Η επόμενη μέρα

Τέλος εποχής. Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος “θανάτου”, ο κύκλος της ζωής κλπ.
Χιμένεθ τέλος και επίσημα. Δε μπορώ να πω πως με χάλασε ιδιαίτερα αυτή η εξέλιξη.
Πρώτα απ’όλα οφείλω να αναγνωρίσω την τεράστια συμβολή του Μανώλη στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και την πετυχημένη Ευρωπαϊκή συμμετοχή της ΑΕΚ.
Επίσης του πιστώνεται το συμμάζεμα στο περσινό χάος που ανέλαβε, όπου η ΑΕΚ δεν είχε σίγουρη ούτε την 5άδα.
Τον ευχαριστώ για οσα έδωσε στην ομάδα, και για το καλό κλίμα που υπήρχε.
Όμως στους περισσότερους ΑΕΚτζήδες.. κάτι δεν άρεσε σχετικά με τον Χιμένεθ.
Στον τρόπο παιχνιδιού του? στο γεγονός οτι η ομάδα δεν είχε καλή εικόνα επιθετικά, πως παίζαμε το σύστημα-πλυμμύρα με γιόμες, μακρινά σούτ και ατομικές προσπάθειες, πράγμα που δείχνει έλλειψη επιθετικού σχεδίου?
Δεν ξέρω, ίσως όλα αυτά μαζί. Θα μου πείς τώρα πως σε κάποιες θέσεις έλειπαν βασικά γρανάζια για να λειτουργήσει καλύτερα η επίθεση, αλλά και πάλι κάτι σε “χαλούσε”.
Στα θετικά οτι παρουσίασε μια ομάδα ψυχωμένη και σφιχτή αμυντικά που δεν δεχόταν πολλές τελικές => λιγότερα γκολ.
Παρόλα αυτά τις γκέλες με τους μικρούς δεν τις γλίτωσε λόγω της έλλειψης επιθετικού σχεδίου.
Στα περισσότερα παιχνίδια κατέβαινε για να μη χάσει, ακόμα και σ’αυτά που η ΑΕΚ υπερτερούσε του αντιπάλου της. Πανικός χωρίς λόγο.
Ίσως ήταν οι ελλείψεις του ρόστερ που του δημιουργούσαν ανασφάλεια, δεν ξέρω.
Αλλες φορές αυτή η ανασφάλεια μας βγήκε σε καλό (φυλάξαμε τον κώλο μας) και άλλες φορές χάσαμε ενω θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο (και το καταλάβαμε εκ των υστέρων).
Ισως απλά αυτός είναι ο Χιμένεθ. Με τα υπέρ και τα κατά, με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του χαρακτήρα του.
Οι εξελίξεις έδειξαν πως τελικά ούτε ο ίδιος ο Μελισσανίδης καιγόταν να τον κρατήσει. Στο ράδιο είπανε πως του έκανε συγκεκριμένη πρόταση για μονοετές(!) συμβόλαιο.
Όταν σχεδιάζεις να χτίσεις την ομάδα με τον συγκεκριμένο προπονητή τότε συνηθίζεται τα συμβόλαια να είναι τουλάχιστον 2ετίας.
Αρα? αρα αποκλείεται να μην έβλεπε ο Μελισσανίδης αυτα που βλέπαμε εμείς οι “προπονητές” της εξέδρας. Και φάνηκε πως δεν είχε πολύ εμπιστοσύνη στον συγκεκριμένο.
Ο καθένας κρίνεται απο τις αποφάσεις του.
Όμως δεν καταλαβαίνω αυτό το θέατρο εδω και 15 μέρες, ενω ουσιαστικά το “αντίο” ήταν δρομολογημένο.
Δηλαδή η ΠΑΕ γιατί έβγαζε τόση σιγουριά οτι “τα βρήκαν” στο κότερο? Αφού στο πιο σημαντικό θέμα που είναι το οικονομικό δεν είχαν συμφωνήσει.
Τί “βρήκαν” δηλαδή? πως δε μας κάνουν ο Αστρίτ και ο Κλωναρίδης? χαίρω πολύ, αυτά λογικά τα ήξεραν απο πέρυσι το καλοκαίρι.
Πώς άφησαν τον προπονητή να πάει στην πατρίδα του χωρίς να έχει υπογράψει ενω γνώριζαν πως ψαχνόταν για να γυρίσει πίσω?
Ο ίδιος ο Χιμένεθ σε ανύποπτο χρόνο έστειλε τα μηνύματά του στην Ισπανία, τότε που υποτίθεται πως “προετοίμαζε” την ομάδα για τον τελικό. Είχε δώσει συνεντεύξεις και είχε κάνει δηλώσεις οτι αν τον φώναζε η Σεβίλλη θα πήγαινε τρέχοντας κλπ.
Αρα εφόσον καμία απο τις δυο πλευρές δεν “καιγόταν” για τη συνέχεια της συνεργασίας, το πιο απλό θα ήταν να πούν “ευχαριστούμε και αντίο”. Δεν το έκαναν ίσως υπο την επικοινωνιακή πίεση του “μην διώξετε τον προπονητή που μας πήρε το πρωτάθλημα”.
Αντίθετα η ΠΑΕ διέρρεε πως δεν ανησυχεί και απομένουν κάποια “τυπικά” για να πέσουν οι υπογραφές.
Τελικά η αυλαία έπεσε, και τώρα μπορούν να εξηγηθούν κάποια γεγονότα.
– Την Τρίτη έσπευσαν να πληρώσουν και να ανακοινώσουν άρον-άρον τη ρήτρα του Λιβάια ενω είχαν μπροστά τους 1 μήνα για να την παζαρέψουν.
Ολη τη χρονιά διέρρεαν πως θα προσπαθήσουν να μειώσουν το 1,8 μέχρι την τελευταία στιγμή. Αλλά τελικά η περίπτωση Λιβάια χρησιμοποιήθηκε επικοινωνιακά για να μετριάσει τις εντυπώσεις. Διαφορετικά πιστεύω πως θα το συζητούσαν μέχρι την τελευταία ωρα.
– Αύξησαν την προσφορά στον Απόλλωνα για τον Αλμπάνη για να ξεκολλήσει άμεσα η μεταγραφή.

