ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Καλωσορίζουμε όλοι μας φυσικά τον νέο προπονητή, και του ευχόμαστε να πετύχει στους στόχους τους δικούς του, αλλά και τους δικούς μας. Οπότε η πρώτη ευχή μας, είναι να συμπίπτουν οι στόχοι. Να υπάρχει μια καθαρή επικοινωνία και στήριξη μεταξύ διοίκησης και τεχνικού επιτελείου, και να μην υπάρχει διγλωσσία, με τον έναν να κρύβεται πίσω από τον άλλον.

Ο Ουζουνίδης είναι δοκιμασμένος προπονητής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι παιδί οργανωμένο, είναι δουλευταράς και είναι σκληρό μέταλλο. Αυτό το τελευταίο είναι βασικά αυτό που ζητάει και η ΑΕΚ από αυτόν. Να ποτίσει τα αποδυτήρια με μια νοοτροπία νικητή, που φυσικά θα αποκρυσταλλωθεί στο γήπεδο, με επιθετική νοοτροπία, οργάνωση παιχνιδιού με αρχή μέση και τέλος και καθαρή τακτική που θα ακολουθείται χωρίς ιδιαίτερες προσαρμογές πάνω στον αντίπαλο. Εδώ είναι και η δεύτερη ευχή μας : Να ξαναδούμε την ΑΕΚ όπως θέλουμε, κι όχι κακομοίρα να κλέβει το αποτέλεσμα.

Τα έχει καταφέρει σε ομάδες μικρότερες από εμάς. Την Ξάνθη και τον Πανιώνιο κύρια, αλλά και στον Παναθηναϊκό, που τον κατάντησαν όπως είναι σήμερα. Εκεί ο Ουζουνίδης απέδειξε τον προγραμματισμό του και την δουλειά του, αλλά και το πείσμα του, ποτισμένο με πολλά καντάρια υπομονής. Στην ΑΕΚ δεν θα βρει τέτοια προβλήματα, οπότε θεωρώ οτι μίνιμουμ αυτά τα στοιχεία που αναφέρω, θα τα δείξει πιο εύκολα.

Φυσικά έρχεται σε μια περίοδο στην οποίαν η πίεση θα είναι μεγάλη. Μέσα σε έναν ανηλεή πόλεμο μεταξύ Μελισσανίδη και Μαρινάκη, και με τον Σαββίδη να μοιάζει να θέλει να καταπιεί τους πάντες οικονομικά. Επίσης μετά από ένα πρωτάθλημα μας, και με την εντολή να φτειάξει μια καινούργια ομάδα, αφού το κέντρο είναι έρημο, και η επίθεση απλά δεν υπάρχει. Ειδικά μάλιστα αν η Ίντερ δώσει τα λεφτά της ρήτρας του Λιβάγια, που όπως λέει η πιάτσα, γι’ αυτόν τον λόγο έγινε και η μεταγραφή.

Όταν λοιπόν ζητάει τέσσερις ενδεκαδάτους μίνιμουμ ( σέντερ φορ, δυό εξτρέμ κι ένα αμυντικό χαφ ), εύκολα κατανοεί ο καθένας, οτι αυτό που λέγαμε οτι δεν έχει άξονα η ΑΕΚ, δεν απέχει κι ιδιαίτερα από την πραγματικότητα. Οι δύο που βρίσκονται στην παρένθεση, είναι του άξονα. Ένας άξονας που συμπιέζεται εγκάρσια, αν τυχόν προκύψει θέμα Βράνιες ( το πλήρωσε γερά αυτό ο Χιμένεθ ) ή τραυματισμός του Ουκρανού ή αν συνεχιστεί το παραμύθι οτι ο Κονέ είναι και back up του Σιμόες ( ναι το διαβάσαμε κι αυτό ).

Όμως οι απαιτήσεις του είναι σωστές κι ήδη έδειξαν την σοβαρότητα του, καθώς κι οτι ξέρει το ρόστερ μας μια χαρά, έχοντας κι ιδέες για την καλύτερη εκμετάλλευση του Μπακασέτα, την ανάσταση του Κλωναρίδη, καθώς και την μετατόπιση του Μάνταλου στο κέντρο. Εφόσον λοιπόν η διοίκηση προχωρήσει έγκαιρα στην ικανοποίηση των αιτημάτων του, μπορούμε να είμαστε κι εμείς αισιόδοξοι. Και μάλιστα για στόχους ψηλότερους από πέρσι.

