Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Όλοι θέλουν μεταγραφές. Κάνω λάθος; Διαφωνία δεν νομίζω να υπάρχει. Από αυτούς που κονομάνε μέσω αυτών, μέχρις αυτούς που ξεπλένουν χρήμα, μέχρι και τον προπονητή. Α, να μην παραλείψω και τους παίκτες που είναι στα αζήτητα. Φυσικά στο παιχνίδι αυτό, παίζουν και οι φίλαθλοι – οπαδοί, που πλέον βαριούνται εύκολα με τα ίδια και τα ίδια.

Έχουν δίκιο όλοι αυτοί; Ηρεμία και ψυχραιμία παιδιά.  Έχει σημασία κάποιος δεύτερος γύρος; Η απάντηση είναι, όχι. Σημασία πλέον έχουν τα μπαράζ, που εκεί θα γίνουν τα κουμάντα για το ποιά θέση, θέλουμε τελικά να πάρουμε. Θέλουμε να παίζουμε από Ιούλιο ή από Αύγουστο; Αυτό είναι κάτι, που δεν το έχει γνωστοποιήσει η διοίκηση αφού ούτε κι αυτή δεν ξέρει πού πάει. Πάει όμως, σαφέστατα πιο ορθολογικά συγκρινόμενη με τον Ιβάν ή την τρελοαλαφούζα με τα 86 μύρια χρέη, που απλά τα έχει μεταβιβάσει στον Σκάι. Γερό ε;

Αυτήν την στιγμή, όλο το παιχνίδι παίζεται σε επτά ΕΠΣ. Όχι οτι με αυτές υπάρχει πλειοψηφία, αλλά είναι το βήμα το επόμενο για την κάθαρση και τα γκάζια για μετά. Περί το καλοκαίρι δηλαδή, που θεωρητικώς θα έχουν πάρει πορεία τα δικαστήρια. Τώρα, πώς θα έχουν πάρει πορεία όταν πάμε για πολιτική αστάθεια και με μόνιμη αποχή των δικηγόρων και των γιατρών – άσχετο αυτό -, είναι κάτι που δεν μπορεί να το προσδιορίσει το μυαλό μου.

Εγώ βλέπω πολύ περίεργα πράματα. Ας πούμε βλέπω τον Μελισσανίδη να κατεβαίνει στα ίσα στα αποδυτήρια του Κουκουλάκη, κι από την μια μεριά να του λέει οτι τον θεωρεί έντιμο, αλλά την αμέσως επόμενη στιγμή να τον πελεκιάζει λέγοντας του οτι τελειώσανε αυτά που ξέρατε. Επίσης βλέπω οτι κάποιος τον έδωσε στον διάλογο, που φυσικά είναι ο ίδιος αφού κανείς άλλος δεν ήταν εκεί. Όπως είδα οτι η αφάνεια του εγγγυητή και του επώνυμου οπαδού, ξέφυγε, δεν κρατήθηκε μυστική η κασέτα, έφεση όσο αναφορά την σχέση του με την ΑΕΚ ασκήθηκε, και μετά είχαμε τα ίδια σε δημόσιες δηλώσεις. Αυτό λέει κάτι για το νιάου νιάου στα κεραμείδια.

Που δεν έχει σχέση με την ενίσχυση. Εκεί το παίζει μοντέρνος επιχειρηματίας, που έχει δώσει το management. Τόσο μοντέρνος, που πάει να μιλήσει στον διαιτητή μετά από νικηφόρο παιχνίδι, και τελικά να καίγεται ο διαιτητής αφού δεν έγραψε τίποτα στο φύλλο αγώνα – υπήρχε δήθεν αίτηση άδειας από τον Δημητριάδη – και κατόπιν όλα τα ελεγχόμενα ΜΜΕ να το γράφουν; Κάτι δεν πάει καλά, έτσι δεν είναι;

Αλλά χέσε την διοίκηση και τις κινήσεις στην σκακιέρα, σιγά τα μπρόκολα. Ο Πογιέτ, υπέδειξε παίκτη; Η απάντηση είναι θετική κι απλά του είπανε οτι δεν τον παίρνει. Και πώς να πάρεις παίκτη, όταν ακόμα δεν μπορείς να διώξεις τον Γροντή. Ή τον Κρισάντους. Μιλάμε για σχεδιασμό για τα μπάζα, ουίσκι Κορυδαλλού με μεζέδες τσίπουρου κι ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Τα κενά όλα πλέον προφανέστατα στις θέσεις, ο τραυματισμός του Κορδρέρο που έδειξε οτι ο Ανδρεόπουλος δεν έπρεπε να φύγει – Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΙΖΕ – και φυσικά το κυρίαρχο ερώτημα : Δηλαδή ρε μεγάλε, αν αποκλειστείς από το κύπελλο, κι αν έρθεις πέμπτος, θα αλλάξεις ομάδα;

