ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άκουσα την ομιλία του λεχρίτη, που πρωθυπουργεύει στην Ελλάδα επειδή η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, στην Ήπειρο. Εντύπωση μου έκαναν τα όσα είπε για το διεθνές πρόβλημα με τις fake ειδήσεις – πόσο γρήγορα υιοθέτησε το greekamerican way of taliking -, το οποίο όμως έχει μεγαλώσει στο Μηδενιστάν, μιας κι εδώ, κυριαρχούν οι απελπισμένες ειδήσεις.Υποθέτω οτι τα συμπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης έχουν τις αληθινές κι ελπιδοφόρες ειδήσεις, ενώ τα αντιπολιτευόμενα αυτές που δεν άρεσαν στον λεχρίτη.

Αυτό λοιπόν που μου έκανε εντύπωση, είναι οτι στον Τσίπρα δεν αρέσει να λένε κάποιοι ψέματα για να διαμορφώσουν κάποια γνώμη στον κόσμο. Να του κάνουν το άσπρο μαύρο και να τον παραμυθιάζουν. Αν ο λεχρίτης είχε εκλεγεί με αλήθειες, θα είχε πράγματι δίκιο. Οι ενέργειες του όμως, τόσο σε θεωρία όσο και σε πράξη, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, μαρτυρούν οτι τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να τον πειράζει αυτή η πρακτική. Έτσι κέρδισε αυτός, ε νομοτελειακά έτσι και θα χάσει.

Αφού στον λαό αρέσουν τα ψέματα, αυτά πρόκειται να κυριαρχήσουν ξανά. Μπορεί να μην συμβεί στις επόμενες εκλογές με τον Τέρυ Χρυσό της πολιτικής, θα συμβεί όμως σίγουρα όταν η πολιτική γεννήσει έναν επόμενο απατεώνα. Και μην αμφιβάλετε οτι θα γίνει αυτό. Αρκεί να θυμηθούμε την ρήση του Henry Louis Mencken : O καλός πολιτικός στην δημοκρατία είναι τόσο παράδοξο όσο ο τίμιος διαρρήκτης.

Γιατί όμως τον ενόχλησε τελικά το δήθεν ψέμμα για την πετρελαιοκηλίδα, την χολέρα στο νοσοκομείο ή το οτι έχει εξισώσει τον μισθό του επιστήμονα με του ανειδίκευτου εργάτη; Γιατί θέλει μόνο να διαβάζει ή να ακούει μαλακίες για τον κομουνιστή που έχει συναντήσει τρεις αμερικανούς προέδρους ; Δεν υπάρχει γιατί λόγω κάποιας ψυχιατρικής διάγνωσης. Είναι ο πρωθυπουργός, δημοκρατικά εκλεγμένος, και θέλει να έχει μόνο αυτός το δικαίωμα να λέει ψέματα. Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε άλλον. Μόνο αυτός πρέπει να αποφασίζει για την ποιότητα και την ποσότητα του ψέματος.

Πώς αποφασίζει για τις στημένες ερωτήσεις σε μιαν συνέντευξη ή για το κοινό που θα τον ακούσει και θα τον χειροκροτήσει σε μια μάζωξη σαν της Ηπείρου; Ακριβώς αυτό θέλει και για τις ειδήσεις. Κι ακριβώς αυτό το μήνυμα περνάει και στα μέσα ενημέρωσης, που ούτως ή άλλως είναι μέσα disinformation ανάλογα με την προέλευση των τάληρων. Να ακούνε αυτόν που θα δώσει επίδομα ξανά τον Δεκέμβριο και να προσαρμοστούν αναλόγως. Όπως προσαρμόστηκε και το κοινό που τον άκουγε στην Ήπειρο, και κανείς δεν διερωτήθη, με ανοιχτή ερώτηση, σήμερα τελικά έλεγε αλήθεια ο λεχρίτης; Για τις fake ειδήσεις μιλάω ή τις απελπισμένες. Εκτός αν έλεγε πάλι ψέματα, οπότε τον αφήσανε να καεί μόνος του μέσα στην επικοινωνιακή πολιτική του.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

