Παναχαικη ΑΕΚ

Φιλικο το ματς και αναμενουμε να δουμε πειραματα. Θα ειναι περισσοτερα η λιγοτερα απο τα κανονικα ματς που αλλαζουμε μεχρι και το τερμα ΔΕΝ το ξερω.

Μπορει να παιξει τερμα ο Ουγκο. Τι εφυγε? Και μενα γιατι δε μου το ειπε κανενας? Μα κοουτς δε σου κανει εντυπωση που δεν τον βλεπεις στο παγκο? Γιατι αυτους που εχω τους βλεπω? Οτι κατσει βαζω καθε φορα αναλογα με τι με φωτισει καθε στιγμη, ακομη να με μαθετε?

Προχτες ειδα ονειρο οτι θελω να βαλω το Γιαννουτσο. Τον εβαλα σε κανονικο ματς ενω ειχα το Τζανετοπουλο που παιζει τη θεση και ενω δεν τον εβαζα ουτε σε Κυπελλο με τη Λαμια που ο original Τεννες κατεβηκε με τα δευτερα, τι σου κανει εντυπωση?

Επισης πρεπει να ειμαι ο μονος που βλεπει κατι σε αυτον τον Αινταρεβιτς. Ψηλο παιδι τρωει το φαι του ΟΛΟ και θυμιζει παικτη απο το ποδοσφαιρακι που επαιζα μικρος στην Ισπανια- αυτο με τους βιδωμενους παικτες με το ελατηριακι.

Γυρναει και ο Λαμπροπουλος. Μεγαλη ψυχη ειναι η αληθεια. Αλλα μεχρι εκει. Το οτι τη βρισκει με το καλαμι στις καλες και με το γονατο στις κακες δε μας απασχολει. Ουτε το οτι δεν εχει κανει προετοιμασια καν. Ειναι η ελπιδα μας (το υπολοιπο συνθημα το ξερουμε) για να προσπερασουμε αυτο το μικρο θεματακι που εχουμε δηλαδη οτι δεν εχουμε CB. Αντε μη χτυπησω επιστροφη Κολοβετσιου και τρεμετε ολοι.

Μα κοουτς εσυ προχτες δε μας ελεγες οτι τα παιδια ειναι κουρασμενα? Πας και τους βαζεις παιχνιδι μεσοβδομαδα, κανεις δηλαδη ΑΚΡΙΒΩΣ οτι μας λες σαν δικαιολογια οτι παιζουν 2 ματς την εβδομαδα? 4 μερες περασαν απο το προηγουμενο τι εγινε ξεκουραστηκαν? Μπορει να περασαν 4 μερες αλλα εχουμε 9 για το επομενο ματς. Χαχα σας την εφερα..

Κοουτς βγηκαν κατι ΑΡΔ και ελεγαν οτι υπαρχει θεμα. Μη τους ακουτε μεχρι και BMW μου πηραν αυτο δε σας λεει κατι? Μας λεει κοουτς αλλα και στο Νευμαρ πηραν R8 και μετα τον ‘εστειλαν’ σε 3 μηνες. Προπονητη εχουμε η τον παντρεουμε με μια BMW που ειναι αξιας 350 ευρω το μηνα η δοση?

Κοουτς τι περιμενουμε να δουμε σημερα? Οτι βλεπετε καθε φορα τι να αλλαξει δηλαδη? Θα παιξουμε ενα αμυντικα επιθετικογενες σχημα με μπαλαντερ τον Αινταρεβιτς και οποιον μου ερθει στη γραμμη. Αν δουμε οτι χανουμε θα βαλουμε μεσα τους βασικους. Αν δουμε οτι κερδιζουμε θα βαλουμε τους αλλους. Εναν αχταρμα δηλαδη που βλεπετε και στα επισημα. Αφου ειπα οτι δεν θελω ουτε CB ουτε χαφ ουτε εξτρεμ ειμαι καλλυμενος, δε καταλαβαινω την ερωτηση. Αυτους εχω αυτους βαζω τι να κανω?

Κοουτς μιλανε για μεταγραφες τον Ιανουαριο θα μας πειτε κατι? Γιατι σαμπως ξερω και εγω κατι? Ας μου φερουν οτι θελουν- δεν μπαινω στα χωραφια αυτου του τυπου που ηρθε και καθησε στο παγκο μας. Μου το ειπαν ξεκαθαρα και εγω αναλογα ειπα ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Το post ειναι? χιουμοριστικο φυσικα. Οχι οτι απεχει και πολυ απο την πραγματικοτητα.

