ΑΕΚ – Κηφισιά

Ένα εύκολο απόγευμα για την ομάδα όπως αναμενόταν, σε γεμάτο γήπεδο μετά από δυο μήνες.

Το παιχνίδι κρίθηκε νωρίς με την αποβολή και το πέναλτι για την Κηφισιά, αν και φάνηκε υπερβολικά αυστηρό. Δινόταν πάντως, δε μπορείς να πεις πως βούτηξε ο Γκαρσία. Ήταν από τα πέναλτι που είναι στην κρίση του διαιτητή. Στη συνέχεια ο Γκαρσία αστόχησε αφού το εκτέλεσε στη γνωστή προβλέψιμη πλευρά.

Η Κηφισιά παρόλο που έπαιζε με 10 παίκτες ανέβαζε πολύ ψηλά την άμυνά της με αποτέλεσμα να πετύχουμε δυο γρήγορα γκολ αφού ο Γκαρσία και ο Ελίασον βρήκαν χώρους και άδεια την περιοχή των αντιπάλων.

Η ΑΕΚ με καλή ψυχολογία συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί ευκαιρίες, ενώ δεν απειλήθηκε η πειραματική άμυνά μας από την Κηφισιά που έδειξε να αποδέχεται την μοίρα της.

Ξεχώρισαν ο Ελίασον και ο Πήλιος που δείχνει να τα παίρνει τα γράμματα τουλάχιστον απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους.

Θέλαμε να δούμε τον Λιούμπισιτς νωρίτερα, όμως ως γνωστόν αν δεν φτάσουμε στο ’70 αλλαγές δεν γίνονται. Ο Πινέδα έμεινε μέσα ως το τέλος, προφανώς διότι ο προπονητής ήθελε να τον δει μαζί με Λιούμπισιτς που πέτυχε ένα ωραίο γκολ με κεφαλιά στα τελευταία λεπτά μετά από σέντρα του Αμραμπατ.

Είδαμε και τον καλύτερο Γκατσίνοβιτς για φέτος και ελπίζουμε να έχει συνέχεια ενόψει play-offs.

Θύμισε λίγο από τον περσινό παίκτη, απέναντι σε αδύναμο αντίπαλο βεβαίως.

Υπάρχουν παίκτες όπως Τσούμπερ και Πινέδα που έχουν καταπονηθεί και φαίνεται στην απόδοσή τους, όμως με τις απουσίες και το ντεφορμάρισμα του Αραούχο δεν υπάρχει δυνατότητα ξεκούρασης.

Έμειναν άλλοι τρεις αγώνες με δυσκολότερο το παιχνίδι με τον Άρη στο Χαριλάου την τελευταία αγωνιστική. Ο γαύρος μέχρι στιγμής μας κάνει δώρο την πρώτη θέση, ελπίζω να κρατήσει το 1-2 παρόλο το σπρώξιμο στον παοκ.

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

8 Responses to ΑΕΚ – Κηφισιά

  1. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    8.00 απόδοση έδινε το να σκοράρει ο Λιούμπισιτς όταν μπήκε αλλαγή. Πλερουά. Ο Κροάτης κινείται έξυπνα και πατάει περιοχή. Τέτοιους παίχτες θέλει η ομάδα κ. Μελισανίδη με νιονιό. Πιστεύω να βοηθήσει και στο build-up από την άμυνα αρκεί να βρει άξιους συμπαραστάτες. Το να ανταπεξέρχεσαι στην πίεση ψηλά των αντίπαλων είναι μεγάλη υπόθεση στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, τους σπας τον τσαμπουκά.
    ΥΓ1. Ο Άμραμπατ πρέπει να μπαίνει αλλαγή εκεί κοντά στο 60′.
    ΥΓ2. Σεντερφορίσιο το 1ο γκολ του Γκαρσία θύμισε άλλες εποχές, απλά απολαυστικό!!!

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    AEK Παλαιάς Κοκκινιάς

    αγαπητέ πολλοί οι τραυματισμοί. χωρίς το λοχία (μουκουντί) χάνουμε πολύ στον αέρα. ας ευχηθούμε να είναι σώος και αβλαβής στα μπαράζια.

    Άσχετο: κάπου είδα από την τηλεόραση την εξής φράση στο γηπεδό μας: νίψον ἀνομήματα, μὴ μόναν ὄψιν, σε βυζαντινή γραφή. τι σχέση έχουν αυτά με ποδοσφαιρικούς ναούς?

  3. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλημέρα.Ενα ωραίο βράδυ,μετά απο καιρό,στο γηπεδό μας.
    Παρά τις απουσίες η ομάδα πήγε με το πόδι στο γκάζι.
    Η Λαμία το Σάββατο δεν είναι Κηφισιά.Οποτε συγκέντρωση και πάμε για το διπλό.Ελπίζω να εχουμε και κάποιες επιστροφές.
    Δεδομένου και των απουσιών στην αμυνα,το πρόγραμμα στην αρχή των play-offs είναι το κλειδί.

