Α Ε Κ – BRIGHTON

Σήμερα θα πάμε Φιλαθλέικα, όσο το θυμάμαι τουλάχιστον. Και θα πάμε έτσι, διότι φτάνεις στο γήπεδο μετά από μιάμιση ώρα στον δρόμο, κι αφού παρκάρεις τρία χιλιόμετρα μακριά, μια που τις θέσεις parking τις έχουν τα τζαμπατζέ λαμόγια, υφίστασαι έναν έλεγχο ίδιο σαν να είσαι χαπακωμένος της Original, μπας και φτάσεις στην θέση σου για την οποίαν έχεις δώσει 4500 ευρώ. Φυσικά είσαι Έλληνας και σε γαμάνε. Καλά σου κάνει ο εγγυητής….

Μετά βέβαια έχει αγώνα. Γι΄αυτό δεν έτρεχες; Σωστά. Είπαμε, εγώ είμαι το κορόιδο. Ελληνική ομάδα απέναντι σε αγγλική; έστω κι αν της λείπουν τέσσερις βασικοί. Από προχθές τα είχαμε γράψει. Όλα εδώ είναι. Τι τύχη μπορείς να έχεις; Πού υπερτερείς; Σε σωματοδομή; Σε ψυχή; Σε οργάνωση παιχνιδιού; Σε φυσική κατάσταση; Σε μέσα με την ευρωπαϊκή διαιτησία; Πού ρε γαμώτο είσαι καλύτερος;

Μπαίνω και παίρνω την θέση μου. Βλέπω μια αισιοδοξία γύρω μου. Δεν καταλαβαίνω, αλλά σίγουρα δεν είναι δυνατόν να τους μάθω μπάλα στιγμιαία. Ούτε τους κανόνες του παιχνιδιού. Δεν είναι εύκολο να τους πείσεις όταν μιλάνε ότι αυτούς τους κερδίσαμε στην Αγγλία, άρα…Τέλος πάντων, αυτή είναι η παρέα του γηπέδου, κι αυτή είναι και η δική μου απόλαυση. Όπως και οι κοπέλες που σερβίρουν τα ποτά, όπως και οι κοπέλες της υποδοχής. Τα πάντα είναι η γιορτή της Φιλαδέλφειας. Ακόμα και η βλακεία των διπλανών μου….

Ρε φίλε, πράγματι ο Βίντα στο πρώτο δεκάλεπτο, προσπάθησε να σώσει το άγχος μας. Έκανε τρία διαδοχικά λάθη και προσκαλούσε τον αντίπαλο να μας σώσει από το τρέξιμο του ενενηντάλεπτου. Τίποτα οι άλλοι. Το θέλανε αλλιώς. Το θέλανε να λιώσουμε στο τρέξιμο, το θέλανε να παραδεχτούμε ότι έχουμε ήρωες, το θέλανε να πούμε ότι ο Ελβετός διαιτητής μας αδίκησε. Το θέλανε να πούμε ότι είμαστε προτεκτοράτο ακόμα μπροστά και σε ένα χωριό της Αγγλίας. Διότι αυτό έγινε σήμερα.

Πόσες τελικές να μετρήσουμε; Πόσες κατοχές και πόσες διεκδικήσεις; Ακόμα κι από τον Βίντα, που μετά το δεκάλεπτο, έγινε ξανά ο γνήσιος αρχηγός μας ( φυσικά του χαρίστηκε μια απ’ ευθείας κόκκινη όταν τράβηξε εκείνη την μπουνιά στο αυτί του αντιπάλου ) !. Που μαζί με τον Μουκουντί του πρώτου μέρους, τον τέλειο σε όλο το παιχνίδι Σιμάνσκι ( αν ο Γκαρσία κάνει 12 μύρια σήμερα μεγάλε επενδυτή, πόσο κάνει το πολωνικό τανκ ), τον σοβαρότατο Χατζησαφί, και φυσικά με τον καταπληκτικό Μάνταλο και Πινέδα μέχρι που βγήκαν – τεράστιο λάθος του Αλμέιδα στον ταυτόχρονο συντονισμό -, ρωτάς τα απλά : Τι σου λείπει; Ο Γκαρσία; Αλήθεια; Δηλαδή, κάθε πόσες τελικές τελικές βάζει γκολ; Γιατί να βάζουν οι άλλοι με λιγότερη αξία, πιο πολλά;

Αυτό βέβαια είναι φιλοσοφία κι αλήθεια. Από εκεί και μετά, όλοι έβλεπαν την επιθετική τοποθέτηση της Brighton, που ήταν τέσσερις παίκτες μπροστά στην περιοχή μας, όταν προσπαθούσαμε να κάνουμε build up. Και φυσικά όλοι έβλεπαν, πλην πλειοψηφικών ηλιθίων, ότι δεν γίνεται να παίξεις υποτίθεται αλλιώς, αφού στο κέντρο δεν έχεις κάποιον χάφαρο να διεκδικήσει, να πάρει την μπάλα, και να επιτεθεί τραβώντας πάνω του παίκτες από την απέναντι άμυνα κι άρα να αφήσει ελεύθερους τους άλλους μεσοεπιθετικούς. Κάτσε εκεί πίσω κι άλλαζε την μπάλα λες και παίζεις μουσική δωματίου, τύπου Πιζάρο.