Καλημερα σας.

Post By The Snitch (631 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

31 Responses to Παναχαικη ΑΕΚ

  1. Ο/Η The Snitch λέει:

    Το εκκαθαριστικο κυκλοφορει στο web και αφορα καποιον Αχμεντ- προσφυγα.
    Επειδη παιζει πολυ και δειχνει να ειναι original- δε το ξερω- δεν εχω καποιο λογο να το αμφισβητω, αλλωστε τα ποσα νομιζω ειναι αυτα συμφωνα με το νομο.
    Ο Αχμνεντ λοιπον ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ λαμβανει γι αυτον και την οικογενεια του 2174 ευρω ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.
    Αν κανει και καμμια δουλιτσα ΜΑΥΡΗ φυσικα παει χαλαρα στα 3,000 ευρω το μηνα ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ.

    Εγω βεβαια ειμαι και ρατσιστης ως γνωστον…
    ΠΛΗΡΩΝΕ Ελληναρα ΕΝΦΙΑ και φορους πληρωνε 24% ΦΠΑ πληρωνε ταμεια και εισφορες και ετοιμασου να πληρωσεις και αλλα, γιατι ο Αχμεντ πρεπει να ειναι ΙΣΟΣ με σενα.

    Τι δε καταλαβαινεις?

  2. Ο/Η Savvi λέει:

    Η ΕΡΤ είναι πονεμένη ιστορία οι μόνοι που δεν φταιν είναι οι τεχνικοί και οι ρεπόρτερ που τρέχουν στους δρόμους για να βγει το πρόγραμμα. Δεν είμαι υπέρ των απολύσεων αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος πχ δεν καλύπτω τα λειτουργικά μου έξοδα. Σε πρώτη φάση θα προτιμούσα εξορθολογισμό των δαπανών σε δεύτερη φάση θα έκοβα τα ηγεμονικά συμβόλαια-παραγωγές των γνωστών δημοσιοσχεσιτών που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. Μεγάλη κουβέντα και χρόνος περιορισμένος.

    Δεν ξέρω αν είναι αληθινό το εκκαθαριστικό και δεν θα πάρω θέση. Θα πω όμως για το ρατσισμό δύο λογάκια που γράφεις. Με έχουν κουράσει πραγματικά όλοι αυτοί που στο όνομα της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων και καλά διδάσκουν την δημοκρατία των μειοψηφιών και προσπαθούν να σου επιβάλουν την γνώμη τους. Τώρα αν αυτό δεν είναι ρατσισμός είναι τουλάχιστον στην καλύτερη Φασισμός.

  3. Ο/Η The Snitch λέει:

    Mα τα λειτουργικα εξοδα καλυπτωνται κατα 97% γιατι πληρωνουν ΕΡΤ οι ταφοι οι αποθηκες τα κοινοχρητσα και οτι αλλο μπορεις να φανατστεις!
    Τα ιδιωτικα καναλια με 250 εργαζωμενους δεν εχουν τεχνικους ρεπορτερ και ΟΛΟ το backoffice που θελει ενα καναλι? Στο Μεγκα π.χ εκτος απο αυτους που βλεπεις στο γυαλι (5-10-20 ατομα) οι αλλοι 230 τι ειναι? Ανθρωποι μεροκαματιαρηδες το 80% αν βγαλουμε και τις διοικητικες θεσεις. Η ΑΕΚ εχει 110 χονδρικα υπαλληλους και η διοικηση ειναι καμμια 15αρια. Ολοι οι αλλοι ειναι μισθωτοι.

    Και εγω ειπα οτι δε ξερω αν ειναι αληθινο. Ξερω ομως οτι δινονται 400 ευρω, ξερω οτι δε πληρωνουν πουθενα (νοσοκομεια-μεταφορες-σχολεια) ξερω οτι τους δινουμε δωρεαν σπιτια με ΟΛΑ τα εξοδα πληρωμενα (φως-νερο-θερμανση) τη στιγμη που αμα εισαι Ελληνας η ΔΕΗ χαλαρα σου κοβει το ρευμα αμα δε πληρωσεις. Οπως φυσικα και δε πληρωνουν κανενα φορο για τιποτα.