Αγαπητοί κι αγαπητές, δυό χρόνια χάθηκαν για να φτειαχτεί ένας άξονας. Δυό χρόνια την βγάλαμε με τον Δέλλα. Τώρα που υπάρχει κανονικός προπονητής, που έχει κάνει τις κινήσεις και τις εισηγήσεις του, γιατί δεν έχουμε τρέξει; Σάμπως ξέρουν κι αυτοί, αν τον θέλουν; Αλλά άντε και δεν τον θέλουν. Έχουν πλάνο για άλλον; Εδώ δεν έχουν πλάνο για τις αποδεσμεύσεις των παικτών ή ποιούς κυνηγάνε, θάχουν για προπονητή; Που σωστά λέει, ας έρθει κάποιος που να γράψει μακρύ συμβόλαιο. Δανεικός αισθανεται κι αυτός κι όλα θα πάνε ελληνικά, βραδυποριακός και ταλαιπωριακός και κρίση άνευ πλάνου, στο πόδι.

Κι εγώ υπερ της ενίσχυσης είμαι. Παρόλο που γράφω αυτά. Όχι διότι έχω στόχους, αλλά διότι θέλω να βλέπω κάτι κατανοητό κι ορθολογικό μέσα στο γήπεδο. Για όσο ακόμα θα πηγαίνω ή για όσο ακόμα θα ασχολούμαι με την ΑΕΚ2013. Κι εγώ στα όρια μου είμαι με τον Μπάγιεβιτς ή τον άλλον τον μαλάκα που το παίζει scouter. Μπάλα δεν περιμένω να δω, έχοντας τρία δεκάρια πάνω στην γραμμή ή τον Μάνταλο χωρίς προετοιμασία. Εκτός του οτι έχω βαρεθεί κι όλους τους υστερικούς δίπλα μου στην θύρα 9.

Φυσικά η ΑΕΚ είναι του Μελισσανίδη κι αυτός θα την πάει όπως θέλει. Αλλά το να δουλευόμαστε στα ίσα δεν συνάδει με τον αυτοδημιούργητο που δεν φοβήθηκε το κατεστημένο ποτέ. Όπως δεν συνάδουν προσωπικές βρισιές προς το πρόσωπο. Αν δεν σου αρέσει το άτομο, απλά απέχεις. Το σφάξιμο είναι πολύ πιο ουσιαστικό όταν μιλάς για τα λάθη της διεύθυνσης ή της διοίκησης, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΕΣΟΡΕΣ. Αλλιώς, βρίσκεις ένα Τροχανά κι αποχωρείς. Το να κερδίζεις χρόνο δήθεν, είναι εκ του πονηρού.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

12 Responses to Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ

  1. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    ακομα και με τον Τροχανα παραλιγο να παρεις νταμπλ και πηγες στους οχτω των κυπελλουχων οταν την προηγουμενη χρονια του εγγυητη τερματισες πεμπτος και με κυπελλο κλεψιμεικο απο τον βαζελο.Η μεγαλυτερη φουσκα στην ιστορια της ΑΕΚ ειναι ο μητσαρας.