  4. Ο/Η Δημήτρης Sweden λέει:

    «είδα ότι ο Άμπραμπατ έκανε 2 σέντρες στο δεύτερο δοκάρι και αποφάσισα την τρίτη να κινηθώ εκεί»…

  5. Ο/Η nnektarios λέει:

    Επιτέλους γυρίσαμε και αισθανθήκαμε πανέμορφα. Φυσικά δεν μας έγινε κανένας σωματικός έλεγχος και δεν μας ζητήθηκε κανένα έγγραφο ταυτοποίησης. Μείναμε 2 μήνες έξω από το ΝΑΟ και μας έκλεψαν ΧΡΗΜΑΤΑ για να ικανοποιηθεί ο εγωϊσμός ενός κακομαθημένου πρεζάκια, υπεύθυνου για το ΘΑΝΑΤΟ ενός αθώου ανθρώπου.

    Το Σάββατο το βράδυ απολαύσαμε και τις δηλώσεις ενός (ξεκάθαρα) καθυστερημένου που επειδή βρέθηκε με τα χρήματα του μπαμπά, έχει και “όνομα”.

    Η ΑΕΚ στο Α’ ήταν πιο γρήγορη από πέρυσι και πιο αποτελεσματική στην ανάπτυξη γιατί είχε (μεταξύ άλλων) ένα μπακ που έπαιζε σωστά στην επίθεση και έδινε πλάτος. Όταν θα έχει δύο μπακ θα γίνει πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμη. Δεν έχει σημασία το ότι έμεινε με 10 η Κηφισιά, το ίδιο μαζεμένη θα ήταν στην περιοχή.

    Τρομερός Ελίασον, ασταμάτητος πραγματικά. Ο Γκαρσία στο ελληνικό πρωτάθλημα κάνει πλάκα, τα έχουμε πει πολλές φορές, η θέση του είναι στην Premier League. Θα πρέπει όμως να του απαγορευτεί να χτυπάει πέναλτι. Δεν γίνεται να έχεις τον εκτελεστή Πέναλτι της Εθνικής Μεξικού, τον οποίο είδες πώς το εκτέλεσε στο Χαριλάου και να βάζεις τον Γκαρσία που χτυπάει συνέχεια το ΙΔΙΟ. Ο Λιούμπισιτς είναι κυριολεκτικά αέρινος. Δεν σταματάει να κινείται, γίνεται συνέχεια το έξτρα στήριγμα σε όποιον δυσκολεύεται, παίζει άμεσα και γρήγορα και βρίσκεται εντελώς φυσικά σε θέση για γκολ με μεγάλη συχνότητα.

    Θα μπορούσε να κάνει αλλαγές ακόμα και στο ημίχρονο και να ξεκουράσει κάποια στιγμή αυτόν τον έρημο τον Πινέδα. Δυστυχώς οι Αραούχο-Πιζάρο έτσι όπως είναι σήμερα δεν μπορούν να δώσουν ανάσες.

    Ο Τετέι ξέρει να κοντρολάρει, να προωθεί τη μπάλα και είναι θηρίο. Σαφώς ανώτερος του Ζίνι σήμερα.

  6. Ο/Η Κωστής Δ. Θ. λέει:

    Ο Ματθαίος εξ Αργεντινής πρέπει να έχει Βαλκάνιο αίμα, δεν εξηγείται διαφορετικά. Θέλω ξυλουργό που να πιάνει και λίγο μυστρί αλλά να κλαδεύει και τις βερικοκιές ταυτόχρονα . Το είδε το όραμα για τον Χατζισαφί ως μελλοντικό στόπερ.
    Στα του παιγνιδιού πολλά δεν έχουμε να πούμε δεδομένης της δικής μας υπεροχής από την μέση και μπροστά, της αδυναμίας του αντιπάλου και του τρόπου που έπαιξε. Ο Λιούμπισιτς έκανε καλή αρχή και ελπίζουμε να μπει στο δημιουργικό κομμάτι το συντομότερο. Θα τον χρειαστούμε στα play off. Μέχρι τότε δύο εκτός Φιλαδέλφειας και ένα μέσα.
    Υ.Γ. Πόσες σέντρες πρέπει να κάνει ο Αμραμπατ για να πάει κάποιος στο δεύτερο δοκάρι;;

  7. Ο/Η Σπύρος λέει:

    Καλησπέρα σε όλους. Επιτέλους ένας παίκτης που παίζει πιο πολύ με το μυαλό και λιγότερο με το σώμα. Πιστεύω ότι ο Λιουμπισιτς είναι κυρίως έξυπνος και θα βοηθήσει καταλυτικά την Αεκ.

  8. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς

    Να πούμε και τη ΜΑΛΑΚΙΑ της δεκαετίας. Τάδε έφη ο αρμόδιος υφυπουργάκλας:

    “να δούμε τελικό conference league θρυλέοντας – μπαοκ…” Η ΜΑΛΑΚΙΑ