ΔΥΝΑΜΙΤΑΚΙ

Για τα σκουπίδια πήγαινα να γράψω κάτι και το περιβαλλοντικό τέλος, με πρόλαβε το θεματάκι Βράνιες. Που κανείς δεν μπορεί να ξέρει πώς θα εξελιχθεί. Μπορεί ο παίκτης να φύγει με μεταγραφή, μπορεί να του κρεμάσουν το δελτίο, μπορεί να ζητήσει μια συγνώμη και να τον επανεντάξουν πίσω, μπορεί να φύγει για την Νέα Ζηλανδία και να κόψει το ποδόσφαιρο. Όλα μοιάζουν πιθανά και θα φανούν πολύ σύντομα.

Αυτό όμως που ανεδείχθη, είναι το περίφημο,  οτι τα αποδυτήρια της ομάδας – της όποιας ομάδας – είναι μια οικογένεια. Μια εντελώς άστοχη και παλαιομοδίτικη κατάσταση, που συγχωρούσε τσίπικες καταστάσεις,  όταν τα οικονομικά μιας ομάδας ήταν περιορισμένα. Κια που είχε κάποια έννοια όταν το άθλημα ήταν ερασιτεχνικό κι ο πρόεδρος το έπαιζε πάτερ φαμίλιας, είτε τσοντάροντας κάτι σε κάποιον, είτε όταν τον βοηθούσε τον αθλητή επαγγελματικά σε κάποια θεσούλα ή όταν του εξασφάλιζε κάποια καλύτερη στρατιωτική θητεία.

Σήμερα τα πράματα έχουν αλλάξει. Φυσικά κάποιοι εξακολουθούν να μπερδεύονται με τις φωτογραφίες του όποιου Βράνιες αγκαλιά με μέλη της οργάνωσης, με τα συνθήματα προς την κερκίδα ή την συλλογή μπλουζών από τοπικά clubs. Δεν θα έπρεπε να μπερδεύονται οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, που υποτίθεται καθοδηγούν το καράβι, κι αυτοί που πρέπει συνεχώς να έχουν λίστες εναλλακτικών παικτών σε κάθε θέση.

Διότι συμφωνώ οτι η πρόταση της ξένης ομάδας ήταν της πλάκας για την ΑΕΚ. Όμως ο τριπλασιασμός στις αποδοχές του Βράνιες, δεν ήταν καθόλου της πλάκας για τον παίκτη. Συμφωνώ λοιπόν με τον τίγρη που είπε οτι ο Βράνιες δεν πωλείται, αλλά δεν συμφωνώ που ξέχασε άλλη μια φράση : Με αυτά τα λεφτά. Εκεί ήταν που τα πήρε ο μουρλός και θεωρώντας οτι τον έχουν σαν σκλάβο, έκανε το πειθαρχικό του παράπτωμα.

Ο Βράνιες αγαπητοί κι αγαπητές, δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που φέρθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Έτσι φέρθηκε πολύ παλιά κι ο Μίμης Παπαϊωάννου – ναι καλά ακούτε – και πήγε περιοδεία με τον Καζαντζίδη. Επειδή δεν τον άφησαν να πάει στη Ρεάλ. Έτσι φέρθηκε στον ΠΑΟΚ παλιά ο Κούδας, που είχε υπογράψει συμβόλαιο με τον γαύρο, κι ακόμα κρατάει η γλυκειά κόντρα μεταξύ των ομάδων.

Ο Βράνιες απλώς, δεν πήγε στο αφεντικό του να μιλήσει είτε απ’ ευθείας, είτε μέσω του εκπροσώπου του. Και να βρισκόταν μια κάποια λύση, προς το συμφέρον και των δύο μεριών. Θεωρία είναι βέβαια αυτό. Διότι η πράξη έχει δείξει, οτι όταν πήγαν οι προαναφερθέντες να βρουν την λύση, απλά δεν την βρήκαν. Και την πλήρωσαν οι ομάδες τους τελικά. Και οι ίδιοι βέβαια, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μου.

Το θέμα μου είναι οτι ο ρομαντισμός και η οικογενειοκρατία, έχουν πεθάνει προ πολλού. Σήμερα τα δεσίματα είναι προϊόν κοινών συμφερόντων κι απλών εκβιασμών. Όσοι έχουν ασχοληθεί με ομάδες, το ξέρουν πολύ καλά. Όσοι διαβάζουν τις δημοσιογραφικές μπαρούφες και τις πιστεύουν, απλά αιθεροβατούν και ζουν σήμερα το χθες.

