Ξεφτίλα.

Eκανε ότι μπορούσε ο Δέλλας για να απομακρυνθεί. “τι 2 τί 4” είπε στο τέλος.
Ελα όμως που ο άλλος τον έχει τάξει στη Παναγία Σουμελά. Πως να τον αφήσει να φύγει; Και μετά ποιος να έρθει; Κάποιος που να ζητάει μπάτζετ για καλύτερο ρόστερ,ή να βάλει το Μπαγεβιτς, ο οποίος έχει αναλάβει και το γήπεδο. Ε, νισάφι. Εντάξει, “σερβιτόρος” είναι,αλλά μη τον γαμίσουμε κι όλας.

Το κακό με τους υποτακτικούς,είναι πως δεν έχουν πάντα ικανότητες.
Καλοί και άγιοι στις υπηρεσίες τους. Πιστοί σα σκυλιά στο αφεντικό. Ολα καλά. Αλλά ως εκεί. Αν θες αποτέλεσμα,πρέπει να πληρώσεις για να πάρεις ποιότητα.
Το ότι ο άλλος σου “χρωστάει” χάρες από παλιά,ή το ότι είναι γεννημένος υπηρέτης σου,δεν σημάινει αυτόματα πως είναι και ιδανικός για την συμπλήρωση,την διάρθρωση μιας εταιρείας,μιας ΠΑΕ, μιας ομάδας, ενός οργανισμού τέλος πάντων.

Τα αποτελέσματα,ειναι αυτά που βλέπουμε.
Ψευτογυαλίσματα, “μερεμέτια”, δηλώσεις με φανφάρες, ατάκες εντυπωσιακές που υποκρύπτουν την αδυναμία του οικοδομήματος να σταθεί επάξια στα πόδια του και να ανταγωνιστεί κάτι ουσιωδώς.
Μια του κλέφτη,δυο του κλέφτη.
Δεν θα κρύβονταν συνέχεια πίσω από τις νικες επί των Ιωαννίνων και των λοιπών που συμπληρώνουν την βαθμολογία.
Κάποια στιγμή έρχεται και η ώρα της σύγκρισης.
Και το αποτέλεσμα λέει πως “ακόμα και ένας συγκρατημένος Ολυμπιακός”, με 5-6 τελικές, έβαλε 4 γκολ στην αδύναμη,αδυνατισμένη από την πολύ Μελισσανίδεια δίαιτα ΑΕΚ και απλά φάνηκαν οι πραγματικές διαστάσεις και τα κανονικά μεγέθη εντός αγωνιστικού χώρου,μεταξύ των δύο.

Εξωαγωνιστικά,δεν ξέρω. Σε επίπεδο δηλώσεων, μπορεί ο Μελισσανιδης να τα πάει καλύτερα από ότι ο Βαγγέλας. Είναι “ατακαδορος” ο “δικός μας”. Είναι προσόν αυτό.
Τώρα γιατί δεν εκανε καριερα στην stand-up comedy αλλά παριστάνει τον πλούσιο,δεν ξέρω. Κόμπλεξ είναι αυτά. Συμπλέγματα. Αντε να βρεις άκρη.

Δεν μας νοιάζουν όμως αυτά. Μας ενδιαφέρει η ουσία. Η οποία διαφεύγει,-εσκεμένα διαφεύγει- από το παρεάκι που μας έλαχε να είναι στα της διοίκησης της πολύπαθης ομάδας μας. Η οποία συνεχίζει να υποφέρει από “πείνα”,να έχει στερητικά σύνδρομα και καταδιωκτικά συμπτώματα,ακόμα και μετά το “χειρουργείο” στο οποιο αποφάσησε-ανέξοδα και άκοπα για τον ίδιο ασφαλώς- να την περάσει ο-φερόμενος- εγγυητής από την Κοκκινιά

Που ζήτημα είναι αν μπορεί να εγγυηθεί ακόμα και για τα πούρα που καπνίζει. Ποιος δηλαδή απο σας παίρνει όρκο πως δεν τα δανείζεται με τον όρο “να τα επιστρέψει άθικτα,ακόμα και αν τα φουμάρει”; Εχεις ιδέα από “ρίχτες”;

