Το τελευταίο φιλικό.

Πήγα προχτές στο φιλικό, στη Θύρα 9.

Εγω και άλλα κορόιδα πληρώσαμε το ακριβό εισιτήριο και λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας έβλεπα τους έξυπνους απο τις διπλανές θύρες να περνούν τα διαχωριστικά και να έρχονται στη δική μας. Και δεν υπήρχε ούτε ένας security να τους κάνει παρατήρηση έτσι για τα μάτια του κόσμου.

Διότι αυτό μπορούμε να το κάνουμε και εμείς. Δηλαδή να πληρώσω 15€ αντί για 30, να μπω απο την 7 και να πηδήξω το διαχωριστικό και να καθίσω στην 9 σαν κύριος.

Και μάλιστα πολλοί είχαν μαζί και τα παιδιά τους, και τους έδιναν το καλό παράδειγμα πώς να πηδάνε τις θύρες σαν γύφτοι για να πάνε στις ακριβές με τα μισά λεφτά. Προσωπικά θα ντρεπόμουν να το κάνω. Να εχω μαζί το γιο μου και να πηδάμε απο θύρα σε θύρα μέχρι να βολευτούμε κάπου.

Αλλά όπως είπα, βρήκαν και τα έκαναν. Σε ποιό γήπεδο του εξωτερικού θα μπορούσε κάποιος να το κάνει αυτό? μόνο στα Βαλκάνια.

Πάμε παρακάτω..

Η ομάδα είναι μια απο τα ίδια με πέρυσι, με το κενό του Αραούχο να είναι περισσότερο απο έντονο.

(στο μεταξύ για 1,5 μήνα η ΑΕΚ τάχαμου κυνηγούσε Σκόκο και Αραούχο…)

Μπροστά ο Λιβάια παίζει λες και μας κάνει χάρη. Λογικό, αφού τον έστειλαν εδώ με το ζόρι. Μέχρι τελευταία στιγμή τον έψηναν και δεν ήθελε να έρθει. Το είχαν γράψει όλοι οι δημοσιογράφοι στην Ισπανία. Και μ’αυτόν ελπίζαμε πως θα καλυφθεί λέει το κενό του Αραούχο. Ο Λιβάια δεν είναι ούτε οσο το ένα πόδι του Αργεντινού. Θες σε τρεξίματα? Σε τρόπο παιχνιδιού? Σε όρεξη? Σε χαρακτήρα? Σε νοοτροπία?

Ο Γιακουμάκης ένας φέρελπις αλλά ως εκεί.

Ο Ισλανδός ένας λίγο πιο δυνατός Πατίτο, καλύτερος με τίποτα.

Ο Κλωναρίδης.. ο γνωστός Κλωναρίδης που αγαπήσαμε.

Ο Μάνταλος εξτρέμ (!). Δηλαδή πήραμε παίκτες στα εξτρέμ για να βάζουμε πάλι το Μάνταλο. Να υποθέσω πως όταν επιστρέψει ο ΜΠΑΚΑσέτας θα πάρει ξανά τη θέση του στο δεξί φτερό?

Η άμυνα σκορποχώρι. 30 φορές την ώρα η μπάλα πίσω, και μάλιστα τη στιγμή που η άμυνα ανέβαινε μέχρι το κέντρο. Μιλάμε τώρα για σύστημα, όχι αστεία..Ο Δημητρός έκανε ενα λάθος που δε θα το έκανα ούτε εγω. Πώς δίνεις τη μπάλα πίσω χωρίς να κοιτάς? Στο μεταξύ ο ένας έκανε το λάθος, αλλά και ο Γκούφι είχε πάλι λάθος αντίδραση. Εκτός οτι καθόταν στην άλλη άκρη της περιοχής του, τελικά ούτε τον παίκτη έκλεισε ούτε το τέρμα του, με συνέπεια ενα γκολ πιο εύκολο και απο προπόνηση. Βγήκε και δε βγήκε, όπως πάντα.

Και σαν να μην έφταναν ολα αυτά χτύπησε ο Μπάρκας και θα κάνουμε το σταυρό μας μη δούμε και άλλα τέτοια στη συνέχεια.

Στα χαφ παραμένουν 2 καλοί κόφτες αλλά από δημιουργία μηδέν. Πίσω τη μπάλα και γύρω γύρω όλοι. Από τη στιγμή που τραβήχτηκε και ο Μάνταλος στα άκρα, το πράγμα έγινε χειρότερο από πέρυσι.

