ΛΑΜΙΑ – Α Ε Κ

Ενδιαφέρον το σημερινό παιχνίδι φαινόταν αφού η Λαμία ήταν ανεβασμένη ενώ και η ομάδα μας θα έπαιζε σε γνωστό μονόδρομο πάλι με μπόλικες απουσίες. Ενδιαφέρον επίσης και για τον κόσμο που πήγε στο γήπεδο μετά τα γελοία μέτρα του φοβικού καραγκιόζη που το παίζει πρωθυπουργός.

Οι τακτικές στο πρώτο ημιχρόνιο ήταν ο γνωστός δικός μας ρόμβος και μια σούπερ αμυντική από τον αντίπαλο. Τριάδα πίσω αλλά και τριάδα στο κέντρο. Επίσης ανύπαρκτη πίεση στα δικά μας τα σέντερ μπακ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μια δυσκολία ανάπτυξης από μέρους μας αλλά και μια ανύπαρκτη επιθετικά Λαμία. Νομίζω είδα ένα ακίνδυνο μακρινό σουτ γύρω στο μισάωρο.

Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλά διαβασμένη τακτικά κι είχε τρία χαρακτηριστικά στο παιχνίδι της : Υπομονή, έλεγχο του ρυθμού και…και…και : Τεράστια ηρεμία αυτοπεποίθησης. Έψαχνε τα πάντα πολύ προσεκτικά. Από τα άκρα αλλά κι από τον άξονα. Φυσικά από τα άκρα ήταν πιο εύκολο λόγω της πολυκοσμίας στο κέντρο. Κι όταν λέμε άκρα, εννοούμε τον καλύτερο στο πρώτο μέρος Άμραμπαντ, που ήταν πηγή κινδύνων.

Πολύ κοντά του σε απόδοση ήταν ο Κάλενς, ενώ Πινέδα και Γιόνσον κάνανε την δουλειά τους, στην ουσία προσπαθώντας να περάσουν την μπάλα μέσα από την τρύπα της καρφίτσας. Μπορώ να πω ότι τα κατάφεραν. Χρειάστηκε μία στατική φάση και μια ασύλληπτη κεφαλιά του παγκόσμιου παικταρά Βίντα, ενώ λίγο αργότερα σε ένα κλέψιμο στο κέντρο το σκορ διπλασιάστηκε σε ένα τετ α τετ του Ελίασον. Προβάδισμα με δυό γκολ, χωρίς κανένα κίνδυνο πίσω και με μια απόδοση καλή τηρουμένων των ελεύθερων χώρων που υπήρχαν.

Δεν μιλάμε για υπερθέαμα αλλά για ένα ανεκτό παιχνίδι με πολλή τακτική. Η ΑΕΚ έκανε την δουλειά της εμφανίζοντας μεγάλη σταθερότητα, ψυχραιμία κι ηρεμία, όπως ξαναέγραψα. Έπαιξε σαν μεγάλη και κυρίαρχη ομάδα, έδειξε την υπομονή που απαιτείτο όταν κατέβαινε, ενώ ανέβασε τον ρυθμό της όταν προέκυπτο κάποιος ελεύθερος χώρος. Σε ένα ημιχρόνιο χωρίς σκληρά μαρκαρίσματα και χωρίς σκοπιμότητες.

Το δεύτερο μέρος είχε κι αυτό το ενδιαφέρον του. Η Λαμία ανέβηκε κάποια μέτρα, έγινε ελαφρώς πιο πιεστική, ενώ η ΑΕΚ έβγαλε μια κούραση και μια επιπολαιότητα. Μια ελαφράδα ρε παιδί μου, που την έβλεπες κύρια στον Ελίασον και στον Σιντιμπέ που πλέον κάλυπταν την δεξιά πλευρά της ομάδας μας. Επομένως ανέβηκε ο βαθμός του θεάματος αλλά ανοίξανε και χώροι. Σε μια τέτοια φάση, κι αφού είχαν χαθεί πολύ ωραίες τελικές μας, σκόραρε ο Τσούμπερ. Κι εκεί που έλεγες τελειώσαμε, φάγαμε ένα απίθανο γκολ τζάμπα και βερεσέ.

Το είδε όλο αυτό το σκηνικό ο Αλμέιδα, κι έκανε τις αλλαγές του. Σε δυό διαστήματα έβαλε πέντε φρέσκους. Έτσι νόμιζε δηλαδή. Στην ουσία έβαλε κάτι αποξηραμένα σύκα ή άδεια μύδια. Διαλέχτε τι προτιμάτε. Άντε να εξαιρέσω τον Φερνάντες λιγάκι, που όμως ήταν ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Πάντως Αραούχο, Μάνταλος και Πισάρο ήταν για κλάματα ή για τα μπάζα. Επίσης διαλέχτε τι θέλετε. Θα με ρωτήσετε για τον Λιούμπισιτς. Μάλλον δεν του έχουν εξηγήσει σε τι θέση να παίζει κι επειδή είναι καινούργιος, ας του δώσουμε κάποιες δικαιολογίες.