Και κάτσε να μετράς χαμένες τελικές. Και κάτσε να λες ότι η ΑΕΚ έπαιξε σαν λιοντάρι. Και κάτσε να λες ότι τα έχασαν οι γλάροι. Κάτσε να λες ό,τι θες. Γήπεδο είναι με ελευθερία έκφρασης. Κάτσε να πανηγυρίζεις, που ο Ολυμπιακός έτρωγε γρήγορα δυό γκολ κι αργότερα τέσσερα. Κάτσε να βλέπεις εκείνο το σκορ, και να μην βλέπεις την μάπα σου : Τον ανύπαρκτο μαροκινό, και φυσικά τον τίποτα Γκατσίνοβιτς, που δεν φτάνει που έχασε τα άχαστα, αλλά μας άφησε και με δέκα παίκτες. Ρε πουλείστε τον να ησυχάσουμε. Και μην πάρετε κανέναν εκεί. Μην μπείτε και στα έξοδα. Καλύτερα να λέμε ότι εκεί δεν έχουμε κάποιον. Βαρέθηκα να βλέπω κάποιον που θέλει να φύγει αλλά να μην κάνει τίποτα.

Όπως βαρέθηκα να βλέπω τον Αλμέιδα, να βάζει τον Πόνσε με θλάση στον προσαγωγό. Ή τον Αραούχο με κάκωση από το τελευταίο ψαλίδι. Και να κάνει αλλαγές στο 70 λεπτό, λες και κερδίζει. Αλλά αυτό δεν με νοιάζει τόσο. με νοιάζει ότι ο οργανισμός ΑΕΚ, δεν καταλαβαίνει πού πατά και πού βρίσκεται. Διόι φυσικά και θα τιμήσω την αποψινή προσπάθεια, αλλά ρε φίλε, κατάλαβε πού είσαι. Και φύγε από το γήπεδο ικανοποιημένος με την προσπάθεια και κάνε κριτική εκεί που πρέπει. Τι ασχολείσαι με τον διαιτητή και τι βρίζεις τους φιλάθλους της Brighton, που πολύ σωστά πανηγύριζαν;

Γιατί δεν λες την αλήθεια; Στον εαυτό σου πρώτα. Κλείσε τα σύνορα να μην βγαίνουμε έξω. Στο λέει και η Ουέφα, αν δεχτούμε εχθρική διαιτησία. Δεν σε θέλει, μέχρι να επενδύσεις κι όχι με το να πας να κλέψεις με τα 25 του Γκαρσία, τα τυχαία φυσικά των κουτόφραγκων. Για όλες τις ελληνικές ομάδες. Ντροπή για την μπάλα να την σχεδιάζουν Έλληνες. Και να μην το βλέπεις , επειδή κανείς δεν σου απαγορεύει την διαμαρτυρία. Δεν βαριέσαι. Κι εχθές απλά σου ακύρωσε το πρωθυπουργικό ραντεβού κάποιος Ινδός. Και σήμερα, τα ίδια σου έδειξε αυτό το χωριό της Αγγλίας.

Τι σου έδειξε; Ότι είναι άτυχη η χώρα που έχει ήρωες. Διότι αυτοί συνήθως είναι νεκροί. Κι η ΑΕΚ ήταν πολλή ηρωική σήμερα. Όπως θέλετε λοιπόν, δέστε το. Μπορείτε φυσικά να το δείτε, ότι η Ευρώπη δεν θέλει την ΑΕΚ, διότι δεν είναι τόσο εμπορική. Γι ΄αυτό λοιπόν την αδικεί. Ό,τι θέλετε. Αν πάντως το πιστέψετε αυτό στο τέλος, καλύτερα να μην δείτε το παιχνίδι στην Ολλανδία….

