ΕΝ ΟΨΕΙ ΠΑΣΧΑ

Ενότητα ζητάμε υποθέτω σαν ΑΕΚ. Άρα το λάδι στη φωτιά, δεν χρειάζεται αυτήν την στιγμή. Πηγαίνουμε ενωμένοι είτε για κάποιο δώρο την επόμενη Κυριακή από το Πάσχα, είτε για μια καλή εμφάνιση στο τηγάνι στις 15/05. Όλα τα άλλα στοιχεία έχουν σταχυολογηθεί κι αναλυθεί από τους πάντες. Όλα αυτά τα σκόρπια, θα τα αναλύσουμε και θα τα ιεραρχήσουμε αφού τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα, που θα το τελειώσουμε με -2 βαθμούς σε σχέση με πέρσι, αν νικήσουμε στο τηγάνι ( αν δεν, θάναι μεγαλύτερο το πλην ). Κύρια για την προσωπολατρεία που έχει εμφανισθεί πάλι, αλλά κύρια για τον τεχνοκρατισμό που θα έπρεπε να υπάρχει, σε σχέση με την εκδήλωση ενός άκρατου και ακράτητου ψυχισμού. Είναι μεγάλη εβδομάδα βάσει ημερολογίου. Δεν λέει τίποτα αυτό για μένα, ή για τους Κινέζους ή για τους Ισαρηλίτες ή για τους Αμερικάνους ή για τους Ινδούς ή ακόμα και τους μοναχούς του Άγιου Όρους. Όλοι θα ζήσουν, και δεν θα παρασυρθούν από παραμύθια.

***********************************************************************************************************

                                             ΠΑΣΧΑ

            Πολλές φορές γυρνάω πίσω το λογισμό μου. Το πόσο πίσω, έχει να κάνει με την διάρκεια κάποιας ευχάριστης ανάμνησης. Γιατί άλλο; Να αναπολήσω πράματα που θα ήθελα να μην έχουν συμβεί; Ή μήπως επειδή ο νους μου είναι ανίκανος να διαγράψει τα μαύρα, πρέπει εγώ να τα ξαναφέρνω στο εκράν του μυαλού μου; Δεν ελέγχω το υποσυνείδητο;

          Κι οι δεκαετίες του 80 ή του 90, δεν είναι δα και τόσο μακρινές. Κι όμως, έτσι μοιάζουν. Στο ντύσιμο των ανθρώπων και στον τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων τους. Στην οικογενειακή ή στην παρεϊστικη διασκέδαση. Άλλος πολιτισμός; Γιατί , κάθε πέρσι και καλύτερα;

          Την απάντηση την έχει δώσει ο Γιάλομ: Ο άνθρωπος σήμερα, είναι ανίκανος να διαχειριστεί την ελευθερία του. Ο φόβος για τον θάνατο, είτε αφορά τον ίδιο είτε κάποιο προσφιλές του πρόσωπο, έχει μεγαλώσει. Τρέμει μια έσχατη μοναχικότητα. Δεν βρίσκει κάποιο προφανές νόημα στην σύγχρονη ζωή.

         Δεν μιλάω για σχιζοφρενείς ή μανιοκαταθλιπτικούς. Οι << ασθενείς >> του τεράστιου ψυχοθεραπευτή, είναι άνθρωποι καθημερινοί. Αυτούς που αποκαλούμε, της διπλανής πόρτας. Ωραίοι ή άσχημοι. Οικογενειάρχες ή εργένηδες. Με σημαντικές επαγγελματικές επιτυχίες ή απλοί βιοπαλαιστές. Και με πλούσιο κοινό νου.

         Και φυσικά, όλοι αυτοί που συρρέουν στις ομάδες ψυχολογικής  συμβουλής, δεν έχουν ανάγκη από χάπια . Μόνο στήριξη από κάποιον επιστήμονα σε επίπεδο ομαδικής ψυχανάλυσης. Που ταυτόχρονα όμως, ντρέπονται που επισκέπτονται τους ειδικούς. Κι άλλος φόβος δηλαδή;

        Προφανώς. Διότι το τελειότερο δημιούργημα του θεού, είναι ατελέστατο. Πάλεψε αιώνες να φύγει από τις κουφάλες των δένδρων ή τις σπηλιές. Για να μην νοιώθει μοναξιά ή ανασφάλεια. Κι οργάνωσε κοινωνίες σε πόλεις ή σε χωριά. Και τελικά επανίδρυσε την φυσική ζούγκλα με τους κανόνες της μέσα στα τσιμέντα. Και δημοκρατικά μάλιστα. Αβίαστα.

         Και φόρτωσε το μυαλό του με ένα σωρό άχρηστες πληροφορίες. Γέμισε και την δήθεν βελτίωση της ζωής του με ένα κάρο επικίνδυνα τοξικά γκατζετάκια. Που κανείς ακόμα δεν γνωρίζει πόσο επικίνδυνα είναι για τα κορμιά, τις ψυχές ή το φυσικό περιβάλλον. Αυτό που εξακολουθεί να υφίσταται, και που σε κάθε δυνατή ευκαιρία υπενθυμίζει στον άνθρωπο ότι δεν είναι και τίποτα περισσότερο από έναν παπαγάλο.

          Τίποτα ο άνθρωπος. Εκεί, να επιμένει στην αέναη μαλακία. Να φτιάχνει κι άλλα. Πολιτικά και οικονομικά συστήματα. Θρησκείες και όπλα. Τάσεις και κινήματα μπας και βγει από το αδιέξοδο τούνελ που έχει μπει. Τον κασάτο φαύλο κύκλο. Πού να κοιτάξει πίσω ο πολιτισμένος; Να ξαναπάρει τα βουνά; Να συνειδητοποιήσει ότι παλιότερα ήταν καλύτερα όλα; Να καταλάβει σήμερα ότι τόσων χρόνων προσπάθεια θα δικαιώσει την όπισθεν;

           Αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα, η μόνιμη επωδός. Χωρίς να λες την αλήθεια στον εαυτό σου. Διότι μέρα θα έρθει σίγουρα, αλλά θα έρθει και νύχτα. Που είναι πιο σημαντική τελικά. Διότι η φύση σου δείχνει το κανονικότατο μέλλον της ανθρωπότητας , που είναι το σκοτάδι. Από εκεί ήρθαμε , κι εκεί πηγαίνουμε. Τυχαία αγωνίζονται όλες αυτές οι οικολογικές οργανώσεις να σβήσουν τα φώτα για καμιά ώρα, μπας κι ο άνθρωπος αντιμετωπίσει τον μεγαλύτερο εχθρό του; Τον εαυτό του.