Ο Χιμένεθ πολύ σωστά απομακρύνθηκε. Οι οικονομικές απαιτήσεις του ήταν πολύ ψηλές για το ελληνικό πρωτάθλημα και τίποτε άλλο. Έφυγε σαν φίλος, πήγε σε μια ομάδα από την οποίαν μπορεί να βοηθήσει κι άλλο την ΑΕΚ, ενώ σαν χαρτί δεν κάηκε στην συνείδηση του κόσμου. Έπρεπε η ΑΕΚ να πάει σε άλλο ξένο προπονητή; Σαφέστατα ναι, για το κάποιο βήμα παραπάνω προς την κατεύθυνση του Βενγκέρ. Αυτήν την κατεύθυνση που θέλουν όλες οι ελληνικές ομάδες : Να βγάζουν παίκτες και να τους πουλάνε, παραμένοντας στον αφρό. Προπονητές- managers εν άλλοις, μια που κανένα άλλο τμήμα δεν δουλεύει σοβαρά. Όμως μέσα στην ανοργανωσία που υπάρχει στο τεχνικό τμήμα, με κορυφαίο τον εκτελεστικό διευθυντή, ο Ουζουνίδης ήταν η καλύτερη περίπτωση δουλειάς, γνώσης και τιμής. Και πάντα θεωρούσε τον Μπάγιεβιτς παικταρά. Ό,τι όμως και να θεωρούσε, σαφέστατα κι αυτός δεν έχει μάτι στην ξένη αγορά, και δεν είναι manager. Όμως για Έλληνες παίκτες, είναι πολύ καταρτισμένος και ξέρει να φτιασιδώνει μπόλικα μειονεκτήματα.

Να μην το κουράζουμε λοιπόν. Εδώ θα είμαστε – και ως πελάτες ξανά – για να δίνουμε την πίστωση χρόνου, και την ανιδιοτελή και προσωπική μας κριτική. Όπως κάναμε πάντα. Με την γνωστή ιεραρχία : Στόχοι, μεταγραφές και παραγωγή ποδοσφαίρου. Με ηρεμία και χωρίς κορώνες ενθουσιασμού ή απαισιοδοξίας. Κι έχοντας πάντα υπ’ όψιν μας, οτι ο μεγάλος στόχος για φέτος, είναι η είσοδος σε ομίλους. Και να φτειάξουμε κορμό και παραγωγική ομάδα. Θεωρώ λοιπόν, οτι ο Ουζουνίδης παρέχει μια κάποια βάση.

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

30 Responses to ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

  1. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Έχει πλάκα πάντως αυτή η σπέκουλα των αντιπάλων για τα καβούρια του Μελισσανίδη.
    Λες και βγαίνουν απ’την δικιά τους τσέπη και τους ενδιαφέρει ποιός έφυγε για τα λεφτά και ποιός οχι.
    Είναι σαν να ζηλεύεις το γείτονα που έχει ωραία γκόμενα και προσπαθείς να βγάλεις μικρόψυχα κουτσομπολιά για να τους βλέπεις να τσακώνονται.
    Σε λίγο θα αρχίσουν να βγάζουν και πόσα παίρνουν οι κηπουροί στα Σπάτα

  2. Ο/Η xatzi λέει:

    Θα θελαμε το σχολιο σου για:
    – επιστροφη αραουχο
    – δικαστικο λαζαρου
    – καιπερς

  3. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    καλησπερα Στηβεν ,ο Κονε δεν ειναι μπακ απ του σιμοες, ο Γαλανοπουλος πρεπει να ειναι μπακ απ του σιμοες, οχταρι χρειαζεται επειγοντως η ομαδα οχι εξαρι και να φυγουνε και μερικες καπαρντινες απο το ροστερ, αλλα βεβαια αυτα ειναι ευσεβεις ποθοι….

  4. Ο/Η conpater λέει:

    Θα ελεγα,πως ειμαστε σε καλο δρομο.Μενει να πεσει και η ασφαλτος για να δουμε το οχημα….

