ΤΣΣΚΑ – Α Ε Κ

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία λένε, όπως λένε οτι και τα όνειρα κοστίζουν ακριβά. Τι είχαμε όμως και τι χάσαμε. Όπως και νάχει όμως, ένα παιχνίδι ευρωπαϊκό, που μόνο καλύτερα μπορείς να πας αφού δεν έχεις άγχος, είναι κάτι έκτακτο στην αεκτζήδικη πραγματικότητα. Οπότε με την επιστράτευση ό,τι τεχνολογίας υπήρχε στο σπίτι, κάθισα με τον γιό μου τον μεγάλο να χαρούμε το ματς.

Στο οποίο ξεκινήσαμε με 3-5-2, το οποίο δοκιμάστηκε για καμιά εβδομάδα, σε πείσμα της προετοιμασίας. Όπως επίσης ξεκινήσαμε και με μπόλικες μεταγραφές για την πιθανή ανατροπή. Κοιτάχτε, αυτά δεν έχουν μεγάλη σημασία. Είναι κουβέντες του συρμού. Τυπικότητες θα έλεγα. Όπως είπε ο Μανόλο, βάσει budget, εμείς θα έπρεπε να βγάλουμε καρδιά και ψυχή. Κι από κοντά κι ο εγγυητής, που είπε την τεράστια ποδοσφαιρική αλήθεια, οτι τα πάντα στο ποδόσφαιρο είναι θέμα ψυχολογίας και τίποτε άλλο. Μα να ξοδεύει τόσα λεφτά η Παρί, αντί να δώσει μερικά Ζανάξ ή να πάρει δυό τρεις ψυχολόγους !

Εν πάσει περιπτώσει, καλά ξεκινήσαμε στο πρώτο μέρος. Για κανά τέταρτο, ελέγξαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και μάλιστα είχαμε και μια μακρινή τελική με τον Μάνταλο. Φυσικά, οι αντίπαλοι δεν είχαν κάποιο λόγο να σε συντρίψουν, παρά μόνο να δουν πόσο μακριά θα ήθελε το χέρι σου να πάει. Όταν είδαν οτι πράγματι είσαι προσανατολισμένος για κάποια έκπληξη, απλά σου κάνανε τρεις θανατηφόρες τελικές , σε χρεώσανε με τρεις κάρτες, σου εξαφάνισαν την κατοχή της μπάλας και σε ανάγκασαν να παίξεις φλύαρο ποδόσφαιρο.

Παράπονο φυσικά δεν έχω. Αυτούς τους παίκτες έχουμε, έτσι θα πηγαίναμε. Πανικός πίσω όταν έμπαινε μπροστά η ταχύτητα των αντίπαλων επιθετικών, και δημιουργικά μηδέν αφού τα πάντα περνάγανε από τον φιλότιμο σήμερα Μάνταλο, που όμως σε ποιόν να δώσει την μπάλα; Στον Λιβάγια; Ή μήπως στους πολύ καλούς Σιμόες και Γιόχανσον; Μα αυτοί είναι απλοί κόφτες. Σάμπως υπήρχαν φτερά; Βλέπετε, αυτό το 3-5-2 δυναμώνει αμυντικά, αλλά αδυνατίζει επιθετικά. Οπότε η λευκή ισοπαλία ήταν μια παρηγοριά, όπως παρηγοριά ήταν οτι και η επίσημη ΑΕΚ πίεζε για να μεταδοθεί ο αγώνας. Εγώ γιατί νομίζω οτι έκανε τα πάντα για να μην υπάρχει μετάδοση; Πού να ξέρω ; Σίγουρα πάντως ο πληρώνων θα έχει μετρήσει τα ανταποδοτικά του οφέλη, και σίγουρα η ΑΕΚ δεν ήθελε να δώσει τα 35 χιλιάρικα του κόστους, αφού πληρώνει πεντακόσια στον Αλμέιδα.