             Δηλαδή μπας και νοήσει ο άνθρωπος, ότι μπορεί να ζήσει και χωρίς φως όταν κρύβεται ο ήλιος. Όπως παλιά , που δεν είχαν εφευρεθεί ακόμα οι ψυχιατρικές, οι ψυχολογίες ή οι τοξικολογικές θεραπείες καταστολής. Που φυσικά υπήρχαν  προβλήματα, αλλά λυνόντουσαν πιο εύκολα. Κι όταν το χαμόγελο εμφανιζόταν στην φάτσα των ανθρώπων, ήταν πραγματικό. Κάποιο δεινό είχε πραγματικά ξεπεραστεί.

           Ο άνθρωπος όμως είχε πρόβλημα που πέθαινε νεότατος. Έτσι λέμε εμείς  βέβαια. Οι παλιότεροι μια χαρά συμπλήρωναν έναν καθορισμένο βιολογικό κύκλο. Εμείς που κατορθώσαμε και τον επιμηκύναμε σήμερα, τι καταφέραμε; Να ανακαλύψουμε την χαρά της ύπαρξης μετά τα  80, με τα ψυχοφάρμακα και τις μαγκούρες;  Βρήκαμε την τρέλα της βαριεστημάρας και την ομορφιά της παρακμής; Ή μήπως την τελειότητα της εμπειρίας με την αρτηριοσκλήρυνση, που είναι αδύνατον να σου επιτρέψει να καταλάβεις ότι είσαι άχρηστος.

         Κι υποθέτω λοιπόν, ότι ακόμα και τώρα είμαστε πολύ άτυχοι, που θα φύγουμε και δεν θα μάθουμε τι συμβαίνει μετά από 150 χρόνια ζωής . Που θέλουμε το κοντέρ να τρέξει,  ακόμα και καλωδιωμένοι σε κάποιον μηχανικό αναπνευστήρα. Σαν αποκόμματα ζωής, αλλά…  Αλλά  με πάθος όλα τα δισεκατομμύρια ηλίθιων που βαραίνουν τον πλανήτη, να ξεπεράσουν τον ένα και μοναδικό θεό: τον Χάρο. Που κάθεται ήρεμος, ατάραχος, χθόνιος στην χρυσοποίκιλτη του πολυθρόνα παρέα με τον Κέρβερο.

             Που τότε, με την Ανάσταση του Κυρίου και πιο πριν με του Λάζαρου που είχε βύσμα,  ξεγελάστηκε. Δηλαδή όχι κι ακριβώς. Τα στραβά μάτια έκανε για να δει μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη μπαρούφα. Κι αφού την έμαθε κι αυτήν, πήρε τον Θεάνθρωπο και τον έστειλε στους ουρανούς να κάνει παρέα στον μπαμπά Του μαζί με τον Κρόνο, τον Δία κι όλους τους άλλους θεούς όλων των λαών της γης, που κάποια στιγμή κατάντησαν ντεμοντέ. 

            Και πολύ φυσιολογικά ο άνθρωπος, τον έχει ξηλώσει εδώ και κάτι αιώνες από θεό τον Άδη. Αφού δεν συμφωνεί  μαζί του. Κι αφού η ιατρική τελικά θα φέρει την αθανασία. Που την Δευτέρα Παρουσία θα την κάνει Μόνιμη. Ε, κι αν μπορέσει και να αναστήσει κι όλους που έχουν χαθεί τα μέχρι τώρα, ακόμα καλύτερα. Γιατί αγωνίζεται εξ άλλου ο άνθρωπος; Για να τελειοποιήσει τον θεό του.

        Μέχρι όμως να τα κατορθώσει όλα αυτά η ιατρική κι ο Γιάλομ, καλό είναι παιδιά να αντιμετωπίσετε το φαγητό του Πάσχα με μέτρο. Καταλαβαίνω την χαρά σας με την ομαδική σφαγή των ένοχων αρνιών, επιταγή του Χριστού, αλλά ο Χάρος τρέφεται με τριγλυκερίδια και χοληστερίνη. Και δεν βιάζεται διότι παρακολουθεί ιατρική και γελάει. Όντας υπομονετικός και σίγουρος. Τον έχει πιάσει βέβαια μια αγωνία σε σχέση με την αθανασία που είναι προ των πυλών, αλλά όταν έχει σύμμαχο την πυρηνική ενέργεια, τι να φοβηθεί;

                     ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.         

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

29 Responses to ΕΝ ΟΨΕΙ ΠΑΣΧΑ

  1. Ο/Η AkisT21 λέει:

    Καλό Πάσχα με υγεία!!!

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Το “… βρίκαμε τη τρέλα της βαριεστημαρας και την ομορφιά της παρακμής…” τα λέει ολα.

    Έχω μια μικρή υποψία ότι δεν εκδιώχθηκε ο διάβολος από τον Παράδεισο και έφτιαξε δικό του μαγαζί την “Κόλαση ” αλλά το αντίθετο.ο Θεός εκδιωχθεί από την κόλαση και έστησε το δικό του πρακτορείο ο “Παράδεισος” καλώντας μας να παίζουμε συνεχώς ανατροπή άσσο ημίχρονο(εν ζωή)και διπλό τελικό (μετά τη ζωή). Και μάλλον είναι η δουλειά στημένη και πηγαίνουμε όλοι και ένας ένας μοναχός του στον χωμάτινο “κουβά “.

    Τέλος πάντων.
    Όσο για τα της ΑΕΚ, στο τέλος θα κάνουμε ταμείο και φυσικά δεν είναι ώρα για κριτικές και λοιπούς καταμερισμους ευθυνών,εφου αν εν τέλει σηκώσουμε την κατσαρόλα του πρωταθλήματος,όλα τα άλλα θα κρυφτούν κάτω από το χαλί.