Γενικότερα η ΠΑΕ έκανε κινήσεις που θα μπορούσαν να προλάβουν την επικοινωνιακή “καταιγίδα” ενόψει της δρομολογημένης αποχώρησης του Χιμένεθ.
– Όταν έφυγε ο Αραούχο ξαφνικά έπαψε κάθε αναφορά του στην ΑΕΚ. Κομμένα ολα μαχαίρι λες και δεν ήταν ποτέ εδώ.
Πρόσφατα είχε κάνει δηλώσεις πως “θα του άρεσε να συνεργαστεί με τον Χιμένεθ στη Λας Πάλμας”. Ήξερε κάτι που δεν ξέραμε? έκανε ο ίδιος το προξενιό? Μπορεί να ισχύουν ολα, μπορεί και τίποτα. Όπως και να’χει αλλιώς τον είχαμε συνηθίσει τον Αραούχο οσο ήταν εδω και άλλαξε απότομα.
Προφανώς γνωρίζοντας την πιθανότητα να πάει στη Λας Πάλμας ο Χιμένεθ ήταν για αυτόν ένας λόγος παραπάνω να μην επιστρέψει στην ΑΕΚ. Εξάλλου είναι ο προπονητής που τον “έφτιαξε”.

Εκ των υστέρων μπορεί να εξηγηθεί και η χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε ο τελικός κυπέλλου, αφού παίκτες και προπονητής βρισκόταν αλλού για αλλού.
Την εβδομάδα του τελικού ο ένας έκανε κονέ στην Ισπανία, άλλος έστελνε εξώδικα, άλλοι τρέχανε στον Αστέρα Βουλιαγμένης για μπάνιο, άλλοι σε γάμους, άλλοι σε συνδεσμίτικες βραδιές μπάρμπεκιου κλπ.

Δεν λέμε πως το έκαναν “επίτηδες”, απλά ήταν απόρροια της κατάστασης χαλαρότητας που επικρατούσε μετά τις φιέστες.

Η επόμενη μέρα δείχνει μάλλον Ουζουνίδη και περιμένουμε την επιβεβαίωση.
Με μια πρώτη σκέψη δεν μου φαίνεται κακή σαν ιδέα. Βέβαια ολα αποδεικνύονται στο χορτάρι.
Αλλά απο τη στιγμή που η ομάδα -καλώς ή κακώς- δεν δίνει χρήματα για προπονητή (τουλάχιστον οχι τα ποσά που παίζουν στο εξωτερικό), είναι δύσκολο να βρεί ξένο προπονητή καλύτερο του Χιμένεθ. Πρέπει να ψαχτεί και να ρισκάρει πολύ.
Τέτοια λαχεία δεν κληρώνουν κάθε μέρα, και αν κάνεις γκάφα μπορεί να χαθεί η χρονιά πολύ νωρίς οπότε οφείλεις να πας σε λύσεις με το λιγότερο δυνατό ρίσκο.
Καλή επιτυχία όποιος και αν έρθει.

Η συνέχεια επι της οθόνης.