    Μη κοιτας μονο τις αμεσες επιδοτησεις: το Ελληνικό Δημόσιο πλήρωσε 5,296 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ 24% για τη ναύλωση τεσσάρων πλοίων που μετέφεραν 23.000 πρόσφυγες και μετανάστες προς το λιμάνι του Πειραιά και μεταξύ Φαρμακονησίου – Λέρου. Δηλαδή, κατά τον κ. Θεοχάρη, «το κόστος ανήλθε στα 226 ευρώ το άτομο, όταν «τη θερινή περίοδο το εισιτήριο για απλή μετάβαση από Λέσβο για Πειραιά κοστίζει 45,50, από Χίο για Πειραιά 41,40 και από Λέρο για Πειραιά 33,00 ευρώ»..

    Ερωτηση 1: Γιατι πρεπει να πληρωνω εγω εστω και ενα ευρω τον καθε Αχμεντ? Του τα χρωσταω απο καπου και δεν το ηξερα?
    Ερωτηση 2: Αμα αυριο βγαλω βιζα κανονικα και νομιμα και παω στο Πακισταν στο Μαροκο στο Ιρακ στο Σουδαν κλπ και δηλωσω προσφυγας, θα μου δωσει σπιτι η κυβερνηση του Πακισταν + 400 ευρω? Θα μπαινω τσαμπα στα νοσοκομεια του Μαροκου? Θα κυκλοφορω δωρεαν με τα ΜΜΜ της Αλγεριας?

  4. Ο/Η Savvi λέει:

    Κοίταξε να δεις η Ελλάδα δεν είναι χώρα η οποία έχει υποδομές για φιλοξενία παράνομων μεταναστών και το τονίζω παρανόμων γιατί το ποσοστό των προσφύγων και μεταναστών είναι πάρα πολύ μικρότερο. Μόνο βλάκας δεν το καταλαβαίνει και αυτό από μόνο του είναι άλλη κουβέντα. Μπορεί να τους παράσχει ολοκληρωμένες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες, μπορεί να τους στεγάσει, μπορεί να τους εντάξει ομαλά στην κοινωνία μαθαίνοντας τους την γλώσσα, μπορεί να ξεχωρίσει τα κακοποιά στοιχεία και να τους απελάσει, μπορεί να τους δώσει δουλεία; Μια χρεοκοπημένη χώρα μπορεί να το κάνει αυτό; Το ερώτημα είναι ρητορικό. Γιατί η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αναλάβει αυτό το κόστος και γιατί όχι η Γερμανία, Γαλλία και οι ΗΠΑ με τις ΜΚΟ που αλωνίζουν στην χώρα; To υπουργείο εξωτερικών και το υπουργείο εσωτερικών αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο ή πετάει χαρταετό. Γιατί κάποιοι είναι συνέχεια από πίσω τους και τι συμφέροντα εξυπηρετούν τόσο πολιτικοί φορείς όσο και οικονομικοί κολοσσοί. Προβληματισμοί…

  5. Ο/Η Savvi λέει:

    Ερώτηση 2: Επειδή δεν το κάνουν αυτοί δεν σημαίνει ότι πρέπει και εμείς να κάνουμε το ίδιο.

  6. Ο/Η The Snitch λέει:

    Aπλα ΚΟΝΟΜΑΝΕ γι αυτο το βλεπεις ολο αυτο.
    Μια χωρα που εχει πανω απο 25% στο οριο της φτωχειας, 30% ανεργεια κλπ μου ειναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ αδιαφορο τι θα κανει με τους αλλους. Πρωτα κοιτας τους πολιτες σου -που τους εχεις τρελλανει και στη φορολογια ακομη και στι τσιχλες- και μετα ΑΜΑ περισσεψει κατι το συζηταμε για ολους τους αλλους.

    Δε γινεται να κοβεις το ρευμα απο κοσμο το ΕΚΑΣ 100 ευρω απο γεροντακια για να περναει ζαχαρη ο καθε Αχμεντ. Ουτε γινεται να ψαχνει ο κοσμος στα σκουπιδια για να τσιμαει τα 400αρια ο Μοχαμεντ.
    Αν δε τους αρεσει ας πανε οπου αλλου θελουν. Μονοι τους ηρθαν και ας ειναι καλα ο βλακας ο Αλιεξης που δεν εχει συνορα η θαλασσα- αρα η Βρεττανια δεν εχει συνορα!!!!!!
    Κανενας δε τους καλεσε κανενας δεν ειναι υποχρεωμενος να τους πληρωνει. Αν τραβανε ζορι ας πανε στη Σ.Αραβια στο Καταρ στο Ιραν κλπ. Αλλα ξεχασα: ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΕΧΩΝΤΑΙ ΚΑΝ. Για κοροιδα ψαχνεις?