    Σε κάθε περίπτωση όμως,να πω,να επαναλάβω δηλαδή αυτό που αναφέρει στην περίληψη της αυτοβιογραφίας του ο ίδιος ο Αλμέιδα: “…έχω ένα πρόβλημα με την οργάνωση (με την οργανωτικοτητα εννοεί) προγραμματίζω συνάντηση στις 17:00 με έναν και τελικά έρχονται τρεις…”
    Τι σημαίνει πολύ απλά αυτό; Μα καθρεφτίζεται στον τρόπο παιχνιδιού των ομάδων που αναλαμβάνει. “πάμε και όπου βγει” και ελπίζουμε το τραίνο να μη βρει τίποτα απέναντι του ως το τέρμα της διαδρομής.
    Ριψοκίνδυνο,ρισκαδορικο,μας συναρπάζει,αλλά ενεχει και τον πιθανό κίνδυνο να στουκαρεις πρωτού σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής του σταθμου (άσχετα αν κάποιοι από αυτούς θα έπρεπε όντως “να σφυρίζουν στα τραίνα” όπως λέει ο δικός μας ο σταθμάρχης).

  3. Ο/Η Σπύρος λέει:

    Καλό Πάσχα Στηβεν, καλό Πάσχα σε όλους και καλή Ανάσταση.Αντε και για την Αεκαρα μας.

  4. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    ”Γιατί αγωνίζεται εξ άλλου ο άνθρωπος; Για να τελειοποιήσει τον θεό του.”

    Αυτός είναι ο λόγος που σε παρακολουθώ σχεδόν 15 χρόνια, είτε γράψω σχόλιο είτε όχι.
    Μπορεί να μπω μια φορά την εβδομάδα μπορεί και πιο συχνά, αλλά πρέπει να μπω για να διαβάσω τι παίζει είτε από σένα είτε από κάποιους λίγους που γράφουν και διαθέτουν ποιότητα (π.χ. Χρήστος).
    Είσαι ότι απέμεινε από τον Φίλαθλο και ο μόνος τρόπος πλέον για να πάρω την δόση μου ως πρώην αναγνώστης της εφημερίδας.
    Ή για να διαβάσω μια σωστή κι αντικειμενική γνώμη για την ομάδα ή για κάτι σαφώς πιο σημαντικό που
    έχει να κάνει με τον άνθρωπο,οπως το σημερινό.
    Είσαι ο τελευταίος των Φιλαθλαίων αρθρογράφων και όσοι αναγνώστες της εφημερίδας σε διαβάζουν εύχονται να γράφεις μέχρι να βρει η αγία επιστήμη το μαντζούνι της αθανασίας.

    Θα μου πεις τι πρόκειται να κάνει ο άνθρωπος όταν γίνει αθάνατος;
    Πιθανόν να του δοθεί η ευκαιρία να συναντήσει το τέρας που κρύβει μέσα του και να καταλάβει ότι πρέπει να βρει τον τρόπο να ξαναγίνει θνητός…
    Και να εξαφανιστεί παντελώς από τον πλανήτη, δεν νομίζω ότι θα λείψει σε κανέναν…

    Πώς είναι δυνατόν να λύσει το πρόβλημα του μέσω της αθανασίας, την στιγμή που δεν γνωρίζει για ποιον λόγο υπάρχει…

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    AEK Παλαιάς Κοκκινιάς

    όλη αυτή η φάση με τον αλμέυδα είναι και μια ευκαιρία να ενηλικιωθεί ο αεκτζής.

    Αφενός μεν να ωριμάσει ο μέσος αεκτζής, να αποκτήσει καθαρή ποδοσφαιρική σκέψη και να κάνει και την κριτική του χωρίς να θεωρείται ότι ταυτόχρονα καταρρέει το σύμπαν.

    Από την άλλη να σταματήσει το Άλλη Εντελώς Κατάσταση και να συνειδητοποιήσει ότι τα πρωταθλήματα τα παίρνει η ομάδα με το ΜΕΛΙΣΣΑΝ ΑΡΧΗΓΟ. να το ξαναπούμε με το μελισσάν αρχηγό.

    Καλή Λαμπρή σε όλους

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΤΑΚΗΣ : Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Οι Φιλαθλαίοι είναι πολλοί, απλά δεν είναι οργανωμένοι. Το κατώρθωσε κι αυτό ο Κόκκαλης. Η αηδία ανθρώπου που θαυμάζει ο Κιντής ( που γράφει εδώ αλλάζοντας ονόματα ).
    Στο τελευταίο που αναφέρεις : Για να λυθεί ένα πρόβλημα, πρέπει αυτό να τεθεί. Αν ο άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται κάποιο πρόβλημα, τι να λύσει; Θα συνεχίσει με Θεούς ή υποκατάστατα τους τύπου οπαδικά ή πολιτικά, και συνέχει θα φτάνει την ίδια πολεμική λύση.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΑΕΚ Παλαιάς Κοκκινιάς : Αν δεν βλέπουν οι Αεκτζήδες κι αυτό, τότε πράγματι είναι για τα μπάζα. Ο Αλμέιδα χωρίς Μελισσανίδη θα ήταν ήδη προπονητής στο ερασιτεχνικό.

  8. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Καλη Ανασταση σε ολους εντος ,εκτος κι επι τ`αυτα…..

  9. Ο/Η placebo λέει:

    Κάθε Ανάσταση σε όλους .

