Παμε για παραταση..

Μονο μη φτασουμε στα πεναλτυ. Πεναλτυ σημαινει ΠΟΙΝΗ. Ασε που όπως ειπε και ο Lineker στα πεναλτυ κερδιζουν οι Γερμανοι.. Σε ένα προγραμμα που ΔΕΝ αποδεχωμαστε- θα σκιζαμε τα μνημονια day one- τωρα ζηταμε παραταση. Αρα το αποδεχωμαστε. Ξερει κανεις καμμια παραταση σε κατι που δεν θες να συμμετεχεις?

Η νεα λεξη είναι η συμφωνια-γεφυρα. Ετσι λεμε το μνημονιο τωρα. Γεφυρα. Τι δε καταλαβαινεις? Ο μικρος Αλεξης από τη μια παραδέχτηκε ότι τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά και  κατηγόρησε τους προκατόχους του που δεν ζήτησαν εξάμηνη παράταση,αλλά δίμηνη. Από την άλλη δήλωσε ότι αρνείται να ζητήσει αυτός «παράταση» του προγράμματος, που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου. Από τη μια θα εσκιζε τη γατα τη πρωτη μερα από την άλλη κατηγορει τους αλλους που ηθελαν εξοδο σε 2 αντι για 6 μηνες (με συμφωνια φυσικα της Ευρωπης). Τι δε καταλαβαινεις?

Φυσικα και δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑ προγραμμα παρα μονο δηλωσεις του ποδαριου, γι αυτό και ΟΠΟΤΕ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΓΡΑΠΤΑ το τι εχουν σκοπο να κανουν το αρνουνταν πεισματικα. Όλα ηταν ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ που ΘΑ παρουσιασουμε καποια στιγμη. Το δε περιφημο προγραμμα της Θεσσαλονικης ΗΔΗ εφαγε ψαλιδι 2δις ευρω σε 2 εβδομαδες! Ας κραταγατε τα 98 από τα 100 δις Ραχηλοευρα ρε προεδρε και ας μη κοβατε τιποτα, τοσο δυσκολο ηταν?

Από πού θα βρει (εκτος από τα Ραχηλοευρα) λεφτα το μικρο Αλεξη? Θα κανει λεει 100 δοσεις στην εφορια. Αν δε κανω λαθος αυτό ΗΔΗ υπηρχε, η όχι? Θα ανεβασει το αφορολογητο στα 12,000 ευρω ορθα μεν αλλα αυτό σημαινει ότι θα εισπραξεις λιγοτερα αφου περισσοτερος κοσμος δεν θα πληρωνει. Αρα? Θα καταργησουμε το ΕΝΦΙΑ τον οποιο όμως καλουμε να πληρωσει ο κοσμος για το 2015-οσες δοσεις μενουν. Καλει το κοσμο να πληρωσει την ωρα που αυτος και οι ομοιοι του ΔΗΛΩΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ στη βουλη!! Οι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ καλουν το κοσμο να πληρωσει. Το δε ΕΝΦΙΑ θα το πουμε ΦΜΑΠ: αλλαξε ο Μανωλιος το λεμε εδώ και χρονια…

Η απόδοση του 3ετούς ομολόγου καταγράφει άλμα μεγαλύτερο των 200 μονάδων βάσης και περνά το φράγμα του 18% – Το δεκαετές ανεβαίνει 59 μονάδες βάσης και αγγίζει το 11%, ενώ το 5ετές διαμορφώνεται στο 15,23% και ο μικρος αλεξης θα παρει (ορθα) την BMW του Μπενι των 750,000 ευρω. Σωθηκαμε! Ολοι μεσα στη BMW να ανοιξουμε και το καλοριφερ τωρα που ερχεται κρυο.. Επαναπρόσληψη καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, σχολικών φυλάκων, διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, επαναλειτουργία της ΕΡΤ με έσοδα από ειδικό τέλος. Γιατι ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΙ ΕΣΟΔΑ δουλευε η ΕΡΤ?