  7. Ο/Η Savvi λέει:

    Ναι συμφωνώ. Δεν είναι δυνατόν ο λαός σου να πεινάει και εσύ να ασχολείσαι με αυτούς. Δηλαδή θα πεινούσε το παιδί σου και εσύ θα τάιζες το παιδί του γείτονα;

    Οι χώρες που αναφέρεις μπορεί να είναι και σπόνσορες τους. Άστα πολύ μπλεγμένη ιστορία.

  8. Ο/Η The Snitch λέει:

    Τα γεωπολιτικα ειναι οντως ΤΕΡΑΣΤΙΑ ιστορια. Resources-politics- acquisitions.
    Που μπορουμε να κανουμε ανετα αλλα δε ξερω κατα ποσο ενδιαφερουν το κοσμο μας εδω.

    Το σημερινο ειναι απλα teaser – για να κανουμε τη πλακα μας με το μπανανισταν.
    Τα πραγματικα σοβαρα οπου εμπλεκωνται οι παραδοσιακοι: Βρεττανοι-Αμερικανοι-Ρωσσοι κυρια αλλα και κινεζοι μετα το ανοιγμα τους εχουν πραγματικα ενδιαφερον.
    Η σε συναντηση που κανουμε καμμια φορα μετα το γηπεδο – για φετος του Απολλωνα- η καπως αλλιως.

    Ασε που διαβαζω οτι ο Κλωναριδης νικησε τον Χαλκια! Λιγο το εχεις να βαζεις γκολ σε 41 ετων παικτη? Βεβαια η Παναχα ισοφαρισε αλλα δε τρεχει κατι..θα το παρουμε το ντερμπυ. Η αμυνα παντως αν δε φαει 2 γκολ δε μπαινει στα αποδυτηρια. Ειναι πλανο μαλλον για να γυρναμε τα ματς.

  9. Ο/Η Savvi λέει:

    Τυχαίνει σχεδόν πάντα όταν έρχομαι Αθήνα όπως αυτό το σκ η ΑΕΚ ή δεν θα παίζει εντός ή θα έχει διακοπή ή δεν θα έχει πρωτάθλημα. Πέρυσι ήθελα να δω όλα τα ντέρμπι αλλά με Μοράις που να πας και γιατί να ξοδέψεις, θα κάνεις και τόσα χλμ. Χαλάλι αν σε ικανοποιούσε αλλά… Φέτος πρέπει να βολέψει το πρόγραμμα. Αν διαβάζεις καθόλου Καρπετόπουλο έχει ένα πολύ ωραίο άρθρο για την Καταλονία. Γενικά τη γεωπολιτική την βρίσκω πιο ενδιαφέρον.

  10. Ο/Η a better tomorrow λέει:

    Snitch, 43 ειναι ο Χαλκιας, ακομα καλυτερα 😀

  11. Ο/Η The Snitch λέει:

    Σπανια Καρπετ γιατι δεν τον εχω πολυ σε υποληψη. Πανουτσο ναι γιατι και τον ξερω προσωπικα και ειναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ χαβαλες. Χιλιαδες (δεν υπερβαλλω) θεματα συζητησης, τρομερες εμπειριες και αλκοολας στα Jin- Βρεττανοθρεμενος γαρ.
    Θα το ψαξω ομως να δω το λεει.
    Δεν εχει αγωνες αυτο το ΣΚ το αλλο εχει ντερμπαρα Απολλων-ΑΟΚ και σε ωραια ωρα 18:15.

  12. Ο/Η The Snitch λέει:

    Ειχα μεινει στα 41, εχεις δικιο. Ανεβαζει το βαθμο δυσκολιας του παικτη μας.Αντε και το επομενο σε κανα συνταξιουχο κανονικο, με μπαστουνακι. Αν δεν εχει κλεισει 35ετια δε λεει, σκοτωνεις πεθαμενο.