  5. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Εσύ κι εγώ καλά τα θέλουμε κι ακόμα περισσότερα αλλά οι έγκυροι ρεπόρτερς της Ένωσης ,σαν συμφωνική ορχήστρα διατρανώνουν την ικανότητα του Θρακός προπονητή να μεταμορφώνει μέτριους σε fuoriclasse.Αυτό σημαίνει ότι Κλωναρίδης και λοιπά τέκνα του θ’αναγεννηθούν στην προετοιμασία και θα διαπρέψουν μαζί με Αιντά και Μοράν στα τσάμπιον λινγκ.Οπότε ποιος ο λόγος για τις φιλόδοξες μεταγραφές σου;Ήδη ποντάρει στην παρουσία του Μασούντ όπως τόνισε ο Θράκας κόουτς σύμφωνα με τα λεγόμενα φέρελπη ενωσιτη ρεπόρτερ του σπορ φμ.ΥΓ Αυτή την ιστορά με το αιλουροειδές δεντην χώνεψα από τότε πούφευγε ο Ντανιέλο γιανάρθει ο Παναγιωταρέας ή ο Αλέκος ο ιούδας κατά πατριάρχη Φρίξο Κων.κλπ κλπ

  6. Ο/Η netrino λέει:

    Το κειμενό σου είναι αψογο,Συγχαρτήρια.Επειδή τα τελευταία χρόνια έχω δει αρκετά Σουπερ Λίγκα,οι ομάδες του Ουζουνίδη έχουν τρεξίματα,πρεσινγκ αλλά είναι σόφτ.Τοποθετεί την άμυνα πολύ ψηλά και αν αυτο στην Ελλάδα δεν στοιχίζει αλλά ισως και να βοηθάει για την Ευρωπη είναι μειονέκτημα.
    Με αλλά λόγια πιστευω θα δούμε επιθετικό κάθετο ποδόσφαιρο,πολλές τελικές, αναπτυξη από τα ακρα αλλά τη φετινή αμυντική λειτουργία μπετόν όχι.
    Ειναι κ λίγο μουτζούφλης ο Μαρίνος του λείπει η αύρα και ο αερας του φαβορί και αν θελει να πετύχει σε ομαδα πρωταθλητισμου αυτα τα στοιχεία πρέπει να τα αποβάλει.
    Το ρόστερ μέχρι Σεπτέμβρη θα έχει αλλάξει πολυ και ακούγεται πως φετος επιτέλους θα πουλήσουμε όχι εναν, αλλα δύο ως τρεις ποδοσφαιριστές.

  7. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Ο Παρατηρητής : Της κοντής ψωλής, οι τρίχες της φταίνε. Μιλάω για τον Μαρινάκη, που μαζεύει ψηφαλάκια για τους κουμπάρους του, ενώ είναι μια τρίχα από τ’ αρχίδια του Μελισσανίδη. Πώς το ‘ελεγα παλιά, και κάποιοι διαφωνούσαν ; Τον έχει για χαρτοπετσέτες.

  8. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς xatzi : Δεν βλέπω πλέον Αραούχο. Το δικαστικό του Λάζαρου δεν το ξέρω καθόλου. Αν υπάρχει συμβόλαιο με +1, έχασε. Αν έχουμε option, χάσαμε. Ουδόλως με απασχολεί. Παίκτης Λάζαρος, δεν υπάρχει. Ο Κάιπερς μπορεί να είναι επικοινωνιακό παιχνίδι. Δεν μου λέει τίποτα. Ήταν παίκτης επένδυσης. Μην ξεγελιέσαι από κομπίνες.

  9. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς a better tomorrow : Εγώ συμφωνώ, αλλά αναφερόμουν στα έγκριτα ρεπορτάζ ( μην γελάς ). Το οχτάρι, έχει να κάνει με την διάταξη. Και φυσικά με Κονέ και Γαλανόπουλο, όπου και να παίζουν, δεν πας πουθενά.

  10. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς conpater : Έτσι είναι. Φταίει το μουνί για το πουλί ή το ανάποδο; Κι αν το παράδειγμα είναι επίτηδες ατυχές, θα βάλεις φόρμουλα σε ελληνικό δρόμο;

  11. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς Γιάννης : Πιστεύω να σε έχω καλύψει παραπάνω. Έγκυρος και ρεπόρτερ, απλά δεν υπάρχει.