Κύρια ευθύνη έχει λοιπόν-όπως συμβάνει πάντα- ο έχων το τιμόνι. Ο δίνων τις κατευθύνσεις και τις εντολές. Και κατόπιν πάμε παρακάτω.
Μόνο που ο δίνων τις εντολές, δυστυχώς για μας και ευτυχώς για τον ίδιο,έχει περιπέσει σε διάταξη νομική που δεν του επιτρέπει να βάλει λεφτά σαν μέτοχος στην ΠΑΕ,λόγω ασυμβίβαστου με τον “κουλοχέρι” τον ΟΠΑΠ. Φτου! Πράγμα που τον περιορίζει μόνο στο να μιλά ακατάσχετα,-μεθυσμένος η ξεμέθυστος,είναι αδιάφορο- και αντί για λεφτά,να ¨αναγκάζεται να βάζει λόγια. Αντι για υλική στήρηξη δυστυχώς ρε γαμώτο, μπορεί να παράσχει μόνο ψυχική. Να δίνει κουράγιο και να ατακάρει όπου βρει στο δρόμο μικρόφωνο,μιλώντας δια λογαριασμό μας.
Να είναι καλά. Εύγε του.

Ετσι όμως,δουλειά δεν γίνεται. Το “λύκος στα πρόβατα” πιάνει μόνο δυο-τρεις φορές. Κατόπιν ξεγυμνώνεσαι.
Και έρχεται η ώρα της προσωπικής ξεφτίλας. Οχι της ΑΕΚ.Αστην αυτήν. Ερχεται η ώρα που κάποιος υπόδικος με 5 κακουργήματα Βαγγέλας, ένας με μισή ντουζίνα δικαστικές υποθέσεις Μαρινάκης, να βγαίνει μετά από την 4άρα και να κάνει υποδείξεις και νουθεσίες. Και να αυτοορίζεται ως τιμητής.
Μιλώντας για ΑΕΚ-“απάτη”,αναφερόμενος φυσικά στον Μελισσανιδη. Τον “τζάμπα μάγκα”.
Και να μη μπορείς να πεις τίποτα. Ουτε αγωνιστικά,ούτε εξωαγωνιστικά. Μούγκα. Μόκο.

ΜΗΔΕΝ χρήματα έχει βάλει ο Μελισσανιδης (το ασυμβίβαστο βλέπετε…) Ο άλλος έχει βγάλει μεν ένα κοντέινερ λεφτά,αλλά βάζει πίσω αρκετά από αυτά.
Μπορεί να κυριαρχεί- ή κυριαρχούσε αν θέλουμε να πιστεύουμε πως παρασκηνιακά έχουμε ισοροπήσει-αλλά τι να το κάνεις που τρως τεσσάρες. Και οι διαιτησίες δεν βοηθανε για να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις οι άσχημες. Και ευτυχώς.

Να μη ξεχάσει λοιπον ο “αθέσμιτος εγγυητής” να δώσει και αυτή τη φορά συγχαρητήρια στην διαιτησία (υπονοώντας τάχα πως έχει ο ίδιος βάλει το χέρι του και έχει γίνει δικαιότερη αυτή προς εμάς…μιλάμε για φούμαρα δηλαδή)

Καλό λοιπόν που η διαιτησία μας παίζει “στα ίσα”. Επί ίσοις όροις.
Πότε όμως θα έχουμε και αγωνιστικά,μια επί ίσοις όροις ομάδα; Πότε θα έχουμε 50-50 πιθανότητες να βάλουμε απο κάτω τον μόνιμο πρωταθλητή;
Αρκουν οι στρακαστρούκες οι επικοινωνιακές; Αρκούν τα “τσιτάτα” που αμολάει ο Μελισσανιδης όπου σταθεί και όπου βρεθεί; Μπορούν οι γιορτές, οι δεξιώσεις, οι συνεντέυξεις,οι ανακοινώσεις (και μάλιστα κάποιες εξ αυτών από “επίσημες διαροές της ΠΑΕ” μιλάμε για κατάντια πια) οι καλεσμένοι, οι Μητσικώστες και οι Βουτσάδες να καλύψουν το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κενό,το οποίο είναι κενό χρηματοδοτικό αλλά κυρίως ΚΕΝΟ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ;
Για πόσο θα αρκέι η αναμασημένη πια τροφή της “κατασκευής της Αγιά-Σοφιάς”, του “ονείρου μας”, ώστε να παρεχωρούμε χρόνο,όρεξη,χρήματα, υποδεχόμενοι στη θέση αυτών, λόγια,λόγια και φυσικά λόγια. Υπομονές και προσμονές. Παρλαπίπες και αρλούμπες.

