Η σημασια του να ειναι κανεις “διαφορετικος”.

Η ΑΕΚ εχει παρει τον αερα του Ολυμπιακου και ο ΠΑΟΚ τον αερα της ΑΕΚ.

Στα της ΑΕΚ, φυσικα το καλοκαιρι θα αλλαξουν πολλα με την εννοια οτι θα μεινουν ολα τα ιδια αφου θα πηξουμε στους δανεικους,τους λεγεωναριους και στα μπαλωματα, στην ομαδα “Σεραφινο”, για να αντιμετωπισει τον ” Βρουτο” απο το λιμανι του Πειραια και τον  τιραμολα του Βορρα που ειναι και ο πιο πιθανος νικητης του σαρβαι ορ του χρονου.

Πολυ ενδιαφερουσα η επομενη σεζον οπου θα αναζητηθουν εκατερωθεν τροποι (sic) ωστε εκαστος για την παρτη του να τερματησει πρωτος στο χωριο.Κοτζαμπασιδες με το σκατο ως το λαιμο να τους πνηγει, θα κονταροχτυπηθουν διχως ελεος για τα ματια μιας ξασμενης ξανθιας που τη λενε μετριοτητα,ξαδερφη της κακομοιρας και νονα της αδηφαγιας.

Ο χοντρος δεν γινεται να καθησει για δευτερη σερι χρονια με σταυρωμενα τα χερια,ο δε Ιβαν θα σκληρηνει ακομα περισσοτερο περαν βεβαια και της βεβαιης ακομα μεγαλυτερης οικονομικης ενυσχισης του ροστερ και φυσικα τελος ο Μελισσανιδης που εφαγε “κατα λαθος” το φαι που ειχε παραγγηλει ο Σαβιδης, επειδη λεει “πεταχτηκε να παρει τσιγαρα στο περιπτερο αλλα αργησε και ηταν κριμα να κρυωσει το πιατο”, ο οποιος μελλουμενος ” ΑΕΚαρχης” μαλλον θα ενδιαφερθει περισσοτερο με την εξεληξη και ολοκληρωση του γηπεδου παρα με καποια πρωταθληματικη κουρσα,αφου ειναι χορτατος αν και χλαπακιασε πριν ερθει το μεσημερι,αφηνοντας τον Ιβαν να λεει κατι για προδοσιες. Ξερεις κανεναν να του δινουν φαγητο και να το αρνειται; Εγω οχι. Ποσο μαλλον αν ειναι τυπου Μελισσανιδη, ο οποιος καταπινει χολη και ξυδι,μαζι με τον σπογγο,, αρκει να τον διαβεβαιωσεις πως ειναι πληρωμενα απο αλλον.

Η δε διαιτησια του Ισπανου Φραμπαλα ηταν “αριστη” κατα τους γνωστες,δεδομενου πως δεν ειχε ελληνικο ονομα και ειναι γνωστο ποσο θελει να νοιωθει ευρωπαιος ο αρκουδοελληνας και ποσο γουσταρει και του ταιριαζουν τα καθε ειδους μνημονια αρκει να του τα επιβαλουν “ανωτεροι ανθρωποι” που “μιλανε ξενα” αλλα εκτος βαλκανιων. Σαν την φτωχοπουτανα του χωριου που περπατα με καμαρι αγκαζε με τον Γερμανο ο οποιος οταν δεν την δινει στους αλλους με το αζημιωτο, της κανει ερωτικη εξομολογηση εξυμνωντας το ενδονο παρελθον της,το οποιο ομως ειναι η αιτια της καταντιας της σημερα.

Οταν ολοκληρη η χωρα ειναι και επισημα υπο διαιτησια,θα ηταν αφυσικο να μην εχει εστω μια διατησια ποδοσφαιρικη με ξενο. Εστω και τιμης ενεκεν. Δεν ειναι “πισωγυρισμα” αυτο. Οταν η Βελκουλεσκου πεταει τις σερβιετες της απο τον εβδομο οροφο του Χιλτον και οι επιτετραμενοι των υπουργειων τις πιανουν στον αερα,παλι καλα που ηρθε διαιτητης Ισπανος. Θα μπορουσαν να φερουν κανεναν “διαφορετικο”.Ας πουμε κανεναν Ολλανδο αγελαδοτροφο ντυμενο νυφη,η καποιον Γερμανο φετιχιστη και να μοιραζει λαστιχοπουτσες για καρτες.

Και ετσι θα παμε και στα αμεσως επομενα χρονια. Με αμειωτο ενδιαφερον για τους γαμπρους της “Ευτυχιας” που μαχονται να αποδειξουν πως δικαιοτατα υπαρχουν,ζουν,δρουν και θριαμβευουν στο μπουρδελο της καλεργαινας που τοσο αγαπουν να απομιζουν και ημεις να ζητοκραυγαζουμε ως ελευθεροι πολιορκημενοι.