  2. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ειχαμε πει οτι αν του πάρουν 2-3 ποδοσφαιριστές (οχι παίκτες μιας και οιοσδήποτε μπορεί να παιζει οτιδήποτε άθλημα-αυτο δε λει κατι το να ειναι συμμετέχων κάποιος) τοτε ο Γκας θα μείνει.
    Οπως κάθε μάνατζερ που του ζητηται ενα στόχος, ζητά και αυτος τα εργαλεία για να το πετύχει. Καλα κακά αλλα να εχει κατι στα χέρια του.
    Σε αντίθεση με τον προηγούμενο που ηταν οτι προαιρείστε και μας ανακοίνωνε μια 95% πληρότητα και τη επόμενη οτι ειναι καλούμενος με το Πιου.
    Ο άνθρωπος ειναι προπονητής εχει δείξει 5 πράγματα και ακολουθεί ενα πλάνο. Καλο κακό στο τελος θα βγει η σούμα αλλα εχει ενα πλάνο.
    Βλέπει το χάος πχ και σπυ βάζει τρίτο στόπερ. Βλέπει οτι τους πιάνει τρέμουλο και το κλειδώνει με 3-5-2.
    Προτιμώ την συνηδητοποιημενη επιλογή απο τη τρικυμία εν κρανίω που άφησε ο άλλος την ομάδα με ενα κόφτη και τυχεροί ειμαςτε που φάγαμε μονο 4, η την τρικυμία της τούμπας.
    Κλείδωσε τα ματς και ασε τους άλλους βα κελαηδάνε. Σιγά το ρόστερ που θα απαιτήσω και θέαμα.
    Στα συν οτι βρήκε μερικά γκολ και μπόλικη πίεση απξ το Σουηδό.
    Στα ιςως (και λεω ιςως γιατι το παιδι δεν εχει κανει προετοιμασία) το χαραμίσμα του πετραν που δεν ειναι για εκει.
    Ο άρθρο καο ο Αντάμ ειναι καθαρά απόφαση της διοίκησης οποτε πάσο. Λανθασμένη ΚΑΤ εμε μιας και ο Αντάμ ειναι ποκυ καλός παίκτης αλλα πρώτον δεν ειναι σεντερ μπακ αλλα στόπερ καο δεύτερον στο ματς με το γαύρο που τρώγαμε γιουρουσια απο το κεντρο το γκαμαρα με τον Μπαρεσι να έβαζες τα ίδια θα είχες: η αμυνα ξεκινάει στα χάφ δε περιμένεις να δει το σεντερ μπακ μπροςτα του 3-4 και να εχεις την απαίτηση να κόψει. Εκτος αν κρατάει κανενα κατανα..

    Γνώμη μου και την έχουμε συζητήσει στο γηπεδο: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ για να παμε δεύτεροι δηλαδή προκριματικά ch.l
    Ουτε ομάδα έχουμε ουτε θα φτιάξουμε σε 5 μήνες και θα πρέπει να παίξουνε πολυ νωρίς που σημαίνει οτι Οκτώβριο Νοέμβριο θα ψάχνουνε υπογλώσσια.
    Ακομη και αν περάσουμε στο πρώτο γύρο, στο δεύτερο θα πέσουμε με θηριο: οπως περςυ αν πέρναγε ο βαζελος έπεφτε με man united!!
    Τρίτο θα παω στη παροιμία τη σοφή: κάλλιο πέντε και στο χέρι παρα δέκα καο Γκαμπαλα..
    Βγες τρίτος επίτηδες παρε τα σίγουρα 5 του Europa κανε κανονική προετοιμασία με το χρόνο σου ( ανάλογα τις μεταγραφές σου αφου θα εχεις ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ ΤΑ ΠΕΝΤΕ) και ασε τον Αλαφούζο η τον ιναν να τρέχει μεςα Ιουλίου με τον Εσιέν και τον Μπερμπάτοφ.

    Στις δουλειές ( γιατι δουλεια ειναι) πρέπει να εχεις το μυαλό να κοιτάς οχι τη πρωτη πώληση αλλα την δέκατη..

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς The Snitch : Κρίμα, κάντο άρθρο.

  4. Ο/Η thomas silly λέει:

    το ποσο συμφωνω με τον Ντιμι φαινεται απο το ερωτημα μου σε ενα τοπικ του Στηβεν στις 17/12 το οποιω ξαναανεβαζω.

    Στηβεν μια ερωτηση και αν ξερεις κατι επι του θεματος.

    υποτιθεται οτι η αθεσμητη διοικηση πρωτιστως παει να εξασφαλισει την δευτερη θεση που σε οδηγει σε 2 προκριματικους για τους ομιλους κ μαλιστα με ομαδες ανωτερες απο εμας σιγουρα στις κληρωσεις..

    τα ερωτηματα μου

    α) μηπως θα ηταν προτιμοτερο να παρουμε το καλο εισιτηριο για την απευθειας συμμετοχη σε ομιλο του Γιουροπα ? χωρις προκριματικους οπου παιζει η πιθανοτητα να πας σπιτι σου προωρα..ή ο βασικος στοχος ειναι η πρωτη θεση στα πλει οφ και αρα 2 προκριματικοι γυροι σιγουρα για ομιλο του Τσ.Λιγκ και σιγουρα προκριματικος για ομιλο του Γιουροπα? νομιζω εμπεριεχει ρισκο η δευτερη περιπτωση..

