Απολογισμός Ιουλίου

Να’μαστε λοιπόν.. 5 Αυγούστου σήμερα, και την Τετάρτη είναι η πρώτη μεγάλη μάχη της χρονιάς όπου θα μπορέσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα για την φετινή ομάδα που δημιουργείται στα Σπάτα.

Είδα το φιλικό με τη Γαλατά και ομολογώ πως δεν περίμενα την ομάδα σε τόσο καλό επίπεδο.

Θα μου πείς..  έχεις τον ίδιο κορμό με πέρυσι +το Μάνταλο που επέστρεψε απο τον τραυματισμό (σήμερα διάβασα πως αποχώρησε απο την προπόνηση με πρόβλημα, αναμένουμε τις ανακοινώσεις).

Μεγάλη υπόθεση ο βασικός κορμός. Και ας έφυγαν 4 παίκτες-κολώνες της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Ήταν απώλειες που τις ξέραμε και τις περιμέναμε οπότε είχαμε ολο το χρόνο να τις χωνέψουμε. Το θέμα Λάζαρου σίγουρα οι περισσότεροι δεν περίμεναν πως θα εξελισσόταν έτσι, αλλά η υπόθεση βρώμαγε απ’το χειμώνα. Δεν τρελάθηκε ξαφνικά ο άλλος και τον έπιασε τσιγκουνιά για 100 χιλιάρικα. Κάτι άλλο κρυβόταν και όταν έσκασε το θέμα επίσημα λύθηκαν οι απορίες όλων.

Τώρα αν θα τιμωρηθεί η οχι δεν ξέρω. Όταν έχεις να κάνεις με δικαστήρια όλα τα περιμένεις. Προσωπικά πιστεύω πως δεν θα τιμωρηθεί. Μακάρι να διαψευστώ. Πάμε παρακάτω..

Ο Αραούχο ήταν φευγάτος απο τον Ιανουάριο, μας έκανε τη δουλειά τον ευχαριστήσαμε και τον αποχαιρετήσαμε με αγάπη.

Ο Βράνιες ήταν ενα 100% πετυχημένο deal για έναν προβληματικό παίκτη που αν τον κρατούσες με το ζόρι είτε έπρεπε να του δώσεις συμβόλαιο που δεν άξιζε είτε θα τον είχες να πλακώνεται στις μπουνιές μέρα παρα μέρα. Οπότε παίρνεις το χρήμα και τον στέλνεις στο Βέλγιο τυλιγμένο σε κορδελίτσα.

Ο Γιόχανσον μας χαιρέτησε ουσιαστικά απο πέρυσι..

Η έκπληξη ήταν ο Χιμένεθ. Εκπληξη? δεν ξέρω. Προφανώς ο άνθρωπος πίστεψε πως με αυτό το ρόστερ ταβάνιασε και δεν είχε κάτι άλλο να πάρει, και σκέφτηκε να φύγει σαν πρωταθλητής τον Μάιο παρά κυνηγημένος κατα το Νοέμβριο (αν κάτι δεν πάει καλά).

Οι αντικαταστάτες ήταν Οικονόμου Πόνσε Μποϊέ και Άλεφ. Οι τρείς τελευταίοι ήρθαν στην ομάδα καθυστερημένα και δεν είναι στο 100% οπότε λογικά έπαιξαν λίγο στο φιλικό.

Ο Μποϊέ φαίνεται πως το κατέχει το τόπι και ο Άλεφ θα δώσει στο κέντρο το ύψος που χρειαζόμαστε.

Ο Πόνσε που ήρθε με παρακάλια μου φάνηκε πως είναι πολύ πίσω οχι μόνο σε φυσική κατάσταση, αλλά γενικά εκτός κλίματος. Θα δούμε όμως..

Ο Ουζουνίδης έχει κρατήσει ολα τα στοιχεία της περσινής ομάδας και προσπαθεί να βάλει πινελιές κυρίως όσον αφορά τη δημιουργία. Έβλεπες οργανωμένες επιθέσεις, συγκεκριμένες κινήσεις παικτών και οχι αυτό το αλαλούμ το περσινό που έπαιρνε ένας τη μπάλα και όπου βγεί.

