ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ

Nα έχουν υπολογίσει το αν θα παίζουμε Ιούλιο ή Αυγουστο για Ευρώπη; Αστεια πράγματα. Σχεδιασμός τόσο λεπτομερής και ακριβής,είναι αδύνατον,εφ όσον ήδη βλέπουμε πως δεν γνωρίζουν πως και ποιοι θα φύγουν από το ρόστερ τώρα τον Γενάρη. Και δεν είχαν αποφασίσει πότε να διώξουν τον Δέλλα,.Πριν, κατά ή μετά τη τρέχουσα σεζόν. Και δεν είχαν σχεδιάσει καν- αυτές έστω τις μετριότατες μεταγραφές- το που και σε ποιες θέσεις χρειάζονται και καταλήξαμε με τρία “δεκάρια” ( ο Θεός να τα κάνει τέτοια) λες και είμαστε η Βραζιλία του 1970. Οτι υπήρχε ελεύθερο και τζάμπα,τό έβαζαν στη στάνη.

Μιλάμε για κρασί κοκκινέλι,ελιά,παστό χοιρινό και άραγμα στη καρέκλα του ταβερνείου. Πάλι καλά που πρόκαναν και έβγαλαν στον “αέρα” εκείνο το διαφημιστικό για το “ερχόμαστε” (με το παλιο ποδοσφαιράκι και τους διωγμένους πλέον φωτογραφηθέντες) ή που πρόφτασαν και έβαψαν το πούλμαν της ομάδας,πρωτού ανέβει η τιμή της μπογιάς,διαφορετικά το πρόσιμο στον ισολογισμό δεν θα ήταν το τρομερό 44 χιλιάρικα (ψευδές βέβαια και αυτό) αλλά ίσως 2-3 χιλιάρικα λιγότερα και θα το έβλεπαν οι αρμόδιοι της “ELITE” και θα έπεφταν ανάσκελα. Ενώ τώρα είμαστε μέσα στους στόχους: Ντουγρού για το χρηματηστήριο του Λονδίνου. Τρέμε Rolss Royce.

Τσικιρικιτζής.
Αν από “αύριο” μας διαψεύσει και αρχίσει να λειτουργεί με άλλα πλάνα,άλλα “όρια” και περισσότερο αποφασιστικά,τότε εντάξει.
Αλλωστε όλοι κρινόμαστε στην πορεία,σε ότι κάνουμε.
Ο συγκεκριμένος, βρίσκεται λίγο πιο κάτω από τον Αδαμίδη και πολύ πιο κάτω από τον Τροχανά, στην βαθμολογία.

Το αν η ΑΕΚ “πληρώνει” την πολιτική αστάθεια με αυτην την “παρά πόδα” πολιτική του “εγγυητή” ο οποίος περιμένει να ξαστερώσει για να πηδήξει στη λίμνη με τις πάπιες,δεν το ξέρω. Μπορεί.
Αλλα δεν με απασχολεί τόσο.
Από τις “προγραμματικές δηλώσεις” κρίνεται κάποιος και το πως αυτές εφαρμόζονται και σε ποιο βαθμό μέσα στον λελογισμένο χρόνο που του έχει δωθεί.
Αυτή είναι η μεζούρα.

Και μέχρι τώρα- που είναι αρκετός πια χρόνος,-τρία χρόνια σχεδόν- αυτό που βλεπουμε είναι μια στασημότητα,η οποία “σερβίρεται” στον κόσμο-δια των “-όγλου”- ως υπομονετικό “χτίσιμο” εκ θεμελίων. Μαλακίες στο πάτερον δηλαδή. Σχέδια επί χάρτου και ανασύσταση βρυκολάκων,λες και θα αναστήσουμε τον Κρίστοφερ Λι,ή λες και έχουμε σκοπό να φτιάξουμε κανένα ερευνητικό “CERN” στα “αγια χώματα”. Τάχα μου.

Την απραξία,την έλειψη πλάνων-λόγω έλειψης στόχων- την πασάρουν ως μακρόπνοο σχέδιο.
Απορία ψάλτου,βηξ ξηρός.

Και φυσικά μέσα σε όλα αυτά,το πράγμα γίνεται ακόμα χειρότερο με την “καβουροσύνη” του “κιμπάρη” από τη Κοκκινιά. Μεγάλο πράγμα η ανησυχία και ο μόνιμος πια φόβος μη και τον πουν “κορόιδο” τώρα στα γεράματα. Τι θα πει η “πιάτσα”. Οπότε λοιπόν,μέλανας ζωμός σε όλους.Λατέρνα φτώχια και γαρύφαλο και τέλος. Αυτά είναι.
Σωστός. Δεν λέω κουβέντα.

Δεν υπάρχει λοιπόν φίλοι,σχέδιο. Πόσο μάλλον μακρόπνοο. Υπάρχει το “βλέποντας και κάνοντας”. Αλλωστε-σου λένε- είχες και κάτι καλύτερο χθες; “θες να γυρίσεις στην εποχή του Αδαμίδη και των “αμέτοχών”; Σε εκφοβίζουν δηλαδή κι όλας,αντί να ντρέπονται. Οτι κάνουν και οι κυβερνητικοί οι εκάστοτε,με τους συνταξιούχους ή τους μκρομεσάιους: “θέλετε να πτωχεύσουμε και να τρώμε σκατά και να μην έχουμε κωλόχαρτο στα ράφια; Οχι. Ε τότε στηρίξτε μας”.
Σωστό κι αυτό.

Αναμονή λοιπόν παιδιά. Για τί πράγμα; Δεν ξέρω. Κατά πρώτον για τις εκλογές της ΕΠΟ τον ερχόμενο Οκτώβρη ,μπας και φύγει ο “βρυκόλακας” και οι “γκραν κάσες” (πράγμα που δεν το πολυβλέπω) και έρθουν οι έφηβοι και οι νεανίες. Οι γεννημένοι το 40.

Φυσικά,το εύλογο ερώτημα που προκείπτει εδώ είναι: Αφού οι εκλογές γίνονται Οκτώβρη και ο σχεδιασμός ο μεταγραφικός της ομάδας θα είναι τελειωμένος ως τότε, με βάση πιο αποτέλεσμα θα γίνει αυτός; Θα προβλέψουν σωστά,ή θα πάνε στο “κουβά”; Γιατί μπορεί να κάνουμε σχεδιασμό και μεταγραφές για πρωτάθλημα και τελικά να προκύψει επανεκλογή του “βρυκόλακα” και τότε;

Η πάλι μπορεί να μην “ανοιχτεί” πολύ ή έτσι κι αλλιώς “σφιχτή” διοίκηση και αγοράσει από το πανέρι παίκτες ξανά. Αν όμως το αποτέλεσμα ευνοήσει το “αιλουροειδές” και εκδιώξει το “βρυκολακαίικο”,τότε με τι όπλα αγωνιστικά,θα πάμε απέναντι στον Βαγγέλα; Θα αρκεί να έχει τοποθετηθεί ο αρεστός στην ΑΕΚ πρόεδρος της ΕΠΟ ώστε να σταθεί απέναντι στον γάυρο και να διεκδικήσει επί ίσοις όροις; Ιδου η απορία και ιδού το πήδημα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.