Η ΑΕΚ αν ήθελε να αλλάξει ουσιαστικά επίπεδο, έπρεπε να πάρει 2 μπακ σαν αυτά της Γάνδης, ενα σοβαρό 8άρι και να αγοράσει τον Αραούχο. Ναι, να τον αγοράσει διότι ο τσάμπας πέθανε. Δε μας τον ξαναδανείζουν για ψίχουλα. Που για την ΑΕΚ δεν είναι ψίχουλα, αλλά για την αξία του παίκτη είναι.

Όταν πέφτει στα χέρια σου μια τέτοια περίπτωση, κάνεις την υπέρβαση. Και ας είναι μια φορά στα 3 χρόνια. Αυτός ο παίκτης θα σου δώσει σε αγωνιστική αξία, θα σου δώσει βαθμούς, θα πάρεις προκρίσεις και όταν τον πουλήσεις θα βγάλεις και κέρδος. Όπως σε έβγαλε στο CL, διότι μη γελιόμαστε. Αν δεν ήταν ο Αραούχο δεν ξέρω αν θα μπαίναμε στα Play-offs.

Έτσι είναι οι επενδύσεις. Πληρώνεις για να εισπράξεις. Το αντίθετο δε γίνεται πουθενά.

Εμείς περιμένουμε να πάει 31 Αυγούστου μήπως μας πούνε ξανά «πάρτε τον» και στο μεταξύ έχουμε ξεμείνει με Γιακουμάκη και Λιβάια, και προσευχόμαστε να βρεί το επόμενο κορόιδο ο Αραούγκο μπας και τον ξεφορτωθούμε, για να μην παρκάρουμε και φέτος πεντακόσα χιλιάρικα να παίζουν στα social media και να κάθονται στην κερκίδα.

Χτες έχασε η ΤΣΣΚΑ στην έδρα της και ξεσηκώθηκαν όλοι, πως είναι τρύπια η άμυνά τους. Λες και η δική μας η άμυνα είναι κάστρο άπαρτο.

Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για τα προκριματικά. Οι Ρώσοι μπορεί να έχουν παίκτες μεγάλους σε ηλικία (ειδικά τα μπακ τους), αλλά είναι μια έμπειρη ομάδα με παίκτες που παιζουν στην εθνική Ρωσίας, και η ΤΣΣΚΑ έχει κάθε χρόνο παρουσία στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η ΑΕΚ είναι ανέτοιμη, με περίεργη φυσική κατάσταση και χωρίς επίθεση.

Δύσκολα τα πράγματα, πολύ δύσκολα. Μακάρι, αλλά..

Την Τρίτη θα είμαι πάλι εκεί, στη Θ9. Διαρκείας δεν πήρα βέβαια, και ουσιαστικά αυτά που πούλησαν είναι των 100€. Πιστεύω πως και φέτος τα διαρκείας θα κινηθούν στα περυσινά επίπεδα, παρόλα τα πανηγύρια της ΠΑΕ.

Αν έφερναν Αραούχο τότε θα έδιναν και παραπάνω διαρκείας. Έτσι πάνε αυτά.. Κάτι δίνεις και κάτι παίρνεις.

Μονά-ζυγά δικά μας δε γίνεται.

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

10 Responses to Το τελευταίο φιλικό.

  1. Ο/Η DNAEK λέει:

    Ποιός Αραούχο;
    Εδω χάσαμε για 2 ψωροεκατομύρια τον Νευμάρ.
    220 είχαν μαζέψει οι “φιλοι της ΑΕΚ”
    Αλλά δεν πειράζει.Θα πάρουμε όλη την Μπαρτσα χωρις αυτον.

  2. Ο/Η stelathen λέει:

    καλησπερα, δεν ειναι θεμα αεκ,ειναι θεμα κουτοπονηριας του ελληνα, τα ντου και τα τζαμπατζιλικια.
    στο μπασκετ του βαζελου με ενα διαρκειας μπαινουν 4 ατομα,

    ελα μωρε ασε τα παιδια να μπουνε, ελα μωρε ασε τα παιδια τι εκαναν?εναν αναπτηρα πεταξαν. οταν ειναι μπροστα. και οταν τα βλεπουν απο απεναντι φωναζαν¨:στειλτους μακη στο δωματιακι¨

    κωλοτουμπες και φιγουρατζηδες, μαλλον η ηλιοφανεια μας εχει βαρεσει στο κεφαλι,μας εχει κανει κακο στη νοοτροπια.

    ο πανιωνιος πρεπει να γινει παραδειγμα για ολους οσους πανε οικονομικα το πραγμα με τις μεταγραφες. παρτε μεταγραφη την ομαδα σκαουτιν και τον υπευθυνο υποδομων του νιονιου.

  3. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Εφόσον λοιπόν είμαστε αυτοί που είμαστε τα διαχωριστικά έπρεπε να είναι plexiglass 3 μέτρων, για να μη μπορεί κανένας να πηδήξει απο τη μια θύρα στη διπλανή.