Σε πολλά αντιπαθής ο Μαρινάκης. Μα σε ένα έχει δίκιο βουνό:
Διερωτάται ο χοντρός και άρα ερωτά ρητορικά και ημάς: ΠΩΣ “ΕΡΧΕΤΑΙ” Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΑΣ ΑΠΌ ΠΙΣΩ ΜΟΥ,ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ “ΜΙΑ” ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΞΕΡΞΗ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ;
ΠΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙ “ΙΣΟΝΟΜΙΑ” ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ “ΧΟΥΝΤΑ” ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΕΤΑΣΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ “ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥΣ” ΚΑΤΙ ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΈΝΑ ΥΛΙΚΑ,ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΓΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ;
ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ Ο ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ; ΠΩΣ ΜΑΣ “ΕΡΧΕΤΑΙ” Ο ΣΙΤΕΜΕΝΟΣ; ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΞΕΙ Ο “ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ”;
ΠΩΣ ΘΑ “ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΞΥΓΙΑΝΕΙ” ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ “ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ” ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΚΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ “ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ” ΚΑΙ ΚΑΘΕ “ΑΣΛΑΝΙΔΗ”;

ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ-ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΕΜΑΣ- ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΥΓΕΙΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ “restart” ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ,ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΩΣ “ΑΛΛΟΘΙ” Η ΩΣ “ΧΡΟΝΟΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ”;
ΠΩΣ Ο “ΣΦΟΥΓΓΑΡ” ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΠΩΣ ΟΙ “ΑΠΡΟΣΕΚΤΟΙ” ΠΡΩΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΡΘΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΟΥΡΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΙΣΙΩΣΕΙ ΠΟΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ “ΣΟΥΛΤΑΝΟ”;

ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΥΤΗ Η “ΟΡΓΑΝΩΣΗ” ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ,ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ; ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΡΑΒΟ; ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ “ΠΡΙΜΑ”; ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ “ΧΕΡΙ” ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΓΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΑ ΠΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ …ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ;

Απαντες μάλλον-και πέταλα και επίσημα- μας προιδεάζουν για μακρύ και δύσκολο δρόμο. Μέχρι να “έρθουμε”, θα έχουν “τελειώσει” οι άλλοι πάνω μας πάνω από δέκα φορές. Θα σκουπιστούμε κατόπιν και θα φωνάξουμε “ήρθαμε”.
Γειά σου ρε Μελισσανιδη γίγαντα. Ολα στο “τσακ”. Ολα με το στανιό. Ολα με το σταγονόμετρο. Ολα με βία και με τσίτωμα.
Τίποτα άνετο. Τίποτα ελέυθερα και ήπια. Τίποτα με ταχύτητα και τέμπο. Ολα με κόπο,ιδρώτα με το ζόρι και με βρισιές.
Λες και πρέπει και η ΑΕΚ να κάνει την διαδρομή Κοκκινιά- Γουόλ Στριτ.

Λες και δεν είναι εδώ και χρόνια “πλούσια”. Ετοιμη. Λες και δεν προέρχεται από το Βυζάντιο,παρά γεννήθηκε στα πλυσταριά του Ποδονύφτη. Λες και περιμένει τον σπαγκοραμένο τσιφούτη,τον κρυμένο πάντα στα βρακιά των άλλων Μελισσανιδη να της υποδείξει τον “δύσκολο δρόμο της ανόδου” και την “ανηφοριά που πρέπει να διαβεί ο σύλλογος,αφού είναι στο DNA του η ταλαιπωρία, ο βασανισμός και η ξυπολυσιά”.

Πολυ βολικά αυτά.Εκτος από οτιδήποτε άλλο,ειναι πολύ βολικά, για την πρακτική κάποιου που είναι γεννημένος τζαμπατζής.
Να “υπόσχεται” δύσκολίες και ανηφοριές.Οπως οι πολιτικάντιδες. Ωστε έτσι και η αποτυχία να έχει δικαιολογία αλλά και κάθε ενδεχόμενη επιτυχία να προσλαμβάνει μεγεθυντικές διαστάσεις μέσα από το πρίσμα της “αιώνιας ταλαιπωρίας που επιτέλους βρίσκει ανταπόκριση”.

