ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Α Ε Κ

Η ομάδα παρατάχθηκε σήμερα με μπόλικες απουσίες πάλι. Πλέον είναι αδιανόητη αυτή η κατάσταση και κανείς δεν μπορεί να βρει μια λογικοφανή εξήγηση. Χτυπάνε ακόμα κι αυτοί που δεν παίζουν. Με βάση λοιπόν αυτήν την πραγματικότητα, ο Αλμέιδα παρέταξε την πιο νορμάλ ενδεκάδα, έστω και χωρίς σέντερ φορ.

Αυτοί οι ένδεκα που μπήκαν, για ένα εικοσάλεπτο, πραγματικά ισοπέδωσαν τον αντίπαλο. Μετά από τέσσερις τελικές, σκόραραν το γκολ, κι αφού την γλύτωσαν στο επόμενο λεπτό – που ήταν και η μοναδική φορά που ο ΠΑΣ απείλησε -, μας χάρισαν ένα εκπληκτικό θέαμα. Φτάσανε σε τρομερά ποσοστά κατοχής της μπάλας, ενώ έχασαν τα άχαστα. Δεκάδες τελικές, δεκάδες τα κλεψίματα της μπάλας , δεκάδες τα χιλιόμετρα που έτρεξαν μέσα στο γήπεδο. Τα πάντα ήταν θέμα του επιθετικού πρεσαρίσματος και της άριστης οργάνωσης στο κέντρο.

Ήταν από τα πιο γεμάτα ημιχρόνια που έχουμε δει φέτος. Χωρίς να μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιον ιδιαίτερα, αφού αυτό που κυριαρχούσε ήταν η διάθεση και η σούπερ ομαδική προσπάθεια. Τα πάντα δούλευαν στην εντέλεια, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Κανένα παράπονο δεν υπήρχε εκτός φυσικά από κάποια επιπολαιότητα στα τελειώματα των φάσεων, καθώς με ένα δεύτερο γκολ το παιχνίδι θα είχε κλειδώσει. Όμως ο πλουραλισμός στις επιθέσεις είτε από τον άξονα είτε από τα πλάγια, η τρομερή αλληλοκάλυψη και το διαρκές τρέξιμο, σε έκαναν να τα συγχωρείς όλα προσβλέποντας σε ανάλογη συνέχεια στο δεύτερο μέρος.

Την οποίαν συνέχεια, δεν την είχαμε. Η ΑΕΚ άρχισε να κάνει διαχείριση του σκορ και του χρόνου, σχεδόν από την αρχή του ημιχρόνιου. Έχασε το καθαρό μυαλό της, έχασε την ένταση της κι εμφάνισε μια επιπολαιότητα σχεδόν σε όλες τις γραμμές της. Οι μόνοι που παρέμειναν σταθερά καλοί και σοβαροί ήταν ο κορυφαίος σήμερα Σιμάνσκι και ο Βίντα με τον Κάλενς, όσο άντεξε. Οι υπόλοιποι ήταν για τα μπάζα. Φλύαροι, αλαζόνες και υποτονικοί. Ευτυχώς που ο αντίπαλος δεν έδειξε να πιστεύει στην ανατροπή.

Κι αυτό φάνηκε από τις σπασμωδικές προσπάθειες του ΠΑΣ για να πετύχει την ισοφάριση. Δεν ήταν κάτι οργανωμένο αλλά πιο πολύ στηριζόταν στα λάθη που έκαναν οι δικοί μας. Οι οποίοι, εκτός από το τεράστιο λάθος να παίξουν με τόσο εύθραυστο σκορ, άρχισαν έναν άτυπο διαγωνισμό μεταξύ τους για το ποιος θα αναδειχθεί χειρότερος. Ήταν παίκτες για να γελάς, να μασάς και να φτύνεις. Ήταν πραγματικά ασορτί με την πορτοκαλιά φανέλα που φόραγαν.

Και τα πράματα έγιναν χειρότερα μετά τις αλλαγές που έκανε ο Αλμέιδα. Οι οποίες θεωρητικά έγιναν για να ξεκουρασθούν κάποιοι αλλά και να κλειδώσουν το παιχνίδι. Τίποτα. Τζίφος και φλυαρία. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Φέρανε και τον αντίπαλο μέσα στην περιοχή μας. Αντί το παιχνίδι να ήταν ένας υγιεινός περίπατος, κατέληξε σε άγχος και σε καντήλια. Και καταλήξαμε να τρέμουμε μπας και φάμε γκολ χωρίς να υπάρχει πλέον κι άλλος χρόνος. Και καταλήξαμε να ανακουφιστούμε με το τελευταίο σφύριγμα του Διαμαντόπουλου, που κι αυτός δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει με αυτά που έβλεπε. Και στο τέλος, ούτε λήξη σφύριζε, ούτε κι έκανε κι ένα “λάθος” για να βγούμε από την δύσκολη θέση.

