Αριστερο ‘μνημειο’

Καθε εποχη εχει και τα μνημεια της. Στην Ελλαδα της ΠΦΦ (πρωτη φορα φασιστερα), μεχρι προσφατα ειχαμε αφιερωσει ολο το χρονο μας στη περηφανη διαπραγματευση. Αυτη που ο ιδιος ο Klaus Regling ειπε παρουσια κυβερνητικων βουλευτων στο συνεδριο του Economist οτι μας κοστισε 100 ΔΙΣ ευρω απο το 2015 μεχρι σημερα, χωρις ΕΝΑΣ απο τους περηφανους φασιστερους να πει ΚΙΧ. Ουτε φυσικα να διαψευσει ο ΄εμεινα 2 χρονια στο Αιγαλεω’ κυβερνητικος εκπροσωπος. Βεβαια και εγω ‘εμεινα’ 2 χρονια στη Σαλαμινα/Περαμα- ως ναυτης στο ενδοξο Π.Ν 1,5 χρονο Σαλαμινα/ 6 μηνες Περαμα- αρα μαλλον κανω τουλαχιστον για υπουργος, σωστα?

Ο Klaus Regling βεβαια μιλαγε ΜΟΝΟ για τα νεα δανεια, μη υπολογιζωντας τις αλλες επιπτωσεις οπως η μειωση του ΑΕΠ, τι εχουν φερει τα capital controls στην αγορα, η την απαξιωση των τιμων των τραπεζων κατα 25ΔΙΣ μονο στην ονομαστικη τους αξια στο ταμπλω π.χ. Βεβαια αυτα τα εχω γραψει πριν σχεδον 2 χρονια, τοτε που ακομη το ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΙ ηταν ASSET, πριν γινει ΑΝΟΗΤΟΣ (και οι δυο χαρακτηρισμοι ειναι απο τον μεγαλο τιμονιερη Αλιεξη σε διαστημα 6 μηνων για τον ιδιο ανθρωπο!). Ο Klaus Regling απλα επιβεβαιωσε τα νουμερα που εγραφα και δε θελουν δα και κανα πτυχιο οικονομικων να αθροισεις.

Χτες λεει στηθηκε το μνημειο πεσωντων στην ΕΡΤ. Η αληθεια ειναι οτι ενω δε γνωριζω καποιον που να επεσε στην ΕΡΤ, μπορει οντως καποιος να σκονταψε σε καμμια λακουβα, η να πατησε κανα λυμμενο κορδονι, δεν το αποκλειω.

«Μνήμες και χρέος» λεγεται το μνημειο που οπως καταλαβετε πληρωσαμε ολοι μεσω της ΔΕΗ. Οι μνημες πορφανεστατα ειναι για το 0,0001% τηλεθεαση του σταθμου με τους 3-4-5 χιλιαδες εργαζωμενους που ηρωικα ο μεγαλος τιμονιερης Αλιεξης επανεφερε στις αιωρες ‘δουλειες’ τους παρεα τοτε με τον Λαφαζανωφ τον Στρατουλωφ και την ανυπερβλητη Ραχηλ την ευρωεκτυπουσα. Αυτην που θα τυπωνε 100 δις ετσι για πλακα να μοιρασει στο λαο. Ο Λαφαζανωφ αντιθετα ως πιο μετρημενος, ειχε μονο 5ΔΙΣ, αυτα που του ειχε δωσει ο Πουτιν οπως μας διαβεβαιωνε κατηγορηματικα και καθημερινα ως υπουργος αναπτυξης του μεγαλου τιμονιερη. Οποτε 2 σεναρια υπαρχουν, η ο Λαφαζανωφ εχει παντελονιασει 5 ΔΙΣ, η μας ελεγαν ψεμματα. Γιατι οταν ο υπαλληλος πουλαει ΠΑΠΑΤΖΑ και εσυ ως προισταμενος του δεν την αρνησαι τοτε εισαι το ιδιο ΠΑΠΑΤΖΗΣ. Τριτο σεναριο ο συντροφος Βλαντιμιρ να τον εστειλε στο διαολο  απο εκει που ηρθε δε νομιζω να υπαρχει και μας το ειχε ξεκαθαρισει αλλωστε ο υπουργος: KAI αγωγος θα γινει ΚΑΙ προκαταβολη θα παρουμε..

Το δευτερο συνθετικο του μνημειου δε μπορουσε να λειπει απο τη συχρονη Ελλαδα: ΧΡΕΟΣ. Οτι κανει αλλωστε η ΠΦΦ εχει μεσα φεσι και μαλιστα μεχρι τον αστραγαλο. Ειναι λογικοτατο αλλωστε οχι μονο να αναστησουμε την ΕΡΤ του Τσακνη για να λιβανιζει τον μεγαλο τιμονιερη Αλιεξη, αλλα και να χρωσταμε απο πανω μιας και τα τελη μεσω ΔΕΗ που καλυπτουν το 96,8% των εσοδων της δεν ειναι αρκετα. Ο Σαμαρας λοιπον που εκλεισε το μαγαζι να μη πληρωνουμε τους τεμπεληδες ειναι ο κακος, και το μνημειο ειναι το αφιερωμα στο χρεος που ξαναγυρισε κανονικα και με το νομο. Στη δε γιορτη οι φασιστεροι, πλακωθηκαν για το ποιος εχει τη καλυτερη μνημη η το μεγαλυτερο χρεος. Κανω quote τον Πανουτσο:

Έχοντας τα  δύο παιδιά της στο πλάι, είτε για να ψήνονται από μικρά στους λαϊκούς αγώνες ή επειδή δεν ήξερε πού να τα αφήσει, η Ραχήλ κοίταζε κατάματα τον Τσακνή που αγωνιζόταν να μιλήσει και απήγγειλε ταυτόχρονα. «Το πιο σκοτεινό εργαλείο, στα χέρια καθεστωτική κυβέρνησης, το οποίο υπηρετείται. Είσαστε τόσο άνανδροι και ξετσίπωτοι, που δεν τολμάτε εδώ και πολύ καιρό από τον Σεπτέμβριο να δώσετε τον λόγο σε αυτούς που αγωνίστηκαν…». Σε αυτό το σημείο ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης της ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισε να διακόψει την διφωνία. Έχοντας να λύσει ένα δύσκολο πρόβλημα. Από πού μπορεί κάποιος να πιάσει την Μακρή και να την απομακρύνει με το πιάσιμο να είναι αποτελεσματικό χωρίς να είναι παρεξηγήσιμο. Ο Καλφαγιάννης κατέληξε σε ένα απαλό πιάσιμο από το μπράτσο. Το οποίο φυσικά δεν απέτρεψε την Ραχήλ από το να συνεχίσει. Τότε ανέλαβε δράση ο Διονύσης Τσακνής.

Με λόγο κατάλληλο για πρόεδρο της ΕΡΤ της εποχής του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε να φωνάζει «Θα βγάλετε το σκασμό επιτέλους; Βγάλτε το σκασμό. Σκάσε, σκάσε». Η Ραχήλ απομακρύνθηκε κρατώντας μια ανθοδέσμη με γλαδιόλες που είχε φέρει για να αφήσει στο μνημείο και τα δύο παιδιά που είχε φέρει για να μην τα αφήσει. Ο οπαδός της φώναζε «Τσακνή θα το θυμηθείς». Ο Τσακνής έμπαινε στο ηρωικό κομμάτι της ομιλίας του που παραλλήλιζε τον αγώνα της ΕΡΤ με τον αγώνα του Πολυτεχνείου. Λέγοντας ότι στα κάγκελα της ΕΡΤ δεν δολοφονήθηκαν αγωνιστές όπως ο Διομήδης Κομνηνός και τα άλλα παιδιά του Πολυτεχνείου. Αλλά λέω εγώ αν είχαν δολοφονηθεί δεν θα είχαμε ένα νέο Πολυτεχνείο. Και επειδή δεν δολοφονήθηκαν πρέπει να κολλάμε σε αυτή την ασήμαντη λεπτομέρεια και η μαύρη ΕΡΤ να μην εορτάζεται σαν το Πολυτεχνείο στα χρόνια του Σαμαρά; Unquote.

Ελπιζω η 3/7/2017 να γινει ημερα τιμης για τους Αγωνιστες της ΕΡΤ με καταθεση στεφανων, κοκκινα χαλια κλπ. Μπορουμε να τη κολλησουμε και με την 4th of July και να κανουμε συν-εορτασμο της Independence Day των φονιαδων των λαων που εχουμε γινει κολληταρια. Οχι τιποτε αλλο αλλα να κολλαμε και ενα διημερακι τον Ιουλιο που για το δημοσιο με ΠΣΚ μεσα γινεται ΑΝΕΤΑ εβδομαδα.

Οταν 2,5 χρονια δεν εχουμε τι να πουμε και εχουμε φλομωσει στο ψεμμα ολο το πλανητη και στη μπαρουφα ολη την Ελλαδα, πρεπει να κατασκευασουμε ηρωες και αγωνες. Τωρα ποσο αγωνα θελει να σκαρφαλωσεις ενα καγκελο η να ξανα-ανοιξεις μια υπηρεσια κηφηνων δε το γνωριζω, μιας και στη προσωπικη μου ζωη χρησιμοποιω πορτες, και κηφηνες δεν εχω στο γραφειο μου. Αντιθετα οποιος πιαστει να κολοβαραει η να μη παραγει εχει μια προειδοποιηση, δευτερη ειναι η κιτρινη καρτα και τριτη η κοκκινη-περαστε απο το λογιστηριο. Οπως στο ποδοσφαιρο δηλαδη, ειμαστε εξηγημενοι day one με ολους, οτι εδω ειναι εταιρεια και οχι σφαιρηστηριο η καφενειο.

Το ‘μνημειο’ λοιπον εγινε και το βλεπω να αντεχει οσο ο μεγαλος τιμονιερης. Ο χαβαλες ομως ξεκινησε και εχω διαβασει 2 πετυχημενα για τη αισθητικη του μνημειου:

Το ενα ειναι οτι πρεπει να στηθει έξω από τα γραφεία του ΣΕΣΑ. Του Συνδέσμου Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων σε απότιση τιμής όσων κλείστηκαν σε ασανσέρ. Το δευτερο ειναι να μεινει ως εχει στη ΕΡΤ και να συμβολιζει ολους που σπρωχνωνται να χωθουν για μια θεση στο δημοσιο του μεγαλου τιμονιερη.

Either way η αισθητικη ειναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΙΤΣ οπως αρμοζει σε ολο αυτο το ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟ καρακατσουλο που μας κυβερνα. Ας ελπισουμε οχι για πολυ ακομη.

 

 

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

42 Responses to Αριστερο ‘μνημειο’

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Και για να πουμε και ενα για τους αναλογους χαβαλεδες:

    Πως γινεται να μη περνας τα ιατρικα- ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΑ ΞΑΝΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ?- και μετα να τα περνας?

    Μα κατι ερωτησεις που κανω.. στην ΑΕΚ ειμαστε. στην ομαδα του Λεσκοτ του ποδηλατη, του Ουγκο του παιρνω 15 κιλα σε 6 μηνες, του Τσιγκρισκι του μια παιζω 10 καθωμαι και φυσικα του Χοντραρεβιτς. Που ηρθε σε πληρη αγωνιστικη δραση και κατασταση (ανακοινωση ΑΕΚ ΠΑΕ) και ηταν 15 κιλα υπερβαρος (δηλωση ιδιου) εκ των οποιων τα 5-6 ακομη γραφουν στη στομαχαρα πανω στη φανελλα..

    Εξαφανιστηκαν και τα ρεπορταζ απο τα διαρκειας μεσα σε μια μερα. ΑΧΝΑ πουθενα.
    Τετοιο χαμο ποιος τον περιμενε?
    Ουτε καν ΄σπανε τα τηλεφωνα της ΠΑΕ’ απο ολο το πλανητη.

  2. Ο/Η stelathen λέει:

    η μακρη εκανε την απολυτη ξεφτιλα για ανθρωπο, χρησιμοποιησε παιδια για να μην την πλακωσουν στις μαπες. απο εκει και μονο μπορεις να καταλαβεις ποσο μαλακησμενη μπορει να ειναι και ποσο επικινδυνη για το μελλον και την ανατροφη των παιδιων της.και το ερωτημα ειναι: βρεθηκε ανθρωπος να την πηδηξει?

    στην ολη τελετη ηταν 3 και ο τσακνης, και η δικαιολογια ηταν οτι οι εργαζομενοι της ερτ δουλευαν εκεινη την ωρα και δεν ηθελαν να αφησουν τα γραφεια τους………… μαλλον ηθελαν να πουν που να αφησουμε το κυλικειο με τα ερ κοντισιον. να βγαινουμε στο λιοπυρι εξω.

    ειμαι ετοιμος να προσθεσω το μνημειο της ερτ στα αξιοθεατα της αθηνας στο tripadvisor

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ stelathen
    Εδω βρεθηκε ανθρωπος που παντρευτηκε τη Ζωη τη σαλεμενη με τη φατσα γοριλλα, το σωμα του Σουγλακου του μακαριτη και το ματι του Jack απο το το Cuckoo’s Nest!

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς stelathen : Ο τελευταίος γκόμενος της, ήταν η Ζωή ( και δεν κάνω καμία πλάκα ).

  5. Ο/Η stelathen λέει:

    @ all (ή dear all που ελεγε και μια ψυχη στην παε πριν καποια χρονια)

    αυτο θα εγραφα για τη ζωη, οτι μουσαντε ηταν ο γαμος με τον εθελοντη

    η ζωιτσα βγαζει αλλα γουστα, ειναι μερεκλου

  6. Ο/Η DNAEK λέει:

    Ρέγκλινγκ, θες να πεις ή μάλλον να γράψεις.
    Είπαμε LFC αλλά μην τα βλέπουμε ολα REDS

  7. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ stelathen
    Αυτα ουτε για αστειο, ουτε επι πληρωμη δε τα κανεις. Να τη βαλεις εστω για 10 λεπτα διπλα σου την ψυχασθενη δηλαδη.
    Εκτος αν εισαι S&M

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ DNAEK
    Προφανως εκανα λαθος. Thanks, εχεις δικιο Klaus Regling λεγεται. το αλλαζω

  9. Ο/Η Koreas λέει:

    At the snitch

    Πάντως μια η ζωιτσα μια η ραχηλ μια η αγγελικουλα μια αγάπη για το “ασθενές” φύλο τη βγβγάζει το blog γενικα . Αυτό το μνημείο ποιος το σκέφτηκε; ο τσακνης είναι τόσο μεγάλο σουργελο τελικά; ουστ παπατζηδες…….ο Λάμπης ο πάτεrager ( από το manager) έχει φύγει τελικά από την ΕΡΤ;

  10. Ο/Η The Snitch λέει:

    Koreas
    Ο Λαμπης εχει φυγει και μαλιστα ο Υπουργος Παππας (που τον ειχε βαλει εκει) τουιταρε: στα αρχιδια μας που εφυγε!
    ΔΕ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ ο υπουργος ελληνικης κυβερνησης ΒΡΙΖΕΙ δημοσια σα να ειναι ο αναλογος χαχολος και δε τρεχει τιποτε.
    «Παραιτήθηκε λέει ο Ταγματάρχης απο την ΕΡΤ, στ’αρχίδια μας!». Αυτο εγραψε και μετα μας ειπε οτι εκανε ανθρωπινο λαθος. Ο αλλος μας ειπε οτι τη γραβαττα με τα πεη την εβαλε ο γιος του (αφου δε ντραπηκε ως νεος Αλεξανδρης να ‘δωσει’ το παιδι του ΤΑΧΑ ΜΟΥ) ο αλλος μας ειπε οτι ειχε αυταπατες και σοι παει το βαιλειο κανονικα. Ενα ματσο ΒΛΑΜΜΕΝΑ.

    Η Ραχηλ και ειδικα η Ζωη ΔΕΝ ειναι γυναικειο φυλλο. Κατι αναμεσα σε γοριλλα και μπετατζη ισως. Η ξανθια η δικια μας ειναι συμπαθης αλλα η κακομοιρα ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ειναι οχι με το στανιο διευθυντρια..

    Το ασθενες φυλλο και το αγαπαμε και το προσεχουμε, αλλιως να μεινουμε οι νταγλαραδες μονοι μας να παιζουμε ταβλι ολη μερα.Λεει? Δε λεει..

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    Όλοι έλεγαν χθες και μετέδιδαν πως ο Τσίπρας κάλυψε τον Καμμένο. Ποιόν Καμμένο, τον Τσίπρα κάλυψε αφού χωρίς Καμμένο παύει να είναι πρωθυπουργός.

    Έτσι αμοραλιστής που είναι και τόσο σφιχτοδεμένος με την καρέκλα και τον Καμμένο να πιάσουν επ´ αυτοφόρω να ληστεύει τράπεζα πάλι θα τον καλύψει. Θα πει πως προσποιήθηκε τον ληστή για να τσεκάρει τα συστήματα ασφάλειας.

    Πού κατάντησες κακομοίρη γιαλαντζί αριστερέ η ότι άλλο μας βολεύει; Να γίνεις όμηρος του Καμμένου κατάντησες αν δεν το έχεις καταλάβει. Το οποίον σημαίνει πως ο Καμμένος κυβερνά, όχι εσύ.

    Κακομοίρη…….

  12. Ο/Η The Snitch λέει:

    Κασρελα με 900 στο γαυρο, αυριο θα γινει η ανακοινωση.
    Δανεικος με οψιον αγορας. Ειναι ο παικτης που ειχα γραψει το πρωτο σχολιο εδω πριν ενα μηνα και και καναμε προταση με 200 -ολοκληρα χιλιαρικα και τους Ισπανους να γελανε ακομη…πριν μας ριξουν μια πορτα που εκανε τα μουτρα του καραφλα μελιτζανι απο τη δυναμη.

  13. Ο/Η akis λέει:

    Από τις μεταγραφές, για την ώρα, ο μόνος που έχει καλές προοπτικές είναι ο Ισλανδός. Το σέντερ μπακ ο Τσόσιτς είναι μάλλον για τα θηρία ( αλλά φτηνός και πατριωτάκι του Ντούσαν ), ο Λόπεζ θα μας κάνει να αναπολούμε το Ντίντακ, ο Λιβάγια δε λέει κάτι, ο Τσιντώτας μπορεί να είναι δεύτερος, μπροστά από τον ανύπαρκτο Ανέστη, ο Γιακουμάκης ίσως τελικά παίξει και βασικός ελλείψει άλλου, ο Κλωναρίδης ένας παίκτης που ακόμα δεν ξέρει τί θέση παίζει, άρα τι απαιτήσεις να έχεις. Εξακολουθούμε να έχουμε κενά σε άμυνα και επίθεση, αλλά με τα λεφτά που δίνουμε δε μπορούμε να περιμένουμε κάτι παραπάνω. Το καλό είναι ότι και οι ανταγωνιστές φέτος κάνουν κινήσεις της πλάκας, άρα για Ελλάδα μάλλον θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Για Ευρώπη, θα κάνουμε το σταυρό μας….

  14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    την ώρα που ένα σύστημα έχει ξευτιλιστεί για να υποστηρίξει τον έμπορο,και επιχειρούν να μετατρέψουν την μεταφορά 3 τόνων σε σκάνδαλο καμμενου, εσύ λες ΤΙ????κάθεσαι και μιλάς για ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟ οταν ο ΚΟΥΛΗΣ, ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ, ο άλλος ηλίθιος ο ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ο ΒΟΡΙΔΗΣ, κάνουν πλάτες στον πρεζέμπορα..ξέρεις τι σημαίνει αμοραλισμός ή λες απλά ότι να ναι????

  15. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Δημητρη υπαρχει θεμα με τον Κροατη;

  16. Ο/Η The Snitch λέει:

    ανωνυμε για θυμησε μου ΡΕ ΒΛΑΚΑ: ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΝΑΛΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ-ΤΖΗ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ?
    θυμησε μου ΡΕ ΒΛΑΚΑ:με ΠΟΙΟΝ ΕΚΑΝΕ ΤΡΙΑ (3) ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Ο ΤΙΜΟΝΙΕΡΗΣ?
    θυμησε μου ΡΕ ΒΛΑΚΑ: ΠΟΙΟΣ ΣΤΗΡΙΞΕ τη ΔΟΥΡΟΥ ΑΝΟΙΧΤΑ στις εκλογες και εκανε γευματα?
    θυμησε μου ΡΕ ΒΛΑΚΑ: ΠΟΙΟΣ ΕΣΤΕΛΝΕ 30 ΤΟΜΟΥΣ ‘ΒΙΒΛΙΑ’ ΚΑΙ ΠΟΙΑΝΟΥ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ‘ΕΛΕΓΧΟ’ ΒΓΗΚΕ ΚΑΘΑΡΗ (ενω δεν ειχε καν τραπεζικο την ωρα της καταθεσης φακελλου) απο το ΤΣΥΡΙΖΑ?

    ο ΒΟΡΙΔΗΣ ειναι η οχι δικηγορος? Μπορει να ασκει δικηγορια η οχι? Οι narcos, οι δολοφονοι, οι βιαστες, οι ληστες κλπ εχουν δικηγορους? Η 17Ν ΕΙΧΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ? Εκαναν τη δουλεια τους, η ο δικηγορος ειναι καλος αναλογα ποιον υπερασπιζεται και αμα δεν ειναι το εγκλημα της αρεσκειας σου? ΜΑΡΤΥΡΕΣ Ο ΜΙΣΟΣ ΤΣΥΡΙΖΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ 17Ν ειχαμε? Γιατι ο μεν δικηγορος κανει τη δουλεια του-ακομη και αν δε θελει ειναι υποχρεωμενος απο το νομο- οι μαρτυρες υπερσπισης του κουφοντινα τι κανουν? Ειναι ηλιθιος καποιος που είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει δε Master of Laws στο University of London, ειδικευμένος σε θέματα Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου και Ποινικού Δικαίου, μιλωντας αγγλικα και γαλλικα και εισαι εσυ ο ξυπνητζης που ντρεπεσαι να γραψεις (αν μπορεις) το ονομα σου.

    Η ΝΔ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ δεν ειπε τιποτε για την υποθεση του NOOR1 ΒΛΑΚΑ. Ουτε ζητησε να κατηγορηθει η να απαλλαγει κανενας. Ισα ισα που ο μπουμπουκος οπως λες ειπε ανοιχτα οτι ΟΠΟΙΟΣ εμπλεκεται και αποδειχτει πρεπει να παει φυλακη.
    Η ΝΔ ειπε ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ εχει ο υπουργος αμυνας να μιλαει με ισοβιτες και να κατευθυνει τις ‘ομολογιες’ τους. Γιατι παραβιαζεται καταφορα το συνταγμα, γιατι ενας τριτος μπλεκεται στη δικαιοσυνη και ρωτησε 2 φορες με το Κυριακο-αρα και με ΟΛΗ τη ΝΔ πισω του- ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΕ 12 ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ και αν ο ΤΣΙΠΡΑΣ ηταν ενημερος. Γιατι σε αντιθεση με τα φασιστερα που δε καταλαβαν δε ξερουν εχουν αυταπατες βγαζουν ανωνυμα non paper και 258 διαφορετικες συλλογικοτητες , η ΝΔ ρωταειμε τον αρχηγο της επσημα ΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΟΡΙΔΗ.

    ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ
    ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ. ΟΥΤΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΤΕ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΨΕΛΛΙΣΑΝ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ

    Αιντε ζωντανο που θα μας ρωτησεις αν ξερουμε τι γραφουμε την ωρα που επι χρονια γραφω για DEA για εμβασματα για follow the money για το ποιος πληρωσε και οχι ποιος μετεφερε μονο.

    ΥΓ Για να δεις ποσο ΜΠΟΥΦΟΣ εισαι ο Βοριδης δεν ειναι δικηγορος του ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΑΙΝΤΕ ΒΛΑΚΑ

  17. Ο/Η The Snitch λέει:

    Κροατη?

  18. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    χαρα στο κουραγιο τους που πηγανε και κανανε 200 χιλιαρικα προταση. Δεν ξερανε οτι αφενως θα τρωγανε επικη πορτα, αφετερου θα γελαγε ολη η πολη της Γραναδας μαζι τους?

  19. Ο/Η The Snitch λέει:

    Τα σερβα βαλανε το χαζο μπροστα που ειναι μονο για να βγαινει φωτο. Αυτο ακομη και ο πιο ασχετος το εχει καταλαβει, γλαστρα ειναι ο ανθρωπος τελειως. Μονο η Γραναδα γελαειι νομιζεις?
    Που να δεις στη Χιχον κατι γελια που κανανε. Ακομη κλαινε…που εμφανιστηκε με υφος large κιολας ο δικος σου με 500 χιλιαρικα να παρει παικτη 3εκκ! Ξερεις τι πηρε ετσι?

  20. Ο/Η Koreas λέει:

    @ all

    Και με την ευκαιρία . μια ερώτηση quiz για όλους. Ποιος υπήρξε ο μεγαλύτερος drug dealer στην ανθρώπινη ιστορία;

    Παρακαλώ όχι βιαστικές απαντήσεις…..

  21. Ο/Η The Snitch λέει:

    Koreas
    Στη συχρονη ιστορια και στα βαρια (οχι μπαφους δηλαδη) ο Pablo ειναι με διαφορα πρωτος. Ειχε φτασει 60εκκ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ (χονδρικη ετσι) και εβγαζε +400 τονους το χρονο..Εφτασε και 15 την ημερα.
    Παιζει πολυ σοβαρα και ο Joaquín “El Chapo” Guzmán ο μεξικανος.
    Οπως φυσικα ΜΟΝΟ trafficing o Noriega για χρονια

  22. Ο/Η Koreas λέει:

    @the snitch

    Φίλε μου αυτοί όλοι είναι ψυλικατζηδες μπροστά στ. ………………..

    Δεν κάνω πλάκα.

    Ψάξτο λίγο πιο πολύ…..έχω βάσιμες ελπίδες ότι εσύ μπορείς να το βρεις;

    Αν βρει κάποιος την απάντηση θα ενημερώσω. Αν όχι αύριο την ίδια ώρα θα πω την απάντηση.

    Που είσαι Steven?

  23. Ο/Η The Snitch λέει:

    Μπερδευεσαι. Ο Pablo ειναι επισημα ο μεγαλυτερος ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΑΣ στην ιστορια. Δε μιλαω για trafficing δηλαδη διακινηση. Δεν εχω να ψαξω κατι.

  24. Ο/Η ΑΕΚ LFV λέει:

    Καλησπέρα Σο υστελνω τροφη για σκεψη μιας και το Θεμα εχει δυο αναγνωσεις
    Αρχικά, με την 1623/2016 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (Β’ Τμήμα), επί προστίμων ΚΒΣ κρίθηκε ότι οι παρατάσεις της παραγραφής χρήσεων με νόμο (ακόμα και η πρώτη παράταση) δεν είναι νόμιμες ειδικά ως προς την επιβολή προστίμων του ΚΒΣ και ότι η δεκαετής προθεσμία στη φορολογία εισοδήματος εφαρμόζεται και ως προς την επιβολή προστίμων ΚΒΣ με την απαραίτητη όμως συνδρομή συμπληρωματικών (δηλαδή νέων και «μη προβλέψιμων» για την ελεγκτική αρχή) στοιχείων.
    Εν συνεχεία, με την 675/2017 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (Β’ Τμήμα), κρίθηκε ότι η διάρκεια της παραγραφής πρέπει να καθορίζεται εκ των προτέρων, ενώ μεταβολή της με την πρόβλεψη επιμηκύνσεως είναι δυνατή μόνον υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 78 §2 του Συντάγματος, δηλαδή με διάταξη θεσπιζόμενη το αργότερο το επόμενο της γενέσεως της φορολογικής υποχρεώσεως έτος. Κατά συνέπεια, διάταξη νόμου περί παρατάσεως χρόνου παραγραφής φορολογικών αξιώσεων, των οποίων η έναρξη του χρόνου παραγραφής είναι προγενέστερη του προηγουμένου της δημοσιεύσεως του νόμου αυτού ημερολογιακού έτους, είναι ανίσχυρη. Εξάλλου, ενόψει της συνταγματικής αρχής της αναλογικότητας (άρθρο 25 παρ. 1 εδ. δ` του Συντάγματος), η παραγραφή πρέπει να έχει εύλογη διάρκεια.
    Με απλά λόγια, το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το καθεστώς της παράτασης του χρόνου παραγραφής, εφόσον ξεπερνά το ένα έτος και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θεσπίζεται με διάταξη το αργότερο το επόμενο έτος από αυτό που γεννάται η φορολογική υποχρέωση.
    Επίσης, με την πλέον πρόσφατη 1738/2017 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, εκδοθείσα από την Ολομέλεια του Δικαστηρίου, το ΣτΕ (το οποίο ασχολήθηκε με το θεσμό και με αλλες αποφάσεις του -πρόσφατη και η υπ´αριθ. 425/2017) ουσιαστικά επικύρωσε τις κρίσεις της ως άνω  675/2017 απόφασης, δεχόμενη ότι:
    • η παραγραφή πρέπει να έχει εύλογη διάρκεια στα πλαίσια της συνταγματικής αρχής της αναλογικότητας (άρθρο 25 Συντάγματος) και η μεταβολή της, μέσω της επιμήκυνσής της , είναι δυνατή μόνο με διάταξη θεσπιζόμενη το αργότερο το επόμενο της γενέσεως της φορολογικής υποχρέωσης έτος.
    • η προθεσμία της παραγραφής πρέπει να ορίζεται εκ των προτέρων και να είναι επαρκώς προβλέψιμη από τον φορολογούμενο.
    • οι συνεχείς παρατάσεις παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για τον καταλογισμό φορολογικών βαρών παραβιάζουν την αρχή της αναλογικότητας, του Κράτους Δικαίου αλλά και της ασφάλειας του δικαίου,
    • η παράνομη πρακτική του Δημοσίου να παρατείνει το χρόνο παραγραφής έχει ως συνέπεια να καθίσταται ανίσχυρη και ανέφικτη η εφαρμογή της 5ετους παραγραφής που θεσπίζεται στο αρ. 84 §1 του Ν. 2238/94, ο οποίος εφαρμόζεται στις χρήσεις έως και το 2013, στις υποθέσεις που γεννήθηκαν κατά τις χρήσεις στις οποίες αφορούν.
    Με βάση τα παραπάνω το δικαίωμα του Δημοσίου προς καταλογισμό φόρων, προστίμων κλπ :
    για την χρήση 2000 ξεκίνησε την 31.12.2001 και έληξε την 31.12.2006
    για την χρήση 2001 ξεκίνησε την 31.12.2002 και έληξε την 31.12.2007
    για την χρήση 2002 ξεκίνησε την 31.12.2003 και έληξε την 31.12.2008
    για την χρήση 2003 ξεκίνησε την 31.12.2004 και έληξε την 31.12.2009
    για την χρήση 2004 ξεκίνησε την 31.12.2005 και έληξε την 31.12.2010
    για την χρήση 2005 ξεκίνησε την 31.12.2006 και έληξε την 31.12.2011
    για την χρήση 2006 ξεκίνησε την 31.12.2007 και έληξε την 31.12.2012
    για την χρήση 2007 ξεκίνησε την 31.12.2008 και έληξε την 31.12.2013
    για την χρήση 2008 ξεκίνησε την 31.12.2009 και έληξε την 31.12.2014
    για την χρήση 2009 ξεκίνησε την 31.12.2010 και έληξε την 31.12.2015
    για την χρήση 2010 ξεκίνησε την 31.12.2011 και έληξε την 31.12.2016
    Τα ανωτέρω, όμως αποτελούν τον κανόνα, αλλά δεν ισχύουν όταν σε βάρος του ελεγχόμενου φορολογούμενου, υφίστανται συμπληρωματικά στοιχεία, κατ’ άρθρο 68 §2 του Ν. του Ν. 2238/94, καθώς, δυνάμει της διάταξης του αρ. 84 §4 του Ν. 2238/94, το δικαίωμα του Δημοσίου προς καταλογισμό επεκτείνεται από 5ετία σε 10ετία.
    Έτσι, στις περιπτώσεις αυτές, που δεν είναι λίγες και αφορούν κυρίως τους ελέγχους που έχουν γίνει από τις Φορολογικές Αρχές επί τη βάσει της «προσαύξησης περιουσίας» σύμφωνα με το αρ. 48 §3 του Ν. 2238/94, ο ανωτέρω πίνακας θα διαμορφωθεί (βλ. Παρακάτω) ως εξής:
    Η χρήση 2000 παραγράφεται την 31.12.2011
    Η χρήση 2001 παραγράφεται την 31.12.2012
    Η χρήση 2002 παραγράφεται την 31.12.2013
    Η χρήση 2003 παραγράφεται την 31.12.2014
    Η χρήση 2004 παραγράφεται την 31.12.2015
    Η χρήση 2005 παραγράφεται την 31.12.2016
    Η χρήση 2006 παραγράφεται την 31.12.2017
    Η χρήση 2007 παραγράφεται την 31.12.2018
    Η χρήση 2008 παραγράφεται την 31.12.2019
    Η χρήση 2009 παραγράφεται την 31.12.2020
    Η χρήση 2010 παραγράφεται την 31.12.2021
    Ως προς την έννοια του συμπληρωματικού στοιχείου θα πρέπει να τονιστεί ότι τέτοιο θεωρείται κατά βάση κάποιο πληροφοριακό δελτίο ή έκθεση ελέγχου φορολογικής αρχής, που διεξήγαγε έλεγχο στον αντισυμβαλλόμενο του ελεγχόμενου (πχ. στις υποθέσεις με λήψη / έκδοση εικονικών τιμολογίων) ή και τα στοιχεία, που προέκυψαν από το άνοιγμα λογαριασμών του ελεγχόμενου (πχ. λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς).
    Ειδικά, ως προς το τελευταίο ενδεχόμενο (άνοιγμα λογαριασμών), θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι το ΣτΕ, ως το ανώτατο ακυρωτικό Διοικητικό Δικαστήριο της Χώρας δεν έχει λάβει ακόμη θέση μετά από ασκηθείσες αιτήσεις αναίρεσης φορολογούμενων (κατά της υπ´ αριθ. 1391/2016 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου ΑΘηνών) ή του Ελληνικού Δημοσίου (κατά των υπ´αριθ. 3820-3821/2016 του ίδιου Δικαστηρίου) και με ενδιαφέρον αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις ώστε να καταστεί σαφής ποιος είναι ο χρόνος της παραγραφής και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί αυτός να παραταθεί με νόμιμο τρόπο σε ανάλογες περιπτώσεις (λιστών, έρευνας τραπεζικών καταθέσεων κλπ).
    Τα ανωτέρω θα επιλύσουν θεμελιακά (αλλά όχι οριστικά) ζητήματα παραγραφής, που ταλανίζουν επί σειρά ετών το φορολογικό και δικαιικό σύστημα.

  25. Ο/Η Φώτης λέει:

    «Επαιξαν πολλά ρόλο. Η ΑΕΚ έχει κόσμο, πήραν λίγο τα μυαλά μου αέρα, μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό πίστεψα ότι ήμουν κάποιος, έκανα πολλά απανωτά λάθη. Ο χρόνος δε γυρίζει πίσω αλλά τώρα προσπαθώ να μάθω από τα λάθη που έκανα και να μην ξαναγίνουν».

    Τάδε έφη Μπάρκας.
    Σε σύγκριση με άλλες νοοτροπίες μέσα στην ομάδα βάζω αυτή την δήλωση.
    Καλή συνέχεια σε όλους.

  26. Ο/Η Koreas λέει:

    @the snitch

    Πρότεινα να το ψάξεις λίγο γιατί πίστευα ότι σε ενδιαφέρουν οι μαγκιές που κάνανε οι βρετανοί. …….βοήθησα αρκετά….

  27. Ο/Η The Snitch λέει:

    Αν εχεις κατι να πεις το λες, τι θα πει βοηθησες αρκετα? Δημοτικο ειμαστε να παιζουμε?
    Μιλαω για καταγεγραμμενα πραγματα, τωρα το τι λεει ο αστικος μυθος δε με ενδιαφερει

  28. Ο/Η The Snitch λέει:

    Φωτη εχω πει πολλες φορες οτι ο μικρος ειναι το επομενο τερμα της ελλαδας με διαφορα απο το δευτερο. Απλα θελει δουλεια και υπομονη η θεση ειναι δυσκολη και σε εκθετει για πλακα. Εξοδους ρεφλεξ και εκτοπισμα εχει. Τοποθετησεις θελει και να χαμηλωσει λιγο το κεφαλι, αλλιως ειναι περιπτωση Αν ειπε αυτα που λες μπραβο του.

  29. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Για τον βορίδη απλά γελάω, μ παραθέτεις το cv του και τί??ψάρωσα?το θέμα μ είναι με το τι είναι και τι εκπροσωπεί όχι με το αν πήγε sto ucl η sto lse..
    Δουρου, παπαντζής, βορίδης, τσυριζα, τι με νοιάζει οτιδήποτε από αυτά?πάλι τα δικά σου λες???
    Ενώ μίλαγες για dea, τώρα που ξεκάθαρα εμπλέκονται όλοι,και προσπαθούν να τον καλύψουν,εσένα αυτό που σου ήρθε να πεις είναι, αντί για την ξεφτίλα τους, ο αμοραλισμός του τσίπρα..
    τι δουλειά έχει ένας υπουργός να μιλάει με έναν υποψήφιο προστατευόμενο μάρτυρα σε μια υπόθεση που έχουν πεθάνει οι 8/10???ναι μωρέ καμία δουλειά……

  30. Ο/Η The Snitch λέει:

    Εισαι προφανεστατα ΗΛΙΘΙΟΣ. Εγω φταιω που απαντω σε αμοιβαδες. Τραβα στο κοκκινο ΒΛΑΚΑ μαζι με τα καμμενα του ΤΣΥΡΙΖΑ αν και σε κοβω ΨΕΚΑΣΜΕΝΟ που ακομη και τωρα αδυνατεις να ξεχωρησεις τα βασικα. Οτι δηλαδη δε γινεται να κανετε οτι γουσταρετε επειδη κυβερνησατε μια φορα (ταχα μου με ολες τις υπουργαρες του ΒΑΘΕΩΣ ΠΑΣΟΚ μεσα και τον ΜΠΟΥΛΗ της ΝΔ μεσα) και δε μπορει κανενας να χωνεται οπου και οπως γουσταρει για να τα φερνει οπως πιστευει.

    Τι εκπροσωπει η ΝΔ ρε ΒΛΑΚΑ? Narcos που εκανε το βλαμμενο ραντεβου μαζι του ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕ ΚΑΝΑΛΙΑ και αυτος χρήματοδοτουσε πολιτικές εκστρατείες του ΤΣΥΡΙΖΑ? Ο …Βοριδης τα έκανε αυτα η ο Κυριάκος? Τι σας ειπαν στη Κουμουνδουρου να λετε? οταν έπαιρνε ο Παππας τις προκαταβολές ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ απο την alter ego ο Βορίδης κάλυπτε η ο Αδωνις τα get out of jail λαδώματα?

    Τι ειναι ο Βοριδης και τι εκπροσωπει δηλαδη για να καταλαβω? Τι ‘προσπαθει’ να καλυψει? Προσπαθησε ο Βοριδης να εκβιασει ΙΣΟΒΙΤΗ και να του εκμαιευσει ομολογια? Η το εκανε ο Καμμεννος 12 ΦΟΡΕΣ? Ο Βοριδης αποφασιζει αν θα απεγγελθουν κατηγοριες, αν θα κριθει ενοχος καποιος η μηπως η εισαγγελεια και τα δικαστηρια? ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ?

    Σιγα μη ψαρωνες απο βιογραφικα σοβαρα εσυ που εχεις τελειωσει κανα ΙΕΚ-ΚΟΛΟΜΠΟΥΡΔΑΣ και αμα, και το cv του αλλου σου δειχνει της πλακας.

    ΥΓ ΒΛΑΚΑ δεν ειναι υποψηφιος μαρτυρας ο αλλος , σιγα μην ειναι και σε reality. ΙΣΟΒΙΤΗΣ ειναι αλλα εσυ πιστευεις ακομη οτι ο Βοριδης ειναι δικηγορος του Μαρινακη, τετοιο σανο σας πουλησαν και τοσο ΧΑΖΟΣ εισαι που γραφεις αρλουμπες πανω στο πανικο σου.
    Ολοι οι αμορφωτοι ΙΔΙΟΙ ΕΙΣΑΤΣΕ

    ΥΓ2 ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕ ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ
    ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ. ΟΥΤΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΥΤΕ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΨΕΛΛΙΣΑΝ ΛΕΞΗ ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΟΣ Ο ΑΛΛΟΣ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ Η ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΜΟΝΟ.

    Ξέρεις γιατι ΒΛΑΚΑ δεν απαντάνε?
    Γιατι αν πει οχι δε γνωριζα απο τη μια θα δείξει τι ΠΑΡΤΥ κάνουν οι υφιστάμενοι του ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ και απο την αλλη τον αφηνει ξεκρεμαστο ΑΡΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, αν πει ναι ήξερα ειναι ΕΥΘΕΩΣ καταπάτηση του Συντάγματος και παει ειδικό δικαστήριο ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ χωρις πολλα πολλα ΑΡΑ ΡΙΧΝΕΙ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    Ο ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΗΣ λοιπον δεν απανταει μη φυγει η καρεκλα.

    Μεχρι να ακουσω την απαντηση του ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΟΥ και του αλλου αν ηταν ενημερος, κατσε να μαθεις τις βασικες αρχες του συνταγματος και τη διακριση των εξουσιων.

    Η διάκριση των εξουσιών είναι θεμελιώδης αρχή του κράτους δικαίου:
    1)Νομοθετικη
    2)Εκτελεστικη
    3)Δικαστικη

    Τα εχετε ακουσει αυτα ποτε? Οτι ΑΠΟΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΥΤΑ ΤΑ 3 ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΩΝΤΑΙ? Η μονο οτι πει ο μεγαλος τιμονιερης?

    Τωρα θα μου πεις, εσυ πιστευεις ακομη οτι ο αλλος επειδη ειναι υπουργος, μπορει να χωνεται οπου γουσταρει και να κανει οτι θελει. Τοσο ΒΛΑΚΑΣ εισαι εσυ και τοσο ΒΛΑΚΑΣ και αυτος. Μιλαμε για ενα τυπο που επειδη ειναι ΑΜΥΝΑΣ ραβει πουλαδες και το παιζει ΟΥΚ. Πειτε και στο Πολακη να ντυθει νοσοκομα (το εχει κανει ο ΗΛΙΘΙΟΣ) και στον Τουρισμου γκαρσονι η αεροσυνοδος. Ετσι κ αλλιως ΚΑΡΝΑΒΑΛΛΙ ειναι ολοι τους.

    ΒΛΑΚΑ ΑΚΟΜΗ ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ.ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΑ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΙ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ.
    ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ (ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ) ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΛΑ. Αντε γιατι το παραχεσατε το θεμα και νομίζετε οτι ειμαστε στην ΕΣΣΔ το 1917.

  31. Ο/Η Koreas λέει:

    ΚαλημέρΑ

    Βοήθεια #1
    East India company

  32. Ο/Η The Snitch λέει:

    Kαμμια σχεση.
    Τσαι στην Αγγλια και Οπιο για πληρωμη (αντι για ασημι που ηταν αρχικα) προς τους Κινεζους απο την Ινδια. Το οπιο χρησιμοποιειται ακομη και σημερα ως φαρμακευτικο, ναρκωτικο ειναι ομως μιας και εχει τεραστιο βαθμο εθισμου.
    Οπως και η κοκα (κολα) η οποια ξεκινησε ως φαρμακο για το στομαχι και πωλουνταν σε φαρμακεια στην Αμερικη. Η διαφορα ειναι οτι το οπιο εκεινη την εποχη ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ναρκωτικο αλλα φαρμακευτικο και ειναι νομιμη συναλλαγη. Μαλιστα το 1840-6 χρονια μετα τη καταργηση του μονοπωλιου της East India, εγιναν οι Opium Wars, για την απαιτηση των Βρεττανων να παραμεινει η εμπορικη συνθηκη, πολεμοι που οδηγησαν και στη παραδοση του Hong Kong στους Βρεττανους μεχρι το 1997.
    Οπως επισης η East India ειναι narcotrafficers ΟΧΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, επαιρναν δηλαδη το οπιο απο τους Ινδους το μετακινουσαν και το χρησιμοποιουσαν για να πληρωσουν τους Κινεζους. Επισης, ακομη και αν ηταν παρανομο που δεν ηταν, δεν μπορουμε να γνωριζουμε την αξια και τη ποσοτητα των ανταλλαγων, ουτε τον ογκο των συναλλαγων στον αναλογο 21 αιωνα. Ποσο εκανε π.χ ενας τονος οπιο και τι αγοραζες με αυτο.
    Η ποσοι τονοι διακινηθηκαν γι αυτη τη δουλεια.

    Ο Pablo ξαναλεω εφτασε να διακινει +400 τονους τη χρονια, 15 τονους την ημερα αεροπορικα και ηταν ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ, την στιγμη που ενα πλοιο στα 1820 που εκανε αυτη τη δουλεια λογω ταχυτητας τα λεγωμενα Clippers (πιο γνωστο παραδειγμα το Cutty Sark) εκαναν ΜΗΝΕΣ να φτασουν.

    Αρα sorry, δε παιζει αυτο που λες.

    Τωρα ολο αυτο που ξεκινησες με τα βοηθεια και θα σας πω αυριο κλπ δε μου αρεσει καθολου, η αντιμετωπιση δηλαδη λες και ειμαστε βλακες ολοι και μας δινεις λιγο λιγο τυρακι. Η λες κατι η οχι.

  33. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Δημητρη Καλημέρα
    Αναφορικα με αυτό που σου εστειλα χθες ,μια απορια.Στην Αγγλια τι ισχυει?
    Σερνονται οι υποθεσεις χρονια,ώστε να υπαρχει η συνατοτητα για διαφορες είδους συναλλαγες?Υπαρχει χρονικο οριο ποσο πισω μπορει να παει ενας ελεγχος η κατι βρεθει?
    Ευχαριστω

  34. Ο/Η The Snitch λέει:

    Τι θες να συγκρινεις? Την Αγγλια με την Ελλαδα?
    Aπο το επισημο site της Βρεττανικης κυβερνησης (και εδω δεν εχει Αλιεξη τιμονιερη με non paper)

    Civil cases: 31-56 εβδομαδες (8 μηνες -1 ετος) http://open.justice.gov.uk/courts/civil-cases/
    Criminal cases: 24 εβδομαδες (6 μηνες) http://open.justice.gov.uk/courts/criminal-cases/

  35. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Οντως καμοια σχεση,απλα δεν νομιζω από την μια ότι βοηθαει να σερνονται οι υποθεσεις αλλα και από την άλλη να δινεται αφεση σε όλα τα λαμογια των περασμενων ετων.

  36. Ο/Η The Snitch λέει:

    Μα οι υποθεσεις γι αυτο ακριβως σερνωνται. Οπως και για την ανικανοτητα του συστηματος που μας βολευει κιολας.

  37. Ο/Η Koreas λέει:

    Η βασίλισσα ΒΒικτώρια ως κεφαλή της πάλαι ποτέ βρετανικής αυτοκρατορίας υπήρξε ο μεγαλύτερος drug dealer από δημιουργίας κόσμου.

    Στις μέρες της έγιναν 2 πόλεμοι με τους κινεζους οι οποίοι ονομάστηκαν και πόλεμοι του οπίου.

    Το όπιο καλλιεργούνταν στην αποικία των ΙΙνδιών. Η χρονική διάρκεια και οι ποσότητες του οπίου οι οποίες προμήθευσαν τη γη των κινέζων από τη βρετανική αυτοκρατορία είναι διαθέσιμες για όποιον τις αμφισβητεί. Δεν τις έχω πρόχειρες αυτή τη στιγμή , όμως αν ζητηθούν μπορώ να τις παρέχω.

    Το συγκλονιστικό στην όλη υπόθεση δεν είναι βέβαια το εμπόριο του οπίου, αλλά τα αμέτρητα τρικ που έκαναν οι βρετανοί για να μπορέσουν να νικήσουν και να υποβάλουν τους εμπορικούς τους όρους στους κινεζους. Δικαία οι βρετανοί θεωρούνται η δεύτερη πιο έξυπνη αυτοκρατορία από καταβολής κόσμου. Αν τώρα θεωρήσουμε τουςαμερικανους ως φυσική τους συνέχεια τότε η βρετανοί μαζί με τους Αμερικανούς είναι ότι πιο έξυπνο ( σε επίπεδο εξουσίας) δημιούργησε ο πλανήτης ever.

    Γνωριζει κανειςνα μου πει με πόσο στρατό οι βρετανοί εξουσιαζαν της Ινδίες;

  38. Ο/Η The Snitch λέει:

    @ Koreas
    Οι εμπορικοι οροι δεν επιβαλλωνταν. Απλα οι Αγγλοι ως εξυπνοι και ΤΑ γατονια στο εμποριο και στην αποικιοκρατια εκαναν τους Κινεζους ζακια. Ολοκληρες επαρχιες ‘επιναν’ και οι Αγγλοι τους προμηθευαν για να κανουν το μαγαλυτερο εμποριο σε commodity στην ιστορια (απο τα πρωτα) που λεγεται τσαι και το συνεχιζουν μεχρι και σημερα 500 χρονια μετα.
    Το οπιο ηταν νομιμο τοτε θυμιζω, η να το πω καλυτερα ειχε νομιμοποιηθει για το σκοπο αυτο.
    Φυσικα προς τους Κινεζους, δεν ειναι κοροιδα να κανουν ζακια την Αγγλια ολη.
    Η Βρεττανικη αυτοκρατορεια ειναι η πρωτη πιο εξυπνη αν σκεφτεις μονο ποσο αντεξε και πως ακομη και σημερα με το commonwealth εξουσιαζει το πλανητη εμπορικα.

    Ο στρατος που ειχαν- ωε Βρεττανοι- ηταν αστειος. Διοικητες, επιστατες μονο, ο κανονικος στρατος ηταν Ινδοι και μαλιστα σε 3 επαρχιες χωρισμενες.
    Το απιστευτο κολπο τους ηταν απλο. Ειχαν καταφερει να κανουν τους Ινδους να ΘΕΛΟΥΝ να ειναι οι ιδιοι στο στρατο με την αγλικη σημαια..

    Ειναι ΜΕΓΑΛΗ ιστορια αυτη..

  39. Ο/Η Koreas λέει:

    Οι βρετανοί έλεγχαν το εμπόριο στις Ινδίες για παραπάνω από 2 αιώνες. Φυσικά για κάποιο χρονικό διάστημα μοιράζονταν κάποια πράγματα με τους Γάλλους. Αποφάσισαν κάποια στιγμή να πετάξουν τους Γάλλους από το παιχνίδι στις Ινδίες και τους ολλανδούς από την περιοχή της Ινδονησίας.

    Έτσι έκαναν επίσημα βρετανικό έδαφος όλες τις τότε Ινδίες. Μιλάμε για μια περιοχή που περιλαμβάνει τη σημερινή δημοκρατία της Ινδίας, το σημερινό Πακιστάν και το σημερινό Μπαγκλαντές.

    Με δημογραφικά στοιχεία της εποχής οι Ινδίες είχαν έναν πληθυσμό της τάξης 350.000.000 με 400.000.000 εκατομμυρίων ψυχών μαζί Ματίς διάφορες φυλές που ζούσαν στα ορεινά.

    Η λοιπόν όλη αυτή την περιοχή την έλεγχαν με περίπου 15.000 με 20.000 Βρετανούς στρατιώτες. Είχαν βέβαια άλλους τόσους Βρετανούς επιτετραμενους , αλλά κυρίως αυτοί οι επιτετραμμένοι ασχολιόντουσαν με θέματα της βρετανικής αυτοκρατορίας.

    Μπορείς να το φανταστείς 15.000 φαντάροι να εξουσιάζουν 400.0000.000 κόσμο;

    Αν δεν είναι αυτό άθλος διακυβέρνησης , αν δεν είναι αυτό στοιχείο που φανερώνει μια υπερικανοτητα εξουσίας , τότε τι είναι;

  40. Ο/Η Koreas λέει:

    Έχω να σου πω πολλές ιστορίες για τη βρετανική ελίτ και τις ικανότητες που είχαν.

    Αυτό απαιτεί όμως κρασί και face to face συνάντηση.

    Πέρα από το καθεστώς μερκαντιλισμου που επέβαλαν στην ηπειρωτική Ευρώπη. Πέρα από τη βιομηχανική επανάσταση , την εμποροκρατία , την εξερεύνηση του κόσμου.

    Οι πιο ωραίες ιστορίες είναι το πως κατάφεραν να συντρηψουν την ισπανική αυτοκρατορία. Έχε υπόψη σου ότι οι ισπανική άυλη είχε συσσωρευμένο τόσος χρυσό και ασημί που αμφιβάλλω αν οι βρετανοί είχαν το 1 εικοστό.

    Παρόλα αυτά όμως κατάφεραν να τους γονατίσουν . τους κέρδισαν γιατί έβαλαν το μυαλό τους και δούλεψε στο πως τα λιγότερα χρυσά θα φέρνουν return περισσότερα. Από εκεί έφτιαξαν τον κλάδο των χρηαμτοοικονομικωνν των κλάδο του investment και τον κλάδο της εμποριοκρατιας.

    Οι ισπανοι που ήταν οι χειρότεροι αποικιοκράτες , στάχτη και μπουρμ3ρη παντού, έχασαν τονυπνο τους και όχι μόνο. Τα ίδια έπαθαν και οι Πορτογάλοι. Τρελές ιστορίες……….με ομάδες ανθρώπων πραγματικά έξυπνους……

    Αν βρεθούμε από κοντά θα πούμε μερικές…..

  41. Ο/Η The Snitch λέει:

    Θες να πεις απο το 1620 μεχρι το 1947 που επισημα ‘αποχωρησαν’
    Ποιοι Γαλλοι? Ποια Amstel? xaxaxaxa αυτοι ειναι βλακες ρε συ, πλακα τους κανουμε 1000 χρονια.
    Μεχρι και τους ΠΠ στον Α ειχαν 1,750,000 ινδους και στο Β 2,500,000 στρατευμα στο πλευρο τους με τους Βρεττανους να ειναι διοικητες μονο.
    Εχω ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ απο καθηγητη μου (Applied Physics and Thermodynamics) στο πανεπιστημιο που υπηρετησε 12 χρονια ως μηχανικος (Lieutenant colonel με 400 αντρες battalion απο κατω του) στις Ινδιες απο το 1937..
    Eνας Βρεττανος με ΕΝΑΝ υπασπιστη και 400 ανδρες Ινδους- αυτη ηταν η αναλογια. Αντρες που ηταν ΠΙΣΤΟΙ 1000% στην αυτοκρατορεια.
    Καθηγητης που ειχα καθε μερα 3 ωρες ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΕΣ μαθημα σε μια ταξη που ξεκινησαμε 47 ατομα και τελειωσαμε 9.
    Το δε μονιμο saying ηταν: εμεις καναμε υποδομες (τρενα-δρομους κλπ) και μας εβγαινε η πιστη στη δουλεια και εσεις (οι Ελληνες) πλουτιζατε απο τα καραβια που μετεφεραν τα αγαθα..

    Οι οποιοι Βρεττανοι ειχαν φτιαξει 3 στρατευματα με Bengal, Bihar και Uttar Pradesh.

    Ο πατερας της φιλης μου ειναι Ινδος που μεταστευσε το 1952 στο Λονδινο ως χειρουργος-Βρεττανος πολιτης (ΟΒΕ πλεον- Officer of the Most Excellent Order of the British Empire) οποτε αν ενδιαφερει το κοινο μας μπορουμε να εχουμε απλετες πληροφοριες

  42. Ο/Η The Snitch λέει:

    Η διαφορα Ισπανων και Αγγλων ειναι ακριβως αυτη: στάχτη και μπουρμ3ρη παντού οι Ισπανοι, οργανωση trade και μυαλο οι Βρεττανοι.
    Οι πρωτοι εχουν μνημονια οι δευτεροι αφεντευουν το κοσμο..

    Απο κοντα ευχαριστως κοιτα την απαντηση μου, αν θελουμε ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ πληροφοριες εχουμε δικο μας ανθρωπο, μεγαλο πλεον σε ηλικια αλλα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ (PhD, μιλα 4 γλωσσες κλπ) που ως Ινδος εχει μια απιστευτη ηρεμια στο λογο του και ειναι απολαυση να τον ακους.Απλα ρωταμε τι θελουμε και μας το λεει..