  10. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Θέλω να αποφύγω τη “συνομωσιολογία”-μα ως γνωστόν τα περισσότερα ειδικα στο ελληνικο ποδοσφαιρικό κωλοχανειο είναι “τακιμιάσματα” εναλλαξ που διαρκούν μερικά τέρμινα.Και φτου ξανα-μανα.
    Σκέφτομαι, πως ίσως το προγραμματισμένο “πέσιμο” στον Αλμέιδα από τους γαυρους του Βορά,εξυπηρετεί τον επόμενο αγώνα της ΑΕΚ που είναι και ο μεθεπόμενος του γαυρου του Νότου,αφού θα έχει μεσολαβίσει αυτός μεταξύ των.
    Ο ΠΑΟΚ δεν εχει καποιο σοβαρό όφελος από το να αποκλειστεί από τον πάγκο του ο προπονητής της ΑΕΚ, οταν μάλιστα την έχει κερδίσει ήδη. Γιατί όρμηξαν οι “Γκαγκάτσιδες”;
    Δεν ξέρω δηλαδή σε περίπτωση που κερδιζε η ΑΕΚ αν το πεσιμο πραγματοποιουνταν εν τελει.Αν θα είχε κάποιο όφελος. Δεν θα το μάθουμε ποτέ.

    Εκτός αν σκεφτώ ότι θα “χρησιμοποιήσει” τον Ολυμπιακό για να κοψει βαθμούς από την ΑΕΚ ωστε εκεινος κερδίζοντας κατοπιν τον ΠΑΟ-αφού βεβαια προυποθεση ειναι να εχει κερδισει προηγουμενως ο ιδιος τον Ολυμπιακό, να στεφθει πρωταθλητής (αυτό παραείναι τολμηρό για ΠΑΟΚ μιλώντας. Μπα..)

    Εχω μια υποψία οτι ο γαυρος του Νότου έχει τακιμιάσει με το γαυρο του βορα και η ΑΕΚ εχει βρει μια προσφατη συμπνοια με τον-ξέπνοο πλέον-Αλαφούζο. ( ο οποιος με την αλλαγη προπονητη, απλά εκανε στην πάντα,οπως κάνει στην πάντα η νυφίτσα,οταν στο δάσος γίνεται σοβαρός καυγας τρίτων)
    Στο μυαλό και στους υπογειους σχεδιασμους του Μελισσανιδη δεν μπορώ να είμαι, μα με τίποτα δεν πιστευω ότι απλά καθεται στα επισημα και παρακολουθει τα αποτελέσματα.
    Η ΑΕΚ εχει διομιση ομάδες με τις οποιες συμπλεει,εντος πλευ οφ.Αρη, Λαμία και μισός ΠΑΟ.( ο άλλος μισός κάνει πως καταφέρεται κατά της ΑΕΚ για ξεκάρφωμα) Επίσης εχει διομιση ομάδες απέναντί της.: ΟΣΦΠ ΠΑΟΚ και μισός ΠΑΟ (ειναι γνωστό ότι αυτός δεν εχει αποφασίσει γιατί ειναι αναποφασιστος,και ειναι αναποφσιστος γιατί είναι Αλαφούζος και έχει αρκετες μαρκες στο Μητσοτακαίικο) Ο δε ΟΣΦΠ (δηλαδη ο Μαρινάκης) έχει τον εαυτό του και ένα μέρος του ΠΑΟΚ (ποσο δεν ξέρω.Αλλα Γκαγκάτσιδες ειναι εκει πάνω) και έχει άρει αρκετες μάρκες από τον Κουλη και προς το παρόν της κρατά στα χέρια
    (ο δε Μελισσανιδης,είναι γνωστό ότι παίζει με τις μάρκες των άλλων. Δεν ποντάρει ποτέ. Απλά σου λέει που να βαλεις τα λεφτά σου. Ο Αλαφούζος ακομα τον κοιτάει στα μάτια)

    Αν ο ΠΑΟΚ λοιπον τα κάνει ολά αυτα για τον εαυτό του,μπράβο του. Αλλά πολύ αμφιβάλω.
    Τα κεφαλοκλειδώματα μεταξύ των νταβάδων που διοικουν τις ομάδες,δεν τα ξέρω ακριβώς και μάλιστα την δεδομένη στιγμή.
    Ολα βέβαια θα φανούν στα επόμενα ντέρμπυ μεταξύ των. Αν δηλαδή φτυσει αίμα ο ΠΑΟΚ με τον γαυρο ή εκεινος περάσει αβρόχοις ποσί από την Τούμπα και αν ο ΠΑΟ παίξει τα ρέστα του με τον ΟΣΦΠ στη Λεωφόρο, μη εχοντας αλλο κινητρο,από το να κοψει βαθμους απο τον Μαρινάκη και να τους “δώσει” στο Μελισσανίδη.
    Λιγο πριν στριψει τη ρουλέτα ο γκρουπιέρης,τελευταία πονταρίσματα.

    Αγωνιστικά μιλώντας, το πέσιμο στον Αλμέιδα, θα πρεπει-το δίχως άλλο- να επιδράσει θετικά και καταλυτικά στους παίκτες της ΑΕΚ. Οτι δηλαδη θα πρεπει να αφησουν τα κορμιά τους στο τεραιν,αν θέλουν πρωτάθλημα.Δεν θα το πάρουν με φανφάρες,ούτε να περιμένουν καραμπόλες αποτελεσμάτων τρίτων. Να φτύσουν αίμα ακομα και με τον Αλμειδα στις κερκίδες. Μονοι τους και για πάρτι του.

  11. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλό Πάσχα.
    Καλά να περάσεται.

  12. Ο/Η ΔημΉτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Καλή Ανάσταση σε όλους και πρωτάθλημα ξανά…………..
    Στο γηπέδο θα φανούν όλα

  13. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Απο ραοκ.στιβεν καλησπερα σε σενα και σε ολη τη παρεα.ημουν γηπεδο την κυριακη και πρεπει να πω οτι ευχαριστηθηκα μπαλα.βεβαια βοηθαει το γεγονος οτι νικησαμε στο τελος αλλα ετσι παει καποιος νικαει καποιος χανει χρονια τωρα.στο ρεζουμε τωρα.εχεις κωνσταντελια ?οχι.εχω πινεδα?ασφαλως και οχι.εχεις κοταρσκι?οχι.εχω ελιασον? Οχι..επειδη δεν μου αρεσουν οι θεωριες συνωμοσιολογιας(οχι οτι δεν υφιστανται) προτιμω να θεωρω οτι εγινε ενα παιχνιδι που ο πιο τολμηρος και τυχερος κερδισε.για τα γαμω τη βουλγαρια τα σκοπια ορκ υπανθρωποι κτλ πιστευω μερες που ειναι ας τα αφησουμε πισω.καλη ανασταση στιβεν.