Φυσικά θα δώσουμε συγχαρητήρια σε αυτούς που συνέχισαν να είναι παίκτες της ΑΕΚ, κι όχι της Τραχανοπλαγιάς. Σε αυτούς που κράτησαν την ομάδα όρθια ( τους δύο τους είπα, άντε να προσθέσω και τον Τσούμπερ με τον Στάνκοβιτς ) σε ένα γήπεδο που πέρσι χάσαμε, ενώ φέτος φέρανε την ομάδα στο +2 βαθμούς κέρδος σε σχέση με το 2022. Αλλά ρε φίλε Αλμέιδα, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράμα : Τόσοι τραυματισμοί και τόσα χαμένα γκολ. Τι σόι δουλειά έγινε στα τελειώματα; Ήμαρτον δηλαδή. Πάλι διάλεξαν το παιχνίδι της Πέμπτης; Εν πάση περιπτώσει, τέλος καλό κι όλα καλά. Όχι όμως και για την διάθεση μας. Ελπίζω να μην ξαναδούμε ποτέ αυτό το δεύτερο ημιχρόνιο.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

12 Responses to ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Αλλαξε και το μοτιβο πριν την ευρωπη ! Η θα γινουμε σαν περαστικο κοπαδι μαριδας για τους γλαρους , η τελικα θα φαμε γλαροσουπα….

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ευτυχώς δεν είχαμε Κηφισιά νο2. Αδιανοητο να παίζεται κορώνα-γράμματα ματς ως το 90 και να μη κλειδώνει, ειδικά με τοσες ευκαιρίες. Και συμβαινει συχνά αυτό. Και η επαναληπτικότητα μας δινει το δικάιωμα να μιλάμε για αδυναμία και όχι “ατυχία”. Φυσικά δεν το διαπιστωνουμε τωρα αυτο και επισης το γνωρίζουν καλυτερα πρωτοι από ολους οι του προπονητικού τίμ. Και προφανώς δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα.

    Οταν παίζεις με αυτό το στιλ παιχνιδιού – οταν δηλαδη “μετατρέποντας” δηλαδή κάθε παίκτη σε “σαμουράι” ( ορμωμενος ο Αλμέιδα από την προσωπική επιρροή της Απω Ανατολικής φιλοσοφίας-ενυπαρχει πάντα ο κινδυνος οι “σαμουράι” να καταλήγουν σε “ρόνιν”, “δίχως αφέντη και αδέσποτοι δηλαδή και άρα να μη μετατρέπεται σε γκολ το ποσοστό πο φυσιολογικά μετατρέπεται σε αναλογια καθαρών ευκαιριων, εαν υπο αλλες συνθηκες παιζαμε ως συντεταγμενος στρατός. Αυτα έχουν οι μετατροπές όμως.

    Αλλα αυτά με το “x Goals” περιμένουμε να μας το αναλύσει ο Κεφτετζόγλου για νας μας πλυνει τον εγκέφαλο. Να μας εξηγησει δηλαδη διατί οι ευρισκόμενοι προ του στόχου δεν ημπόρουν να ωθησουν την δερμάτινη σφαίρα κεκλεισμένου αέρος εις τον παραλληλόγραμο και περιφραγμένο με δίκτυο κλωβό. Δηλαδή διατί είναι πιο πιθανό να βρεις μια κλώσσα εκει μέσα παρα την μπάλα από σουτ του Πονσε.

    Επιχείρησε λοιπον -οne mor time- με τις μαζεμενες αλλαγες στο 75 ο Αλμέιδα να θυσιάσει την “Ιφιγένεια” προκειμενου να πλεύσει κατά των γλάρων μεσοβδόμαδα αλλα ευτυχως τουτη τη φορά δεν χρειάστηκε αυτή να τα κακαρώσει, αφού στη θέση της θυσιάστηκε η κλώσσα που βρέθηκε στο βάθος του κλωβού με την λήξη του αγώνος.