19 Responses to ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  1. Ο/Η Koreas λέει:

    Ωραίο άρθρο……. Απλά δύο σχόλια

    Το γενικό μας Κατά το λαό και οι άρχοντες

    Και ένα δεύτερο ειδικό

    Ο Λάκης λέει ο κωμικόςαριστερος ηθοποιος λέει ότι εγώ ποτέ δε ψήφισα συριζα, ούτε παρακινησΑ κανένα να ψηφίσει. Άλλο λέει πως λειτουργώ ως πολίτης και άλλο ως σατυρικος ηθοποιός. Βγάζει κανεις άκρη;, steven βοήθεια

    Για διπλή ηθική ξέραμε, για διπλό φύλο πρόσφατα μάθαμε, για διπροσωπους ανθρώπους ακούσαμε αλλά για κρυφους αρλεκινους με μουστακια που να το παίζουν κοκορια πάει πολύ ……

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Θα σου απαντήσω. Στο πρώτο : Δεν υπάρχει αυτό. Αυτό καλύπτει μόνο μάζες. Φυσικά και δεν με εκφράζει. Και δεν μαζικοποιούμαι. Ίσα ίσα που δηλώνω την πλήρη ανυποταξία μου. Δεύτερον. Ο Λάκης είναι μία ντίβα, που ξέρει να χειρίζεται το θεατρικό έργο, την σάτυρα και την κακομοιριά του λαού. Είναι αριστερός στην ιδεολογία, φυσικά δεν είναι Σύριζα, και δεν έχει βγάλει άκρη σε κάτι άλλο : Αν είσαι αριστερός αλλά σούπερ στην δουλειά σου, σε φωνάξει το αφεντικό και σου ρίξει μεγάλη αμοιβή για να συνεχίσεις, η ιδοελογία σου, θα απορρίψει το μέσον για την ανέλιξη σου; Αν ανεβείς, θα πάψεις να είσαι αριστερός τουλάχιστον ως προς την κοινωνική σου δικαιοσύνη; Βλέπεις κάποιον αριστερό στην κυβέρνηση Τσίπρα; Μην μου συγκρίνεις τώρα πούτσες με βούρτσες.

  3. Ο/Η placebo στο σημερινό nocebo λέει:

    Τό γαμηστερό της υπόθεσης είναι ότι αφού κάηκε ,και η αριστερά της πρώτης φοράς,
    καταστράφηκε μαζί της ήδη και η πεποίθηση της δεξιάς .
    Στήν ζούγκλα δέν χρειάζεσαι ιδεολογία , ούτε κάν ενός σταλινιστή , τί σταλινιστή δηλαδή , κατασκευασμένος πάνω σε πατρόν αυθεντικού Έλλην πολιτικού χαρακτήρα μάλιστα τον μεγαλύτερο αμόρφωτο που ανέβηκε ποτέ στην εξουσία & στό μεγαλύτερο αξίωμα .
    Ο σοσιαλισμός της αριστερής φιλελεύθερης λαικής δεξιάς του ριζοσπαστικού κέντρου δηλαδή .
    Υ.Γ
    Πογιέτ στείλε ένα μήνυμα Ή έστω τηλεφώνα .

  4. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Η απάντηση πολλές φορές είναι η πιο απλή για τα περίεργα θέλω ενός πρωθυπουργού τύπου αγράμματου. Σύνδρομο του νεόπλουτου λέγεται.Είδε ξαφνικά χαρά στα σκέλια του! ”he suddenly saw joy in his legs” που έλεγε και ο παππούς μου!
    ”Δοξάστε με” Εγώ είμαι και κανένας άλλος!
    Ο αγράμματος πρώην σχολικός καταληψίας και νυν ψευταράς δεν θέλει και καλά να ακούει ψέματα! Σιγά σιγά θα αρχίσει να έχει και άλλα περίεργα θέλω, τύπου εποχής Στάλιν. Θα γίνει πιο αυταρχικός, θα την ”ακούσει” περισσότερο.
    Το δεν θέλω να ακούω θα γίνει απαιτώ να μην ακούω αύριο. Και σιγά σιγά θα μετατραπεί σε διατάζω να μην ακούω ψέματα… εδώ είμαστε και είσαστε.
    Βέβαια παίζει και κατά πόσο θα προλάβει μεταλλαχτεί…

  5. Ο/Η koreas λέει:

    @all

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗΔΕΣ & ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΕΣ ΤΟΥ BLOG……ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝ…

    @ steven
    στο πρωτο, και να μην θελεις να είσαι μαζα, σα μαζα σε βλεπει ο οιοσδήποτε ηγεμόνας, ανεξάρτητα πως νοιωθεις εσυ. οταν λες οτι δε μαζικοποιείσαι ή ότι δηλώνεις την πλήρη ανυποταξία σου, τι εννοεις;…..πως τα επιτυγχάνεις αυτά;…….δωσε καμια συμβουλη. να μαθουμε προσπαθουμε …..