  14. Ο/Η ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ λέει:

    Ποιος να το πίστευε. Ο γαύρος σε Ευρωπαϊκό τελικό. Μπορεί να είναι το MILCO CUP για τους Λεβαδειακούς της Ευρώπης 😀 αλλά δεν παύει να είναι ένας Ευρωπαϊκός τελικός.
    Καλό Πάσχα

  15. Ο/Η Hokan λέει:

    Χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση !!! Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου σε όλους οικογενειακή και προσωπική υγεία. Αν και Μ. Παρασκευή δεν θα αποφυγω ένα μικρό σχόλιο. Οι γαύροι θα πάρουν, με τις ευλογίες της ΟΥΕΦΑ, και όχι μονον ,εκτός απροόπτου το Κόνφερενς. Είναι σημαδιακή η ημέρα του τελικού (29 Μαιου) που μπορεί να σηματοδοτήσει την 2η άλωση της ΑγιαΣοφιας
    Εύχομαι να μην…. Οπότε το πρωτάθλημα για αυτούς, πάει σε 2η μοίρα. Μπορεί η καλή ΑΕΚ δύο νίκες. Αλλιώς θα περιμένουμε μάλλον τον Άρη
    Υ.Γ. Μετα την Μακάμπι έγραψα ότι και μουγγοι μίλησαν. Και τι έχουμε να δούμε ακόμα.

  16. Ο/Η γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
    ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΡΔΙΑ.

    Μετά τα χθεσινά στο Μπέρμινγκαμ, έχω μία υποψία.
    Σε συνέχεια των γραφθέντων από το Στηβ περί βοήθειας και εξωγηπεδικών συμμαχιών που θα μπορούσαν να μας δώσουν και αυτό το πρωτάθλημα (ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε να χρειάζονταν, άμα ο νέος Πρίγκηπας του Ρίο ντε λα Πλάτα δεν μαλακιζόταν τόσο πολύ και διαρκώς όλη τη χρονιά και ειδικά στην Τούμπα. Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να είσαι 1-2 μπροστά στο 80 και στο 90 να είναι 3-2), θα ήθελα να παραθέσω τα εξής:

    Νομίζω χθες το αποτέλεσμα ήταν θετικότατο και για την ΑΕΚ. Εξηγούμαι: Ο γαύρος 99% είναι τελικό. Θα έρθει μετά το πέρας του πρωταθλήματος στην Αγιασοφιά σε παιχνίδι που παρακολουθεί στενά η ΟΥΕΦΑ. Καρφίτσα να πέσει, μία μύτη να ανοίξει στα πέριξ μετά ειδικά και τις διώξεις στη Θύρα 7 για το Λυγγερίδη, ο γαύρος θα αποκτήσει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ πρόβλημα.

    Εδώ νομίζω θα έρθει ο Τίγρης, σα σωστός middle man και ένθερμος θιασώτης του win win και θα παράσχει τις εξής υπηρεσίες: Θα διασφαλιστεί ότι από τη μεριά μας δεν θα υπάρξει η παραμικρή πρόκληση. Μην πω ότι και ο ίδιος, παρέα με το δήμαρχο και το μητροπολίτη θα έρθουν με επιτροπή υποδοχής και θα δώσουν μπουκέτα με λουλούδια κι ευχές για νίκη στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του τελικού κόνφερενς στον Χάπια και τον Καραπαππά. Ακόμα σημαντικότερο, θα διασφαλιστεί ότι οποιαδήποτε παρατράγουδα (αναμφίβολα θα υπάρξουν) και ζημιές θα αποσιωπηθούν και θα συγκαλυφθούν, παρέα με τον κυβερνητικό θίασο, ο οποίος 10 μέρες πριν τις ευρωεκλογές θα θέλει να πουλήσει τάξη, ασφάλεια και ηθική και να πάρει ενδεικτικό κοσμιοτάτης διαγωγής από τη Φον Ντερ Λάιεν. Ξαναλέω: Οι Ευρωπαίοι νταβατζήδες μας θα παρακολουθούν.

    Έχει leverage ο tiger, μη μου πει κάποιος ότι δεν έχει!

    Είναι προφανές ότι έχει να δώσει ΠΟΛΛΑ και οι άλλοι να χάσουν ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Σε αυτή τη βάση, νομίζω το 2ο πρωτάθλημα του Πρίγκηπα του Ρίο ντε λα Πλάτα είναι ένα μόνο και μάλλον και όχι και το μεγαλύτερο από τα ανταλλάγματα που θα μπορούσαν να διασφαλιστούν. Γιατί με τους 22 βαθμούς που έχει χάσει φέτος, ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΣ. Εύχομαι να τον πάρει μία κρουαζιέρα ΣΚ ο τίγρης το καλοκαίρι και να του εξηγήσει 2-3 απλά πράγματα, δεν αξίζουμε αυτό που περνάμε, ούτε και θα έπρεπε να τον βάλει σε αυτές τις δοσοληψίες από ανίσχυρη θέση όπως λέει ο Στηβ.

