ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Καλύτερη ενδεκάδα της ΑΕΚ; Πολύ δύσκολο θέμα παιδιά. Το ποδόσφαιρο συνεχώς άλλαζε σαν ταχύτητα και σαν νευραλγικές θέσεις μέσα στο γήπεδο, σπουδαίοι παίκτες ήταν χομπίστες στο γήπεδο και βιοπαλαιστές έξω από αυτό, ενώ παίκτες αναδεικνύοντο λόγω ομαδικής χημείας και φαίνονταν τεράστιοι μέσα στο γήπεδο. Μην ξεχνάμε επίσης και την συμβολή της διοικητικής σταθερότητας, όπως επίσης και του προπονητού, που επέλεγε το σύστημα της ομάδας.

Ένα παιχνίδι είναι αυτό λοιπόν που κάνουμε τώρα, αλλά μπορεί να μας φέρει αναμνήσεις κι αρκετή κουβεντούλα.

Σαν συστήματα μάλλον τοποθετούμαι στο 4-3-3 και στο 4-4-2. Και θεωρώ οτι τα πράματα είναι εύκολα για την διαχρονική ΑΕΚ, πηγαίνοντας από την άμυνα προς την επίθεση. Άλλωστε η ΑΕΚ ουδέποτε φημιζόταν για κάτι άλλο εκτός από το φαντεζί ποδόσφαιρο και την υψηλή τεχνική της κατάρτιση.

Στο τέρμα λοιπόν, και ξεκινώντας μετά το 1972, δεν θυμάμαι ποτέ κάποιον κέρβερο. Μπορώ να μιλήσω για τον Σιδηρόπουλο, τον Στεργιούδα, τον Ατματζίδη κι άλλους. Όμως εγώ θεωρώ οτι η κορυφαία προσωπικότητα που πέρασε από την ΑΕΚ, ήταν με διαφορά ο Νίκος Χρηστίδης. Αυθεντικός αρχηγός της άμυνας, χωρίς φανφάρες και περιττές ενέργειες, με τεράστια οξυδέρκεια για την εξέλιξη της φάσης, και μανούλα στα πέναλτυ.

Πηγαίνοντας στα πλάγια μπακ, ας πω οτι εμένα μου αρέσουν τα επιθετικογενή μπακ, που παίζουν όλη την πλευρά. Επομένως αδικώ μεγάλους παίκτες που κάλυψαν τις θέσεις, που ήταν πιο αμυντικοί και πιο σκληροτράχηλοι. Ας πούμε τον Γιώργο Κεφαλίδη. Επομένως για την αριστερή πλευρά επιλέγω σαν τυφλός τον Μιχάλη Κασάπη, και για την δεξιά τον Γιώργο Σαββίδη .

Στα σέντερ μπακ, μάλλον μετρημένα κουκιά έχουμε.  Εμένα πάντα μου άρεσε ο ένας στόπερ κι ο λίμπερο, αλλά γρήγορα τα πράματα άλλαξαν και σπρωχτήκαμε στα δυό στόπερ. Οπότε ο μονόδρομος δείχνει τον Στέλιο Μανωλά και τον Κάρλος Γκαμάρα. Κάμποσοι αδικούνται κι εδώ, αλλά έτσι είναι τα παιχνίδια. Πάντως σε άμυνα δυάδας με λίμπερο, υπενθυμίζω την φράση του Φάντροκ : Ο καλύτερος Έλληνας λίμπερο, είναι ο Μπάμπης Ιντζόγλου.

Στο αμυντικό χαφ, δεν έχω ιδιαίτερες δυσκολίες. Ρέφικ Σαμπανάζοβιτς μακράν. Ο απόλυτος κόφτης, το απόλυτο πνευμόνι, ο πιο γερός άξονας σύνδεσης της άμυνας με την επίθεση. Θα μπορούσε να τον κοντράρει μόνον εκείνος ο Βραζιλιάνος ( δεν θυμάμαι το όνομα του ) που έπαιξε για λίγο δανεικός σε μας επί Νικολαίδη ή ο Μίλτον Βιέρα, αν θέλουμε και τσεκούρι στο χόρτο. Δίπλα έχουμε το οκτάρι, που για μένα υπάρχουν μόνο δυό επιλογές φορσέ : Τάκης Νικολούδης – όσοι δεν τον έχουν δει, καλό είναι να ρίξουν μια ματιά στα τεθωρακισμένα – και Τόνι Σαβέβεσκι. Ο πρώτος απλά υπερτερούσε σε στατικές φάσεις και σε κράτημα της μπάλας.

Και φτάνουμε στο δεκάρι, που ήταν ο εγκέφαλος. Πιστεύω με μεγάλη διαφορά οτι την θέση την παίρνει ο Ριβάλντο από τον Τσιάρτα, λόγω παραστάσεων, δύναμης και ολοκληρωτικού παιξίματος. Συνδυασμού δύναμης, καθοδήγησης της ομάδας και ποικιλίας τελειωμάτων. Αδικώ φυσικά και τον Μίμη Δομάζο, που δυό χρόνια που έπαιξε, μας χάρισε τα πάντα.

Στην επίθεση έχουμε φωτιές. Κάπου διάβασα για τριάδα Μαύρου – Παπαιωάννου – Μπάγιεβιτς. Δεν υπάρχουν αυτά αφού δεξιά δεν έπαιζε κανείς. Όμως σέντερ φορ σαν τον Μπάγιεβιτς, δεν έχω δει. Μιλάμε για καντάρια μπάλα, απίστευτη τεχνική κατάρτιση σε επίπεδο ντρίμπλας ή απλής προσποίησης, και μια ανάλαφρη χάρη χορευτή. Απέναντι σε πολύ σκληρά μπακ. Ήταν ο καλύτερος και ο πληρέστερος. Αλλαγή πάνω του, μόνο ο Ντέμης Νικολαίδης. Με πολύ λιγότερα προσόντα αλλά με πολύ μεγάλη αντοχή στο ξύλο.

Οπότε στα αριστερά πάμε στον Μίμη, που αφήνει πίσω του ελάχιστα τον Θεωμά. Πολύ υψηλής κλάσης σκόρερ και οι δύο, πολύ γρήγοροι για την εποχή τους, με τον Μίμη όμως να έχει και το μακρινό σουτ, όπως και την κεφαλιά με το φοβερό επιτόπιο άλμα. Τέλος στα δεξιά, δεν υπάρχει τίποτε λιγότερο ή περισσότερο από τον Χρήστο Αρδίζογλου. Έναν ζογκλέρ, ταχύτατο, που μπορούσε να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα, είτε με την ταχύτητα του, είτε με τις τεράστιες τεχνικές επιδόσεις του.