  13. Ο/Η koreas λέει:

    η μετακίνηση πληθυσμών σε οποιαδήποτε μορφή της ήταν είναι και θα είναι τεραστιο και πολυεπίπεδο θέμα……..η κάθε μετακίνηση μπορεί να διαφέρει πολύ από μια άλλη ως προς τις αιτίες τους στόχους τα συμφέροντα και και και …

    ερώτηση: ο ελληνας φορολογούμενος πληρώνει την εγκατάσταση και “φιλοξενία” των ρευμάτων ξένων ανθρώπων που ερχονται από το μουσουλμανικό κόσμο τα τελευταία 5 χρόνια;

  14. Ο/Η koreas λέει:

    υπάρχει σοβαρός έλληνας που υποστηρίζει ότι η (αγαπημένη) καταλωνία μπορεί και πρέπει να ανεξαρτοποιηθεί από την ισπανία με αυτό τον λαικίστικο και τσαπατσούλικο τρόπο;

  15. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Τα πάντα υπάρχουν, δεν βρίσκω κάτι το παράξενο. Το τι θα γίνει βέβαια στην ουσία, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

  16. Ο/Η The Snitch λέει:

    Φυσικα και πληρωνει ο Ελληνας φορολογουμενος. Ποιος ηθελες να πληρωσει δηλαδη ο Αλιεξης?
    Α που που πληρωνωνται ΟΛΑ αυτα που βλεπεις? Στεγαση, σιτιση, κεντρα φιλοξενιας κλπ? Απο τα κονδυλια της ΕΕ? Αυτα δε φτανουν ουτε για τους καφεδες τους.
    ΔΕΝ με ενδιαφερει τι κανουν οι πληθυσμοι απο τη στιγμη που οι Ελληνες εχουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ απο μονοι τους. Κλειστα συνορα και τελος. Οταν και αν ‘πλουτισουμε’ το συζηταμε και αμα. Οπως κανουν ΟΛΕΣ οι χωρες της ΕΕ, οι βλακες δηλαδη.

    Αυτο που γινεται με τη Καταλωνια ειναι απλα ενα καργκιοζιλικι και μισο. ΠΑΡΑΝΟΜΟ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ. Αναλογα καραγκιοζηδες ειναι και στη Μαδριτη που επι δεκαετιες χωνουν το προβλημα κατω απο το χαλι.

    ΥΓ 5% πληρωνεται η ΕΛ.ASS απο τις εισπραξεις. Η οποια δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ δουλεια σε μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΕ να υπαρχει καν.
    Αστυνομια ΕΞΩ απο τα γηπεδα και οτι γινει μεσα ευθυνη της ΠΑΕ οπως UK. Τωρα βεβαια ο Ελλην δεν εχει προληματα με μαχαιροβγαλτες και σαλταδορους και περιμενει ΚΑΙ ΑΥΤΟ να του το λυσει το κρατος..
    Αντι ως ΠΑΕ να προστατεψει το μαγαζι της, οι πελατες της αναλογα να απεχουν μαζικα μεχρι να το κανει και να βαλει μυαλο ακουμε τον καθενα να ψαχνει απλα να ριξει την ευθυνη στον αλλον. Τα επεισοδια ειναι εκτεταμενα και μεμονωμενα δε το καναμε εμεις το κανανε οι αλλοι κλπ. ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Αμα γινει φασαρια τιμωρησαι και τελος. Τι εκτεταμενα μεμονωμενα ηταν ενας ηταν τρεις ηταν χιλιοιδεκατρεις? Μεμονωμενο ειναι να ριξω εγω μια φαπα στο μπροστινο μου. Μεχρι εκει. Να αρπαχτουν 2 ατομα δηλαδη. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ με κυνηγητα ΜΑΤ δακρυγονα κλπ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ. Δεν εχει μεσα δεν εχει εξω δεν εχει περιβαλλωντα χωρο δεν εχει αγωνιστικο χωρο δεν εχει τιποτα. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ειναι και τελος. Εγιναν τιμωρησαι.
    ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΝΑ ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. Να παιζουν χωρις θεατες να χανουν και βαθμους. Ριχτε τους και προστιμα οχι 4 και 8 χιλιαρικα. 100αρες και 200αρες να την ακουσουν. Μεχρι να βαλουν μυαλο. Οπως εβαλαν στην Ευρωπη και δεν αναψε σπιρτο. Μεχρι ολοι οι ‘υπολοιποι’ να παρουν μπρος και μολις ΕΝΑΣ παει να κανει μαλακια να τον πετανε οι ιδιοι εξω.