  12. Ο/Η ...Το φως του φεγγαριού... λέει:

    Προς netrino : Αν είσαι γεμάτος defensive, πας πίσω. Αν είσαι γεμάτος offensive, πας μπροστά. Αν είσαι γεμάτος ηλίθιους που πιστεύουν οτι είναι μπαλαδόροι, περιμένουμε το ξεσκαρτάρισμα. Μην βιάζεσαι και μην ακούς φήμες.

  13. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    Money talks, bullshit walks……για την αλλαγή προπονητή

  14. Ο/Η Warlock1924 λέει:

    το θεμα ειναι να ερθουν οι παιχτες του κορμου πριν την προετοιμασια…και οποιαδηποτε αλλη ευκαιρια προκυψει την κοιταζουν μετα…
    αρα οπωσδηποτε ενα εξτρεμ, επιθετικος, 8αρι για βασικοι πρεπει να ειναι στο ξεκινημα…
    απο εκει κ περα απο τερμα και αμυνα ειμαστε κομπλε…θα χρειαζοταν ενας ακομα κεντρικος αμυντικος , ισως και 2 αν προκυψει πωληση του τρελου..
    στα αμ.χαφ αν βρεις κοροιδο στη γερμανια , πουλας τον γαλανοπουλο και τα δινεις για κουρμπελη…για 8αρι τα ειπαμε…Κονε μονο αλλαγη…και φυσικα θελεις κ λιγο υψος στο κεντρο…αυτος ο βραζιλιανος της μπραγκα, ο Αλεφ,που παιζει δανεικος στην κυπρο ειναι παρα πολυ κοντρολαρισμενος παιχτης…και λογικα ο Μανταλος θα παει πιο πισω φετος στο κεντρο…δεν χωραει πουθενα μπροστα στο 4-4-1-1 που παιζει ο Ουζουνιδης..
    Μακαρι να ισχυει αυτο για τον Λιβαγια και να δωθουν οχι τα 10 της ρητρας αλλα ακομα κ 6..φτανει να αξιοποιηθουν στο ροστερ και οχι σε τρυπες λογιστικες..
    ειναι ευκαιρια φετος που σε 2 φασεις που πρεπει να περασουμε για τους ομιλους , δεν υπαρχει ομαδα πιο δυνατη απο την Μπριζ…και θα ειναι κριμα να μην γινουν οι απαραιτητες μεταγραφικες κινησεις…τα 30 σου αλλαζουν ολο το στατους και ξεφευγεις ανταγωνιστικα…θα πουλησεις ακριβα..θα σε ψαχνουν και οι μανατζερ…θα αυξηθουν και οι χορηγοι…

    υ.γ γιατι ασχολειται ακομα η ΑΕΚ με το βελγακι ? ακομα και αν αλλαξει αποψη και κανει κωλοτουμπα πως θα παιξει στην ομαδα μετα απο ολες τις μαλακιες που εχει πει?

  15. Ο/Η Πρωταθλητης koreas λέει:

    Καλημέρα σε Όλους…

    Κι εγώ θα συμφωνήσω με τον Steven, βέβαια είμαι ένα τικ πιο αισιόδοξος από αυτόν.

    Με την ευκαιρία της Αυξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (ΑΜΚ:11m€, ώστε το ΜΚ της ΠΑΕ θα είναι αισίως 100m€, ακού τώρα είδηση μετοχικό κεφαλαιο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ 100,000,000€, ημαρτον) και τα σχόλια ότι ο Μελισσαν είναι καβούριας θα ήθελα να περιγράψω πως τελικά οι ΠΑΕ είναι καταχρεωμένες και σχεδόν πάντα χρωστούν στους “ΓΑΝΝΑΙΟΔΩΡΟΥΣ-ΓΑΛΑΝΤΟΜΟΥΣ” ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ τους. θα το περιγράψω όσο πιο απλά μπορώ, ώστε να γίνεται κατανοητό σε όλους.

    Έστω λοιπόν η ΟΜΑΔΑ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΚΟΣ, ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΑΙΠΕΡΙΔΗΣ και η holding εταιρία του γαλαντόμου προεδράρα ΚΟΝΤΟΨΩΛΑΚΗ.

