ΦΕΤΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ

Να ξεκινήσω μ’ ένα ανέκδοτο : Ήταν τρεις που σκάβανε, σκάβανε, σκάβανε. Ρε σκάβανε, σκάβανε και σκάβανε. Εδώ τελειώνει το ανέκδοτο. Τι; Δεν σας άρεσε; Ακούστε αγαπητοί. Το ανέκδοτο μπορεί να μην έχει χιούμορ, όμως έχει βάθος. Κι αυτό του δίνει σημαντική αξία.

Όπως σημαντική αξία έχει το σημερινό ρεπορτάζ της ΑΕΚ, το σχετικό με κάποιον παίκτη Κόρδοβα. << Εδώ κι ένα μήνα η ΑΕΚ δούλευε την περίπτωση αυτή, σαν την σπουδαιότερου τύπου επένδυση της. Μια μεταγραφή εκτός σχεδιασμού, κι εκτός budget. >> Τι αξία έχει το ρεπορτάζ; Του ίδιου βάθους με το προαναφερθέν ανέκδοτο. Ειδικά μάλιστα όταν διαβάζεις και την συνέχεια του ρεπορτάζ οτι μόνο η ΑΕΚ είχε ανακαλύψει αυτό το ταλέντο αλλά οι καλές του εμφανίσεις βάλανε κι άλλους παίκτες στο παιχνίδι της μεταγραφής του.

Φέτος λοιπόν έχουμε καινούργια στοιχεία στο σερβίρισμα του σανού. Κοιτάμε δηλαδή και περιπτώσεις παικτών, που δεν ανήκουν στον σχεδιασμό – ποιόν άραγε λοιπόν; – αλλά έχουμε και μυστικά budget, που μπορούν άνετα να ενεργοποιηθούν αν βρεθεί κάτι καλό. Αυτό όμως δεν είναι τόσο παρεξηγήσιμο, για να μην γκρινιάζουμε συνέχεια. Ας πούμε δηλαδή οτι ψάχνουμε ένα μπακ αλλά ξαφνικά χυπάει το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη της γραμμής είναι ο Μέσι, που θέλει να έρθει στην ομάδα χωρίς χρήματα. Να μην τον πάρουμε;

Αυτό που είναι της απόλυτης πλάκας είναι η απόλυτη αντιφατικότητα στις ειδήσεις του ρεπορτάζ. Δηλαδή κάτι που είναι ουρανοκατέβατο, θα αποτελέσει την μεγαλύτερη επένδυση της ΑΕΚ; Άντε κι είναι κι έτσι. Όταν παλεύεις την περίπτωση για ένα μήνα, και μάλιστα έχεις συμφωνήσει κι όλα τα ποσά, τότε ο σχεδιασμός παραμένει ακριβώς ο ίδιος ; Της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος τελικά, όπως και η πορεία του σχεδιασμού της ΑΕΚ.

Ο οποίος σχεδιασμός, είχε σχεδιάσει να μείνει ελεύθερος ο Βίκτωρας από την αλογοτροφή, κι αμέσως να πάρει τον παίκτη, που δεν ήταν στα σχέδια αλλά ήταν άλλος, που φυσικά κι εγκαταλείφθηκε. Φανταστείτε δηλαδή τον άλλον, που σαφέστατα προκύπτει οτι θα ήταν χειρότερος του Κλωναρίδη με την απλή λογική. Οπότε ο σχεδιασμός παραμένει σταθερός λόγω της άρνησης του Κόρδοβα και λόγω της αυτοπρότασης του Κλωναρίδη.

Μιλάμε οτι το scouting της ΑΕΚ και μάλιστα με την λίστα του φαλακρού έτοιμη εδώ και δύο μήνες, αναζητεί παίκτες εκτός σχεδιασμού ή παίκτες που θα μείνουν ελεύθεροι ακόμα και στην Ελλάδα. Τέτοια προετοιμασία, ούτε ο Μουρίνιο. Διότι σε αυτήν την ετοιμότητα των ανθρώπων της ΑΕΚ, μπορούμε και να προσθέσουμε και τον Άλβαρο Γκαρθία, και τον Αραούχο αλλά και τον Σκόκο, που πλέον έχουν τελειώσει και με την βούλα.