Αντε,γιατι εχουμε και μια “καθαρη εξοδο” να απολαυσουμε. Θα σφαγουν κατσικια κατω απ τον πλατανο και ουλο το χωριο θα γιορτασει το σεντονι της πρωτης νυχτας του γαμου μια αιωνια παρθενοραμενης μανταμας που απαιτει σεβασμο ενω την εχουν “παρει” ολοι. Ακομα και ο τρελος του χωριου.
Τελευταια εξοδος στην επομενη εισοδο,στρειψτε δεξια,κατοπιν αριστερα,ολο ευθεια και σε μερικα ετη φωτος, εφτασες.

Υ.Γ.: Χασαμε το κυπελο,εχασε και η Φουρειρα. Ολα στραβα αυτη η εβδομαδα. Ακουγε η αλλη ” δωδεκα ποντοι απο την Ισπανια” και πανηγυριζε. Καταντια. Που εισαι ρε Γκουσγκουνη να δεις τα χαλια μας…
Και το εδωσαν στην “διαφορετικοτητα”.Μια κακασχημη ντυμενη κινεζα απο το Ισραηλ. Και ειναι αυτο αρκετο; Ηταν λιγοτερη η ” διαφορετικοτητα” της Φουρεια η οποια πρσεξε: Εχει καταγωγη Αλβανικη, ζει και εργαζεται στην Ελλαδα με Μεξικανικο επωνυμο και εκπροσωπισε την Κυπρο μας. Οχι πες μου αντικειμενικα . Ποια απο τις δυο παραπανω περιπτωσεις ειναι περισσοτερο περιπλοκα “διαφορετικη”; Δεν ειναι η δικη μας;
Δεν ειναι ” Ντανα” βεβαια μητε και “Κοντσιτα”, αλλα ενταξει, το παλευουμε στα ισια.

Του χρονου προτεινω το εξης: Αφου την πανε ετσι τι βιολα με τις ” διαφορετικοτητες” (γενικο ειναι το φανομενο,ζουμε στην εποχη της δυναστειας των ολιγων,πλην “διαφορετικων” αν το εχετε αντιληφθει),προτεινω λοιπον το εξης “κονσεπτ”: Τρυφωνα Σαμαρα μαζι με Εφη Θωδη, ντυμενοι αρεοπαγητες με φουρω και βαστωντας τσαμπια με λουκανικα και δονητες να αδουν φερνοντας στροφες ως δερβισιδες εχοντας φουμαρει ” αλβανικο” υπο τους ηχους βουβουζελας το επομενο “χιτ” που θα εχει τιτλο” γκορνα ματσεντονσκα” δηλαδη “ειμαστε ολοι προσφυγες” .

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

20 Responses to Η σημασια του να ειναι κανεις “διαφορετικος”.

  1. Ο/Η Paok λέει:

    Αψογος οπως παντα.απλα να προσθεσω οτι εδω στη”σαλλονικη” εχουμε ακομα μια μορφη που θα μπορουσε να αποτελεσει ποιοτικη προσθηκη στην ντριμ τιμ που ανεφερες.τον γνωστο”δικηγορο” που καποτε χορευε στα κλουβια του ντεκαντανς του μουρατιδη.

  2. Ο/Η PERAKAS-21 λέει:

    Πολλές φορές διαβάζοντας τα κείμενα σου δεν έχω κάποιο σχόλιο να κάνω γιατί τα χεις πει ήδη όλα. Σήμερα όμως πραγματικά (χιουμοριστικα ) ήταν ένα διαμάντι. Ευχαριστώ για τα γέλια αδερφέ.

  3. Ο/Η placebo στο σημερινό nocebo λέει:

    πίσσα & Σπιλμπεργκ

  4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Δυστυχως μετα τα φετινα βλεπω ο αλλος να ξεφευγει σε μπατζετ,δεν εχει προβλημα να ξοδεψει η να πεταξει λεφτα και ο μελισσανιδης να παρακαλαει για καμια ευκολη κληρωση,ο ιβαν θα κινηθει λιγο πανω απο τα 12-13 μυρια,την στιγμη που η ΑΕΚ θα παλεψει να ανεβει στα 8 εκ ευρω,ο βαγγελας θα πεσει και αυτος στα 12,ενω ο βαζελος θα εχει μπατζετ μικροτερο και απο τον κουγια.

    Δυσκολο να κρατησουμε λιβαγια-αραουχο,ακομα και δανεικους,με αλμπανηδες θα κινηθουμε.