  17. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “Γιώργης ο Γαρατζαίος”: Αν μπορώ, να πω ότι δεν το θεωρώ και “δεμένο” οτι ο γαύρος θα βρίσκεται στον τελικό (προσωπικά,εύχομαι να περάσει και το πάρει κι όλας, και τα υπόλοιπα τα οπαδικά,με αφήνουν αδιάφορο καθ ότι δεν πιστεύω στο δόγμα “να ψοφίσει η κατσίκα του γείτονα”.)
    Η Α.Βίλλα εμφανίστηκε ανυποψίαστη. Πίστευε σε ενα “καθαρό” σκορ. Δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Στον επαναληπτικό, θα είναι αλλιώς τα πράγματα.
    Οπως και να έχει,είναι όντως ανεπίτρεπτο να εχουν χαθεί απο μέρους μας τόσοι βαθμοί μετα το 80′ και να καθόμαστε τώρα να κάνουμε αλχημείες. Θα το είχαμε σηκώσει από την προηγούμενη Κυριακή και δεν θα καθόταν τωρα και ο γαυρος να υποκρίνεται ότι παλευει σε δυό ταμπλό ταυτόχρονα. ( η αποθεωση θα ειναι να σηκωσει Ευρωπαικο στην Αγια Σοφιά και να παρει και πρωτάθλημα) Επείδη όμως πρεπει να διαλέξει καρπούζι στη μασχάλη και μεσολαβούν τα ματς του πρωταθλήματος,εαν αποκλειστεί θα τα δώσει όλα στον εγχώριο στόχο. Εαν περάσει στον τελικό, θα προετοιμάσει την ομαδα για τον τελικό. Ετσι λέει η λογική.βέβαια οταν εχεις να λανεις με “φαταούλα”, ποτέ δεν ξέρεις.
    Το ότι ο Μελισανιδης θα τον τραβά “φωτογραφίες” σε πέριπτωση που φτάσει στον τελικό της Αθήνας,είναι δεδομένο. ‘Η μου δίνεις το ματσάκι στο τιγάνι και όλα πρίμα στον τελικό,ή αν όχι, ντυνω καμια δεκαριά με κόκκινα και τα κάνω όλα πουτάνα και σε στέλνει η ΟΥΕΦΑ στο διάολο.
    Ρέ που φτάσαμε για ένα πρωτάθλημα που έπρεπε να είχει παρθεί εδώ και αρκετές Κυριακές…Επειδή ο Αλμέιδα βάζει επιθετικούς μέχρι το 90. Eπειδή “είναι βαρετές οι ισοπαλίες”.

    Καλό Πάσχα σε όλους, να έχετε Υγεία.

  18. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Paok : Χαιρετώ τον αδερφό. Ό,τι είδα, τα έγραψα. Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω για τα ΟΡΚ ή τους υπάνθρωπους, αφού τέτοιους έχουν όλες οι ομάδες. Και δεν αναφέρομαι στο πνεύμα των ημερών.

  19. Ο/Η nnektarios λέει:

    Για να μην μένουν αρνητικές εντυπώσεις. Κάφρους έχουν όλες οι ομάδες, όχι όμως και υπανθρώπους.

    Υπάνθρωποι είναι αυτοί που ανέβασαν το πανό για τον Μιχάλη.
    Υπάνθρωποι είναι αυτοί που έκαψαν την κλεμμένη φανέλα του νεκρού Γέλοβατς.
    Υπάνθρωποι είναι αυτοί που αποκαλούν αδέλφια τους δολοφόνους του Άλκη.

    Σημαίες της Βουλγαρίας ανεβάζουν μόνοι τους στο γήπεδο.
    Σκοπιανομακεδόνες εγιναν με τη θέληση τους, υπακούοντας στις επιταγές του απεσταλμένου του Πούτιν, με αντάλλαγμα ένα πρωτάθλημα.

    Μοναδικός φταίχτης ο Μελισσανίδης. Δεν τους έριξε όπως μπορούσε στη Β, τους έδωσε το φιλί της ζωής με τα Δελτία, του έκλεψαν 3 κύπελλα και άφησε τους παίκτες μας, στην απονομή τους να τους λοιδορούν και να τους χλευάζουν ως κλέφτες!

    Αντιθέτως η ΜΕΓΑΛΗ ΑΕΚ πέρυσι στο Βόλο, τους χειροκρότησε και τους σεβάστηκε ως ηττημένους, ΑΥΤΗ είναι η χαοτική διαφορά επιπέδου με τα ΟΡΚ!

    Όχι με τσιτάτα, με στοιχεία!

  20. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Είμαι πολύ απογοητευμένος όπως εξελίσσονται τα πράγματα,ο χοντρός πέρασε στον τελικό του Κόνφερενς,με τύχη,με κολοφαρδια,επειδή έχει Ελ κααμπι,μικρή σημασία έχει,θα έρθουν να σε κατουρησουν και να σηκώσουν το ευρωπαϊκό στο γήπεδο σου και εσύ θα κάθεσαι καναπέ να τους χειροκροτείς,αυτή είναι η αλήθεια.

  21. Ο/Η Κώστας λέει:

    Όπως ακριβώς έγραψες, “ατελέστατο” ον. Και με τις δύο ερμηνείες, χωρίς να φθάσει την τελειότητα που τόσο πολύ πασχίζουν καθημερινά οι δόλιοι σ’ αυτόν τον πλανήτη, αλλά και χωρίς σκοπό. Χωρίς ουσιαστικό στόχο. Ζούμε σ’ εποχή που ζητάμε την πιο αγνή μορφή των πάντων, χωρίς την βασική ουσία, που τα ορίζει. Καταπληκτικό και τέλειο αλκοόλ, χωρίς αλκοόλ. Έφτασα στα 36 ν’ ακούσω τζε στο χωριό μου, να ζητά τσίπουρο χωρίς αλκοόλ (!). Ποιός ξέρει πού νόμιζε που ήρθε και τι αποζητούσε. Πλάσμα συνήθειας. Έμαθα να ζητά κάτι χωρίς και έχει επιβάλλει τον φασιστικό ολοκληρωτισμό του, σε κάθε έκφανση και απόλαυση της ζωής του. Μιλέννιαλ καταστάσεις και παλαιάς κοπής αντιδράσεις.

    Πάντως, το θαύμα του Πάσχα συνέβη για 2024ή φορά. Τώρα τι θαύμα είναι αυτό, μόνον οι άπιστοι κι αμαρτωλοί πιστοί που κατακλύζουν τους ναούς -και καλά κάνουν, ψάχνουν μία συνομιλία με το υπερβατό- το περιμένουν. Αν και η απόδοση δίνει πάντα 1,07. Θαύμα ΄θα ήταν να σωθεί ο ΠΑΣ με μόνο τρεις νίκες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

    Εδώ, όμως να δώσω και τα συγχαρίκια και στο παπαδαριό. Από το ουσιαστικό μήνυμα της αυτοθυσίας για τον συνάνθρωπο, ασχέτως πόσο μαλάκας και κατσαπλιάς είναι, το μετέτρεψε σε εσχατολογικό και μοιρολατρικό. Μέρες κατάνυξης να επισκέπτεσαι το νεκροταφείο του χωριού σου, ν’ αφήσεις τ’ αναστάσιμο αυγό στους παππούδες και γιαγιάδες και να προετοιμάζεσαι να το αφήσεις στην επόμενη γενιά, αλλά και σκέφτεσαι πότε θα σου φιλήσουν το δικό σου κούτελο.