Όμως ας τα αφήσουμε αυτά, που είναι τεχνικά. Η ομάδα πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε, έχοντας κορυφαίο τον μαροκινό, τον Κάλενς και τον Γιόνσον. Επίσης είχε πολύ σταθερό τον Πήλιο, ενώ πρέπει να δώσουμε κάποια εύσημα και στον Πόνσε που έπαιζε επάνω σε τρεις. Η ομάδα μας κράτησε την πρώτη θέση, οπότε μας έχει πολύ ευχαριστημένους. Απλά με προβληματίζει ότι δεν παίρνει αυτά που βλέπαμε πέρσι από τον πάγκο της. Συγχαρητήρια όμως γενικά διότι ήμασταν με μια εμφάνιση αφεντικού και με μια ηρεμία που χονδρικά δεν χάθηκε μέχρι το τέλος.

Υγ. Αυτός ο παικταράς, που λέγεται Βίντα – ο πιο πολύτιμος για μένα σήμερα – σκεφθείτε ότι δεν μπήκε στην κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος πέρσι. Ενδεικτικό τι μπάλα ξέρουν αυτοί που παριστάνουν τους δημοσιογράφους.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to ΛΑΜΙΑ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Όταν μπήκαν Μάνταλος,Πιζάρο παίζαμε με 9.Έτσι όπως τους βλέπω είναι προτιμότερο το 3ετές ως τα 40 του Άμπραμπατ παρά αυτοί.Κάνε κι ένα σχόλιο για τη δήλωση Βόκολου

  2. Ο/Η tpapaioa λέει:

    Καλησπέρα,πράγματι ήταν μια επαγγελματική νίκη,μια που και ο αντίπαλος δεν έλεγε κάτι.Οποια στιγμή θέλαμε, νομίζω ότι μπορούσαμε να σκοραρουμε.Πραγματι,Πιζαρο και Μανταλος δεν κάνουν πλέον για τη νέα χρονιά.Ο Φερναντεζ 6 μήνες ήταν διαθέσιμος στην ουσία,μετά ο τραυματισμός,θα πρέπει να του δοθεί χρόνος και χορος,θεωρώ ότι θα είναι χρήσιμος.Για τον Λιουμπισιτς δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θ αποτελέσει χρησιμοτατη μονάδα μόλις εγκλιματίσει και βρεθεί με συμπαίκτες κανονικούς και όχι με τα μπάζα που τον έβαλε σήμερα. Κρίμα για τον Απατσι,τέτοιες εμφανίσεις μετά τον τελευταιο τραυματισμό του προκαλουν απορία,τι γίνεται,μήπως ξενέρωσε και θέλει να φύγει,ξέρεις κατι.Ο Πηλιος εμένα δεν με πείθει ακόμα ,είναι φιλότιμος,δραστήριος,μπαλαδοφατσα πάντως με την ενοια της λεξεως δεν ειναι. Τέλος αυτό με την μεταγραφή Τσιλουλη είναι δυνατόν να ισχυει…χάθηκαν οι παίχτες,ήμαρτον.

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    σε βίνταρο και στηβενάρα τσούμπερ

    εσείς θα τους γαμήσετε και πάλι στα φετινά μπαράζ όπως πέρσι. Κοι οι πρώτοι γαμιάδες…

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Γιάννης : Χρειάζεται; Αυτός δεν είναι ο κανονισμός; Εκτός αν ήθελε ανοιχτό δίαυλο με την αδερφή και το έκανε για να δείξει ότι του στήσανε το παιχνίδι, αλλά αυτός αντιστάθηκε.

  5. Ο/Η nnektarios λέει:

    Δεν είναι κακό να έχεις φιλοδοξίες για μία μεγαλύτερη ομάδα. Τσιλούλης, Μπρινιόλι τα κατάφεραν, ζήλεψε και ο Βόλολος και ψάχνει τρόπο. Το. Ίδιο δρόμο θα είχε ακολουθήσει ο Βαγιαννίδης, απλά αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία ενός πούστη και την έκαψε.

    Ο Βόκολος μια χαρά και πονηρά έπαιξε χθες. 5-3-2, μαζεμένοι κοντά σε λίγα μέτρα και πίσω ακόμα και στο 0-2. Είχαν ένταση και τρεξίματα, αλλά η ΑΕΚ δείχνει ότι επανέρχεται στα καλά της, δεν αντιμετωπίζεται δηλαδή. Δεν απείλησε ιδιαίτερα όπως είπε ο ΒόκΩΛΟΣ, 3 γκολ, 2 δοκάρια και ακόμα 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες.

    Από τις αλλαγές μόνο ο Αραούχο με προβληματίζει. Ελπίζω ότι τον προετοιμάζει για τα πλοφ. Δεν είναι ο τύπος ανθρώπου που δέχεται 15’ για να δικαιολογεί ένα συμβόλαιο. Οι υπόλοιποι τώρα ΟΚ, είχε λήξει ο αγώνας, επήλθε χαλάρωση, χάθηκε η συνοχή, συμβαίνει. Υπάρχουν όμως στοιχεία που είναι ορατά. Όλες οι επαφές του Λιούμπισιτς είναι δείγμα μεγάλου παίκτη. Ψηλά το κεφάλι, σωστή υποδοχή, σωστή πάσα κίνηση. Τα υπόλοιπα θα έρθουν. Ο Φερνάντεζ δείχνει ότι έχει δουλέψει με βάρη. Πάει σε τζαρτζ και στέκεται. Από μπάλα το να πούμε; Της μιλάει.

