχω ως παράδειγμα σε αυτό που γράφω. Στο ιστορικό της UEFA δείχνει ότι από το 2000 μέχρι και φέτος συμμετέχει ανελλιπώς στα προκριματικά ή τους ομίλους του CL. Δεν έχει καταφέρει κάτι σπουδαίο αλλά κάθε χρόνο είναι εκεί. Σαφώς με οικονομικά ή συναφή οφέλη. Αναφέρομαι σε μια ομάδα από χώρα με ανάλογο πληθυσμό χωρίς να είναι απόλυτες οι αναλογίες. Πρόδηλα υπάρχει κάποιος σχεδιασμός. Στην περίπτωση της ΑΕΚ φάνηκε να έχουν γίνει κάποια βήματα αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερα. Ας μπει ένα σχέδιο πενταετίας για να πάει η ομάδα όσο γίνεται πιο καλά στο Europa ή το Conference . Την περσινή κάτοχο ( West Ham) του Conference έλαχε να την δω στην Κύπρο που κατοικώ. Θα μας πείραζε να είμασταν στην θέση της;
    Τέλος θα αναφερθώ στο αρχαίο ερώτημα ” πως σπάει μια κλειστή άμυνα”. Σίγουρα όχι με σέντρες στα τυφλά, ο αμυνόμενος έχει εφτά τουλάχιστον μέσα στην περιοχή του, οι πιθανότητες να πάρει αυτός την μπάλα είναι ξεκάθαρες. Σουτ δεν κάνεις εκτός περιοχής κάθετες δεν βγάζεις , τα στημένα τα κτυπάς στο γάμο του καραγκιόζη. Ένας συνδυασμός μια κομπίνα βρε αδελφέ όση κούραση να έχεις μπορείς να τον επιχειρήσεις . Φτάνει φυσικά να υπάρχει σχέδιο και δοκιμή στην προπόνηση. Τέλος η διαγραφή του τίμιου Ολλανδού από τη λίστα, που μα ξελάσπωσε πέρσι σε κλειστές άμυνες, με αντικαταστάτη τον ανέτοιμο Αργεντίνο δεν την κατανοώ. Ναι ο van Weert δεν πιέζει όσο ο Γκαρσία αλλά είναι μακράν ο πιο εύστοχος παίκτης που έχουμε.

    Εύχομαι να περνάτε όμορφα.
    Υ.Γ. Ας βρεθεί ένα τέλος με αυτή την ιστορία με τις πυρκαγιές. Στην Ισπανία αν καεί κάποιο μέρος για πενήντα χρόνια δεν μπορεί να κτιστεί. Εντάξει υπάρχει κλιματική αλλαγή αλλά αυτό δεν εποδίζει την Ελλάδα να φτιάξει κτηματολόγιο

  10. Ο/Η Hokan λέει:

    @ Steven

    Τι εννοείς λέγοντας ότι βιάζεται ο Αλμέιδα να φύγει ? Και εάν ναι, τι σημαίνει αυτό ? Ότι θα κάνει ότι του κατέβει του στου κασιδη το κεφάλι ?

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Hokan : Δεν εννοώ κάτι. Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα είναι απλά η πόρτα εισόδου του για την Ευρώπη. Ούτε καν ο ίδιος δεν το έκρυψε εχθές <<...δεν βιάζομαι να είναι αντιμέτωπος με τον Πεπ κλπ...>>. Από την άλλη, βλέπεις ξεκάθαρα την αγωνία του να παίξει champions league. Δεν το κακίζω αυτό, είναι κανονική φιλοδοξία του και βολεύει και τον Μελισσανίδη στο οικονομικό. Εγώ δεν βλέπω ότι κάνει ό,τι του κατέβει. Δουλεύει πολύ και κάνει και κάποια λάθη ( απόλυτα φυσιολογικό ).