Υγ. Διάβασα ότι κι η αλογοτροφή έπαιξε σαν λιοντάρι. Μερικές εβδομάδες πιο πριν είχε παίξει στην Αγγλία κι ο γαύρος σαν λιοντάρι. Ρε δεν βαρεθήκατε να διαβάζετε μαλακίες; Είτε παίξεις είτε δεν παίξεις σαν λιοντάρι αφού υπάρχει και το ποντίκι που αντιμετωπίζει την γάτα καθημερινά, το αποτέλεσμα θα μετρήσει.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

21 Responses to Α Ε Κ – BRIGHTON

  1. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Ειλικρινα βαρεθηκα να εχω κατοχη της μπαλας, βαρεθηκα να ακουω οτι η ομαδα βγαζει αντιδραση, βαρεθηκα να βλεπω χαμενες ευκαιριες, βαρεθηκα να ακουω “μπαινει” Πονσε και Πισσαρο, βαρεθηκα να βλεπω το builtup , και να χανεις την μπαλα στο κεντρο και να τρεμεις πισω….
    Ολα αυτα τα βλεπουμε και τα ακουμε ΚΑΙ στην Ευρωπη, που αμα κανεις 20 ευκαιριες για να βαλεις ΕΝΑ γκολ, τοτε γαματα.Τοσες “ειδαν” οι αρμοδιοι που μας ενημερωνουν για το τι ειδαμε. Συμφωνοι, ο Γκατσινοβιτς θα μπορουσε να ειχε σουταρει καλυτερα σε γωνια, ο Τσουμπερ να μην ειχε το δοκαρι και να πηγαινε γκολ, ο Πινεδα να ειχε σουταρει ευστοχα και να μην εφευγε η μπαλα για πολλοστη φορα διπλα απο το δοκαρι…
    Σε καθε παιχνιδι γινεται ακριβως το ιδιο πραγμα. Ενταξει, η ομαδα πιεζει ψηλα, η ομαδα αλλαζει πασες, η ομαδα τρεχει και κερδιζει μπαλες ,βγαζει αντιδραση ( νεο σλογκαν τωρα αυτο…) αλλα πηραμε παλι τα αρχιδια του Καραμπελα στο τελος. Αλλα εχουμε μια ακομα ευκαιρια στο ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, εκει που αν μεχρι τωρα σε σφαζανε με τροπο, εκει θα σε καθαρισουνε σαν κοκορι και ορθιο μαλιστα Γιατι οτι η διαιτησια σε γαμαγε το ειδαμε ολοι, αλλα ειδαμε επισης πως μπορουσες να την κερδισεις κι αυτην αν εβαζες γκολ.Απλα πραγματα…..

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Απο το Πριγκηπατο…: Αυτό που γέλαγαν οι Αεκτζήδες με την πεντάρα του Ολυμπιακού σήμερα, πραγματικά με ξεπέρασε. Ήταν σαν να βλέπω την κατσίκα του γείτονα. Και νάχεις κι Ολλανδία μπροστά σου. Που η ομάδα μας, εύκολα μπορεί να φύγει με πιο μεγάλο σκορ….

  3. Ο/Η Νετρινο λέει:

    Δεν αρκει το φυσικαλ γκειμ ,η ομάδα παιζει ανόητα,κανει ανόητα πεναλτι,ανοητες κόκκινες,τρωει ανοητα γκολ,χανει ανοητα γκολ.
    Οδηγουμε στο συμπερασμα πως ειτε το ρόστερ αποτελειται απο ποδοσφαιριστες με χαμηλο iq ειτε ο προπονητης ειναι naive ή και τα δύο μαζί
    Χαζοομάδα

    υγ τανκ ο Σιμάνσκι αλλά εχει κανει δύο ή τρια πεναλτι φέτος στην Ευρωπη,το ένα πιο αστειο απο το άλλο

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Tαβάνιασε η ομάδα του Αλμέιδα (γιατί δικό του δημιούργημα είναι αυτό με τα οσα-και ειναι πολλά-θετικά, και τα όσα αρνητικά) Εδειξε το ταβάνι στο Μελισσανίδη ο οποίος κοιτάζει το τοίχο απέναντι αν θέλει βάψιμο (κάνει το μαλάκα δηλαδή)
    Χαιρόμαστε να την βλέπουμε. Εχουμε φύγει μακρυά από την αγωνιστική μιζέρια.Ευχαριστούμε τον Αργεντίνο, ο οποίος είναι και ωραίος ως άνθρωπος.
    Αλλα δυστυχώς η ΑΕΚ αυτη τη περίοδο βρίσκεται στη κατάσταση οπως ένα παιδί βγάζει δόντια και πονάει. Τώρα (ξανα)μεγαλώνει ως ομάδα.
    Την έχει “τεντώσει” ο Αλμέιδα την ομάδα.

