Α Ε Κ – ΠΑΟΚ

Για γήπεδο, δεν συζήτησα τίποτα σήμερα. Από την Πέμπτη τα ξενύχτια ήταν συνεχόμενα με τις γιορτές και τα γλέντια των διδύμων. Ήρθε κι ο καιρός σήμερα που τα έκανε μαντάρα με την ψύχρα και την υγρασία, και που ταίριαξε και με τις προβλέψεις αυτών που ασχολούνται με το παρασκήνιο – αν υπάρχει κάτι τέτοιο στο χωριό που λέγεται Ελλάδα – οτι το παιχνίδι είναι 0-2, πιο καλά στην τηλεόραση και με ελεγχόμενο εκνευρισμό. Με την ευχή τουλάχιστον κάτι να βλέπαμε.

Όπως πρέπει να είδε και ο πιο αδαής, τα κενά της αποστολής της ομάδας. Που δήθεν έχει πλήρες ρόστερ. Φυσικά δεξί εξτρέμ δεν υπάρχει με τον Λάζαρο να τρέχει σε όποιο πλάγιο υπάρχει ανάγκη, καμία αλλαγή για κάποιο εξτρέμ και  κανένα αναπληρωματικό σέντερ μπακ. Στον πάγκο αυτήν την φορά δυό πλάγιοι – θυμηθείτε τα παιχνίδια που δεν υπήρχε ούτε καν αλλαγή – αλλά και δυό πανομοιότυπα σέντερ φορ. Κι όλα αυτά επειδή ήταν τιμωρημένος ο Βράνιες; Φυσικά αδέρφια. Αυτός ήταν ο σχεδιασμός του καλοκαιριού. Και που ευτυχώς που έχουμε μεταγραφές τον Γενάρη. Διότι αν δεν υπήρχαν, τότε ούτε Αϊντάρεβιτς, ούτε Βράνιες, ούτε Αραούχο. Εμείς θα παίζαμε στην υγεία του μαλάκα που κάνει πρόγραμμα. Τέλος πάντων.

Στο βρεμένο τερέν και με καμιά δυάρα χιλιάδα κόσμο, η ομάδα κατέβηκε με 4-2-3-1. Όλα αναμενόμενα σαν μια εικόνα βγαλμένη από το μέλλον. Για να κονομήσεις, πρέπει να επενδύσεις. Κανόνας είναι αυτός σε κανονικά κράτη, που δεν κυκλοφορούν ελεύθεροι οι ντόπιοι επιχειρηματίες ή δημοσιογράφοι σαν τον λεχρίτη που η ΕΣΗΕΑ τον έχει γενικό γραμματέα. Όπως κανόνας είναι να κάνεις γκολ ένα πέναλτυ ανέλπιστο την ώρα που ακόμα ψάχνεις να βρεις τα πατήματα σου στο γήπεδο.

Καλύτερη διάθεση είχε η ΑΕΚ σε σχέση με τον αντίπαλο. Ψηλά το πρεσάρισμα, καλή κυκλοφορία της μπάλας κι αρκετές εναλλακτικές στον τρόπο ανάπτυξης. Σε ένα παιχνίδι μονόδρομο για νίκη θεωρητικά, όπως θεωρητική ήταν και η βαθειά ουλή στο κεφάλι του Ίβιτς, που επουλώθηκε χωρίς καν να του αφαιρεθούν κάποιες τρίχες για τα μάτια του κόσμου. Πρακτικά, είχαμε μπόλικα νεύρα κι αρκετά φάουλ, κύριο χαρακτηριστικό Πόντιων αντιπάλων που όμως κάπου είναι σύμμαχοι, και που μπόρεσαν κι έκαναν και τον Μπακασέτα Πόντιο με το απίθανο γκολ που έχασε, αλλά και το επίσης καταπληκτικό που έβαλε.  Σε ένα πρώτο μέρος, που η ΑΕΚ ήταν μακράν καλύτερη και δίκαια προηγήθηκε. Και με τις ευκαιρίες αλλά και με την κατοχή της μπάλας, δηλαδή την απόφαση να παίξει κυριαρχικά και με πλάνο.

Κι αν αυτά που είπα, φαίνονται κάπως υπερβολικά, ευτυχώς που ήρθε και το δεύτερο μέρος. Στο οποίο, μόνο μία ομάδα υπήρχε μέσα στο γήπεδο. Μια ομάδα πραγματικά μεγάλη, σε επίπεδο ποδοσφαίρου κατοχής κι αυτογνωσίας για το τι πρέπει να κάνει. Χωρίς να απειληθεί πουθενά, και ξέροντας πότε και πώς να απειλήσει. Χωρίς τις μεγάλες ευκαιρίες του πρώτου μέρους, αλλά με σημαντικές στιγμές για να τριπλασιάσει το σκορ.

Τρομερά πατήματα στο κέντρο, άριστη διαχείριση των διαδρόμων που θα άφηνε ο αντίπαλος, φοβερό τρέξιμο κι εκπληκτικό κοουτσάρισμα από τον Χιμένεθ. Μπορεί να φάνηκε οτι ο ΠΑΟΚ πήρε το γήπεδο, αλλά αυτό ήταν όπως φαίνονται τα γεγονότα για τον Σαββίδη. Δήθεν οτι είναι ο νέος αυτοκράτορας. Ενώ είναι ένας μπούρδας και μισός, και μόνο με κάποια συγκατάνευση του πραγματικά κραταιού, μπορεί και να πετύχει κάτι. Όπως στον τελικό με τα οφσάιντ.