Αυτό όμως που δεν έχει τελειώσει είναι να γεμίζουμε με γιούγκους, όπως το σέντερ φορ που θεωρητικά έκλεισε, όπως κι ένας Βουγιαντίνοβιτς που παίζει για την άμυνα. Οπότε ο σχεδιασμός είναι πράγματι ιδιαίτερα βαθύς αφού πλέον ανακαλύπτονται κονδύλια που δεν τα ξέρουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι αλλά κάποιος άλλος – ποιός να είναι άραγε; – και βέβαια όλα τα βήματα είτε γίνονται τυχαία, είτε σε στοχευμένους ελεύθερους ιτς. Βαθύτητα και σταθερότητα όμως, είναι σπουδαία χαρακτηριστικά.

Η ομάδα πάντως ενισχύεται όσο κι αν θέλαμε να φύγει ο Βινίσιους και να έρθει άλλος. Βλέπετε είναι κι αυτό το κακό παιδί ο Ντίντακ, που θα βλέπει τα παιχνίδια δίπλα στον τίγρη. Και βάζω και στοίχημα. Ο Ισπανός θα τον ειδοποιεί όταν δεν θα παίζει στην Εσπανιόλ κι ο τίγρης θα πετάγεται στην Ισπανία για να κάτσει μαζί του. Κάτι άλλο να γίνει, το αποκλείω. Με τον Ισπανό εννοώ, διότι με τον Αλμέιδα δεν αποκλείω να πάει μπόλικες φορές στον Ρέμμο.

Πάντως δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Η ομάδα ξεκίνησε προετοιμασία, και μετράει ήδη πέντε εξτρέμ και έξι χαφ με τις κατάλληλες μετακινήσεις παικτών και τα κατάλληλα βαφτίσματα. Είναι ομάδα πασπαρτού, όχι με παίκτες απλά κλιεδιά, αλλά γαλλικά και πολυεργαλεία. Διότι αυτά γράφει το ρεπορτάζ. Λάζαρος, Κλωναρίδης και Πατίτο, μαζί με Μπακασέτα και Μάνταλο στα φτερά. Τον Γιακουμάκη τον έχουνε στα φορ, ενώ στα χαφ υπάρχουν οι γνωστοί αλλά και οι Μάνταλος, Μπακασέτας ξανά. Κρίμα που δεν έχει δοκιμαστεί κι ο Ανέστης μπροστά. Κρίμα το μποι του.

Κι επίσης δεν πρέπει να βιαζόμαστε, διότι ακόμα και οι ίδιοι μέσα στην ομάδα, έχουν καταλάβει οτι κάνουν μαλακίες και δεν έχουν ανακοινώσει τίποτα για τα διαρκείας ακόμα. Εξ άλλου τα τρία πρώτα παιχνίδια είναι άνευ θεατών, κι άρα όλος ο χρόνος είναι μπροστά για να γεμίσει το πέταλο που επελέχθη ως πελάτης. Τι; Έχουμε κι Ευρώπη; Πραγματικά το σημερινό κείμενο είχε μπόλικα ανέκδοτα.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

16 Responses to ΦΕΤΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ

  1. Ο/Η Koreas λέει:

    @Steven

    Από τα σοβαρά – με κριτική διάθεση κείμενα ξεκίνησες να γράφεις κείμενα επιθεώρησης. Φουλ για δελφιναρΊο σε βλέπω τελικά.

    αν Κάποιος έχει το χάρισμα να γράφει τα καταφέρνει σε όλα τελικά.

    Μύθος ότι το δοκίμιο δε ταιριάζει με την κωμωδία.