    Αλλά χρειαζόμαστε πάντα προστάτη, νταβατζή στα τουρκικά, είτε είναι ο Τζήσας, είτε ο πατερούλης της μαμάς Ρωσίας. Δεν κατάλαβα, μουστάκι είχε και εκείνος! Κατά τ ‘άλλα ας μείνω και εγώ στα προσχήματα και ας επαναλάβω τα τετριμμένα. Τι έχω εγώ λέπρα, ή μήπως με κατούρησε καμιά εμπριμέ χελώνα; Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη! Καλή λευτεριά και σ’ εμάς.

  22. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Διακρίνω ένα “πάγωμα” από την πρόκριση του γαύρου και άρα το ότι “θα αλωθει η Αγια Σοφιά” και “θα κατελθουν οι μιαροί και θα λερώσουν το “ναό” και λοιπά εσχατολογικά και μοιρολατρικά.
    Το γήπεδο απλά επελέγει από την ΟΥΕΦΑ. ΔΕΝ θα ειναι έδρα του ΟΣΦΠ στο συγκεκριμένο ματς. Η όποια αναβαση των οπαδώ του γαύρου, απλά κάνει εντύπωση,γιατί πολύ απλά εδώ και χρόνια τα εγχώρια ματς παίζονται εν απουσία αντιπαλών οπαδων κυρίως στα ντέρμπυ (“λυνοντας έτσι το πρόβλημα των πιθανων επεισοδίων, με ελληνικό τρόπο) Αν υπήρχαν οπαδοί και των δυο ομάδων-ή οποιων ομαδων αγωνιζονται μεταξύ τους στα ντερμπυ, δεν θα μας εκανε καμια εντυπωση τωρα οτι “θα κατεβουν μυριάδες και θα μας χέσουν τις τουαλέτες”.
    Χέστικε η φοράδα στο γενι τζαμί.

    Και εγώ λέω ότι δεν θα ανοιξει ρουθούνι,γιατί πολύ απλά δεν θα πρόκειται για εγχώριο ντέρμπυ αλλα για ευρωπαικό ματς-και δη τελικό- με τα μάτια της ΟΥΕΦΑ κατα πάνω τους.
    Και μακάρι να το πάρει ο γαυρος. Και μακάρι και αλλη ομάδα να φτάσει εκει πάλι,είτε η ΑΕΚ, είτε οποια άλλη.Και μακάρι να συμβεί κάποτε και στην ανωτερη διοργάνωση του C.L.

    Tα υπόλοιπα, ότι θα βρωμισουν, οτι προσβάλουν με την παρουσία τους το χωρο -λες και πρόκειται οντως για κανενα μοναστηρι και οχι για γηπεδο οπου ακουγονται εν χορο καθε Κυριακή βρισιές και κατάρες- είναι για τον Κλείδωνα.

    Ενα ουδετερο γήπεδο, οπου υπο τις οδηγιες και τις κατευθυνσεις της ΟΥΕΦΑ ειχε οριστεί προ καιρού να διεξαχθει ενας τελικος, οπου έλαχε σε αυτον να συμετεχει μια ελληνική ομάδα. Και λοιπόν;

    “εαν γινουν παρατράγουδα”; θα μου πεις. Ε τότε κακο του κεφαλιού του του γαύρου.
    Και πάλι,τί σημάινει αυτό;
    Δηλαδή εαν στα μεταξυ μας ντερμπυ επιτρεποντο η παρουσία οπαδων και των δύο ομάδων, δεν θα υπήρχε μολυνση του χώρου; Η ολά θα κυλάγανε ομορφα και αρμονικά,γιατί πρόκειται για γηπεδο εκλησία και θα εγινοντο οχι ματς,αλλα λειτουργίες και όρθροι;

    Δεν παίζει με την ΑΕΚ. Με τη Φιορεντίνα παίζει σε προεπιλεγμένο απο την ΟΥΕΦΑ γήπεδο,ουδετερο.
    Τα υπόλοιπα είναι, για να λέμε ότι είμεθα “ξεχωριστοί”.
    Αν είμαστε εμεις “ξεχωριστοί” τότε είναι και οι άλλοι-δεδομένου ότι αφου εχουμε ξεχωριστεί απο τους αλλους,τοτε και οι άλλοι εχουν ξεχωριστεί απο εμας, αρα είμαστε όλοι ξεχωρισμένοι ,άρα “ξεχωριστοί”. (είναι κάτι σαν το “κεντρώος” και “αριστερός” ή δεξιός. Βλέπεις και τοποθετείς τους άλλους ανάλογα με του που κάθε φορά εσύ βρίσκεσαι).

    Ας κοιτάξουν τα πάρουν αυτό το ριμαδοπρωτάθλημα οι δικοί μας, που αυτο είναι ακομα διεκδικίσιμο απο μαλακίες τους. Και να αφησουν τα υπόλοιπα τα εσχατολογικά.
    Ας προσεξουν μη και γίνει κανένα δευτερο θαυμα κολλητο και δουν το γαυρο εκτος απο το οτι θα παραστει σε τελικο στη Φιλαδελφεια, να τους σηκώνει στη μουρη και καμια εγχώρια κούπα.
    Αντε ρε Μελισσανίδη. Βοήθα λίγο. Μονο εσύ εμεινες. Κάνε τα δικά σου,δικέ μου.