    στο δευτερο: θα μπορούσαμε να ορίσουμε τον αριστερό; (ακούγεται οπώς τον καλό χριστιανό, ή τον ουμανιστη, κ.τ.λ.)

    χαριν του λόγου να συμφωνησω μαζί σου.

    εστω λοιπόν ο συριζαιοι δεν ειναι αριστεροί, είναι οπορτουνιστες………
    οι κομμουνιστες δεν είναι αριστεροί (το έχει δηλώσει ευθέως η παπαρηγα και μαγκιά της και μπράβο της)…….
    οι πασοκοι δεν είναι αριστεροί – αυτοί έχουν βάλει τη δεξια στο χρονοντούλαπο, τις βασεις του θανατου , το εοκ και νατο το ιδιο συνδικατο, καταφεραν η ελλαδα να ανήκει στους ελληνες, και οι αγωνες δικαιωθηκαν τον οκτωβρη του 1981, καταφεραν στην πράξη κι όχι στα λόγια δηλαδη όσα αντιπροσωπευε η αριστερα από το 1981, κι έγιναν λέει στην πορεία σοσιαλδημοκράτες, που είναι και sic, και σοσιαλιστες και δημοκρατες, 2 in 1, όλοι οι καλοί ειναι καλοδεχόμενοι δηλαδη το μαγαζί να μεγαλώνει)
    οι αντιεξουσιαστες-αναρχικοι βγάζουν σπυρακια όταν τους αποκαλέσεις αριστερους, και δηλωνουν ότι ο μεγαλυτερος εχθρος ειναι το κρατος το οποίο η αριστερα θεωρεί δικό της ζωτικότατο παιδίο δόξης λαμπρό, το οποίο ασκεί και τη μεγαλύτερη βία κατα την αποψή τους
    οι πασης φύσεως καριερίστες οι οποίοι όμως εχουν ανεβει και δεν αριστεροι (όπως λες) λόγω της κοινωνικής δικαιοσύνης……..
    οι ανταρσυα ειναι επαναστατες, αντιφασίστες και αν μιλησεις μαζί τους λένε ότι ειμαστε αριστερής προέλευσης αλλά όχι αριστεροι……..
    οι λαφαζανηδες ειναι ομολογουμενως οι πιο αριστεροί από όλους, αλλά κι αυτοί μόνο για την αντιπολίτευση, όταν βρεθηκαν στο κλουβι με τα θηρία και επρεπε να παλέψουν την κοπάνησαν να γλυτώσουν κανένα χερι, ειδικευονται βέβαια στα λόγια στα ριφιφι……..ε ριφιφι κι αριστερός πάει;……….

    τελικά το ερωτημα ερχεται αβίαστα από μόνο του ποιοί έιναι οι αριστεροί;…………εχεις απάντηση