    Για την διαιτησία,ούτε λόγος. Μας αντιμετωπίζει όπως ο Ινδός τον Μητσοτάκη, όπως σωστά λες. Γραμμενους στα αρχίδια τους, μας έχουν οι κορακες, αφού λειτουργούν υπέρ του ιερατείου της ΟΥΕΦΑ, η οποία αναζητά κέρδη,άρα ονοματα,άρα χώρες προέλευσης. Τα άλλα είναι για τα δαφνινα στεφάνια και τις παρελάσεις. “Επέσαμεν ηρωϊκώς” κλπ-κλπ
    Είτε κερδίζαμε σήμερα -που ήταν πιθανό, βάσει απόδοσης και φάσεων- είτε χάναμε-πράγμα που συνέβει- δεν αλλάζει η ουσία: Θέλουμε χρόνο, για να μάθουμε σε ευρωπαικό “ρυθμό”. Θέλει χρόνο για να περνάς με άνεση από το τσιφτετέλι στο βαλς.

    Δεν χρειάζεται να ξανααναφερουμε τι παίκτες χρειάζεται και που “πάσχει”. Αλλα αυτό προυποθέτει και μια διαφοροποίηση στην φιλοσοφία με την οποία πλησιάζει το ποδοσφαιρο ο προπονητής. Ισως και να μη θέλει και χαφ ο Αλμέιδα.Δεν ξέρω, με τον τρόπο που παίζει “πρεσιγκ-σφυξιμο-κλέψιμο- γιουργια μπροστά” ο χαφ μάλλον δεν έχει λόγο ύπαρξης. Θα στέκεται με τα χερια στη μέση,σαν περισσευάμενος υπάλληλος. Σα τροχονομος. Τα χαφ ειναι σημαντικότατα εμβολα σε μηχανές τετράχρονες. Η ΑΕΚ του Αλμέιδα είναι “δίχρονη”. Δεν έχει μέσο χρόνο. Δεν έχει χρονο να μαγειρεψει το κρέας που κλέβει. Θέλει να το φάει ωμό. Καμιά φορά της κάθεται στο λαιμό βέβαια. Αλλα τί να γίνει.
    Δε βαριέσαι. Πάντως, είναι μια βελτίωση. Γιατί προ Αλμέιδα,βλέπαμε μια ΑΕΚ σα τη γριά να προσπαθεί να σημαδέψει με το κουτάλι το στόμα της μπας και φάει λιγη σούπα, ενώ τώρα βλέπουμε άγριο κυνηγητό στη στέπα. Δεν πειράζει.

    Παμε να δούμε στην Ολλανδία τι θα γίνει. Με έναν Αγιαξ να παραμένει αστείος μεν στην άμυνα,αλλα με την επίθεση του να εχει αρχίσει ηδη να ζωντανευει.
    Τουλάχιστον να πέρασουμε στο Κονφερενς. Πόσο απέχει τελικός στην Οπάπα-Αρένα; Δυο βήματα. Ρε το μπαγάσα. το Μελλισανίδη. Μα όλα πια τα έχει προβλέψει;

  5. Ο/Η nnektarios λέει:

    Είχα την τύχη να κάθεται δίπλα μου ένας Άγγλος 65 χρονών που είχε πάρει εισιτήριο σε εμάς. Μου είπε: “Σήμερα βλέπω αγώνα Premier League και δεν θυμάμαι πολλά παιχνίδια να μας παίζει έτσι ο αντίπαλος. Μπράβο σας, ωραία ομάδα”.

    Όλοι θέλουμε να κερδίζει η ομάδα μας, αλλά δεν μπορώ άλλο τον γαβρισμό. Όχι, δεν σβήνει την εικόνα, δεν μηδενίζει την αξία “μία νίκη”. Η συντριπτική πλειοψηφία οπαδοί του αποτελέσματος. Ενθουσιασμένοι με τη μεγάλη νίκη στο Brighton, αλλά όχι χθες που η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη του πρώτου αγώνα. Το είπε και ο Ντε Τσέρμπι άλλωστε, αλλά τι ξέρει μωρέ ο Ντε Τσέρμπι, κάτι χωριάτες προπονεί σε μία επαρχία.

    Για ένα ακόμα αγώνα, είδα την ομάδα μου να παίζει. Δεν είδα πούλμαν, κουτοπονηριές, καθυστερήσεις, προσπάθεια για σπάσιμο του ρυθμού. Συνεχής και επίπονη προσπάθεια build-up απέναντι σε αυτούς που πρεσάρουν την Άρσεναλ και την Τότεναμ, πολλές ανακτήσεις μπάλας μετά από δικό μας πρέσινγκ, απέναντι σε αυτούς που πρεσάρονται από τη Σϊτυ και τη Λίβερπουλ. Εξαιρετική φυσική κατάσταση, μονομαχίες, γρήγορο παιχνίδι, τελικές προσπάθειες. Είδα μία ΑΕΚΑΡΑ έξω από τα Ελληνικά κακομοίρικα στάνταρ, μία ομάδα που στην πρώτη της προσπάθεια μετά από χρόνια στέκεται μια χαρά στην Ευρώπη, στο υψηλό επίπεδο. Όχι δεν ήταν ηρωϊκή η ΑΕΚ, ούτε έπαιξε σαν λιοντάρι, ήταν μία ομάδα με σωστή λειτουργία, πλάνο, τρεξίματα και ποιότητα. Προφανώς μία ΧΑΦάρα θα τα έκανε όλα καλύτερα, ελπίζουμε να έρθει κάποια στιγμή. Μόνο που αν δώσαμε 6,5 για τον Πινέδα, θέλουμε τουλάχιστον 10. Δεν βρίσκεις κάθε μέρα Μουκουντί τσάμπα.