    Πρόκειται να γίνει μια μεταγραφή όπου ο ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΚΟΣ θα αγοράσει τον ΚΑΙΠΕΡΙΔΗ. Πραγματικό Κόστος μετεγγραφής το 1m€. Συμφωνούν όμως ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΚΟΣ & ΚΑΙΠΕΡΙΔΗΣ ώστε η μετεγγραφή να ανακοινωθεί και να εμφανιστεί λογιστικά στα 5m€ ( εννοείτει ότι συμφερει τον παίκτη να φαίνεται η ποδοσφαιρική του αξία παραπάνω απ’ όσο πραγματικά είναι).

    Ως δεύτερο βήμα ο ΚΑΙΠΕΡΙΔΗΣ μεταφέρει τα παραπανίσια 4m€, στη holding εταιρία του προέδρου ΚΟΝΤΟΨΩΛΑΚΗ, οπότε εμφανίζεται ταμειακά +1m€.

    Ως τρίτο βήμα η εταιρία του ΚΟΝΤΟΨΩΛΑΚΗ είτε δανείζει , ειτε μέσω ΑΜΚ , είτε μέσω αλλων πολλών τρόπων μεταφέρει τα 4m€ στην ομάδα ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΚΟΣ. Έτσι είμαστε “όλοι” ταμεικά σωστοί. ΜΕ μια τεράστια λεπτομέρεια όμως, ο ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΚΟΣ να χρωστάει στο γενναιόδωρο πρόεδρα ΚΟΝΤΟΨΩΛΑΚΗ 4m€.

    ΜΕγαλος χουβαρντάς ο ΚΟΝΤΟΨΩΛΑΚΗΣ…

  16. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Το Βελγάκι προφανώς δεν θα παίξει ποτέ μπάλα στην ΑΕΚ. Αλλά αν θέλει κάποιος να τον αγοράσει φέτος θα πρέπει να απευθυνθεί και στην ΑΕΚ εφόσον πλήρωσε τον Εργοτέλη.
    Αν κάποιος ξέρει τι ισχύει σ’αυτές τις περιπτώσεις ας μας διαφωτίσει

  17. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Στηεβεν παντως απο την συνεντευξη τυπου του Ουζουνιδη οι τεσσερεις ενδεκαδατοι μινιμουμ γινανε “δυο και θα δουμε εχουμε καλο ροστερ”, ασχημα ξεκινησαμε

  18. Ο/Η AEK LFC λέει:

    Καλησπέρα
    το πιο ωραιο των ημερων είναι η ΑΜΚ του Παοκ για ακομη 11 μυρια.Οι Παοκτσηδες πανηγυριζουν…………….και που να ξεραν ,σαν την αυξηση του γαυρου κατά 20 μυρια που καλυφθηκε κατ το μισο και ακομη περιμενουμε ,εδώ και δυο χρονια, τον μεγαλοεπενδυτη να την καλυψει. 100 μυρια εχει βαλει μεχρι τωρα o Ιβαν και βαζει και θα βαζει συνεχεια και τα Παοκια πανηγυριζουν, δηλαδή ένα πρωταθλημα τελικα ποσο κοστολογείται??? Ευχαριστω δεν θα παρω κατ’αυτο τον τροπο.Καποια στιγμη θα μαθουν και για FFP

  19. Ο/Η netrino λέει:

    Καλά μην τα βλέπουμε όλα με κίτρινα γυαλιά.Ο κάθε ποδοσφαιριστής πηγαίνει εκεί που θέλει αυτος κ όχι η ομάδα. Αλλωστε καπως έτσι είχαμε αποκτήσει παλαιότερα τον Ντέμη και πρόσφατα τον Μπακασέτα.

