ΑΜΕΡΙΚΗ

      Μας δίνει κι άλλη ευκαιρία η διακοπή του πρωταθλήματος, για άλλη μία αναδημοσίευση. Δημοσιεύτηκε στις 11/11/2006. Η στήλη πλέον είχε αρχίσει κι έπαιρνε κάποια μορφή.

—————————————————————————————————————

                                                  Τεφτέρι  τα αρχίδια

έχει κάνει ο Έλληνας

το θεϊκό όργανο

————————–

ΠΟΙΟ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ

ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΥ ;

—————————–

   Τι πρόβλημα ρε παιδιά έχετε με τους Αμερικανούς; Επακριβώς τι σας κάνανε οι Αμερικανοί; Σας είχαν 4 αιώνες υπόδουλους και χάσατε την ευρωπαική αναγέννηση και την μεταρύθμιση; Σας βγάλανε ποτέ στις πλατείες και σας εκτέλεσαν σαν ζώα ή σαν κοινούς εχθρούς; Που οφείλεται το τόσο μίσος και η τόση απαξίωση προς τον αμερικάνικο λαό; Τον απλό και σκληρά καθημερινά εργαζόμενο, τον απλό αθλητή ή τον απλό πολιτικό και διοικητή κάποιας ξεχασμένης επαρχίας της  Αμερικής. Ή η χούντα φταίει ή το κόμπλεξ. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο κατά την γνώμη μου. 

          Πάμε στο σαράντα. Τότε που ο Έλληνας έκανε αντίσταση και πόλεμο με χιλιάδες νεκρούς απέναντι στον Γερμανό. Κινδύνευε να χάσει όχι μόνο οικογένεια και πατρίδα αλλά και γλώσσα και συνείδηση. Από πού θα κρατιόταν ο Έλληνας μέσα σε γερμανική κατοχή μακροχρόνια; Ποιος Έλληνας διαφώνησε με την είσοδο της Αμερικής στον πόλεμο εναντίον της Γερμανίας , έστω κι αν το Περλ Χαρμπορ ήταν στημένο ή αν η αναγέννηση της καταδιαλυμένης  Γερμανίας ήταν έργο Αμερικανών; Αν ήταν. Ξαναρωτάω : Ποιος;  Ποιος το δήλωσε μέσα σε μια παράνομη υποτυπώδη βουλή ή σε μια εφημερίδα τοίχου ή σ’ ένα κόμμα ή σε μια αντιγερμανική παρασκηνιακή περιθωριακή οργάνωση; Ποιος γαμώτο; Δηλαδή ότι προτιμώ την γερμανική κατοχή από το να είμαι ελεύθερος έστω τύποις και μάλιστα έχω και μοντέλο διαχείρησης της ελευθερίας μου;  Ποιος; 

          Ξέρω έναν και μ’ αυτόν κάνω παρέα κάθε μέρα. Τον κανέναν. Είναι μεγάλη προσωπικότητα ο κανένας, ο τίποτας ,ο απλώς  υπάρχων με γνώμη σαν κώλο και ο έχων κριτική άποψη χωρίς όμως να προτείνει τίποτα. Ο μόνιμα αδικημένος και ο μόνιμα ότι μου φταίει ο διπλανός μου. Ο δήθεν  αντιεξουσιαστής, ο δήθεν πατέρας, ο δήθεν σύζυγος και μόνιμα καταπιεσμένος – πάντα δήθεν- από το σύστημα και μόνιμα εξαθλιωμένος γιατί ποτέ δεν έχει να προτείνει κάτι σε πορεία θετικού μέλλοντος ή και ανάπλασης ακόμα και αντιγραφής ιστορικού παρελθόντος. 

         Δεν θέλεις κάτι. Συμφωνώ. Ξέρεις τι θέλεις; Τέρμα εδώ οι θρησκείες και  οι πολιτικές εικασίες. Ξαναλέω, ξέρεις τι θέλεις; Ή απλά διαφωνείς γιατί βέβαια το καταστροφικό ποδόσφαιρο είναι πιο εύκολο από το δημιουργικό. 