    απαντηση : λες κ ξερουν κ οι ιδιοι τι θελουν … εδω δεν μπορουν να βρουν εδω κ 1,5 χρονο ενα εξτρεμ κ εναν επιθετικο της προκοπης και μας εχουν ταραξει στους ρουμανους κ τους -ιτς .. η χρονια ειναι χαμενη για εναν κ μονο λογο..διοτι δεν αφηνει καμια παρακαταθηκη για την επομενη οτι θεση κ αν παρουμε..ενας Γιοχανσον κ ενας Σιμοες δεν φθανουν…

  5. Ο/Η molenbeek21 λέει:

    Μπραβο σου ρε Στηβεν που τα καταφερες και γυρισε αυτη η μεγαλη πενα ο Σνιτς ή Ντιμι ή οπως διαολο τον λενε. Που μαλιστα σε ενδειξη διαμαρυριας διεκοψε για 2 ολοκληρους μηνες γιατι ειχε ”διαφορές αισθητικής”(!!!!) …

    Scripta manent βεβαια και για τα παλιοτερα αλλα και για τωρα που με το καλημερα ι ουρλιαζει και τσαμπουκαλευται οπως ακριβως ο μεσος ελληνας ξυπνητζης….

    Αυτο ακριβως τον τυπο ελληναρα που με τοσο κροτο κραζει αλλα καλυτερο εκπροσωπο απο τον ιδιο του τον ευατο δεν θα μπορουσε να βρει.

    Για αυτο αλλωστε εχει τοσο γκελ εδω μεσα στους αναγνωστες του ‘εναλλακτικου’ σαητ σου. Ζητωσαν.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς molenbeek21 : Εγώ δεν ξέρω αν γύρισε ή όχι, είναι δικαίωμα του. Το μόνο που εγώ ζήτησα ήταν το σχόλιο του να μην χαθεί αλλά να γίνει κείμενο. Τώρα στο κείμενο αυτό, δεν είδα να τσαμπουκαλεύεται με κάτι, ούτε να το παίζει μέσος Έλληνας ξυπνητζής. Αυτό που επίσης μπορώ να σε διαβεβαιώσω είναι οτι δεν έχει καμία σχέση με μέσο Έλληνα γενικώς ή ειδικώς. Επίσης, αν δεν σου αρέσουν τα κείμενα του, μπορείς και να μην τον διαβάζεις.

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    Σε παρακαλω πολυ πες μου ποιο ονομα σου αρεσει να παω (οπως διαολο θες) να το αλλαξω να σου ειναι αρεστο.
    Το οτι και παλιοτερα αλλα και τωρα οχι μονο μπηκες και διαβασες τα ουρλιαχτα μου (αληθεια δε καταλαβα οτι ουρλιαζα- αλλα ολο και κατι παραπανω θα ξερεις εσυ) δειχνει ποσο γκελ? κανω και σε σενα. Αλλιως θα με προσπερναγες οπως κανω εγω με οτι δεν με απασχολει.
    Φυσικα και εκπροσωπω τον εαυτο μου- δε εχω αλλωστε καμμια αλλη βλεψη μιας και δεν σκοπευω να κατεβω ως πολιτικος- καπου οποτε μαλλον ακυρο το σχολιο.
    Τωρα για το αν ειμαι ελληναρας η οχι, ασε να το κρινουν αυτοι που με ξερουν καλυτερα. Αν βεβαια εσυ κρινεις οτι ειμαι πασο και εδω οπως βεβαια και το ποσο ενναλακτικο ειναι κατι που δε λιβανιζει κανεναν αλλα απλα λεει ο καθενας την αποψη του.
    Υπαρχουν βεβαια παντα μη εναλλακτικα σαιτ που μπορεις ανετα να επισκεπτεσαι (και να σου κοβουν τα σχολια σου)

  8. Ο/Η ΝΙΚΟΣ λέει:

    γεια. διαβασα ένα κείμενο του δημοσιογραφου καραγιανιδη στο σιτε που εχει.και λεει ότι ο πολεμος αναμεσα στο μαρινακη και στο μελλισανιδη δειχνει ντέρμπι αλλα δεν είναι και εχει ειδη κριθει.ποιος εχει κερδισει?

  9. Ο/Η molenbeek21 λέει:

    Κοιτα για να μην το κουραζουμε. Μπαινω στο σηατ αυτο απο απογνωση μπας και ακουσω κατι της προκοπης για την ΑΕΚ που προφανως δεν γινεται να διαβασω στα κετσετσοσαητ. (Τα περι κοψιματος σχολιων μην τα λες εσευ που εχεις την απιστευτη θρασυδειλια να κοβεις σχολια και να βαζει υβριστικες απαντησεις – λιγο κοτα εισαι, δεν νομιζεις??).