  4. Ο/Η The Snitch λέει:

    Κανενα plexiglass δε χρειαζεται, μη τρελλαινεσαι.
    10 STEWARDS θελει και μολις πηδηξουν οι πρωτοι 5 τους παιρνεις απλα τα διαρκειας-εισητηρια τους πετας εξω και τους αποκλειεις ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ το γηπεδο. Εχεις το δικαιωμα ως ΠΑΕ κανονικα να ζητησεις και στοιχεια και να παρεις πισω ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ τα παντα. Οπως Αγγλια. Απλα πραγματα.
    Στο τελευταιο συνοικιακο μπαρ να πας αμα σαλταρειςς πισω απο τη μπαρα σε εχουν πεταξει με τις κλωτσιες εξω
    Ποιος θα τα κανει αυτα? Το μαγαζι της πλακας?Για την ΑΕΚ μιλατε παιδες ξυπνατε.

    Εσεις φταιτε που τους δινετε 30ευρα. Παρε εκει με ενα ταληρο, η περιμενε 5 λεπτα και μπες τσαμπα..Μη τυχον και χασεις το κλωναριδη..

  5. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Θα έτρωγαν ξύλο οι Stewards και πάλι θα πηδούσαν. Σε ποιούς να πάρει τα εισιτήρια? Αφού αυτούς έχει επιλέξει για πελάτες.
    Είναι να μην το’χεις μέσα σου που λέμε. Οσο για μας τα κορόιδα, έχεις δίκιο. Είναι το έρμο το μικρόβιο που θες να μπείς κυριλέ και άνετος, και οχι σαν τον κλέφτη

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    Αμα θες να τους μαζεψεις μια χαρα το κανεις.
    Να ξερεις οτι ο οχλος ειναι ΔΕΙΛΟΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΣ ΠΑΝΤΑ. Μολις ‘πεσουν’ 4-5 πρωτοι οι αλλοι βαζουν οπισθεν και φευγουν.
    Απο εκει και περα ο καθενας ειναι ‘οσο κοροιδο΄επιλεγει.
    Για μενα π.χ η κοροιδια τελειωσε.
    Περαστικοι ειναι ΟΛΟΙ αυτοι. Εγω οχι. Ειμουν ειμαι και θα ειμαι ΑΕΚ 40+ χρονια. Αυτοι σε 3-5 χρονια θα εχουν φυγει. 66 ειναι ο ενας 68 ο αλλος, ποσο να κατσουν? Οπως εφυγαν και ηρθαν αλλοι και αλλοι. Εγω απο την αλλη μερια δεν ειμαι.

    Παμε λοιπον στον Απολλωνα φετος να περναμε μερικα 2ωρακια βλπεωντας μπαλλιτσα και εδω ειμαστε. Ακουσα οτι πηρεκαι 2 καλους παικτες για τα κυβικα του. Να σωθει δηλαδη.

    Αν σοβαρευτει το μαγαζι το βλεπουμε. Μαλλον στη ΝΦ σε 2 ετη να ξαναπαρω τη θεση μου στα αναλογα ‘μαρμαρα’. Μεχρι τοτε καλο Λοπεζ αλλα απο αποσταση για μενα.

  7. Ο/Η stelathen λέει:

    κανεις steward δεν θα παει να πλακωθει για 500 ευρω που παιρνει, αλλα και τα διπλα να επαιρνε, ξερει οτι αν αρπαζε κανεναν, μετα θα τον περιμεναν απεξω καμια 30αρια καλοπαιδα.

    και δεν τους εχεις δει πως ειναι οι καυμενοι? 40 κιλα ειναι οι περισσοτεροι .και στις τραπεζες ή το μετρο που τους βζουν δεν ξερω τι μπορουν να κανουν.

    ιδιονυμο η λυση,συλληψη μεσα απο καμερα και μεσα 1 μηνα.3-4 αρκουν.

    αλλα στο μπουρδελο που ζουμε, το να γινεται το αυτονοητο δεν ειναι φυσικο. ποσο μαλλον οταν μιλαμε για χωρο αθλητισμου, που ολοενα και λιγοτεροι ασχολουνται πλεον

  8. Ο/Η stelathen λέει:

    @παρατηρητης : δεν ειναι μικροβιο κυριλε και ανετου, η αξιοπρεπεια ειναι που οσοι παλευουν για αυτην, θεωρουνται μαλακες, γιατι πανε απο τον δυσκολο δρομο

  9. Ο/Η The Snitch λέει:

    Κυριοι, οι stewards ΔΕΝ ειναι για να τρωνε ξυλο ουτε για να δινουν. Απλοι ανθρωποι ειναι υπαλληλοι της ΠΑΕ ΑΕΚ η ενοικιαζωμενοι απο αυτην.
    Ουτε ξυλο χρειαζεται ουτε τσαμπουκαδες ουτε τιποτε.
    ΞΕΡΟΥΝ που γινωνται οι μπουκες. Βαζεις 20-30 και τους πρωτους 4-5 που πηδανε απλα μαζευωνται γυρω τους και ευγενικα χωρις νευρα ζητανε να δουνε το εισητηριο-καρτα. Μολις ο αλλος το δειξει του το παιρνεις, η ακομη καλυτερα σημεινωνεις τα στοιχεια του και του το ακυρωνεις απο το συστημα. Καταχωρεις τα στοιχεια και αυτοματα γινεται persona non grata και δε ξαναμπαινει.
    Τι θα πει θα περιμενουν απ εξω αλλοι? Ποιοι θα περιμενουν εξω οι naby seals? Πλακα κανουμε? Εχει αστυνομια εξω, ενημερωνεις αναλογα οτι πιασαμε 5 παραβατες ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΠΑΕ και τους βγαζουμε εξω.
    Οπως ειπες σωστα αν θες το πας και ενα βημα παραπανω και κανεις μια μηνυση.
    Σιγα τα ωα και σιγα τους κουραδομαγκες της 21 που θα τους φοβηθει ολοκληρη ΑΕΚ αμα θελει.
    ΑΠΛΑ ΔΕ ΘΕΛΕΙ και εκει συμφωνουμε.

    Δηλαδη αμα πανε 5 στην Aegean η στα γραφεια της ΠΑΕ και μπουκαρουν δε θα τους πειραξει κανεις επειδη θα ειναι αλλοι 20 απ εξω? Πλακα κανουμε?

    ΥΓ Οταν η Βρωμητζιναλ ειχε μαζευτει και καλα καμμια 50αρια κατω απο το γραφειο μας (στο δευτερο τοτε ηταν ο Παππας) το 2011, χρειασθηκαν απλα 3 security και 2 ‘παιδια’ δικα μας. Μολις δε εμφανιστηκε και το περιπολικο ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΡΕΧΩΝΤΑΣ ΑΠΑΝΤΕΣ και μη τους ειδατε τους νταηδες.

    ΚΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ και απλα εχουν βρει και τα κανουν επειδη τους ανεχωνται.
    Οπως και ολοι οι αλλοι ειναι Ελληνες και παλι σωστα λες οτι η αξιοπρεπεια ειναι οσο αυτη που εχουν οι κυβερνωντες τους. Γι αυτο μαθαινει ο αλλος στο παιδι του να κλεβει απο μικρο.

  10. Ο/Η stelathen λέει:

    δεν αντιλεγω οτι ετσι πρεπει να γινεται, ουτε οτι ειναι κοτες , γι’αυτο και πανε κατα ομαδες.

    δες χαρακτηριστικα στα διαφορα ντου που κανουν σε διαφορες δημοσιες υπηρεσιες οπου βρισκουν κλειστες πυλες, πανε 30 ατομα και κοπανανε τις πυλε ςκαι μολις πεσει την κανουν πισω, για να μπουν αλλοι μεσα πρωτοι.

    επισης δεν λεω οτι οι security πρεπει να δινουν ξυλο, αλλα σιγουρα θα πρεπει να ειναι επιβλητικοι στην εμφανιση, για αποτροπη πραξεων.αυτο σιγουρα για να αντιμετωπισει βλακομουτρα κοτες που τα μετρανε αυτα.

    αλλα το θεμα steward και security στην ελλαδα , απεναντι στην ελληνικη νοοτροπια και το κλασσικο ξερεις ποιος ειμαι εγω/ σε μενανε ρε? εχει πολυ κλαμα.

    γιαυτο λεω οτι αν καποιος σταματησει εναν που εχει μπει με ντου μεσα και του πει να δω το εισιτηριο σας, ειναι δεδομενο οτι στην καλυτερη θα τον αγνοησουν και στην χειροτερη ,θα τις φαει. δεν σου λεω οτι ειναι το σωστο, λεω τι γινεται.

    οσον αφορα τις μηνυσεις στην ελλαδα ειναι αλλο ανεκδοτο, και να κανεις μηνυση, θα φας 3-4 αναβολες συν δικαστικα εξοδα συν ταλαιπωρια στην ευελπιδων να περιμενεις να βγει μια τιμωρια με αναστολη για τον αλλον και ολα καλα.

    συστημα ατιμωρησιας.αλλα και να τιμωρηθεις θα βγεις με το νομο παρασκευοπουλου
    ουνοι τελειως και παντου