         Εγώ λοιπόν λέω συμπολίτη μου και συμπατριώτη μου οτι δεν ξέρεις τι θέλεις. Δεν ξέρεις την ποιότητα αλλά μόνο την ποσότητα και μάλιστα ελληνικά. Άκοπα, γρήγορα χωρίς υπόβαθρο και με σκοπό μάλιστα την πολύ γρηγορότερη κατανάλωση της. Χωρίς ενδοιασμό για το πώς γίνεται και πώς αποκτιέται. Χωρίς καμμία υποκειμενική αμφισβήτηση και χωρίς κανένα κοινωνικό δισταγμό ως αναφορά το σύνολο που θεωρητικά υπηρετείς , που λέγεται συνάνθρωπος σαν συμπαίκτης και Ελλάδα σαν ομάδα. 

        Στ’ αρχίδια σου βέβαια θα πεις. Καλό είναι νάχεις αρχίδια αρκεί να ξέρεις να τα χρησιμοποιείς. Τα’ αρχίδια είναι για να γαμάς είτε για τέρψη που λέγεται ζωή είτε για απλή αναπαραγωγή που λέγεται ύπαρξη. Κι όμως αυτό το  θείο και θεικό όργανο ο ¨Ελληνας  τόχει κάνει τεφτέρι για να γράφει ό,τι δεν τον ενδιαφέρει ή ό,τι σιχαίνεται. Δηλαδή τετράδιο πάνω του που κουβαλάει αυτό που θεωρητικώς και πρακτικώς μισεί και αποστρέφεται , απαξιώνοντας τα πάντα με πρώτο τη δική του ζωή. Και βέβαια τα’ αρχίδια του που τον διαχωρίζουν από την γυναίκα. Θυμηθείτε η γυναίκα δεν έχει αρχίδια σαν φύση. ¨Αρα είναι ένας διαχωρισμός έστω και σαν συνομοταξία που σε κάνει διαφορετικό. Όχι ανώτερο αλλά διαφορετικό, επιμένω, σίγουρα. Δεύτερον, κατάπτυστο όταν μιλάς για κάποιον που τάχει. Δηλαδή ο έχων αρχίδια παραδέχεται ότι οι άλλοι που κέρδισε δεν τα είχαν. Ενώ κρεμόντουσαν και των άλλων. Τρίτον, παραβιάζοντας απλές οικογενειακές  αρχές και αξίες και απαρχές θρησκείας, φύσης και  κοινωνίας  ενώ κάνει τα παιδιά του με τα’ αρχίδια του.

                                   Παιδιά, το μέλι εδώ είναι, μην ψάχνεστε…..

         Ρε αρχιμαλάκα του πλανήτη ¨Ελληνα, ξεπέρασες τον Γερμανό σε άθλια κατανάλωση  που νομίζει ότι είναι και ποιοτική. Ξεπέρασες τον Αμερικάνο στην αφέλεια και αφροσύνη όσον αφορά την πιστωτική κάρτα και τα προσωπικά δάνεια. Ξεπέρασες τον Ιταλό σε σκάνδαλα και σε θλιβερή κωμωδία καθημερινότητας. Ακόμα και τον Τούρκο σε βρωμιά. Ούτε τα’ αρχίδια σου δεν σέβεσαι; Ρε τα παιδιά σου είναι από κει. Ρε η ικανοποίηση στο γαμήσι οφείλεται βέβαια στην ελαστικότητα του προστάτη αλλά η ικανότητα και η διάθεση  οφείλεται στην τεστοστερόνη που εκκρίνεται από τα’ αρχίδια σου. Και τάχεις για να γράφεις ό,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι και να μην τα σέβεσαι; Δεν υποτιμώ το γυναικείο όργανο αλλά εσύ σαν άνδρας δεν έχεις αυτοσεβασμό και κυριαρχία πάνω στον εαυτό σου;

