ΟΙ CROCO- ΔΕΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟΥ.

Κροκοδειλος στο Ρεθυμνο. Δεν της εφτανε ο “δεινοσαυρος”,η Κρητη απεκτησε και ερπετο.

Εσφαλμενη η -διαδεδομενη παντως- γραφη “κροκοδειλος” αφου το σωστο ειναι κροκοδιλος,παραφθορα του “κροκοδριλος” λεξη συνθετη  εκ των “κροκος”-κροκαλα- βοτσαλο και “δριλος” το σκουλικι. Δηλαδη ο  “κροκοδριλος” η “κροκοδειλος” ειναι ενα μεγαλο σκουλικι που ξαπλωνει στις πετρες,ονομασια δωσμενη απο τον Ηροδοτο,οταν πρωτοειδε αυτο το ερπετο.

Λεξη οχι πολυ ευηχη και γι αυτο ισως προτιμηθικε το “κροκοδειλος” που “ρολαρει” καλυτερα.

Το οτι εχει “κροκι” χρωμα σε μεγαλο μερος του σωματος του-κυριως στην κοιλια- και οτι την ‘κανει” με ελαφρα πηδηματακια για το νερο οταν αντιληφθει κινδυνο,ειναι τα στοιχεια εκεινα που  εδωσαν την σημερινη ονομασια “κροκοδειλος’ οπως γνωριζει ο περισσοτερος κοσμος. Εσφαλμενο ετυμολογικα συμπερασμα,αλλα τι τα θες…παραμενει το ιδιο επικινδυνος ειτε τον γραψεις “ετσι” ειτε “αλλιως”.

Δηλαδη αμα τον Στουρναρα τον αναφερεις σαν  “στου Ρναρα” (οπως λεμε “στου Αποστολη το κουτουκι” αλλαζει κατι; Δεν θα στα παρει κανονικα;  Η αν αλλαξεις το “Μητσοτακης” και το κανεις “Γιωργομηχαλης” αλλαζει κατι στις τραγικες συνεπειες; Μαλακιες λεμε τωρα;

Συσκεψη λοιπον των “αρμοδιων φορεων”  σημερα στο Ρεθυμνο,ωστε να αποφασισουν το ποια θα ειναι τα επομενα βηματα ωστε να βρεθει,να αιχμαλωτιστει ο κροκοδειλος και ει δυνατον να βρεθουν και οι υπολοιποι,εαν υπαρχουν.

Κωλοφαρδος ο κρομοδειλος. Ελαχε να γινει αντιληπτος σε Ελληνικα υδατα και αρα να αντιμετωπιστει με ‘ελληνικο” τροπο. Πραγμα που σημαινει οτι  δεν κινδυνευει  απο συλληψη.

Φαντασου τωρα να βρισκοταν σε καμια χωρα οπου το ενδιαφερον και τα αντανακλαστικα της πολιτειας να ηταν σε ετοιμοτητα. Σε καμια Μοζαμβικη ας πουμε. Την ειχε βαμενη ο κροκοδειλος. Θα τον ετρωγαν ζωντανο. Εδω ομως δεν κινδυνευει.

Η υποθεση του,μετα απο σειρα επαφων των υπευθυνων,με ογκωδη φακελους της πολυκροτης υποθεσης,μακρες και ολονυχτιες διαβουλευσεις,πορισματα,εισαγγελικες ερευνες, αεναες κουβεντες και ασκοπες συζητησεις,θα τεθει στο αρχειο.

Εχουν ακουστει βεβαια  και μερικες καλες ιδεες,περι του τινος προκειται και πως θα εντοπιστει το  ερπετο.

Μια ιδεα ειναι να πεταξουν τον Παγκαλο στα νερα οπου εθεαθει το επικινδυνο ζωο,ετσι ωστε να ξεμπερδευουμε με δαυτο.  Μια χαψια θα το κανει. Εχετε δει εκνευρισμενο ιπποποταμο,επειδη δεν τον καλεσαν σε τηλεοπτικο πανελ; Χαμος.