Σε όλο αυτό το παιχνίδι, μας λείπει κι ο προπονητής. Ο άνθρωπος που άλλαξε την ποδοσφαιρκή μοίρα της ΑΕΚ, ήταν ο Φάντροκ. Αυτός έμαθε μπάλα στην Ελλάδα, κι έφτειαξε αυτό που λέγαμε τότε, ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. Οπότε του δίνουμε την φόρμα του προπονητή, αλλά βάζουμε για κοουτσάρισμα – αν επιτρέπεται – τον Τσαϊκόφσκι. Τον μετρ των ντέρμπυ – δεν έχασε κανένα – και των τακτικών. Φυσικά ουδέποτε θα αδικήσουμε τον Μπάγιεβιτς, που κανόνισε τις θέσεις και την ορθολογική ανάπτυξη, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με τις προηγούμενες επικές μορφές της ΑΕΚ.

Στον όλον συνειρμό αυτόν, θέλω να μιλήσω για δυό τρομερούς παίκτες, που δεν έκαναν την εμφάνιση τους : Μπατίστα και Κετσπάγια. Απίστευτα πράματα έχουμε δει. Γκολάρες, προσπαθειάρες, πράματα που σε τίναξαν από την θέση σου. Πιο πολύ σε 4-4-2 όμως, και με μια κάποια ελευθερία στον χώρο του κέντρου, κύρια για τον Κετσπάγια, αφού ο Ντανιέλ μπορούσε να καλύψει και την θέση του σέντερ φορ. Όμως δεν τους έβαλα στην ενδεκάδα, αφού έπρεπε κι εγώ να μπω σε κάποια συγκεκριμένη διάταξη. Στην διάταξη αυτή, που μπαίνει κι ο τίγρης δυό φορές σαν διοίκηση, αλλά που ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει τον Λουκά Μπάρλο, όμως έχει όλο το μέλλον με το γήπεδο, να γράψει την δική του τεράστια ιστορία.

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

52 Responses to ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

  1. Ο/Η πατρινος λέει:

    Καλησπέρα Στήβεν.Ο Βραζιλιάνος είναι ο Ασουνσάο.

  2. Ο/Η Koreas λέει:

    @Steven

    Συγγνώμη που γίνομαι σχολαστικός. Θα μπορούσες (σε εμάς που δε ζήσαμε την ομάδα του μπαρλου) να μας πεις κάποια πράγματα για το νικολουδη το dusan ως παίκτη το χρηστιδη τον αρδιζογλου τον παπαιωαννου κι όλους αυτούς που δεν τους έχουμε δει ;

    Ο φαντροκ τι ήταν αυτό που τον κάνει τόσο σπουδαίο;

    Όπου Γιώργος Σαββίδης αναφέρεσαι στον Κύπριο; ( νεωτερισμός: μου φαίνεται δεν έπαιξε ποτε ως δεξί μπακ ή κάνω λάθος;)

    Αναφέρεσαι στον ασουνσαο για τη θέση του αμυντικού χαφ , νομίζω ότι υπολειπόταν πολύ του ρεφικ στο κομμάτι της προσωπικότητας και του μετάλλου. Δεν έχω δει το βιερα αλλά μου φαίνεται μετά το ρεφικ είναι μαλλον ο Ζαγοράκης( είπα μαλάκια;)

  3. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς πατρινός : Ναι, σε ευχαριστώ πολύ.

  4. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Οκ, θα πάμε τότε και λίγο πίσω. Προσεχώς. Σαββίδης, ναι ο Κύπριος, φουλ μπακ από ένα σημείο και μετά. Πάντα δεξιά. Ναι, Ασουνσάο. Καμία μαλακία. Απλά ο Βιέρα έχει παίξει mundial και μάρκαρε τον Μπόμπυ Τσάρλτον. Ζαγοράκης; Δύσκολο. Μπάπα Μπούπα ίσως, κι ο άλλος που είχαμε πάρει από την Ξάνθη; Ο ογκόλιθος.

  5. Ο/Η lazaros k. λέει:

    Εγω που ειμαι παιδι του 89 για δεκαρι δεν ξεχνω και τον οκονσκι. Ο εμερσον ηρθε απο την ξανθη στα χαφ.

  6. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς lazaros k : Έχεις απόλυτο δίκιο. Μεγάλη παράλειψη μου. Μας έδωσε κι ένα πρωτάθλημα κιόλας.

  7. Ο/Η conpater λέει:

    Θα μπλεξουμε τα μπουτια μας με τους παιχτες.Ειναι και αναλογα την ηλικια μας και τι θυμομαστε. Υπαρχουν καποιοι που μενουν χαραγμενοι στην μνημη οσα χρονια και να περασουν. Οπως ο Σαββιδης,ο Γκαμαρα,ο Τσιαρτας, ο Μπαγεβιτς, ο Κασαπης ( που απο χαφ στην Λειβαδια επαιρνε στην ΑΕΚ ολη την αριστερη πλευρα), ο Αρδιζογλου,ο Ιντζογλου, ο Ρεφικ .Οπως περασαν και παραακουμπησαν ο Μπρουνο Αλβες,ο Ασουνσαο, ο Ριβαλντο,Κετσπαγια, Εμερσον. Ειναι δυσκολο παντως να φτιαξεις ενδεκαδα,και λογω διαφορετικοτητας παιχνιδιου και αλλων εποχων. Καλυτερα να λεγαμε για ανεξιτηλες στιγμες στο γηπεδο,φασεις που εμειναν στην ιστορια. Γιατι δεν μπορεις να μην αναφερθεις στον Οκο η στον Μανωλα και να αφησεις εξω τον Παπαιωαννου τον Παυλο με την κλειστη ντριπλα στον Μοστοβοι που τον εστειλε κατευθειαν χειρουργειο. Τα πεναλντυ του Χρηστιδη με την QPR,η τις 40αρες μπαλιες του Τσιαρτα και τις γυριστες κεφαλιες του Ντεμη ( με την Ρεαλ στο 3-3)…..

  8. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Το καλύτερο δεξί μπακ επιθετικογενές ήταν ο ‘Μπορμπόκης,Θωμας δεν μπορεί να λείψει πάει αρ. εξτρέμ κι ο Μιμης στελνει Τόνυ στον πάγκο.Στ’αλλα συμφωνώ απόλυτα.ΣΗΜ Πολλές φορές ο Αρδίζογλου έπαιζε δεξί μπακ με τον αρ 2.Τοτε κάλυπτε όλη την πλευρά!

  9. Ο/Η Koreas λέει:

    @Steven

    Φαντάζομαι το παιδικό εφηβικό σου δωμάτιο πρέπει να το κοσμούσε η φωτογραφία του Τάκη νικολουδη;

    Ο bajevic υπήρξε τόσο μεγάλος παίκτης;

    Ps. Στο δικό μου παιδικό δωμάτιο υπήρχε το πρώτο μου κκασκόλ το οποίο το έχω ακομη, καθώς επίσης κι μια αφίσα της εποχής θεωμας αγκαλιά με το Βαγγέλη βλάχο με κίτρινη φανέλα ζητα Ελλάς και διαφήμιση citizen.πρωτο παιχνίδι που βρέθηκα σε γήπεδο σε ηλικία 10 χρόνων ΟΑΚΑ 1983 τελικός αεκ παοκ 1983. Θυμάμαι μέναμε στο παλαιό Φάληρο τότε και είχαμε ένα Renault 18 άσπρο. Όλα τα αρσενικά μέλη της οικογένειας μέσα κι ένας γείτονας και βουρ για ΟΑΚΑ.