    Οσο για τον ΑΣΤΕΙΟ Λυσσανδρου (που δηλωνει και δικηγορος ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ) εχει αποδεχτει ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΩΣ ΠΑΕ εχωντας πληρωσει και τα προστιμα (ο ιδιος το δηλωσε στη καταθεση του) αλλα λεει οτι δεν ειναι υποτροπος γιατι εγινε πρωτη φορα! Δηλαδη απο τη μια αναγνωριζεις οτι εχεις ΠΑΡΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ 2 ΦΟΡΕΣ ΗΔΗ και απο την αλλη λες οτι το κανω πρωτη φορα. Μιλαμε οχι απλα για ΑΣΧΕΤΟ αλλα για κοινο ΗΛΙΘΙΟ.

  17. Ο/Η The Snitch λέει:

    ΠΚ
    Ειπα απο την αρχη οτι δε γνωριζω αν ειναι αληθινο το δημοσιευμα – ως προς το ποσο.
    Αν ειναι ετσι- δε ξερω πλεον με τα photoshop ποιος λεει αληθεια, και τα sites αν δεν ειναι επισημα δε μου λενε κατι- τοτε πασο.
    Τα 400 ευρω μηνιαια οπως και η στεγαση-σιτιση ειναι αληθεια σιγουρα μιας και ειναι νομος του κρατους.
    Τωρα γιατι πρεπει να κοβω εγω -εσυ- ολοι μας μηνιατικο-σπιτι-περιθαλψη-μετακινησεις κλπ στον καθε Αχμεντ με το ζορι το αφηνω στη κριση του καθενα.

  18. Ο/Η koreas λέει:

    μπορούμε να φανταστούμε ένα ευρωπαικό κόσμο όπου ο καθένας κάνει του κεφαλιού του…… δηλαδη ξύπνησαν οι καταλανοί και λένε εμείς θα ανεξαρτοποιηθούμε από την ισπανία, θα κρατήσουμε το υπάρχουν οικονομικά φιλικό περιβάλλον αλλά θα έιμαστε ένα ανεξάρτητο έθνος……μπορούμε να φανταστούμε κάτι ανάλογο στη δυτική θράκη;…ή μήπως στη βόρεια κύπρο με το ψευδοκράτος;

    οι σοφοί λαοί τοποθετούνται σύμφωνα με τα εθνικά τους συμφεροντα…..όλα τα άλλα είνα ασκήσεις για παιδιά σε αχαρτογράφητες περιοχές……

  19. Ο/Η koreas λέει:

    το 5% επί των εισπράξεων ως πληρωμή για την ΕΛΛ.ΑΣ. είναι αστείο ποσό. ποιών εισπράξεων?….φαντάζομαι τα διαρκείας δεν έιναι μέσα…..βεβαια αποδεικνύεται μια πολύ επικοδομητική σχέση για κάποιους υψηλοβαθμους αξιωματικούς για μελλοντικές ή παραλληλες καριέρες σε ποδοσφαιρικούς παραγοντες….ε;….win – to win situation

  20. Ο/Η The Snitch λέει:

    Η Ισπανια δεν ειναι απλα μια χωρα. Ζουν αρκετοι λαοι μαζι και περασαν ισως τον πιο αιματηρο εμφυλιο.
    Εχεις Ισπανους-Βασκους-Καταλανους-Ρομα-Καστιγιονους-Ανδαλουσιανους-Γαλικιανους.
    Στον εμφυλιο εγιναν πολλα και δεν εχουν ξεχαστει μιας και η Μαδριτη συμπεριφερεται ‘ηγεμονικα’ απεναντι στους ηττημενους σε επιπεδα φορων π.χ, αν θυμαμαι η Καταλωνια δινει το 20% των συνολικων φορων του Ισπανικου κρατους!

    Δε γινεται ομως απο την αλλη να κανει ο καθενας οτι του κατεβει.
    1) Φυσικα αν ψηφιζει ΜΟΝΟ ενα μερος το αποτελεσμα θα ειναι πλασματικο: αν αυριο κανει δημοψηφισμα ανεξαρτησιας η Ζακυνθος και ψηφισει μονο αυτη το αποτελεσμα θα ειναι οτι πιτσευουν αυτοι. Αν ψηφιζει ολη η Ελλαδα ομως?
    2) Ο καθενας μπορει να κανει δημοψηφισμα για οτι ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΟΣ οτι τον απασχολει? Αν ναι τοτε δε θα κανουμε αλλη δουλεια. Να κανουμε και καμμια δεκαρια Βουλες να νομοθετει η καθε μια τα συμφερωντα του τοπου της. Δε γινεται δουλεια ετσι.