  20. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Mα τα είχε βρεί και με τον παίκτη η ΑΕΚ αρχικά. Δεν πήγαν στον Εργοτέλη χωρίς να ξέρουν αν θα συμφωνήσει ο παίκτης.
    Στο ράδιο είπανε πως ο Βέλγος ατζέντης τους την έκανε γυριστή, ενω με τον Έλληνα εκπρόσωπό του η ΑΕΚ είχε συμφωνήσει και πλήρωσαν για τα δικαιώματα.
    Πάντως φαίνεται πως το θέμα έχει πάει σε άλλο επίπεδο που δεν έχει καμία σχέση με τα αγωνιστικά. Γι’αυτό βγαίνουν κάθε μέρα και κάνουν τόσο υποτιμητικές δηλώσεις ελπίζοντας η ΑΕΚ να αποσύρει το ενδιαφέρον και να μη ξεμείνει ο παίκτης στον Εργοτέλη για 1 χρόνο κουρεύοντας το γρασίδι.
    Χωρίς την έγκριση της ΑΕΚ δε μπορεί να πάει πουθενά και όποιος τον θέλει θα πρέπει να συμφωνήσει και με την ΑΕΚ.
    Ας μας δώσουν κανα μύριο να τον πάρουν. Αλλιώς τον Ιούνιο του 2019

  21. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    **Ο Γεωργίου είπε σήμερα πως η ΑΕΚ πάλεψε την έκπληξη με τον Οφόε.
    Ακριβώς τέτοιου τύπου παίκτη χρειαζόμαστε στο κέντρο. Μπούμπα Ντιόπ, Οφόε κλπ.
    Δεν είμαστε τρελοί τελικά. Δεν το βλέπαμε μόνο εμείς το πρόβλημα στα (φιλότιμα αλλά άμπαλα) χαφ της ΑΕΚ.

  22. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Πως ακριβως σκοπευε να παρει τον Οφοε η ΑΕΚ? Ο παιχτης εχει ακομα συμβολαιο με τον γαυρο και τον δινει μονο με 3 εκατομμυρια και φυσικα στην ΑΕΚ δεν θα τον εδινε ουτε με κλωτσιες.Να χαμε να λεγαμε.

  23. Ο/Η Flevend λέει:

    Ήταν δυνατόν να γίνει αυτή η μεταγραφή;Δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο έχει.Και αγοράστηκε +2 εκ. νομίζω.Πόσο θα τον έδινε ο χοντρός;Μάλλον παραμυθάκια λεει ο Γεωργίου.

  24. Ο/Η conpater λέει:

    Ζινταν τελος απο την Ρεαλ.Προλαβαινουμε? Για κανα 20 λεπτο στο κεντρο, θα ειναι οτι πρεπει. Ακομη περιμενει το “αντιο” του Μπειλ…Θα περιμενει για πολυ ακομα.Ετσι ειναι,αμα ρωτας τον Ροναλντο και σου λεει οχι,αμα θες να βαζεις τον Μπενζεμα το πατριωτακι απο το Αλγερι,και αφηνεις εξω συνεχεια τον Αφιονισμενο,παλι καλα που δεν σου λεει αντιο και δεν ειχες και τιποτα χειρωτερα…..
    Παρατηρητη,ολοι τα βλεπουν κι εμεις κι αυτοι.Αλλα με βοτσαλα δεν πληρωνεται κανενας….

  25. Ο/Η Κέλβιν Σέμπουε λέει:

    ΕΤΣΙ ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ

    Βασική διαφωνία με όσα λες Στηβ ( κι εσχάτως υιοθέτησαν όλα τα δημοσιογραφακια του εικοσαρικου,γ ία άλλους λόγους ), είναι οτι ή ΑΕΚ φετος τάχα μου ήταν επιθετικά αδούλευτη.Ο τι τάχα ή ομάδα ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επιθετικά αλλά δε δουλευτηκε από τον Χιμένεθ.Μάλιστα.

    Για να θυμηθούμε λίγο.

    ο Χιμένεθ πέρυσι παρέλαβε τύποις τρία εξτρέμ: το Λαζαρο που τον έκανε πολυτιμότερο παίκτη του πρωταθλήματος ,τον Κλωναριδη που τον φεραμε ελεύθερο και έναν Τρίστασον ,που κανείς δεν τον είδε αλλα παραδόξως πολλοί έχουν καλή άποψη γι αυτον.(ΑΕΚτζηδες γαρ).είχαμε τέλος ένα δεκαρι, έναν μπακασετα και δύο επιθετικούς: Γιακουμάκη από Πλατανια και Λιβαγια.Αυτους κ μονον.Θυμιζω ότι τον αραούχο τον πήραμε αφού κατάφερε παλληκαρίσια ο Χιμένεθ να ριξει τριμπαλο στην Μπρυζ με επιθετικό δίδυμο Κλωναριδη-λαζαρο.Αφου πήραμε τα λεφτά λοιπόν, του πήραμε κι έναν δεύτερο επιθετικό, δανεικό φυσικά,χωρις να ψαξουμε γτ δεν ειχαμε χρονο και γτ τον ήθελε ο κόσμος.Σχεδιασμος από τα λιντλ λοιπόν.Με αυτά τα δεδομένα ( και με τους ΑΡΔ να κάνουν μπούλινκ στο Χιμένεθ,οτι Λιβαγια κ Αραούχο πρέπει να ξεκιναν πάντα μαζί κι ας μην κολλάνε μεταξύ τους ουτε με ατλακολ) ο Χιμένεθ τα έβγαλε πέρα.