    Μεγάλη μούσα ο σχεδιασμός της ΑΕΚ ;

    Χαχαχαχα……

  2. Ο/Η Koreas λέει:

    Α…..Στίβεν υπάρχει και δυνατό φιλικό με την πασίγνωστη δημοφιλής καρπατι. ……

  3. Ο/Η Κώστας λέει:

    Αυτή η ερώτηση απευθύνεται και στον Snitch. Κύριε Steven, θεωρώ απίθανο λόγω των επαφών σας να μην διαβάζουν ή να μαθαίνουν τη γνώμη σας, αλλά και άλλων αντιφρονούντων. Ίσως πάλι κάνω λάθος. Εάν ισχύει η άποψή μου, δύο τινά συμβαίνουν. Ή είναι παντελώς κατσαπλιάδες, που λέμε και εδώ στο χωριό μου, είτε οι άνθρωποι δεν μπορούν να βγούνε να πούνε την αλήθεια. Για αυτούς και τους άλλους λόγους δεν δυνάμεθα να κινηθούμε σαν σοβαρό μαγαζί. Αλλά μου φαίνεται σε μια εποχή και καλά μοντέρνα “σα μεγάλο club πρέπει να κάνει τον μεταγραφικό σχεδιασμό και να κινηθεί αντιστοίχως budget”. Αυτός ο Κετσετζόγλου, αλλά και άλλοι βοσκοί, με το τόσο παραμύθι που συνειδητά πουλάνε τόσα χρόνια, θεωρώ πως πλέον αυτά που γράφουν τα πιστεύουν. Πραγματικά το πιστεύω αυτό.

  4. Ο/Η mporat λέει:

    Μα γιατί γκρινιάζεις βρε Στίβεν, στον αέρα μας έχει η ΠΑΕ, κάνουμε συνεχή refresh στη σελίδα της για να δούμε αν βγήκε ανακοίνωση για τα διαρκείας να προλάβουμε να πάρουμε τις καλύτερες θεσεις.

    Ο μεταγραφικός σχεδιασμός είναι μελετημένος στο έπακρο, όπως άλλωστε και στους αντιπάλους μας, κάνουν κι αυτοί στοχευμένες κινήσεις επενδύοντας στο μέλλον. Το ενδιαφέρον για την έναρξη το ερχόμενου πρωταθλήματος είναι στα ύψη και αναμένουμε τιτανομαχίες όπως άλλωστε λεγόταν και πέρσι. Και είδαμε.

    Όσο για την Ευρώπη, θα πνίξουμε τους αντιπάλους με τα κασκόλ μες στο ΟΑΚΑ και αφού θα κάνει καύσωνα, θα πεθάνουν ακαριαία. Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε δύο απανωτές προκρίσεις και θα πετάξουμε στα αστέρια, δικαιώνοντας την υπομονή τόσων ετών. Ο πυραυλοκίνητος Λιβάγια, ο απροσπέλαστος Λόπεζ και ο τούρμπο Κλωναρίδης θα δικαιώσουν το ενδελεχές σκάουτινγκ όλης της χρονιάς και θα εξαχνώσουν κάθε αντίπαλο.

    Πώς σου φαινεται, είμαι έτοιμος να γράψω στο ευαγγέλιο365;

  5. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Κώστας : Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πού μπερδεύεσαι. Οι κατσαπλιάδες λένε την αλήθεια; Γιατί διαχωρίζεις τις περιπτώσεις, που ταυτίζονται; Μέχρι κι ο Χίος τους έχει πάρει χαμπάρι.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς mporat : If you can do it here, yoy can make it everywhere. Πας σε ένα θέατρο και δεν σου αρέσει η παράσταση. Θα βρίσεις εσένα ή θα πλακώσεις στην ειρωνεία τους συντελεστές της τεχνης; Ο δωδέκατος παίκτης θα πνίξει τον αντίπαλο αλλά ο παίκτης αυτός θέλει Φιλαδέλφεια για να γίνει πνίχτης. Στο ΟΑΚΑ δεν μπορεί διότι έχει ταρτάν στίβου. Όπως έχει κι ο άλλος τα ογδόντα πλην ΦΠΑ για να τα ρίξει.

