Ιανουάριος μήνας μεταγραφώνε

Δύσκολο το παιχνίδι σήμερα. Η ομάδα χαλάρωσε υπερβολικά όταν ο ΠΑΣ έμεινε με 10 παίκτες, και μαζεύτηκαν πίσω με αποτέλεσμα να φαίνεται σαν να παίζουμε εμείς με 10.
Το κέντρο έκοβε πολύ δύσκολα. Ο Κονέ αλαφιασμένος να τρέχει παντού και ο Μοράν φάνηκε πως δεν έχει καμία σχέση με αντι-Γιόχανσον όπως μας τον παρουσίασαν. Είναι πολύ αδύνατος και αποφεύγει την σωματική επαφή, δε μπαίνει στις φάσεις με τη δυναμικότητα που απαιτείται για την θέση 6. Έχει την κάθετη πάσα, αλλά απαγορεύεται να ξαναπαίξει 6άρι διότι δεν κόβει και δεν έχει σωστές τοποθετήσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ομάδα να χάσει το κέντρο και να φτάνει στην περιοχή μας ο αντίπαλος ακόμα και με παίκτη λιγότερο.
Τα δίδυμα πρέπει να είναι Σιμόες ή Γαλανόπουλος με Κονέ ή Μοράν. Ανάλογα τις απαιτήσεις του κάθε παιχνιδιού.
Μπροστά καθάρισε η ατομική ποιότητα του γνωστού διδύμου, που αν συνεχίσουν έτσι μέχρι το τέλος της χρονιάς λογικά θα κάνουνε ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα. Μακάρι να συνοδευτεί και απο κάποια κούπα.
Σκέφτηκα να γράψω στο τέλος του μήνα, αφού θα είχαν συμπληρωθεί οι προσθήκες της ομάδας.
Όμως μετά απο απανωτές δηλώσεις του Μανώλη πως “δεν τρελαινόμαστε για επιπλέον μεταγραφές”, ομολογώ πως προβληματίστηκα.
Ο ίδιος προπονητής πριν απο ενα μήνα δήλωνε πως θέλαμε 4 παίκτες. Τώρα του έφεραν 1,5 και λέει πως δεν τρελαίνεται?
Δηλαδή θα βγάλει τη χρονιά μ’αυτόν τον καχεκτικό τον Λόπεζ και το Μπακάκη ντεμέκ αριστερό μπακ?
Και ο Γκάλο στα 32 του θα βγάλει συνεχόμενα 90λεπτα σε Ελλάδα και Ευρώπη μέχρι τον Μάιο ?
Χωρίς τιμωρίες? χωρίς κάρτες? χωρίς τραυματισμούς?
Καλώς η κακώς λίγοι περίμεναν πως θα ερχόταν ο Ιανουάριος και η ομάδα θα βρισκόταν σε καλή θέση βαθμολογικά και θα συνέχιζε στο κύπελλο και την Ευρώπη.
Ειδικά για την Ευρώπη, ούτε ο ίδιος ο Μελισσανίδης το περίμενε.
Έχεις λοιπόν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία (με μια μικρή ενίσχυση σε 2 θέσεις αριστερό μπακ και αριστερό εξτρέμ) να μείνεις στο κόλπο για το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Μετά απο 24 χρόνια έχεις το momentum.
Και κλωτσάς την ευκαιρία απο τσιγγουνιά?
Ή να πιστέψουμε τις θεωρίες συνωμοσίας οτι το πρωτάθλημα φέτος είναι του Βρωμοκωλάρωφ? όπως το κύπελλο πέρυσι?
Θα είναι άλλη μια χρονιά που θα λέμε πως χάσαμε το πρωτάθλημα για πεντακόσα χιλιάρικα?
Μπορεί να τους πάρεις τους παίκτες και να μη βγείς πρωταθλητής, κανείς δεν σου εγγυάται πως θα το πάρεις.
Όμως θα’χεις να λες πως το κυνήγησες ως το τέλος.
Οι άλλοι δυο ενισχύονται. Δηλαδή εκτός απο τις όποιες αβάντες μπορεί να έχουν παρασκηνιακά, ενισχύονται και αγωνιστικά.
Η δική μας ενίσχυση ήταν ο Μασούντ ελεύθερος και 130 χιλιάρικα για κάποιον Μοράν. Οι παίκτες δείχνουν πως θα μας βγούνε (για τα λεφτά που ξοδέψαμε). Αλλά δε φτάνουν. Ειδικά για τη θέση του αριστερού μπακ δε μπορώ να εξηγήσω λογικά αυτό που γίνεται. Γιατί δε φέρνουν μια ρεζέρβα έστω των 200 χιλιάδων. Θα μου πείς και ο Λόπεζ τέτοιος είναι. Ε πάρε άλλον έναν λοιπόν, να μοιράζονται τα παιχνίδια. Απο την αρχή της χρονιάς έδειξε πως είναι σχετικά ευπαθής σε τραυματισμούς, 1 μήνα εξω είχε κάτσει το Σεπτέμβριο. Αν τραυματιστεί πάλι ποιός θα παίξει? ο Τσόσιτς? (άλλο σαπάκι και αυτό..)
Θέλω να πιστεύω πως μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα κάνουν αυτό που πρέπει και θα ενισχυθεί η ομάδα σε θέσεις που έχει τρύπα. Οχι άλλους πειραματισμούς.
Μπορεί μέχρι τώρα να γεννούν και τα κοκόρια μας, αλλά κάποια στιγμή αυτό θα σταματήσει.
Να διώξουν τους τουρίστες Βινίσιους και Αστρίτ (ο καράφλας τους έφερε με συμβόλαια 2,5 ετών.. αν έχεις το Θεό σου) και να πάρουν αριστερό μπακ και εξτρέμ, γιατί δεν είναι κάθε μέρα του Μπακασέτα

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.