Επιτέλους σταμάτησε αυτό το παράλληλο ποδόσφαιρο και το μπρός-πίσω τη μπάλα στον τερματοφύλακα. Ζήτημα αν τη γύρισαν 2-3 φορές σ’ολόκληρο το παιχνίδι.

Ο Λόπεζ στην άμυνα άφηνε αεροδιάδρομο. Όλες οι φάσεις που φάγαμε (και τα γκολ) προήλθαν απο κεί. Μαζί με το Λαμπρόπουλο φυσικά.

Και εδω έρχομαι στο πιο σημαντικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή.

Οσο βελτιωμένος και να είναι, οσο φιλότιμος και να είναι δε μπορείς να πας στο CL με το Λαμπρόπουλο βασικό.

Διότι έτσι όπως είναι τα ζευγάρια ο Λαμπρόπουλος θα πρέπει πάντα να είναι ο ένας απο τους δυο μπακ λόγω ταχύτητας. Όπως ήταν ο Βράνιες δηλαδή. Λαμπρόπουλος με Τσιγκρίνσκι Λαμπρόπουλος με Οικονόμου και όταν χάσει ο Τσόσιτς τα κιλά βλέπουμε. Προς το παρόν είναι αγνώριστος σε σχέση με τον παίκτη που θυμόμαστε πέρυσι.

Ξανάρχομαι στο Λαμπρόπουλο. Η ομάδα χρειάζεται ποιοτικό αντι-Βράνιες και ελπίζω να το σκεφτούν σοβαρά είτε περάσουμε τη Σέλτικ είτε αποκλειστούμε. Έγινε λάθος με τα μπακ.

Δε μπορείς να υπολογίζεις για βασικούρες τον Τσιγκρίνσκι και τον Τσόσιτς. Τραυματίζονται κάθε δεύτερη προπόνηση. Πού θα βασιστείς? Έκανες μια σούπερ πώληση, πρέπει να επενδύσεις μέρος των χρημάτων για να καλυφθεί το κενό.

Με τα ψέματα δουλειά δε γίνεται. Το πρόβλημα στα μπακ το είχες και με Βράνιες. Σκέψου φέτος που θα λείπει.

Πρόβλημα υπάρχει και στα χαφ όπου βλέπω μόνο τον Σιμόες να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Ο Γαλανόπουλος ήταν ένα δημιούργημα των ΜΜΕ κυρίως λόγω της ανάγκης του ΑΕΚτζή να βγάζει “Παπασταθόπουλους”. Όμως δεν είναι τέτοιος. Δεν έχει τέτοια ποιότητα. Είναι ένας μετριότατος χαφ, και δεν έχει δουλέψει και ο ίδιος για να βελτιωθεί. Όπως ήταν την πρώτη φορά που τον είδαμε στο γήπεδο, ακριβώς τον ίδιο παίκτη βλέπεις και σήμερα.

Μακάρι να μπορέσει ο Ουζουνίδης να βελτιώσει κάπως το Γαλανόπουλο, αλλά το γεγονός οτι και τώρα ζητάει κι άλλο 6άρι σίγουρα κάτι δείχνει.

Κάτι μου λέει πως αμα βρεί ρυθμό ο Άλεφ δε θα ξαναβγεί απο την 11άδα.

Γενικότερα στα μεταγραφικά περίμενα περισσότερα.

Εκτός απ’τον Αλμπάνη και τον Λιβάια ήρθαν μόνο δανεικοί παίκτες, και ήρθαν αργά. Μας πουλούσαν σανό του στυλ “έχουμε καιρό μπροστά μας” και τελικά τα κενά καλύφθηκαν στο παρα πέντε. Όταν λέμε κενά εννοούμε των τεσσάρων που έφυγαν.

Έφυγαν τέσσερις (Αραούχο, Λάζαρος, Γιόχανσον, Βράνιες) και ήρθαν άλλοι τέσσερις. Δηλαδή δεν ενισχυθήκαμε, απλά κλείσαμε τις τρύπες.