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

27 Responses to Η επόμενη μέρα

  1. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    το πρωταθλημα το πηρε ο Μελισσανιδης και η ΕΠΟ που απογαυροποιηθηκε, σε διαφορετικη περιπτωση ο Μανωλης για τετραδα θα παλευε , επισης η ομαδα οπως ειπε ο Στηβεν ηταν αδουλευτη επιθετικα και η χαρα του under, με την κατω τραχανοπλαγια να επαιζε στο πρωταθλημα την ψυχη μας εβγαζε και γκολ με το σταγονομετρο

  2. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Με μια πρώτη ανάγνωση ναι, το πρωτάθλημα τελικά κρίθηκε παρασκηνιακά.
    Αλλά όπως και να’χει κάπου συνέβαλλε και ο προπονητής, και ως εκεί του το αναγνωρίζω.

  3. Ο/Η DNAEK λέει:

    20-80 για μένα.
    20% η συμβολή του στην κατάκτηση και 80% η ευθύνη του αν το χάναμε.

  4. Ο/Η placebo στο σημερινό nocebo λέει:

    Ο Μάνταλος να χωρούσε στην Λας Πάλμας και τη στον κόσμο .
    Μανόλο (μεγάλη η χάρη σου, βλέπω πρωτάθλημα ξανά ήμουν νιός & γέρασα ) ώς διαχειριστής πέτυχες κάτω από αντίξοες συνθήκες (φέρτε μου ένα καπέλο να του βγάλω), το καλύτερο εύχομαι με υγεία και πολλές επιτυχίες επίσης .
    Ο Μελισσανίδης με καίει τη θα κάνει και οι προθέσεις του που θα δούμε σύντομα.
    Καλύτερα τώρα παρά μετά μ΄σού σεις περιόδου , να καταλάβουμε κι εμείς όσο γίνεται πού πάμε .

  5. Ο/Η Αγησίλαος λέει:

    Ναι βέβαια.Μαρίνος.Ο επιθετικογενής.Τώρα με τα άνω σέσκουλα θα σκίζουμε τα δίχτυα.

  6. Ο/Η Warlock1924 λέει:

    η μονη συνεισφορα του ηταν το καλο κλιμα στα αποδυτηρια κατι που πραγματικα ειναι σημαντικο σε μια ομαδα με πιεση..

    κατα τα αλλα τον εκαναν μαγκα οι παιχτες που γυρισανε πολλα ματς με την ατομικη τους ποιοτητα και τον ποδοσφαιρικο τους εγωισμο…και ο μελισσανιδης γιατι χωρις αυτον μαλλον η ΑΕΚ θα ειχε τιμωρηθει για την τουμπα και οχι ο παοκ..

    εφτασε στο πικ του ο Μανολο και ευτυχως φευγει…αν επαιρνε κ τον Μοραν παρεα θα ημασταν σουπερ ικανοποιημενοι..

  7. Ο/Η Γιώργης ο γαρατζέος λέει:

    A better tomorrow: Είσαι ΛΑΘΟΣ. Φυσικά και έκανε τα δέοντα ο πόντιος του νότου, αλλά ο άλλος έιχε ήδη δώσει: ευγενική χορηγία με σουρωτή, ευγενική χορηγία στα ίσια στη λίγδα, 6 μύρια στους βλαχοδημάρχους για να βγάλει το…γραμμένο, ΠΑΣ, ΑΟΚ παραρτηματα κλπ και φυσικά Καλφόγληδες να καταπίνουν το στραγάλι σε ένα κάρο οφσάιντ και επιθετικά φάουλ.

    ΑΛΛΑ…έχεις 12 γκολ παθητικό όλη τη χρονιά (αξίζει να ψάξουμε αν ποτέ σε όλη την ιστορία μας είχαμε τόσα λίγα!). Απο πέρυσι που πήρε την ομάδα από ΤΙμούρ-Θερμαστή έβαλε μιά σειρά και τουλάχιστον αμυντικά την έκανε μασίφ. Μην μηδενίζουμε την προσφορά του, έλεος. Στο κάτω κάτω…μας τελείωσε. Λέμε ευχαριστώ και προχωράμε.

    Βασικά, στη ζωή γενικά, το θέμα είναι να βρεθούν την κατάλληλη στιγμή οι κατάλληλοι άνθρωποι στο ίδιο μέρος. Με 7-8 μύρια μπάτζετ (έναντι 26 της τρούμπας και 14 της τούμπας), αν δεν είχες τίγρη-μανόλο και 2-3 μπροστά (λχ Λάζαρος, Ούχο, Μάγια, ο καθένας την κατάλληλη στιγμή) εγώ σου λέω ούτε μία στις 1000 να σηκωνες το κατσαρόλι. Το 2017-2018 βρέθηκαν. Και έστω και ένα κομμάτι του παζλ να έλειπε δε θα είχαμε το αποτέλεσμα.