Μικρε αλεξη & coεχετε τρελαθει στη ΜΠΑΡΟΥΦΑ και στη ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ. Μια χαρα θα τα μαζεψεις και εσυ και ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ γιατι ωραια είναι να κατηγορεις και να λες όχι σε όλα από την ασφαλεια του δεκαπενταμελους οσο δηλαδη δεν εισαι υπολογος για τιποτα εκτος από το λαικισμο. Τωρα όμως τα κλαμματα ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ. ΗΞΕΡΕΣ και εσυ και αυτοι ΠΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ τη κατασταση. Ωραια τα φουλαρια οι απλυτοι Podemosκαι λοιπες ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ αλλα τωρα ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ εισαι για πρωτη φορα στη ζωη σου ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για τις πραξεις σου και τα λογια σου. Οποτε ζητα παραταση σε αυτό που δεν θες να συμμετεχεις, παρακαλα να στη δωσουν για να το πεις γεφυρα, σκαλωσια και ότι άλλη ΜΠΑΡΟΥΦΑ σας κατεβει ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΡΙΝ 1 ΜΗΝΑ. Να δανειζωνται με 0,05% δηλαδη οι τραπεζες αντι για 0,15% (1500% πιο ακριβα), να είναι δεκτα τα ομολογα μας και να πεσει το spread εκει που ηταν πριν μας ‘σωσεις’. Για αρχη κανε αυτά και μετα σκιζεις κανα καλσον αμα σε αφησει η Περιστερα.

Εχω νέα. Ο Πόλεμος τελείωσε το 1945. Τον χάσανε οι Γερμανοί, άλλαξε το πολίτευμα, ξαναστήθηκε η βιομηχανία και η χώρα τους έγινε πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη. Το γουστάρουμε δεν το γουστάρουμε, έτσι έγινε. Να διεκδικήσεις αποζημιωσεις αλλα στο πνευμα του δικαιου για ότι μας χρωστανε και όχι για να πουλας εξυπναδα για ναζισμο. Χτυπα τους εκει που πρεπει ΟΠΩΣ πρεπει. Όπως η Γερμανια διεγραψε 3 φορες το χρεος της σε έναν αιώνα, απαιτησε να γινει βιωσιμο αυτό που υπαρχει τωρα.

Βαλε 5 σοβαρους ανθρωπους να μιλησουν με ΝΟΥΜΕΡΑ και ρεαλιστικα πραγματα αντι για ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΔΕΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥΣ και αερολογιες για Θεσσαλονικες και γεφυρες. Νικησες στις εκλογες ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, κανενα τεχνοκρατη Ευρωπαιο που ΣΕ ΔΑΝΕΙΖΕΙ δεν τον ενδιαφερουν οι καθαριστριες. Θα τη κανεις τη κολοτουμπα, καντην αξιοπρεπως. Γιατι αλλιως δεν βγαινει το καταστημα.

Ηδη ο Δραγασακης ζοριζεται: Η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος καλύπτεται από τον μηχανισμός Επείγουσας Παροχής Ρευστότητας (γνωστό ως E.L.A., Emergency Liquidity Asistance) από τις 11 Φεβρουαρίου, αλλά για να δοθεί η δυνατότητα στις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την κυβέρνηση αγοράζοντας καινούρια έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου χρειάζονται την έγκριση από τον Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν έχει δοθεί.