  10. Ο/Η J. Patikas λέει:

    Νομιζω οτι ο Τσαρτας του 96 (την τελευταια χρονια πριν παει Σεββιλη) και του 2002 (με Σαντος) ηταν πολυ καλυτερος του Ριβαλντο (που επαιξε στην ΑΕΚ). Κατα τα αλλα δεξια θα εβαζα Μπορμποκη. Δεν εχω δει Μπαγιεβιτς, Αρδιζογλου, Χρηστιδη, Παπαιωαννου, Νικολουδη. Οποτε θα επελεγα 4-4-2 με Σορεντινο, Κασαπη, Μπορμποκη Μανωλα Γκαμαρα – Σαμπα Κατσουρανη Σαβεβσκι Τσαρτα δεξια(θυμηθειτε το ΑΕΚ ΑΓΙΑΞ στη Φιλαδελφεια) – Ντεμη Μπατιστα (δεν εχω δει πιο ταιριαστο επιθετικο διδυμο, ο ενας ειχε οτι ελειπε στον αλλον).

  11. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Συμφωνώ απόλυτα με τις επιλογές σου. Ζήκος-Κατσουράνης χωράνε? Εντάξει, ρέφικ-τόνι μάλλον δεν είναι, αλλά και οι 2 έκαναν επιτυχημένες καριέρες στο εξωτερικό, το οποίο είναι και αυτό δείκτης της πολύ ψηλής ποιότητας τους.

    Επίσης τέρμα, αν και μεταγενέστερος, νομίζω ο Σορεντίνο είναι ο καλύτερος όλων. Πάλι όχι μόνο για όσα είδαμε στην ΑΕΚ (θυμίζω το ΑΕΚ-Μίλαν) αλλά γενικά για την καριέρα του.
    Και οι τρεις δεν είδαν πρωτάθλημα όμως, μάλλον αυτό τους κόβει πόντους?
    Αν το πάμε έτσι, ο Τσάρτας -και δευτερευόντως ο Όκο- είναι σημαντικότερος για την ΑΕΚ, οπότε παίρνει αυτός τον τίτλο του μεγαλύτερου δεκαριού της σύγχρονης ιστορίας μας.
    Επίσης, Γκαμάρα-Μανωλάς είναι άσπαστο δίδυμο, αλλά και οι 2 βαριά στόπερ. Στο προσωπικό μαρκάρισμα ο Κωστένογλου ήταν σπουδαίος, καθότι ταχύς και μπορούσε να κυνηγάει τα γρήγορα φορ (λχ Βαζέχα, που ήταν τεράστιος, όπως κι αν το κάνουμε). Σίγουρα όχι όσο μεγάλη προσωπικότητα και μπαλαδόρος όπως οι άλλοι 2 αλλά στο προσωπικό μαρκάρισμα πιο καλός.
    Οι μνήμες μου ξεκινάνε από Αρδίζογλου-Μαύρο-Νικολούδη (στα τελειώματα του). Ο πατέρας μου έγινε ΑΕΚ λόγω Νεστορίδη. Τους πρόλαβε όλους που λες, αλλά επιμένει ότι η τεχνική του ικανότητα και η εκτέλεση του είναι νο 1 ιστορικά πανελλαδικά. Πέντε φορές 1ος σκόρερ, νομίζω κάτι λέει. Αλλά εμείς δεν το προλάβαμε…δυστυχώς.

  12. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    Συμφωνώ με Γιάννη περί μπόρμποκα και αρδίζογλου…νομίζω για δεξί μπακ συναγωνίζονται αυτοί.

  13. Ο/Η akis λέει:

    Δύσκολο να βγάλεις ενδεκάδα με τόσους παικταράδες που έχουν περάσει. Επειδή είμαι πάντως κι εγώ παιδί του 89, στο τέρμα θα έβαζα Σπύρο Οικονομόπουλο. Αυτά που έκανε εκείνη τη χρονιά, δε θυμάμαι άλλον να τα ξανακάνει μετέπειτα….

  14. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Θα σου κάνει εντύπωση αυτό που θα σου πω. Καμία φωτογραφία δεν υπήρχε στο δωμάτιο μου από παίκτη της ΑΕΚ. Μόνο Ο Ριβέρα σαν κούκλα. Δεν είχα ποτέ αυτήν την τρέλα. Πολύ μικρός με τρέλαινε ο Κώστας Νικολαίδης, ο επωνομαζόμενος πόρκυ, όπως και ο Κεφαλίδης – τον ανέφερα επάνω – ο λεγόμενος ρούπι. Σχεδόν κανέναν παίκτη της παλιάς ΑΕΚ δεν θαύμαζα, διότι τους θεωρούσα ηττοπαθείς και κακομοίρηδες. Άλλαξα στις μεταγραφές του 1976. Τότε είδα το τανκ, και τον αριστοκράτη ( Νικολούδης και Χρηστίδης αντίστοιχα ). Μετά τον Ιντζόγλου, που ήθελε μπόλικους στην καθισιά του. Φυσικά μετά ήρθε ο Βιέρα, ο Δομάζος και τα πράματα απογειώθηκαν. Η ΑΕΚ ΜΠΟΛΙΆΣΤΗΚΕ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΟ. Ήταν σχετικά εύκολο να προστεθεί η τέχνη. Υπήρχαν οι μπόγιες, και οι τεχνίτες βγάζανε το ταλέντο τους.
    Υγ. Το πρώτο μου κασκόλ ήταν το 1972, ΠΑΟ- ΑΕΚ 1-2 με ανατροπή.

  15. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Γιώργη και Άκη : Ένα πολύ μεγάλο δεξί μπακ από μετάλλαξη, ήταν κι ο Μουσούρης που είχε έρθει από τον Εθνικό. Δεν ήταν φαντεζί, αλλά κάλυπτε όλην την πλευρά, είχε πολύ κλειστή ντρίπλα, και καθάρισε μπόλικα παιχνίδια. Αδικία να μην τον μνημονεύουμε, οι παλιότεροι.