Διότι μπορεί ο Βράνιες να ήρθε από την Ρωσία απλήρωτος για κανά οκτάμηνο και να βρήκε στέγη στην ΑΕΚ, αλλά εδώ αγωνίστηκε και τα έδωσε όλα. Αυτά δηλαδή που μπορούσε βάσει ικανοτήτων. Και η ΑΕΚ τον περιέθαλψε λοιπόν δίνοντας του ένα διακοσάρι, αλλά και αυτός δούλεψε τις αποδοχές του, που αυτήν την στιγμή έχουν φτάσει με τα bonus, περί τα 350 χιλιάρικα. Επίσης ξέρει ο Βράνιες ποιοι είναι οι διπλανοί του στόπερ. Και μπήκε στον εκβιασμό, κάνοντας σαφέστατα άλλο ένα λάθος στην καριέρα του, που το βλέπεις εύκολα στα άλλα πρωταθλήματα που δεν στέριωσε, κι ας πληρωνόταν πάντα.

Ό,τι λοιπόν  και να γίνει από εδώ και πέρα, είμαστε έναν παίκτη λιγότερο. Πεντακόσιες μεταμέλειες να ζητήσει γονατιστός, ποιός μπορεί να τον εμπιστευτεί σαν επαγγελματία; Ποιός μπορεί να είναι σίγουρος οτι τα λάθη που θα κάνει θα είναι πηγαία κι όχι σκόπιμα, είτε διότι θέλει να φύγει κι έμεινε με το ζόρι, είτε διότι οι αντίπαλοι παράγοντες έχουν βρει πλέον το πορτάκι. Ο Μελισσανίδης που ξέρει από  πόρτες, ο Χιμένεθ που ούτως ή άλλως ζει μέσα στην δική του ανασφάλεια ή μήπως οι συμπαίκτες του που πρακτικά τους κρεμάει σε τέτοια αγωνιστική συγκυρία;

Ο Βράνιες έχει 100% άδικο. Αυτό δεν συζητιέται. Φέρθηκε σαν αυτό που του υπαγορεύει η καταγωγή του : Παραδόπιστα κι ανήθικα. Σαν γνήσιος Βόσνιος, που πούλαγε αγάπες για μεταξωτές κορδέλες και που έφτασε στο σημείο να μην σέβεται ούτε την υπογραφή του, μια που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2019. Είχαμε κι άλλο παράδειγμα στο παρελθόν με Βόσνιο, που υποσχόταν οτι θα έμενε αν κατακτούσαμε το κύπελλο, κι ορκιζόταν σε γονατιστές γριούλες οτι δεν θα φύγει. Έχοντας υπογράψει νέα συνεργασία τρεις μήνες πριν.

Η ΑΕΚ οφείλει να τον καρατομήσει. Με κάθε μέσον. Μέσω ΕΠΟ αλλά και μέσω Ουέφα. Ακόμα και πίσω να το δεχτεί, να τον ξεφτυλίσει στέλνοντας τον να κάνει προπονήσεις και αποκατάσταση. Να μην τον ξαναβάλει στην ενδεκάδα. Να του φερθεί βοσνιακά. Να πάρει και μια ικανοποίηση ο κόσμος έστω ετεροχρονισμένα έστω στο πρόσωπο κάποιου άλλου. Οφείλει βέβαια να πάρει αντικαταστάτη του αύριο. Με δυναμιτάκια κάποια παικτάκια της σειράς,  που προφανώς γι’ αυτό δεν στέριωσαν πουθενά, δεν δικαιούσαι να μιλάς για οικογένειες και τα τοιαύτα. Όπως δεν δικαιούσαι να μην καταλαβαίνεις, οτι όσο η ομάδα ανεβαίνει κι είναι μέσα σε τρεις στόχους, το budget ανεβαίνει αυτοδικαίως. Δεν μπορεί να ανεβαίνει μόνο το κέρδος ή οτι ο παίκτης θα πρέπει να αισθάνεται περήφανος που θα παίξει στην Αγιά Σοφιά. Αυτά με δυσκολία τα κατανοεί μέχρι κι ο Μάνταλος. Οφείλει και η ποιότητα του managemenτ να ανεβαίνει. Αλλιώς θα παραμένεις πλούσιος αρχοντόβλαχος και θα σου κάνει πλάκα μέχρι και κάποιος Βόσνιος. Στον οποίον μπορείς να κόψεις την μπάλα μεν, αλλά πώς θα την παίξεις αυτήν  για να επιτύχεις τους στόχους σου;

Υγ. Η μέρα με την νύχτα ο Σιμόες με τον Βράνιες.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

