ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ

Η κίνηση της πρόσληψης του Τιμούρ, έδειξε αντανακλαστικά όμοια με εκείνα προ τριών ετών στο Πήλιο. Τότε που ο Μελισσανίδης ανέβηκε να δει την ομάδα, κι απλά είδε κάτι μπατίρηδες να παίζουν πρέφα. Οπότε έκανε προσωπικά τρεις μεταγραφές. Όπως και τώρα βαρέθηκε να βλέπει τους άχρηστους που ο ίδιος βέβαια έχει βάλει στην ομάδα, και πήρε προπονητή με όλη την ευθύνη επάνω του. Είναι θετικό βήμα αυτό, όπως και να το κάνεις.

Φυσικά το αντανακλαστικό ήρθε μετά από μια καινούργια επικοινωνιακή γκάφα, αλλά και ποιός την γαμεί αυτήν; Να σκεφτόμαστε λογικά. Αν η ομάδα αρχίζει και δρέπει επιτυχίες, ουδείς θα  θυμάται την γκέλα. Τι θα γίνει αν δεν έρθουν; Τίποτα το ιδιαίτερο. Η ΑΕΚ είναι τίγκα από δαύτες. Το σίγουρο είναι οτι ο Μελισσανίδης την πάτησε, αφού άπλωσε τα χέρια του μακρύτερα από όπου μπορούσε. Και πήγε στας Ευρώπας, χωρίς να έχει το αντίστοιχο υπόβαθρο. Και φυσικά ο καθένας μπορεί να καταλάβει γιατί απουσίαζε από την συζήτηση με τον Γάλλο, ο εγγυητής. Έχει σχέση ο Μελισσανίδης με κανονικές δουλειές σε ξένες γλώσσες;

Αυτό που μένει κύρια, είναι οτι ο τίγρης απέτυχε στο προσωπικό του project : Του να προσλάβει προπονητή, που να είναι τέτοιος από την μια, αλλά από την άλλη, να είναι και manager του τμήματος του. Ένας μικρός Βενγκέρ, ας πούμε. Που να ξέρει παίκτες να προτείνει, αλλά να μπορεί με τις διασυνδέσεις του, να απαλλάσσεται εύκολα από τους κατιμάδες, και να μην είμαστε ίσως η μόνη ομάδα στον πλανήτη, που πληρώνει ακόμα τον Ζόριτς, που έχει δοθεί δανεικός. Αυτά τα λέω, γιατί είναι η πρώτη κριτική, σαν απάντηση στην δήλωση της τότε συνάντησης, οτι θα φέρω τεράστιο προπονητή. Τότε που ήμουν στα όρια του κενού εν κρανίω. Και μιλάω για δυό κρανία ταυτόχρονα. Όπως εξακολουθώ να μιλάω για σοβαρή στελέχωση της εταιρείας, τώρα που την πάτησε ο επιχειρηματίας εκ των έσω. Η πρόσληψη του Τιμούρ, του δίνει αυτήν την ευκαιρία.

Όπως και να το κάνεις, το να πήγαινες σε κάποιον ξένο, εντελώς αμφιλεγόμενο, θα ήταν ένα τραγικό πείραμα. Ειδικά όταν οι τελικές διαφωνίες επικεντρώθηκαν στους στόχους, που πραγματικά τρόμαξαν τον Βησιγότθο. Που φυσικά έτσι και δεχόταν, ήθελα να ήξερα ποιός από την εταιρεία, θα ήταν επιφορτισμένος με το να του εξηγεί τι είναι ο κάθε αντίπαλος, σε ποιό μπλοκ ανήκει, πού ξενυχτάνε οι παίκτες, πώς σφυράνε οι διαιτητές και τόσα άλλα, τόσο λογικά για εμάς, αλλά τόσο παράλογα για κάθε άνθρωπο επαγγελματία, που έρχεται από οργανωμένες κοινωνίες.

Ο Τιμούρ λοιπόν, είναι μια λογικότατη προσέγγιση. Το κωλοχανείο που λέγεται ΑΕΚ, θέλει μια διετία καλών αποτελεσμάτων, για να μετατραπεί σε απλό χανείο, και μετά να κοιτάξει στην αριστοκρατία. Μην ξεχνάμε οτι και ο γάβρος μέχρι να γίνει σοβαρό μαγαζί, με τον Μπάγιεβιτς ξεκίνησε. Καθιερώθηκε, όπως καθιερώθηκε στο χωριό, και μετά κοίταξε και στα εξωτερικά. Φυσικά ο Μελισσανίδης βιάζεται, αλλά εξ άλλου και γι’ αυτό δεν την πάτησε, και πλέον πήγε στον συμβιβασμό;

Έναν συμβιβασμό όμως, που δεν έχει κανέναν κίνδυνο. Διότι ο Τιμούρ, είναι κανονικός προπονητής. Έχει τα χιλιόμετρα του στα γήπεδα και στους πάγκους. Έχει παίξει σε πρωταθληματικό επίπεδο, έχει νοιώσει την πίεση για τους στόχους και είναι σε ηλικία πολλά υποσχόμενη. Ξέρει τι μπάλα έχει παίξει η ΑΕΚ παλιότερα, και ξέρει πολύ καλά την ψυχοσύνθεση του κόσμου της. Όπως ξέρει και του στόχους της. Θα μου πεις οτι είναι σίγουρο οτι θα πετύχει; Θα σου απαντήσω οτι έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να πετύχει αυτός, από όποιον άλλον σνομπ που δήθεν ξέρει και μας κοιτάει αφ’ υψηλού.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο επίσης, είναι οτι ξέρει την ΑΕΚ. Δεν χρειάζεται πολλές κουβέντες. Ξέρει το ρόστερ, όπως και ξέρει κι όλους εκείνους τους αυλικούς, που το παίζουν δουλευτές για το καλό της ομάδας. Ξέρει τον δρόμο, ξέρει τα μονοπάτια, τις κλειστές στροφές και τις κακατοπιές. Ξέρει την Ελλάδα, και το πώς παίζεται εδώ το άθλημα. Οπότε όταν ο Γάλλος άκουγε οτι θα ελέγξουμε την διαιτησία, και κοίταζε δεξιά κι αριστερά απορημένος, ο Τιμούρ απλά αντιγύρισε τα απλά : Οκ, πάμε για τίτλο, τα έχουμε τα πατήματα που θέλουμε; Μπασμένος ο συμπαθέστατος Τιμούρ. Μια ζωή, με εξαίρεση την τριετία στην Αγγλία, με λαμόγια είχε να κάνει.

Κι αυτό είναι το κυριότερο προσόν του : Το σαβαρό ποσοστό λαμογιάς που κουβαλάει. Προσοχή. Δεν λέω οτι είναι λαμόγιο. Άλλο λέω. Πώς λέμε οτι μια πετυχημένη σύζυγος  οφείλει να έχει κι ένα 30% ας πούμε ποσοστό πουτανιάς; Το 30% σε κάνει πουτάνα; Όχι, αλλά την διαθέτεις ελεγχόμενα για να είναι ευχαριστημένος κι ο μαλάκας αλλά ταυτόχρονα να κουβαλάει και το μικρόβιο της αμφιβολίας. Ο Τιμούρ το έχει.

Όπως έχει κι άλλα. Εκρηκτικότητα, δικαιοσύνη, καλό κοουτσάρισμα, και γκελ σοβαρό στον κόσμο της ΑΕΚ. Άστε τώρα τι λέει ο ένας και τι λέει ο άλλος. Αν ο Μελισσανίδης αμέσως μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, ανακοίνωνε τον Τιμούρ, δεν θα κουνιόταν φύλλο. Ενώ τώρα, κοιτώντας πιο μακριά από τις πραγματικές δυνατότητες του, και φυσικά με όπλα τους Μπαρτόλους ( ρε με το ζόρι να θες να αποδώσεις δοικητικές ικανότητες σε κάποιον manager )  και τους Ραν ταν Πλαν, τα έκανε μπουρδέλο, και φυσικά ο κόσμος μπήκε στις αμφιβολίες.

Ο κόσμος της ΑΕΚ αλλά και της Ελλάδας, που πάντοτε είναι υστερικός. Άλλοι μιλάνε για καβούρια στις τσέπες, κι άλλοι μιλάνε για αναβίωση της παλιάς ΑΕΚ. Τρίχες κατσαρές και τα δύο, σε απόλυτη όμως λογική, του ” άμα μου την δώσει, θα αγοράσω την Μπαρτσελόνα”. Ο κόσμος είναι όπως τον μάθεις. Και φυσικά μέσα στην υστερία, στον βόθρο του Γκιρτζίκη και του Τσίπρα, κάτω από την μπότα του Μαρινάκη, και χωρίς γήπεδο αλλά και χωρίς ουσιαστικό τίτλο τόσα χρόνια, γιατί να μην παρασυρθεί σε όνειρα, τα οποία όμως δεν έχουν καμία σχέση με την κοινή λογική. Την οποίαν φυσικά και την χάνει, όταν κάνει την εμφάνιση της κι αυτή.

Το να λέμε κι άλλα, δεν έχει νόημα. Εγώ προσωπικά είμαι χαρούμενος με τον Τιμούρ, νοιώθοντας οτι πατάω επιτέλους στην γη. Περιμένω τις μεταγραφικές κινήσεις καθώς και το ξεκαθάρισμα του ρόστερ. Φαντάσου οτι ούτε κι αυτό δεν κάνανε οι διάνοιες που έχει στην ΑΕΚ ο Μελισσανίδης. Περιμένω βέβαια και την χημική ισορροπία του yes στον εγγυητή, το κλείσιμο του ματιού στους φανατικούς αλλά και τις λογικές κουβέντες σε όλους τους κανονικούς πελάτες. Τον πιστέυω σαν εξισοροπιστή τον Τιμούρ. Τον οποίον και τον συμπαθώ. Σαν παίκτη τον είχα στα ώπα ώπα, σαν προπονητή σέβομαι το βιογραφικό του, και σαν φάτσα τον πάω, διότι μου θυμίζει τον Μητσικώστα, που είναι εξαιρετικός μίμος.

Τον στηρίζουμε πλήρως και του ευχόμαστε τα καλύτερα, διότι είναι καιρός αυτός ο τίτλος του πολυνίκη, να πάει σε κάποιον άλλον. Φυσικά η κριτική θα γίνεται πάντα, διότι και τα λάθη είναι αναμενόμενα. Εδώ τα κάνει ο μεγιστάνας, δεν θα τα κάνει ο Τιμούρ; Να τα κάνει και να μάθει από αυτά. Στην ΑΕΚ της καρδιάς του. Με σκοπό να την κάνει μεγαλύτερη. Με την ευχή, να μην φύγει ποτέ. Αλλά κι αν φύγει, να φύγει για μεγαλύτερο club, όπως το έκανε σαν ποδοσφαιριστής. Και να μας βάλει σε λογική τροχιά, που να μπορεί κι ο Μελισσανίδης να αγοράσει κάποιον από την ακαδημία της Μπαρτσελόνα.

ΕΛΑ ΡΕ ΤΙΜΟΥΡ, ΧΥΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡ.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

13 Responses to ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ

  1. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Εαν του φερουν Κρισαντους θα πει οχι; Και εαν πει οχι και μετα του φερουν Πεκχαρτ θα αρνηθει δευτερη φορα; Την απαντηση δε θα αργησουμε να την μαθουμε.

  2. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ..... λέει:

    Εμένα να σου πω την αλήθεια δεν με χαλάει ο τιμουρις. Και ο άλλος δεν ήταν και το μεγάλο όνομα. Απλά έτσι όπως έγινε ή φάση έπεσε ξενερωμα. Οι μέρες είναι λίγες και δεν σου έφταναν να ξαναβρεις κανονικό προπονητή που θα έπρεπε να μάθει το ροστερ και να κάνει ξεσκαρταρισμα και μεταγραφές. Έτσι πέφτεις στην ανάγκη του τιμουρι που είναι έμπειρος και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Υποθετικα βέβαια όλα αυτά,αλλα αυτό υσχυει για όλους. ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΒΆΤΡΑΧΟΣ ΚΑΙ ΣΊΑ ΑΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΠΡΟΚΟΠΉ. Στήριξη στον καραφλα με καλούς παίχτες και όλα θα πάνε καλά.

  3. Ο/Η J. Patikas λέει:

    “Μην ξεχνάμε οτι και ο γάβρος μέχρι να γίνει σοβαρό μαγαζί, με τον Μπάγιεβιτς ξεκίνησε”. Οχι μονο steven. Εφερε απο Ζαχοβιτς και Τζιοβανι μεχρι Τζορτζεβιτς Γιαννακοπουλο Ιβιτς και Αλεξανδρη.

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Patikas

    Δημητρη τη πρωτη χρονια ο gay επαιζε μεν με Τζορτζεβιτς και Αλεξανδρη + Σαμπα αλλα οι μεταγραφες ηταν ο…Βερασανοβιτς, ο Κρις Καλατζης ο Σκαρταδος..

    Μετα εφερε και αλλες παικτουρες οπως Πουρσαιτιδης, Πουρσανιδης, Πασσαλης, Οφοορικουε και αλλες μεγαλες δοξες

    Ανανατιδης Ανατολακης Νταμπιζας ηταν η αμυνα δηλαδη δε θελαν προπονητη αλλα θηριοδαμαστη εκει κατω. Γιατι αυτοι ηταν για τα θηρια κανονικα, εξ ου και τους εκανε ΡΟΜΠΕΣ ο κοντος μονος του καθε φορα.

    Βεβαια ειχαν και ποντικη παπουτσελη σπαθα.. Αξεχαστες ομαδαρες

    Ζιοβανι Ζαχοβιτς ηρθαν το 99-00 αφου δηλαδη ειχαμε παντελονιασει 4 champions league = 80εκκ σημερινα λεφτα

    Αυτα ΞΕΡΕΙ ο αλλος και σου λεει οτι ο αρθρο ειναι παικταρας. Οτι ηταν και ο κουλης καραταιδης δηλαδη η το αλλο το ΓΙΔΙ ο Αμανατιδης.

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς J. Patikas : Δημήτρη μου όχι. Του έλεγε του Σωκράτη, να κάνουμε ομάδα πρώτα. Τον Δεκέμβριο λοιπόν του πήρε Θωμά, και΄κάτι που ήταν παίκτες υποτίθεται. Αυτοί που λες, ήρθαν μετά, όταν απλά τελείωνε ο τίποτας. Το μαγαζί είναι ίδιο κι εδώ, στα ίδια θα πάει, απλά θέλουμε τον χρόνο μας. Και φυσικά του χρόνου, είναι τι έχουν συζητήσει οι δυό τους για τα θέματα της δικαιοσύνης. Ήδη σήμερα, βγήκε κι ο τιμιότατος ζούγκλας και πέταξε βάλλο ένα βέλος. ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

  6. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Όπως είπες και εσύ Στίβεν αν έρχονταν αμέσως μετά το κύπελο δεν θα μιλούσε κανείς. Δεν ήρθε τότε όμως αλλά τώρα ,που όλοι μας σχεδόν πιστέψαμε ότι θα έρχονταν ένα ΄΄βαρύ΄΄ όνομα για προπονητής. Αν θα ήταν καλύτερα ή όχι δεν το ξέρεις φυσικά ούτε και τώρα αν θα πετύχει ο Τιμούρ. Στην πράξη θα φανεί σίγουρα τώρα που βλέπω την περίπτωση του πιο ψύχραιμα ίσως είναι και πιο καλά δεδομένου το της τελευταίας στιγμής.
    Όμως στο πρώτο άκουσμα του ονόματος του τα χρειάστηκα…

  7. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Εκτος απο Τζορτζεβιτς Αλεξανδρη και Σαμπα ειχανε και Καραπιαλη Γεωργατο και Γιαννακοπουλο. Σαφεστατα εκεινος ο ολυμπιακος ειχε και πολλους νεροκουβαλητες και στρατιωτες(οπως ολες οι ομαδες) αλλα ειχε και παιχταραδες και ελπιδοφορους νεαρους, εμεις τι εχουμε τον Πλατελλα το 28χρονο ταλεντο, τον Λαμπροπουλο τον Κολοβετσιο η τον Αραβιδη? Ρε ουτε στον Εδεσσαικο του 1997 δεν θα ειχανε θεση αυτοι.

  8. Ο/Η Ποντιακό placebo ! λέει:

    ΤΙΜΟΥΡ ΤΙΜΟΥΡ χυστούς τους μες τη μουρ .

  9. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Εχετε δικιο, μολις το ειδα. 99-00 εκανε τις ακριβες μεταγραφες αφου ειχε τσεπωσει δηλαδη τα λεφτα του τσουλου.

  10. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Η τελευταία φράση,είναι όλα τα λεφτά. Πρωτου΄μας φερει πακέτο Σοάρες-Νευμάρ-Μέσσι, να κοιτάξει να πάρει κανέναν παικτάκο της προκοπής στον Τιμούρ, μην τον αφήνει ξεγυμνωμένο με τους Ανέστιδες,τους Χρύσανθους και τους Πιατέλες.

    Ορθή η επιλογή Κετσπάγια και δεν χρειάζονταν οι Ευρωπαικές τσιριμόνιες. Οταν έρχεται ο εν δυνάμει Ευρωπαίος-Γαλλος εν προκειμένω- προπονητής,για να δει το πρότζεκτ, τα δεδομένα κλπ και παρκάρει το αυτοκινητό του συνεργάτη του σε έναν παράδρομο χωματόδρομο,καταλαβάινεις τί γίνεται.

    Δεν λέω αν ειναι καλός-κακός. Λέω,αυτό που επισημένεις και εσύ. “Που πας ρε Καραμήτρο Μελισσανιδη”; Κάτσε στα αυγά σου. Πάρε ένανγωστό παιδί στον πάγκο. Πάλεψε εκει πέρα μετους Γκιρτζίκιδες και τον “χάπια”. Πάρε 1-2 πρωταθλήματα. Βάλε λίγο κρέας σαν ομάδα πάνω σου, που είμαστε πετσί και κόκκαλο. “Δέσε” πρώτα. Κάνε “μαγιά”. Και κατόπιν κοιτάς προς την Αγκλετέρα,την Γαλλέρα και την Ιβηρική.
    Δεν είναι όλοι Πακιστανοί,να τους φέρνουμε”βόλτα” με το χαμόγελο ή την κουμπούρα.
    Ασε το Μέσι και πιάσε τον Τιμουρ από τη μέση.