    PS1. Ο Λάκης είναι μία ντίβα, που ξέρει να χειρίζεται το θεατρικό έργο, την σάτυρα και την κακομοιριά του λαού. αυτο που εγραψες πρωτη φορα το βλέπω έτσι γραμμενο και με εκφραζει. σου δηλώνω υπέυθυνα οτι θα το χρησιμοποιώ κι εγώ.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Φυσικά και είναι αδύνατον να απαντήσω γραπτώς. Κανονίζουμε μία συνάντηση και τα λέμε εκτενώς. Όμως σαν bullet points μπορώ να πω κάτι. Δεν μαζικοποιούμαι και δεν υποτάσσομαι, σημαίνει οτι δεν έχει ο άλλος κανένα όπλο για να με δελεάσει. Ποιό είναι το όπλο; Φυσικά το χρήμα στο μοντέρνο σύστημα. Ε λοιπόν οτι επειδή το παράγω, το κατουράω κιόλας ανά πάσα στιγμή. Στάση ζωής είναι αυτό από τότε που ξεκίνησα να δουλεύω. Τα ίδια έκανα στα χόμπυ μου, ας πούμε ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδα ή site, χωρίς χρήμα και χωρίς διαφήμιση. Τα ίδια κάνω τώρα που γράφω τραγούδια και θα τα δώσω εκεί που θέλω με πλήρη παραίτηση από πνευματικά δικαιώματα.
    Αριστεροί αν υπάρχουν; Φυσικά και υπάρχουν, αλλά δεν μπορείς εύκολα να τους δεις. Στην πολιτική σκηνή οι αριστεροί έγιναν τέτοιοι λόγω ταξικού προβλήματος. Εγώ σου μιλάω για ιδεολόγους αριστερούς, που φυσικά διαγράφηκαν από τα κόμματα, δεν βγήκαν πρώτη μούρη μετά το ΕΜΠ ας πούμε, και φυσικά πίστεψαν στην δημόσια εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πόρων κάποιας χώρας. Απόλυτα ουτοπικό με βάση την ανθρώπινη νοοτροπία, που είναι απλή εκμετάλλευση του διπλανού και βόλεμα. Ο κομουνισμός δεν μπορεί να εφαρμοστεί διότι είναι κόντρα στην ανθρώπινη φύση, που είναι ζουγκλοειδής και που φυσικά την κυβερνάει το καπιταλιστικό σύστημα. Είναι κάτι σαν την ποίηση ας πούμε, που κανείς δεν την καταλαβαίνει αλλά όλοι συμφωνούν οτι κάτι προσφέρει. Είναι κάτι σαν τον καθηγητή κάποιας σχολής, που όλοι τον παραδέχονται αλλά κανείς δεν θα τον έπαιρνε στην δουλειά του διότι είναι θεωρητικός.

  7. Ο/Η Koreas λέει:

    Όντως γραπτώς δε περιγραφονται κάποια πράγματα.

    Απλά θέλω να προσθέσω σε αυτά που έγραψες επιγραμματικά τα εξής:

    Ας πούμε υπάρχει η δεξιά και η αριστερά.

    Η δεξιά για έμενα είναι κάτι που το έχω συνδυάσει με την επιβίωση με το νομό του ισχυρού με τα ένστικτα με τον ανταγωνισμό για το ποιος την έχει μεγαλυτερη.

    Ένστικτα επιβίωσης επιβολής κυριαρχίας . Έχει να κάνει με την ζωώδη ας πούμε Πλευρά της ανθρώπινης φύσης που είναι πολύ δυνατή και κυρίαρχη ακόμη στον άνθρωπο παρόλο τα τόσα χρόνια εξέλιξης. Φαΐ ορμές γαμησι ατομικότητα αφέντης ρεαλισμός άγχη κυνήγι σφρίγος σκληράδα αντοχή ιμπεριαλισμός ατομικό συμφέρον είναι ορισμένες από τις λέξεις που μου έρχονται στο μυαλό μπορούμε να βρούμε κι αλλες.

    Η αριστερά έχει συνδεθεί στο δικό μου μυαλό με το όραμα την ουτοπία ότι αυτός ο κόσμος αυτός ο άνθρωπος μπορεί να αγαπήσει μπορεί να δημιουργήσει τη δίκαιη κοινωνία την πραγματική ελευθερία . Είναι ένα όραμα ένα όνειρο ίσως κάτι που δε θα υπάρξει ποτέ που αξίζει όμως κάποιες στιγμές να σκέφτεσαι να οραματίζεται και να λες δε μπορεί κάποια στιγμή θα γίνουμε όλοι μαζί άνθρωποι θα αγαπήσουμε πριν από όλα τον εαυτό μας και μαζί με αυτό κι όλους τους άλλους. Αυτό ίσως να μην υπάρχει ίσως όμως και μόνο αν το σκεφτόμαστε να δίνει μεγαλύτερη άξια στην ύπαρξη μας από την ίδια την ύπαρξη μας.

    Και η δεξιά και η αριστερά με κάποιο μαγικό τρόπο ίσως συνδυάζονται , ίσως πάλι είναι το αυτό , ίσως είναι ένα όνειρο απατηλό, ίσως……….

    Ps. Όταν λες γράφεις τραγούδια μιλάς για στίχους ή για μουσική;

  8. Ο/Η Koreas λέει:

    Διαφωνώ επίσης και για αυτό που γράφεις για την ποίηση . η ποίηση είναι ανώτερης μορφής ανθρώπινη δημιουργία. Δε μπορώ να φανταστώ άνθρωπο που να μην του αρέσει η ποίηση αν προσπαθήσει ν τη γνωρίσει. Το ίδιο πιστεύω και για τη μουσική και για το σκι.