39 Responses to ΔΥΝΑΜΙΤΑΚΙ

  1. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Στηβεν Καλησπέρα,
    Αυτό που εκανε είναι απαραδεκτο,στο χειροτερο δυνατο timing, με την ομαδα να εχει 10 ματς που θα κρινουν τα παντα τις επομενες 30 με 40 μερες.Το κανει γνωρίζοντας ότι η ομαδα εχει μεινει με δυο στοπερ.Αλλα ο βλαχος πονηρος,βλεποντας την ομαδα να προχωραει Ευρωπη με ότι αυτό συνεπάγεται οικονομικα,βλεποντας βασικα γρανάζια να ανανεωνωνται με σημαντικη αυξηση αποδοχών θεωρει ότι ο ιδιος είναι αδικιμενος και ότι πρεπει να παρει αυτό που ο ιδιος πιστευει ότι αξιζει.Αλλα ελα να το συζητησεις ρε μεγαλε,οχι να την κοπανας σαν 15χρονο από την ομαδα.Αυριο που θα πας Σπατα εχεις μουτρα να δεις τους συμπαίκτες σου?Αλλα τι λεω τωρα στην εποχη των επαγγελματιων……………
    Το στοπερ που θα φερει η ομαδα για μενα θα αποτελει μηνυμα.Αρα αφου προεκυψε θεμα στοπερ θα βγει η υπολοιπη σεζον με Λόπεζ αριστερα και τον Μπακακη αριστερα στο 3 5 2 .Θα είναι κριμα να χασεις τους στοχους σου γιατι ξεμεινες από λυσεις.
    Στοπερ.Αριστερο μπακ (2ος),Αριστερο εξτρεμ.
    Την Κυριακη με ΠΑΣ το διδυμο στο κεντρο ηταν αρκετα soft.Ετσι καταλαβαίνεις και την δουλεια που κανει ο Σιμοες

  2. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς AEKLFC : Κάποιοι προσποιούνται τους πολύ ξύπνιους. Κάποιοι προσποιούνται οτι τους προλαβαίνουν οι καταστάσεις. Αυτά δεν περνάνε σε μένα. Μπορεί να είναι δοτά στην οργάνωση ή σε αυτούς που δεν ξέρουν μπάλα. Ξαναλέω, αυτά δεν περνάνε σε μένα. Όπως δεν πέρασε ποτέ το περσινο : Α, τον παλιοαλήτη δεν είδε το οφσαϊντ. Αδερφέ, δεν υπάρχουν αυτά. Υπάρχει μόνο το μπέρδεμα της ομάδας, που το κάνει πάντα ο αρχηγός. Ας πούμε παλιότερα, ποιόν θα λάδωνες; Τον της πλάκας παίκτη ή τον καλύτερο; Αυτόν που ήταν ίνδαλμα της εξέδρας. Δεν έχω ζήσει στην Κοκκινιά κι ούτε με ενδιαφέρει. Αλλά τις μεθόδους της, τις ξέρω. Αν είχαμε πιο λίγο κόσμο, αυτά θα ήταν σε δημόσιο δικαστήριο.

  3. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Δηλαδη φτιαχνουμε δικαιολογιες για τα μελλουμενα?????????????

  4. Ο/Η Kέλβιν Σέμπουε λέει:

    Nα επισημάνουμε στο σημείο αυτό ότι αναφερόμαστε στους Σερβοβόσνιους.Ευτυχώς, μέχρι σήμερα στην Α.Ε.Κ. από την ορθόδοξη μειονότητα του εν λόγω κρατιδίου έχουμε πείρα.Μπορεί πχ οι μουσουλμάνοι Βόσνιοι να είναι πιο τίμιοι άνθρωποι, ποιος ξέρει?!? 🙂

    Στηβ, έχω υπάρξει ως σχολιαστής στο ιστολόγιό σου από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Χιμένεθ.Οφείλω, λοιπόν, να φανώ αντικειμενικός και να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για το γεγονός ότι ελλείψει αριστερού εξτρέμ έχει μονιμοποιήσει και στην ουσία αποδεχθεί μια τριπλή (τουλάχιστον διπλη) αλχημεία: με Λόπεζ δυνάμει αριστερό εξτρέμ, Μπακάκη μόνιμο αριστερό μπακ και Γκάλο βάσικό δεξί μπακ(ο τελευταίος συνιστά αλχημεία με την έννοια ότι δεν ΞΕΚΙΝΗΣΕ η σαιζόν με αυτόν ως βασικό στη θέση αυτή).ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ,λοιπόν, ο Ανδαλαουσιανός για αυτό το χάλι.Έχουμε χάσει δύο πρωταθλήματα ελλείψει δεξιού μπακ στο πρόσφατο παρελθόν, πάμε να χάσουμε κι ενα τρίτο επειδη δεν δίνει ο άλλος 400/500 χιλιάρικα για μια – επιπλέον,έστω-λύση έξω αριστερά.ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ αυτό και δεν ξέρω αν πρέπει να περιμένουμε κάποιον νέο Καλφόγλου στην Τούμπα να μας περάσει πριονοκορδέλα Να κλαίει ο Κετσε μετά και ο Τίγρης να παίρνει το αγριεμένο του ύφος (μπροστά στις κάμερες και μόνον).

    Μη χρεώνεις τον Βράνιες στην ” οργάνωση” εν συνόλω.Τα καραγκιοζιλίκια μέχρι σήμερα έχουν να κάνουν με συγκεκριμένο κλαμπ περιοχής που φημίζεται για την πληθώρα Ποντίων…Είναι αυτοί που έκαναν σύνθημα κάποιον Χρήστο Αραβίδη αν θυμάσαι….Καλά παιδια, αλλα για αγώνες έξω από το γήπεδο….