    Φυσικά κι εγώ θέλω Γκουαρντιόλα, Κλοπ, Ντε μπρόυνε, Γκοντίν, Μέσι, Αζάρ, Σουάρες, Σαλάχ αλλά δε θα τους έχουμε ΠΟΤΕ με αυτά που δίνουμε. Έλεος πια…

    Τώρα, κοιτώντας από δω και μπρος, εγώ (όπως θυμάτι ίσως ο Παρατηρητής) δεν έδινα όχι μέχρι τη 10η αγωνιστική όπως ο Στήβεν, αλλά ως ΄τελος Αυγούστου με τα προκριματικά τσουλου. Ή μπαίνουμε ομίλους ή κάνουμε βήματα πίσω. Προφανώς αυτός ο στόχος τέθηκε και η άλλη πλευρά ήθελε διετές κλειστό (λογικά…και δικαίωμα της) οπότε…πάμε γι’ άλλα. Αλλά όχι ξαφνικά να τον μηδενίζουμε, λες και δεν έκανε τίποτα (με τα καλά και τα κακά του).

    Ούτε και να τον λιβανίζουμε από την άλλη, εύχομαι να μάθαμε από τον πρίγκηπα του ποδονίφτη πια.

    Γενικά, αυτό το καλοκαίρι ο οργανισμός ΑΕΚ, ίσως και ο μέσος όρος των οπαδών ενηλικιώνεται…και περνάει από την προσωπολατρεία (και αυτό πρέπει αν αφορά και στον τίγρη) στην πίστη στον οργανισμό, τις δομές και τις διαδικασίες του (trust the process).

  8. Ο/Η FLEVEND λέει:

    Μια γνώμη φυσικά έχω όπως όλοι…

    ΄Όταν έχεις κάτι που έχει πετύχει δεν δοκιμάζεις ιδέες..Με τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα του μια χαρά ήταν ο Μανόλο.Και με το μπάτζετ που διαθέτει η ομάδα για προπονητή.Με τα υλικό που είχε μια χαρά αποτελέσματα έφερε.Αλλά άβυσσος η ψυχή του οπαδού που θέλει η ομάδα του να παίζει και επιθετικό/θεαματικό ποδόσφαιρο….Αν το πρωτάθλημα το πήρε το παρασκήνιο,ας βάζουμε μια ξύλινη κούκλα στην θέση του προπονητή να γλυτώνει και λεφτά η ομάδα…

    Πιστεύω ότι όπως και στην περίπτωση του Πογιέτ η επιλογή μετά(Ουζουνίδης ήδη) είναι χειρότερη.Δεν υπάρχει η έννοια ΄Ελληνας προπονητής.Και ο επικοινωνιακός χειρισμός από πλευράς ΠΑΕ άθλιος και ερασιτεχνικός για μια ακόμη φορά.

    Πόσο θα κρατήσει ο Ουζουνίδης;Σεπτέμβριο,Οκτώβριο;Να ανοίξουμε στοίχημα;

  9. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Μπορεί να έλειπε ενα εξτρέμ ποιότητας Λάζαρου, αλλά δε μπορώ να δεχτώ πως η ΑΕΚ έπαιζε έτσι επειδή δεν είχε.. παίκτες. Βέβαια απο ενα σημείο και μετά η ομάδα κλάταρε και κρατιόταν με αλχημείες, αλλά και πριν κλατάρει και με Μάνταλο-Γιόχανσον βασικούς το ίδιο παιχνίδι βλέπαμε.
    Δηλαδή τώρα είχες μπροστά Μάνταλο Αραούχο Λιβάια Λάζαρο.. εντάξει πόσους θες για να παίξεις θεαματικό ποδόσφαιρο? δε μπορούσε να στο δώσει αυτή η τετράδα? μπορούσε και παραμπορούσε πιστεύω. Απλά ήταν θέμα αγωνιστικής διαχείρισης.
    Τρύπες στο ρόστερ σίγουρα υπάρχουν (πχ. ενα ποιοτικό 8άρι για να δημιουργεί απο πίσω) αλλά η ΑΕΚ απο τη μέση και μπροστά ποιότητα είχε.
    Είχε κανας αντίπαλος καλύτερους παίκτες απο Αραούχο και Λιβάια?
    Η ομάδα μπροστά βασιζόταν σε προσωπικές εμπνεύσεις, το είχαν πει και οι ίδιοι οι παίκτες σε δηλώσεις. “ο προπονητής μας αφήνει να παίζουμε όπως θέλουμε”.
    Γι’αυτό πολλά γκολ ήταν θεαματικά ως αποτέλεσμα προσωπικών προσπαθειών.
    Πάρτε τη μπάλα και οτι βγεί. Αυτό ήταν το σχέδιο στην επίθεση.
    Ενω πίσω ήταν πιο μαζεμένο το πράγμα και αν δεν είχαμε τόσους παίκτες με “ειδικές ανάγκες” κυρίως επιρρεπείς σε τραυματισμούς η άμυνά μας θα ήταν πιο συμπαγής.
    Τώρα για Μαρίνο (που ανακοινώθηκε επίσημα) έχουμε εικόνα απο ομάδες μικρομεσαίες που άφησε έργο, καθώς και τον ζέλα που τον κράτησε όρθιο όταν τον είχαν παρατήσει τα αφεντικά του.
    Αμα δεν τους κατέστρεφε πέρυσι ο ΙΒΑΝ με το κουτάκι της μπύρας ίσως να λέγαμε άλλα πράγματα γι’αυτούς το καλοκαίρι.
    Αλλά αυτή η κατάσταση λειτούργησε και ευεργετικά για τον Ουζουνίδη, καθώς δεν μπορούσαν να του προσάψουν τίποτα λόγω της ιδιαίτερης φάσης-αφασίας του ζέλα.
    Τώρα ήρθε σε μια ομάδα υγιή οικονομικά και διοικητικά, οπότε τα άλλοθι τελειώνουν.
    Πάντως σε καμιά περίπτωση δεν είναι τσαρλατάνος, και μας ξέρει και τον ξέρουμε.
    Το μέλλον θα δείξει αν μπορεί να σηκώσει τη φανέλα.