  16. Ο/Η bandog λέει:

    μπαροχα

    ματιασεβιτς- ραμπρεσαντρατανα-μπαμπουνσκι-ντιαζ

    ιορντακε-τσανκο-γιαχαγια-φολια

    τομιτς-ντελιμπασιτς

  17. Ο/Η Kέλβιν Σέμπουε λέει:

    σας παρακολουθώ με ενδιαφέρον ,μιας και είσθε κάπως πουρά και έχετε προλάβει μέχρι και Τρύφωνα Τζανετή 🙂

    Δεν εκφέρω γνώμη, αλλά μεταφέρω τη γνώμη του πατέρα μου,μόνο και μόνο επειδή είναι γαύρος.
    Ο γέρος μου μού έχει πει επανειλημμένως ότι καλύτερος έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών από τεχνική άποψη ήταν ο Κώστας Νεστορίδης , αλλά ο πιο πολύτιμος για τις ομάδες του ,που συνδύαζε μπάλα και τακτική στο μυαλό του, ήταν ο Μίμης Δομάζος.( στο Top3 Βάζει και Λουκανίδη, αλλά εδώ μιλάμε για πρώην της Α.Ε.Κ., μολονότι είναι κρίμα που ο Λουκανίδης – εξ όσων γνωρίζω- από σπόντα δεν έπαιξε στην ΑΕΚ, μιας και τον είχε κλείσει πριν από τον ΠΑΟ.Στηβ, αν γνωρίζεις κάποιο παρασκήνιο από αυτη την ιστορία , πες μας)..
    Τέλος, ο γέρος – προς έκπληξή μου- θεωρεί έναν εκ των κορυφαίων στράικερ διαχρονικά τον Θεμιστοκλή, αλλά εμένα η κάψα μου διαχρονικά είναι ποια θα ήταν η καριέρα του Χρήστου Κωστή , αν δεν του έσπαγε ο άλλος την κνήμη.
    Τεσπα, κουβέντα να γίνεται…..
    Συνεχίστε,….

  18. Ο/Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ λέει:

    Στηβ ο Μουσουρης ηρθε από την Λαρισα ηταν σεντερ-φορ και μετα από μερικα παιχνίδια ο Τσικ τον γυρισε δεξι-μπακ.

  19. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Συμφωνούμε στα 6/10 λόγω και μιας διαφοράς ηλικίας. Σαμπανάτζοβιτς, Ριβάλντο σίγουρα στο κέντρο, από και πέρα αρχίζουν τα διλήμματα και όχι μόνο. Τον Σαββίδη δεν τον θυμάμαι μπακ αλλά θα τον είχα αρχική ενδεκάδα δίδυμο με Μπορμπόκαρο δεξιά, ίσως και Χρήστο Κωστή αντί για τον Κύπριο. Το δίδυμο Ντέμης-Μπατίστα σε 4-4-2 ήταν ασυναγώνιστο πράγματι αλλά εκεί οι επιλογές είναι πολλές, δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις ειδικά αν έχεις δει και θυμάσαι όσους έπαιξαν πριν το ’80.

  20. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ξέχασα να ρωτήσω τη γνώμη σου για Αλμπάνη.

  21. Ο/Η Warlock1924 λέει:

    γεννημενος το 80 θυμαμαι καλα την ΑΕΚ απο το 1989 και επειτα…
    για να μην τα πολυλογω θα εβαζα την ομαδα της σεζον 1995-1996 που δεν πηρε το πρωταθλημα αλλα επαιξε μπαλα που δεν εχω ξαναδει μεχρι σημερα απο καμια ελληνικη ομαδα..
    και στην ενδεκαδα θα προσθεσω Γκαμαρα και Ντεμη..
    Οποτε εχουμε Ατμα, Μπορμποκα, Κασαπη, Μανωλα, Γκαμαρα, Ρεφικ, Τονι, Τσαρτας, Τιμουρ, Κωστης, Ντεμης..

    3 αλλαγες συν 1 στο τερμα οι Σορεντινο, Ασουνσαο, Μπατιστα, Σκοκο για τις καυλες..χαχαχα

  22. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    @Στίβεν
    κι όμως η ομάδα μας είχε ένα κέρβερο τερματοφύλακα έστω για λίγο. Τον Μαρσέλο Μορέτο…!!!
    ΥΓ: να κάνουμε και λίγο πλάκα τώρα που είμαστε πρωταθλητές!

  23. Ο/Η νικος-αρρωστακι λέει:

    καλημερα σε ολους..
    κατ’εμε η διαφορα εναποκειται στο γεγονος πως καλουμεθα να διαλεξουμε αναμεσα σε μια πληθωρα ονοματων,που ομως συνιστα να αποφυγουμε ενα μεγαλο λαθος.ποιο?το κριτηριο..ειναι διαφορετικο να επιλεξεις βαση προσφορας στον συλλογο και εντελως αλλο πραγμα να επιλεξεις βαση της αξιας ενος ονοματος που φορεσε τη φανελα..παραδειγματος χαριν,αν σταθουμε σε..λαμψη ονοματος,κανεις δεν μπορει να υπερκερασει τον ριβαλντο..με τροπαια,τιτλους,περγαμηνες στην ευρωπη,με εθνικη του ομαδα κλπ..αλλα τοσο η συντομη παρουσια του,οσο και το γεγονος οτι επισημα δεν κατεκτησε τιτλους με την ΑΕΚ,δεν μπορει να περασει τον πηχη του τσιαρτα..ελπιζω να αντιλαμβανεστε πως το εννοω..για μενα δεν ειναι λοιπον κριτηριο το μεγεθος ενος ονοματος(σεβαστο αλλα μεχρι εκει),αλλα η προσφορα του στις σελιδες της κιτρινομαυρης ιστοριας..ο σορεντινο ηταν αναμφισβητητα γκολκιπερ κλασης..ομως η παρουσια οικονομοπουλου ηταν καταλυτικη..ο γκαμαρα ηταν κεντρικος αμυντικος απο τοπ ραφι..ομως δεν μπορει να ισοσκελισει ραβουση,νικολαου,μανωλα..
    οπως υπαρχουν ομαδες-οροσημο ανα εποχη,ισως απλα θα μπορουσαμε να βρουμε και παικτες οροσημο στον ιδιο χρονικο πηχη..ο οκονσκι με την παρουσια του ανεβασε level ολοκληρο τον συλλογο,ομως πχ ο γκουντγιονσεν συνολικα στην ευρωπαικη ιστορια του ποδοσφαιρου ισως να εχει μεγαλυτερη γκλαμουρια απο τον μιροσλαβ..
    θα προσπαθησω να μπω στο τρυπακι διαχρονικα..
    τερματοφυλακας:σεραφειδης
    αμυντικοι:κασαπης-μανωλας-νικολαου-μπορμποκης
    χαφ:σαμπανατοβιτς-τσιαρτας-αρδιζογλου-σαβεβσκυ
    επιθετικοι:μαυρος-μπαγεβιτς

    παγκος:οικονομοπουλος-ραβουσης-γκαμαρα-παπαιωαννου-ριβαλντο-ντεμης-κετσπαγια..

    εγω το πηγα στο κλασσικο 4-4-2..
    υγ.ακομη και ο παγκος εδινε νταμπλ μονος του…

  24. Ο/Η DNAEK λέει:

    Στήβεν ο Μίμης συνδύαζε δημιουργία και εκτέλεση μαζι γι’αυτό έγραψα για τριπλέτα Μίμης Θωμάς Ντούσαν.Φυσικα δεν επαιζε κανείς δεξιά αλλά πίσω απο το δίδυμο Ντούσαν Θωμά ο Παπαϊωαννου εχει θέση πιστεύω στην ιδανική ενδεκάδα.
    Δεν μπορώ να διανοηθώ ιδανική ενδεκάδα χωρίς τα δυο ιερά τέρατα της ΑΕΚ,πάντα φυσικά με όσα εχω δεί και ζήσει.?

