Σέλτικ – ΑΕΚ

Το Ευρωπαϊκό αήττητο της ΑΕΚ συνεχίζεται.
Ήταν ενα παιχνίδι που πήγαινες για θετικό αποτέλεσμα και το πιο λογικό ήταν να παραταχθεί η περσινή ομάδα εκτός του Μάνταλου και με την απώλεια του αντικαταστάτη του την τελευταία στιγμή.
Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χούλτ, Λόπεζ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Κλωναρίδης και μπροστά μόνος του ο Λιβάια.
Όταν είδα την 11άδα που ξεκινούσε σκέφτηκα “κοντή 11άδα”. Όμως δεν υπήρχαν άλλες επιλογές.
Η Σέλτικ θύμιζε ομάδα ράγκμπι με άτεχνους παίκτες-νταμάρια που έπαιζαν με δύναμη και σκληρά μαρκαρίσματα.
Τα πρώτα 20 λεπτά είχε γείρει το γήπεδο και κάθε κατεβασιά της Σέλτικ μύριζε γκολ.
Οι παίκτες μας διαμαρτυρόταν για τα σκληρά μαρκαρίσματα των αντιπάλων, αλλά ο διαιτητής δεν έδινε εύκολα φάουλ αφού στο εξωτερικό οι διαιτητές αφήνουν το παιχνίδι και δε σφυρίζουν σε κάθε τζαρτζάρισμα.
Αυτό ευνοούσε φυσικά την Σέλτικ που υπερτερούσε σε δύναμη και ρυθμό.
Ήταν αδύνατον να κρατήσουμε μπάλα και αρκούμασταν σε κάποιες σπασμωδικές αντιδράσεις και διωξίματα στο πουθενά.
Η ομάδα προσπαθούσε να βρεί τα πατήματά της και κάπου εκεί δεχτήκαμε το γκολ αφού χάσαμε και μείς 1-2 ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν κυρίως απο αριστερά με την ταχύτητα των Χούλτ-Λόπεζ.
Ο Σιμόες ήταν και πάλι ενα κέντρο μόνος του, ήταν παντού και έκοβε με τη βοήθεια του Γαλανόπουλου αλλά δε μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και να δημιουργήσουν.
Δε μπορούσαμε να πάρουμε ούτε κόντρα απ’τη Σέλτικ. Κέρδιζαν όλες τις μπάλες χαμηλά και ψηλά.
Όταν ήρθε η κρυάδα του γκολ σαν να ξύπνησε η ΑΕΚ, ανέβασε τις γραμμές και έβγαλε πάλι κάποια στοιχεία στο παιχνίδι της σαν αυτά που είδαμε στο φιλικό με την Γαλατά.
Η αλλαγή προς το καλύτερο φαίνεται ακόμα και σε μικρές λεπτομέρειες.
Εκεί άρχισαν να φαίνονται οι αμυντικές αδυναμίες της Σέλτικ με κυριότερο την ταχύτητα και σε μια επέλαση του Λόπεζ γύρισε τη μπάλα στον Κλωναρίδη και ισοφαρίσαμε.
Στο Β’ ημίχρονο αποβλήθηκε νωρίς ο Γαλανόπουλος, οπότε έπρεπε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το μέχρι στιγμής 1-1.
Ο Ουζουνίδης αφησε μερικά λεπτά να περάσουν για να δεί πώς θα αντιδράσει η ομάδα παίζοντας με 10 παίκτες και μάζεψε τον Κλωναρίδη δεξιά.
Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν τόσο καλά που σε πολλές φάσεις δεν καταλάβαινες οτι παίζουμε με παίκτη λιγότερο.
Κάλυπταν άριστα τους χώρους και όταν έπρεπε έκλειναν τους διαδρόμους με αποτέλεσμα η Σέλτικ να μη βρίσκει χώρους για να σουτάρει.
Το μεγαλύτερο βάρος έπεσε στο Μπακάκη, και όπως ήταν αναμενόμενο μετά απο λίγα λεπτά μπήκε στο παιχνίδι ο Άλεφ στα χαφ και ο Γκάλο για να βοηθά δεξιά.
Στη συνέχεια έβγαλε Λιβάια και έβαλε Πόνσε για να απασχολεί την άμυνα της Σέλτικ ώστε να μην ανεβάσουν τις γραμμές τους προς την περιοχή της ΑΕΚ.
Το σχέδιο λειτούργησε άψογα αφού αν εξαιρέσουμε κάποια λαθάκια λόγω της αναμενόμενης κούρασης και 2-3 σούτ του αντιπάλου, η ομάδα δεν κινδύνεψε σοβαρά μέχρι τη λήξη.
Ο Άλεφ γέμισε το κέντρο και έκοψε πολλές προσπάθειες, και πιστεύω πως απο δω και πέρα δύσολα θα ξαναβγεί απο την 11άδα.
Ο Πόνσε αν και ανέτοιμος μου φάνηκε ταυράκι. Οι υπόλοιποι τα γνωστά σκυλιά που καμαρώσαμε πέρυσι και θα χαρούμε και φέτος.
Α ρε Μελισσανίδη.. αν είχες ενα 8αρι της προκοπής και ενα εξτρέμ ακόμα, θα τους είχες περάσει απο απόψε.
Ο Μαρίνος κάνει δουλίτσα και φαίνεται ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις όπως η αποψινή. Βρε μέχρι και τον Κλωναρίδη θα φτιάξει και θα γελάμε.

Αν εξαιρέσουμε την αποβολή του Γαλανόπουλου όλοι οι παίκτες έπαιξαν καλά.
Ελπίζω στη ρεβάνς να έχουν επιστρέψει κάποιοι απο τους τραυματίες, και οι νέοι να έχουν καλύτερο ρυθμό.
**Σωστή η επισήμανσή σου Στήβεν για τις θλάσεις, αλλά μέχρι στιγμής τις έπαθαν οι.. συνήθεις ύποπτοι.
Πάμε για τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ

Post By Ο Παρατηρητής (72 Posts)

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

9 Responses to Σέλτικ – ΑΕΚ

  1. Ο/Η bandog λέει:

    η ομαδα συνεχιζει απο εκει που σταματησε.

    αρνειται να χασει και τρεχει ασταματητα !

    καλη εμφανιση για πρωτο επισημο ματς , μεσα σε μια παρα πολυ δυσκολη εδρα, απεναντι σε μια πολυ αθλητικη ομαδα.

    θα θελαμε κατι περισσοτερο επιθετικα αλλα με δεδομενες τις απουσιες της τελευταιας στιγμης , την σκοπιμοτητα του αγωνα , το αριθμητικο μειονεκτημα και τα γνωστα ντεφο των επιθετικων που επαιξαν , κρινεται ως ικανοποιητικη η σημερινη αποδοση της ομαδας.

    η σελτικ θα ερθει για να σκοραρει στο οακα και αυτο θα την κανει πιο ευαλωτη στην αργη αμυνα της.
    μπορουμε και πρεπει να προκριθουμε και απο κει και περα ολα γινονται πιο ευκολα…

  2. Ο/Η Πρωταθλητης koreas λέει:

    Το πολύ θετικό είναι ότι η ΟΜΑΔΑ παραμένει ΓΕΝΝΑΙΑ & ΤΟΛΜΗΡΗ. Συνεχίζει να γράφει ιστορία και να δημιουργεί ήρωες, βλέπε κλωναρίδης.
    Το αρνητικό ότι μας εξαναγκάζει την παραμονή του δεκαπενταύγουστου να ταξιδέψουμε εις την πρωτέυουσα.

    Ας είναι. …

    στις 14 αυγούστου δίνουμε ένα παιχνίδι το οποίο μας εξασφαλίζει κατά πάσα πιθανότητα το ταξίδι στα αστέρια. Το ταξίδι στα αστέρια για εμάς και το ταξίδι στα φράγκα για το μελλισάν. Χάνεται τέτοιο παιχνίδι;

  3. Ο/Η ΧΑΡΗΣ λέει:

    κανένα γήπεδο δεν έγερνε, η μια ομάδα έχει ρυθμό και παιχνίδια στα πόδια της η άλλη όχι. Μέχρι να ζεσταθούν οι παίχτες φάγαμε και το γκολ. Αστάθεια στην άμυνα υπήρχε λόγο Οικονόμου, φταίει και για το γκολ κατ εμέ.
    Η Σέλτικ ΔΕΝ είναι ξυλοκόποι και όποιος τους βλέπει έτσι είναι μυρωδιάς. Ατρόμητος είναι, τον κερδίζεις εύκολα στην Ελλάδα; Πέρυσι τον Κέρδισες εκτός; Στην έδρα μας μήπως χάσαμε;
    Προσοχή λοιπόν αφού έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα ήδη και η ομάδα δείχνει να ξέρει πως να το διαχειριστεί.

  4. Ο/Η Δημήτρης μόνο ΑΕΚ λέει:

    Πάμε για το cl φέτος. Αυτή η ομάδα τελικά έχει μαγιά για να μεγαλουργήσει. Αυτή τη φορά δεν θα μας σταματήσει κανείς (όπως το 1996), γιατι δεν έχουμε πια κανέναν ανάγκη.

  5. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Μπραβο σε ολους. Στραβωσε εξ αρχης το ματς αλλα εδειξαν στοιχεια που ειδαμε και περυσι,πραγμα που σημαινει πως υπαρχει συνεχεια και συνεπεια.
    Στη ρεβανς παμε για δυο αποτελεσματα και αυτο ενιοτε λειτουργει επαναπαυτικα και καταληγει ως ντεσαβανταζ. Ελπιζω να μη συμβει. Να ξεκινησουμε με 0-0. Θα ηταν χρησιμος ο καλογερος στο ματς του οακα. Ο Αλεφ λογικα ξεκιναει απο την αρχη. Ισως αντι του βαρυ Πονσε αν επιλεγει πιο “ευλυγιστη” επιθετικη γραμμη να εχουμε περισσοτερες πιθανοτητες.
    Θα δουμε. Οπως και να εχει,ειναι πολυ καλη εκαιρια για προκριση στους χρυσοφορους ομιλους του c.l., δεδομενης τς δυναμικοτητας των δυο επομενων-αν περασουμε- πιθανων αντιπαλων.
    Ας μη λεμε πολλα ομως. Περισσοτερα για αυτα,μετα το περας της ρεβανς με τους καθολικους της Σκωτιας.

  6. Ο/Η J.PATIKAS λέει:

    Η ομάδα το μόνο που έκανε ήταν να αμύνεται. Και το έκανε καλά. Για ανάπτυξη παιχνιδιού ούτε λόγος. Απο κει και πέρα έκατσε και ενα γκόλ και ήρθε το καλό αποτέλεσμα. Αυτά τα παιχνίδια ξέρει να τα διαχειριστεί ο Ουζουνίδης λόγω Πανιώνιου και Βάζελου. Οταν θα πρέπει να φτιάξει παιχνίδι και ειδικά σε κλειστές άμυνες περιμένω να τον δω. Βασικές ελλείψεις ενός εξτρέμ (μη μου πει κανείς οτι υπάρχει ο Κλωναρίδης. Με Μάνταλο και Λόπεζ θα καλυφθει η θεση πάλι;)και ενός μέσου (αν τραυματιστεί μεθαυριο ο Αλεφ ή ο Σιμόες τον Μοράν θα βάλει;).

  7. Ο/Η Ο Παρατηρητής λέει:

    Πριν απο λίγο βγήκε επίσημα πως ο Μπογιέ θα είναι εκτός και με Σέλτικ.
    Μπλέξαμε απο νωρίς και φέτος.
    Πρόβλημα στους κοιλιακούς λέει, θα το πάνε με αγωγή και βλέπουμε.
    Απο τα λίγα που γνωρίζω οι κοιλιακοί αντιμετωπίζονται με επέμβαση. Ελπίζω να μην είναι τέτοιο περιστατικό γιατί αλλιώς η ΑΕΚ θα χρειαστεί άμεσα δυο ενδεκαδάτους παίκτες.
    Ενα εξτρέμ ενα 8άρι για να μη γράψω και για φορ όπου υπάρχει μόνο ο Λιβάια που δεν είναι φορ.
    Γιακουμάκης για μένα δεν υπάρχει, ο Πόνσε αργεί να πάρει μπρός..
    Ο Κλωναρίδης δε φημίζεται για τη σταθερότητά του.
    Μπορεί μέχρι στιγμής να γεννούν και τα κοκόρια μας αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα.

  8. Ο/Η ΑΕΚ LFC λέει:

    Καλησπερα.Μου δινεται η εντυπωση πως η τεραστια ευκαιρια του Τσου Λου και κατ επεκταση αλλαγη επιπεδου “αφηνεται” στην τυχη της.Ριξαμε την ζαρια και περιμενουμε να δου με τι θα μας κατσειΠιθανη εισοδος στους ομιλους στελνει τον ανταγωνισμο για τσαι.Απο κει και περα η ομαδα χρειαζεται ενισχυση για ποιοτικους αλλα και ποσοτικους λογους.Ετσι οπως παμε χρονια δυσκολα θα βγει.Ειναι δυσκολο καθε χρονο να ειναι του Αι Γιαννιου.Με το κραχ στην Τουρκια αναμενονται παρα πολλοι παικτες να μεινουν ελευθεροι.Ας το εκμεταλλευτουμε.Οσο για την Τριτη το ματς θα ειναι ακομη πιο δυσκολο.Παμε με λιγες λυσεις και χωρις παγκο.Ειδομεν μακαδι να βγω ψευτηςΚλεινοντας να πω οτι παρα το πρωταθλημα παρα τα λεφτα του ευροπα την συμφωνια για τις φανελες την σχετικα καλη κινηση των διαρκεις,αν και απ’οτι δειχνει θα εχουμε τα λιγοτερα απο τους τρεις,βλεπω ακομη πιο σφιχτη πολιτικη εως τωρα απο περυσι.Αυτο που δεν ξερω ειναι αν αυτο ειναι το πλανο η σχετιζεται με αλλα θεματα.

  9. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    Κατά τις 5 το απογευματακι ξεκίναμε για οακα και το παιχνίδι με τους κελτες. Όλη η παρέα ειναι πολλή αισιόδοξη για πρόκριση.

    ΠΑΜΕ ΑΕΚΑΡΑ ΜΟΥ……… ΤΑΒΑΝΙ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ…………. FORZA AEKARA