Κοψε για λιγο τις ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ, σοβαρεψου γιατι πλεν μιλας εκ μερους ΟΛΩΝ ακομη και του 65% που δεν πιστεψε τις σαχλαμαρες σου. Ασε και το σεναριο του δημοψηφισματος. Πριν 20 μερες το 65% ειπε ΟΧΙ και σε σενα και στα τζογαρισματα σου με ευρω η δραχμη. Λες να αλλαξε κατι επειδη ο γυφτουλας ειπε OYAOY? Η μηπως δεν εχουμε άλλη δουλεια να κανουμε από το να ψηφιζουμε κάθε 1 μηνα? Εχει καταρευσει η αγορα όλα πανε απατα για να κανετε το κομματι σας. Το κανατε, γελασαμε- μερικοι απλυτοι ενιωσαν και εθνικα υπερηφανοι..- παμε παρακατω εχουμε και δουλειες με βασικοτερη να επιβιωσουμε. Τι δε καταλαβαινεις?

Ωραια ειναι τα θεωρητικα που ακουμε για το ποσα χρωστανε ολοι. Τι δυνατοτητα να πληρωσεις ξεχασατε να μας πειτε μονο. Ποιον λες να πρωτιμουν να δανεισουν? Να δωσουν 100 σε αυτον που δεν εχει σαλιο να αποπληρωσει ουτε 1, η να δωσουν 500 σε καποιον που βγαζει και 5 πραγματα? Οικονομικα πρωτου ετους ειναι αυτα και αμα. Οποτε αφηστε την Ιταλια που εχει και βιομηχανια και πουλαει και μοδα και φαγητα και αυτοκινητα και τεχνολογια, που εξαγορασε π.χ την Cryshler απο τους Αμερικανους που δεν μπορουσαν να τη κρατησουν και κοιτατε τα χαλια μας. Τελευταια φορα που κοιταξα μεχρι και η ΑΕΚ απο αυτους πηρε λεφτα στη φανελλα της. Δεν ειδα καμμια Ιταλικη φανελλα με διαφημηση σουβλακια ο Μπαμπης.. Οποτε καλες οι μπαρουφες αλλα για τους ασχετους..για να πουλαμε εντυπωσεις και να δικαιολογουμε την ανεπαρκεια μας. Η εποχη του λιγο κρασι θαλασσα και το αγορι μου εχει περασει. Εκτος αν παμε να ζησουμε με ραδικια φετα στις περηφανες ελληνικες σπηλιες..

ΥΓ Πηγε ο Μητσοτακουλας στη βολη να ακουσει τις προγραμματικες.. Νομιζω ότι όλα πλεον εχουν μπει στο δρομο τους. Εβγαλε τα χοντρα οπλα το συστημα. Αμα ερχεται ολοκληρος Μητσοτακουλας σε σενα τοτε η συνεχεια είναι γνωστη σε ολους… I rest my case.

 

 

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

2 Responses to Παμε για παραταση..

  1. Ο/Η J.PATIKAS λέει:

    ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

  2. Ο/Η J.PATIKAS λέει:

    Με λίγα λόγια οτι σας είπε ο άλλος την Κυριακή το βράδυ ήταν παπαριές!!!

    Προγραμματικές δηλωσεις Βαρουφάκη
    «Κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

    Σε μία κανονική χώρα η πρώτη ομιλία Υπουργού Οικονομικών στο πλαίσιο της κατάθεσης και συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων αφορά τον οικονομικό προγραμματισμό τετραετίας.

    Δεν ζούμε, όμως, σε κανονική χώρα.

    Όπως και ο προϋπολογισμός του κράτους, που αναγκάστηκε να καταθέσει ο προκάτοχός μου, ήταν μία άσκηση άνευ ουσίας, καθώς όλα τα δεδομένα ήταν στον αέρα ενόψει μίας μη συμφωνίας μεταξύ της προηγούμενης κυβέρνησης με τους δανειστές, κάτι τέτοιο θα συνέβαινε και σήμερα, αν παρουσίαζα στη Βουλή προγραμματισμό τετραετίας, τη στιγμή που, όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, βρισκόμαστε εν μέσω μία δύσκολης διαπραγμάτευσης, το αποτέλεσμα της οποίας θα προσδιορίσει όλες τις παραμέτρους του προϋπολογισμού, όχι μόνο του φετινού, αλλά και των υπόλοιπων ετών.