  25. Ο/Η DNAEK λέει:

    Στήβεν ο Μίμης συνδύαζε δημιουργία και εκτέλεση μαζι γι’αυτό έγραψα για τριπλέτα Μίμης Θωμάς Ντούσαν.Φυσικα δεν επαιζε κανείς δεξιά αλλά πίσω απο το δίδυμο Ντούσαν Θωμά ο Παπαϊωαννου εχει θέση πιστεύω στην ιδανική ενδεκάδα.
    Δεν μπορώ να διανοηθώ ιδανική ενδεκάδα χωρίς τα δυο ιερά τέρατα της ΑΕΚ,πάντα φυσικά με όσα εχω δεί και ζήσει.

  26. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Κάποτε ,σε εποχές ιλαροτραγωδίας και υπαρξιακών ”ανησυχιών”,του Δικέφαλου,πέρασε κι ένας που τονε λέγανε Σκόκο…

    Τα βιντεάκια με τις ”και γαμώ τις γκολάρες” του τα βάζω ακόμη.Ετσι γιατί το ποδόσφαιρο ”αλάνας΄΄πάντα το γούσταρα…Και τώρα δεν το βλέπω ούτε με κυάλι αστεροσκοπείου.

    Τώρα μεσουρανεί σε μια Ρίβερ Πλέιτ.Στα 32 του.Παππούς δηλαδή.

    Ε,διάλεγε παιχνίδια λέει.Δεν έκανε και τάκλιν.Στα αποτέτοια μας εμένα και κανα 2-3 άλλων που ξέρω.Μάλλον στη θέση του και με τις τότε συνθήκες ,τα ίδια και χειρότερα θα έκανα κι εγώ.

    Κείνο που θυμάμαι,όμως ,είναι ότι γαύρους ,μέσα κι όξω,αλογοτροφές ,σκουληκαριές και τη κότα του βορρά με τα διπλωμένα πούπουλα,τα είχε ξεκωλιάσει ,όπου τα πετύχαινε…Νάναι καλά ,όπου και νάναι…Μετανιώνω που δεν έδωσα περισσότερα για να τον έβλεπα …τότε…Ηταν μόνο για τα δύσκολα.Για δαύτο τον πήγαινα …και τον πάω ακόμα με 1000+…Αδυναμίες…νοτιοαμερικάνικες…

  27. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Κέλβιν Σέμπουε : Δεν γνωρίζω αδερφέ. Τον Λουκανίδη τον πρόλαβα στα τελειώματα του στον Άρη, οπότε δεν ξέρω τι έπαιξε.

  28. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ανώνυμο : Τον είδα πολλές φορές φέτος λόγω Απόλλωνα. Τον έκοψα για πολύ μαλθακό. Προς το τέλος ανέβηκε βέβαια, αλλά να προσθέσω κάτι : Όταν μιλάμε για Έλληνες παίκτες, τον τίγρη να τον εμπιστεύεσαι με κλειστά μάτια. Θεωρώ οτι είναι εξελίξιμος.

  29. Ο/Η lazaros k. λέει:

    Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και τους χειρότερος που πέρασαν με τους φουρτάδο και κρισαντούς να ειναι δίδυμο που δεν σπάει στην επίθεση.

  30. Ο/Η conpater λέει:

    Αδερφε,μεγαλη κουβεντα αυτη η τελευταια,για Απολλωνα και Αλμπανη. Οντως ,τους εδω τους ξερει απο εξω κι απο μεσα. Αν εβρισκε και καποιον για το εξωτερικο,πιστευω πως θα ειμαστε δυο κλικ καλυτεροι…

  31. Ο/Η Koreas λέει:

    @Steven

    Ξέρεις ποιος ή ποιοι είναι υπεύθυνοι μεταγραφικου σχεδιασμού και επιλογής παικτών στην αεκ; ο Ντούσαν ασχολείται με μεταγραφικά;

    Ps. Αυτό το διχτυ έχει ονόματα βαριά
    Που ναι γραμμένα σε επτασφράγιστο κιταπι
    Άλλοι το λένε του κάτω κόσμου πονηριά
    Κι άλλοι το λεν της πρώτης άνοιξης αγάπη.

    Αν κάποτε στα βρόχια του πιαστείς
    Κανείς δε θα μπορέσει να σε βγάλει
    Μονάχος βρες την άκρη της κλωστής
    Κι αν είσαι τυχερός ξεκινά πάλι

    Από τις 4 το απόγευμα βρέθηκα τυχαία σε ρεμπεταδικο στο άσχετο. Που και που μου αρέσει η καλή παρέα το τραγούδι ο χορός. Έχουμε κληρονομιά βαρβατη τελικά…όπως έλεγαν και κάποιες ψυχές in vino veritas….

  32. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Τι να πει κανεις και τι να πρωτοθυμηθει.Τους παιχταράδες ,τις ομαδαρες που εχουμε δει.Παντα όταν πας να κανεις μια τετοια επιλογή είναι πρωτον τρομερο δυσκολο και σιγουρα καποιοι θα αδικηθουν.Να προσθεσω και γω με την σειρα μου,Σαντμπεργκ,Εστερχαζυ,Νιελσεν,Σκοκο και τοσοι αλλοι παιχταράδες που περασαν από την ομαδα μας.Προσωπικη αδυναμια Αρδιζογλου,ενας παικτης απίστευτος,μπορουσε να ξεφτιλισει μια ομαδα μονος του,αλλα ηταν παραλληλα ικανος να το χασει μονος του πανω στην γραμμη.Πιστευω ότι είναι ο παικτης που εν πολλοις εκφραζει και το DNA της ομαδας μας που κατά την ταπεινη μου αποψη είναι καθαρα επιθετικογενες, η ομαδα μας παντα ειχε παικταράδες μπροστα ποτε δεν εψαξε την σκοπιμοτητα στο παινιδι της,οποτε σκεφτηκε να αμυνθεί χαρην του αποτελέσματος λιγες φορες το καταφερε.
    Ισως λογω αυτων που εχουμε δει ειμαστε γκρινιάρηδες με την σημερινη ομαδα.
    Οι αναμνήσεις μου ( είμαι 50 ετων) είναι ευτυχια και καταρα μαζι.
    Από την άλλη η σημερινη ομαδα εφερε αυτό το οποιο σκεφτόμουν ονειρευόμουνν 24 χρονια τωρα.Ειναι αυτό που παντα κραταγε την ελπιδα και την φλογα αναμμενη,ακομη και όταν αδικουμασταν,ακομη και εκεινο το βραδυ που η ομαδα εχασε από τον Πανθρακικο,ακομη και όταν βλέπαμε Διασταυρωση και Θυελλα Ραφηνας.Οι αναμνήσεις μου είναι αυτές που με εκαναν να μην σταματήσω να αγαπω αυτην την ομαδα στιγμη που με εκανε να κανω τα παιδια μου ΑΕΚΑΡΑΑ.Η αναμνηση τπου πατερα μου που υπεμενε ταξιδι 10 ωρων για να ερθουμε από επαρχια να δουμε την ΑΕΚΑΡΑ και μετα παλι πισω,και ας μην ηταν ο ιδιος Αεκτζης.
    Ολες οι μαγικες στιγμες ωραιου ποδοσφαιρου και όχι απαραιτήτως αποτελέσματος.
    Παμε ΑΕΚΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑ
    Υ.Γ Κυπελλο γιατι ειστε καλυτεροι ετσι απλα

  33. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Δεν θέλω να χαλάς τα ωραία ακούσματα που μας αναφέρεις. Κανείς δεν είναι υπεύθυνος. Ό,τι θέλει κάνει ο τίγρης, και ρίχνει και καμιά ατάκα στους παρατρεχάμενους.