  5. Ο/Η conpater λέει:

    Στηβεν,αν μεταφραζω σωστα το σχολιο σου προς τον AEKLFC, τοτε φιλε μου εδω μιλαμε για τελειως αλλοκοτες καταστασεις που νομιζω πως ουτε ο Mario Puzo θα μπορουσε να φανταστει,ποσο μαλλον να γραψει βιβλιο…

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Ασφαλώς και κατανοείς οτι ο Mario περιέγραψε κανονική μαφία, κι όχι κάποιαν της Κωλέτσα.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Κέλβιν : Σίγουρα δεν ξέρουμε τους Μορμόνους, κι ούτε ασχολούμεθα με αιρέσεις. Να διορθώσω λοιπόν τα της οργάνωσης, αλλά να κρατήσω τα χόμπυ του ψυχάκια, που φυσικά έρχεται και κουμπώνει με όλα τα ψυχασθενικά που κουβαλάει ο manager που θέλει αλλά δεν είναι. Φυσικά η εξυπνάδα που εξαντλείται σε αυτά που έχουν τον ΒΒ έξω, δεν μας αφήνει αμφιβολίες οτι στο μπουρδέλο είναι πρώτος, όπως διατυμπανίζει. Τώρα όμως έχουμε μπροστά μας το σκάμμα. Κι εδώ θα φανεί, στα ίσια, αυτό που θέλει να πει και να πείσει. Εύχομαι να τα καταφέρει, αλλιώς η πτώση θα είναι πολύ μεγάλη, έστω και σαν υστεροφημία. Φυσικά υπάρχει το φουστάνι του γηπέδου…

  8. Ο/Η ΒΠ λέει:

    Ναι Κελβιν, το πρωταθλημα του Νατσουρα λογω δεξιου μπακ το χασαμε…

  9. Ο/Η conpater λέει:

    Για τετοια κατασταση μιλαμε? Τοσο χαλι μαυρο?
    Να δω να φτασουμε σε κατασταση αλλα Βρεινς με την μπιμπικομπαλλα και παιρνω τον Μαρτιν τηλεφωνο τωρα… Μονο αυτο δεν εχει γινει ακομα….νομιζω !

  10. Ο/Η stelathen λέει:

    καλημερα, ευτυχως που εχουμε ικανο τεχνικο διευθυντη και τα προλαμβανει ολα.

    και αντιδρασεις και παικτων και ετοιμες προτασεις για αντικατασταση του μουρλου ταληροφονια.

    ο μιλοβανοβιτς εχει προτεινει κανεναν αμυντικο ή πιαστηκε και αυτος στον υπνο?

    πιστευεις οτι ο βρανιες πρεπει περα απο ενα χρηματικο προστιμο, να ξαναπαιξει περιστασιακα -με την προοπτικη να τον πουλησεις το καλοκαιρι οσο οσο- ή να του καψεις το μελλον ως μονιμο τριτοτεταρο?

    -οσον αφορα στο περ/κο τελος , διαπιστωνω πως μια χρεωση 0,04 € (τριχες) εχει κανει πολλους να παιρνουν σακουλα απτο σπιτι. ευρωπη γιναμε. τους ενοχλει δηλαδη μια αστεια χρεωση και οχι ο σκοπος της χρεωσης (βεβαια ο τσακαλωτος στην τσεπη στοχευει, δεν εχει περιβαλλοντικες ανησυχιες)

  11. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    αν κατάλαβα καλά η δικαιολογία θα είναι ο βόσνιος που χάλασε το κλίμα στην ‘οικογένεια” και γι αυτό δεν πετύχαμε τους στόχους μας;

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς stelathen : Πιστεύω οτι πρέπει να καταγγελθεί για αντισυμβατική συμπεριφορά.
    – Το τέλος θα φτάσει τα 20 λεπτά σύντομα. Ασφαλώς και δεν ενδιαφέρει κανέναν το περιβάλλον. Άλλωστε και χάρτινες σακούλες να έρθουν, θα στενάξουν τα δένδρα.

  13. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΧΑΡΗΣ : Μπάμπη μου τα ξέρεις καλά. Θα είναι άλλη μία.

  14. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Προς ΒΠ: δεν αναφερόμουν στο εν λόγω πρωτάθλημα….
    Άλλη πληγή αυτή, μην την ανοίγεις.

  15. Ο/Η ΒΠ λέει:

    @κελβιν
    Τοτε μαλλον μιλας για γεωργεα το 2002 και ραμος το 2008.
    Συμφωνουμε

  16. Ο/Η Koreas λέει:

    @Steven

    Δασκαλε ανεξαρτητα αν διαφωνώ ή συμφωνώ κρατάω πάντα στην πίσω πλευρά του μυαλού μου τη γνώμη σου. Ακόμη κι αν φαντάζει ακραία, άλλωστε δεν έχω μεγαλώσει στην κοκκινιά ούτε ξέρω τα κόλπα της.

    Έχω μια ερώτηση όμως. Ας πούμε ότι έχεις δίκιο και δημιουργηθεί το άλλοθι των χαμένων στόχων από τον τίγρη . το άλλοθι αυτό έναντι ποιων θα χρησιμοποιηθεί;……έναντι της ιστορίας της ομάδας, έναντι των επόμενων γενιών, ή έναντι των 6.000 εισιτηρίων που κόβουμε κάθε Κυριακή;

  17. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Για άλλα σκουπίδια ήθελες να γράψεις και για άλλα έγραψες…
    Σκουπίδια όμως και τα μεν και τα δε.

    Σκουπίδια οι πολιτικοί και οι νόμοι τους που ψηφίζονται και κυρίως εφαρμόζονται όταν το θέλουν τα αφεντικά τους.
    Και σερβίρονται πάντα με τα απαραίτητα συνοδευτικά περί δημοκρατίας, εξέλιξης, ανάπτυξης για να τα καταπίνει αμάσητα ο αιώνιος μαλάκας.
    Διότι αν επιχειρήσει να μασήσει υπάρχει η πιθανότητα να αντιληφθεί ότι του δίνουν να φάει σκουπίδια με περιτύλιγμα πολιτισμού, ανθρωπισμού και παρόμοιων εννοιών που η εφαρμογή τους είναι μόνο θεωρητική.

    Σκουπίδια και στον αθλητισμό με αναβολικά, υπόκοσμο, αλλαξοκωλιές, δωροδοκίες, μυστικές συμφωνίες.Όλα στημένα και από πριν κανονισμένα.
    Όπως και παντού άλλωστε…

    Οι πολλοί δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να γνωρίζουν ότι το όποιο παιχνίδι είναι στημένο.
    Έχουν συνηθίσει ή εθιστεί στην εικονική πραγματικότητα, στο παραμύθι.
    Πες μου σ’αγαπώ κι ας είναι ψέμμα ένα πράμα…

    Τέλος πάντων,ας όψεται-εδώ που μπλέξαμε-η ανάγκη να κάνουμε πράγματα,να ασχολούμαστε με διάφορα,για να ξεχνάμε αυτά που δεν μας αρέσουν κι αυτά που δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να εξηγήσουμε…
    Ότι όμως κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε και τον εαυτό μας, είναι ένα θέμα…

    Η λύση για μια πιο υγιή ζωή δεν είναι να μειώσουμε τα σκουπίδια με λιγότερες σακούλες, αλλά να μειώσουμε τα σκουπίδια που αγοράζουμε και βάζουμε μέσα στις σακούλες…

  18. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Αδερφέ, θα σε παρακαλέσω για κάτι. Μην με ξαναπείς δάσκαλο. Δεν κάνω μάθημα. Την γνώμη μου λέω απλά και την βάζω σε κρίση. Η θεωρία του δάσκαλου δεν μπαίνει σε κρίση. Επίσης η γνώμη μου είναι πάντοτε ακραία, διότι ανάμεσα στα δυό άκρα κρύβεται η αλήθεια. Ούτε κι εγώ έχω μεγαλώσει στην Κοκκινιά, αλλά έχω μάθει πολύ καλά τις μεθόδους των ανθρώπων που βγήκαν από εκεί, είτε πέτυχαν είτε κάνανε μια τρύπα στο νερό, που στην πλειοψηφία τους είναι το δεύτερο.
    Το άλλοθι λοιπόν. Το άλλοθι είναι μόνο προσωπικό και για να έχει μια συνέχεια η επιχειρηματική δράση. Ουδείς ασχολείται με τον κόσμο, τον νυν ή τον επόμενο. Η δε ιστορία, είναι μια τελείως διαπροσωπική αφήγηση – ο Τσόρτσιλ είχε πει οτι η ιστορία θα είναι πολύ καλή μαζί του αφού θα την γράψει ο ίδιος -, που αφήνει αδιάφορο κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Η μυθολογία έχει μεγαλύτερη αξία, τουλάχιστον για μένα.

  19. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΤΑΚΗΣ : Αγαπητέ έχεις έναν πολύ καλό, τεκμηριωμένο και στοιχειοθετημένο λόγο. Παρασυμφωνώ με όσα λες κι απλά να προσθέσω κάτι που ήθελα να γράψω στο κείμενο για τα σκουπίδια : Αν θέλεις να προστατεύσεις το περιβάλλον, δεν εισπράττεις, αλλά απαγορεύεις.