    Ο Μουκουντί είναι επιπέδου Premier League, δεν κατάλαβα τι παραπάνω είχαν τα στόπερ της Brighton χθες. Έκοψε τα πάντα, εβγαζε τη μπάλα καλύτερα από όλους και γινόταν δεύτερο αμυντικό χαφ σε ένα υβριδικό, ουσιαστικά ρόλο. Τρομερή εμφάνιση. Καταπληκτικοί Πινέδα-Σιμάνσκι, εξαιρετικός Τσούμπερ και πολύ καλοί οι Χατζησαφί, Στάνκοβιτς. Εκνευριστικοί και ανασταλτικοί παράγοντες οι Γκατσίνοβιτς-Άμαραμπατ, στον οποίο δεν καταλαβαίνω την επιμονή με τέτοιον Ελίασον.

    Ένας αγώνας έμεινε, ίσως ο πιο δύσκολος για να συνεχίσουμε τον δρόμο προς μία μεγάλη κατάκτηση. Έχει πολλές και σοβαρές πιθανότητες η ομάδα μας να γράψει ιστορία κλείνοντας τα 100 χρόνια, στο ΝΑΟ της.

  6. Ο/Η γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Πρώτα απ όλα ας μιλήσουμε για τους άλλους:
    Γαβριέλες: Φυσικά και όλοι χαιρόμαστε με τα τάληρα που ρουφάν, διότι ευθύνονται για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου. 20 χρόνια με την παράγκα κατέστρεφαν όλες τις άλλες ομάδες και τσεπώσαν πάνω από μισό ΔΙΣ με το CL. Και καταλήξαμε εδώ σήμερα. Όπως και βλέπουμε το κλαψιάρη κοτσαμπασικό βόθρο που επιβάλλουν και στις μέρες μας, οπότε καλές οι καρπαζιές ειδικά όταν τους κάνουν να διώχνουν ένα καλό προπονητή.
    Ζέλες: Κλασικό φάρδος, αλλά για 3οι ήταν και μάλλον εκεί θα καταλήξουν. Μία μέτρια μαζεμένη ομάδα, αλλά τίποτα παραπάνω, είναι του χεριού μας αν σοβαρευτούμε.
    ζμΠΑΟυγΚ: Συγχαρητήρια, άδραξαν την ευκαιρία του κόνφερενς (και οι 4 ομάδες μας σε αυτό το επίπεδο είναι), βγάζουν και έλληνες παίκτες και χαρακτήρα και συγκεκριμένη τακτική ταυτότητα. Και Ελλάδα παίζουν εξαιρετικά είναι φορμαρισμένοι και ο κλεφτοκοτάς ξέρει τι κάνει.