    Δεν τραβάω τα βυζια μου από ενθουσιασμό για το ποδοσφαιρικό υπερθέαμα της ΑΕΚ προφανώς,βαζω κάτω τη στάνη που είχαμε και το τυρί που βγάλαμε εν τέλει και μοσχοπουλησαμε.

    Θα παραμείνω απροκατάληπτος και θα ευχηθω στον καινούργιο μας προπονητή τα καλύτερα.Ξεκινα με περισσότερες προσδοκίες από ό,τι ο Χιμένεθ κι ελπιζω να μή διαψευσθούν.

    Καλώς ή κακώς, υπάρχει ένα σαφές μέτρο σύγκρισης ,κι αυτό είναι η περυσινη χρονια.

  26. Ο/Η placebo στο σημερινό nocebo λέει:

    Kάθε επιτυχία με πολλές ευρωπαϊκές εμφανίσεις και επίτευξη των στόχων της νέας περιόδου .
    Όμορφα και λυτρωτικά έγινε η αλλαγή προπονητή , όλα να πάνε κατ΄έυχήν .

  27. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Δεν ξέρω αν ισχύει και πώς σκόπευε να τον πάρει τον Οφόε, ως γνωστόν ο γαύρος ψάχνεται να τον πουλήσει και οχι να τον δώσει οσο-οσο. Η ουσία είναι αυτή που είπε ο αγαπητός conpater, πως τα βλέπουν όλοι αλλά η ΑΕΚ ως γνωστόν πληρώνει με φιλάκια 😛

  28. Ο/Η Ανώνυμος Αεκτζής λέει:

    Καλωσορίζω τον Ουζουνίδη οπως κανω με όλους τους παίχτες ή προπονητές που έρχονται στην ομαδα,εκτος αν εχω προσωπική άποψη οτι ειναι άσχετοι ή τελειωμένοι.Δηλαδη εχω καλωσορίσει παλτά και παλτά,οπως αποδείχτηκε τελικα εκ των υστέρων.Χαρακτηριστικοτερη περίπτωση του Τσιριτς,που είχε γκρεμιστεί το αεροδρόμιο! Οπότε στηρίζω Ουζουνίδη πιστεύοντας οτι ειναι καλός και θα βοηθήσει την ομαδα,μεχρι αποδειξεως του εναντιου.
    Εύχομαι καλή σταδιοδρομία στον Χιμένεθ με τη Λας Παλμας,αν και δεν το βλεπω.Δεν ξερω μη τους ρίξει και στη Γ. Παντως,εκτος απο το οτι τον θεωρώ άσχετο προπονητή και ακραίο λαϊκιστή,θα εχω καλές αναμνήσεις απο αυτόν γιατι επί των ημερών του η ομαδα μου διακρίθηκε.Και αν δεν ηταν άσχετος το οτι ειναι λαϊκιστής δεν θα με πείραζε.ΛΕΓΕ ότι θες,όσο θες,σε όποιον θες αρκεί να ΚΑΝΕΙΣ κιόλας.Αν δεν ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορω να σ ακούω να ΛΕΣ(για υπέροχο κόσμο,ιστορική ομαδα,δικέφαλο στην καρδιά και αλλα γλειψίματα).Θα παρακολουθήσω την πορεία του κι αν με διαψεύσει μπράβο του,και ο άσχετος φίλαθλος θα είμαι εγώ.
    Καλή επιτυχία Μαρίνο.
    Καλή τυχη(τη χρειάζεσαι σε μεγάλες δόσεις)Μανολο.