  34. Ο/Η ΒΠ λέει:

    Τερματοφυλακας Μαρσελο Μορετο
    Δεξι μπακ Δημητρης Κουτρομανος
    δυο στοπερ: Ασκαρατε και Ροντριγκο Φερουζεμ
    Αριστερο μπακ κερδιζει πανηγυρικα την κουρσα ο Νικολα Μαλμπασα
    2αδα στα χαφ οι: Δημητρης Γροντης και Γιαχαγια-Γιαμαχα
    και 4αδα στην επιθεση οι: Κατσικοκερης Φουρταδο Τσιτας και Κρισαντους
    4-2-4 εφοσον ειμαστε φυσει επιθετικη ομαδα.
    Ενω αλλαγες μπορουν να παιξουν οι Καραγκιολιδης Μπερνς Νταντομο Ντελιμπασιτς Εντερ Αγκαριμπα και Ιορντακε.
    ΠΡΟΣ JASON: Εχεις αλλα διαμαντια που ειδαμε τοσα χρονια να συμπληρωσεις?

  35. Ο/Η conpater λέει:

    Απο την περασμενη Παρασκευη υπαρχει το προβλημα…τελος παντων,το νεο e-mail ειναι jconpater@gmail.com

  36. Ο/Η Ανωνυμος Aεκτζης λέει:

    Δεν ξερω τι κανει ο Ντουσκο στην ομαδα αλλα ΑΝ κανει κατι ουσιαστικο(που νομιζω ότι κανει),τοτε μας εχει φερει τιτλους από τρια ποστα-παικτης,προπονητης,παραγοντας.ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΠΡΙΓΚΗΠΑ!!Οσον αφορα την ομαδα,οι μνημες μου ξεκινουν συνειδητα από το 1978 και καταληγω στους εξης:
    Τερμα Χρηστος Αρβανίτης, δεξια Μπορμποκης,αριστερα Κασάπης,σεντερ μπακ Μανωλας,Γκαμαρα,χαφ Σαμπα,Τονυ,Τσιαρτας,και μπροστα Κωστης,Ντουσαν,Ντεμης.Και 22αδα συμπληρωνω αντιστοιχα με:Σορεντινο,Κοπιτση,Μακη Χατζη,Μπρουνο Αλβεζ,Κωστενογλου,Κατσουρανη,Αρδιζογλου,Οκονσκι,Σκοκο,Ντανιελο,Θωμα.
    Προπονητης: Ντουσκο.
    Προεδρος: Ντεμης.
    Δηλαδη η ομαδα εχει προεδρο-παικτη τον Ντεμη και προπονητη-παικτη τον Ντουσαν.Τι να κανω;Ετσι μου βγαινει…
    Επισης να επισημανω την παγκοσμια κλαση των Ριμπο και Εμερσον που μονο για ενσημα θα επαιζαν σε ελληνικη ομαδα.Θα ηθελα απλως να αναφερω και έναν επιθετικο στον οποιο ειχα αδυναμια και που θα μπορουσε να κανει πολύ περισοτερα πραγματα βασει του ταλεντου του:Γιωργος Χριστοδουλου.
    Φετος εχω να πω συγχαρητηρια σε ολους στην ομαδα,ζησαμε πολλες δυνατες στιγμες αλλα θελουμε και το κυπελλο μονο και μονο επειδή παιζουμε με τους βουλγαρους και όχι για την κουπα καθ εαυτη.Αν παιζαμε με γαβρους η βαζελους δεν θα με ενοιαζε (ετσι όπως εχει η κατασταση φετος).

  37. Ο/Η Hokan λέει:

    O Tάκης Νικολούδης ήταν μάλλον ο πολυτιμότερος παίκτης. Περνούσα κάποιες φορές από τα γηπεδάκια του και λέγαμε για τις μονομαχίες του με τον Μπενέτι της Γιούβε. (ξανθομάλλης με μουστάκι αν θυμάμαι καλά. Ο πιο σκληρός παίκτης στην Σκουάντρα Αντζούρα).
    Να θυμηθούμε και τον κύπριο Τάσο Κωνσταντίνου με τα ατσάλινα νεύρα στα πέναλτυ. Εκείνο που δεν θα ξεχάσω ήταν αυτό με την Σπαρτάκ στην Μόσχα στο 120΄ της παράτασης.
    Επίσης να θυμόμαστε & τον Ερρέα. Τον αργεντίνο τερματοφύλακα που έπαιζε έξω από τα δοκάρια, έξοδο με το ένα χέρι, ψυχραιμία, και εκπληκτική αντίληψη στα πέναλτυ. Από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος.
    @ Steven, με τον Γιόχανσον υπάρχει κάτι νεώτερο ή είναι φευγάτος ?

  38. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Hokan : Μπενέτι : Τοοοοο τσεκούρι, αλλά παιχταράς. Ο Τάσος ήταν καλό εξτρέμ με τρομερό ξερό σουτ, που έπαιξε καλά αφού δυνάμωσε. Τον Ερέα τον είχα στα υπ’ όψιν μου, αλλά ήταν λιγόψυχος.
    Υγ. Γίνονται καινούργιες συζητήσεις. Η γνώμη μου είναι οτι τα πάντα είναι 50 – 50.

  39. Ο/Η koreas λέει:

    @steven

    να ρωτήσω και κατι το οποίο έρχεται απο το παρελθόν και είναι πολύ κρίσιμο για την ιστορία της ομάδας. τελικά σήμερα με κρύο άιμα και έχοντας το πλεονέκτημα του χρόνου και της ορθής κρίσης τι παίχτηκε με το ντούσαν και τη συνεργασία του με το γαύρο; έχεις αποκρυσταλλωμένη άποψη;

    η μετεγγραφή του ντούσαν από τα φιλαδέλφεια στο λιμάνι τελικά πόσες πτυχές είχε, και ποιες ήταν οι σημαντικές; υπάρχουν πτυχές οι οποίες δεν μπορούν να ειπωθούν;

    επιπρόσθετα ΑΝ δεν είχε γίνει πως νομίζεις ότι θα έιχε γραφτεί η ιστορία της ομάδας μας;

  40. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Ιεροσυλία!!!Πως μπορουν να ξεχαστούν οι Βιτσέντε και Ζερρ(δεν θυμάμαι με πόσα ρ από πίσω γραφόταν,αλλά ενα μυαλό είναι αυτό)…
    Αυτοί οι δυό(σίγουρα ο Βιτσέντε)πρέπει να έπαιξαν ΚΑΙ στο μάτς ΑΕΚ -ΑΟ.Τρίκαλα 1-2!