  23. Ο/Η Απο το Πριγκηπατο... λέει:

    Εντάξει,δεν θα πω ότι χάρηκα κιόλας για τον γαύρο.Οι άλλοι της villa (ge),ήσαν πιο αργοί κι από κλαρκ.Λίγο ακόμα και θα τους έπαιρνε ο ύπνος στο χορτάρι.Ο Εμερυ δεν ξέρω τι ακριβώς είχε καπνίσει,η ομάδα σερνόταν κι αυτός συνιστούσε ηρεμία..Είδα και το Φιορεντινα-Μπρυζ με μια Φιορεντίνα να έχει κάποιους καλούς παίχτες αλλά από σύνολο ήταν κάτι μεταξύ Αρη-Αστέρα Τρίπολης -Ατρόμητου….Αν ξαναπαίξει ο γαύρος με αυτην την πυραυλοκινητη ταχύτητα όπως στα δυο παιχνίδια με την Τετάρτη ομαδα της Αγγλίας,όπως μας έπρηξαν τα αρχιδια,πράγμα αφύσικο για τέτοια εποχή,τότε η κούπα είναι δικιά του. και σε μια εδρα που ειναι επιλογη της uefa,ασχετα αν η ηλιθιότητα που διακρίνει τους γαυρουςδεν τους αφήνει να σκεφτούν πως δεν είναι για αυτόν τον αγώνα έδρα της ΑΕΚ,που κάποτε φώναζαν κιόλας για την ακαταλληλότητα της

  24. Ο/Η γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    Εγώ επιμένω:
    Αφήστε τα ΑΕΚοκλαψομουνίστικα και τα σύνδρομα κατωτερότητας. ΜΠΡΑΒΟ στις γαβριέλες, προκρίθηκαν δικαιότατα και στα ίσα. Ο δικός μας να τα βλέπει που με το CONMEBOL και τους 11 σαμουράι πετάχτηκε στο τέλος έξω από τον πεθαμένο Άγιαξ και θα χάσει (αν τον αφήσουν) και το πρωτάθλημα φέτος, με το κάψιμο και την αδιαφορία τους στη λίγδα.
    Γιατί 22 πόντοι χαμένοι από ματς που ήμαστε μπροστά είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

    Η πρόκριση της γαβριέλας είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για την ΑΕΚ. Τρέμει ο Κούλης 10 μέρες πριν τις ευρωεκλογές, τρέμει η UEFA, τρέμουν ακόμα και οι Καραπαπάδες, διότι άμα γίνουν χοντρά παρατράγουδα (είναι ήδη υπότροποι) θα πέσουν ΠΟΛΥ χοντρές καμπάνες, που θα τους πονέσουν και οικονομικά.
    Θα εκπλαγώ αν ο Μελισσάν δεν την αξιοποιήσει. 4 ποντέλια μπροστά είμαστε, με αυτά κι αυτά. Και ΠΑΟ δεν μπορεί να βγει 4ος, αν με καταλαβαίνετε…
    Για εμένα η καμπάνα χτυπάει για το γάβρο του βορρά.

    Τώρα,

  25. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Μας εχουνε ζαλίσει τα αρχίδια με το τελικό του γαύρου.Αν δηλαδή πέρναγε τούρκικη ομαδα τι θα λέγαμε.29 Μαη αλωση και τα σχετικά?
    Πραγματικά στα αρχίδια μου και στην τελική μαγκιά τους που πέρασαν.
    Εμένα ενα με αποσχολεί,ο δικος μας τελικός την Τετάρτη.Πάμε να τον πάρουμε και να σηκώσουμε την κούπα.
    ΥΓ Ελπίζω να είδε ο κοουτς πως σπάγανε την πίεση ψηλά της Βιλλα.
    ΥΓ 2 Επίσης είδε οτι ο Ισπανός δεν είχε καμία αναστολή να παίξει 6 3 1
    ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ.
    Κανείς δεν ια θυμάται το πως έπαιξες αλλά το οτι το πήρες.

  26. Ο/Η Κωστής Δ. Θ. λέει:

    Να δεις πως τα φέρνει η ζωή, εκεί που δεν θες να πας στον “ίσιο” δρόμο όλο εκεί σε σπρώχνει. Για να ισιώσεις ή να φανερωθεί η αδυναμία σου; Θα ισιώσει κάτι στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα αν παιχτεί ο τελικός του conference στο γήπεδο μας; Θα το ήθελα αλλά το πιο πιθανόν να ξεσκεπαστεί ακόμα μια φορά η ανικανότητα της πολιτείας και της οργάνωσης του ποδοσφαίρου εν Ελλάδι. Λέμε τώρα ότι κερδίζουν οι Ιταλοί οι γαύροι θα αποχωρήσουν ήρεμα και πολιτισμένα ή θα την πληρώσει ο κόσμος της περιοχής και το γήπεδο. Το αν θα τιμωρηθεί κάποιος τα είδαμε και με τους Κροάτες…Κάτι τελευταίο , προφήτες δεν είμαστε όσοι γράφαμε ότι οι ελληνικές ομάδες πρέπει να έχουν στόχο το conference και όχι τα λεφτά του τσου λου, απλά ρεαλιστές και με κοινή λογική. Στα εκατοντάχρονα της ομάδας αντί να είσαι εσύ στον τελικό ενός ευρωπαϊκούς θα είναι ένας από τους κύριους αντιπάλους σου και μάλιστα στο γήπεδο σου.. για μπάλα έλεγε ο μακαριστός Όσιμ αλλά και η ζωή τα ίδια χούγια έχει

  27. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    στηβεν που βλέπεις τον τελικο του μιλκο καπ?

  28. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμος : Θα αλλάξει έδρα; Θάναι μεγάλη ξεφτίλα…

  29. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν καλησπέρα.Οπως είπα και στο προηγούμενο σχόλιο με ενδιαφέρει να πάρουμε διπλό την Τετάρτη.
    Οσον αφορά το σημερινό,βλέπω τους γαύρους να εχουν “παρατησει”το πρωτάθλημα.Αυτή την αίσθηση μου δίνουνε.Ισως κάνω λάθος αλλά στο μυαλό τους υπάρχει ο τελικός του Conference.
    Βλέπω επικράτηση παοκ.
    Στήβεν,στα πλαίσια συνωμοσιολογίας,αν οντως υπάρχει προσέγγιση οσφπ και παοκ για την Επο,βλέπεις το σημερινό παιχνίδι μέσα στα “ανταλλάγματα”?????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *