ΑΝΑΜΟΝΗ

Η επικαιρότητα τρέχει και πράγματι με προβλημάτισε με ποιό θέμα να καταπιαστώ. Με το αλαλούμ του Τσίπρα που είναι όμως κι απαραίτητος για το σύστημα; Με το μπάχαλο του νόμου Παπά και το ΕΣΡ; Με τους στόλους που θα συναντηθούν στο Αιγαίο; Με τις αμερικάνικες εκλογές; Με το μνημόνιο στο ποδόσφαιρο; Ή με την αναμονή των αλλαγών που θεωρητικά γίνονται στην ΑΕΚ; Πολλά είναι τα θέματα, αλλά έρχεται και η διακοπή του πρωταθλήματος, οπότε διάλεξα την ΑΕΚ.

Διαβάσαμε λοιπόν στο ρεπορτάζ, οτι ο Μοράις έχει καταλάβει τι γίνεται και πλέον το έχει ρίξει στις αλλαγές. Φυσικά το ρεπορτάζ δεν λέει για το ποιές είναι αυτές, αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια, που δεν αφορά τον χώρο. Εδώ διαβάζουν σκεπτόμενοι άνθρωποι κατά τεκμήριο, οι οποίοι είναι αδύνατον να φάνε σότο από τους επαγγελματίες του disinformation. Σαν το τελευταίο που γράφτηκε : Η ΑΕΚ στην Τούμπα είχε ξεκάθαρο πλάνο. Αξίζει λίγο να σταθούμε σε αυτό.

Είχε λοιπόν πλάνο. Το οποίο ήταν προφανώς να ανακόψει τον ΠΑΟΚ. Διότι μπροστά γινόταν το κλείσιμο της λέξης αναρχία. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι, πέτυχε το πλάνο; Εκ του αποτελέσματος, προφανώς και όχι. Επομένως, γιατί πρέπει να νοιώθω καθησυχασμένος με τον τίτλο του ρεπορτάζ; Αν αύριο δηλαδή, βγει ένα πλάνο που μιλάει για καθολική επικράτηση, και χάσουμε, πάλι θα είμαστε ήσυχοι; Μαλακίες αγαπητοί κι αγαπητές. Όπως μαλακία ήταν, κατά το ρεπορτάζ, οτι η ομάδα είχε άριστη αμυντική λειτουργία. Είχαμε όμως, συνέχιζε το ρεπορτάζ, κορυφαίο παίκτη τον Ανέστη. Άρα τον ΠΑΟΚ τον σταματήσαμε πάνω στην γραμμή. Πού είναι λοιπόν η άριστη αμυντική λειτουργία.

Χιλιάδες διαμάντια προπαγάνδας υπάρχουν, τα οποία αυτήν την στιγμή δεν με αφορούν. Με αφορά το τι βελτιώσεις γίνονται. Που για να τις κάνεις, πρέπει πρώτα να εντοπίσεις το πρόβλημα. Αλλιώς πας στα κουτουρού, κι ό,τι βγει.

Ποιό όμως είναι τελικά το πρόβλημα της ομάδας, εξαιρώντας βέβαια το οτι ο Μελισσανίδης δεν ασχολείται και το οτι ο Μπάγιεβιτς είναι απλά επικίνδυνα άσχετος; Το πρώτο πράμα που ξεκάθαρα βρίσκουμε, είναι οτι δεν έχει αποφασιστεί, τι μοντέλο ποδοσφαίρου θέλουμε να παίξουμε. Δηλαδή ποιά ομάδα, είτε σύλλογο είτε εθνική, θέλουμε να αντιγράψουμε. Αυτό είναι ορατότατο από το πείραμα Δέλλα, που του άρεσε το ισπανικό μοντέλο, στην μετάβαση στον Πογιέτ – με άγνωστο μοντέλο -, κατόπιν στον Τιμούρ που μάλλον συνδύαζε Γεωργία, Κύπρο και Ελλάδα, και τώρα σε κάποιον Πορτογάλλο.