    Η ποίηση συγκεκριμένα είναι η ικανότητα του ποιητή να σου πει πολύ πολύ πολύ πολύ άπλα σχεδόν παιδικά αυτό που ο φιλόσοφος θα προσπαθήσει να σου μεταφέρει με ένα δοκίμιο μια ομιλία πράγμα το οποίο είναι πολύ κουραστικό σχεδόν εξουθενωτικό για τον δεκτή.

    Για να καταλάβεις τη δύναμη που έχει η ποίηση γράψε ένα ερωτικό γράμμα σε μια γυναίκα και αν δεν πεσει στη στιγμή. Πες με ψεύτη.

  9. Ο/Η netrino λέει:

    Kόιτα σιγουρα θα το γνωρίζεις καλύτερα, δεν στεκόταν ο καπιταλισμός στη Δυτική Ευρωπη αν δεν τον ρετουσάριζε με πολλά αριστερά στοιχεία η σοσιαλδημοκρατία της δεκαετία του 90.Οι μισοι Ευρωπαίοι ζουν από παχυλά επιδόματα και ενας λόγος που εχουν στραβώσει με εμας είναι το πως φοβούνται μηπως κοπουν εξαιτιας της Ελλάδας.Στην Ελλάδα βεβαια το Πασοκ δεν εστησε κοινωνικό κράτος αλλά επέλεξε τους διορισμούς στο δημόσιο και της μαιμού συνταξεις,πάντως καπιταλισμός οπως τον αντιλαμβανονται οι Βακλανιοι Ελληνες δεν υπαρχει στον πλανήτη.Ο καπιταλισμός στις προηγμένες χώρες ζει γιατι εχει απλώσει μεγαλο διχτυ ασφαλέιας.

  10. Ο/Η conpater λέει:

    Και για να βαλουμε μια ταξη,επειδη ο Συριζα λεει πως ειναι “αριστερα” ,εμεις πρεπει να το πιστεψουμε? Εδω ολοκληρο ΚΚΕ και δεν ειναι “αριστερα”,θα ειναι ο Συριζα? Μη το γαμαμε κιολας το θεμα… Οταν το ΚΚΣΕ δεν ηταν “αριστερα”,μιλαμε για την κορυφη του πλανητη, θα ειναι το καθε τυχασπαρτο κομμα ανα χωρα , που απλα θελει να λεγεται ετσι? Οργανωμενη,κομματικοποιημενη, αγελοποιημενη “αριστερα” δεν υπηρξε,ουτε θα υπαρξει ποτε. Τον λογο τον αναφερει ο Στηβεν περι ζουγκλοειδους καταστασης στην ανθρωπινη φυση που μεταφερεται απο το ατομο σε ολους τους αλλους και καταληγει αχταρμας. Σε καποια φαση της ζωης τους ΟΛΟΙ “εγιναν αριστεροι” , αλλοι συνεχισαν αλλοι ακολουθησαν τους πολλους στο μια ζωη την εχουμε….

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Αδερφέ, μέχρις ένα σημείο το πήγαινες καλά, μετά μπέρδεψες δυό οικονομικά συστήματα με συναισθήματα. Πάντως αυτά που λες για όραμα και πιο ανθρώπινη ζωή, φυσικά και υπάρχουν μόνο στην αριστερά. Ένα ταξίδι στο Βιετνάμ, θα σου έλεγε μπόλικα.
    Η ποίηση φυσικά είναι τεράστιο πράμα, αφού είναι δωρική γραφή. Ποίηση, εκ του ρήματος ποιώ. Γράφεις ένα κείμενο, και μετά αφαιρείς λέξεις διαλέγοντας την κατάλληλη που μπορεί να σου πει όλο το νόημα μιας πρότασης. Άλλο είπα βέβαια πριν, κι επιμένω οτι κανείς δεν γουστάρει ποιήση – άσχετα τι λένε – όπως ελάχιστοι γουστάρουν όπερα ή οτιδήποτε τους ξεπερνάει. Ο άνθρωπος έχει αυτήν την τάση : Να φτειάχνει θεούς ας πούμε ή να ονομάζει πουτάνες αυτές που έχουν ανδρική συμπεριφορά και δεν μπορεί να τις υποτάξει. Μεγάλη κουβέντα.