Πιστεύω πως θέλουμε ένα σέντερ μπακ, ενα 8αρι και ίσως ενα εξτρέμ (αυτά για Κλωναρίδη δε μπορώ να τα δω σοβαρά).

Λογικά θα γίνουν κάποιες κινήσεις στο παζάρι των μεταγραφώνε.

Ελπίζω μόνο μην μας κουβαλήσουν πάλι κάναν Κονέ στις 31 Αυγούστου.

 

 

 

 

 

 

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

9 Responses to Απολογισμός Ιουλίου

  1. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Αμα περασουμε την Σελτικ, λογικα θα γινουνε αμα περασουμε και την Μαλμε-Βιντεοτον στα πλευ οφ λογικα θα γινουν πιο πολλες της τελευταιας στιγμης γιατι σε ομιλους αμα πας με Λαμπροπουλο Τσοσιτς Λοπες αμυντικους θα γελανε και οι γατες της Κωσταντινουπολης με τα ταληρα που θα πεφτουνε , αν δεν περασουμε ουτε τους πρωτους δεν παιζει……

  2. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Πάμε αντίθετα στη λογική.
    Οι ομάδες ενισχύονται για να περάσουν και εμείς θα ενισχυθούμε αν περάσουμε.
    Απο τη φετινή ομάδα ηδη έχεις 2 απώλειες παικτών που θεωρούνται ‘κολώνες’ (άσχετα αν συμφωνώ η οχι).
    Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι σου πάπαλα οι ‘κολώνες’.
    Αν είχες πάρει ενα αξιοπρεπές 8άρι (και οχι κανα Κονέ) δε θα σε ένοιαζε ο τραυματισμός Μάνταλου. Αν είχες πάρει ενα αξιοπρεπές σέντερ μπακ δε θα έτρεμε το φυλλοκάρδι σου σε κάθε κόρνερ με το Λαμπρόπουλο.
    Αυτούς τους 2 παίκτες για να τους πάρεις δε χρειαζόταν να ‘κλειδώσεις’ ομίλους.
    Ούτε θα έβγαζες κανα τρελό οικονομικό άνοιγμα.
    Αντίθετα τώρα έτσι όπως τα’φερε η κληρωτίδα ρισκάρεις για πενταροδεκάρες να χάσεις τεράστια ευκαιρία για οικονομική εκτόξευση.
    Μια ζωή στο “τσίμα-τσίμα” ρε πούστημο

  3. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Θυμήθηκα τώρα ενα πικρό ανέκδοτο που ταιριάζει γάντι στην πολιτική της ΑΕΚ
    Κάποτε λέει ήταν ένας φτωχός άνθρωπος που ξυπνούσε κάθε πρωϊ και πήγαινε στη δουλειά με τα πόδια περνώντας από ενα μικρό γεφυράκι.
    Τον έβλεπε τον ξανάβλεπε ο Θεός, σε κάποια φάση τον λυπήθηκε και λέει “ας τον βοηθήσω τον κακομοίρη”. Και του αφήνει πάνω στη γέφυρα ενα πουγκί με λίρες για να το βρεί όταν θα περνούσε. Εκείνο το πρωϊ λέει ο φτωχός “μωρέ τόσα χρόνια περνάω απ’αυτό το γεφυράκι. Άραγε μπορώ να το περάσω με κλειστά μάτια?”
    ——————————————
    Δηλαδή τώρα που υπάρχει τεράστια ευκαιρία και μας περιμένει το πουγκί με τις λίρες, η ΑΕΚ επιλέγει να περάσει το γεφυράκι με κλειστά μάτια.
    Φυσικά δεν το επέλεξε φέτος, είναι η πάγια τακτική της να χάνονται οι ευκαιρίες για πενταροδεκάρες.