    Τα δικά μας: 15+ χρόνια κακοποιούνταν η ομάδα. Εκτός Ευρώπης, εκτός από τη χρονιά του Μανόλο που με συγκεκριμένη αμυντική τακτική και μέταλλο πήγε καλά. Αποδείχθηκε πόσο πρόσκαιρο ήταν αυτο την επόμενη χρονιά με τα 0 ποντέλια στους ομίλους. Είμαστε στην πόρτα ενός gentlemens club, δε μας ξέρει κανείς, νταξ φοράμε σκαρπίνι και κουστουμάκι αλλά no name και το βλέπουν οι πορτέρηδες. Εξ ου και οι σφαγιαστικές διαιτησίες. Είμαστε όλοι υπερηφανοι με την προσπάθεια και σίγουρα γίνεται δουλειά, αλλά….χωρίς ΦΟΡ, χωρίς αριστερά-δεξιά (μόνο Ελίασον, αλλά κι αυτός όχι στα τελειώματα), με ένα 31χρονο παικταρά Τσούμπερ και ένα διαλυμένο Αραούχο μας βγήκε σε 3 από 11 παιχνίδια ως τώρα. Και λογικό είναι, μάλλον και πολλά. Χθες είδαμε τη μεγαλύτερη διάρκεια σε καλή απόδοση, πρόοδο το λες.
    Χαιρόμαστε που η ΑΕΚ δημιουργεί ταυτότητα και μη φοβικό τρόπο παιχνδιού εύχομαι του χρόνου αυτό να μας βγάλει ένα βήμα μπροστά από τις Ζόριες και τις Τόπολες και να μας δώσει και πάλι 1-2 νίκες με κάποιους από τη μέση κλάση να κάνουμε το παραπάν βήμα. Το θέμα είναι οτι Μουκουντί-Σιμάνσκι πάλι απίστευτοι χθες, φωνάζω εδώ και καιρό ότι αυτοί οι δύο είναι τα assets που θα πουληθούν το καλοκαίρι. Το θέμα είναι τι έρχεται από πίσω….διότι έχουμε μείνει με 30+χρονους, μακάρι φέτος να το πάρουμε πάλι, αλλά του χρόνου χρειάζεται πάλι 5-6 παίκτες καλής κλάσης (2 χάφαρους, έξω αριστερά, αμυντικό χαφ, κεντρικό αμυντικό, αριστερό μπακ +) αυτή τη φορά το πολύ 25 χρονών. Εκεί θα δω τι ψάρια πιάνει ο Αλμέιδα.
    Επαναλαμβάνω ότι ευτυχώς που δεν είμαστε ομίλους CL, διότι θα είχαμε νέο 19 και θα χάλαγε η ψυχολογία και η προσπάθεια.
    Μπράβο στην ομάδα για χθες, συμφωνώ σε όλα, ξεχώρισαν Στάνκο, Μούκου, Σιμάνσκι, κατά διαστήματα Πινέδα (τον κάψαμε), Βίντα (χάρηκα με τη γονατιά στη μέση του πεσάκια) και Τσούμπερ. ΟΚ και ο Ρότα με το ΧΣαφί. Δεν υστέρησε κάποιος εκτός του Άμρα (μας κουράζει πια), όλοι όσο μπορούσαν παίξαν και με το παραπάνω. Η Μπράιτον δε μου άρεσε, σε μεγάλο βαθμό διότι παλέψαν οι δικοί μας και επιβάλλαν το ρυθμό μας. Με ενόχλησε ότι ΤΟ ΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΥΝΟΗΘΟΥΝ και το δείχναν μέσα στο γήπεδο.
    Ολλανδία περιμένω στήσιμο Μπράιτον (εκτός), αλλιώς πάμε κι εμείς για τάληρο.
    Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή (και χρόνο). Καλά πάμε.

  7. Ο/Η γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    3 στα 9 παιχνίδια εννοούσα. Προς επίρρωση του ποιοί είμαστε και πόσο μας παίρνει:
    Η Αντβέρπ που μας έδεσε ΚΟΜΠΟ αυτή τη στιγμή έχει ΜΗΔΕΝ (0) βαθμούς από 5 παιχνίδια και 15 γκολ παθητικό (3 / παιχνίδι, εμείς τους βάλαμε 0.5). Κανονική ΑΕΚ 19.

    Έχουμε μία τελευταία ευκαιρία να μείνουμε στη διοργάνωση που πραγματικά ανήκαμε από την αρχή. Αν δεν κάτσει, ας μείνει η προσπάθεια και η θετική νοοτροπία. Ήδη υπέρβαση είναι οι 4 πόντοι σε αυτό τον όμιλο.

  8. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Η ΑΕΚ έφτιαξε μια φιλότιμη ομάδα που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο σε κάποια διαστήματα, όμως είναι ομάδα χωρίς ουσία γιατί της λείπουν βασικά συστατικά.
    Προσωπικά βαρέθηκα τους πανηγυρισμούς γιατί κάναμε τάδε ευκαιρίες.
    Οι ομάδες “μεγαλώνουν” με νίκες και βαθμούς. Οι εντυπώσεις κρατάνε το πολύ μέχρι το επόμενο παιχνίδι.
    Δηλαδή μετά από κάθε παιχνίδι θα πανηγυρίζω “περήφανος” γιατί δεν κατεβήκαμε για να φάμε 3 γκολ όπως γινόταν κάποτε?
    Δεν θέλω άλλο να χειροκροτώ περήφανες ήττες. Η περηφάνια είναι τσάμπα, για τα υπόλοιπα πρέπει να πληρώσεις.

  9. Ο/Η Από το Πρίγκηπατο... λέει:

    Νεκτάριε, το παρελθόν είναι παρελθόν. Το παρόν είναι παρόν και το μέλλον είναι μέλλον. Στο παρόν, γιατί θα πρέπει να είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα? Επειδή κάποτε έτρωγες τριαρες? Όχι φίλε μου, φύγαμε από κει και είμαστε στο τώρα που παίζεις για μεγάλα διαστήματα μπαλαρα, τον πνιγείς τον άλλον στην περιοχή του, κάνεις φάσεις για γκολ Αλλά η μπάλα στο δίχτυ δεν μπαίνει. Να σου θυμίσω το πλασέ του Γιονσον με τον Αγίαξ, την κεφάλια του Γκαρσία με Μαρσειγ, τις χθεσινές ευκαιρίες? Αυτά τα “γκολ” αλλάζουν την ροή του αγώνα, ίσα που έπαιρνες και τα παιχνίδια στο τέλος και κούναγες και το μαντήλι στην μουρη τους και στους διαιτητές. Χάνουμε τα αχαστα, σε καμία δεκαριά ευκαιρίες σε κάθε αγώνα. Δεν θα μπουν όλα, αλλά στις 10,ΈΝΑ γκολ πρέπει να το κάνεις. Να προχωράμε και λίγο παρακάτω για να φτιάξουμε και το μέλλον,αφου θα θες παίχτες του χρόνου, αλλά αν είναι να έρθουν 35 αρηδες για ένα χρόνο την κάτσαμε την βάρκα. Στην Ευρώπη μετράνε ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ τα αποτελέσματα για να γίνεις γνωστός. Δεν είσαι σε καμία Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, που τις ξέρουν τις ομάδες.

  10. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Η έδρα δεν φοβίζει κανέναν μετά από 1 χρόνο,έρχονται στη ΝΦ και παίρνουν όλοι αποτελέσματα.

  11. Ο/Η nnektarios λέει:

    Προς Από το Πριγκιπάτο. Μα, δεν έγραψα πουθενά ότι είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Έφυγα γεμάτος από αυτό που είδα συνολικά. Λες να μην ήθελα να φύγω πανηγυρίζοντας, να ζήσω από κοντά μια ιστορική νύχτα;

    Εκτιμώ όμως ότι με βάση την εικόνα μας, θα συνεχίσουμε και θα πανηγυρίσουμε περισσότερο από ποτέ στο τέλος. Ας περάσουμε με το καλό, στην πορεία δεν νομίζω ότι θα αισθανθούμε χαμένοι πριν μπούμε στο γήπεδο απέναντι σε κανένα αντίπαλο.

    Τα αποτελέσματα γράφουν, αλλά υποτιμάμε συνολικά αυτό που κάνει η ΑΕΚ απέναντι σε αυτές τις ομάδες. Κανένας μας δεν το πίστευε την ημέρα της κλήρωσης, ας μην ξεχνάμε.

    Έχεις δίκιο στα υποθετικά σενάρια που ανέφερες. Το αρνητικό σημείο αυτής της ΑΕΚ είναι η ανικανότητα και όχι η ατυχία. Ας βοηθήσει ο Μελισσανίδης στις μεταγραφές.

  12. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    Στήβεν μου νομίζω ότι είσαι λίγο αυστηρός και ίσως άδικος. η ομάδα χθες ήταν φοβερή. από το 15 και μετά του πρώτου ημιχρονίου σφυροκοπούσε κανονικά.

    Βεβαία εσύ ξέρεις καλύτερα, αλλά η πουτάνα η σκρόφα δε μπαίνει στη σουτάρα του άλλου στήβεν.

    αν η ομάδα έπαιζε τα παιχνίδια του europa με το λιβαί μπροστά και τον τσούμπερ από πίσω (όπως με τη μπραιτον εκτός και τον κωλοβάζελο) θα είχαμε διαφορετική συγκομιδή βαθμών.

    βέβαια βγήκαν και αδυναμίες, ας τις δουν και ο μίμης θα κινηθεί.

    όπως το είπε πάμε μπροστά δε φοβόμαστε κανένα όλοι με εμάς ασχολούνται…

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς : Αδερφέ μου, δεν είμαι αυστηρός όπως το λες και κυρίως δεν είναι άδικος. Έγραψα όλα τα θετικά για την απόδοση, όπως και για τους κορυφαίους των κορυφαίων. Από εκεί κι έπειτα όμως, από το καλό θέλω το καλύτερο. Το να βλέπεις στα δύο τελευταία παιχνίδια 40 τελικές και μόλις ένα γκολ, πέραν της δεδομένης ανικανότητας κι όχι της ατυχίας, έχει να κάνει και με τι μπιλιάρδο σου αρέσει. Δεν μου αρέσει το γαλλικό διότι δεν έχει τρύπες. Εγώ θέλω την μπάλα στην τρύπα κι άρα προτιμώ αμερικάνικο.

  14. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπέρα σε όλους.
    Ο ορισμος του ανεκλπηρωτου φλερτ εχει γίνει το γκόλ.Που θα πάει η πουτάνα,κάποια στιγμή θα αρχίσεις να σκοράρεις και οχι μόνο να κάνεις ευκαιρίες.
    Είμαι Θεσσαλονίκη για 5 μέρες και χθες είδα το μάτς με φίλους Παοκτζήδες.Οχι μόνο αυτοί αλλά και ολοι οσοι ήταν στο μαγαζί έπαθαν την “πλάκα” τους με την ομάδα μας.
    Τα προβλήματα ελπίζω να λυθούν με την επιστροφή του Γκαρσια αλλά και ολων των υπολοίπων.Πρέπει να ρολλάρον και να πάρουν παιχνίδια στα ποδια τους.
    Μακάρι να έρθει ενα χαφ,εστω και δανεικός,να δείξει και ο Πονσε την αξία του.
    Οι Αρειανοι πιστεύουν οτι τη Δευτέρα ερχονται να μας κάνουν το διπλό.