  5. Ο/Η Πρωταθλητης Koreas λέει:

    @πίσσα και πούπουλα

    Ο κουλης είναι “διαφορετικός” …….κρατείται λέει στο τελωνείο των κήπων…

  6. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς “ανωνυμος”: Ποσα; 8 ( οκτω) εκατομμυρια; Αν δωσει τοσα, αυτο θα σημαινει αυτοματα πως το αλτζχαιμερ του χτυπα τη πορτα πιο δυνατα απο οση ο λυκος χτυπαγε για να ανοιξουν τα τρια γουρουνακια.
    Το πιο πιθανο ειναι να μοσχοπουλησει οσους ειναι στο κοκκινο (Λαζαρο, Σιμοες Βρανιες) να αποδεσμευσει τα σαπακια τυπου Αστριτ, να κουνησει το μαντιλι στους δανεικους αλα Αραουχο, και να ερθει μιση ντουζινα με οκτω νεους, φτηνους φερελπιδες των 30 ετων, φυσικα με αλλαγη προπονητη αφου δεν εχει κατι αλλο να δωσει ο πανμετριος χιμενεθ,( αν μπορουσε θα τον πουλουσε και αυτον με καποιο ανταλλαγμα,αλλα δυστυχως απαγορευεται…αλλα ποτε δεν ξερεις) και στη θεση του θα ερθει καποια προτιμηση του μπαγεβιτς. Δηλαδη γενικα, δυο φορες κουκια με λαδι.

  7. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς paok: Σε ποιον αναφερεσαι,δεν θυμαμαι.

  8. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς PERAKAS-21:Να εισαι καλα. Μη νομιζεις πως εγω γελαω λιγοτερο. Οχι για αλλο λογο παρα οτι και να γραψει κανεις για αυτον τον συναρπαστικα γλοιωδη περιγυρο,παντα πιανει.Ακομα και αν ξεκινησεις να γραφεις η να μιλας σοβαρα,δυσκολα θα αποφυγεις τον δρομο της κωμωδιας ο οποιος ειναι σιγουρα πιο απολαυστικος και καθολου ψυχοφθορος.

  9. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Προς Πρωταθλητης koreas: Δεν το ξεχασε το διαβατηριο. Απλα δεν γνωριζε πως θα το χρειαστει δεδομενου πως η Ιμβρος-το διχως αλλο- βρισκεται στην ελληνικη επικρατεια. Οπως ο Παριος, οπως ο Μυτιληναιος,ετσι και ο Ιμβριος. Δεν ειναι δικο του το λαθος.
    Μη τα παραλεμε κι ολας. Απλα δεν κατειχε μια μικρη πληροφορια.

  10. Ο/Η Paok λέει:

    Προς πισσα.μιλαω για μια τρελη αδερφη δικηγορο που οταν κατηφοριζε την αριστοτελους σηκωνονταν ολα τα μαγαζια στο ποδι.οσον αφορα τον χιμενεθ μπορει να τον στειλει καπου δανεικο να “ψηθει”

  11. Ο/Η PERAKAS-21 λέει:

    Προς Παοκ : ακόμα ζει αυτή η ψυχή; all time classic attraction από τότε που ήμουν και γωνία φοιτητής στα μέρη σας μια 20ετια πριν. Και decadence βεβαιως βεβαίως. Τι μου θύμησες; ακόμα ίδιος είναι ή σοβαρευτηκε καθόλου; ψηλός ξερακιανος και ασκημος παναθεματονε

  12. Ο/Η ΜΑΣ ΤΡΥΠΗΣΑΝΕ λέει:

    Τι τρυπημα ηταν αυτο με το λαζαρο ρε μαγκες? Ετσι εξηγειται οτι εφαγε παγκο στον τελικο και εβαλε μανταλο βασικο,ειχε χαρτακι απο ψηλα ο μανολο.

    Ο βρανιες και ο λαζαρος μας εκαναν τα αποδυτηρια πουτανα πριν τον τελικο,απο την αλλη δεν μου αρεσει η 90s λογικη του μελισσανιδη με τα δικαστηρια και τις απειλες,κατσε ρε,με τον ντιντακ στα δικαστηρια πηγαμε,με τον τιμουρ στα δικαστηρια,με τον λαζο παμε στα δικαστηρια,ε ελεος πια.