  10. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Γιωργη Γαρατζεε ΦΥΣΙΚΑ και εκανε οτι εκανε ο ρωσομπλιετ και εσπρωξε πολυ χρημα για να ανατρεψει την γκρανκασα, αλλα χωρις την αποφασιστικη συνδρομη του ποντιου του νοτου με τις γνωσεις και τις ακρες του, δυσκολα θα σταματουσε να ειναι το συντομοτερο ανεκδοτο του ακη και του τακη καθε χρονια απο το 2012 που πηρε τον ΠΑΟΚ.

  11. Ο/Η FLEVEND λέει:

    Τα ίδια φυσικά για το επιθετικό ποδόσφαιρο λεγόντουσαν και επί Πογιέτ.Δεν άρεσαν τα 1-0.Και μετά χορτάσαμε θεαματικό με Τιμούρ και θερμαστή….

  12. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    To ρόστερ που διαχειρίστηκε ο Πογιέτ δεν είχε καμία σχέση ποιοτικά με το σημερινό.
    Για την επίθεση είχε Κρισάντους Πέκχαρτ Αραβίδη και Πλατέλλα, και την κλίκα του Μάνταλου που δεν του άρεσε όταν τον έβαζε 8άρι.
    Ούτε Λάζαρο ούτε Αραούχο ούτε Λιβάια ούτε καν Μπακασέτα ή Γιακουμάκη.
    Στην άμυνα Άρθο Κολοβέτσιο και το κακό συναπάντημα.
    Ο Πογιέτ πήρε πολλά περισσότερα απο κείνο το ρόστερ Β’ εθνικής.
    Όσοι γλυκάθηκαν απο το σερί νικών και ζητούσαν θέαμα ήταν εκτός τόπου και χρόνου ή απλά δε χώνευαν τον Πογιέτ.
    Αν είχε να διαχειριστεί το σημερινό ρόστερ οι αντίπαλοι θα μας έβλεπαν με τα κυάλια.
    Αλλά ο Gus είχε ενα κακό: ζητούσε λεφτά και μεταγραφές.

  13. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Λετε ο Ουζουνιδης να πηγαινει πακετο με καναν Κουρμπελη(που ψαχνοτανε τις προαλες μεσω Μπακασετα για ΑΕΚ) η κανα Λουντ? Ο Μελισσανιδης δεν ειναι τοσο σπαγγος οσο υπερσυγκεντρωτικος και ανθρωπος που δεν θελει να αισθανεται οτι τον πιανουνε μαλακα(για αυτο και τα παζαρια με τα φραγκοδιφραγκα με καθε παιχτη) δηλαδη παραγοντας παλαιας κοπης σαν τον καπετανιο και δυσκολα θα ταιριαζανε τα χνωτα του με ατομα σαν τον Πογιετ που εχουνε μαθει να δουλευουνε αλλιως, για πολυ καιρο

  14. Ο/Η Flevend λέει:

    Και κάτι άλλο..Πιστεύει κανείς οτι η ομάδα είχε τήν οργάνωση να ψαχτεί για προπονητή από εξωτερικό; 900.000 λένε ότι ήταν περίπου το κόστος για Χιμένεθ και συνεργάτες.Λίγα για μεγάλο όνομα αλλά αν υπήρχε μηχανισμός θα μπορούσαν να βρουν κάτι αξιόλογο.