  29. Ο/Η Savvi λέει:

    Ο Μαρίνος τίμιος και εργατικός προπονητής. Όσες ομάδες ανέλαβε είχε κάτι να δείξει. Πολύ σοβαρός και μετρημένος. Φέτος έκανε μία καταπληκτική χρονιά στον βάζελο που είχε να παλέψει με την Σκύλα και την Χάρυβδη. Από εκεί και πέρα είναι ένα στοίχημα(υποκειμενικό-σχετικό) από την μία γιατί δεν έχει δουλέψει σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό για να δείξει ότι έχει να δείξει χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πετύχει(πχ τσόλο) από την άλλη όμως έτσι όπως ήρθαν τα πράματα ήταν η καλύτερη δυνατή άμεση λύση. Άκουσα τον Γεωργίου να τον χαρακτηρίζει «λιγουλάκο» και μπορώ να πω ότι ο χαρακτηρισμός του είναι πάρα πολύ αυστηρός για να μην πω απαράδεκτος. Κάτσε ρε μάγκα να δουλέψει και μετά πες ότι θες όπως και όλος ο κόσμος ή πες το πιο κομψά. Εγώ να του ευχηθώ από την πλευρά μου μόνο επιτυχίες στη ΑΕΚάρα μας. Για εμένα θεωρώ ότι πολύ καλά έκανε ο Χιμένεθ και έφυγε ή απομακρύνθηκε ή ήταν κοινή συναινέσει(η κάθε πλευρά μπορεί να είχε τους λόγους της). Πρώτον γιατί δεν θα χαλάσει η εικόνα του και ο κόσμος θα τον θυμάται ως τον προπονητή που του έφερε πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια(και τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό) και δεύτερον θα γλιτώσουν τα ματάκια μας από την ψυχεδέλεια του…χαχαχαχα.

    Βάση των γεγονότων έχω την αίσθηση ότι όλο αυτό το σκηνικό ήταν προαποφασισμένο εδώ και καιρό. Η ΑΕΚ της νέας εποχής επικοινωνιακά τα σπάει και το γουστάρω πολύ(ανεξαρτήτως αν κάποιοι το κρίνουν αρνητικά ή θετικά). Στα μεταγραφικά όμως και στην υπόθεση Κάιπερς υπέστη τρελή επικοινωνιακή ήττα!!! Αν και οι δημοσιογράφοι όπως και οι οπαδοί βλέπω να αγχώνονται γιατί δεν ακούγονται ονόματα που να σκορπούν ενθουσιασμό. Εγώ ξέρω ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι μεταγραφές θα γίνουν και θα τις δούμε στο χόρτο(γι’ αυτό με αφήνει παγερά αδιάφορο αυτή περίοδος) μετά τα πρώτα 5 επίσημα παιχνίδια θα ξέρουμε πάνω κάτω τι γάλα βγάζει η συγκεκριμένη στάνη.

    ΥΓ: Άντε να ξεκινήσει το Μουντιάλ και μακάρι να δούμε ένα κανονικό Μουντιάλ μετά από 24 χρόνια. Ο καιρός θα είναι μπόμπα για να δούμε καλή μπάλα.

  30. Ο/Η lazaros k. λέει:

    Καλή επιτυχία στον καινούργιο προπονητή. Ο Χολτχαουζεν έκλεισε στην Γκρασχοπερς δυστυχώς. Για μένα ήταν η καλύτερη περίπτωση για το 8 καλύτερος του Οφοε σίγουρα. Βλεπω παντως οτι τα λεφτά θα τα δώσει για τον άξονα και νομίζω κανει το σωστό έναν καλό επιθετικό περιοχής και ενα ακομα καλύτερο οχταρι χρειάζεται η ομαδα σίγουρα. Τα εχτρεμ είναι πολυτέλεια προς το παρων αν παρει δυο εχτρεμ τύπου Μπαρμποζα συν τον αλμπάνη νομιζω για Ελλάδα δεν θα έχουμε πρόβλημα. Τώρα για Ευρώπη που θεωρω ότι είναι και ο στρατηγικός μας στόχος όσο θα εχουμε πρόεδρο τον ΔΜ μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε για μετά το γήπεδο.