    Απο την αλλη η Μαδριτη πρεπει να καταλαβει οτι οι Καταλανοι δεν ειναι οι μαλακες της παρεας και πρεπει να πραξει ετσι ωστε- χωρις να τους νταντεψει- να τους δωσει να καταλαβουν οτι ειναι μερος μιας χωρας.

  21. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Σίγουρα μετά την συσπείρωση, θα έρθει κάποια αυτομόληση. Δεν είναι ίδια περίπτωση η Καταλωνία με τις δικές μας περιοχές. Πρόχειρα αναφέρω οτι συνεισφέρει στο 20% του ισπανικού ΑΕΠ – πράγμα που θεωρεί οτι μπορεί να της εξασφαλίσει οικονομική ευμάρεια ή σοβαρή πίεση για φοροαπαλλαγές -, έχει δική κυβέρνηση και φυσικά αυτονομία κατωχυρωμένη, και φυσικά έχει αστυνομία, που είναι ένα βήμα πριν τον στρατό. Συνταγματικά, ένα κράτος είναι ανεξάρτητο όταν έχει έδαφος, πληθυσμό και σύνορα. Για τον καθορισμό των συνόρων χρησιμοποιείται η αστυνομία και ο στρατός, και οι λοιπές δυνάμεις απομακρύνονται είτε με διαπραγματεύσεις, είτε με εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, είτε με επέμβαση τρίτης δύναμης. Χωρίς αυτά, αλλά και την αναγνώριση των λοιπών χωρών, δεν γίνεται τίποτα.

  22. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Καλά πάμε.

  23. Ο/Η The Snitch λέει:

    5% για μια δουλεια 3 ωρων καθε 15 ΔΕΝ ειναι αστειο ποσο. Τα διαρκειας ΕΙΝΑΙ μεσα.
    Παραδειγμα ας πουμε στο νεο γηπεδο:
    Πες οτι κανεις 10,000 καρτες με μεσο ορο 250 ευρω. Ειναι 2,5εκκ ευρω εσοδα.
    Να πουμε και αλλα 150,000 εισητηρια με μεσο ορο 20 ευρω? Ειναι αλλα 3εκκ εσοδα συνολο 5,5εκκ ευρω.

    5% ειναι 275,000 ευρω για 15 αγωνες Χ4 ωρες = 60 ωρες ‘δουλεια’.
    Να πουμε οτι εχει 200 ατομα η ΕΛ-ASS στο ματς? Αμα κανεις τα maths αναλογουν 23 ευρω η ωρα/ατομο!
    (200*15=3000 κοσμος Χ4 ωρες= 12000 εργατοωρες /275,000 = 22,91 ευρω – ολα μεσα)
    Λιγα ειναι 23 ευρω την ωρα για ενα αστυνομικο? Ενα βλαχαδερο ειναι δεν ειναι και κανας διαστημικος επιστημονας. Ξερεις πολλους να βγαζουν ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ 23 ΕΥΡΩ?
    Εγω σου λεω να εχουν ΤΡΕΛΛΕΣ κρατησεις και να βγαζουν τα μισα (κρατησεις ΦΠΑ εξοδα ολα μεσα) και να μενουν 12 ευρω την ωρα.
    12Χ4= 48 ΕΥΡΩ για 4 ωρες ‘δουλεια’ ασχημα ειναι? Αραχτοι ειναι τις 2 που παιζει το ματς, και ‘δουλευουν’ 2 ωρες της πλακας.

    Ειδες τι ευκολο ειναι – ακομη και με προσεγγιση εντελως χονδρικα- να βρεις αυτο που ελεγα χτες? ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΑΛΛΙ ΔΗΛΑΔΗ?

    ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ?
    Κολοβαρες ειναι τιποτε δε κανουν τους εχουμε δει ολοι. Καφεδες πινουν και στον ‘ελεγχο’ περνανε μεσα ΤΑ ΠΑΝΤΑ, εγω περσυ στο κυπελλο με τον ΟΣΦΠ μπηκα δειχνωντας την OYSTER (μπλε χρωμα) καρτα μου απο το μετρο του Λονδινου (κατα λαθος) και απο ελεγχο απλα με κοιταξαν απο μακρια (με ψαρωτικο η αληθεια βλεμμα).

    ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛ-ASS ΠΑΡΟΥΣΑ.