  15. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    ΥΓ 1 Πινεδα σκασμένος
    ΥΓ 2 Γκατσι πεσμένος…
    ΥΓ 3 Παοκ ο πιο συγκροτημένος,εως τώρα,αντίπαλος.Ισως με αυτούς παλέψουμε για τους εγχώριους τίτλους.

  16. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ο Αλμευδα κοιμηθηκε στο παγκο,οι μεταγραφες βγηκαν σκαρτες,ο πινεδα δεν αποδιδει τα αναμενομενα,δεν εχεις καθαροαιμο γκολτζη παστελωτη μπροστα,με περιφεριακους επιθετικους δεν γινεται δουλεια.

    Παλι πεναλτυ ρε σιμανσκι,παλι ρε φιλε,ποσες φορες θα κανεις το ιδιο λαθος?

  17. Ο/Η bandog λέει:

    οποιος βαρεθηκε την ομαδα και το στυλ της παιδια, σταματαει να τη βλεπει.
    αντε γιατι παμε να επαναφερουμε τη μιρλα και την μιζερια στην ομαδα.

    πριν τρια χρονια εμενες εκτος ευρωπης απο ενα χωριο της βοσνιας , πριν δυο δεν εβγαινες καν επειδη στο γυριζε σε δεκα λεπτα ο αρης απο 0-2 και τωρα χανεις απο την πιο φορμαρισμενη αγγλικη και κανουν το σταυρο τους αγγλοι στην αγια σοφια.

    να κανει η αεκ 50 εκατομυρια μεταγραφες σαν τη γαλατα , ξεχαστε το.
    να παιξει επισης κλεφτοπολεμο με αλμεϊδα , επισης ξεχαστε το.

    αυτο θα παιξει και ο,τι βγει , οταν βγει…

  18. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    Πανέξυπνη διαιτησία σήμερα στη λεωφόρο…

    Στο πέναλτυ του βάζελου έχουμε:
    Αγκωνιά στον Πασσαλίδη ΠΡΙΝ γίνει η κλωτσιά στον Ιωαννίδη. Δεν εξτάστηκε καν κι ας έχασε ο Πασσαλίδης 1 λίτρο αίμα απ τη μύτη…

    Στην εκτέλεση δε, ο ένας παίκτης είναι από ΠΡΙΝ μέσα στην περιοχή (όχι με το μπούγιο που μπαίνει μέσα αλλά ήδη μέσα). Μάλιστα είναι ακριβώς μπροστά στον Τζήλο και εκτός αυτού, μέχρι και αυγγνώμη ζητάει ο παίκτης του βάζελου!..

    Μήνυμα εστάλη…

    Ευτυχώς αύριο έχουμε σπαθι διαιτητή και μάλιστα ο δεύτερος βοηθός είναι και φίλος! Λάθη μπορεί να γίνουν αλλά πιστεύω πως σ αυτήν την περίπτωση, θα είναι όντως λάθη.

    iPhone, iTypos, iApologize

  19. Ο/Η serpico λέει:

    Καλύτερα Γιαννικη και Μιλόσεβιτς παιδιά απ’ αυτό το αισχος, έχετε δίκιο…

  20. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Δημήτρης Sweden : Ο διαιτητής ήταν της πλάκας με τον Άρη. Δεν ξέρω για ποιον βοηθό μιλάς, αλλά αυτός που είχα μπροστά μου, ο λίγο παχουλός, ήταν προκλητικός.

  21. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    Steven, ο δεύτερος, στην απέναντι πλευρά.

    Δεν ανέφερα ποιότητα, στον χαρακτήρα αναφέρθηκα με το «σπαθί, ότι δε θα ήταν «ματιασμένος». Ποιοτικά αρκεί για αυτό το επίπεδο, Ελλάδα είμαστε. Με την άνεση του ριπλέι, δεν είδα λάθη εκτός της μίας κάρτας στο φάουλ στον Μάνταλο που τον κρατάει και με τα 5 άκρα ο μαυρούκος.

    Ο πρώτος βοηθός μπροστά στους πάγκους μου είναι εντελώς άγνωστος.

    Πάντως μου είπαν πως δεν είχαν παράπονο οι της ΑΕΚ και ότι τους περιμένουν ξανά 😉

    Anyway, mission accomplished!