    Πάμε για την Πέμπτη λοιπόν. ‘Η θα πάρουμε την Τροία, ή φάμε τρία.

  3. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν καλησπέρα.Το παιχνίδι εχει ηδη ξεχαστεί.Πάμε για τον αγώνα της Πεμπτης.
    Για τους τραυματισμούς πράγματι το φετινό είναι πρωτοφανές.
    Πινέδα σε χαμηλούς ρυθμούς.Γκάτσι τον αφήνει μέσα,αν και μέτριος,για να πάρει παιχνίδια.
    Λιβάι κάηκε το καλοκαίρι που ηρθε και επαιξε κατ’ευθειαν μετά τους αγώνες στην Αμερική.Ισως ο κοουτς έπρεπε να τον ειχει διαχειριστεί διαφορετικά,τσπ.
    Τέλος οι λαγοί τραγικοί σήμερα.
    Αυτός ο Μπρινιόλι ανανέωσε ή οχι ακόμη?
    Ε ρε πλάκα να πάει στο γαύρο το καλοκαίρι…

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Έχεις κάποια ελπίδα για την Πέμπτη; Εγώ όχι, αλλά φυσικά οψόμεθα. Ο Πινέδα πράγματι ήταν κακός σήμερα, αλλά είναι και λόγω ταξιδιών. Δεν με ανησυχεί. Ο Γκατσίνοβιτς δεν ήταν κακός στο πρώτο. Ο Γκαρσία, απλά δεν είναι παίκτης. Για τον στίβο καλός είναι. Ο Μπρινιόλι παίζει και για μας…Τρομερή αδερφή.

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    Τα γράφεις σωστά Στήβεν. η ομάδα είναι ένα ερωτηματικό , που δε ξέρεις που θα βγει…..ευελπιστούμε να επιλέγουν αγώνες (βλέπε ευρώπη) και να παρουσιάσουν διαφορετικό πρόσωπο τελειώνοντας τας ευρώπας…

    αυτοί οι τραυματισμοί, τι διάολο γίνεται?

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Όλους : Έγιναν και οι βραβεύσεις για τους κορυφαίους. Από κάποιον ΠΣΑΠ. Έλεος. Χωρίς Βίντα ή Σιμανσκι; Μιλαμε ότι γίνεται πλάκα γενικώς. Υπάρχει τέτοιο αμυντικό χαφ ή τέτοιο σέντερ μπακ στην Ελλάδα; Γαμείστε όλους τους διαγωνισμούς.

  7. Ο/Η nnektarios λέει:

    Η ομάδα μπήκε στα Γιάννινα με τον τρόπο που θέλαμε. Συνεχίζει να παραμένει ανίκανη σε μεγάλο βαθμό ως προς την τελική πάσα αρχικά και ακολούθως στην εκτέλεση. Ότι και να λένε/γράφουν η ΑΕΚ επιλέγει παιχνίδια ξεκάθαρα, όπως κάνουν όλες οι ομάδες του πλανήτη που έχουν στόχους σε παραπάνω από μία διοργανώσεις.

    Εδώ έγραψα ότι ο Γιόνσον έχει θλάση, κανένας δεν το έχει γράψει, ακόμα και σήμερα γράφουν απλά ότι ο Γιόνσον είναι εκτός. Για ποιο λόγο είναι εκτός; Οι ΑΡΔ είναι η πιο ξεφτιλισμένη κάστα του πλανήτη χωρίς ανταγωνισμό.

    Η ουσία είναι ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλύτερο σημείο από πέρυσι και στο επόμενο δίμηνο θα καταλάβουμε ποιος έχει κάνει προετοιμασία και ποιος όχι. Ασφαλή συμπεράσματα θα έχουμε οριστικά στα πλ.οφ αλλά κάτι θα δούμε στο προσεχές διάστημα. Μέχρι στιγμής η ΑΕΚ έχει παίξει τα περισσότερα δύσκολα παιχνία με ένταση και στα ντέρμπι εδώ έστειλε κάποια μηνύματα.