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Συμφωνώ. Εγώ ας πούμε έχω πρότυπα την Σουηδία και την Ελβετία. Φυσικά τα πολιτεύματα τους δεν έχουν καμία σχέση με καπιταλισμό όπως τον εννοούμε.

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater και όλους : Αξίζει να διαβάσεις το κείμενο του Μίκη στα χανιώτικα νέα. Μιλάμε για ύμνο. Αυτό που ο Τσίπρας πιάνει την πλάτη του Τραμπ. Νομίζω τιτλοφορείται σαν , η γλώσσα του σώματος.

  14. Ο/Η conpater λέει:

    Αγαπητε μου το διαβασα,και ειλικρινα σου μιλαω πως ΔΕΝ εμεινα αφωνος. Ειπαμε,και το λεω χρονια πολλα αυτο, οπως εγραψα παραπανω,οι λιγοι μενουν και οι πολλοι την κανουν πετωντας κυριολεκτικα. Και φυσικα, δεν μιλαω στον αερα,ουτε τα εβγαλα απο το μυαλο μου. Εχουν μπερδευτει τα πραγματα ,και η “τακτοποιηση” του τιτλου δεξιος η αριστερος ειναι δυσκολο να ερμηνευτει. Και δεν χρειαζεται πλεον κατα την γνωμη μου,δεν υπαρχει λογος. Στη χωρα που ζουμε που ο καθενας ειναι οτι δηλωσει,το θεμα σταματαει εκει ακριβως. Στο τι θα δηλωσεις οτι εισαι.
    Παραδοσιακη δεξια, εκσυγχρονιστικη αριστερα,επαρατη δεξια παραταξη, κομμουνιστοσυμμοριτες και παει λεγοντας,να`χαμε να λεγαμε ειναι η δουλεια. Απλα,μονο αυτο,να`χαμε να λεγαμε, για να υπαρχει λογος υπαρξης καποιων που ολοι ξερουμε. Και μιλαμε για το 2017,μισο αιωνα μετα τον εμφυλιο και παιζουν ακομα τετοια συνθηματα στην πολιτικη σκηνη. Και το κακο ειναι πως υπαρχει ακομα κοσμος που παει σε συγκεντρωσεις , σε καλεσματα υποψηφιων, περιμενοντας τον μεσσια να διωξει τον κακο προηγουμενο για να ερθει ο “δικος του” ο καλος, που στο τελος της θητειας του θα ειναι αυτος ο κακος προηγουμενος. Αρχιδια καπαμα που ελεγε κι ο Jorge Geordeou… Στην ουσια ο Μικης , ΕΙΠΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ,ειδε ο Τσιπρας το φως το αληθινον και ειπε να το ακολουθησει,οπως εκαναν πολλες χιλιαδες πριν απ`αυτον. Για γελια ειναι οταν αναφερεσαι σε δεξια και αριστερα,αφου και τα δυο τα εχει καταπιει αμασητα ο ακρατος καπιταλισμος…

  15. Ο/Η Koreas λέει:

    Καλημερα

    Steven

    Εγώ πουθενά δεν έγραψα για συστήματα.
    Δεν αναφερθηκα ούτε σε καπιταλισμός ούτε σε σοσιολδημοκρατιες ούτε σε κομμουνισμούς.

    Έγραψα για την ανθρώπινη φύση από γεννησιμιού κόσμου. Για τα κυκλώματα που υπάρχουν μέσα στους ανθρώπους και προσδιορίζουν τις συμπεριφορές μας. Μιλάω για την πηγη για τη γενουσιοργο αιτία.

    Μόλις βρω χρόνο θα επανέλθω πιο αναλυτικά.

  16. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Νομίζω-για να παρέμβω και εγώ στην ωραία κουβέντα -πως καλόν είναι στην προκειμένη περίπτωση να “επισκεφτούμε” τον-μέχρι κόκκαλο-ρεαλιστή και πραγματιστή- Αριστοτέλη: “Ολες οι επαναστάσεις γίνονται για την νομή του πλούτου (“μαρούλια”) και της εξουσίας (καρέκλες).