Στο δεύτερο μέρος, δεν άλλαξαν πολλά σαν εικόνα. Η ΑΕΚ κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος για το πρώτο τέταρτο, στο οποίο δεν πέρασε ούτε την σέντρα, αλλά μετά είπε να βγάλει την καρδιά. Με τον αντίπαλο σαφέστατα οπισθοχωρημένο, πήραμε μέτρα και πήγαμε να κάνουμε την έξοδο του Μεσολογγίου. Μόνο έτσι μπορώ να εκλάβω ένα τρομερό σουτ του Γιόχανσον που έπιασε ο αντίπαλος τέρμας και μια εκμετάλλευση ένός λάθους κάποιου αμυντικού από τον παίκτη ουσίας, που ήταν στα όρια του πέναλτυ.

Δεν μιλάμε για κάποια σοβαρή και σχεδιασμένη απόδοση πάντως, αλλά για ό,τι μπορούσαμε βάσει ψυχολογίας κι όχι αξίας παικτών. Εξ άλλου, κύριος στόχος ήταν η αποφυγή κάποιας συντριβής, την ώρα που βγαίνανε οι Λιβάγια και Κλωναρίδης, και μπαίνανε οι Λάζαροι και οι Γιακουμάκηδες. Να πάρουν και λίγα λεπτά κι αυτοί, ενόψει του μπαράζ για το Γιουρόπα, αφού η σεμνή τελετή είχε πάρει τέλος, μετά από ακόμα μια στατική φάση. Ναι, άπιστοι της ψυχολογίας. Είχε γίνει να φάμε γκολ. Μην ρωτάτε γιατί. Δουλεμένο από τα φιλικά ήταν.

Τυπικά ήταν τα πράματα μετά. Είτε για ισοφάριση, είτε για να φάμε και δεύτερο. Η ΑΕΚ ήταν σε άτακτο διώξιμο της μπάλας, και οι Ρώσοι να τελειώνουν μπας κι αποστάξουν καμιά βότκα. Δεν μιλάμε για κανέναν ορθολογισμό ανάπτυξης, ούτε για κάποια πίεση ψηλά – στην αργή άμυνα της ΤΣΣΚΑ που πολυδιαφημίστηκε -, που θα έφερνε κάποιον παραπάνω ενθουσιασμό. Ακόμα κι ο Γιακουμάκης, έχασε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ, πιεσμένος κάτω από το βάρος του άγχους για την κατάκτηση της τρίτης θέσης του επερχόμενου πρωταθλήματος.

Ευχαριστημένοι είμαστε όμως. Η διοίκηση χάρηκε τις μεταγραφές της, η ομάδα που δεν συνετρίβη, κι όλοι οι άλλοι που καμαρώνουν τις μπουλντόζες. Όπως και ο χρόνος που θα φέρει πιο εύκολη ομάδα για το Γιουρόπα, και πάλι θα ακούμε μαλακίες από τους κιτρινόμαυρους δημοσιογράφους, μέχρι την προσγείωση εδώ. Στην ψωροκώσταινα, που μπορείς να κερδίσεις την Λαμία και τον Πλατανιά. Διότι έτσι πάει το πρωτάθλημα αφού νόμιζες οτι ο άλλος δεν θα σε ξεπεράσει κατά εννιά μύρια σε παίκτες. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΟΜΩΣ ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΣΕ ΣΥΝΤΡΙΒΗ.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

6 Responses to ΤΣΣΚΑ – Α Ε Κ

  1. Ο/Η Koreas λέει:

    Καλησπέρα Steven….

    Δεν έχω ιδιαίτερες ποδοσφαιρικές γγνώσεις αλλά η ομάδα μου άρεσε σήμερα.

    Steven να σου πω ότι έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που έχεις γράψει λίγο καιρό πριν ότι η ομάδα έχει ανάγκη από μια χαφαρα, κι ότι ο ανεστης δεν κάνει για τερματοφύλακας μεγάλης ομάδας. Τα σέβη μου για άλλη μια φορά…..