    Ελπίζω σε μεταγραφές τον Γενάρη ώστε να βοηθήσει, αλλά και να διορθώσει τα λάθη του Αλμέιδα. Το συμβόλαιο στον Πισάρο είναι αστοχία, όχι γιατί είναι κακός παίκτης, αλλά γιατί παίζει σε μία θέση (πίσω από τον ΦΟΡ) που δεν είχαμε πρόβλημα. Παίκτη θέλαμε και θέλουμε πίσω από τον Γκατσίνοβιτς. Αριστερό μπακ χωρίς συζήτηση. Τέλος, αλλά πιο σημαντικό, ΧΑΦ! ΧΑΦ! ΧΑΦ! Βλέπεις κάθε φορά την αποστολή και μονίμως το τμήμα με τους ΧΑΦ είναι άδειο. Και ποσοτικά, όχι μόνο ποιοτικά. Δεν υπάρχει Γαλανόπουλος, δυστυχώς. Μπήκε στα Γιάννινα για να δώσει βοήθειες και τρεξίματα στον Σιμάνσκι και το κέντρο άδειασε παντελώς, δεν προσέφερε απολύτως τίποτα. Μιλάμε για καμπανάκι κανονικό.

    Τρεις κομβικές θέσεις, ειδικά σε περίπτωση που συνεχίσουμε την Ευρωπαϊκή πορεία.

  8. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπέρα,
    Πιστεύω με Γκαρσία υγιή πάμε για πρωτάθλημα,χωρίς Γκαρσία δύσκολα τα πράγματα.Ολη η ομάδα είναι στημενη και σχεδιασμένη πάνω του.Εξ’ου και ο Πόνσε δεν εχει φανει,ακόμη τουλάχιστον.Ο τρόπος παιχνιδιού του (με τον)Λιβαι μακιγιάριζε την ελειψη δημιουργικού χαφ.Χωρίς αυτόν πρέπει να παράξεις ποδόσφαιρο,που ακόμη δεν το έχουμε καταφέρει.

  9. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Διαβαζουμε…. Εκτος ο Γκαρσια για το ματς με την Μπραιτον. Υποφερει απο τραυματισμο (!). Επειδη ολο αυτο ειναι καπως περιεργο ,για μενα τουλαχιστον, μπορει καποιος να μας πει, τι στα αρχιδια εχει παθει ? Ο αλλος, πριν ΕΙΚΟΣΙ χρονια ,ειχε σπασει 4 πλευρα και σε τρεις βδομαδες ηταν ετοιμος.Οι παλιοι θα θυμουνται την περιπτωση Σαβεβσκι. Εκτος και εαν εχει βγει επισημη ενημερωση και δεν την εχω δει.

  10. Ο/Η Κωστής Δ. Θ. λέει:

    “Ολη η ομάδα είναι στημένη και σχεδιασμένη πάνω του” γράφει πιο πάνω ΑΕΚ LFC. Όλα τα αυγά σε ένα καλάθι που λένε και στο χωρίο μου. Ερωτώ ο ανατολίτης , γιατί δεν πήρε η ομάδα ένα “εξάρτημα ” μπαρδόν παίκτη ανάλογων χαρακτηριστικών και πήρε ένα ολλανδό σε αργεντίνικη έκδοση απλά νεότερο ;;; Το να μην έχεις δεύτερο σχέδιο δείχνει τουλάχιστον ανεπάρκεια σχεδιασμού …Πήραμε τον ολλανδό ως πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος αλλά ξεσκονίζει τον πάγκο με σεβασμό ….Είναι σαν να αγοράζω εξάρτημα του Fiat και να θέλω να δουλέψει σε Ferrari

  11. Ο/Η nnektarios λέει:

    Περιμένουμε με χαρά να πάμε στη γηπεδάρα μας, να δούμε την ΑΕΚΑΡΑ σε ένα ευρωπαϊκό αγώνα. Για μία ακόμα φορά, την ημέρα του αγώνα, ο πορτοκαλί βόθρος σηκώνει βρώμικο άρθρο που σπέρνει αμφιβολίες αναφορικά με τη δολοφονία του Μιχάλη.

    ΝΤΡΟΠΗ στον οργανισμό ΑΕΚ που υποδέχθηκε το σκουλήκι που το τρέχει. Για εμένα αυτό είναι ΛΑΘΟΣ και όχι η μη-πώληση του κάθε Γκαρσία. Ρίσκα παίρνουν όλοι οι επιχειρηματίες, κάποια βγαίνουν, κάποια άλλα, όχι. Το να ανοίξεις την πόρτα σε ένα αποδεδειγμένα εχθρό, σε ένα τέτοιο βρωμιάρη, είναι ΝΤΡΟΠΗ!

  12. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    4 ιδια σήμερα
    ΠΑΜΕ ΡΕ ΟΜΑΔΑΡΑ