    Εσυ λοιπον, δεν αντεχω ουτε λεξη απο τον σκοταδιστη ουφολογο Χοτζεα και απο εσενα και ενιοτε και απο τον Στηβεν που ομως του αναγνωριζω οτι εχει την ευφυΐα να επανερχεται σε καποιους ορους αστικης ευγενειας οταν το παρατραβα με σεξισμους και ρατσισμους.

    Τωρα σε οτι αφορα εσενα ειναι αληθεια οτι κατι ξερεις απο μπαλα αλλα ο τροπος σου βριθει κομπλεξ να αποδειξεις οτι εισαι πιο μορφωμενος, πιο ξυπνιος, πιο κοσμογυρισμενος και πιο πλουσιος απο τους αλλους. Με αλλα λογια σε μια χωρα οπου ουρλιαζουν (σχεδον) ολοι, ουρλιαζεις και εσυ για τους δικους λογους. Και το κυριοτερο επειδη εισαι ή καταντας ξυπνητζης, δεν αντεχεσαι.

    Οποτε επειδη αυτο το σαητ ειναι κατα καποιο τροπο και δικο σου και εισαι και φιλος του οικοδεσποτη που εκτιμα την πενα σου τελικα εχετε δικιο οτι δεν εχει νοημα να μπαινω εδω και να διαμαρτυρομαι.

    Οποτε αντιος.

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    Κανει μπαμ οτι σε εισαι απεγνωσμενος: εχεις αλλαξει 10 ψευδωνυμα παντα (μιας και ως 21 εισαι και εσυ αναλογη κοτα) για να μπεις σε ενα site.
    Στο δε site που μπαινεις απο απογνωση δεν αντεχεις κανενα αρθρογραφο, αλλα μπαινεις να διαβασεις! Αυτο οντως ξεπερνα ακομη και σενα μιας και αυτοαναιρησαι μονιμα.
    Τα σχολια που κοπηκαν ειναι 2 ( ειναι τα μονα που εχω κοψει- εδω περναω σχολια ανθρωπων που εχω κοντρα χοντρη και χρονια) και ξερεις πολυ καλα το λογο που κοπηκαν ποτε κοπηκαν απο που κοπηκαν με τα ip που κοπηκαν κλπ κλπ. Αν νομιζεις οτι θα μας σκυλοβριζεις με το χειριστο τροπο και εγω θα στα εγκρινω εισαι πολυ γελασμενος: Αυτα πηγαινε να τα κανεις στο σπιτι σου και στη δουλεια σου. Αν σε παιρνει παντα να βριζεις αναλογα και να μην τρως καμμια παντοφλα.
    Τελος ολα αυτα που λες δεν τα νομιζω. Τα εχω κανει απλα. Οχι δεν ειμαι ο πιο πλουσιος, οχι δεν ειμαι ο πιο μορφωμενος και ναι ισως ειμαι ο πιο κοσμογυρισμενος. Αυτο ηθελες να ακουσεις? Δε ξεραμε να κρυβωμαστε λες και τα κλεψαμε. Οποτε αν ψαχνεις για κομπλεξ τραβα κοιταξου στο καθρεπτη
    Α και που σαι: καθε 2-3 μηνες το ιδιο παραμυθι μας κοπανας με αλλο ψευδονυμο οτι θα φυγεις και δεν θα ξαναμπεις και λοιπες παπαριες.
    ΑΙΝΤΕ ΒΑΛΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ λοιπον και κρατα το ρημαδι το λογο σου μια φορα.

    Νισαφι δε κουραστηκες να λες ψεμματα στη παρτυ σου?

  11. Ο/Η bandog λέει:

    εγω ξερω οτι την ερχομενη εβδομαδα ξεκινανε τα ντερμπυ και ο σεντερ φορ , που θα επρεπε να κανει προπονησεις απο την 1η του γεναρη στην ομαδα , δε φαινεται στον οριζοντα.

    θα μου πεις μπορει και να μη χρειαζεται επιθετικος με αυτο το 5-4-1 που παιζει κατα διαστηματα η ομαδα.
    και ο ρεχαγκελ με εναν χαριστεα και ιδιο συστημα σηκωσε ευρωπαϊκο .
    γιατι οχι και ο γουσταβος ?

    γελια που θα κανουμε οταν μας παρει χαμπαρι και αυτος και μας αφησει για καμια ρεντιγκ ή κολτσεστερ….
    γιατι μεταξυ μας για παραπανω δεν κανει….

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΝΙΚΟΣ : Ο Μελισσανίδης