    Εκεί όπου ο Σιδηρόπουλος είχε πιάσει τις κάλτσες με τις καλτσοδέτες του μαζί…Ημουν μέσα …κι αυτός ο Βιτσέντες πρέπει να χε γλυστρήσει και ταβλαρωθεί κάτάχαμα τουλάχιστον 20 φορές…λες κι είχε σκατά στα παπούτσια του…Πέτρινα χρόνια…

  41. Ο/Η placebo στο σημερινό nocebo λέει:

    Τί άλλο θα μπορούσε να κάνει για να μνημονευθεί , αξεπέραστα τάκλιν καρωτίδας .
    Μια τριπλέτα μόνος του…και καλό παιδί .

  42. Ο/Η placebo στο σημερινό nocebo λέει:

    ΒΑΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

  43. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Koreas : Ξέρω πολύ καλά την όλη ιστορία, η οποία είναι θλιβερή. Το όλο μπέρδεμα έχει προκύψει από την δίωξη για λαθρεμπόριο κατά του Μελισσανίδη, οπότε κάποιοι έχουν κάνει συνειρμούς. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Ο Βόσνιος απλά προτίμησε την δύναμη του Κόκκαλη, τα λεφτά, και την προσωπική του επαφή, από την αστάθεια της ΑΕΚ του Τροχανά.
    Αν είχε μείνει στην ΑΕΚ; Ενδιαφέρουσα ερώτηση, αλλά δεν έχει δράκο. Η ΑΕΚ θα είναι πάντα η τρίτη ομάδα για την Ελλάδα.

  44. Ο/Η Paok λέει:

    Προς ανωνυμος αεκτζης.σε πληροφορω οτι το κυπελλο ελλαδος για γεωπολιτικους λογους που δεν ειναι της παρουσης μετονομαστηκε σε κυπελλο χερσονησου του αιμου 2018.για του χρονου δεν ξερω.

  45. Ο/Η Koreas λέει:

    @steven

    Προσωπικά παίζει μικρό ρόλο αν ειναι τρίτη ή οτιδήποτε άλλο, μιας και στην δική μου καρδιά ειναι μια και μοναδική. Αλλά πιστεύω ότι με κατάλληλο marketing και αποτελέσματα οι συσχετισμοί αλλάζουν. Θέλει χρόνο βέβαια αλλά αλλάζουν. Μην ξεχνάς ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να ειναι και επιλέγουν πάντα το δυνατό.

  46. Ο/Η Ανωνυμος Aεκτζης λέει:

    Προς Paok
    Xαχαχα.. πολύ καλο φιλε!!Βλέπεις τα παρατσούκλια μας δεν τα επιλεγουμε,μας τα δινουν και μ αυτά πορευομαστε.Αφου λοιπον η διοργανωση είναι και διεθνης εγω περιμενω από τις δυο ομαδες να δικαιωσουν τη γνωμη του κοσμου ότι είναι οι δυο καλυτερες ομαδες φετος(που είναι)και να γινει ματσαρα που να τη θυμομαστε.Γιατι τα δυο ματς πρωταθλήματος από θεαμα ηταν…Καλυτερα να βλεπα power of love..
    Και με μια πιο στενομυαλη λογικη(καθ ότι είναι ένα μονο παιχνιδι), πιστευω ότι θα φανει ποιος είναι ο καλυτερος φετος,στη συνειδηση μου τουλάχιστον.Το βλεπω δηλαδή σαν Μονομαχια στον Κοκκινο Ηλιο,μουσικη Ενιο Μορικονε,παντου σκονη και ξεραηλα…

  47. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Δεν βλεπω τρελα πανηγυρια για το πρωταθλημα,κουραστηκε ο κοσμος με τα δικαστικα και του φυγε το μερακι?

  48. Ο/Η theo λέει:

    @steven
    Εκείνος ο λούστρος ο Νικολαιδης ακόμα να ποστάρει για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ ;
    Μήπως περιμένει το Νταμπλ ;
    Κρίμα !

  49. Ο/Η Koreas λέει:

    @Steven

    Είναι ο αγώνας του Απρίλη του 1989 με το γαύρο και το γκολ του τακαρου η πιο σημαντική συναισθηματικά νίκη της ομάδας μας;

    Είναι η εμφάνιση με την Ίντερ του ματζολα (μου φαίνεται το 1971) η πιο σπουδαία ευρωπαϊκή νικη στην ιστορία του συλλόγου;

    Μου αρέσει και καταπληκτικά η στολή η φανέλα που φορούσε η ομάδα στα παιχνίδια με την Ίντερ το 1971.

    Είναι το άτυχες αποτέλεσμα με τη λοκομτιβ Μόσχας στα προημιτελικά του κυπέλλου κυπελλούχων η πιο απογοητευτική στιγμή του συλλόγου στην ευρωπαϊκή του ιστορία;

    Τέλος σε επίπεδο συμβολισμών κι όχι ΚΑΤ ανάγκη ποδοσφαιρικής ικανότητας πολλές είναι οι προσωπικότητες που κουβάλησαν αυτό τον τεράστιο σύλλογο. Μέσα σε όλες αυτές όμως 5 ξεχώρισαν και είναι:

    1. Δε θυμάμαι το όνομα του , αλλά έπαιζε στην ΑΕΚ την εποχή της γερμανικής κατοχής. Ήρθαν οι Γερμανοί να τον συλλάβουν κι εκείνος εκείνη τη στιγμή έπαιζε ποδόσφαιρο. Τους είπε ότι αφήστε με να τελειώσω το παιχνίδι με την αγαπημένη μου ΑΕΚ σαν τελευταία χάρη και μετά με συλλαμβανετε. Τι μεγαλεΊο ψυχης τι τεραστιο φρόνημα ελευθερίας τι αφοσίωση στο σύλλογο …

    2. Ο νεστοριδης. Ο πόντιος ο ανατολίτης ο εργατικός αγνός φτωχός άνθρωπος που παλεύει για να επιβιώσει που παλεύει υπό αντίξοες συνθήκες για Προκόπη. Ξέρει λίγα γράμματα , δεν έχει καμιά περιουσία από τους δικούς του και είναι βιοπαλαιστης. Παρόλο αυτά διατηρεί την ηθική των προγόνων του και δε κάνει πίσω σε τίποτα μοναδικός του στόχος η Προκόπη. Αυτός ο άνθρωπος επανέφερε περισσότερο από τον καθένα την υπερηφάνεια στους απλούς λαϊκούς Έλληνες της ανατολής οι οποίοι είχαν καταρακωμενο ηθικό ως αποτέλεσμα της μικρασιατικής καταστροφής.