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    Θεωρω το post κακοβουλο, το λιγοτερο.
    Σε 5 χρονια μεσα- 4 σαιζον στην ουσια μιας και η 5η ξεκιναει τωρα εχουμε αλλαξει 6 αριστερα μπακ. Πεταυρακης- Σοιλεδης- Ντιντακ- Ρουιζ-Βινισιους-Λοπες οι οποιοι και ΟΛΟΙ αν θυμαμαι καλα (ακομη και ο Πεταυρακης) λογιζωνταν ως ΒΑΣΙΚΟΙ.
    Δεν θα πιασω τις αλλες θεσεις μη το κουραζουμε.
    Αν λοιπον σε 4 σαιζον εχεις αλλαξει 6 φορες γνωμη για το αριστερο μπακ σου δε μπορω να καταλαβω προς τι τετοιες κακοβουλες εμμονες σαν αυτο το post.

    Αναλογα θα αποκτησουμε τον αναπληρωματικο φορ απο αυτον που εδωσε δανεικο (αρα δε της εκανε μαλλον) η ιδια ομαδα, η εξωτικη Λας Παλμας δηλαδη.

    Επισης ξανα-αποκτησαμε το εξτρεμ-μυθο που λεγεται Κλωναριδης, στο τελευταιο ματς που τον ειχα δει στον ημιτελικο κυπελλου ΜΠΑΟΚ-ΠΑΟ πρεπει να εχασε 4 η 5 φατσα με το τερμα στο πρωτο ημιχρονο. Εδω ερχεται και ο σχεδιασμος μιας και το παιδι ηξερε οτι πρεπει να παιξουν αι ποντιοι μεταξυ τους τελικο, αρα …

    Τελος εχουμε το Σκοκο που παιζει μονιμα ως μεταγραφη ακομη και αν παει 50 χρονων. Η μπαλλα αλλωστε δεν ξεχνιεται ειναι σαν το ποδηλατο.

    Ολους αυτους θα τους δεσει ο παικτης ουσιας που αναλογα το ματς θα αλλαζει θεση ρολους μιας και ειναι γνωστο οτι οπου τον βαλεις η αποδοση βγαζει ματια.

    Τελος θα πω οτι στην ομαδα που εχει παιξει ο Αλμειδα τερμα δε βλεπω παραλογο να παιξει ο Ανεστης CF. Αυτος δηλαδη δεν ειναι ανθρωπος? Χολερα εχει οπως ελεγε ο Σωκ για τον Τιμουρ?

    @ Κώστας

    Αμα σε εμενα ερθει ενας χειρουργος να μου πει αυτα που θεωρει βασικα στη δουλεια του δε προκειται να καταλαβω γρι. Η σχεση μου με τη χειρουργικη ειναι οσο της διοικουσας με το ποδοσφαιρο, μιας και το μονο νυστερι που εχω πιασει ειναι πιτσιρικας (δε ξερω αν το προλαβες το παιχνιδι) σε ενα παιχνιδι που ειχε κατι τρυπες σε ενα ασθενη και προσπαθουσες να βγαλεις το κοκκαλακι χωρις να ακουμπησεις τα τοιχωματα με τη τσιμπιδα, αλλιως αναβε ενα λαμπακι και εχανες.
    Οποτε παμε μαλλον στη εκδοχη του κατσαπλια, με αρκετη δοση λαοπροβλητου στο θεμα της αληθειας που ως γνωστον εχει τσακωθει εδω και χρονια.

  8. Ο/Η ΒΠ λέει:

    Η ομαδα υποτιθεται πως χρειαζοταν κυριως 2 ακραιους και εναν επιθετικο επιπεδου. Μεχρι τωρα βλεπω 0/3 να εχουμε ενω ξεκιναει μεθαυριο προετοιμασια. Δεν πιανω τις αλλες θεσεις.

    Θα αποκλειστουμε πανηγυρικα απο το Τσ.λ. Οποτε θα βγει το αγριογουρουνο και θα πει ”Δεν πειραζει, στοχος μας ειναι το Γιουροπα, καθως ως αδυναμοι θα ειχαμε δυσκολες κληρωσεις”. Θα αποκλειστουμε πανηγυρικα και απο το Γιουροπα, και θα πουμε στοχος μας ειναι το πρωταθλημα. Θα μεινουμε στο -10 το Νοεμβριο και θα πουμε δεν πειραζει ολα καλα, επειδη θα εχουν ξεκινησει χωματουργικες εργασιες στο οικοπεδο, που υστερα θα διακοπουν λογω ελλειψης χρηματων.

    ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΣ.Λ ΜΕ ΑΝΕΣΤΗ ΜΑΝΔΑΛΟ ΜΠΑΚΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΙΤΟ ΚΑΙ -20% ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΜΠ.

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    @ ΒΠ.
    Εσύ φιλαράκο πού είσαι φίλος του κλάμπ κάτσε σπίτι. Άσε να πάμε εμείς που γουστάρουμε να γαμοσταυριζουμε από μέσα. Με αγάπη πάντα στα λέω αυτά. Πρωτάθλημα θέλουμε και εμείς που θα πάρουμε διαρκείας αλλά αυτό που θέλουμε από τον Πρόεδρο το διεκδικούμε μέσα από το γήπεδο.Και γενικά το λέω αυτό στην ζωή μας.ΌΧΙ ΚΑΝΑΠΕΔΑΟΥΑ. ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ……….

  10. Ο/Η Σπυρος λέει:

    Αληθεια, αφου ο Μελισσανιδης δεν ηθελε να χτυπησει κυπελλο,γιατι δεν αποκλειοταν νωρίτερα να μη γινει ρεζιλι στον τελικο;
    Αν το εδωσε για λεφτα ,γιατι δεν παιρνει 2-3 καλους παιχτες του 1 εκατομμυριου η αν είναι λιγα τα λεφτα 2-3 νεους από εθνικες ελπιδων ,πραγματικα καλους να χτισει μια ομαδα υγιη με μελλον?
    Ρε παιδια είναι σιγουρα του Τιγρη η ομαδα η παιζει τιποτα άλλο?

  11. Ο/Η ΒΠ λέει:

    Τι διεκδικουμε απο μεσα δηλαδη απο τον προεδρο; Δεν βλεπω και καμια απολυτως αντιδραση για το Μελ 4 χρονια που η ΑΕΚ ΜΟΝΟ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΑΙ.

    Τα καναπεδαουα να τα πεις αλλου και οχι στους εδω που οι περισσοτεροι πληρωνουν καθε χρονο μετρητα επι 10-20-30-40 χρονια μεγαλε ανωνυμε. Τα τελευταια 4 χρονια που ειναι ο μελισσανιδης γκρινιαζω μονο πληρωνοντας διαρκειας στο κεντρο.

    Εφοσον ομως εξακολουθει η ΠΑΕ να μας δειχνει πως δεν μας θελει αλλα θελει ολη τη σαπιλα της 35 για κοσμο της, θα τα κοψουμε γιατι ειναι και πολλα για αυτο που παρακολουθουμε. Πληρωσε εσυ τα κερατιατικα των βαλτων του Βολου που απο θαυμα δεν ειχαμε 100 νεκρους, και δες πρωτο παιχνιδι το Νοεμβριο με αλλους 2000 ανισορροπους, λογω των τιμωριων, οπου δεν καιγεται καρφι σε κανεναν. Εγω δεν θα το κανω, γιατι το χω κανει απειρες φορες. Γηπεδο καμια φορα και τζαμπα. Χαιρεται.

    Τετοια εποχη περσυ εμπαινε καποιος ΗAGA εδω μεσα και εκανε τον μαγκα οτι η ομαδα πεταει και τελικα ειμασταν 7οι ολη την χρονια. Και κατι τυποι σαν εσενα εχουν συμβιβαστει με αυτη την κατασταση και το μπατζετ Χαλκηδονας που εχουμε. Κριμα.

    ΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΛΑΚΕΣ.

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Σπύρος : Όσο προχωράς, το τίμημα ανεβαίνει. Ενδιαφέρει κάποιον αν θα γίνει ρεζίλι; Σε ποιόν έγινε ρεζίλι τελικά; Ποιός σου είπε οτι έχει την ομάδα για εσένα ή για να μην γίνεται ρεζίλι; Ερωτήσεις νηπιαγωγείου κάνεις.

  13. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ........ λέει:

    @ ΒΠ…Το ότι αγοράζεις διαρκείας στο κέντρο δεν σε κάνει περισσότερο αεκτζη από εμένα πού αγοράζω 20 χρόνια στο κόρνερ και άλλα 20 με εισιτήριο στην Φιλαδέλφεια.Το να μήν θέλεις να αγοράσεις διαρκείας είναι δικό σου θέμα,και εμένα φίλοι μου έχουν σταματήσει να βγάζουν και δεν τούς βάζω χέρι.Εμενα με πειράζει η μανία που βγάζεις λέγοντας για εχθρούς του κλάμπ.Ασε τόν κόσμο να κάνει ότι θέλει. Καί εμείς ξεκινήσαμε 5 άτομα και μείναμε 3.Δεν λέει τίποτα αυτό, παίρνουμε τα παιδιά μας και πάμε. Τώρα για το αν έχουμε συμβιβαστεί με το μπάτζετ χαλκιδωνας είσαι τελείως λάθος. Για το ΜΑΛΑΚΕΣ δεν θα σου πω τίποτα γιατί σου το έγραψα στο πάνω κείμενο ότι στα λέω αυτά με αγάπη και καλή διάθεση. Καλημέρα. Και δεν είμαι ο (HAGA).. πλάκα κάνω.Σας διαβάζω χρόνια και έχω γράψει και εγώ που και που.

  14. Ο/Η ΒΠ λέει:

    ΠΡΟΣ ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ:

    Δεν μιλησα για τα δικα σου εισιτηρια που δεν τα ξερω, αλλα για τα δικα μου επειδη ειπες για καναπεδες. Και δεν ειμαι πιο ΑΕΚ απο κανεναν. ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ
    5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΝΑ ΑΠΕΧΩ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ. Που απλα βαρεθηκαμε τη στηριξη καθε χρονο για αυτη την αηδια του Μελ και του Ντουσαν.

    Ουτε ειπα πως εισαι ο Χαγκα. Ο Χαγκα ηταν απο την παε και το γραφω χωριστα. Το μαλακες παει σε οποιον ασκει διοικηση στην ΑΕΚ που εχει μικρυνει σαν συλλογος και ακομα χειροτερα εχει μικρυνει σε νοοτροπια κοσμου που δεχεται αδιαμαρτυρητα διεκδικηση 5ης θεσης με Χανια και σκοντα.

    Καλησπερα

  15. Ο/Η ΜΟΝΟ ΑΕΚ ΡΕ........ λέει:

    Μαζί σου.

  16. Ο/Η ΣΠΥΡΟΣ λέει:

    Ρεαλιστικα σκεπτομενος εχεις απολυτο δικιο Στηβεν,το θεμα ειναι που ειναι η αγαπη για αυτο που συμβολιζει η ΑΕΚ που ειναι η διψα να εισαι πρωτος?Πουθενα,μονο να μετραμε το χρημα.