Και φυσικά το δεύτερο ημιχρόνιο, ξανααποδεικνύει οτι δεν υπάρχει παρασκήνιο, ούτε κανάς δράκος κρυμμένος. Διότι μέχρι και ο Θάνος, φανερός ήταν σε ένα παιχνίδι, που αν το πρόσεχε παραπάνω η ΑΕΚ, θα είχε συντρίψει τον αντίπαλο, που απλά καρτερεί πλέον την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη να αποφασίσει για την τελική βαθμολογία. Δηλαδή να αποφασίσει ποιόν Πόντιο φοβάται περισσότερο.

Μου άρεσε όμως το παιχνίδι, και δεν μιλάω για το αποτέλεσμα. Βλέπετε εγώ είμαι λίγο πιο παλιός, και φυσικά τον ΠΑΟΚ έμαθα να τον βλέπω πάντα νούλα. Στην Ελλάδα όμως είμαστε, οπότε με ένα κουτάκι μπύρας και με μόλις δυό νίκες απέναντι σε μια χρεοκοπημένη ομάδα, έχεις την ευκαιρία να πας στο champions league. Φυσικά φταίει ο Σόιμπλε για τον λαό, κι όχι οι κατσαπλιάδες που δήθεν επιχειρηματούν στην Ελλάδα, αλλά ας μην βγάζουμε και τέτοια συμπεράσματα από ένα απλό παιχνίδι ποδοσφαίρου, που μπορεί και να μην έγινε. Όπως δεν έπεσε τελικά ο Λεβαδειακός ή όπως η πληροφόρηση ανήκει σε μέσα αγορασμένα από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την δημοσιογραφία.

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

11 Responses to Α Ε Κ – ΠΑΟΚ

  1. Ο/Η Koreas λέει:

    Καλησπέρα Steven

    Για το γήπεδο έχεις κάποια ενημέρωση;

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Καλησπέρα Τάκη. Καμία ενημέρωση δεν έχω, μένω στην σημερινή δήλωση του μεγιστάνα οτι μόλις πάρει την άδεια, την επόμενη μέρα θα μπει η μπουλντόζα. Δεν το αποκλείω καθότι και η ΑΕΚ ένα προπονητή τον έχει. Ουδείς ασχολείται με το αν είναι προπονητής ή πόσες μπουλντόζες απαιτούνται. Οπότε θέλω την άδεια για να δω μετά και τα μύρια.

  3. Ο/Η mporat λέει:

    Κάποια ενημέρωση με το αν έχουν εντοπιστεί οι “οπαδοί” μας που συμμετείχαν στα επεισόδια του Βόλου κι αν τους απαγορεύτηκε η είσοδος στο γήπεδο έχεις;

    Ας γελάσουμε και λίγο, αρκετά με τη βροχή και τα κρύα.

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς mporat : Ποιοί να τους εντοπίσουν; Αυτοί που τους έστειλαν; Γνωρίζονται τέλεια, οπότε ο εντοπισμός είναι σαν αυτά που είπε ο Δημάτος : Οι φιλήσυχοι άνθρωποι της ΑΕΚ έφυγαν από το γήπεδο, φοβισμένοι κι αηδιασμένοι από τα δακρυγόνα που πέταγε η ατυνομία. Δηλαδή, ή πιο μαλάκας πεθαίνεις ή κάργα μαλάκας κάθεσαι κι εισπράττεις πούτσους και λεφτά. Και βέβαια στο τέλος ρωτάς, ποιό είναι το ποδόσφαιρο που θέλουμε. Και πλέον το μαλάκας είναι τίτλος τιμής μπροστά στην επαγγελματική πουστιά.

  5. Ο/Η mporat λέει:

    Θυμάμαι πάντως στα περσινά ματς των πλέι οφ αρκετό κόσμο στο γήπεδο, φετος δεν πατάνε ούτε οι μισοί. Ανησυχεί κανείς ή μπα;

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς mporat : Ποιοί να ανησυχήσουν δηλαδή; Αυτοί που μοιράσανε τα εισιτήρια, αυτοί που κάνουν επικοινωνιακήγ πολιτική ή αυτοί που το παίζουν μεγιστάνες; Σαν να ρωτάς αν ανησυχούν οι βουλευτές για το μέλλον της Ελλάδας.

  7. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Εγω μενω στη δηλωση του μεγιστανα
    Δημ/φος: Ο κοσμος θελει μεταγραφες.
    Μελισσαν: Εγω να δεις τι θελω!
    Εσκασα στα γελια. Καληνυχτα.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς J. Patikas : Στο είπε. Σταρχίδια μου ο κόσμος. Πολύ κοντά με την διανομή των εισιτηρίων. Πόσο πιο καθαρά το θέλεις;

  9. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Κρίμα που ο παοκ με 2 γκολ και ενα κουτάκι μπύρας θα πάρει την πρώτη θέση.
    Η απάντηση Μελισσανίδη για τις μεταγραφές δίνει ξεκάθαρα το στίγμα για την επόμενη μέρα. Πιο ωμά δε μπορούσε να το πει.
    Καλή μας τύχη

  10. Ο/Η netrino λέει:

    Γιατι κατηγορείτε τον εγγυητή επειδή,δεν είναι λαικιστής και λαοπλάνος; 😀

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Ποιός τον κατηγόρησε; Ίσα ίσα που είπαμε οτι δεν είναι λαοπλάνος κι οτι δεν θέλει τον λαό με κάποια αγοραστική δύναμη κι άρα θέλει τους χούλιγκαν, που μπορεί και να τους χαρτζηλικώσει. Μαζί του στην πλάνη του και μόνος του στο γήπεδο. Ειδικά εκεί που θα μπουν μπουλντόζες και θα ρίξει και ογδόντα.