    3. Ο Θωμάς μαύρος. Ο θεωμας είναι συνώνυμο της λατρείας σε όλο τον ενωσιτικο κόσμο. Αντιπροσωπεύει το καλό χαϊδεμένο παιδί της γειτονιας μας. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν η μασκοτ του πανιώνιου. Δεν ειβσι τυχαίο που ήταν πάντα ο αγαπημένος όλων των προέδρων . δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και σήμερα είναι το καλό παιδί. Το καλό παιδί που οι μανάδες ήθελαν για την κόρη τους και οι νοικοκυραίοι της εποχής ήθελαν για συνεργατοι, σε αυτόν έβλεπαν τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν . Ο τύπος αυτός σε μια πολλή δύσκολη περίοδο για το σύλλογο έδειξε ότι ότι ο τεράστιος αυτός σύλλογος μπορεί να επιτύχει νίκες εναντίον σπουδαίων αντιπάλων γιατί κουβαλάει στο dna το dna του πραγματικά μεγάλου συλλόγου…

    4. Ο μπαρλος. Ο θείος Λουκάς.
    Ένα πραγματικά μοναδικό φαινόμενο ανθρώπου ανιδιοτελή μάγκα και μπεσαλη. Απέδειξε ότι πολλές φορές να δίνεις τα πάντα ότι έχεις και δεν έχεις και να μην παίρνεις πίσω τίποτα είναι η απολυτη ευχαρίστηση. Μπόλιασε αυτό το σύλλογο με την αγάπη με το πάθος με την ανιδιοτέλεια. Άξιες άγνωστες και συνήθως παρεξηγησημες για τους μικροαστούως και αμόρφωτους νεοελληνες της μεταπολίτευσης που θεωρούν ότι έχουν μόνο δικαιώματα κι όχι υποχρεώσεις . Ένας άνθρωπος χορτασμένος γενναιωδορος πατέρας με την πραγματική έννοια του όρου. Ένας ονειροπόλος ατρόμητος άντρας που συγκρίνεται μόνο με τον Αλέκο παναγουλη σε επίπεδα ανδρισμού .

    5 μελισσανιδης. Ο αντινατοικος
    Η κίνηση του μελισσανιδης να επισκεφτεί η ομάδα μας το βορβαρδισμενο Βελιγράδι εν μέσω βομβαρδισμών ανέδειξε το σύλλογο ίσως μέσα στους κορυφαίους της ευρώπης. Δυστυχώς η κίνηση αυτή δεν είχε τη συνέχεια που έπρεπε και λόγω μίζερων μετέπειτα διοικήσεων δεν έδωσε τη δόξα που αρμόζει στην ομάδα μας. Τέλος για το μελισσανιδης δε θέλω να γράψω περισσότερα γιατί είναι σε εξέλιξη η ηγεσία του.ευχη δική μου είναι να δημιουργησει ένα σύλλογο που δε θα έχει ανάγκη από κανένα λεφτά πρόεδρο και που θα φέρει στη μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο.

    Ps. Ανώνυμε αεκτζη, αεκτζης κατά πάσα πιθανότητα δεν είσαι. Ανώνυμος είναι σίγουρο ότι είσαι.

  50. Ο/Η Ανωνυμος Aεκτζης λέει:

    Προς Κοreas
    Δεν καταλαβαίνω πως, από τα γραφομενα μου, βγαζεις το συμπερασμα ότι δεν είμαι ΑΕΚ.Παντως μαλλον εχουμε διαφορετικα κριτήρια αξιολόγησης.Κρινω μονο με ποδοσφαιρικα κριτήρια γιατι για ποδοσφαιρο μιλαμε.Αν δεν υπηρχε η μπαλλα,πολλοι από μας δεν θα υποστηριζαμε με παθος μια ομαδα.Που?Στο μπάσκετ,στο χαντμπωλ η στην πυγμαχια? Οπότε κρινω μονο με βαση του τι βλεπω στο γηπεδο και ότι τυχον διαβασω στα ΜΜΕ,γιατι καθοτι ανώνυμος δεν εχω προσβαση σε εσωτερικη πληροφορηση ώστε να ξερω τι πραγματικα συμβαινει στην ομαδα.Η προσωπικοτητα του καθενος, με ενδιαφερει μονο αφου αφησει πρωτα το ποδοσφαιρικο του στιγμα.Αν τα συνδιαζει,οπως αυτοι που ανεφερες,ακομα καλυτερα.Αν όχι κραταω τις ποδοσφαιρικες συγκινησεις που μου προσφερε,και που γι αυτό βλεπω μπαλα.

  51. Ο/Η Koreas λέει:

    @ανώνυμος αεκτζης

    Καταρχήν να σου πω ότι το post που έχω κάνει απευθύνεται κυρίως στο Steven. Εννοείται βέβαια ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιάσει μιας και η άποψη μου εκφράζεται δημόσια. Αλλά ΚΑΤ ελάχιστον ζητάω τη γνώμη του Steven.

    Με όλο το σεβασμό σε εσένα απευθύνεται το υστερόγραφο του σχόλιο μου ( αναφέρεται ως ps μιας και το κινητό μου βγάζει κατευθείαν τον αγγλικό όρο για το υστερόγραφο). Αν διερωτάσαι γιατί εν μέρει σε απαξιώνω είναι για το χαρακτηρισμό σου ότι οι παοκτζηδες ως Μακεδόνες περιπεκτικά καλούνται Βούλγαροι. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι υπάρχουν πολλοί αεκτζηδες οι οποίοι έχουν καταγωγή από τη Μακεδονία, οι οποίοι μπορεί και θα ενοχλούνται ή να αισθάνονται άσχημα. Φαντάζομαι δε θέλεις να τους κανείς να αισθάνονται άσχημα;

    Καταλαβαίνω ότι η χρήση του όρου Βούλγαροι ενδέχεται να γίνεται από εσένα ελαφριά την καρδια, ανάλαφρα ας πούμε “φιλικά” , το θέμα είναι ότι όμως από τη στιγμή που γράφεται δεν μπορούμε να δούμε το ύφος σου. Στο τέλος τέλος εγώ σε αυτό εδώ το blog δεν έχω δει να το χρησιμοποιεί κανείς άλλος. Όποτε είτε πρωτοτυπείς είτε δεν είσαι αεκτζης. ..( εννοείτε ότι δεν έχω αεκομετρο)

  52. Ο/Η Iron Jim 21 λέει:

    Δεν δικαιούνται θέσης οι Τριστασον και Βινισιους? Έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη φετινή πρωταθληματικη χρόνια με τις πολλές τους συμμετοχές. Σοβαρά τώρα, πιστεύω κι εγώ ότι ο Σκοκο άξιζε αναφοράς λόγω των ανεπαναληπτων highlights που μας έχει προσφέρει. Αν δεν κάνω λάθος δεν αναφέρθηκε καν ο Λυμπε.Δεν άξιζε αναφοράς? Ωστόσο προσωπικά είχα μεγάλη καψούρα με Ντανιελο.