  4. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Εχω την βεβαιοτητα οτι θα περασουμε δυσκολα στη Γλασκωβη,λογω στημενων. Ψιλοντερεκια εχει αρκετα η Σελτικ,απ την αλλη εμεις πασχουμε φανερα στις στατικες φασεις λογω υψους και απειριας. Φυσικα και θα το εχουν διαγνωσει αυτο ο Ροτζερς και οι περιξ αυτου. Θα μας λυσσαξουν στη σεντρα.Μονη ελπις, ο Αλεφ να γινει λερναια υδρα.
    Η στοιχηματικη αποδοση για γκολ απο κορνερ η φαουλ,αν υπηρχε,θα ηταν κατω απο 1.10.
    Θα πρεπει να αντιπαραβαλουμε με πρεσίγκ ψηλα-κατι το οποιο το δουλευει ετσι κι αλλιως ο Ουζουνιδης απο οτι εχουμε δει ως τωρα. Οπως και ψυχραιμια απο τους “Λαμπροπουλους” της αμυνας να αποφευγουν αχρειαστα φαουλ περιξ της μεγαλης περιοχης και φυσικα τα κορνερ.
    Απο κει και περα,ας ελπισουμε να καθισει το ματς καλα για τον Λιβαγια.

    Το “κακο” σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι πως τα ματς ειναι διπλα. Δεν μπορεις να κρυφτεις δηλαδη. Αν παλι περασεις,τοτε θα εχει συμβει με το σπαθι σου.
    Οπως και να εχει,στην χειροτερη των περιπτωσεων, μας περιμενουν κατι Γιουρμαλα και Σουντουβες,οποτε το ταληρο ειναι εξασφαλισμενο για το Μητσο. Μια χαρα θετικο οικοκομικο προσημο θα εχουμε και φετος.

  5. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Κι όμως η Σέλτικ έδειξε πως δεν είναι κάτι ανυπέρβλητο, όπως δεν ήταν πέρυσι η Μπρίζ ή μετά τους ομίλους η Ντιναμό.

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Είμαστε πισω σε ετοιμότητα σε σχέση με αυτούς και είναι ομάδα έδρας. Έξω πρέπει να πάμε με σύστημα μανόλο. 3-4-3/3-6-1. Με πίεση σε 3 γραμμές και από ψηλά να μη βγαίνουν σέντρες. Αυτό που μας πέρασε με Μπριζ δηλαδή και έβγαλε και Μιλάνο.

  7. Ο/Η Πρωταθλητης Koreas λέει:

    @all

    Αύριο παίζουμε το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της σεζόν. Θα ακολουθήσουν κι αλλά. Ο σχεδιασμός της ομάδας φαίνεται να είναι σχεδιασμός europa league. Όποτε μπορούμε να πούμε ότι βαδίζουμε σωστά με βάση το σχεδιασμό μας. Επίσης είχαμε και μια πολλή καλή κλήρωση , κι έτσι η συμμετοχή στο europa league φαίνεται να είναι μάλλον εύκολη.

    Επιπρόσθετα θα διεκδικήσουμε και τις οποίες πιθανότητες έχουμε για συμμετοχή στους χρυσοφόρους αλλά ιδιαίτερα απαταιτητικος ποδοσφαιρικά ομίλους του champions league. Ποιος ξέρει μπορεί και να κάτσει. Είναι καλοδεχούμενο.

    Καλή επιτυχία λοιπόν στην ομάδα μας , σίγουρα έχει αρκετές πιθανότητες συμμετοχής στα αστέρια, αλλά και να μην δε χαλασε κι ο κόσμος…

  8. Ο/Η A better tomorrow λέει:

    Ο κοσμος δεν χαλασε αλλα και ο Μητσος δεν βλεπω να χαλασει κανα φραγκο, γιατι αμα γινει θαυμα και μπουμε ομιλους τσου λου και αρχισουμε τα πιστη στο υπαρχον ροστερ και στον Μοραν που θα γινει Μοντριτς καθε τεταρτη θα εχει ντορτια

  9. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Απο τη στιγμή που θες να’χεις έσοδα για να τα διαχειριστείς ανάλογα, δεν βλέπω τον λόγο να κλείσεις τα μάτια στα τεράστια έσοδα των ομίλων CL.
    Για να μη δώσεις 2 συμβόλαια παραπάνω ουσιαστικά παίζεις στα ζάρια την τεράστια ευκαιρία.
    Δηλαδή δεν ξοδεύουμε για να περάσουμε τσίμα-τσίμα στο Europa και μετά να λέμε “δε μας φτάνουν τα λεφτά” ?