Κοινώς τρέχα γύρευε ή πιάσε το αυγό και ξεκίνα το κούρεμα. Όταν δεν έχεις υποδείξει μοντέλο, τότε σημαίνει οτι δεν έχεις όραμα για την ομάδα σου, και δεύτερον οτι είναι αδύνατον να κρίνεις τον προπονητή. Όλο λοιπόν το οικοδόμημα είναι σαθρό,  και μάλσιτα γίνεται ακόμα σαθρότερο με τους παίκτες που αποκτιώνται ή και αφήνονται ελεύθεροι. Γιατί δηλαδή αποκτάς τον τάδε παίκτη; Σε ποιό μοντέλο τον εντάσεις; Αγοράζεις παίκτες ή αφήνεις ελεύθερους, κάποιους που μπορούν να εξυπηρετήσουν το μοντέλο σου; Όταν δεν έχεις όμως μοντέλο ή αλλάζεις προπονητή σαν τα πουκάμισα, δηλαδή αλλάζεις συνέχεια μοντέλα, τότε ποιός να σε πάρει στα σοβαρά;

Αυτό είναι το κυριότερο όταν μιλάμε για οργάνωση. Όταν όμως φύγεις  από αυτήν την απλή σκέψη, είναι πιθανόν να πας καλά με το ελληνικό μοντέλο. Καλά δηλαδή για την Ελλάδα. Το μοντέλο αυτό είναι το ό,τι βρέξει ας κατεβάσει μεν , αλλά κι έναν κανόνα δε : Θέλει έναν άξονα. Καλό θα ήταν αυτός ο άξονας, να είναι χτισμένος και να δέχεται προσθήκες σαν το χριστουγεννιάτικο δένδρο. Μπάλες, λαμπιόνια και λοιπά κουραφέξαλα. Μιλάω για πλάγιους ή ρολίστες.

Η ΑΕΚ λοιπόν, δεν διαθέτει άξονα. Άντε να πούμε οτι έχει ένα σέντερ μπακ. Δεν έχει τέρμα, δεν έχει σέντερ φορ και δεν έχει και δεκάρι. Αν αυτά τα βάλετε στην ζυγαριά με ένα πλάγιο μπακ κατεβασιάς κι ένα εξτρέμ, τότε βγάζετε και το ζουμί. Ένα ζουμί βέβαια, που δεν είναι τόσο κακό για τα φτωχά μάτια των life style οπαδών πλέον, αλλά στηρίζεται πιο πολύ στην πλάκα και στην τύχη. Εννοώντας οτι και φέτος να πετύχει, είναι καταδικασμένο να αποτύχει του χρόνου.

Το οτι το ρόστερ είναι καλύτερο σε σχέση με πέρσι, δεν λέει τίποτα. Έχεις δυό κόφτες, που απλά δεν ξέρουν μπάλα. Έχεις τέσσερα οκτάρια στην ομάδα ( το ρεπορτάζ τα βαφτίζει δεκάρια ) που τα έχεις σκορπίσει στο χόρτο ανάλογα με τις ανάγκες σου. Έχεια αδούλευτες τις στατικές φάσεις και φυσικά έχεις και μια λάθος τακτική, βάσει των παικτών που έχεις. Τι έχεις τελικά; Την εικόνα στην βαθμολογία και το budget οτι είσαι μείον τέσσερις βαθμούς σε σχέση με πέρσι, που έρχεται από τις αυτοκτονικές γκέλες με τον Πανιώνιο και τον Ηρακλή. Όλοι ξέρουμε πώς θα ήμασταν αν αυτά δεν υπήρχαν.

Ο προπονητής λοιπόν, πάει για βελτιώσεις. Δεν μπορώ να πω οτι έχει δύσκολο έργο. Είμαι σίγουρος οτι θα βελτιωθούν κάποια θέματα – η ομάδα είναι εντελώς αδούλευτη -, αλλά το σίγουρο είναι οτι πράματα θα δούμε όταν γίνουν οι μεταγραφές τον Ιανουάριο. Αν δεν αποκτηθούν σαφείς ρόλοι στο χόρτο, δεν πάμε πουθενά. Όσο κι αν ακόμα, δεν είμαι πλήρως ρίψασπις. Διότι πιστεύω σε γκέλες της κορυφής, όπως πιστεύω οτι τα στοιχειώδη μπορούν να γίνουν. Διότι παρά τα όποια κενά, η ομάδα μπορεί να κερδίσει ομάδες με λιγότερο βάρος στην φανέλα, κι άρα να ανακάμψει αργότερα σε βαθμολογική συγκομιδή, με βάση τις γκέλες που έκανε πέρσι.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

7 Responses to ΑΝΑΜΟΝΗ

  1. Ο/Η νικος λέει:

    γεια.ο μελλισανιδης στιβεν ξερει μπαλα?οταν λεω αν ξερει μπαλα εννοω αν ξερει οτι ο εξτρεμ πρεπει να ειναι γρηγορος να μπορει να κανει καμια τριπλα να κερδισει κανα πεναλτυ.δηλαδη οταν προτεινονται παιχτες τα ρωταει αυτα?παραδειγμα ροντριγκες του παοκ ο γκαλετι του ολυμπιακου.ειναι πολυ δυσκολο να φτιαξουμε ομαδα να παιζει playstation και να νικαει.αλλα μπορουμε να φτιαξουμε μια ομαδα να ειναι ολοι γρηγοροι να πιεζουν ψηλα να κλεβουν μπαλες εξω απο τη περιοχη του αντιπαλου και να κανουν ευκαιριες.τη πιεση που εκανε ο ατρομιτος στον ολυμπιακο του εκλεβε μπαλες και εβγαινε στη πλατη δεν μπορει να τη κανει ο πατιτο αλμειδα μανταλος μπακασετας γιατι ειναι αργοι δεν εχουν πνευμονια.εισαι απο τους λιγους που λεει οτι η ομαδα βαζει τους κανονες το συστημα της ομαδας το τροπο παιχνιδιου και περνει τους παιχτες και το προπονιτη που μπορουν να αντεπεξελθουν σε αυτο το τροπο.εχω βαρεθει να ακουω οτι η ομαδα εδωσε τα κλειδια στο προπονιτη.δηλαδη ο μελλισανιδης δινει τα κλειδια της eagean σε ενα ασχετο ?η αεκ παιζει επιθετικα με πιεση ψηλα ο κοσμος θελει να βλεπει θεαμα αυτη ειναι η αεκ μπορεις κιριε να το διδαξεις αυτο?

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς νικος :΅Είμαι από τους ελάχιστους γραφικούς. Ποιός κόσμος;

  3. Ο/Η netrino λέει:

    Δεν είναι κακοι χειρισμοί ή ομάδα κρύφτηκε όλο το καλοκαίρι παίζοντας με χωριά και μπυραρίες ή με κλειστές πόρτες φιλικά.Στην Ευρωπη πέταξε λευκή πετσέτα,μην υποτιμαμε τα πρόσωπα.θεωρω πως εσκεμμένα δεν ενισχυθηκαμε κ είμαι περίεργος για ποιο λόγο.

  4. Ο/Η conpater λέει:

    Νικο,και μπαλα ξερει και πολυ μαλιστα. Και βλεπει τι γινεται και τι δεν γινεται στην ομαδα.Οι προεταιρεοτητες ομως ειναι αλλες,εξοχως σοβαροτερες σαν επιχειρηματιας,οποτε η ομας ερχεται σε δευτερη μοιρα. Και δεν ειναι ο μοναδικος.Παντου ετσι γινεται,για αυτο και οι υπαρχουν τα στελεχη να ασχολουνται με το αντικειμενο. Οταν δεν ασχολειται αυτος οπως θα πρεπε,δεν υπαρχουν ανθρωποι να ασχοληθουν ΣΟΒΑΡΑ με την ομαδα, και αναλωνεσαι σε κορωνες,φωτοβολιδες δηλωσεις,και μια σου φταιει η ΕΠΟ, την αλλη ο κορακας, την παραλη η κυρα-Μαρια γιατι δεν εβαλε μαλακτικο στο πλυσιμο, ε τοτε αγαπητε μου ειναι αυτο που λενε χρονια στα ορεινα της Πινδου, της κοντης ψωλης της φταινε οι τριχες…..Αν σε καλυψα,καλως…Αν οχι, συνεχισε να αναρωτιεσαι..!!!

  5. Ο/Η netrino λέει:

    @conpater
    Επειδή ο Στηβεν αναφερει για προπαγάνδα στο κειμενο,ν α μας παρουσιάσετε μερικοί το απόλυτο αφεντικό ως χρυσή εφεδρεία γράφοντας πως δεν ασχολείται ο ίδιος προπαγάνδα είναι.Θυμιζει έντονα τη φράση που έγινε ανέκδοτο”άμα τα πάρω αγοράζω την αμπαρτσελινα

  6. Ο/Η netrino λέει:

    Μπαρτσελονα

  7. Ο/Η conpater λέει:

    Αγαπητε, γινε πιο σαφης στο τι ακριβως ζητας και θα σου πω.