  20. Ο/Η Koreas λέει:

    Κάθε αλήθεια έχει τέσσερεις γωνιές. Σα δασκαλος θα σας δείξω τη μια, τις άλλες τρεις πρέπει να τις βρείτε εσείς. Κατά τη γνώμη μου η αλήθεια έχει τέσσερεις γωνιές κι όχι 2 άκρα. Μπορείς να πιάσεις τη διάφορα;

    Συγγνώμη αν σε έδειξα. Παίρνω πίσω το δασκαλος.

  21. Ο/Η Koreas λέει:

    Συγγνώμη αν σε έθιξα ήθελα να γράψω. (Ο speller με πούλησε). Το δασκαλος κομμένο.

  22. Ο/Η conpater λέει:

    Συμφωνα με κυκλους και κατι τριγωνα σκαλινο,θα απαγορευτουν λιαν συντομως και τα πλαστικα ποτηρια ,πιατα,κουταλακια,οι πλαστικες καρεκλες και τραπεζακια στα πανηγυρια, οι πλαστικες γλαστρες, τα σακουλακια που βαζουν το τριμμενο τυρι τα σουπερ-μαρκετ,οι σακουλες απορριματων κτλ… Υπαρχει βεβαια η σκεψη να υπαρχει ενα μεταβατικο σταδιο για καποια χρονια,αφου θα μπορουσαν να τιμολογηθουν κι αυτα με 10-15 λεπτα,μεχρι να καταργηθουν τελειως (!) . Παντα υπαρχει ο κινδυνος να τελειωσουν τα δενδρα καποια στιγμη για αυτο και σκεφτονται να στραφουν πλεον σε ποες,βρυα,λειχηνες, φυκια,και σε καθε αλλο ζωντανο οργανισμο που κατοικει στον πλανητη…Αφου πρωτα κι αυτα θα πληρωθουν καποια στιγμη απο τους μαλακες μεχρι να εξαλειφθουν.. Μετα βλεπουμε…
    Το`χα πει γραψει καποια στιγμη,και καποιοι στραβωσαν. Αν δεν περασει ενα Stelth να “αδειασει” πανω απο τον Πειραια,χαιρι αυτη η χωρα δεν βλεπει,τουλαχιστον για αρχη…..

  23. Ο/Η ΤΑΚΗΣ λέει:

    Ευχαριστώ Στήβεν για τα καλά σου λόγια.

    Και βεβαίως συμφωνώ ότι αν θες να προστατεύσεις κάτι κι αφού δεν υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση ή παιδεία, τότε απαγορεύεις.
    Ή πρόληψη ή καταστολή.

    Εδώ δεν συμβαίνει τίποτε από τα δύο.
    Μοιάζει να έχουν αφεθεί όλα στη τύχη τους αλλά όχι τυχαία.

    Βρωμάει προπαγάνδα και χειραγώγηση το σκηνικό.
    Το μόνο που ουσιαστικά απαγορεύεται είναι να σκέφτεσαι.Μόνος σου.
    Έχουν φροντίσει για φαστ φουντ σκέψη μαζικής παραγωγής.

    Απορώ αν αυτός ο πούστης ο Όργουελ είχε το κληρονομικό χάρισμα ή του τα είχε σφυρίξει επίτηδες ο σκηνοθέτης…

    Και το πάνε τόσο ωραία και γλυκά,πούστικα δηλαδή, έτσι ώστε ο άλλος απασχολημένος από τις τόσες ανάγκες κι επιθυμίες που του έχουν φορτώσει,να μην μπορεί,να μην προλαβαίνει να καταλάβει.

    Τώρα,μεταξύ άλλων,μας μαθαίνουν να παίρνουμε τις σακούλες από το σπίτι για να κουβαλήσουμε το φαγητό μας, περιμένοντας στην ουρά που ήδη έχουμε συνηθίσει…

    Ίσως το επόμενο στάδιο,πάντα μέσα στα πλαίσια του πολιτισμού και της εξέλιξης,θα είναι να παίρνουμε το πιάτο μας από το σπίτι και να στεκόμαστε καρτερικά στην ουρά του συσσιτίου να έρθει η σειρά μας…

  24. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς ΤΑΚΗΣ : Εν τω μεταξύ, δεν μπορεί να γίνει και το αυτονόητο για τον καταναλωτή. Αγοράζει το super market μια ποσότητα σακκουλών. Οκ, το τέλος να καταβληθεί επί τόπου από τον αγοραστή. Για ποιό λόγο να γίνεται στο τελικό στάδιο με την αντίστοιχη ταλαιπωρία του καταναλωτή; Είμαι στον ΑΒ προχθές κι έχω πάρει μισό καρότσι πράματα. Με ρωτάει η ταμίας : Πόσες σακκούλες θα χρειαστείτε;Πού να ξέρω κυρία μου; Θα κάνω budget σακκούλας; Απάντησα στην απόλυτη μαλακία της προστασίας του περιβάλλοντος, που αν κάνω λογαριασμό 50 ευρώ με δέκα σακκούλες, τότε υποιτίθεται οτι θα σκεφτώ να μην πληρώσω 50,4 την ώρα που δεν παίρνω μαύρες για τα σκουπίδια αλλά χρησιμοποιώ αυτές για τα σκουπίδια. Σκέψου λογαριασμό 700 ευρώ με 100 σακκούλες, άρα τελικό σύνολο 704 ευρώ. Γαμώ την ευαισθητοποίση !!

  25. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Κανένα θίξιμο, πίστεψε με. Απλά δεν μπορώ να διαχειριστώ τίτλους που δεν κατέχω. Τώρα για την αλήθεια : Αυτή είναι πάντα μία. Καμία γωνία, καμία έκπτωση, κανένα περιθώριο κουβέντας. Σου μιλάω σαν μηχανικός. Την αλήθεια την μπαστάρδεψαν οι δικηγόροι – κοινωνική “επιστήμη ” κι όχι φυσική – και της φόρεσαν πολλές οπτικές γωνίες. Είναι ατού τους οτι δρουν σε κοινωνίες με ορδές μαλακών, ψευτών, ευθυνόφοβων και πολιτών κατά το συμφέρον. Σε κοινωνίες συσπειρωμένων ηλίθιων, που είναι δήθεν. Σε κοινωνίες που επιζητούν την διακυβέρνηση από την χρυσή μετριότητα.

  26. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς όλους : Υπάρχει κι ένα ωραίο βιβλίο, πολύ μικρό. Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας. Όποιος μπορεί, ας το διαβάσει. Εκεί που ο άνθρωπος τοποθετείται στο καρτεσιανό επίπεδο με βάση τις ενέργειες του για τον εαυτό του και τον διπλανό του.

  27. Ο/Η koreas λέει:

    @steven

    “Τώρα για την αλήθεια : Αυτή είναι πάντα μία.”

    φιλε μου μεγαλη κουβεντα αυτη……………ποια αλήθεια από όλες είμαι μία;…….του φτωχού, του πλούσιου, του πνεύματος, της ύλης, του εξυπνου, του χαζού, του ωραιου, του ασχημου, του ανάπηρου, του αρτιμελή, του βουδα , του χριστού, του αλλαχ, του ενσυνείδητου, του υποσυνείδητου, της συζυγου , της γκομενας, του εργάτη, του εργοδότη, του πράσινου ήλιου, του σφυροδρέπανου, του δολλαρίου, της δραχμής, της υδονής, του πόνου, του παοκ , της ΑΕΚαρας, της καλαμαριάς;

    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ………

    (συζητηση μηχανικών)
    αν πάλι ειναι μία τότε η θεωρία της σχετικότητας ισχύει; ποιος έλεγε την αλήθεια τελικά ο παρατηρητης εντός του βαγονιού ή ο παρατηρητής εκτός αυτού;

    η αρχή της απροσδιοριστίας-αβεβαιότητας του heisenberg τελικά δεν ισχύει;

  28. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Φυσικά μεγάλη κουβέντα που οφείλει να γίνει δια ζώσης. Πάντως να σου πω κάτι : Στο πρώτο μέρος, περιγράφεις τις οπτικές της αλήθειας. Δεν αλλάζεις την ουσία. Στο δεύτερο μέρος, που πάλι είναι θέμα οπτικής, προτιμώ τον εκτός του συστήματος.
    Φάντροκ : Αν θέλεις να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο, ξέχνα το σκορ.

  29. Ο/Η Koreas λέει:

    @Steven

    Μιας και διάλεξες τον έξω παρατηρητή , πως βλέπεις το παρακάτω;

    http://www.apodytiriakias.gr/athlitika/2018/01/18/to-alismonito-kapsoni-melissanidi-stin-plateia-memou.aspx

    Κάποιοι το παραπάνω επεισόδιο το βλέπουν ως μαγκιά, κάποιοι το βλέπουν ουδέτερα, κάποιοι το βλέπουν ως καραγκιοζιλίκι , κάποιοι το βλέπουν ως φόβο, κάποιοι το βλέπουν ως τρέλα…….

  30. Ο/Η Koreas λέει:

    Να ρωτήσω και κάτι ασχετο.

    Ένας από τους αγαπημένους μου προορισμούς είναι η Μάνη. Την επισκέπτομαι πολύ συχνά.μΕ την ευκαιρία της δολοφονίας του στεφανακου Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί μέγαλο τμήμα του λεγόμενου “υποκόσμου” είναι μανιατες στην καταγωγή;

  31. Ο/Η Kέλβιν Σέμπουε λέει:

    Στηβ, κυριακή , μετά το ποστ με τα τυρόγαλα και λίγο πριν από τη μάχη με τους σιχαμένους του βοθρολίμανου, οργάνωσε ένα ποστ με βιβλιοπροτάσεις για 2018.
    Διάβασα ένα σχόλιο σου και πήρα αφορμή.Να βάλουν κι οι σχολιαστές ένα χεράκι.Εν ανάγκη να περιοριστούμε σε Non fiction πονήματα.

    Ο γαύρος μου βγάζει τα πιο ταπεινά ένστικτα λόγω του μίσους και της βδελυγμίας μου γι΄αυτόν.Οπότε να βάλουμε μια υποθήκη πνευματικής εξύψωσης για μετά το διβδόμαδο- φωτιά διάστημα. 😉

  32. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Δεν ενδιαφέρει κανέναν το πώς το βλέπει ο καθένας. Κυριότερα δεν ενδιαφέρει την αλήθεια, που είναι μία και αυτήν θα έκρινε κάποια δικαιοσύνη. Την πράξη δηλαδή. Όταν δηλαδή πλάκωσε στις μπουνιές τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, θα κρίνεις με βάση την σχέση σου με το κράτος ή θα κρίνεις βάσει ποινικού κώδικα;
    Τώρα για τους Μανιάτες δεν ξέρω, ίσως λόγω τραχείας καταγωγής. Πάντως οι καλύτεροι εκτελεστές είναι οι Γεωργιανοί, οι καλύτεροι κατάσκοποι οι Ισραηλίτες, ο καλύτερος στρατός είναι της Ελβετίας, οι γνήσιοι απατεώνες πάμπλουτοι είναι από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βάλε κι άλλα να λέμε.

  33. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Κέλβιν Σέμπουε : Αγαπητέ φίλε, δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω αυτό. Μπορώ να μιλήσω για αυτά που ασχολήθηκα τώρα στις διακοπές, αλλά δεν μπορώ να ξέρω αν θα είναι επίκαιρα για το 2018. Εμένα πάλι, δεν με ενοχλεί τόσο πολύ ο γαύρος άσχετα με ό,τι έχει κάνει που τα ίδια θα ήθελαν να κάνουν κι άλλες ομάδες, αλλά δεν είχαν στο τιμόνι τους αυτού του τύπου τα αφεντικά. Εμένα σαν νοοτροπία με ενοχλεί πάντα η αλογοτροφή διότι είναι στο πετσί των οπαδών της.

  34. Ο/Η conpater λέει:

    @Koreas
    Αγαπητε,δυσκολα μπορει να απαντηθει το ερωτημα σου. Κατα καιρους καποιοι εδωσαν καποια εξηγηση,καποιοι απο αυτους ηταν Μανιατες,λιγο -πολυ ολοι συμφωνουσαν πως λογω της τραχιας περιοχης μετακομισαν στον Πειραια λογω λιμανιου,αφου πολλοι απο αυτους ηταν…πειρατες.Μιλαμε ιστορικα τωρα. Τον τσαμπουκα , την ψωροπερηφανεια , την ειχαν στο αιμα τους ,κοιτα με τις βεντετες τι γινοταν. Οργανωθηκαν στο λιμανι λογω φτωχιας,και ανελαβαν δουλειες χαμαληδικες στην αρχη που τις εκαναν “κλειστο” επαγγελμα.Τα περισσοτερα μπουρδελα και λεσχες ειχαν,ξερω τι σου λεω, και η εξελιξη τους βρηκε με χρημα στην τσεπη πολυ,εναντι των υπολοιπων της ιδιας κοινωνικης ταξης. Μιλησα καποτε με εναν απο τους κορυφαιους συγχρονους ιστορικους,για μενα, ο οποιος μου ειπε πως ειναι το dna τους τετοιο,δεν αλλαζουν οσα χρονια και να περασουν. Την παρανομια την εχουν στο αιμα τους….

  35. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Μην εκθέτεις τον Μπαλτάκο.

  36. Ο/Η conpater λέει:

    Αγαπητε,δεν ειναι ο Μπαλτακος ο συγκεκριμενος που αναφερω. Ασχετα αν τον τοποθετω κι αυτον στους top.. Αλλος ειναι,απο την εκει περιοχη.Και ειναι εν ζωη.Γιατι πανω-κατω τα ιδια μου ειπε πριν 10-12 χρονια , ο Ηλιας ο Μπαζινας ο οποιος τα κατεθετε και γραπτως ανα καιρους στα αρθρα του. Εκτιμω απεριοριστα και τους τρεις,ειναι κι αλλοι βεβαια. Και λεω και τους τρεις,γιατι οταν εχεις τοσο δυνατη γραφη,που καταφερνει να σφηνωθει στο μυαλο του αλλουνου οσα χρονια και να περασουν,τοτε απλα δεν εχεις πεθανει…..

  37. Ο/Η Koreas λέει:

    @conpater

    Φανταζομαι αναφέρεσαι στο σαραντο. ……..πολύ ενδιαφέρον άνθρωπος….

  38. Ο/Η conpater λέει:

    Οντως σε αυτον… Η καταληξη σου παντως “δειχνει” προς τα κατω..

  39. Ο/Η Koreas λέει:

    @Conpater

    Η κατάληξη όντως “μετριοπαθής” μιας και δε γνωρίζω το έργο του.