  15. Ο/Η αντρεας λέει:

    οι προσωπικες ενεργειες και οι ατομικες ικανοτητες του καθε παικτη και ολων συνολικα σαν ομαδα μεσα στον αγωνα ειτε απροβλεπτες και ανορθοδοξες ειναι ειτε ορθοδοξες, εχουν να κανουν με το στοιχειο της χημειας. οι φασεις και τα γκολ, οι αμυνα και η διαχειριση του σκορ, η η ανατροπη του δειχνοντας χαρακτηρα, εχουν να κανουν και με το στοιχειο της ικανότητας & ψυχικης δυναμης να επιβαλουν το ρυθμό τους απο το πρωτο μεχρι και το τελευταιο λεπτό της αναμέτρησης. απαραιτητο στοιχειο ειναι να μπορει ο προπονητης να διαβαζει το παιχνιδι του αντιπαλου μεσα στο παιχνιδι να βλεπει τι δεν παει καλα στην ομαδα του μεσα στον αγωνα κλπ κλπ κλπ. και ολα αυτα ειτε ο αγωνας παιζεται 50-50 ειτε οχι. Κυριαρχο στοιχειο για εμενα αποτελει η ψυχικη δυναμη και η ικανοτητα. η ΑΕΚ εχοντας τον ιδιο κορμο και κουβαλοντας την εμπειρια της και απο Ευρωπη και απο το πρωταθλημα και κυπελο και πλαισιωμενη απο καινουργιες μεταγραφες με παικτες καλλιτερους απο αυτους που εφυγαν νομιζω οτι θα μπορεσει να σταθει καλλιτερα απο περισυ εστω και με αυτον τον προπονητη. θα συμφωνησω με καποιους προλαλησαντες οτι ο Οχτώβρης θα δειξει.

  16. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Το παραδέχονται και οι δημοσιογράφοι της ΑΕΚ πως η ομάδα δεν είχε χρόνο (ούτε οργάνωση) για να ψαχτεί στο εξωτερικό (για ποιόν χτυπά η καμπάνα?).
    Οπότε απο το να ζήσουμε το dejavu με το Μοντανιέ (που ήρθε, είδε κι απήλθε) προτίμησαν να πάνε σε κάποιον γνωστό σε εμάς και προσιτό οικονομικά.
    Δεν είναι κακό, ούτε είναι απαραίτητα συνταγή αποτυχίας.
    Παίκτες πρέπει να πάρει.
    Τον Κουρμπέλη και γω θα τον ήθελα, αλλά αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο για τον ζέλα, και μάλιστα χωρίς δικαίωμα προσφυγής.. οπότε το βλέπω δύσκολο. Απο τη μια ο Αλ Αφούζ ζητάει 3μύρια και απο την άλλη ο δικός μας ζήτημα είναι αν θα έδινε 500 χιλιάρικα.
    Μετά τα 2μύρια για Λιβάια δύσκολα θα αγοράσει άλλο παίκτη και μάλιστα τόσο ακριβό.

  17. Ο/Η adadad λέει:

    Τι εγινε με καιπερς,υπαρχει δαχτυλος βαγγελα?

  18. Ο/Η stelathen λέει:

    @adadad μπα μαλλον θα εκανε το θαυμα του ο λυμπε, οπως τοτε με τον αυλωνιτη που δεν μπορουσε να κλεισει παικτη του οποιου ηταν μανατζερ

  19. Ο/Η netrino λέει:

    Οσοι παρακολουθούν την ομάδα γνωρίζουν απο την πρώτη θητεία του Μελισσανίδη πως οι ανανεώσεις συμβολαίων είναι το αδύνατο σημείο του.Δεν το έχει καθόλου.
    Πάντως μετά τον τελικο και τα πρώτα μεταγραφικά επανήλθε η εσωστρεφεια και η γνωστη γκρίνια,όσο να ναι μια ομάδα είναι μεγάλη και κρατα το ηθικό των οπαδων της ψηλά όταν δεν αφήνει τοπ ποδοσφαιριστες της να πηγαίνουν στους αμεσους ανταγωνιστές της.
    Ούτε αφήνεις εναν 20χρονο από τα χωράφια της βητα εθνικής να μιλάει τόσο υπιτιμητικά για το μαγαζί σου.Κατι κανουν λάθος,θυμίζει καλοκαίρι 2016 η ιστορία, που τρωγαμε τις χυλόπιτες αβέρτα