Ξανασυνδέσου

Για να συνδεθούμε ξανά. Διαφωνείς με την Αμερική. Τι θέλεις; Ρωσία, Κίνα, Τουρκία ή μήπως θα μας πεις οτι θέλεις να διοικήσεις κιόλας; Γιατί, για να κάνεις το ελληνικό μπουρδέλο διαπλανητικό, συμπαντικό και γαλαξιακό; Πήγαινε μια βόλτα στη Ρουμανία να σου πουν κάτι κι αυτοί. Κάτι μπορεί να ξέρουν και να φύγαν τρέχοντας. Για τράβα στο ισλάμ και στις μπούργκες. ή στην Κίνα με τις σπάνιες ελευθερίες λόγου, σκέψης και γνώσης, που θαύμασες τώρα κι αυτούς, διότι ήρεμα και ταπεινά και γνήσια ελληνικά, πάω με εκείνον που νομίζω οτι νικά. Παιδιά το μέλι δεν είναι υποχρεωτικά από την άλλη μεριά του ποταμού. Εδώ είναι . Μην ψάχνετε συνέχεια τον Γερμανό σας.

 

 

 

 

 

Connect

Κατηγορία άρθρου Άρθρο. Βάλτε Bookmark το μόνιμο σύνδεσμο.

4 Responses to ΑΜΕΡΙΚΗ

  1. Ο/Η conpater λέει:

    Αφου δεν ειχαμε “βαρβαρους”, οι Αμερικανοι ηταν οτι επρεπε για τον ρολο. Και παλι καλα να λεμε,γιατι οι Αγγλοι που “παρεδωσαν” στους Αμερικανους δεν ηταν ,εκ φυσεως, και τοσο διαλλακτικοι με τα δρωμενα στους καμπους και στα βουνα της Ελλαδας. Προσεξε ρε φιλε,και κατι παραδοξο,αλλωστε σαν χωρα διεκδικουμε τα πρωτεια της παραδοξοτητας. Μεταναστες οι Ελληνες ,εφευγαν παντα προς “δυσμας”. Ποτε προς “ανατολας”. Το καλυτερο αυριο το ζηταγαν παντα στην αντιθετη πορεια απο την “ανατολη”. Μιλαμε παντα για αυτους που εφυγαν οχι που τους “εφυγαν”… Φυσικα,δυση ηταν και η Αυστραλια,μην μπερδευομαστε.
    Τουλαχιστον ολοι αυτοι που πηγαν στην Δυση και ηρθαν καποια στιγμη παλι πισω εστω και για “διακοπες”, ελεγαν πως ναι μεν ηταν σκλητη η κατασταση αλλα υπηρχε και καλυτερο παρον αλλα και μελλον. Χωρια,που προσπαθησαν να παρουν κι αλλους μαζι τους. Απο την αλλη μερια,οι εγχωριοι λατρεις της Ανατολης,που απο τα μεγαλα κεφαλια ζητημα ηταν να ειχαν παει μεχρι εκει πανω απο 20 ατομα, το μονο που ειχαν να πουν ηταν για ισονομια, και πλουσιοι και φτωχοι ηταν ολοι ενα,τα “καλα” τα εκρυβαν για εκπληξη. Ενταξει,δεν θα παραβλεψουμε οτι οι Αμερικανοι ηταν μια συνεχεια των Εγγλεζων που σε απελευθερωσαν απο τον Τουρκο,οποτε ειχαν καθε δικαιωμα να σε γαμανε οποτε ηθελαν,ουτε οτι λογω νοοτροπιας τα ηθελαν ολα δικα τους με αποτελεσμα να δημιουργουν εχθρους κι εκει που δεν υπηρχαν. Οι Ελληνες,παντα επρεπε να ηταν με καποιον,εδω παιζει Καζακσταν – Τζατζικισταν και χωριζονται σε δυο στρατοπεδα στον καναπε.
    Το κακο ηταν,πως γινονταν πιο φανατικοι υποστηρικτες κι απο τα αφεντικα τους. Ενθεν -κειθεν… Θα περιμενε κανεις ,πως με την παροδο των ετων,θα υπηρχε μια ομαλοποιηση της καταστασης,αλλα του Ελληνα ο τραχηλος ζυγο δεν σηκωνει, εκτος απο αυτον που γουσταρει ο ιδιος. Δηλαδη,μια απο τα ιδια. Φουλ αντιαμερικανισμος.αλλα δεν ειδα καμια Ρωσια,ο αντιπαλος που λεγαμε στον καναπε, να στειλει κανα τροφιμο,τιποτα ψιλα για να ξελυγουριασει ο κακομοιρης που δεν ειχε στο ηλιο μοιρα αλλα στις πορειες ηταν πρωτος. Ακουγαν τοτε το “ολοι ισοι” του Σταλιν,του Μαο και ευχονταν να τρωνε το μεσημερι βρασμενο πληγουρι κι αυτος και ολοι οι αλλοι. Αργοτερα προεκυψε κι ο Γερμανος,που σε πηδηξε χωρις σαλιο και σε πηδαει ακομα,και παλι ο καναπες ειχε και εχει την τιμητικη του. Ειναι ,τελικα,ποιος θελεις να σε γαμαει. Το γαμησι θα το φας που θα το φας,τουλαχιστον διαλεγεις απο ποιον. Το χει φαινεται η ρατσα μας,η φαρα μας,παντα να διαλεγουμε καποιον να μας γαμαει,το κακο ειναι ομως οτι οφελος δεν εχεις. Με κατι ψιλα την βγαζεις και σκυβεις περισσοτερο μηπως τα 20λεπτα γινουν 50λεπτα.
    Επεσε το τοιχος το `89,ολοι οι Ανατολικογερμανοι πηδησαν την μαντρα,κατι λιγοι εμειναν στα βαθη προς Πολωνια μερια γιατι δεν προλαβαιναν,και οι εδω του 6% προσπαθουσαν να πεισουν τον κοσμο πως ηταν μονταζ της τηλεορασης για να διαβαλουν και να αποδομησουν το τελειο καθεστως της Σοβιετιας. Ηταν τοσο το κλαμα που εκει στον Περισσο κοντευαν να πνιγουν οσοι δουλευαν στα υπογεια.
    Εν τελει,αμα εισαι ενα τιποτα,αλλα νομιζεις πως εισαι ο γαμαω-σκοτωνω,μαλακας ησουν και θα παραμεινεις μια ζωη.
    Τωρα,για τα αρχιδια που λες,θα πω μονο πως πολλοι πλενουν τα χερια αφου κατουρησουν κι οχι ΚΑΙ πριν. Σε τοσο μεγαλη υποληψη τα εχουν…

  2. Ο/Η Πίσσα και πούπουλα λέει:

    Ο “αντιαμερικανισμος” στην Ελλαδα ειναι τοσο υπαρκτος οσο και ο κομμουνισμος που τον εισηγαγε “ενεσιμα” ως φημη. Δηλαδη οι 9 στους 10 ελληνες ειναι φολα υπερ της αμερικανικης πατρονιας. Απλα το υπολοιπο 10% του συνολου εινα που προκαλει τον “θορυβο”.
    Αλλωστε αυτα ηταν τα ποσοστα επορροης ανατολης και δυσης στη χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας,απο την εποχη της Γιαλτας: 90-10.
    Το αυτο ισχυει ως σημερα.
    ” αντιαμερικανους” μεγαλωμενους με marlboro,jean και πρισλευ,,δεν ξερω. Ολοι αυτοι ονομαζονται κρυπτοαμερικανοι.
    Οταν ο ιδιος ο Σταλιν διασκεδαζε με τα ουεστερν,ειναι τουλαχιστον γελοιο να καμωνονται τους αντιαμερικανους οι τωρινοι συστημικοι του ΚΚΕ,οι οποιοι μετα την καθιερωμενη πορεια στην αμερικανικη πρεσβεια,ενημερωνουν τα μεσα κοινωνικης δικτυωσης απο το iphone τους, τσιμπανε κατι στα Goody’s και μπαινουν στο ford για να πανε σπιτι να δουν το “θωρικτο ποτεμκιν”,μεχρ να αρχισει καμια ταινια της “marvel”.
    Αυτα ειναι για τους αφελεις ψηφοφορους που συντηρουν το ΚΚΕ σε εντος βουλης και αρα επιδοτισημα ποσοστα. Για οσους ακουνε τους διαφορους Ψαριανους δηλαδη,οπου μιλανε αντιαμερικανικα και και κατοπιν μπαινουν στο cabrio βαστωντας το tablet και τραβανε κατα τα βορεια προαστια.
    Ποιος ” αντιαμερικανισμος”; Δεν υπαρχει τετοιο πραγμα στην Ελλαδα. Υφισταται μονο ως fake news.

  3. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    Μεταφέρω αυτούσιο κείμενο από το βιβλίο του (ΜΕΓΑΛΟΥ, για εμένα) Βασίλη Ραφαηλίδη , Ιστορία (κωμικοτραγική) του ΝεοΕλληνικού Κράτους

    “…Ενώ η Αμερική κάνει διεθνή πολιτική ως υπερδύναμη, η Ελλάδα, ως συνήθως, ούτε εθνική δεν τα καταφέρνει να κάνει. Στην Ελλάδα εθνική πολιτική ονομάζεται η πολιτική του κάθε κόμματος χωριστά. Θάλεγες πως το κάθε κόμμα υπηρετεί και άλλο Έθνος. Κατ’ ουσίαν αυτό συμβαίνει. Άλλωστε, στην Ελλάδα υπάρχουν τόσα έθνη, όσοι περίπου οι Έλληνες. Ο κάθε Έλληνας, είναι Έλληνας με τον τρόπο του. Και τούτο γιατί ούτε οι ιστορικοί, ούτε οι Ακαδημαϊκοί, ούτε οι πολιτικοί κατάφεραν να συμφωνήσουν στο τι ακριβώς σημαίνει Ελλάδα και Έλληνας μετά το 1830 που προέκυψε αυτό το χάλι, που ονομάζεται ελληνικό κράτος ..”

  4. Ο/Η Πρωταθλητής Koreas λέει:

    Αντιαμερικανισμός όπως Αντιμπεριαλισμός όπως Αντιβαρδινογιαννισμός για τους βάζελους, όπως Αντι-μελισσανισμός (για κάποιους λίγους ευτυχώς ενωσίτες)…

    Πάντα ο πολυνίκης, ο ισχυρός, ο ηγεμών, έτσι χωρίς λόγο συγκέντρωνε το φθόνο του όχλου. Του όχλου ο οποίος όταν δε σε φοβάται έχεις πρόβλημα. Ο όχλος ο οποίος καμιά φορά θέλει και να χαϊδευτεί, θέλει ως “άμυαλος οργανισμός” να φωνάξει ότι μπορεί, ότι υπάρχει. Ο αντιαμερικανισμός όπως όλη αυτή η επαναστατική διάσταση στη μεταπολιτευτική ελλάδα που πυροβολάει τα πόδια της μόνο ως κεφάλαιο της κοινωνικής παραψυχολογίας μπορεί να εξεταστεί.

    Πέρα από τα όποια επεισόδια έχει δώσει έχει προσφέρει και “αλίστου” μνήμης επεισόδια. Ποιός αλήθεια έχει ξεχάσει τη Δίκη του Κλίντον στους δρόμους της Αθήνας, όπου πρόεδρος του υπαίθριου δικαστηρίου ο γνωστός γενειοφόρος αγωνιστής Καζάκος, και κάπου στην πολιτική αγωγή ο εκ ζακύνθου γενειοφόρος πρώην υπουργός δικαιοσύνης Κοντωνής. Ή ποιός μπορεί να ξεχάσει κάτι πεζοπορίες για την ειρήνη (to know us better) με πεσίματα στο αεροδρόμιο του Αράξου ή στην αμερικανική πρεσβεία, οι οποίες κατέληγαν σε ουζάκια με φαγοπότι και όπα για τους ντροπαλούς και σε τσιμπούκια και φορτώματα για τους τολμηρούς;

    ΥΣ. το στα αχαμνά μου, που ευρέως χρησιμοποιείται δε με πολυ-χαλάει. Άλλωστε είμαστε μια φυλή που μιλάει πολύ περισσότερο από όσο πράττει. Το στο χαμπέρι μου ή στην κωλάρα μου (που ακούς από γυναίκες) χτυπάει άσχημα.