  11. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Αυτό το “σοβαρό ποσοστό λαμογιάς” ΤΕΡΑΣΤΙΑ κουβέντα από άνθρωπο που έχει κάνει και κάνα 2 ντήλια στη ζωή του. Πάλι το χτήπησες το καρφί στο κεφάλι, προσφυγάκι….αυτό το ποσοστό μας κάνει κάτι βαλκάνιους σαν και μένα απαραίτητους σε οργανισμούς ασπρουλιάρηδων, ειδικά όταν κάνουν μπίζνα ανατολικά (και νοτίως) της Ιστρίας….έτσι βγάζουμε το ψωμάκι μας….
    Τελικά όντως ο μοντανιές δεν το χε και θα πήγαινε άκλαφτος προ της παρελάσεως υπέρ του μοναδικού ΟΧΙ που ειπώθηκε και τηρήθηκε (επειδή ήταν, φυσικά, εκ γερμανοφασίζοντος τυράννου, και τέτοια γουστάρει ο γιουνάν), να πω την αμαρτία μου πάντα ήθελα ο Τιμούρης να πάρει την ευκαιρία (από τότε που τον είδα με την Ανόρθωση).
    Αλλά το ρεζιλίκι του πόντιου έγραψε και ακόμα και οι κετσετζόγληδες δε μπορούν πια να αποκρύπτουν τι σέρβικο μπουρδέλο έχουμε καταντήσει. Αν ο οργανισμός δεν καθαρίσει από σταγονίδια του παρελθόντος και δε στελεχωθεί κανονικά, δεν πάμε πουθενά…αυτό έυχομαι να υπάρχει διάθεση να διορθωθεί από τον πόντιο…

  12. Ο/Η Tasos λέει:

    Στήβεν τηρουμένων των αναλογιών και λαμβάνοντας υπ’όψη όλες τις ιδιαιτερότητες της χώρας, της ομάδας, του ποδοσφαιρικού επιπέδου, του κόσμου της ΑΕΚ κλπ κλπ κλπ ο Τιμούρ είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορούσαν να γίνουν, αν όχι η καλύτερη. Με δεδομένο ότι σοβαρός προπονητής με όνομα είτε δεν έρχεται είτε θέλει τα μαλλιοκέφαλα του.

    Ο Κετσπάγια (τα γράφω με τυχαία σειρά, ο καθένας μπορεί να αποδώσει δικό του συντελεστή βαρύτητας ): είναι σοβαρός, έχει παραστάσεις, ξέρει μπάλα, ξέρει τις εδώ καταστάσεις, δεν είναι ακριβός, είναι συμπαθής στον κόσμο της ΑΕΚ, είναι συμπαθής γενικά. Τα έγραψα και χθες στον Snitch, η πρόσληψη του είναι για μένα ένα πρώτο θετικό σημάδι. Πραγματικά μετά από καιρό έγινε μια κίνηση που με έκανε λίγο πιο αισιόδοξο, μένουν αρκετά ακόμα αλλά φαίνεται να έγινε ένα πρώτο (σταθερό) βήμα.

  13. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

    Μετά την πρόσληψη Τιμούρ άρχισαν να παρελαύνουν τα ονόματα διαφόρων παικτών απο το ΑΠΟΕΛ, και κάτι άλλων σαπακίων απο την Εθνική Γεωργίας. Λογικό.
    Είναι ξεκάθαρα ένδειξη της “πολιτικής” που θα ακολουθήσει και αυτό το καλοκαίρι η ΠΑΕ. Δηλαδή άρτσι μπούρτσι και λουλάς.
    Μακάρι ο Τιμούρ να μας βάλει σε όλους τα γυαλιά, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος. Μακάρι να διαψευστώ.
    Η ομάδα χρειάζεται ΣΟΒΑΡΕΣ μεταγραφές σε όλες τις γραμμές της.
    Περιμένουμε να περάσει κανα 20ήμερο και να έχουν ανακοινωθεί οι πρώτοι παίκτες, και θα μπορούμε να βγάλουμε πιο σαφή συμπεράσματα
    Προς το παρόν για να προλάβουν όσους πούν οτι κοιτάμε στα πανέρια μας τους σερβίρουν όλους σαν “γίγαντες” και “θηρία” λες και θα πάμε να πολιορκήσουμε το King’s Landind ξερωγώ.