  20. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Απ’όσα βγήκαν μέχρι στιγμής στη δημοσιότητα, το θέμα με το Κάιπερς σκάλωσε στον ξένο manager του που προσπαθεί να ανεβάσει το κασέ του παίκτη τον οποίο πριν μια εβδομάδα δεν τον ήξερε κανείς.
    Εξ’ού και οι επιθετικές δηλώσεις του.
    Το γραφείο του manager στο Βέλγιο συνεργάζεται με τον γαύρο, επομένως τι κάνει νιάου-νιάου που λέμε.
    Ουσιαστικά ο γαύρος δεν καίγεται για τον Κάιπερς, αφού ηδη πήραν τον πρώτο σκόρερ της Β’ εθνικής. Το θέμα τους είναι να κάνουν χαλάστρα στην ΑΕΚ και να παίζει παντού το θέμα με τα “καβούρια” ενω μέχρι στιγμής οι ίδιοι δεν έκαναν ούτε μια μεταγραφή.
    Πήραν κάποιον Ευαγγέλου (ελεύθερο) και τον Λάζαρο (επίσης ελεύθερο), κινήσεις που όπως είναι λογικό δεν ενθουσίασαν τους γαύρους οσο και να σκούζουν τα ΜΜΕ τους. (σκέφτομαι τώρα τί θα λέγαμε αν παίρναμε εμείς κάποιον Ευαγγέλου)
    Η υπόθεση αυτή λοιπόν είναι απολύτως επικοινωνιακή και οχι ουσιαστική.
    Και για την ΑΕΚ και για τον γαύρο. Το θέμα είναι πια ξεκάθαρα εγωϊστικό.
    Για την ΑΕΚ έχει καεί ο παίκτης μετά τις δηλώσεις που έκανε, ενω ο γαύρος προσπαθεί να διασύρει το όνομα της ΑΕΚ για να ξεχνάει ο κόσμος τα δικά τους.
    Γι’αυτό προσπαθούν να αναδείξουν το οικονομικό για όσους φεύγουν απο την ΑΕΚ.
    Διότι αν ο Μελισσανίδης είναι καβούριας ή ανοιχτοχέρης αυτό αφορά μόνο την ΑΕΚ.
    Αλλά είναι πιασάρικο θέμα για να πικάρουν τους πρωταθλητές, και πυροβολούν όλοι συντονισμένα.
    Ορθώς η ΑΕΚ κοιτάει τη δουλειά της, και είναι η μόνη ομάδα που πλήρωσε για παίκτες. Δηλαδή έδωσε το 1,8 του Λιβάια και πλήρωσε τον Απόλλωνα για τον Αλμπάνη. Οι άλλοι ποιούς έφεραν?
    Απο την άλλη νομίζω πως δεν είναι σωστό (ούτε έξυπνο) κάθε φορά που χώνεται ο γαύρος σε υποψήφιο στόχο να πηγαίνει η ΑΕΚ στον παίκτη και να λέει “πόσα παραπάνω σου έδωσε ο γαύρος? 200? πάρε απο μένα 300 για να υπογράψεις”
    Μακάρι να πάνε έτσι ολο το καλοκαίρι, να ασχολούνται με την ΑΕΚ και οχι με τον κώλο τους.
    Το επόμενο πρωτάθλημα για εμάς θα είναι το ευκολότερο των τελευταίων 50 ετών.

  21. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Αφου το ειπε ο Γεωργιου οτι η ΑΕΚ του χρονου δεν θα εχει αντιπαλο

  22. Ο/Η netrino λέει:

    Eπιτυχία είναι να μπούμε σε ομίλους του Τσουλου,το απαξιωμένο ελληνικό πρωτάθλημα κρίνεται και από άλλα πράγματα.Οσον αφορά τον Καιπερς και τους γαυρους αυτά ειναι μέσα στο παιχνίδι και στις κόντρες και θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να τα αντιμετωπίσεις.
    Θα συμφωνήσω με κατι που είχε γραψει ο Στηβεν,η ομάδα θέλει 6 ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστες για να μπορεί να είναι επαρκης την επομενη σεζόν.

  23. Ο/Η Πρωταθλητης koreas λέει:

    περιμένουμε να δούμε πως η ομάδα θα καλύψει το roster της…..προσωπικά δεν ασχολούμαι με επικοινωνιακές καραπαπάρικες κινήσεις….καλύτερα να ασχολούμαστε με την ουσία…

    το βασικό ερώτημα είναι αν η ομάδα έχει τις υποδομές να είναι πρώτη σε όλα…..σημαντικό ερώτημα επίσης πως θα καλύψει ή θα βελτιώσει τους ποδοσφαιριστές της……..ο ουζουνίδης θα αναταπεξέλθει στις δυσκολίες του ρόλου του;…….εκτός των στόχων και των αποτέλεσματων, η ομάδα θα εμφανίσει πιο θεαματικό πρόσωπο;

    είναι όλα ερωτήματα τα οποία το μέλλον θα δείξει, οπότε οφείλουμε να κανουμε λίγη υπομονή….