    Κρίμα ρε Πήλιο, που ατύχησε στο δοκάρι ώστε να επισφραγιστεί μία ακόμα καλή εμφάνιση και με γκολ.

    Για γίγαντες όπως οι ΠΙΝΕΔΑ, ΒΙΝΤΑ, προτιμώ να μιλήσω σε μεγάλα παιχνίδια.

  6. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Εύκολη νίκη όπως αναμενόταν. Λαμία δεν υπάρχει επειδή “δάγκωσε” τον βαζέλα πριν από μια εβδομάδα.
    Πρώτη “μεταγραφή” καλοκαιριού ο Τσιλούλης. Δηλαδή θα φύγουν Αραούχο, Αμραμπατ κλπ και στη θέση τους (για πάγκο) έρχεται ένας 29χρονος (30 όταν θα έρθει σε μας) του οποίου το ταβάνι είναι η Λαμία.
    Το πιθανότερο είναι πως θα έχει την τύχη των προηγούμενων περιπτώσεων, δηλαδή θα τον λιώσει στην προτετοιμασία ο Αλμέιδα και θα κλατάρει πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.
    Αυτό λέει η λογική, διότι ο παίκτης αυτός δεν έχει παίξει ποτέ σε ομάδα έστω της πρώτης 15άδας της σούπερ λιγδ. Η “καριέρα” του ήταν κάτι Απόλλωνες Λάρισας και Πανιωνάκια της Β’ Εθνικής με ο,τι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο και την φυσική του κατάσταση. Να τον πάρεις στην ΑΕΚ για να κάνει τι? Να μπεις ομίλους μ’αυτόν πάγκο?
    Φέτος είδαμε πόσο σημαντικό είναι να έχεις σοβαρό πάγκο και φέρνεις πρώτη κίνηση Τσιλούλη. Ξενέρωμα, όπως κι αν το δεις.
    Τώρα θα πει κάποιος, από τους φετινούς Αραούχο, Μανταλούχο, τον παραλία Πιζάρο και την χαρτοπετσέτα Φερνάντεζ πόσο χειρότερος μπορεί να βγει?
    Το θέμα είναι πως δεν ψάχνεις χειρότερους αλλά καλύτερους. Και τέτοιος δεν είναι σίγουρα.
    Η κλασσική φαντασίωση του μπάρμπα που είδε έναν πουθενά να κάνει μια συμπαθητική χρονιά (για τα δικά του δεδομένα) και του έτρεξαν τα σάλια.
    Εκτός αν πρόκειται για άλλου είδους “συναλλαγή”, όμως από την άλλη μένει ελεύθερος. Δεν είναι αγορά.
    Το σίγουρο είναι πως θα τον “χρεωθεί” ο Αλμέιδα, αφού τον εγκρίνει όλα καλά γράφουν οι Κεφτέδες.
    Ίδωμεν, λοιπόν.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς nnektarios : Ο Πήλιος είχε 2 άουτ στο προηγούμενο. Χθες βρήκε δοκάρι. Την Τετάρτη θα σκοράρει.

  8. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    Ο Κλάτενμπεργκ στη Νότιγχαμ, η Ντέπυ στην Ολυμπιακάρα και ο Φωτιάς ξεπέρασε σήμερα τις ενδοξότερες μέρες της παράγκας. Γελάνε και τα τσιμέντα. Αν διαιτητεύσει ξανά φέτος θα είναι σκάνδαλο. Απ’ ότι φαίνεται με κάποιους διαιτητές έχει βρεθεί δίαυλος επικοινωνίας.

  9. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Καλησπέρα.
    Σιγά μην “απολογηθουμε”στους βαζελες τους γύρους και τα Ορκ,για κάθε Τσιλουλη και Καρλιτος.Στα αρχιδια μου.
    Απλά οι μηχανισμοί επικοινωνίας δουλεύουν υπερωρίες.
    Ένα πράγμα με απασχολεί.
    Να είναι υγιής οι παίκτες μας να επιστρέψουν όλοι,και τέλος ο προπονητής μας να μην βλέπει οράματα.
    Τετάρτη ραντεβού στο “σπίτι”μας.

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEK LFC : Κανείς δεν απολογείται. Όλα έχουν γίνει νόμιμα. Αλλά και παράνομα να είχαν γίνει, πάλι μέσα στο παιχνίδι είναι.

  11. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Βλέπω άνοιξε η κουβέντα για κάποιον Τσιλούλη. Ρε παιδιά αυτός για την ΑΕΚ Β τον βλέπω, τι ασχολείστε με τις μπαρούφες του πρώην υπάλληλου της βαζελίνης;