Επαναλαμβάνω: Ο χρόνος “κάιγεται” γρήγορα. Οπως πάει θα φάει γιαούρτια στο δρόμο σαν τον Βενιζέλο.
Επρεπε να είχε δημιουργηθεί κορμός στην ομάδα από πέρσυ. Και φέτος να πάιζαμε στα ίσα. Και ας χάναμε την πρωτιά. Και από του χρόνου να ήμασταν πανίσχυροι. Τώρα πως την πάνε τη δουλειά τρία χρόνια με τους Κρισάντους και τους Δέλλες; Να νοιώθουμε ευγνώμονες που επανήλθαμε,διαφορετικά-αν δεν ευκαιρούσε ο “μεγιστάνας”-θα γυροφέρναμε στις παρακάτω κατηγορίες; Βρε δε γαμιέστε,μέρα μεσημέρι;

Η χρονιά είναι χαμένη. Φυσικά αν στόχος είναι η άνετη παραμονή και κάποιο τάληρο από το ΟΥΕΦΑ,καλώς.
Τότε να μη βιάζονται. Να μην επανεξετάσουν τίποτα. Οπως είπε και ο Δέλλας “συνεχίζουμε την δουλειά μας”.
Και όπως λέει σε κάθε ευκαιρία και ο “εγγυητής” των χρημάτων μας, “η ΑΕΚ βρίσκεται σε καλό δρόμο”
Ναι.Σε καρόδρομο.

Υ.Γ: Πολύ ωραία η φράση-γεμάτη πικρία βέβαια- που έγραψε ο φίλος “bandog” σε σχόλιό του: “δεν ξέρω ποιοι “ερχόμαστε”…εγώ δεν έφυγα ποτέ…”

Αυτό διαπερνά όλους τους ΑΕΚτζίδες φαντάζομαι. Και το δίχως άλλο θα δημιουργεί σε πολλούς απο εμάς ένα διττό συνάισθημα: Πως γίνεται τα πουλητάρια,να παρουσιάζονται ως “εγγυητές”; Πως γίνεται οι δις και τρις ξεπουλημένοι στον Κόκκαλη να “επανέρχονται” στην ΑΕΚ λες και είναι τσιφλίκι τους, “σπίτι” τους όπως λέει ένας εξ αυτών και να με προτρέπουν και μένα με το σύνθημα “ερχόμαστε”;
Ενώ θα έπρεπε το σλόγκαν τους να είναι: ” ΞΑΝΑΡΧΟΜΑΣΤΕ…” Με αποσιωπητικά στο τέλος.Γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν και πότε θα την ξανακοπανήσουν νύχτα,οι “Γαυροτσολιάδες” στήνοντας ξανά την ΑΕΚ στον τοίχο της Καισαριανής.

Εαν είχε φιλότιμο και κιμπαροσύνη θα έπρεπε εξ αρχής να πει: “Εγιναν λάθη. Παρθηκαν δύσκολες και “αναγκαστικές” αποφάσεις στο παρελθόν. Πληγωθηκαμε όλοι. Φταίω και εγώ. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Τώρα που μπορώ. Βαζω αυτά και αυτά και πάμε όλοι μαζί.”
Ετσι ξηγιούνται οι μάγκες. Και όχι οι καιροσκόποι που αναζητούν ένα πεδίο για να αναπαύσουν την ψυχούλα τους,να ζητάνε ακόμα και τώρα,να τους πληρώσουμε τα κόλυβα, την κάσα και τα εξόδια. Ημαρτον πια.
Στον κώλο σου θα τα βάλεις;

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

3 Responses to Ξεφτίλα.

  1. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Χρήστο : ΚΑΝΕΝΑ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ. ΤΡΙΚ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ.

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ας πουμε πως το αναφέρω τύποις. Σαν νομικίστικο εμπόδιο. Φυσικά και υπάρχουν τρόποι χρηματοδότησης. Δεν απαγορεύονται ας πούμε οι δωρεές.
    Το-φερόμενο ως- ασυμβίβαστο,είναι,λέω,μια πολύ-πολύ βολικη κατάστση για κάποιον ο οποίος δεν έχει σκοπο να βάλει λεφτά κάπου. Ταμάμ είναι.
    Καλό είναι να βγάλουν τις τσίμπλες και οι “αιχμάλωτοι” οπαδοί των ΠΑΕτζίδικων ΜΜΕ. Και από ότι έχω ήδη δει, η υπομονή τους (ωραία λέξη) μάλλον στερεύει.Το 70% των σχολίων είναι κατά του Μελισσανιδη και επίσης το 90% των σχολίων που αφορούν στις δηλώσεις του Βαγγέλα,συμφωνούν με αυτές.
    Κάποιος πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη.

  3. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Γιατι παταει κανεις στο γηπεδο? Και οσοι θα πανε το βλεπω να αρχιζουνε στα γαλλικα τον γατουλη