    ως προσωπικό ένστικτό θα το πώ όπως το αισθάνομαι, (δεν παρακολουθώ γεωργίου, ούτε καποιον άλλο αναλυτη):

    Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΙΣΕΙ ΤΑ ΠΡΕΚΙΑ

    PS. προς αποφυγεί παραξηγήσεων: αλλάζω / βγάζω / γαμάω / σκίζω τα πρέκια (κάποιου): (υβριστικά) εξουθενώνω ή κατατροπώνω (κάποιον)

  24. Ο/Η Πρωταθλητης koreas λέει:

    Επίσης σήμερα ειναι μια μαύρη επέτειος για το βυζαντινό ρωμαίικο κόσμο. Σαν σήμερα Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ.

    Η Κωνσταντινούπολη έπεσε επιβεβαιώνοντας την παρακμή της ανατολικής ρωμαίικης αυτοκρατορίας.

    Επίσης, αν θεωρήσουμε τον “Ελληνισμό” ως δικαιωματικό συνεχιστή του βυζαντίου, να πούμε ότι συμπληρώνονται 565 χρόνια που δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να πάρουμε την πρωτεύσουσα μας.
    Να μη ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι το μοναδικό χριστιανικό κράτος το οποίο δεν καταφερε να ελεύθερώσει ακόμη την πρωτεύσουσα του, την ΠΟΛΗ. Δε νομίζω να πιστεύει κανείς ότι το χωριό Αθηνα είναι πρωτευουσα κράτος.

  25. Ο/Η FLEVEND λέει:

    Φυσικά και δεν σκύβουμε στον κάθε Καιπερς και δεν παίζουμε τα παιχνίδια του γάβρου.Αλλά σαφέστατα υστερούμε στον τεχνικό διευθυντή,στο σκάουτινγκ και στις ακαδημίες.Και δεν είναι μόνον φέτος.Παίζει μόνος του ο μεγάλος και δεν αφήνει άλλους ή διαλέγει λάθος:Ποιός ξέρει…Το αποτέλεσμα είναι αυτό πάντως.Πήραμε πρωτάθλημα,φτιάχνεται το γήπεδο,πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι.Αυτά τα υλικά έχουμε,αυτό το φαγητό βγαίνει.
    Και εκ των πραγμάτων ο πιο πετυχημένος βάση αποτελέσματος ήταν ο Μιλαβάνοβιτς(τον οποίο βέβαια είχαμε ξεσκίσει και εδώ).

  26. Ο/Η bandog λέει:

    οι οιωνοι ειναι καλοι παντως!

    οπως το 94 που ο ολυμπιακος πηγαινε και χτυπαγε οποιον παικτη ηθελε η αεκ και εκλεψε τον αλεξανδρη ετσι και φετος εκλεψε τον παραδοπιστο λαζαρο και επιχειρει να μπει σφηνα στις μεταγραφικες επιλογες της ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ!

    αρα μπαινουμε ομιλους τσουλου 😉

    λοιπον , μην ακουω γκρινιες.
    η αεκ ειναι η μοναδικη ομαδα που εχει δωσει ηδη 2 μυρια για αγορα ενος παικτη και οι μοναδικη που εχει δωσει πανω απο 2.5 μυρια για μεταγραφες ενα μηνα πριν την πρωτη της συγκεντρωση και την ρωα που οι ανταγωνιστες ειτε τρωνε χυλοπιτες απο τους πλατανιαδες της πορτογαλιας ειτε επιχειρουν να εντυπωσιασουν με 37χρονα παροπλιμσενα ντοπερμαν.
    λογικο τα παπαγαλακια των τριτοδευτερων (ας το λεμε να το χωνεψουν) να προσπαθουν να δημιουργησουν επικοινωνιακο θεμα.

    μην τσιμπατε!

    πιστευω οτι η ομαδα θα ειναι ετοιμη οταν πρεπει με τις σωστες μεταγραφικες κινησεις ουσιας.

    υπομονη. τα πουρα της νικης ακομη καπνιζουν……

    ΥΓ: με τον καϊπερς χρειαζεται ψυχραιμια.
    δεν ειναι προς συμφερον της αεκ ουτε να χασει εναν παικτη που μπορει να αποδειχτει διαμαντακι ουτε να τα χαλασει με εναν μανατζερ που κλεινει μεγαλες δουλειες (και που μαλλον στραβωσε επειδη κοπηκε καποια προταση του)….

  27. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Στίβεν που είσαι;
    θέλω να ακούσω την δική σου άποψη στις αλλαγές του προπονητικού τιμ.