    Η “αριστερά” ως ιδεολόγημα είναι “καλύτερη” )με την έννοια του “ανθρωπινότερου” γιατί επιζητά την κοινή διανομή των παραπάνω δύο.
    Ο δε καπιταλισμός τελικά επικρατεί γιατί προσφέρει-σε ατομικό επίπεδο (ως φυσική “επιταγή” δηλαδή) το “όνειρο” της προσωπικής ανέλιξης και της πραγμάτωσης των δύο παραπάνω στόχων (ατομικό πλούτο και κατάκτηση κάποιας θέσης).
    Το δεύτερο- η ατομική δηλαδή ικανοποίηση- είναι πιο κοντά στην-μανιώδη και “ζουγκλοειδή όπως σωστά περιγράφει ο Steven)- Φύση του μαλακανθρώπου, οπότε γι αυτό και επιβιώνει με μεγαλύτερο “θόρυβο”, ως πολιτικό-οικονομικό-κοινωνικό “σύστημα”.

    Στην ζούγκλα τα ζαρκάδια δεν θα είχαν αντίρρηση τα λιοντάρια να γίνουν χορτοφάγα,αλλά αυτο είναι απολύτως ανέφικτο γιατί απλά είναι ΑΦΥΣΙΚΟ.
    Φυσικά κανείς δεν τους απαγορεύει να ονειρεύονται και να μάχονται για κάτι τέτοιο.
    Μα και στην περίπτωση-λέμε- που τελικά το καταφέρουν-τότε θα έχουν μετατραπεί τα ίδια σε θύτες και θα αρχισουν να δοκιμάζουν και εκείνα το νόστιμον κρέας.
    Αμήν.

  17. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Έχουμε ντέρμπι αύριο.
    Η ομάδα μας, που πάει για πρωτάθλημα και ισοβαθμεί με τον Κομπότη που ήταν να παίξει στην Β΄, καίγεται κυριολεκτικά για την νίκη.
    Εκτός του ότι θέλουμε να ξεφύγουμε(αν) από τους σουβλάκες, θέλουμε να ξεφύγουμε και από έτερη ομάδα της προσφυγιάς. Επίσης καθότι ο Μπαοκ μάλλον θα έχει ένα ευχάριστο απόγευμα την Δευτέρα αν δεν κερδίσουμε το παράρτημα θα έρθει Αθήνα με +5 βαθμούς. Λέει κάτι αυτό; Μπορεί να λέει στην ψυχολογία της ομάδας μιας και ακολουθεί το ντέρμπι με τον βάζελο.
    Οπότε η τριάδα αυτών των αγώνων θα δείξει πολλά ! Και θα κρίνει πολλά! Προπονητή, παίχτες, στόχους ρεαλιστικούς ή μη.

  18. Ο/Η I'm not a robot λέει:

    @Steven: νομιζω οτι αυτο και οι επομενες 2-3 αγωνιστικες θα δειξουν σε μεγαλο βαθμο προς τα που οδεύει το πρωταθλημα.

    Η εκτίμηση μου :

    1) Σιγουρα δεν οδεύει προς τον Πειραιά
    2) Το πιο πιθανό είναι να ανηφορίζει προς Σαλόνικα (αν δεν τα κάνει μαντάρα ο Λουτσέσκου).
    3) Εμεις χτιζουμε γηπεδο και αυτος ειναι ο ουσιαστικός στόχος της σαιζον. Να προχωραει το γηπεδο (εξ’ου και τα συνεχη βίντεο σε καθημερινα βαση) έτσι ωστε αν το εργο κολλήσει (εδω υπαρχει οντως σοβαρό θέμα που πνίγεται απο τις κιντρομαυρες Πραβδα…) να μπορει η ΑΕΚ να φερει ολους τους αντιπαλους της οσο πιο πολυ γινεται προ τετελεσμένων. Για το πρωταθλημα ουτε λόγος, δεν είναι ώρα να προσελκύει η ομάδα unnecessary attention. Ισως κανα Κυπελλο και οσο γινεται Ευρωπη για τα οφέλη που προσφερει (βαθμοι – χρημα ) αλλα και για να λειτουργησει και ως αλλοθι αργοτερα.

    Τι λες εσυ?

  19. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς I’m not a robot : Όλοι εκτιμήσεις μπορούμε να κάνουμε. Επομένως τίποτα δεν είναι σίγουρο. Προσωπικά θεωρώ οτι ο ΠΑΟΚ είναι φέτος ο βασικός μνηστήρας. Συμφωνώ βέβαια οτι οι επόμενες τρεις αγωνιστικές θα δείξουν πολλά, σε μια φτωχή κατάσταση που κανείς δεν μπορεί να κάνει διπλό εκτός έδρας. Οψόμεθα.