Αλλος παλι προτεινε να ριξουν στα νερα  λιγο “χορτο” απο τα Ζωνιανα να μαστουρωσει  ο κροκοδειλος και κατοπιν να καλεσουν απλα το Λιμενικο. Τιποτα αλλο δεν χρειαζεται. Ενα τηλεφωνημα. Εδω οι Λιμενικοι βρισκουν  τονους ναρκωτικων στα βουνα,δεν θα βρουν εναν μαστουρωμενο ερπετο; Παιχνιδακι. Βεβαια εχει να κανει με νερα και τα νερα ειναι εξω απο την δικαιοδοσια του Λιμενικου καθως και περα απο την εκπαιδευση των μελων του. Αλλα πιστευω οτι θα τον πιασει αμεσως.

Μη κοιτας που λεγονται “λιμενικοι”. Εχεις δει εσυ τωρα τελευταια,λιμενικο σε λιμανι; Πιο πιθανο ειναι να βρεις  ομαδα λιμενικων  σε στανη στη Δημητσανα να κανει αλκοοτεστ σε προβατα,παρα σε λιμανι. Μη κοιτας που λεγονται “Λιμενικο’. Ειναι για ξεκαρφωμα. Πως θα πιανεις τους παρανομους αν απο την αρχη δηλωνεις την ιδιοτητα σου;  Α, μπραβο. Το επιασες. Γι αυτο και ας πουμε το υπουργειο  Παιδειας δεν εχει σχεση με τα πανεπιστημια,αλλα εκει  ειναι δουλεια της αστυνομιας.

Η ας πουμε, στο  λεγομενο υπουργειο αναπτυξης, η κανονικη του ονομασια ειναι “καταψυξης”,αφου βαζει στον παγο οποιονδηότε διανοηθει να θεσει σε κινδυνο την υποαναπτυξη,την τοσο ζωτικης σημασιας υφερπουσα σαν κροκοδειλος αδρανεια των παντων.

Ειναι συγκεκριμενη πολιτικη λοιπον. Καμουφλαζ ονοματα,οπου οι δρασεις και οι στοχοι των “υπευθυνων” ειναι αλλοι απο αυτους που φαινονται οτι ειναι.

Κατι μου λεει οτι ο κροκοδειλος θα μακροημερευσει. Εχει γυναικα και παιδια. Θα μεγαλωσουν,θα κανουν και αυτα δικα τους και σε μερικα χρονια η Κρητη θα ειναι μνημιο παγκοσμιας κληρονομιας,αφου δεν θα εχει να ζηλεψει τιποτα απο τον Αμαζονιο.  Χορτα τρωνε και κει. Μπαλωθιες  με βελη ριχνουν. Αλληλοσφαζονται για ενα στραβοκοιταγμα,η για ενα αγριογουρουνο, οδηγανε τα κανο μεθυσμενοι,φορανε μαυρα καθ οτι ειναι ψημενο το δερμα τους και στην τελικη  εχουν βγαλει περισσοτερους απο εναν Μητσοτακη,οι οποιοι εχουν και δικη τους καλυβα και συνταξη,ζωντας απο τον κοπο των συμπατριωτων τους.

Τι να μας πουν τωρα οι ιθαγενεις της Ελλαδας. Που αναζητουν εναν κροκοδειλο στα ποταμακια του Ρεθυμνου. Εδω κυκλοφορει ανεγγιχτος ο Βενιζελος και μαλιστα με θωρακισμενη “Μερσεντες”. Εχει κι αυτος “πανοπλια” δηλαδη. Σαν τον κροκοδειλο. Μονο που το ενα ερπετο ειναι δημιουργημα της φυσης και αρα ελεγξιμο και με προβλεψιμη συμπεριφορα,ενω το αλλο,το   το “θωρακισμενο”  αμφιβιο της πολιτικης,ειναι απροβλεπτο.

Ενα γιγαντιο αρμαντιλλο. Που ζωντας σε περιβαλλον λυματων,τρωγωντας  ραδιενεργα αποβλητα και διαμενοντας σε μολυσμενα  υπουργικα γραφεια, εχει παρει τεραστιες διαστασεις και οπως ειπαμε κυκλοφορει “θωρακισμενος” και σαν επιβατης και σαν πολιτικαντης. Με “αλεξισφαιρους” νομους και λαμαρινενια νομοσχεδια,προστατευει ολη την  οικογενεια των αρμαντιλλο. Παναρχαιο ζωο. Απο την εποχη που ο Μητσοτακης βρισκοταν στα γονατα του θειου του του Ελ. Βενιζελου. Μια φαρα ολοι. “Θωρακισμενοι και επικινδυνοι”.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.