  2. Ο/Η Πισσα και Πουπουλα λέει:

    Ετοιμαστειτε τωραμε αυτην την – αναμενομενη- ηττα της ομαδας, να βγαλετε τη χολη σας. “Μιζεροι”.
    Χασαμε την προκριση απο… τρια κορνερ. Ο Μελισσανιδης- εφ εξης “ο Μπομπ ο Μαστορας” – θα κανει διαβημα στην ΟΥΕΦΑ και στην Διεθνη Αμνηστια,να καταργηθουν επιτελους τα λακτισματα απο τις τεσσερις γωνιες του γηπεδου. “Θα προτεινω ο αγωνιστικος χωρος να γινει στρογγυλος. Παντου. Αν δεν στρογγυλεψω το τετραγωνο τεραιν, να μη με λενε Μητσο” ειπεν χαρακτηριστικα εβρισκομενος σε γκουρμε χασαποταβερνα απο οπου και παρακολουθουσε τον αγωνα ραδιοφωνικως ενω χαζευε εναν καθρεφτη.

    Η ομαδα σταθηκε παναξια. Ο Χιμενεθ μαλιστα νοιωθει περιφανεια που διαθετει παικτες με ψυχη σαολιν μοναχου, καρδια λιονταριου αλλα με οψη τσαλακωμενου κατοσταρικου σε κωλοτσεπη παντελονιου που εχει πλυθει στο πλυντηριο.

    Νεβερμαιντ. Παμε γερα για την επομενη κληρωση μεθαυριο. Και αν πεσουμε με “μη βατο αντιπαλο”, ξανα νεβερμαιντ. Θα περιμενουμε την μεθεπομενη κληρωση . Μεχρι που θα κληρωθουμε ως νουμερο στο τσιρκο “Μεντρανο” στο “πεντε κρικοι ενα ταληρο”.

    Αλλωστε μπρος στα καλλη τι ειναι ο πονος. Φτιαχνουμε γηπεδο. Οι φωτορεπορτερς της “Ωρα για σκαψιμο” και του σαιτ του υπεργολαβου της ΠΑΕ, Κετσετζογλου, θα φορεσουν και αυριο τα κρανη εργασιας και θα μας μεταφερουν στον πυρετο των εργασιων του οικοπεδου οπου κατι μηχανηματα του Διαβολου σκαβουν και πετανε τα ιερα χωματα. Ο Ψωμιαδης θα στριφογυριζει στον ταφο του.

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas: Να είσαι καλά φίλτατε. Η ομάδα είναι απλά της πλάκας και θα το δεις την πέμπτη αγωνιστική οριστικά. Μέχρι τότε, θα σου λένε μαλακίες οι λαθρέμποροι της πληροφόρησης.

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Πισσα και Πούπουλα : Η ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ, ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ.

  5. Ο/Η Πισσα και Πουπουλα λέει:

    Καλα θα κανουν να μεταφερουν τον τσιμεντενιο δικεφαλο στα Σπατα. Να διωχνει τις αλεπουδες. Η ακομα και σαν τεραιν για κοτετσι μια χαρα ειναι. Ποια κοτα θα ελεγε “οχι” καθημενη πανω του.
    Βεβαια μια ακομα – ιερη αυτη-χρηση θα ηταν να κοπει με τροχο το δικεφαλο τσιμεντο σε κομματακια και να μοιραστει ως αρτοκλασια τον 15αυγουστο.

  6. Ο/Η netrino λέει:

    Mε τους προηγούμενους(Αδαμιδης κ Σια) είχαμε γίνει λογιστές ενώ σήμερα πολιτικοί μηχανικοί,αρχιτεκτονες,τοπογραφοι κτλ.Για μπάλα ούτε λόγος διότι δε μας παίρνει. φουλ αποπροσανατολισμός για να κρυψουν καποιοι την ασχετοσύνη τους. Τα χρόνια της παρακμής συνεχίζονται. Η ομάς δε βλεπεται.