  13. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    @ΜΑΣ ΤΡΥΠΗΣΑΝΕ και τί προτείνεις να κάνει η ΑΕΚ? να τους δίνει οσα θέλουν κάθε φορά που βάζουνε γκολ?
    Ή να αφήνει τον κάθε Ντίντακ να τη διασύρει λέγοντας οτι πλαστογραφήθηκε η υπογραφή του?
    Όπως κοιτάνε το συμφέρον τους οι ποδοσφαιριστές, το ίδιο οφείλει να κάνει και η ΑΕΚ.
    Δικαστικα? δικαστικά, τί να κάνουμε. Ο άλλος έστειλε 2 εξώδικα παραμονές του τελικού, και ακόμα συζητάμε για την ΠΑΕ?
    Χρειαζόταν να πάρει “χαρτάκι” ο Χιμένεθ για να μην τον βάλει? ο ίδιος ο παίκτης είχε ζητήσει να μένει εκτός αποστολής στα τελευταία 2-3 παιχνίδια και τελικα άλλαξε γνώμη.
    Τί να κάνει ο Χιμένεθ δηλαδή

  14. Ο/Η Paok λέει:

    Προς perakas.τι σου θυμισα και τι θυμηθηκα να λες.τοτε που μαζι με το δελλα (παιδικος φιλος γαρ τοτε που εμενε στη μποτσαρη κοντα στα φρουτα του καραμπελα)τοτε που ελεγε στα ραδιοφωνα εγω τον αρη δεν τον αφηνω και το βραδι στο ρεμο που τοτε εφτιαχνε ονομα στα αστρα μας ελεγε για τη συμφωνια με τη ρομα.ωραια χρονια

  15. Ο/Η Sezar21 λέει:

    @Steven,εμαθες τιποτε για το παρασκηνιο με λαζαρο,μηπως αδικως τα ριχνουμε στον χιμενεθ που δεν τον εβαλε να παιξει και ειχε ανωθεν εντολη για παγκο? Υπαρχει περιπτωση να δικαιωθει η ΑΕΚ οπως με ντιντακ?

  16. Ο/Η Γιώργης ο Γαρατζέος λέει:

    @Paok: Η αδερφή μου σπούδαζε αρχιτεκτονική Σαλόνικα και ανεβαίναμε τακτικά…πολλές μνήμες (Φρουτότυπο -έμενε από πάνω άλλωστε-, First καθημερινά, πιο μετά Άνω Πόλη, Μπερλίν, Ήγγλις, Μοδιάνο στα καλά της) αλλά μία βραδιά μας έχει μείνει χαραγμένη βαθιά σα τεκτονικό ρήγμα: ΤΖΟΤΖΟΣ…

  17. Ο/Η Paok λέει:

    Προς γαρατζεος.μπερλιν μετα τις 4 φυσικα και αιζα απο ιγκυ ποπ και ντεθ ιν βεγκας.και οπως λεμε εδω πανω αντε γαμησου αρσεναλ.τι μου θυμισες τωρα.να σε καλα αδερφε.

  18. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Sezar 21: Αδερφέ είμαι στη Νέα Υόρκη, όποτε δεν ξέρω τίποτα.

  19. Ο/Η πρωταθλητης koreas λέει:

    @all

    ελαφρώς συγκινημένος σημερα στην ειδηση ότι πέθανε ο αγαπημένος Βασίλης Τριανταφυλλίδης, κατά κόσμον ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ (Harry Clean, από το Βρώμικος Harry). Μαζί με το Νίκο Γκάλη ήταν δυο από τους ήρωες των εφηβικών μου χρόνων. θυμαμαι με λαχτάρα να ακούω στο μαγνητόφωνο τις κασσέτες του (δεκαετία 80 γαρ).

    Δε ξέρω αν υπάρχει μετά θάνατον ζωή είτε υπάρχει έιτε όχι να ευχαριστησω το ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ για όλες τις ωραίες στιγμές που μας χάρισε. ήταν ένας μοναδικός έλληνας, και πάντα ζήλευα τη τρέλα του να υποστηρίζει μια ” μικρή ομάδα” μέσα σε τόσες “μεγάλες”.

    νόμιζω ότι ο τίτλος που έβαλές : Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ, εννοείτε χωρις εισαγωγικά, ταιριαζει απολύτα στο ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ

  20. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Μια λυπημενη μερα και για μενα σημερα. Αγαπημενος ανθρωπος και κορυφαιος στη σατυρα. Ειναι πραγματικα κριμα-εκτος απο αδικο- να βλεπεις ανθρωπους γεματους ταλεντα,με τοση προσφορα,Ανθρωπους με Κεφαλαιο “Α” να βασανιζονται και να δοκιμαζονται τοσο στη δυση της ζωης τους με απωλειες,αρρωστιες,πονο,ανημπορια…και ενα σωρο αλλα καθαρματα να την περνανε μπεικα ως την τελευταια τους ανασα.
    Δεν υπαρχει θεος. Υπαρχει μονο ρουλετα. Κοκκινο-μαυρο.