  24. Ο/Η koreas λέει:

    δε ξέρω τα θέμα της ισπανίας……..άλλωστε η ιβηρική χερσόνησος έχει τη δική της ιδιαίτερη ιστορία, την οποία την αγνοω παντελώς, οποτε καλό έιναι να αποφευγω τις κρίσεις…..αλλωστε το post μου δεν ήταν για να θέσω τα θέματα τις ισπανίας……απλά μεταφέρω τη γνωμη και την τοποθέτηση ενός έλληνα πάνω στα θέματα των τοπικών δημοψηφισμάτων για ανεξαρτησίες αυτονομίες κ.τ.λ.

    PS. επιπρόσθετα μου αρέσει πολύ η χωρα των βάσκων – βασκονία κατα άλλους, τις πόλεις τους, το κρασί τους τον πολιτισμό τους….

  25. Ο/Η The Snitch λέει:

    Μπορεις να ψαξεις και να ενημερωθεις για το mix των λαων-φυλων και τι εχει γινει ιστορικα τα τελευταια 100 χρονια.

  26. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Κέλτες είναι αυτοί και φυσικά εκεί είναι και η ομάδα που υποστηρίζω.

  27. Ο/Η koreas λέει:

    @the snitch

    φίλε μου πιστεψε με, στην ευρωπη τα πράγματα δεν έιναι τόσο απλά…….δε μπορείς να καταλάβεις την ιστορία της οποιασδήποτε περιοχής της ευρώπης τόσο απλά……στην ευρωπη πρεπει να έχεις “ειδικά μάτια” για να καταλάβεις τι υπάρχει από πίσω……παντα στην ευρώπη υπάρχει κάτι από πίσω (ειτε συμφερον, είτε ρεύμα, είτε δοξασία, είτε προκατάληψη, είτε καταναγκασμός, είτε οτιδηποτε), που πολλές φορές είναι και αχαρτογράφυτο…..είναι και πολλά τα χρόνια ιστορίας της ηπειρου, πολλές οι επιμείξεις, πολλές οι εξουσίας, οι συγκρούσεις, οι μεταναστευσεις, οι διαφοερτικές συνηθειες, οι διαφορετικές γλώσσες…….δυσκολο αυτο που λες….

    PS. για παραδειγμα ξερεις πόσα χρόνια ιστορία έχει η γλώσσα των βάσκων;

  28. Ο/Η The Snitch λέει:

    Αμα αρχισουμε και πιανουμε την ιστορια δεν θα βγαλουμε ακρη ποτε και θα γινουμε οπως η φεουδαρχικη Ιταλια.
    Πολη κρατος δηλαδη.
    Το θεμα ειναι να πηγαινουμε μπροστα και να υπαρχει συννενοηση ως προς το κοινο συμφερον πρωτα ως κρατος και μετα ως Ευρωπη.
    Το τι γινεται ειναι αλλη ιστορια. Οπως αλλη ιστορια ειναι τι και πως ποτιζουν τα μυαλα του κοσμου και βλεπεις και εδω 32% Συριζα, 8-10% Χρυσα Αυγα κλπ.

    Παντα ο διχασμος ειναι η αποτελεσματικη λυση: Divide and rule η αλλιως make a complete pig’s breakfast out of it που λενε και οι δικοι μου.

  29. Ο/Η koreas λέει:

    @ steven

    έχω την ταπεινή εντυπωση ότι οι βάσκοι δεν έιναι κέλτες, και όυτε έχουν έρθει (βιαίως ή με τη θέληση τους) σε επιμηξη με κέλτικους πληθυσμούς…………..μου φαίνεται ότι είναι αυτοχθονοι ορεινοί πληθυσμοί που ίσως έχουν “συγγενέψει” με ακουιτανούς ή κάτι παραπλήσιο……..στον τρόπο ζωής τους επίσης δεν έχουν κέλτικα΄χαρακτηριστικά, ξέρεις δρυιδες, παγανιστικά στοιχεία, μουσική κ.τ.λ.

    Ps. δε ξέρω τι ομ΄δα υποστηρίζεις, αλλά διαχρονικά το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σύμβολο της χωρας των βάσκων είναι η athletic bilbao…..κατα την προσωπική μου αποψη το san sebastian (real sosiedad) είναι η πιο ομορφη πόλη , αλλα δεν έιναι η χαρακτηριστική βασκικη πόλη, μιας και η χωρα των βάσκων μιλάμε για ορεινή κατα βαση μορφολογία εδάφους…

  30. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Από το νησί έχουν περάσει αδερφέ. Φυσικά Μπιλμπάο υποστηρίζω.